Ronai and Ronai
AMERIKAI

Elnézést kért Tétényi Éva az esztergomi jegyző miatt 2011. május 7. szombat 14:44

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Elnézést kért Tétényi Éva az esztergomi jegyző miatt
Esztergom – A jegyző miatt kért bocsánatot Tétényi Éva az esztergomiaktól az önkormányzat működése terén tapasztalható rendkívül súlyos hiányosságokért és hibákért. Azt írja, hogy sajnálatos módon nem rendelkezik olyan eszközökkel, amelyek az áldatlan állapotok felszámolását elősegíthetnék.

Tétényi Éva a szeretgom.hu internetes oldalon az esztergomiaknak írt közleményében kifejti, hogy a törvény szerint a polgármester a jegyző közreműködésével irányítja a hivatalt. Ahogy fogalmaz, normális viszonyok között a polgármester és a jegyző egymással együttműködve dolgozik a köz érdekében. Viszonyukban az irányító szerep a polgármesteré, a jegyző felett bizonyos munkáltatói jogokat gyakorol is, a fegyelmezés joga azonban nem tartozik ezek közé.

A városvezető szerint többszöri határozott kérése ellenére sem működik együtt vele a jegyző, utasításait nem hajtja végre és a képviselő-testület ülésein sem vesz részt. Ezzel szemben olyan intézkedéseket hoz, amelyeknek “szakmai nívója kritikán aluli, amelyek ennél fogva alkalmasak a közigazgatásba vetett bizalom súlyos megingatására”.

Tétényi Éva azt írja, hogy ennek a jegyzői hozzáállásnak köszönhetően irányítói hatáskörét nem tudja gyakorolni, és arra sincs jogi lehetősége, hogy ezzel a “képtelen helyzettel” szemben rövid távon eredményes jogi orvoslást igénybe vegyen. A jegyzőt kinevező és a fegyelmezési jogkört is gyakorló képviselő-testület ugyanis az ámokfutást eltűri és még bátorítja is. Az önkormányzat és annak hivatala törvényes működéséért a jegyző tartozik felelősséggel – írja.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 8 szavazatból)
Elnézést kért Tétényi Éva az esztergomi jegyző miatt, 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. Aljas galád maffia, mely mögött megbúvik a klerikális maffia is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  2. Hát, nehéz eset.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  3. es meg ezt nevezik jogallamnak?nevetseges

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  4. Ez a sors vár 2014-ben a Fidesz legyőzőjére is, amit itt látunk kicsiben. Efelől senkinek se legyenek illúziói.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  5. én ezt nem értem.
    egyik oldalról azt hallom, hogy az állami szférában indok nélkül is ki lehet rúgni embereket, most meg itt azt olvasom, hogy testület meg stb..
    Ha egy jegyző a testület ülésén nem vesz részt akkor nem végzi a munkáját nem??? Akkor miért nem lehet kitenni???
    Újabb joghézag a politikai pókhálóban??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  6. Kedves Csibeanyó, nem tudom, tegezhetlek-e?
    El nem tudod képzelni, mi folyik Esztergomban. Ha elllátogatsz a szeretgom portálra, világosabb lesz a pálya.
    Esztergomban nem számít, hogy a jegyző kétharmaddal nyert. Az esztergomiak hülyék és naivak – és még sok minden más, de a kifutott tejen kár siránkozni – voltak, és beszavazták a testületbe a 10 kicsi indiánt. Mert a Führernek, pardon, M. Orbánnak meg akarták mutatni, hogy ők milyen hűséges fideszes város….
    A Führert, pardon, M. Orbánt nem érdekelte az egyik legjobb helyi gimi, szétverette a csicskásaival. Akkor még könyörögtek hozzá, azzal hárított, hogy “most nem vagyunk kormányon, majd…”
    Azóta kormányon vannak. No comment.
    El tudod képzelni, hogy egy kis senki – mert a jegyző az – mindezt meg tudja csinálni úgy, hogy nem érzi a háta mögött a legmagasabb – nem a Meggyes-féle – támogatást?
    Ez Magyarország 2010-2014.
    Én azt hiszem, nem joghézag. Morális hézag. Morális fekete lyuk. Ez Magyarország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  7. Jaj, miket írok!
    A POLGÁRMESER nyert kétharmaddal. A jegyzőt kinevezték. Addig húzták- halasztották, míg találtak egy bábut. Egy marionettet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  8. POLGÁRMESTER – ez nem az én napom ma, úgy látszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. Tegezhetsz nyugodtan.
    Voltam Esztergomban tavaly úgy kb. 15 év után. Finoman szólva is egy lepukkant valami.
    Azért a fürdőnek nevezett valamiért is lehetne indítani egy sikkasztásos hűtlenkezeléses vizsgálatot, meg az összes többi lopásért.
    Esztergom lesüllyedt mélyre. Elő kell venni a felelősöket.
    Amit nem értek még nagyon, hogy az a szavazó aki Tétényi Évát választotta anno, az minek ikszelt hozzá egy birka, fideszes testületet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  10. Na látod Csibeanyó, ezt én sem értem! Mármint a szavazáskori esztergomi gondolkozásmódot. Meggyes ellen valóban lehetne indítani ilyen-olyan vizsgálatot, ahogy tudtommal el is indítottak néhányat, de mind befulladt, mert nem vonta vissza a parlament nevű nagycirkusz a mentelmi jogát és nem is fogja mostanában. Valamit tudhat ez a Meggyes (infóim szerint a bajszos nagyon támogatja), mert vállalják OVisék továbbra is, pedig már sokakat eltántorított a Fidesztől. Több mint két éve időm kb. kétharmadát Esztergomban töltöm és sok mindent látok. Látom mennyire tönkretették ezt a valamikor szép várost. A központban levő buszpályaudvar, a piac, a valamikor szép Fürdőszálló – hogy csak néhányat említsek – mint egy nyomortelep. Persze említhetném pl. a fürdővel szembeni mélygarázst, ami magasabb Duna vízállánál, vagy esőben inkább mélykikötő, vagy a sosem elkészülő új buszpályudvart, , vagy az eszméletlenül tönkrement utakat. Pl. a vasútállomáshoz ma már egy lánctalpasnak is nagy esélye van a futóműtörésre. Erről jut eszembe: amikor két éve kb. két évtized után újra autóztam befelé Esztergomba az eszméletlenül pocsék állapotú Dobogókői útön, a város határában egy óriási hirdetőtáblán hirdette Meggyes, hogy erre az útra a kormány nem adott pénzt. (MSZP-s kormány). Nos egy éve már az OVis van hatalmon és a Dobogókői út (sok társával együtt) még rosszabb állapotú, ha egyáltalán lehet még rosszabb! Tábla most nincs! Igaz lassan út sem!
    Aki nem itt él el sem tudja képzelni mi folyik itt! És még mi fog folyni később! Remélem vér nem. Meggyeséket nem lehet kitenni = az új alkotmány nevű förmedvénybe betették, hogy működésképtelen önkormányzatok helyett majd a megye dönt. Nemsokára megcsinálják ehhez a törvényt és Esztergom – neked annyi! Nem lesz előrehozott választás, nem lesz Tétényi Éva, mert előbb utóbb teljesen kicsinálják. Ellenben lesz még több adósság, még több okádék Meggyes kép a Hídlap című förmedvényben, ahol a hűséges,Meggyes seggnyaló szerkesztő (fő?) tovább nyalhat neki. Bűnhődj Esztergom! Ezt megcsináltátok! Sajna az egész ország így fog bűnhődni, mert megcsináltuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  11. Kedves Csibeanyó,
    azért, mert a legtöbb esztergomiban benne élt valami pökhendi fideszesség, a proli vörös Dorog szomszádságában a polgári királyváros lakójának büszke tudata.
    Ez egy.
    De ez csak líra.
    A másik az, hogy reménykedtek a Führer, M. Orbán valamiféle igazságosságában, remélték, hogy bizonyítják a “hűséget a párthoz” azzal. hogy CSAK Meggyes nem kell nekik(Fidesz igen, MEggyes nem; Tétényi igen, Fidesz igen szlogenek), akkor a Führer segít lapátra tenni az esztergomi Don Corleonét.
    A harmadik, és ez a legkomolyabb: sajnos, nem egyeztettek a pártok és a civil szervezetek, és így a szavazatok a jelöltek között szétforgácsolódtak, és így eshetett meg, hogy a fideszes jelöltek több szavazatot kaptak. Pl. Meggyes mindössze 26 szavazattal nyert az általa korábban lapátra tett istvános ex-igazgató előtt.
    Igen, kedves Csibeanyó, minden arról beszél, hogy iszonyú dolgok történtek, dehát MT. mondta azt állítólag: sokkal tartoztok nekem.
    Biztoan sokkal tartoznak, ezért süket és vak M. Orbán, ha Esztergomról van szó, ahol moindig van valami feszültség, ahogy ő fogalmazott.
    A cél: Tétényi likvidálása.
    Mindenáron. Nem számítanak a zemberek, a város, már nem jóléte csak léte.
    Ha a polgárok elküldenék Tétényit, minden rendben lenne. No nem Megyó jelöltetné magát polgármesternek, hanem valamelyik kicsi indián lenne a jelölt.
    És még egyet: az emberek nagy része lehet, hogy buta, naiv, hiszékeny, de él benne valami foglama a becsületnek. Szerintem az esztergomiak álmukban nem gondolták volna, hogy ez lesz a helyzet. Felültek a NENYI (ennyi) szóvirágainak. Most már jobban tudják értelmezni a igazi jelentést. De késő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. Újraolvastam az első kommentemet. Elnézést mindenkitől. A pontosság kedvéért:
    Meggyes verette szét a gimit. (most nem megyek bele, miért, személyes bosszú volt.)
    Orbánhoz csak imádkoztak az emberek egyik látogatása alkalmával, akkor hangzott el az a bizonyos mondat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Neroka,
    sajnos igazad van.
    Hacsak…. én még reménykedem, hogy történik valami. Ha kitartunk. Ha kitartunk összeszorított foggal is. És megfogjuk egymás kezét. Ha virtuálisan is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. Egyetértek Emerenc! Csak az összefogás segíthet! Meg ha nekimentek Meggyeséknek, mindenhol és mindenkor! Az utcán is! Ha feladjátok akkor vége, de ezt úgyis tudjátok! Drukkolok nektek = mást nem tehetek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  15. Neroka, kedves,
    egyébként nem vagyok esztergomi, de ennek nincs jelentősége.
    Hogy is írta Babits? (aki szintén nem volt esztergomi :)
    “Nem magamért sírok, testvérem van millió..aki még álmában sem tudja, hogy mi a jó…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. Ezt csinálta a Fidesz 2002 óta. Legyen mindig balhé, legyen mindig feszültség, nagy pofával ordítsuk a demagóg szövegeket, és előbb-utóbb az emberek elkezdenek a rendre és nyugalomra vágyni. És azt látják, hogy ha eltávolítják, aki ellen a Fidesz ordít, akkor legalább nyugalom lesz. Tehát lassacskán a megtámadott ellen fordulnak, ahelyett, hogy a támadót küldenék el… oda.

    Ez folyt országos szinten, míg sikerült még a ballibeket is Gyurcsány ellen hangolni – és ez folyik Esztergomban. Ha évekig megy a hirig, majd elküldik az esztergomiak Tétényit, és akkor csend lesz.

    Látszólag érthetetlen, hogy Tétényi mellé beszavaztak egy fideszes többséget. Pedig ez is csak azt mutatja, amit mindannyian tapasztalhatunk: hogy a magyar átlag szavazó sár buta a közélet kérdéseit tekintve, a legtöbbjük a legegyszerűbb logikai műveletre is képtelen, a gondolkodásnak olyan mértékig van híján, hogy simán előállítja az Esztergomban tomboló rémálmot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  17. Ebből is látszik mennyire logkátlan egy nép a magyar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  18. Megengedem, hogy a politikához, mint pór magyar hülye vagyok, de a magyar értelmiség, akikből képviselők lesznek, pedig ocsmány, jellemtelen ganék. Melyik a rosszabb? Szerintük az a politika, hogyha teheted, lopj minél többet, csapjál be minél több embert. Akkor mi a baj a tyuktolvaj cigányokkal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Addig értem, hogy nem rúghatja ki a jegyzőt. De miért nem adhat neki utasítást, ha egyszer “bizonyos munkáltatói jogokat” gyakorol? Ha az utasítást nem hajtja végre, szerintem – akár bírósági úton is – alkalmatlanság címén csak ki lehetne baszarintani valahogyan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Polgári engedetlenségi mozgalom tehet itt már csak bármit. Esztergomnak ki kell mennie az utcára és lefeküdniük minden mozgó jármű elé. Amikor egy városnyi (országnyi) ember ezt csinálja, bármit megakadályozhat….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. thanatos! A polgármesternek a képviselő testület ad jogokat, vagy nem ad, vagy visszavesz. Esztergomban ez utóbbi történt = szinte minden átadott jogot visszavettek tőle. Összes joga, hogy összehívhatja, levezetheti az üléseket, ja meg talán használhatja az irodáját(még!).

    reftno! Igazad van, csak ez segíthet, de hol van az a több tizezer ember, akikkel ezt végig lehet csinálni? Nincs annyi bátor és elszánt eszetergomi, akik ebben részt vennének. Pár száz fővel meg nem sok értelme van, kiröhögik őket és pillanatok alatt ellenük fordítanak több ezer embert azzal, hogy ez a kisebbség nem engedi nekik, hogy intézzék a város dolgait. Most ugyanezt teszik Tétényivel = azt szajkózzák, hogy nem tudnak intézkedni, dönteni, mert a Tétényi nem tartja meg az üléseket, ergo:
    Ő az oka a bajoknak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. 8 éven keresztül működött ez a viselkedés, miért ne volna jó most is. Ha sikerül bedönteni a hivatalt majd a Mi megyei önkormányzatunk csinálja azt amit akarunk! Ezt meg most gyakoroljuk a törvényhozásban,
    Sajnos ez várható Szegeden és még egy-két renitens önkormányzatnál.
    Ahol rosszul szavaztak azok éljenek is rosszul!
    Ez a demokráciánk lényege!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. gondolkodó:
    Meg kell értened a magyar társadalom át van radikalizálódva .
    Azonkívül könnyű volt az ” elmúlt nyolc évben ” uccára menni és balhézni , mert ez a tevékenység semmilyen következménnyel nem járt.
    Bezzeg most !
    ( IDŐ hozza meg a változást.Sajnos.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Kedves Mindenki!
    Tétényi azért nem tud mit kezdeni a jegyzőjével, mert azt a képviselők választják meg és azok is gyakorolják felette a munkáltató/fegyelmi jogköröket. Mivel tudjuk, hogy az esztergomi képviselőtestületben mi a felállás, így nincs mit kérdezni.
    Aztán: a helyi önkormányzatok feletti hatalomátvétel jogát a Tákolmány nem tartalmazza. Azt majd a “sarkalatos” törvényekben, azaz a Valódi és Tényleges Tákolmányban fogják meghatározni. Ámde az eddigi tervek szerint sem a megyei önkormányzat, hanem a Fidesz által a megyék élére kinevezett pártispán, kormányzati helytartó fog ilyen jogokat kapni. De mire ezek és a Tákolmány hatályba lép, lejár az a határidő, amit a jelenleg még érvényes törvény egy önkormányzat működésképtelenné nyílvánítására, a testület feloszlatására és az új választások kiírására ad! Utóbbi esetében pedig még akkor sem kétséges a várható kimenetel. Annyira ma már az esztergomiak sem birkák, hogy megismételjék a tavaly őszi butaságukat … pláne ezek után!
    Hogy Esztergom ügyében eddig miért nem történt semmi? Mármint az Államhatalom és a Törvényhozás részéről? Mert Meggyes egyrészt Védett ÁLLAT, másrészt a mi fiatal? demokratáink? nem szeretnek és nem is tudnak veszíteni. De az ügy már a körmükre égett, s sikerült összekovácsolniuk maguk ellen egy népi mozgalmat!
    … nem csak Esztergomban!
    P.S.: Kedves “Emerenc”! Ha tudsz valamit az esztergomi Meggyes-ügyekről, azt kérlek ne tartsd meg Magadnak! Szerintem nem csak én lennék kíváncsi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. TÉTÉNYIT a Parlamentbe !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  26. Elöszőr is mint esztergomi, visszautasitok minden olyan interpretációt, ami arra utal, hogy mi Esztergomiak nem lennék normálisak, beleértve azokat is akik valamilyik párthoz, szerveződéshez vagy csoportokhoz tartoznak.
    Onnan a tegeren túlról, aki naponta “élvezi” a szabad demokrácit (jó magam is 1990-2008-ig, amig 62 évessen újra nem házasodtam) az nehezen érti, mert még idehaza sem veszik tudomásul, hogy a 14/2008. (II.26) Alkotmány Bírósági határozat szerint Magyarország Önkormányzatisága 1994-óta exlex állapotban van, és bár ugyan ez a AB. határozat arra utasítja az törvényalkotó Parlamentet, hogy pótólja azt a múlasztását, merthogy amig nincs törvénybe foglat ( és ez még mindig nics pótolva) eskü szöveg a z önkormányzati képviselöknek és polgármestereknek, addig azok nem kezdhetik meg a tevékenységüket illetve a polgármester automatikusan elvesziti a hívatalát.

    Ez tény!

    Tehát Magyaroszágon a politikai tudomány szerint is ANARCHIA van, amit megváltoztatni egyetlen plitikai alakulat vagy szerveződés sem óhajt. Azt hiszem ezt is feladata lesz vizsgálni az ENSZ Emberi Jogok Főbiztosának, a jövő hónapban sorrakerülő Magyarország New Yorki meghalgatásán, mert pont ebből a politikai helyzetből keletkeznek, az alapvető emberi jogok sérelmei.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. T. Boldizsár J. Sámson!
    Én,mint nagyobb részt Esztergomban élő nem esztergomi szintén helytelenítem, ha bárki is nem normálisnak titulálja az esztergomiakat. Én pl. csak érthetetlennek tartom a tavalyi döntésüket, amivel előidézték ezt a siralmas- szinte megoldhatatlan – állapotot. Mert hogy az esztergomiak idézték ezt elő az őszi választásukkal , azt ugye kár lenne tagadni. Szóval én érthetetlennek tartom (mint fentebbi hozzászólásomból is látható = nem a tengeren túlról tartom annak, hanem közvetlen közelről ) és gondolom ezzel nem vagyok egyedül tengeren innen sem!
    Nagyon szeretném megérteni az esztergomi szavazók akkori döntésének okát, ezért szívesen venném, (gondolom ezzel sem vagyok egyedül), ha végre egy (több) esztergomi elmondaná ezt, ezzel is segítve egy későbbi, hasonló helyzetbe kerülő település lakóit az ilyen helyzetek elkerülésében. Előre is megköszönöm az információt..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Geyza
    2011. május 8. vasárnap
    10:42

    Egyik mínuszolód én voltam! Na nem azért mert úgy gondolom, Tétényi Éva nem jönne jól a parlamentnek nevezett pancsergyülekezet jobbítására, hanem azért, mert az ilyen célzások sokat ártanak neki. Úgy látom, az, hogy nem utasította azonnal vissza a célzást az esetleges miniszterelnök jelöléssel kapcsolatos sajtócélzásokat = nagyon sokat ártott saját magának és vele Esztergomnak is. Tudniillik ezekkel feladta a labdát a fidesznek és a helyi Meggyes-falkának is. Ki is használják, nem kell félni! Mindenfelé hallani,olvasni ezzel kapcsolatos cinikus célzásokat, hogy lám, őt is csak a hatalom érdekli, nem a város. Olvassátok csak a helyi Hídlap című szennylapot! Kerülnie kell Tétényinek is és nekünk is az ilyen megnyilvánulásokat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Szobrot állítanak Horthynak 2011. május 10. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos