Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kis országnak elég egy párt 2011. november 11. péntek 18:07 | AN Forrás: Népszabadság

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kis országnak elég egy párt

Nyíregyháza – Elkezdődött a Fidesz országlása, érezhetően Kövér László ideológiai irányítása mellett. maga Kövér Nyíregyházán a Népszabadságnak fejtette ki, miért ők az utolsó reményei az országnak. Kövér szerint az ellenzéknek is nekik kell szurkolnia, amúgy pedig ez egy kis ország, a politizáláshoz érteni kell, az a legjobb, ha konstruktívan részt vállalnak a feladatok megoldásában. Mi javasoljuk, hogy ne is legyen többpártrendszer, egy korporatív állam sokkal hatékonyabb, aki segíteni akar, az kap benne képviseletet és feladatot. Kövér szerint úgyis mindenkinek minden ciklusban az az érdeke, hogy az adott kormány sikeres legyen.

“Rajtunk kívül nincs ebben az országban politikai erő, amelyik képes lenne a mostani válságot kezelni. Bizonyára senki sem gondolja, hogy Gyurcsány Ferenc új csapata – azokkal a régi szereplőkkel, akik az országot a történelmének egyik legmélyebb válságába taszajtották – képes lenne megoldani a problémát” – mondta Kövér László, a parlament elnöke egy nyíregyházi sajtóbeszélgetésén a Népszabadság azon kérdésére, hogy mit jelent azon minapi kijelentése, miszerint a Fidesz az ország utolsó esélye.

Kérdésükre, miszerint nem gondolja-e, hogy egy esetleges parlamenti választás aktivizálhatja a közéletet, s fölbukkanhat olyan politikai erő, amely a Fidesz alternatívája lehet, Kövér László azt válaszolta: nem hiszi, mert ez egy kis ország. Hozzátette: lehet, hogy a politika nem olyan típusú szakma, mint az ács, a pedagógus vagy a hegedűművész, amelyeknek az elsajátításáról papírt lehet szerezni, de mégis olyan tevékenység, amelyben vannak szabályok, s ezek megtanulásához idő és tapasztalat szükséges. E mondat lényege az, hogy ők rendelkeznek ezekkel a tapasztalatokkal, mi szükség lenne még másra.

Kövér azt mondta: két olyan pártot lát, amely a kérdésben rejlő logika alapján jutottak be az országgyűlésbe, az egyik a Jobbik, az LMP a másik, de egyikben sem látja azt a szellemi kapacitást, amely reményt csillantana föl az ország jövője szempontjából, sem azt az erős bázist, amely e két párt mögött reprezentálná a magyar társadalom többségét.Az nem teljesen érthető, mit jelent az, hogy “a kérdésben rejlő logika alapján jutottak be az országgyűlésbe”, talán azt, hogy ők értenek a politika mesterségéhez, de a válasz arra utal, hogy ez a két párt lehetne a Fidesz két szatellitpártja.

A házelnök úgy fogalmazott: nem gondolja, hogy politikai kezdeményezésekből kialakulhat releváns súlyú politikai szereplő a következő két és fél évben, de ezt nem lehet kizárni. Mint mondta, ha lesz olyan, az elégedetlenségből összeálló politikai potenciál, amely képes új politikai erőt juttatni az ország élére a most kormányzó Fidesz-KDNP pártszövetség helyett, az nemhogy nem lesz összevethető a Fidesz jelenlegi erejével, de nem is lesz képes vezetni az országot 2014-ben.

Kérdésünkre, miszerint ha elfogadjuk az állítását, akkor ezt azt jelenti-e, hogy 2018-ig Fidesz-kormány lesz, Kövér László azt mondta: nem kell elfogadni az ő állítását, csak érteni kell. Azon megjegyzésünkre, miszerint ha végigvisszük a gondolatát, miszerint nem lesz a Fidesznek alternatívája, akkor az a következő ciklusban is Fidesz-kormányt jelent, a házelnök azt válaszolta: 2014-ben győzhet bárki – hiszen 2002-ben is biztosra vették a Fidesz győzelmét -, most arról van szó, hogy a jelenlegi felmérések szerint az ellenzék nem képes a Fidesz leváltására. Kövér László leszögezte: mondandójának, miszerint a Fidesz az utolsó esélye az országnak, az a lényege, hogy nincs még négy elvesztegetni való esztendő, a Fidesz kudarca az ország kudarca lesz, ha nem sikerül kezelni a válságot.

Mint mondta, minden embernek minden ciklusban az az érdeke, hogy a kormány sikeres legyen, nem abban az értelemben, hogy megnyerje a választásokat, hanem hogy meg tudja oldani a társadalom aktuális problémáit. Hozzáfűzte: “nemcsak ebben az értelemben kell mindenkinek úgy gondolkodni, hogy a kormány sikere az ő sikere, hanem még a politikai ellenfeleinknek is nagyon kéne drukkolniuk, hogy mi sikeresek legyünk, s konstruktívan részt kellene venniük a feladatok megoldásában”.

Mint tudjuk, Orbán Viktor és pártja is mindent megtett azért, hogy a Gyurcsány-kormány sikeres legyen, és meg tudja oldani a társadalom aktuális problémáit. Hiszen – mint Kövér mondja – “minden ciklusban, minden embernek ez az érdeke”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 23 szavazatból)
Kis országnak elég egy párt, 4.7 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

65 Reader’s Comments

  1. Rájöttem, szerintem azt akarják kiharcolni, hogy tiltott gyümölcs legyen a narancs Magyarországon. Erre megy ki a játék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  2. Ez az Gyurcsány Ferenc! Ez az út vezet a célba:
    http://www.hir24.hu/belfold/2011/11/12/gyurcsany-levelben-magyarazkodik-az-mszp-nel/
    -
    Kit érdekel az orbánista kritikus cím? A tartalom mindent elárul: a Fidesz “oszd meg és uralkodj” taktikája nem jött be…
    Egy defasizáló ellenzék épül, amely meg fogja nyerni a következő választást!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  3. ” “Szabadságharcot vivunk……..Harcunk alapelve: vagy megsemmisitünk, vagy
    megsemmisitünk! Más alapelvet nem ismerünk el sem józannak, sem
    tárgyilagosnak….” “. Szálasi Ferenc hadparancsa 6.bekezdés 1944.otktóber
    havában. (lásd pl: Dr Frank László: Zöld Ár 91.old)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  4. b.
    Ebben csak az a probléma, hogy Mesterházy kinyilvánította pár nappal a kiválás után, hogy nem fognak együttműködni sem most, sem később a DK-val.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Legalább nem kell utcára vonulnunk!
    Megoldjál a problémát Ők maguk.
    Nekünk is fájni fog, de még mindig jobb, mint a lassú halál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Emlékeztek a kampány szlogenre? CSAK A FIDESZ
    Igaz lett! Csak a Fidesz tudta így el……i az országot.Mit törhette a fejét ez a sok
    idióta,mire ennyi baromságot összehozott? Igazán megalakíthatnák a Fidesz-
    KDNP Köztársaságot,oszt a híveikkel együtt ott “boldogulhatnának”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. Nekem úgy tűnik, hogy már meg is alakították vágyaik netovábbját “Csakafideszországot”, és csak ők boldogulnak, viszont velünk tartatják el magukat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  8. A 2010-es választások elött olvastam egy kommentet (talán a youtube.com-on). Íme:
    “Aki azt akarja, hogy kilopják a szemét, az szavazzon az MSZP-re, aki azt, hogy hülyének nézzék, azt szavazzon a FIDESZ-re, aki pedig arra vágyik, hogy agyba-főbe püföljék – az pedig a Jobbikra.”
    Ennyit a magyar politikai elitről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. Csodálatos ez a fenti kép.
    A fasiszta Orbállini és elvtestvére, az újnyilas (Zazrivecz)Vona-szálasi.
    Szép kis garnitúra, mondhatnám.
    Sokkal jobban festene a kép, ha ez a két féreg függõlegesen lenne mutatva,
    mármint lógva. Ne ded jön még kutyára (férgekre) dér … reméljük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Már megint egy orbitális baromság Kövér részéről.Ez az ember nincs magánál. Én nem vitatom, igen csak szorongatott helyzetben vannak, mikor már szövetkeznének akár az LMP-vel is, meg a Jobbiikkal is.Már maga ez a két párt egy fedél alatt egy kész ellentmondás.és szerinte teljességgel lehetetlen. Mindazonáltal van egy olyan érzésem, hogy ennek a társaságnak teljesen befellegzett, a leminősítés pillanatokon belül megtörténik és csak úgy mint a görögöknél, vagy az olaszoknál le kell mondania a miniszterelnöknek és ezzel együtt az egész pártnak is.Ez ma talán hihetetlennek hangzik, szerintem viszont kell számolni azzal, ahogy már írtam egy párszor, hogy ha ideiglenesen is, de egy szakértői ügyvivő kormányra lesz szükség ahhoz, hogy az ország talpon maradhasson. Majd ennek az ügyvivő kormánynak lesz szüksége a baloldali pártok támogatására.Vissza kell állítani a demokráciát és az összes intézményesített rendszert az eredeti állapotába, ha Magyarország továbbra is EU-s tagország akar maradni .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Kis országnak elég egy párt, a nagyon kicsinek meg egy se.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Érdemes megfigyelni azt a csűrcsavart, ahogy az ellenzéket, illetve az általuk egyáltalán valamire becsült ellenzéket lefesti. Mi viszont már régen tudjuk, hogy ők véletlenül semmit sem mondanak (kivéve, ha éppenséggel hülyéket bíznak meg valami kimondásával) náluk mindennek célja van egy új hír útjára bocsájtása, pletyka terjesztése, blöff lufi föleresztése, szóval kampány céllal tesznek ilyen jellegű nyilatkozatokat, mondanak beszédeket. Mi már rég olvasunk bennük amikor kvázi dícséri a két látszólag ellenzéki pártot, amelyek valójában – nem kell hozzá túl jó fantázia – a FIDESZ torzszülött gyermekei. Az egyik balról, a másik jobbról. Tudjuk, hogy a jobbiknak elnevezett, egy (számukra is) rossz esetben az anyapárt váltópártjaként funkcionálna, míg az LMP-t a 2010-es választasok idején a számukra igazi ellenzék, az MSZP gyengítésére dobták be a köztudatba az ingadozó, csalódott választók elhalászására. Már a névadása is olyan fideszes agyafúrtságra utal(t).
    Mellesleg nem titok, hogy Schiffer Andrást korábban szorosabb ügyvédi kapcsolat fűzte Orbánhoz. Nem lehetett véletlen a Gyurcsány (“ismeretlen tettes”) elleni feljelentés sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Itt helyesbítenék, bocs:
    .
    “dobták be a köztudatba” helyett; …dobták be az általuk zavarossá tett vízbe…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Vastaps:
    Éljen Rákosi! Éljen Rákosi!

    Na meg a közelmúltból: CSAK A FIDESZ!

    Hozsanna néked Világesze Vezérünk!

    Demokrácia = Egyetértés a Vezérrel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Az nem Demokracia, ahol egy part van. Az, hogy egy orszagban “eleg” egy part, nem területbeli kerdes. Ha egy politikus ilyet kijelent, akkor nem demokraciara törekszik (es a kormanyzo part sem).
    Amig az oktatasi rendszer olyan, mint amilyen 50 eve is,, addig a Parlamentben azok az emberek fognak ülni, akik ma is, azokkal az ideologiakkal, amikkel ma is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos