Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem Lehet Más a Politika 2013. december 19. csütörtök 6:43 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem Lehet Más a Politika

Budapest – Az atlatszo.hu novemberben írta meg, hogy Ladányi Attila, az LMP választmányának volt tagja és Jakab Tamás pártpénztárnok cégeiken keresztül egyaránt 220-220 millió forintot nyertek az NFÜ – azóta visszavont – pályázatán.

A Lehet Más a Politika (LMP) szerdai választmányi ülésén elfogadta Jakab Tamásnak, a párt pénzügyi vezetőjének lemondását. A visszavont napelemtender ügyében korábbi résztulajdonán keresztül érintett Jakab Tamás utódját a párt január 31-i hatállyal, pályázat útján választja ki – ismerteti a közlemény.

Jakab Tamás ezzel megvált a pártban betöltött tisztségétől, valamint előtte a pályázatban érintett cégben meglévő tulajdonrészétől, ahogyan korábban Ladányi Attila is.

Az atlatszo.hu novemberben írta meg, hogy Ladányi Attila, az LMP választmányának volt tagja és Jakab Tamás pártpénztárnok cégeiken keresztül egyaránt 220-220 millió forintot nyertek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség megújuló energiás beruházások és naperőművek létesítésére kiírt, azóta visszavont pályázatán. Az ügy sok más mellett azért is kínos, mert a a pályázatot korábban az LMP politikusai, Szél Bernadett és Vágó Gábor többször is támadták.

Vágó Gábor budapesti sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre azt mondta, csak olyan politikai közösségnek tud a tagja lenni, amelyik képes határozottan kezelni azokat az ügyeket, amelyekben egyes tagjai korrupciós gyanúba keverednek. Az lett volna a lehető legszerencsésebb, ha a párt megfelelő vezető szervezete gyorsan kivizsgálja az ügyet és levonja a konzekvenciákat – fűzte hozzá. “Mivel ezt nem tette meg, ezért én is korholtam a saját belső fórumainkon ezeket az embereket” – jelentette ki. A képviselő azt mondta, tiszta a lelkiismerete, ezért nincs is miért magyarázkodnia.

A választmány feladata megválaszolni azt a kérdést, hogy Jakab Tamás és Ladányi Attila maradhatnak-e a párt tagjai, de ezt követően minden párttagnak fel kell tennie magának kérdéseket.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (19 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +22 ( 24 szavazatból)
Nem Lehet Más a Politika, 4.9 out of 5 based on 19 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Ezt csak mondták, hogy LMP – voltak akik elhitték, de sokunknak – ismerve feljelentős dr. Schiffert, aki viszont többször védte Orbánt (belelátott a dolgaiba!), amikor kellett, akkor hirtelen összefútta a szél a kopogtatócédulákat – kétsége nem volt, hogy nem lehet más a politika.
    Akik a párton belül nagy nehezen, de végül felismerték, már el is mentek, mert rájöttek, hogy megvezették őket, fiatalok voltak és hinni akartak, ám legalább léptek, ez valamit enyhít a megítélésükön.
    -
    Az LMP kimondhat dolgokat – csak aztán tovább nem megy az ügy, feljelentős elfelejt feljelenteni.
    Vonat Gáborék is kimondhatnak olyasmit, amit a narancsék nem, de azer az önkormányzatokban nagyon jól tudnak együttműködni, akár a városuk érdekei ellenében is ( pl. Esztergom).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  2. LEGYEN MÁS AZ ÓRIÁSPLAKÁT
    .
    Egy, csak egy legény hiányzik a képen,
    Az, ki beajánlá Sólyom (e)L-t deréken.
    .
    Kinek volt képe bűnügyet koholni Sukoró falvára,
    S nem röstellt új lukat nyalni Vezérünk farára…
    .
    Legyen más a politika hirdeti hazugan,
    s nem fél, hogy a mennyezet a fejére rázuhan.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  3. Nekem meg az a véleményem,hogy az LMPegy nagy nulla.több gondolkodást nem érdemel
    ,így is túl sok energiát fektettem bele.
    Schiffer meg lapit a sukoró ügyben mint szar a gyamban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  4. Politikus azért lesz valaki, mert semmi értelmes pénzkereső foglalkozáshoz nem ért, vagy nem fűlik a foga. A pénzt meg nagyon szereti.
    A pénz közelébe igyekszik, s ha teheti, lenyúlja.
    (Tisztelet a kb 5%-nyi tisztességesnek)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  5. pecor
    2013. december 19. csütörtök
    12:11

    Pecor!
    Nem értek veled egyet! Igenis több gondolkodást érdemel a téma! Nem az LMP, hanem az LMP – nek elnevezett téma! Az LMP neve, tiszta érzelmű emberek megtévesztésére, a karakter gyilkolás eszközének céljából született. A Legyen Más a Politika, már a neve születésének pillanatában, aljas volt és hazug, mert azon az emberi érzésen alapult, amely könyörögte, azt a politikai stílus váltást, amelyet a Fidesz kommunikációs gépezete működtetett és amelyet a politikai másik oldal kezelni végképp nem tudott! Az LMP, a Sukorói ügy kirobbantásakor, tisztában volt azzal, hogy kiknek az érdekeit képviseli, azzal is tisztában kellett lennie, hogy az a politika, amit politikai ellenfeleivel szemben képviseltek és képviselnek, tisztátalan. A feljelentés pillanatában, ha jól emlékszem, még nem voltak párt, de párttá alakulásukkor már tudniuk kellett, hogy nem lehet más a politikájuk, mint az a politika, aminek a tagadásából született a nevük! Amikor kristály tisztává vált, hogy a Sukorói ügy, csak attól ügy, mert koncepciós burokba helyezték, és minden vád, megdől ellene, még akkor sem vonták vissza a feljelentést, és még most is – még a nemzetközi bíróság előtt is – aljas kis belpolitikai játékot űzve, mellé áll annak akaratnak, hogy az ország akkor is fizessen ha nem kéne, vagy nem annyit kéne, csupán azért, hogy a politikai ellenfelet ellehetetlenítsék!
    Ez a gondolatsor csupán arról szól, hogy ne hagyjuk magunkat lépre csalni, csupán azért, mert fárasztó gondolkodni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  6. Ne legyünk már ennyire naivak!
    Az LMP a fidesz majdani ellenzékének lett megcsinálva,abból az elgondolásból, hogy legyen ki melléje áll a jobbikkal együtt,ha a többi ellenzéki párt támadásba lendül, és fenyegetné a hatalomban maradásukat. Ezt bizonyítják a kopogtatócéduláik, és az azóta eltelt idő, amikor is szóban támadnak,csinálnak pár akciót, hogy mégse lógjon ki annyira a ló patája!
    Schiffer talált pár balekot, akiket úgy mozgat,ahogy akar. Szerintem…
    Mással ugyanis nem magyarázható az eddigi ténykedése a párt elnökének.
    .
    Ha feljelentette Gyurcsányt, ügyvédként (szerinte alapos indokkal) akkor Orbánt miért nem jelenti fel a 2010 óta elkövetett gazemberségei miatt?
    .
    Az nem magyarázat, hogy Orbánt védte pár ügyben….Inkább azért mert ügyvédként jó tanácsokat adott Orbánnak,és nagyon jól tudja, hogy minden pert elveszítene vele szemben!
    .
    Csak meg kell nézni az Orbán állásfoglalásait.Szavazáskor vagy nincs a parlamentben, vagy rossz gombot nyom meg…
    A törvényjavaslatokat a fidesz tagok adják be, a parlamenttel meg megszavaztatja.
    Itt is csak szét tárhatja a kezét Orbán.
    Akkor miért lehet majd felelősségre vonni???
    Megmondom. Semmiért. Mert a joggal nem élnek, hanem minden esetben visszaélnek vele. Büntetlenül, mert a személyes felelőssége Orbánnak sehol nem lesz megállapítható!
    .
    Schiffer jó ügyvéd.Kellő tanácsokkal látja el az ügyfelét.
    A továbbiakban meg vár, hogy mikor állhat szolgálatára Orbánnak, ha ég a talpa alatt a talaj. Meg fogja menteni.
    Erre kellett az LMP-t megalakítani.
    Ezzel a 220-220 millióval meg meg lettek vezetve rendesen. Ők is szakítani akartak.Lázár megvétózta a megújuló energiára tett kezdeményezéseket, és az NFÜ ezért visszavonta a pályázatot.
    Vágó Gábor meg azt mond, amit akar. meg kellett volna néznie, hogy kikhez csatlakozott!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  7. Györgyi Péter
    Köszönöm a fenti véleményedet .természetesen egyet értek veled,de számomra
    az LMP egy meg semmisülés elött álló párt ,mely már most is jelentéktelen a politikai palettán.Az elején még egy kis bizodalmam is volt,Hátha lehet más a politika,de gyors volt a csalódásom.Mára már egyértelmű,hogy ki irányit és mi a
    cél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  8. A NAGY ÖTLET!!
    Kaját adni nem tudunk, pénzt adni nem tudunk, egyáltalán segíteni sem tudunk, de megmondjuk hogyan kellene élnetek, ha a fentiek meglennének.
    (és ezért az útmutatóért jó pénzt kaszáltunk (ügyes, mondaná Móricka ha itt lenne)

    “….. életvezetési útmutató miskolci rendőröktől….”
    http://hvg.hu/itthon/20131219_rendorseg_tananyag_melyszegenyseg_ellen#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_12_19

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. Bumburi!

    Teljes mértékig egyetértek! Semmiben nincs közöttünk vita, csak árnyaljuk a képet!
    De előbbre kell lépnünk!
    Hiába érezzük és látjuk azt, hogy mi a negatív vonulat idáig, a mi eszközeinkkel, odáig kell hatnunk – bármilyen furcsa és ellentmondásos, de – hogy elvi nyálazás nélkül, megtámogassuk a demokratikusnak vélt és valós ellenzéket, a kormányváltásban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Amit előbb írtam Bumburinak! Itt és most nekünk is döntenünk kell! Ki mellé állunk! Lehet a véleményünk jogos, lehet a véleményünk elvi, de nézzünk őszintén magunkba, azért nem vagyunk tüzesebbek, mert nem akarunk áldozatok lenni! Ezért hagyják el gyerekeink az országot! Mi vesszük meg nekik a repülőjegyet! Szállj gyerek, szállj, repülj, és megszakad közben a szívünk, de mi sem akarunk áldozatok lenni! Higgyünk abban, hogy vér nélkül is nyerhet a demokratikus ellenzék! Szavazzunk a DK-ra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Gyöngyi Péter
    Odáig egy a véleményünk, hogy támogassuk a DK_t.
    De ne egy választáson!
    Legyünk nagyon sokan, olyan sokan, hogy ne legyen megkerülhető ez a tömeg a véleménynyilvánításban.
    Legyen ennek a tömegnek egy akarata a bojkott, és nevezze árulónak mindazokat, akik bemennek a szavazó helységbe legitimálni egyeskének az aljas rendszerét!
    Ki kell mondani, fel kell hívni az EU figyelmét, az amerikai külügyminisztérium figyelmét,mert NATO tagok is vagyunk, hogy egyeske nem kis veszélyt jelent ebből a szempontból! Fel kell szólítani a többi ellenzéki pártot is ennek a körülménynek a figyelembe vételére,és fel kell szólítani őket a bojkotthoz való csatlakozásra!
    .
    Hidd el, ha ez nem történik meg, mindannyian meg fogjuk keserülni a következményeket!
    .
    Egyébként meg ezzel egész váratlan helyzet elé állítanánk egyeskét, mert már nem tudna helyesbíteni az előre elintézett csalásokknál, ráadásul a világ figyelme felénk fordulna,és nehéz dolga lenne.
    Legalább próbálnák meg!!!
    Nem is fogadnák el az ilyen körülmények között született választási eredményeket sehol sem.
    És ha ez megtörténne, TALÁN!!! akkor tudna segíteni az unió, és lehetne visszarendezni a dolgokat, amit egyeske iparkodott véghezvinni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  12. pecor !
    .
    Az LMP, akárcsak annak elnöke, Schiffer Orbán Viktor konstrukciója. Ő a balról megmondó ember, míg pl.Vona a jobboldali szókimondója a Vezérnek.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Bumburi!

    A bojkott, fából vaskarika! Lehet, hogy a világnak megmutatjuk, hogy milyen fantasztikusak vagyunk, de ettől még nem érünk el semmit! Ha a Fidesz nyer, azt csinál, amit akar! Ugyanúgy, mint ez alatt a három év alatt, mert akkor is demokratikus választásokon nyert, és ha nyer, meg lesz a felhatalmazása! Aki nem szavaz, az is szavaz, de nehogy azt hidd, hogy ez a bojkott ellene szól, bár te és sokan tudják, hogy ellene, de közjogilag és politikailag, mellette! Bár a Fidesz, húzogatja a bajszunkat, de egyikünk sem akar áldozat lenni! Egyikünk sem akar vért! Sem az ellenzéki politikusok, sem az ellenzéki oldalra voksolni szándékozó emberek, és bár mindannyian tudjuk, a Fidesz ezzel él vagy él vissza, de nincs erőnk saját árnyékunkon átlépni! Nem akarunk áldozatok lenni! Meg kell próbálni, nekünk, a szavazófülkékben helyt állni! Talán sikerül, ami a történelemben ritkán! Talán sikerül, amit a DK képvisel! Bárcsak sikerülne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  14. Gyöngyi Péter
    Akár nyer a fidesz, akár veszít, a folytatást,- ami mindkét esetben ugyanaz – nem tudjuk elkerülni!
    Ha választással legitimálják az Orbán kormányt, akkor lesz jogszabály is az ellenzék begyűjtésére!
    Körkörösen. Előbb a távolabbiakat, aztán, ha addig nem tanul az ellenzék, begyűjtik a nagyobb neveket is!
    Hogy tudja mindenki, meddig pofázhat, és meddig lehet ellenzéke annak a demokratikus kormánynak!
    Igazad van! Dugjuk a fejünket a hurokba! Már aki…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Bumburi!
    Nem vagyunk egymás ellen! Csupán közösen gondolkodunk! Ne dugjuk a fejünket a homokba, de ne gondoljuk azt sem, hogy a bojkott az egyedüli üdvözítő! Lehet Gyurcsányéknak nincs igaza! Próbálom megérteni őket! És azért, mert egyedül ők a hitelesek,számomra! Én legszívesebben azt szeretném, ha valaki megoldaná helyettem ezt a problémát, hatalmas vérmérséklettel, én pedig beleülnék a kényelmes demokráciába! Vér bojkott vagy demokráciának hitt választás! No?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Gyöngyi Péter
    Értem amit írsz.Tényleg nem vagyunk egymás ellen.
    De nem olvastad figyelmesen amit írtam.
    Akár így, akár úgy, a végeredmény ugyanaz lesz.Sajnos.
    Ne legyen igazam…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Bevallhatom immár, hogy legutóbb elkövettem azt a hibát, hogy -a zöld tematikától megtévesztve- ezekre adtam a voksomat pártlistán. Többet nem fog megtörténni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Nem vizsgálják a trafikmutyi fideszes szálait 2014. január 2. csütörtök

Orbanisztánban a helyzet változatlan 2013. december 18. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos