Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az orbáni modell fertőző és veszélyes 2014. január 29. szerda 12:49 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az orbáni modell fertőző és veszélyes

New York, Budapest – Bajnai Gordon szerint a magyar választások tétje nem az, hogy a bal- vagy a jobboldal győz-e, hanem az, hogy sikerrel jár-e a kormánykoalíciónak a “posztszovjet tagállamokra jellemző államirányítási modellje”, amely veszélyes mintaként szolgálhat más közép- és kelet-európai politikai erők számára is.

Az Együtt-PM szövetség vezetője a New York-i Columbia Egyetemen tartott, A demokrácia és a jogállamiság elleni kihívások Közép-Európában című előadásában azt mondta,: „a fertőzés potenciális veszélye nagy és egyre növekszik, és kockázatot jelent, ha ez a modell divattá válik régiónk könnyen destabilizálható középső és keleti vidékein”.

Bajnai szerint a magyar modell elmozdulást jelent a piacbarát “washingtoni konszenzustól”, de nem a kínai fejlődési modell alapjául szolgáló “pekingi konszenzus”, hanem a több közép-ázsiai ország által követett “posztszovjet típusú államszervezési modell” felé. Ebben a modellben az oligarchák által támogatott erős emberek tartják ellenőrzésük alatt az intézményeket és a demokráciát. Csakhogy ezek az országok – Magyarországgal ellentétben – természeti kincsekben gazdagok és nem tagjai sem a NATO-nak, sem az Európai Uniónak.

„Ebben az értelemben az orbáni modell potenciális fertőzés- és veszélyforrás az Európai Unió számára és a két hónapon belül megtartandó magyar választások létfontosságúak lesznek, így vagy úgy, de nagyon erős üzenetet fognak közvetíteni erről a rendszerről. Magyarország nemcsak egy bal- és egy jobboldali kormány között fog választani, hanem hosszú távon dönt majd a jövőjéről. Ez a tét” – mondta.

Bajnai szerint a magyar választások hatással lesznek Közép- és Kelet-Európára, az Európai Unióra, valamint a keleti és a nyugati elemek egyensúlyára a térségben. Mint fogalmazott, a választást aggodalommal figyelik Amerikából és Európából egyaránt, ám azt csakis a magyarok belülről, nem pedig mások, kívülről dönthetik el.

Bajnai Gordon kijelentette, hogy Magyarország egy olyan szövetségi rendszer része, amelyben egy “posztszovjet típusú államirányítási modell” hosszú távon nem konszolidálható, mert ahhoz vagy Magyarországnak, vagy az Európai Uniónak meg kellene változnia.

A volt kormányfő az állami szuverenitás szempontjából veszélyes kísérletnek nevezte a megállapodást, amelyet Magyarország társadalmi vita nélkül kötött meg a paksi erőmű bővítéséről Oroszországgal. A politikus szerint az egyezség a bruttó hazai termék (GDP) 80 százalékáról 90 százalékra emelte az eladósodottság szintjét, 60 évre az orosz nukleáris fűtőanyagtól teszi függővé a magyar villamosenergia-ellátást, amivel Magyarország függősége új minőségi szintre emelkedett attól az Oroszországtól, amely amúgy is a belső piacon felhasznált földgáz 80 százalékát szállítja.

Megítélése szerint Magyarországnak várnia kellett volna a döntéssel, amíg az atomenergetikai ipar beépíti biztonsági gyakorlatába a fukusimai katasztrófából levont tapasztalatokat. Úgy vélekedett, hogy energiatakarékossági intézkedésekkel a lakossági energiafelhasználást rövid időn belül 20-30 százalékkal lehetne csökkenteni.

A volt miniszterelnök megítélése szerint az “orbáni kormányzási modell” fenntarthatatlan, részben ez magyarázza, hogy Orbán Viktor Oroszországgal a “nemzeti szuverenitást csorbító” alkut kötött, amely szavatolja a választási kampány során megígért alacsony gázárakat.

Bajnai jellemzése szerint a magyar kormány politikája bal- és jobboldali populista elemeket elegyít. Bírálta a megfogalmazása szerint ciklusokon túlmutató politikai intézményi berendezkedést és az államosításokat, illetve a “történelem átírására irányuló kísérleteket”, konkrétan pedig a budapesti Szabadság téren a náci megszállás 70. évfordulója alkalmából felállítandó emlékművet.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (24 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +31 ( 45 szavazatból)
Az orbáni modell fertőző és veszélyes, 4.6 out of 5 based on 24 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

37 Reader’s Comments

  1. Úgy vélem, hogy ez az első (bár még mindig nem az igazi) olyan határozottságra igyekvő megszólalása, amely rá kívánja irányítani a külföld figyelmét, hogy itt, ebben a hazában, ebben a diktatúrában olyan fasiszta (náci) államrendszer van kialakulóban, amely fertőző és ezért veszélyes az európai demokráciákra.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (52 szavazatból)
  2. És ezért neki ki kellett menni Amerikába?
    Nem értelmesebb lett volna ezeket a kérdéseket, akár egy nagy demonstráció keretében az embereket felvilágosítva kimondani, és össznépi tiltakozást indítani?
    Mi a jó büdös francnak lépett a politika porondjára, ha csak siránkozni tud? Mi a jó francot tud ígérni egy olyan ember, aki a problémát, ahelyett hogy megoldásra törekedne, elkeni azzal,hogy választásra készül mégis, az előzmények ismeretében?
    Ha nem áll biztos talajon a hitével, és ha nincs benne egy gramm harci szellem sem, akkor mit keres a politika mocsarában?
    Úgy néz ki, mintha egy úri fiú kiment volna külföldre az értetlenségét közölni, és észre sem veszi, hogy ezzel saját magáról, de a pártjáról (?) is szegénységi bizonyítványt állít ki!
    A demokráciáról most miért nem beszél?
    És a diktatúráról?
    Megítélése szerint….. Hallatták a hangjukat a megítélésükről???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (41 szavazatból)
  3. oldster
    Akkor nyíltan kellett volna beszélnie! Már rég túlhaladott az,hogy halkan elmondja ,hogy megítélése szerint mi van idehaza.
    Többek között nekik is köszönhetően.
    A 4 évnyi tutyimutyisságukat magyarázni, enyhén szólva is megvetendőnek tartom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (28 szavazatból)
  4. „a fertőzés potenciális veszélye nagy és egyre növekszik, és kockázatot jelent, ha ez a modell divattá válik régiónk könnyen destabilizálható középső és keleti vidékein”.
    *
    Igen, bár Bajnaival ritkán, de most 100%-ban egyet lehet érteni.
    *
    Orbán egészében fenntarthatatlan, nem csak mint kormányzási modell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (33 szavazatból)
  5. bumburi: Bajnai Amerikába jár eljátszani, hogy okos.
    Ott még nem ismerik eléggé.
    És nem egészen értik azt sem, hogy mi történik Magyarországon. Ezért fordulhat elő, hogy ott Bajnai a választásokról beszélhet.
    Így fordulhat elő az, hogy a New York Times úgy kutatja a magyarországi antiszemitizmust, hogy végig a Jobbikról kérdez, nem a Fideszről. A”kifejtős” részhez összesen 500 karaktert lehet írni. Mi fér el abban? Félbe is hagytam.
    Kár külföldről várni a segítséget. Minden országnak megvan a maga baja.
    A maga bajai.
    Vagy maga Bajnai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (41 szavazatból)
  6. Sarah
    jól fűszerezett, csípős nyelved van, de az igazság mártása fedi. DDD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (18 szavazatból)
  7. Nem kell izgulni!
    Maradnak még a 3xbóvlisék, kell még belőlük egy kurzus és kell még a lecke mindenkinek!
    -
    http://nepszava.hu/cikk/1009309-matolcsy-meg-meg-sem-szolalt-mar-zuhan-a-forint

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  8. Ég a Gyurcsány, ég! El ne aludjék!” – Békés tüntetés Szombathelyen, forradalmi hangulat, Gyurcsány-égetéssel és zsidózással
    “Aki lángot látni akar, hozzon benzint még!”
    Zsidózás, akasztással fenyegetés, bábuégetés, pusztuljon a kormány! Felidézzük a 2006-os körmendi tüntetés pillanatait.
    http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/gyurcsany_babu_egetes_kormend_2006
    http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/23878

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  9. Úgy érzem, ide illik leginkább :

    “Nemzeti magyarnóta

    Felcsút felé félúton én azon gondolkodám, kié lesz a trafikom és a nemzeti dohány. Ki nyúlja le a sok lóvét, s kinek lesz zsebe tele, kivel kellett volna inni, jóba’ lenni vele. Kinek erősebb kutyája, kinek lova nyerít, kit kellett volna ismernem: Janit? Lalit? Tibit? Kinek köszönni előre, s kit inkább megvenni, fogadásra, Vidi-meccsre, kivel kéne menni.

    Kié lesz a közbeszerzés, ki kapja a mutyit, ki az, ki adja a bankot, s ki játssza a janit. Kié lett itt ez az ország, kié az adósság, ki jön jól ki a sok rosszból, s kinek marad a kórság. Kinek szolgál ma a rezsim, s ki kap földet, szántót, ki nevet az elején, és ki höröghet zárszót.

    Kié lesz a zsíros falat, ki festheti a falat, ki az, aki vágja a fát Magyarország alatt. Ki az, aki azt mondja, hogy ő maga a haza, s ki az, aki ellenzékben nem volt sose laza.

    Másnak hoz hasznot a trafik, másnak megy a dohány, Edward király, angol király, s az összes tartomány. Ne tettesd magadat király, tudjuk te tetted ezt, ha megfőzted, egyed is meg, az összes tettedet.

    Felcsút felé félúton én, azon gondolkodám, hogyan lettél én édes hazám a gonosz mostohám.”

    https://www.facebook.com/FoldSPeter

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  10. szijjártó ismét az azeriaknak kinál két stadionnyi kedvezményes befektetést,lehet hogy a baltásnak is kinál lehetőséget (Baltagyár).A külügyminisztérium és benne Martonyi miniszter munkája arra korlátozodik hogy szijjártó útjait készitik elő.Valószinünek tartom hogy ezt az aljas munkát a Martonyi nem válalta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  11. http://nepszava.hu/cikk/1009226-felmentette-szilvasy-gyorgyot-a-birosag
    -
    A meghurcolt embereket lehet továbbra is amortizálni.
    Na ez ma bárkivel megtörténhet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  12. http://img5.hvg.hu/image.aspx?id=720d4cf6-b3e1-40b7-a692-ad2af0bde205&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c
    -
    Bedőlt a forint – kontárék pedig aratnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  13. Egy barátom apja mondta, hogy “Eddig se sok kedvem volt szavazni, de amikor megláttam Gyurcsány mögött Fodort, lehidaltam. Az hogy került oda? Ezt most komolyan gondolják?”
    Mindezt azért írom le, mert úgy tudom, az amerikai demokrácia tiszteletben tartja a választókat.
    Bajnainak, aki úgy gondolja magáról, hogy annyira ért a politikához és a jogállamhoz, hogy Amerikába jár szónokolni róla, senki nem szólt, hogy ők négyen épp rá akarnak erőszakolni a társadalomra egy olyan, többszörösen lejárt szavatosságú, immár a harmadik “pártjában” “munkálkodó” egyént, akit a társadalom évekkel ezelőtt, elégedett sóhajjal – azt remélve, hogy végleg – elzavart?
    Függetlenül attól, hogy mit gondolok a szavazásról (diktatúrában demokrata nem szavaz), az a teljes magyarországi “ellenzéki” oldal arconköpése, hogy bevették maguk közé Fodort.
    Aki ebben részt bír venni, az egész pontosan mit keres New Yorkban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (33 szavazatból)
  14. Ha megépült az erőmű az egy, minimum 25 milliárd euro lesz és nem tíz, kettő az egész computer rendszert az oroszok adják és tervezik, gondolom hátsó ajtóval, egy rossz szó és Moszkvából átvehetik az irányítását, leállíthatják akár fel is robbanthatják. Sajnos a mi baromarcú hősünk tényleg nem normális ekkora rizikót vállalni.Persze ez nem mentség, hogy nem normális hanem egy gátlástalan szemét alak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (24 szavazatból)
  15. Ha már az áraknál tartunk, egy XS1PGT 25 000 $. Hány száz az rpg család középtagja?
    Már csak a takarékosság szempontjait figyelembe véve. DDD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  16. Etuskám, puszi a homlokodra, ez tetszik!
    Az Orbán modell fertőz, de a Mesterházi akkora dilettáns, mint egy nagy-gombos télikabát.
    Bekiabálnak neki, amikor a felcsúti polgármesterről beszél, hogy kötelet! Erre riadtan tiltakozni kezd, hogy jaj, istenkém, nem is azt kiabálták, hanem azt, hogy börtönt. Egy szocialista nem mond olyat, hogy kötelet!
    Még jó hogy bocsánatot nem kér egyenesen a köteles Kövér Lászlótól, mint Feldmayer Péter Schmidt Máriától Karsai László helyett!
    Ez sem épeszű ám, elmebeteg, mint Orbán, csak fordítva.
    Nem mindegy? Azt kiabál, amit akar, nem? Nem akasztotta föl Mészárost, sajnos. Azt mondta: kötelet érdemel. Miért, nem? Majd a független (???) bíróság eldönti.
    Ez a nyavalyás puhaseggű pojáca akar országot vezetni?
    Röhej!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (24 szavazatból)
  17. Ahogy a nácizmus eltiprásához kellett az amerikai haderő, úgy orbán rendszer megdöntéshez is kell Amerika segitsége. Mert Orbán rendszere diktatúrikus rendszer. Orbán kormányzásának teljesitménye meg tragikusan alacsony. Az , h Orbán milliárdos, a magyar emberek által megtermelt javakból, véleményem szerint nem kétséges. Kérdés gyomrába tudja-e tömni amit összeharácsolt?
    Orbán olyan alacsony tudású ember , h Bajnai miniszterelnök lábát sem moshatná meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  18. Bajnai mindig kerüli, hogy határozott véleményt mondjon a magyar demokrácia mai állapotáról. Ha lavírozik, rosszul teszi, ha nem akkor rossz oldalon áll.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  19. Sarah, oldster, bumburi!
    Jól látjátok. Bajnai elemzése pontos, helytálló, és arra alkalmas, hogy ezt New Yorkban előadja.
    Politikusnak alkalmatlan. Amikor szakértő kormányt vezetett, alátett mindenki, még az ellenzék (akkor a Fidesz) is, nem volt politikai küzdelem.
    Világos: ha mindez így igaz, egyetlen teendő van: bojkott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (17 szavazatból)
  20. A helyzet súlyos. Bajnainak el kellet ezt külföldön mondania.
    Magyarország térde rogyott, de már gazdaságilag is. Lásd az utóbbi napok történéseit. Matolcsi alkalmatlan, hogy kihúzza a xarból Magyarországot, Orbán pávatáncára meg fel kell hívni a figyelmet.
    .
    Az “orbáni kormányzási modell” fenntarthatatlan.
    .
    Ezt kell hangsúlyozni. Most folyik a rohangálás pénz után, nehogy valaki a csuti elmeháborodottnak pénzt adjon. Mi fogjuk megszívni az államcsődöt, de ha ez az ára az orbán-banda elzavarásának, akkor legyen!
    .
    .
    Szerintem erről szól a történet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  21. krisztian augusztin

    Hiaba nyaljatok orban nsgysagosur s.t koldusbotot kaptok emlekbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  22. oldberg
    Vess egy pillantást a 13:30-as hsz-nál a mínuszokra!
    Igazunk van!
    Én nem csak érzem, de TUDOM hogy igazunk van!
    Már nehezen tolerálom a tedd ide nem lesz ott politikát!
    Figyelem a Zappa írásait. Az igazságtartalmát, mert az mindent elárul.
    Harsogni kéne minden politikusnak, hogy padlón vagyunk! Talán akkor felébredne ez a hülye magyar nép!
    Itthon mondjanak már igazat, ne “ródsózzanak” diplomatikusan a magyar helyzetről!
    Ha még egyszer születnék sem tudnám megérteni ezt a mentalitást!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  23. bumburi: én kívánom neked, hogy újra szüless. De azt is kívánom, hogy ne Magyarországra, és ne ezért. Úgyhogy inkább válaszolok a költői kérdésedre.
    Magyarország konformista.
    Konformistának lenni az élet minden területére kiterjed. Nem lehet csak ebben vagy abban konformistának lenni. Az egy általános gondolkodási mód.
    A poroszosnak csúfolt, valójában nem poroszos, csak diktatórikus iskolarendszerben kezdődik. Ne gondolj mást a versről, mint a tanár, ne oldd meg máshogy a matekfeladatot, állj vigyázzban a folyosón, állj sorba ne feleselj.
    Ne öltözz feltűnően. (Európában Magyarországon öltöznek a legszürkébben). Ne egyél máshogy, ne fesd a hajadat vörösre, vagy zöldre, mert az gáz.
    Sokan nem értették és nem értik a mai napig, hogy mióta nem lehet a melegeknek és a traviknak – akár hivalkodva – felvonulni békében, évente egyszer, onnantól lehet tudni, hogy annyi az országnak. A heterok számára is.
    Magyarországon soha nem készülne el Kusturica Underground című filmje, mert a magyar pátoszt és a magyar történelmet nem lehet megkérdőjelezni. Figyeld meg, hogy beszélnek 48-ról és 56-ról.
    Magyarországon nem lehet a diktatúrát diktatúrának nevezni, mert éretlennek nevez Heller Ágnes.
    Nem lehet lehet a nácikat nácinak nevezni, mert nem áll veled szóba Kálmán Olga. És akkor vége mindennek. Akkor senki lettél.
    Ha nem vagy totálisan szürke és meghunyászkodó, szélsőséges vagy.
    Vigyázni kell, mit mondasz és mit gondolsz.
    Hogy a kérdésedre válaszoljak, Bajnai egyrészt konformista, másrészt még alattvaló is, kertészi értelemben.
    Bajnai tökéletes magyar miniszterelnök lenne. Talán ezért reménykedtek benne annyian.
    Az ÉS már a megválasztásakor leírta, hogy nem tudta eldönteni, hogy énekelje vagy ne énekelje a szocikkal az internacionálét, ezért inkább tátogott.
    Annál nagyobb igazságot soha senki nem írt még az ÉS-ben.
    A komformista és alattvaló Bajnai Amerikában azt mondja, amit – úgy érzi – Amerikában várnak tőle. Körülbelül azt, amit Clinton, tehát hogy veszélyes a helyzet. De nem mondja, hogy fasizmus, diktatúra, mert az Amerikában sem mondják Magyarországra. És ő meg akar felelni. Nem mondja, hogy nem szabad a választásokon részt venni, mert még Amerika sem mondja azt. Nem mondja, hogy a Fidesz náci párt, mert a New York Times még csak a Jobbikról gondolja úgy.
    Magyarországon meg azt mondja Bajnai, amit Kálmán Olga, Heller Ágnes, Kéri László hallani akar.
    Az egészben az a röhej, hogy még Orbán is elment a temetőbe, amikor Tamás Gáspár Miklós rászólt, hogy menjen el. Így működik az egész ország.
    Aki ezt nem bírja, már lelépett. Ha módja volt rá.
    (Amúgy Gyurcsány is konformista, csak közben még hülye is, ezért néha nem tűnik konformistának. De hogy Fodort neki köszönheti az ellenzék, az is ezt bizonyítja. Meg akart valakiknek felelni. Két másodperc alatt becsempészte, minden tárgyalás, minden társadalmi visszajelzés, “konzultáció” nélkül.
    Ezek után senki ne szóljon a 0%-os KDNP ellen. Már azok közül, aki szavaz ezekre.)
    Na most, a valóság tagadása nem magyar találmány. Nézd meg az Erik a Viking című, zseniális filmet.
    De ezzel a szellemi kézifék behúzós magyar konformista alattvaló mentalitással egészen a szakadékig viszi a rendszert. Oda, ami előtt más népek azért többnyire megállnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  24. Ha jobban belegondolok, Bajnai ugyanúgy kettős beszédet folytat, mint Orbán. Mást mond külföldön, mást mond Magyarországon. Igazat meg sehol nem mond. Csakugyan tökéletes magyar miniszterelnök lenne. De hát az a pozició a következő húsz évre már be van töltve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (19 szavazatból)
  25. “BUMBURI” Annak akinek mérhetetlen sötétség van a fejébe, és az IQ-ja = a 0.33-as dobozos sörével ott mit sem ér a felvilágosítás, ott sötétség is marad. Ma az EURÓ/FORINT árfolyama elérte a 310 Ft.-ot. Miről is beszélünk? a devizahitelesek megsegítéséről? a Bajnai 285 Ft. árfolyamon adta át.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  26. Sarah
    Ez megy nekem az agyamra!
    Néha már én érzem magam agyalágyultnak ezek helyett az alkalmazkodók helyett.
    És demokráciáról beszél némelyik! Nem is mernek azok lenni!
    Nagyon rossz korban élek,mert szenvedek ezektől a konformistáktól!
    Attól meg még jobban, hogy hirdetik az igét,amit a saját mentalitásukhoz szabnak, és elvárják hogy bólogass nekik.
    Egyetértek azokkal amiket írtál,nem ragozom tovább.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  27. HZZZZZ
    Igazad van. Azért legalább a gyertya fényével próbálkozni kéne náluk is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  28. bumburi: ráadásul Bajnai ugyanúgy kettős beszédet folytat, mint Orbán. Mást mond külföldön, mást mond Magyarországon. Igazat meg sehol nem mond. Csakugyan tökéletes magyar miniszterelnök lenne. “Szerencsére” az a pozició a következő húsz évre már be van töltve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  29. Sarah
    Én nem tudom mi lesz itt 20 év múlva, valószínű hogy koromnál fogva meg sem érem, de hiszem, hogy lesz ez még így se!
    Hiszem, hogy ez a balga nép egyszer felébred, felemeli a fejét, és nem hagyja tovább hülyíteni magát!
    Ha már a kettős beszédet írod. Gyakorlatilag mindegyik ezt csinálta a rendszerváltás óta. Azért tartunk itt.Meg még egy csomó más végett, ami súlyosbította a helyzetet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  30. Sarah
    2014. január 29. szerda
    19:17
    .
    Tökéletes!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  31. Bajnai egy úriember, egy tisztességes, nagy tudású szakember, aki egy normális országnak kiváló miniszterelnöke lenne.
    (A mi országunk ma nem egy normális ország).
    Na de mi történik, ha egy gentleman bemegy egy magyar kocsmába, és halk szép szavakkal meg akarja győzni a 90 IQ-s, lefizetett, alkohol és vezérmámorban handabandázókat?
    Megverik, mint szódás a lovát, s kidobják!
    Ezt a mostani csürhét, ezeket az ostoba népbutítókat a saját eszközeikkel kellene megverni! Ök csak abból értenek!
    Persze igazából nem a pávatáncos “keresztapával” van igazán a baj!
    Az emberek fejében van iszonyú sötétség!
    Akiket meg lehet venni az ingyenrezsi hazugságával!
    Alig ígért valamit 2010-ben a Pávatáncos:
    -4-6% növekedést. Van 1%.
    -1 millió munkahelyet (10 év alatt). Az ígért időarányos 400 ezerből még a külföldre kényszerülőket beleszámítva és a kényszermunkásokat is belestatisztikázva sem jön ki több pár 10 ezertől!
    Jobban élünk anyagilag? Jobb a közérzetünk? NEM!
    Mindenkit rá kell bírni menjen el szavazni!
    Szavazzon azokra, akiktől a legkevesebb rosszat várja!
    Aki nem megy el, az egyértelműen a jelenlegi elviselhetetlen rendszer továbbélését támogatja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  32. Gordinak igaza van , de ettol meg a magyar nem erti mi az a demokracia es mi a bajunk Orban maffiajaval. Jobb , baloldali kerdest csinalnak az allampolgarok kozben nem akarjak megerteni mit is muvel a maffia Orban vezerletevel .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  33. A jogi körökben van egy szólás, amiben nagy igazság van: Mindenki megtalálja a maga ügyvédjét.
    Ez érvényes egy országra is: megtalálja a maga miniszterelnökét. Itt nem lehet úriembernek lenni egy vezetőnek, mert vele szemben ez csak látszat elvárás, amit eltakar az Armani zakó.
    Bajnai européer ember. Amerika is kinőtte már a vadnyugati szokásokat, diplomáciai szinten biztosan.
    Egyébként a sunyiság nekem sem kenyere. Viszont nem is leszek miniszterelnök.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  34. A cikk nagyon rendben van,a címe pedig különösen találó!
    Első Orsóféreg valóban fertőző és veszélyes!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  35. Meggyes Tamás – életbiztosítás, babapénzek, perekre félretett pénzek:
    -
    “A gyanúsítottként kihallgatott esztergomi politikus kifejtette: nem követett el bűncselekményt, de „ha mégis történt valami, az csak hiba lehetett”, és azért nem ő a felelős.”
    168 óra cikke.
    -
    Vastagbőr után érdeklődik a NASA.
    Magyarországra kell jönni, sokat nem kell keresgélniük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. ˙
    ˙
    Bumburinak van igaza, az orbáni modell fertőző és veszélyes, mert fasiszta…
    Ezt kellene maximális hangerővel üvölteniük. Most nem az atomerőmű a főszereplő..
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. .

    ˙
    Az atomerőmű politikai hatását tekintve, most olyan, mint a színpadon elsült puska. A közönségnek utána még fél óráig cseng a füle… A diktatúra célja is ez vele, elterelni a figyelmet a szociális problémákról… Kerül, amibe kerül…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Bajnai Kordon 2014. április 6. vasárnap

Egyre kevesebben járnak egyetemre 2014. április 4. péntek

Bejött a papírforma: Orbán nem vitázik 2014. március 16. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos