Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fidesz harmadszor is nekifut a különadónak 2011. május 8. vasárnap 4:59 Forrás: atv.hu

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fidesz harmadszor is nekifut a különadónak

Budapest – Bár korábban még arról szóltak a hírek , hogy a Fidesz végre belenyugszik az AB különadót elmeszelő döntésébe, az első sokk múlása után valószínűsíthető, hogy a nemzeti együttműködés kormánya mégsem adja fel olyan könnyen. Ha minden igaz, Orbán Viktor pártja harmadszor is megpróbálja kicselezni a törvényességet.

Pár nap alatt keresztülviheti a végkielégítések 98 százalékos különadójáról szóló törvénymódosításokat a kormány. Ha nem tenné, az azt jelentené, hogy nem is olyan cselekvőképes a Fidesz, mint azt bizonyítani szeretné.

Az Alkotmánybíróság pénteken döntött arról, hogy 2005-től 2009-ig visszamenőleg nem kell megfizetniük az érintetteknek a különadót, de 2010-re még nyitva hagyták a lehetőséget, ha a parlament módosítja a büntetőadóról szóló törvény szövegét. Egy adószakértő szerint a kormány a tavalyi évet illetően sem lesz képes behajtani a bánatpénzek különadóját, ha az érintettek még a törvény elfogadása előtt benyújtják adóbevallásukat. (Ezen a véleményen volt szombaton Gyurcsány Ferenc is. Erről facebookos blogjában írt.)

Az Alkotmánybíróság ugyanis kimondta, hogy bevallással lezárt adóévről utólag már nem lehet újabb befizetési kötelezettségre utaló törvényi rendelkezést hozni. Aki már beadta az adóbevallását, az ezzel lezárta az adóévét. „Mielőtt az adózó a bevallását elkészítené, muszáj lezárni az adóévet, tehát ez egy olyan kiskapu, amin igazából nem lehet bemenni, ezt 2010-re már semmiképpen nem lehet behozni” – magyarázta Angyal József okleveles adószakértő.

Az adóhatóságnak eddig 481-en fizettek be összesen 1 milliárd 81 millió forintnyi különadót. Nekik Angyal József szerint, az adózás rendjéről szóló törvény alapján, amire az Alkotmánybíróság is hivatkozott, a jegybanki alapkamat kétszeresével kell az államnak visszafizetnie az összeget.

A Fidesz egyébként pár nap alatt keresztülviheti az általa kívánt törvénymódosítást. Egyéni képviselői indítvány benyújtása után kérhetik, hogy a parlament sürgősséggel tárgyalja a különadót. „Mivel sürgősséget kér a képviselő, ezért erről a Ház dönt, ebben az esetben egyszerű többséggel. Így már másnap, azaz kedden tárgyalhatják a törvénymódosítást, és annak szövegét egy nap alatt el is fogadhatják” – mondta a szakértő.

Az államfő még aznap aláírhatja a törvényt, a közlönyben pedig már másnap közzétehetik. Eszerint három-négy nap után már a különadó befizetésére kötelezhetnék az érintetteket. A befizetés határideje egyébként május 20-a.

Lakner Zoltán úgy látja, egy ilyen erős párt esetében fontos, hogy a választóinak azt sugallja, elkötelezett az ügyben. „Egy ilyen párt számára szerintem erodáló hatással bír az, hogy ha egy ilyen kinyilvánítottan fontos törvényjavaslattal kudarcot vall. Ez azt jelenti, hogy nem olyan mértékben cselekvőképes, mint ahogy azt bizonyítani szeretné” – vélekedett a politológus. A Fidesz egyébként immár harmadszor fut neki a 98 százalékos különadónak.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 4 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Azért 2011-re, magukra nézve alkalmazhatnák!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  2. A törvénykezés ilyen módja minden normális embernél kiveri a biztosítékot. A normális emberek szerint törvényeket nem egy alkalomra, és nem egyes emberekre kell hozni. Ha ezt megteszik, rajtunk fog röhögni a világ. Joggal, mert mindenkinek olyan parlamentje és olyan kormánya van, amilyet megérdemel. A magyar parlament pedig már többszörösen bebizonyította, hogy jelen összetételében hülyék gyülekezete. A kétharmad + Jobbik= despotizmus Magyarországon. Ezt magunknak köszönhetjük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  3. Én javasolnám a 2002 -s évet is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  4. Aki önként, teljes erejével, előrehajtott fejjel, többször a falnak rohan, azon előbb – utóbb meglátszik!
    Ráadásul, ÖNMAGÁT MINŐSÍTI!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  5. Barátaim, teljesen félreértitek. Az Orbán igazi keresztény lélekről tesz tanúbizonyságot. Emlékeztek: … tartsd oda a másik orcádat is… :) :)
    Ja, hogy háromszor? Hát, Orbánnak elég nagy arca van, elfér azon bőven…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  6. Az a 481 “pofátlan végkielégített”, aki befizette eddig, az biztosan bigott fityeSSes. Azt sajnálom csak, hogy az alapkamat kétszeresével még jól is jár.
    Egyébként az egész csak arra való, hogy az AB-nek indokot adjon a magánpénztárlopás elmeszelésének elhalasztására. Nem bízunk mi már ebben a társaságban!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  7. Minden tiszteletem Lakner úré, de, ha nézzük azt a gazdasági-erkölcsi-politikai förmedvényt, amit alig egy éves uralkodásuk alatt “alkottak”, szerintem a különadó – bár nyilván igazságtalanul érint sokakat – csak egy apróság a sok világrengető disznóságuk közül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  8. Orbán András Lajos

    Adva van egy Alkotmány Bíróság-i döntés ami nem fekszik a fityisznek a lázas, lézer Jankó már a következő percben bejelenti nem fogadják, el módosítani fogják, és újra megszavazzák, azért ez sokat elmond a külföldnek is, a mai uralkodó pártról, ez már maga az diktatúra…………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  9. Bohém 2011. május 8. vasárnap 05:38

    “Aki önként, teljes erejével, előrehajtott fejjel, többször a falnak rohan”

    Magukról bizonyítják be a viccbeli bátor ló esetét….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  10. Semmi tiszteletem Lakner úré, mert egy seggfej.
    Az miért erodáló hatású, ha egy nyilvánvalóan alkotmányellenes törvényt nem tudnak átvinni?
    Normális helyeken az az erodáló, hogy harmadszor futnak neki egy olyan dolognak, ami jogállamban nem létezhet. Ha marad bármilyen módon egy visszaható törvény, akkor onnantól mindent megtehet a fidesz visszamenőlegesen is. Mert nekik nem elég, hogy a 2/3-al azt csinálnak amit csak akarnak a jövőt tekintve.
    Pl. aki 2006-ban az mszp-re szavazott, azt kötelezik majd némi kényszermunkára. Ez egy extrém példa, de jogilag ugyanaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  11. reftno! Üdvözlöm!
    Igaz!
    A baj csak az, ezek minket is akarnak “versenyeztetni”, és mondják, biztatnak bennünket, “bátrak” vagytok, de megfeledkeznek róla, hogy HÜLYÉK NEM!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Mivel ez a minidiktátor azt hiszi, hogy focipályán van, olyan példát hozok neki.
    Visszamenőleges adóügyben – mivel igen durva belemenések – megvan neki a második sárga, ebben a témában kiállították.
    Öltözőbe menet persze lehet magyarázni és anyázni a bírókat, ha sokat dumál, nem egy mérkőzésre, hanem akár végleg is eltilthatják!
    Érted csuti törpe?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  13. Ez egy psychésen deformált beteg párt.. El kell takarítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  14. Nehogy már lebeszéljétek Orbánt, hogy harmadszor is a fal adja a másikat.
    Én ez ügyben szívből biztatom őket: HUJ, HUJ HAJRÁ! CSAK A FEJÉT, HOGY MEG NE SÁNTULJON! ENNÉL HÜLYÉBBEK MÁR ÚGYSEM LESZNEK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Kedves antifülke,
    Az elvakult fidesz-fanatikusoknak az kell, hogy a vezér leüvöltse a haját az EP képviselőknek, hogy büszkén mondja, “nem hagyjuk, hogy Brüsszel dirigáljon”, hogy szembeszálljon a vezér pártja az Alkotmány Bírósággal. Az ilyen fanatikusoknál tényleg erodáló hatású, ha a vezér gyengeséget mutat. Ez a Te szemedben azért érthetetlen, mert nem hiszel a vezér egyetlen szavában sem. De Te az ő szemükben hazaáruló vagy, mert a szeretett vezér csodálatos terveivel nem értesz egyet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  16. Tibornak igaza van, azért írtam úgy, hogy “normális helyeken”.
    És itt semmi sem normális már egy éve.
    De talán már csökken a fanatikusok száma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  17. Nyugodtan elmehetunk” tv-t nezni”, teljesen feleslegesen idegesitjuk magunkat, a Fidesz be van betonozodva, eletem vegeig” hatalmizal”, csinal amit akar, nincs mit tenni!
    Ez mar “megvagyon irva”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Mutasson nekem valaki ebbol a kormanybol egy okos, kedves, szimpatikus-feju embert mert mar barmelyik arcat, testtartasat latom enyhe hanyingerrel kuszkodom, es nagyon kedvem sincs mar a cikkeket olvasni, hiszen elore lehet tudni, gusztustalan egig ero baromsagot, vagy merhetetlen aroganciat es nepduhito hireket olvashatok csak, kormanyprogram es legalabb akarasa a jobbnak, meg csak tervben sincs!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. “…A dolog tehát úgy áll, hogy a köztársasági alkotmánynak nincs kellően hatékony, kellően elszánt, független védelmezője – és a helyzet a belátható jövőben csak romlani fog. Már csak azért is, mert a demokratikusnak tekinthető ellenzék magatartása a legenyhébben minősítve is következetlennek, inadekvátnak mondható.”

    http://karancs.nolblog.hu/archives/2011/05/09/Alkotmanyvedelem/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos