Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tandíjat vezetne be a kormány 2011. április 28. csütörtök 3:49 Forrás: Klubrádió

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tandíjat vezetne be a kormány

Budapest – A magyar közoktatás államosítása drágítja a rendszert, úgy meg különösen, hogy a kormány, szemben a korábbi gyakorlattal, egy eurocentet nem fordít oktatásra. Ráadásul tandíjbevezetésre készülnek, csak nem vallják be – állította Hiller István, volt oktatási miniszter a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában.

A kormány konvergencia programjában 30 milliárdos kivonást javasol, ami a hallgatói létszám csökkentését, és a feleslegessé vált oktatók kirúgását jelenti – mondta a rádióműsorban a szocialista politikus.

“Jelenleg a hallgatók 40-45 százaléka jár költségtérítéses szakra, ez nem azt jelenti, hogy tandíjasok, hanem azt, hogy a képzésük felét fizetik meg. A kormány ezt akarja megszüntetni, és duplájára emelni a költségtérítéses képzést, azaz valójában tandíjat akar bevezetni” – mondta Hiller István, aki szerint ezt a lépést a kormány a mai napig nem vallotta be.

Hiller kifejtette: ”a csökkentés következtében 370 ezer helyett 240 ezer egyetemista lesz Magyarországon, akik dupla egyetemi költségtérítést fizetnek majd. Nem olcsóbb, ha a magyar közoktatást államosítják. Minden szakértő tudja, hogy ez kiadást jelent.”

A Hoffman Rózsa-féle elképzelés 324 milliárd pluszt jelent, ehhez képest több mint 30 milliárdot terveznek kivonni, miközben 10 milliárd kivonása már megkezdődött – tette hozzá a volt oktatási miniszter. Olyan helyzetet idézett elő a kormány, hogy tömegesen adják át iskoláikat az önkormányzatok az egyházaknak.

Ez olyan irányba viheti ez a magyar oktatást, ahonnan nagyon nehéz visszafordulni – figyelmeztetett Hiller István, aki azt állítja, hogy az előző kormány idején 124 milliárd forintnyi euró épült be a magyar oktatásba. Most egy eurocentet nem fektetnek oktatásba – mondta.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Szerencsére a fiatalok többsége nem engedi félrevezetni magát ezektől az áskálódó liberálbolseviktől, s hősiesen kitartt a FIDESZ mellett, igaz a megtévedt narancs-rajongók azért átpártoltak a Jobbikhoz. – monhatnám élccel, de inkább szomorú vagyok attól, hogy szinte nincs az életnek olyan területe, amelyben a FIDESZ nem vezette félre a választóit. Ők pedig ezt bírka módon tűrik, a politológusok meg még mindig azon erősködnek, hogy egy olyan hazug és az országot tönkretevő embernek, mint amilyen Gyurcsány Ferenc volt, el kell takarodnia a politikából. Viszont Orbán úr minden hazugsága bocsánatos bűn, sőt egyesek szemében hőstett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  2. Mit írt Csokonai? “Kanász marad akinek a nevelője kanász.” Ez orbánék oktatási taktikája. Mert ugye ezt nem lehet stratégiának nevezni. A magyar egyetemisták közé kellene egy mai Vörös Dani. ‘68-ban a francia diákok megmutatták hogyan kell a jogaikat megvédeni. Vagy magyar példát idézve: a márciusi ifjak is forradalmat csináltak. Az elmult 20 év kultúrmocska meg villalakóká, bamba birkákká tette a magyar ifjúságot. Még saját érdekeiket sem képesek védeni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  3. A magyar felsőoktatás szinvonalának egyik kitűnő indikátora, hogy az egyetemi/főiskolai hallgatók, illetve a fiatal, diplomás felnőttek között milyen feltűnően sok a Fideszes és a Jobbikos! Hát miféle oktatás az ilyen?
    A másik kitűnő jelzőszám az, hogy milyen magas a diplomások munkanélkülisége! Főleg a pályakezdőké. Mindez pedig azért, mert remgeteg az “alibiszak” (pl.: könyv- és ruhatár), ami a kölöknek tudás helyett papírt, az intézménynek pedig állami támogatást ad! Ha ez megszűnik, nem fogok sírni érte, hiszen ez nem más, mint korrupció!
    Végül a harmadik, hogy milyen sok középfokú képesítéssel is ellátható munkahelyet töltenek be diplomások (kiszorítva így a “csak” érettségizetteket)! Hát mi a csodának járt a kölök 5 esztendeig egyetemre, ha utána pl. bankpénztáros vgy hivatali adminisztrátor lesz? És mibe került ez, tök’ fölöslegesen?
    Tehát tény, hogy ezt az egészet reformálni kell, mert a mai úgy rossz, ahogy van! De ismerve Fideszéket, alig hiszem, hogy az ő reformjaik bármilyen téren is pozitív eredményeket tudnának produkálni!
    … max a zuhanó népszerűségük esetén!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Ha egy ország lakosságát rabszolgának akarják eladni választott vezetőik, akkor valóban nincs szükség iskolákra.
    Vannak nálunk kisebb európai országok is, ott miért élnek jobban az emberek?
    Ott se adja oda a gazdag szomszéd a szegénynek a fele vagyonát.
    Talán nekünk is jól képzetteknek kellene lennünk és “hozzáadott értékből” tengődni, akár a svájciak.
    A mostani irány nem ezt célozza meg.
    Ha így haladunk, Európában maximum a törököket tudjuk kitúrni a helyükről, majd magyar fog lógni a német kukásautó végén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  5. Tandíjat fizetni??? Inkább a kormány fizessen “nem vagyoni kártérítést”, amiért csuhás métellyel hagyjuk fertőzni gyermekeink tiszta értelmét!
    További kérdés: mire is fordítják azt a rengeteg lóvét, amit kivonnak mindenhonnan?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  6. Valamint szép esélye annak hogy a csuhás megdugja a gyereket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  7. A jobboldali tandíj az nem fáj a tanulóknak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Jajj, EdCarping! Hát arra nem is gondolsz, hogy szegény vezért milyen váratlanul érte, hogy mit vett át egy évvel ezelőtt. Akkor jött rá, hogy hiába ígért, mert azt már az előző 8 évben elköltötték.
    Persze ezt én sem hiszem el, csak a fidesz fanatikusok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Újabb gyanús ügy Erzsébetvárosban 2011. május 8. vasárnap

Most mégis maradnak a kerületek? 2011. május 6. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos