Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kinyírják a Klubrádiót? 2011. június 6. hétfő 22:31 Forrás: AN

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kinyírják a Klubrádiót?

Budapest – Ha valakinek még lennének kételyei, hogyan is működik a Szalai Annamária neve által fémjelzett médiahatóság, annak érdemes elolvasnia az alábbiakat. Csak 21 éven felülieknek és erős idegzetűeknek! A Klubrádiót kizárni szándékozó pályázati kiiírás itt olvasható.

Kiírták a pályázatot a Klubrádió  frekvenciára – de csaknem titokban… A rádió ügyvédje a napokban érdeklődött a médiahatóságnál, azt válaszolták neki, hogy igen, persze, minden változatlan, épp olyan a pályázati feltétel, mint korábban, amikor elmaradt a kiírás.  (Azért, mert a Fidesz megakadályozta, tegyük hozzá – A Szerk.)

Nos, ez annyira nem igaz, hogy nem – pontosabban: alig – lehet megtalálni, mintha nem volna nyilvánosan hozzáférhető. Újabb telefon, erre közlik a hatóságnál: ja, azért nem találja, mert nem mostani dátummal jelezték, hanem oda sorolták (rejtették! – a Szerk.), ahol, amikor, időben, régebben közzé kellett volna tenni.

Amikor az ügyvéd végül – nagy nehezen – megtalálta a szöveget a médiahatóság honlapján, s kezdte olvasni, rájött, egyetlen pontban sem egyezik a korábbi feltételekkel. És itt jön mindaz, ami egészen friss és lesújtó információ. A Klubrádió képtelen lesz megnyerni ezt a pályázatot, olyan a kiírás. Vagy fel kell adnia saját profilját. A kormány által 100%-ban uralt médiahatóság ugyanis azt az aljasságot követte el, hogy eleve a jelenlegi frekvenciadíj két és félszereséről indítják a licitet, és aki többet ígér, annak a lehetséges 72 pontból 20 pont jár.

A másik gyalázat, hogy mindössze 3 ponttal jutalmazzák a pályázó rádiós műsorkészítési tapasztalatát. Vagyis, ha egy fideszes építési vállalkozó sok pénzzel jelentkezik (valószínűleg így lesz), akkor nemhogy hátránya nincs a Klubrádióval szemben, de mindjárt 17 pont előnye lesz, ha soha nem rádiózott. De ha ez sem volna elég, akkor azt kell kiemelni: alapvetően zenei rádióra írták ki a pályázatot. A műsor 40%-a legyen zene, erre adnak egy csomó pontot, holott a Klubrádió emberemlékezet óta talk radio-t csinál. Ráadásul, “helyi” rádiót kell csinálni, országos tematikával foglalkozó adóval nem is lehet pályázni.

Vagyis minden egyes körzetnek a körzeti határok közé eső tematikával kell foglalkozni! A Klubrádióban Kuncze Gábor harminc zeneszám között megkérdezhet valakit a Lajos utcai szemétszállításról. Szóval egyértelmű: ki fogják nyírni a Klubrádiót.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (24 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +40 ( 40 szavazatból)
Kinyírják a Klubrádiót?, 4.8 out of 5 based on 24 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

59 Reader’s Comments

  1. Bartus Laci is megírta, hogy mi az ATV szerepe. A Klub Rádió vele egykutya, hisz a műsorvezetők zöme ATV-s. Na akkor mit sírtok? És főleg mit csodálkoztok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -14 (22 szavazatból)
  2. Az teljesen mindegy, hogy milyen jellegű rádióra írják ki a pályázatot. Kell csinálni egy olyan anyagot, ami a kiírásnak megfelel, aztán később simán lehet azt tenni-adni, amit a nyertes szeretne. Lásd: a “Hungária Rádió”-ból lett Sláger Rádió esetét, és még van egy csomó.

    Igen, magának a Klubrádiónak is az eredei szerződésében egészen másféle tartalom szerepel, van ilyen.

    Ami a nagyobb baj, az valóban a hatóságnak fizetendő díj 2,5-szeresére emelése. Valóban a zsebükbe nyúlhatnának a baloldali pénzemberek a Klubrádió megmentéséért.

    Na de: melyik baloldal? Amíg ők nem rakják össze magukat valamilyen közösen vállalható konstellációba, addig ez erősen nehézkes projekt. Viszont az a baj, hogy időközben elveszítik az összes médiabeli hídfőállásaikat, és onnan kezdve pedig még nehezebb dolguk lesz. Ördögi kör :(.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  3. Bálnatenyésztő

    Ez szint ugyanaz a történet lesz, mint ami a Napkeltével is történt.

    A NK is belement abba, hogy a politikai vitából kimenekülő Fideszeseket majd nyilatkozataik felolvasásával pótolják, aztán elküldték Oroszt meg Aczélt és jöttek a Fideszes automaták és végül az egész NK elsüllyedt a mocsárban, de igazából már nem is volt kár érte.
    Ugyanez megy most a KR-ben. Onnan is mióta elküldték/elment Orosz meg Aczél (lehet hogy miattuk van :-) egyre romlik a színvonal. Drágajóbolgárúr hosszasan teret enged hülye jobbereknek meg Fidesz/KDNP politikusoknak, akik nyomják a fülkeforradalmi szöveget, érdemi kritika alig van.
    A KR odáig jutott, hogy Gyurcsány egyik tavaszi beszédét, amit nagyon várt mindenki meg sem említették a hírekben, csak a szövegét tették fel a honlapjukra. Előtte az Orbán beszédet megszakítás nélkül közvetítették.

    Talán az lenne a legjobb mindenkinek, ha ezzel a hülye kiírással gyorsan elvágnák a torkát, nem szenvedne sokat ez a valamikor jobb időket megért rádió.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  4. Egyszer réen egy egyetemi tanszéki értekezleten arról volt szó, hogy a rendes fejlesztés-finanszírozás helyett kiírt pályázatokon jó, ha 1% esélye van egy pályázatnak s tulajdonképpen felesleges is ilyenek írásával vesződni. Egy tényleg okos és becsületes kolléga azt mondta, hogy akkor is meg kell írni a mind a százat, mert ha feleslegesnek tartjuk is 99 esetben a ráfordított munkát, az 1%-os esélyt is meg kell kockáztatni.
    A KR esetében is ez a helyzet, ha egyáltalán van rá még lehetőség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. De miért temetik előre saját magukat? És ha nem is lesz másik pályázó?
    Miért kell prejudikálni? Megjegyzuem, a tulajdonosi kör meglehetősen necces.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Mostanság már aztsem lehetett megtudni a Klubrádióból hogy mikor és hol lessznek a tüntetések. Akkor pedig minek az egész ?
    Nomeg a FIDESZ önreklámok…utóbbi hónapban vagy háromszor kapcsoltam le amiatt.Hallom én azt eleget Klubrádió nélkül is !
    ( Tényleg : Hatalmonlévőhöz közeli szakemeberek mikor teszik kötelezővé az olyan rádióvevő használattyát a zembereknek , ami jelzi nekik hogy mit hallgat , illetve mostmár mit NEM hallgat az userka ? )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Én a koromnál fogva már sokat meg éltem. Emlékszem a Rákosi időkre úgy

    érzem ezek jönnek vissza.Senki ne lepődjön meg, ha újra lesz kötelező

    “VEZETÉKES NÉPRÁDIÓ”. Ugyan is ez kiválóan alkalmas a NÉP BUTÍTÁSÁHOZ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Szalai Annamária jobb lenne, ha vissza térne az eredeti szakmájához /szex & pornó/ újság írásához, ott talán kevesebb kárt okozna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Én nem hallgatom sokat a klub rádiót, nem is motivál különösebben, hogy mi lesz a nagyon kedvesen beszélő, néha ördög ügyvédje úrral. Mindamellett értelmes, okos, gondolkodó emberek vannak ott.
    Ami pedig ebben az országban megy, az gusztustalan és szégyenteljes.
    Ideje lenne elgondolkodni, hogy végre egy irányba nézzünk és induljunk kifelé a sz…ból. Engem nem érdekel, hogy valaki fideszes vagy mszp-s. Engem az érdekel, hogy magyar vagyok és magyarországon szeretnék élni (még). Fentről ne várjunk segítséget egyik oldaltól se. A gondolkodás változzon, pontosabban legyen. És ne egymást tapossuk az előrejutásért…
    Ezek a bunkók meg röhögnek a markukban, amiért sikerül mindenkit megzavarniuk, hogy amíg a magyar a magyarral el van foglalva, hogy éppen kin van narancs és kin szegfű, ők azt tegyenek, amit akarnak. ÉBRESZTŐ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Arató kioktatja a hallgatókat 2013. október 29. kedd | AN

Gyurcsány Ferenc telefonja Arató Andrásnak 2013. október 27. vasárnap

A Klubrádió magas etikai normái 2013. október 26. szombat | Bartus László

Kirúgták Kunczét a Klubrádióból 2013. október 25. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos