Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kinyírják a Klubrádiót? 2011. június 6. hétfő 22:31 Forrás: AN

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kinyírják a Klubrádiót?

Budapest – Ha valakinek még lennének kételyei, hogyan is működik a Szalai Annamária neve által fémjelzett médiahatóság, annak érdemes elolvasnia az alábbiakat. Csak 21 éven felülieknek és erős idegzetűeknek! A Klubrádiót kizárni szándékozó pályázati kiiírás itt olvasható.

Kiírták a pályázatot a Klubrádió  frekvenciára – de csaknem titokban… A rádió ügyvédje a napokban érdeklődött a médiahatóságnál, azt válaszolták neki, hogy igen, persze, minden változatlan, épp olyan a pályázati feltétel, mint korábban, amikor elmaradt a kiírás.  (Azért, mert a Fidesz megakadályozta, tegyük hozzá – A Szerk.)

Nos, ez annyira nem igaz, hogy nem – pontosabban: alig – lehet megtalálni, mintha nem volna nyilvánosan hozzáférhető. Újabb telefon, erre közlik a hatóságnál: ja, azért nem találja, mert nem mostani dátummal jelezték, hanem oda sorolták (rejtették! – a Szerk.), ahol, amikor, időben, régebben közzé kellett volna tenni.

Amikor az ügyvéd végül – nagy nehezen – megtalálta a szöveget a médiahatóság honlapján, s kezdte olvasni, rájött, egyetlen pontban sem egyezik a korábbi feltételekkel. És itt jön mindaz, ami egészen friss és lesújtó információ. A Klubrádió képtelen lesz megnyerni ezt a pályázatot, olyan a kiírás. Vagy fel kell adnia saját profilját. A kormány által 100%-ban uralt médiahatóság ugyanis azt az aljasságot követte el, hogy eleve a jelenlegi frekvenciadíj két és félszereséről indítják a licitet, és aki többet ígér, annak a lehetséges 72 pontból 20 pont jár.

A másik gyalázat, hogy mindössze 3 ponttal jutalmazzák a pályázó rádiós műsorkészítési tapasztalatát. Vagyis, ha egy fideszes építési vállalkozó sok pénzzel jelentkezik (valószínűleg így lesz), akkor nemhogy hátránya nincs a Klubrádióval szemben, de mindjárt 17 pont előnye lesz, ha soha nem rádiózott. De ha ez sem volna elég, akkor azt kell kiemelni: alapvetően zenei rádióra írták ki a pályázatot. A műsor 40%-a legyen zene, erre adnak egy csomó pontot, holott a Klubrádió emberemlékezet óta talk radio-t csinál. Ráadásul, “helyi” rádiót kell csinálni, országos tematikával foglalkozó adóval nem is lehet pályázni.

Vagyis minden egyes körzetnek a körzeti határok közé eső tematikával kell foglalkozni! A Klubrádióban Kuncze Gábor harminc zeneszám között megkérdezhet valakit a Lajos utcai szemétszállításról. Szóval egyértelmű: ki fogják nyírni a Klubrádiót.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (24 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +40 ( 40 szavazatból)
Kinyírják a Klubrádiót?, 4.8 out of 5 based on 24 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

59 Reader’s Comments

  1. Ha a baloldali érzelmű nagytőkések (vannak még ilyenek?) nem szánnak pénzt a baloldali média maradékának megmentésére (vallalva a jobboldal dühét), akkor vissza fogjuk még sírni Rákosi elvtársat.
    Csak magunkra számíthatunk, az EU bürokratái a szó minden értelmében süketek.
    Ha tehetném, már holnap elmennék innen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +57 (57 szavazatból)
  2. Beindult ezerrel a fasiszta diktatúra minden szinten. És még csak az elején járunk. Gratulálok a keresztapának kezet csókoló, hálálkodó öreg nénikéknek, a csápoló viktorviktorozó, vekkeres idiótáknak és mindenkinek, akik ilyen jövőt képzeltek maguknak! Száradt volna le a kezük, amivel a nevük helyett az X-et a fideszre tették!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +53 (53 szavazatból)
  3. Száradt volna le a kezük, amivel a nevük helyett az X-et a fideszre tették!

    Száradt volna le a kezük, amivel a nevük helyett az X-et a fideszre tették!

    Száradt volna le a kezük, amivel a nevük helyett az X-et a fideszre tették!

    ]

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (38 szavazatból)
  4. Megvezették az embereket… Menedékjogot vajon mikortól lehet kérni és kapni ha egy diktatúrából menekül az ember? Mert vén fejjel inkább nyomorognék szabadon, minthogy minden nap megalázzanak a saját hazámban!! Ha még az én hazám…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  5. Nem vagyok meglepve. Aki még nem tudta, ..ezért is készült a média törvény hatóság, a frekvenciák .elosztásának tulajdonosa.Ez úgy van kiírva, hogy pénzzel sem váltható ki. Körkörösen bebiztosítva a sikertelenség.Ezért mondom, lépjen be mindenki a Kohányi társaságba, ezt támogassuk.Köszönjük meg Bartus Lászlónak, hogy egy magyar médiahatóság hatáskörén kívül eső független újság, rádió, tv. létrehozásán fáradozik.A Fidesz aljas, nem végez félmunkát. Megmondták, minden ellenzéki”fészket” felszámolnak.Nincs az az óvatosság, / gyávaság?/amivel ez elkerülhető lett volna.Nekik az sem elég, ha semmit nem mondunk, nekik azt kell, hogy mindenhonnan ők harsogjanak.Mindenki a fedélzetre!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  6. Nem vagyok meglepve. Aki még nem tudta, ..ezért is készült a média törvény hatóság, a frekvenciák .elosztásának tulajdonosa.Ez úgy van kiírva, hogy pénzzel sem váltható ki. Körkörösen bebiztosítva a sikertelenség.Ezért mondom, lépjen be mindenki a Kohányi társaságba, ezt támogassuk.Köszönjük meg Bartus Lászlónak, hogy egy magyar médiahatóság hatáskörén kívül eső független újság, rádió, tv. létrehozásán fáradozik.A Fidesz aljas, nem végez félmunkát. Megmondták, minden ellenzéki”fészket” felszámolnak.Nincs az az óvatosság, / gyávaság?/amivel ez elkerülhető lett volna.Nekik az sem elég, ha semmit nem mondunk, nekik az kell, hogy mindenhonnan ők harsogjanak.Mindenki a fedélzetre!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  7. Kedves Ego!

    “alig – lehet megtalálni, mintha nem volna nyilvánosan hozzáférhető. ”
    Ez már egy lejátszott meccs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  8. Meddig várunk még idióta magyarok?
    Amíg minket is ki nem nyírnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  9. Várható volt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  10. Csak ezt a képet többet ne! Vagy kéretik kitenni a 18+-t! A gyermekek védelmében! Megállnak a fejlődésben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  11. Vége az egyetlen igazi ellenzéki rádiónak…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  12. …ez az oldal az EGYETLEN jelenleg, ami mentes a hallelujázó pártpropagandától illetve a sumákolós elhallgatástól.
    már se tévé, lassan rádió se.
    mi marad..?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  13. Netre magyar, hí a haza!
    MIndenképp megérné, hogy ez a klassz gárda, a Klubrádió felmenjen a netre, és bittel üthesse nyomát a magyar médiahatóság. Mi meg hallgathatnánk õket továbbra is! A skype és a többi segítségével még telefonálgatni sem kell. Csak sajnos a nettel nem rendelkezõk így elesnének tõle. Viszont azért maradnánk jó sokan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  14. Szerintem Szörnyellácska, ezzel is sürgeti a maga vesztét. Jobb, hogy ilyen rohamtempóban csinálják a baromságaikat, mint, ha lassan, lopakodnának. Az érzéketlen szavazóik is hamarabb észhez térnek. Már közülük is sokan visszakívánják ezt a bandát a melegebb helyre egy hát tövissel.
    Európán meg ne csodálkozzunk, hisz ezt a gyalázatot mi választottuk. Persze az is lehet, hogy a néppártok szövetsége a melegágya az ilyen tetveknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  15. dissipation, a Népszava.com mellett érdemes a galamus.hu-ra is ellátogatni. Ők is egyenesen beszélnek. És bizony ők is támogatásra szorulnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  16. Orbán András Lajos

    Ez volt a várható, ez a szemét banda már régen kiakarja nyírni a Klubrádiót, hát most ki is tervelték hogyan, és már csak idő kérdése mikor csukják be ezt az ellenzéki rádiót………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  17. ennyire gazdag még mindig ez az ország???
    még most képesek vagyunk eltartani a fejünket médiaszeméttel tömő kétharmados neszesemmit ???
    **
    Klubrádió volt lassan az egyetlen rádió, melyet még kedveltem …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  18. Ez ige,tv-t már nem nézek,ezután rádiót sem hallgatok

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  19. Mi a baj gyerekek? Mást vártatok Orbántól?
    Ha kicsit jobban figyeltetek volna, már 1990-ben megvoltak azok a stílusjegyek, amit most kell megélni. Megvolt az arrogancia, a beszólások, amelyből felmérhető volt a nézet világa.
    Tanulság, ha végigviszi a ciklust, a szavazatotok legyen ott az urnában. Előtte azonban gondoljátok át felnőtt fejjel, mik a valós lehetőségek, alternatívák. Mindegy, hova teszitek az X-et, de legyen ott a szavazatotok! És gondolkozni, gondolkozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  20. Aki meg van lepve, az a világ legnaivabb embere. Eddig is csak az EU-elnökség miatt hagyták szólni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  21. Homoki Nándor

    Itt az idő!
    A T. kommentelőknek Szíjjártó Péter végre elmagyarázhatná, hogy megmentik a Klubrádiót (is). Nem engedik, hogy a zembereket adományokra sarcolják egy vacak rádió miatt! Tőkeerős hátteret biztosítanak, azemberek jól járnak! Szabadon dönthetnek, hogy milyen médiát támogatnak ezután. Megmondták, hogy a Nap is másképp fog sütni, és vizitdíj nélkül fogunk sütkérezni fényében. (Napfényhozzájárulás azért még jöhet!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. palek, köszönöm, rákattanok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. Lehet, hogy Simicska ezt is meg akarja venni ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. Interneten kell csinálni tovább. Ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  25. Semmi meglepő nincs abban, amit a Fidesz művel. A 2/3-os többsége birtokában egyértelmű, hogy lényegében azt csinál, amit akar, és még hivatkozhat is a népte. Azóta is minden választást megnyertek, talán 1 kivételével kb. ugyanolyan arányban, mint korábban. Ezt akarta a magyar. Az volt a csoda, hogy 10-15 évig felmerült a lehetősége annak, hogy ebben az országban felvilágosult irányba mennek majd a dolgok. Ez egy ilyen ország: Kádár elvtárs és Horthy nagyméltóságú kormányzó urunk országa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. “Ha kicsit jobban figyeltetek volna, már 1990-ben megvoltak azok a stílusjegyek, amit most kell megélni. Megvolt az arrogancia, a beszólások, amelyből felmérhető volt a nézet világa.”

    Igaz. De hát azóta felnőtt egy generáció, akiknek már Orbán sem elég tökös gyerek. Nekik már a “népiesch” romantika nem elég.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Kedves Kóka János, Medgyesi Péter, és a többi vállalkozó, akiknek most lehetne legalább azt megmenteni, ami megmaradt, miért nem teszik? MIÉRT?!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  28. Ha ők náci módszerekkel, akkor mi miért ne partizán-módszerekkel? Végül is egy relative kis (néhány km) hatósugarú URH-adót minden további nélkül összeüthet bárki, aki a szakmában egy kicsit is jártas (volt már rá több példa). Ha ezekből megfelelő mennyiség hálóba kötve üzemel, beszórhatja az egész várost.A hatóság tehetetlen: csak néhányat tud egyszerre likvidálni, ezek pedig percek alatt pótolhatók.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  29. Ha szükséges, az érintetteket szívesen megtanítom arra, hogyan kell relative kis teljesítményű, könnyű és olcsó URH-adót konstruálni és építeni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. Ki kell csempészni a rádiót a SzER helyére! De lehet, hogy zavarni fogják mint “régen”. És lehet, hogy titokban kell majd hallgatni. Egyetértek azzal, hogy legyen a neten, bár a megoldáshoz nem értek, de le kell szoknom a rádió hallgatásról, ami már csak a klubrádióra korlátozódott, még a Bartókot a zenéért, de már azt sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. Az eljárás felháborító, de mitől lenne “balliberális” netán ellenzéki a KR?
    Interneten? Lehetne, de nem foglalkoznak vele.
    Hallgatjátok is, vagy csak “azt mondják”?
    “Klubrádióban Kuncze Gábor harminc zeneszám között megkérdezhet valakit a Lajos utcai szemétszállításról”
    Ez is árulkodó. Igen, Kuncze remekül vezet műsorokat. Igaz, nincs rádiós múltja, de legalább tájékozott.
    A “profik” már viszont szánalmas szint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. Az az igazság, hogy mindegyik médium azt az oldalt ajnározza, amilyen ideológiával dolgozik. Ettől a Klub rádió sem mentes, legyünk őszinték. Ez így megy 20 éve. Független médium nincs!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Aki tényleg ismeri a magyar média történetét a rendszerváltás óta, az semmin nem lepődik meg. Itt van pl. a “műsorszolgáltatási tapasztalat” esete. Anno a Rádió C úgy kapott rá 10 pontot (és ezzel győzött is), hogy 0. azaz nulla másodpercnyit sem adott korábban. A többiek, akik évek óta rádióztak, meg nulla pontot kaptak.

    Ami a Klubrádiót illeti: tudjátok, miről szól az egykori szerződés? A műsoridő 2/3-ában zenés, , helyi közlekedési információkról. Ui. az eredeti tulajdonos az Autóklub volt.

    Mindezt azért írom le, mert szeretem a mostani Klubrádiót.

    Ugyanakkor a mutyi 20 év óta folyik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Erről beszélek, a mutyiról, amitől a KR Fidesz-lite rádió.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. A kalózrádióról:
    Jó, de hogy fog működni a “Megbeszéljük”?
    Hova fog telefonálni a hallgató?
    (hacsak nem interneten, Skype-pal vagy hasonlóval)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  36. Kedves Admin!

    Remélem, most már Ön is érzi, miért kell a Szabad Európa Rádió ismét MAGYAR NYELVEN.
    Obama elnök úrnak és barátainak egy szavába kerülne és rendet tudnának vágni ezen csürhe között.
    Meddig tötyörészik a demokratikus világ?
    Mikor állnak már ki végre a demokrácia mellett?
    Újabb ‘56-ot akarnak? Ezrek halálára várnak?
    :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  37. Kedves Ego,

    Vettem a faradtsagot es irtam 2 EU-parlamentbeli a baloldalhoz kozelallo kepviselonek – az egyik nem magyar – es mindkettotol kimerito valaszt kaptam. A lenyeg az, hogy az EU mint olyan egyszeruen NINCS arra felkeszulve, hogy ilyen diktatorikus jobbrafordulas, “centralis eröter”, elnyomas alakuljon ki egy tagorszagban. Azok a szabalyok (mediatroveny es videke) amelyek ervenybe leptek a rezsim hatalomatvetelevel, egyszeruen megakadalyoztak volna MO felvetelet, ha 2004 elott is ervenyben lettek volna. Nem hinnem, hogy az EU jogaszai most nekiallnanak a szabalyokat ugy modositani, hogy a jelenlegi, egy tagorszagban kialakult allapotot szankcionalni lehesssen – akkor inkabb azon fognak dolgozni, hogy a belepes utan egy regredialo tagallam kileptetesenek torvenyi hatteret megalkossak..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Emlékezzünk, hol is dördültek el 1956-ban az első lövések?
    A rádiónál!
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. KIssT, Reftno!
    Persze, a neten is lehet “sugározni”, csak sokaknak egyáltalán nincsen netje, vagy munka közben hallgatják a kertben gyomlálva, horgászás közben a vízparton, vagy a műszerész asztalra tett zsebrádióval, esetleg menek tözben az autórádión. Velük mi lesz? :-(
    *
    Thantos:
    Valóban, lehet kalózadókat csinálni. Lengyelországban ennek hatalmas hagyományai vannak. De szerintem jobb lenne az egyelőre nem EUs (ezért jogilag csak nehezebben kikezdhető) Vajdaságból, Kárpát-Ukrajnából beszórni az országnak akkora részét, amekkorát csak bírnak.
    *
    Tiltakozó:
    Akkor az volt a szabály, most meg ez, holnap megint más. Még nem vetted észre, hogy a pilanatnyi érdekeiknek megfelelően folyamatosan változtatnak minden jogszabályt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  40. Nem kár érte. Mit sírtok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -15 (15 szavazatból)
  41. KissT-nek! Már nagyon sok családban van net. És mi volt akkor, amikor 56-ban kirobbant a forradalom? Nem volt tv, rádió igen, de hogy kommunikáltak azokkal, akik mégis változtattak a világ dolgain? Tessék szórólapokat gyártani, kézzel, nyomtatóval, bármivel, és minden postaládába, a környezetedbe eljuttatni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. A HAZA most az elcsatolt területek demokratikus érzelmű tagjaitól (intézményeitől) remélhet segítséget, hiszen érdemi érdekük a közép európai nyugalom, amibe belerondít ez a kormány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  43. A jövőben sokan ezért fogják választani az internet előfizetést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. A kalózrádió határon túli üzemeltetésével az a probléma hogy URH.-n csak az antenna magasságából nézett látóhatárig terjed , ( ha elegendően nagy a teljesítménye ) rövidhullámon és középhullámon pedig teljesen telítettek a sávok. Rövidhulláú rádiók amúgysincsenek már közforgalomban.
    Az URH városi üzemeltetése sem vezet sok eredményre mert automatikus bemérő rendszerek üzemelnek ország-szerte. A sávok foglaltak , ha viszont interferenciát idéz elő az adó akkor elég hamar ottlessznek a “hiba” elhárítására hivatott szakemberek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. Internetre a rádió!
    Azt nem merik kikapcsolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  46. @ Kibic

    Kérem küldjön nekem a EU képviselő címeket, esetleg a leveleket. Én sem szeretem a fasisztákat. Emailem: tacitus53@yahoo.com

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Mit várnak ettől a félművelt, sötét lelkű fasiszta bandától ?
    A hatalomőrült kis politikai lókereskedőtől ?
    Z’emberek az évszázad átverését nézhetik most.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. A Klubradio hallgathato a neten:
    http://www.klubradio.hu:8080/96kbit.m3u linken ha a Winamp vagy Screamer Radio lejatszot hasznaljuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. Nem rossz az internetes rádiózás, de kétségtelenül sokkal kevesebbekhez jut el – lásd Gugyerák írását.
    Megjegyzem, a netes jelenlét sincs éppen ingyen (amint akár itt és a Galamusnál is láthatjuk).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. Kuksi
    Szakértőkkel nagyon drága, hozzáértőkkel aprópénz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Nem Lehet Más a Politika 2013. december 19. csütörtök

Arató kioktatja a hallgatókat 2013. október 29. kedd | AN

Gyurcsány Ferenc telefonja Arató Andrásnak 2013. október 27. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos