Ronai and Ronai
AMERIKAI

Osztogatnak, vagy fosztogatnak? 2011. május 13. péntek 18:11 Forrás: MTI, AN

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Osztogatnak, vagy fosztogatnak?

Budapest – Nem először fordul elő, hogy a kormányról kiderül: nem tud jól angolul. Persze, az sem kizárt, hogy a magyar nyelv használatában vannak hiányosságai. Míg ugyanis a Széll Kálmán Terv magyar változata 285 milliárd forintnyi forrást ígér az oktatással kapcsolatos beruházásokra, fejlesztésekre és felújításokra, addig a külföldnek szánt angol változat szerint 88 milliárd forint elvonás sújtja a következő években a felsőoktatást.

Az MSZP pénteki közleményében azt írta, valóban túl sok az egyetem, átlagos színvonaluk nemzetközi összehasonlításban alacsony. Most azonban egy “ötletszerű, szakemberekkel nem egyeztetett, minden objektív koncepciót nélkülöző, elhamarkodott átalakítás zilálná szét” a meglévő intézményeket, jelentős teljesítménycsökkenést okozva.

Úgy vélték, semmilyen elgondolást nem hoztak az átalakításról nyilvánosságra, e helyett egy lista lesz, amely azt “sejteti”, hogy a döntés alapja nem szakpolitikai, hanem ideológiai, hatalomtechnikai és pártpolitikai lesz. Különösen hibásnak tartják az államilag támogatott hallgatólétszám jelenlegi évi 56 ezer főről 40 ezerre, majd 30 ezerre történő csökkentését.

Az, amit az Orbán-kormány tervez, az ország érdekeinek elárulása, a tudás, a civilizált világ értékeinek semmibevétele. A rombolás helyett nemzeti felsőoktatási stratégiát, annak széleskörű, demokratikus megvitatását, majd megvalósítását követeljük! – olvasható az MSZP közleményében.

A felsőoktatási intézményrendszer átalakításáról az origo.hu írt múlt szerdán, arra hivatkozva, hogy birtokába került egy erről szóló koncepció. E szerint a mostani 29 állami fenntartású felsőoktatási intézmény helyett mindössze 16 maradna (12 egyetem és 4 főiskola). A Nemzeti Erőforrás Minisztérium aznap azt közölte, hogy a kormány várhatóan május végén tárgyalja a felsőoktatási koncepciót.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Osztogatnak, vagy fosztogatnak?, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Feladat van! A rengeteg ülésezés és vita után, ráférne egy kis mozgás a vezetőségre! Szervezzétek utcára a pedagógus társadalmat, a diákságot!
    Utána a többi elégedetlen rétegeket! Felvállalni, megmutatni a kormánynak, hogy van mozgástere a pártnak!
    IDEJE LENNE CSELEKEDNI IS!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  2. A haveroknak osztogatnak, a néptől meg fosztogatnak.
    Az egészségügytől elvonnak, milliárdot meg a fogorvosnak .
    Nyugdíjastól megvonnak, rokkantaknak lábat adnak.
    S végül nemcsak magyarul és angolul, de mindig hazudnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  3. Kedves Bohém.
    Bohém lyukból bohém szél fúj! :)))

    Ne hidd, hogy sokat változott a magyar pedagógus társaság.
    Ha a belét tapossák ki, akkor sem mer megszólalni.

    Van falú, ahol fizetést sem kapnak.
    Van, ahol 50%-o!, van, ahol 60%-t

    Mi történik?
    Semmi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  4. Tanulmányaim szerint pedagógus még soha nem csinált forradalmat.
    Ifjúság annál többet.
    Alszik az ifjúság, a diákság emberek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  5. Az Orbán féle neonácizmus ellen jelenleg nincs hazai lehetőség. Ahogyan Hitler fellépése kezdetén totojázott Európa, ma ugyanúgy gyengélkedik. Mire felébrednek, már késő lesz. Most az orbánizmus létrejöttének felelősei gyáván hallgatnak. Kik ezek? Ahogyan a Biblia írja Ezékiel könyve 3, 13 és 33. fejezetében, – az “őrállók”, mai nyelven azok a felelős értelmiségiek, akik túlhatalmat biztosítottak a neonáci bandának: orvosok, jogászok, építészek, művészek, pedagógusok, és legfőképpen a vezető papság. Ezek egyike sem lesz bejegyezve az “élet könyvébe”. Hazánkon ez sajnos nem segít. A nép, az istenadta nép nyomorba lesz döntve a nagyképű, önmagukat okosnak tartó értelmiségiek hibájából. Ideje lenne az MSZP egyes politikusainak is figyelembe venni egy jelentős politikai törvényt, reméljük ezt a nép is előbb-utóbb figyelembe veszi; ha nincs jó választhatóság, akkor a legkisebb rosszat kell választani. Gyurcsány Ferenc ma az egyetlen igazi államférfi az országban. Az MSZP megélhetési tehetségtelenjei ezért félnek tőle. Ébredjünk fel magyarok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  6. Hazudnak magyarul is, angolul is, külön és egyszerre. Mikor hogy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  7. Kijelölt Felelős! Üdvözlöm!
    Talán egyszer már náluk is betelik a pohár!

    “A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezete (MKSZSZ) és az Oktatási Vezetők Szakszervezete (OVSZ) múlt csütörtökön jelentette be, hogy sztrájkbizottságot alakít, a testület feladatául pedig azt szabták: találjon megoldást a kormánnyal történő egyeztetés útján a közoktatásban foglalkoztatottak súlyosbodó problémáira.

    Ha a kormány nem jelöli ki a tárgyalópartnereket, nem riadnak vissza az országos sztrájktól sem – szögezték le egy hete a szakszervezetek.”

    Bízzunk benne, hogy a JÖVŐ NEMZEDÉKÉÉRT ÉRZETT FELELŐSSÉGÜK
    előtérbe kerül!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Nem Európától kell várni segítséget a fidesz nyilvánvaló hazugságai miatt, hanem nekünk kell elzavarni őket a hatalomból. Ez forradalom, ha meg merjük lépni. Ha nem, akkor gyávák vagyunk, és megérdemeljük diktátorunkat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  9. “nem riadnak vissza az országos sztrájktól sem ”
    Csak, hogy törvényt hoztak, hogy csak az elégséges szolgáltatás biztosítása esetén lehet sztrájkolni.
    Itt már csak az állampolgári engedetlenség segít. :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  10. Európától nem is lehet várni! Eddig is úgy, ahogy reagáltak.
    De, mint kéne egyszerre lépni?
    Facebook-on szerveződve?
    Még a nyári szezon elött kellene szerveződni.
    Demontrálhatunk amig ki nem halunk, azzal nem megyünk semmire.
    nekem nincs ötletem erre a bagázsra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Orbán család fogorvosának és a TEK-nek osztogatnak, időseket, betegeket fosztogatnak. Így szép az élet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. Szerintem Orbán Viktor kísérleti terepnek tekinti az országot. Talán ő a leginkább kíváncsi arra, meddig lehet elmenni társadalmi robbanás nélkül. A kísérlet fontos része a mindent felzabáló hernyók kitenyésztése, enélkül ugyanis az eredményt hozó folyamat nagyon sokáig elhúzódna. Így is bele telik 1-2 év, amíg egészséges madarak a hernyóállomány elpusztításába kezdenek. Ez után jelennek meg majd újra a zöld hajtások, a friss levelek, amelyek a bőséges trágyahalomnak köszönhetően gyors fejlődésnek indulnak. Ez a természet rendje, amit senki nem írhat felül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. A kettős játék folytatódik. Nem a nyelvtudással, hanem a minden nyelven áradó hazudságról van itt baj.
    A magyar emberek azonban birkamód viselkednek, elszállt.a 2006-os lendületük. Igaz, ilyen langyos közleményekkel nem is lehet ellenállásra buzdítani öket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. É B R E S Z T Ő ………………………………..!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Hibás a cím!
    Nem ¤¤¤vagy¤¤¤ hanem ¤¤¤¤ É S ¤¤¤¤ !!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. az ébresztő uszítás nem okvetlenül szimpatikus, már lejáratták egyszer (ld. ébredő magyarok). Valamit persze kell tenni, de szervezetlenül nem lehet az utcára menni! Ha ipar nincs, munkásság sincs, ha munkásság nincs, akkor igazi szakszervezet sincs! Ha értelmes értelmiség nincs, akkor civil mozgalom sincs. Innentől kezdve azoké a terep, akik jól szervezettek. Ma csak egy ilyen banda van, ők vannak kormányon. Ha Gyurscány szervezi meg az “ellenállást”, akkor őt kell támogatni még akkor is, ha nem kis szerepe volt a mai helyzet kialakulásában, hagyta a csapatát veszekedni, hagyta prominens figuráit lopni, illetve alaptalanul megvádolni. Százszor és ezerszer is leírom, hogy alkalmas civil társadalomra van szükség, alkalmas államelnökkel, stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. kukkatz!
    Távol áll tőlem az uszítás s az ébredő magyarok ideológiája. De!!
    Az ébresztéssel arra akartam reflektálni, vegyük már végre észre,
    hogy nincs az a réteg, akit ne érintenének negatívan a kormány intézkedései. Pld. egészségügy-kivéve a fogorvosokat, na persze ott sem mindenkit-, oktatásügy ,szabadság megrövidítése,munkaidő növelése túlóra díj nélkül, a szuperbruttó miatti fizetés csökkenés, soroljam?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Keddi, ahogy nézem, én adtam az első mínuszt. Pedig 99 %ig egyetértek – viszont Bajnai kifelejtése miatt adtam a mínuszt. Gyurcsány jelenleg a baloldalon az egyetlen potens POLITIKUS. Az egyetlen államférfi viszont Bajnai.
    A két ember államvezetői teljesítmény-különbsége alapján azt mondanám:
    1 baloldali párt, vagy pártszövetség Gyurcsánnyal (annak összefogására
    Bajnai nem alkalmas) – és az általa támogatott SZAKÉRTŐI kormány, Bajnaival az élen.
    Kiráz a hideg, valahányszor belegondolok, hova juthatott volna ez az ország, ha 20 éven át szakértők higgadtan, nyugodtan, egy irányba húzva kormányozták volna! Ha nem veszett volna el minden kormányváltás után a tisztviselői kar felhalmozott tudása és rutinja.
    Már eddig is a környező országok befogtak vagy lehagyóban vannak – Orbánnak “köszönhetően” megcéloztuk az utolsó helyett.
    Orbán szerint “visszarántotta a szakadék széléről az országot”
    De miért??? Már éppen kezdtünk kikapaszkodni Bajnaival!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. kekec ! Bajnaival kapcsolatban igaza van, sajnos egyetlen hozzászólásban nem lehet mindent megírni. Ha már említette Bajnait mint szakembert, még hozzáteszem a volt pénzügxminisztert is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Egyre kevesebben járnak egyetemre 2014. április 4. péntek

Újabb hiteleket fel vesz fel a magyar állam 2013. december 15. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos