Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az ember, aki feljelentette Gyurcsány Ferencet 2011. április 30. szombat 5:36 Forrás: hvg.hu/AN/FH

  • Hozzászólások(66)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az ember, aki feljelentette Gyurcsány Ferencet

Budapest – Schiffer András reméli, hogy az igazságszolgáltatás az elmúlt évek más “mutyigyanús” ügyeit is fel fogja deríteni. A frakcióvezető annak kapcsán nyilatkozott pénteken újságíróknak, hogy a legfőbb ügyészség hivatali visszaélés gyanúja miatt Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztését kérte a parlamenttől. Az ügyben 2009 októberében Schiffer András tett feljelentést.

A politikus úgy fogalmazott: örül annak, hogy működik az igazságszolgáltatás gépezete, és végre lépéseket tettek a sukorói King’s City kaszinóváros ügyében is. Schiffer András hozzátette, bízik abban, hogy az ügyészség az elmúlt évek “mutyigyanús” ügyeit fel fogja göngyölíteni. Hozzátette, nemcsak állami, hanem önkormányzati esetekre is gondol, például “az esztergomi mutyigyanús ügyekre”.

Gyurcsány Ferenc pénteken a Facebookon jelentette be, hogy a Legfőbb Ügyészség mentelmi jogának felfüggesztését kéri a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben. Egyúttal jelezte: kéri a parlamentet, hogy adja ki az ügyészségnek, azaz függessze fel mentelmi jogát.

A Magyar Demokratikus Charta közleményében koncepciós pernek nevezte Gyurcsány Ferenc meggyanúsítását, és tiltakozott az eljárás ellen.

A kormány az új alaptörvénnyel a teljhatalom jogállami korlátait bontja le. Ennek a törekvésnek a része az Országos Igazságszolgáltatási Tanács megszüntetése, a jelenlegi vezető bírók nyugdíjba kényszerítése és az új vezető bírók kinevezése, valójában a bírói függetlenség garanciáinak felszámolása – írja közleményében a Magyar Demokratikus Charta.

Szerinte a Fidesz most látta elérkezettnek az időt, hogy elindítsák a büntetőeljárást “az első számú politikai ellenfél, Gyurcsány Ferenc ellen”. A negyvenes évek végén a koncepciós perekkel ért véget a rövid ideig tartó demokrácia. Akkor külső hatalom kényszerítette Magyarországra a demokrácia felszámolását, a koncepciós pereket. “Ma saját hatalmától megrészegülve ugyanezt teszi a nemzeti ügyek kormánya” – olvasható a közleményben. Most azonban van lehetőség ellenállásra, és ezzel a Charta élni is fog – de hogy ez pontosan mit takar, azt a közlemény nem részletezi.

Gyurcsány Ferenc lemondana ugyan mentelmi jogáról, de erről a parlamentnek is szavaznia kell. A Charta szerint magát demokratának valló parlamenti képviselő nem járulhat hozzá a szavazatával ahhoz, hogy politikai ellenfelet büntetőjogi eszközökkel szorítsanak ki. Mint a Bauer Tamás, Debreczeni József, Márton László, Vitányi Iván Charta-szóvivők által aláírt közlemény fogalmaz: aki ebben a gyalázatban bármi módon közreműködik, az – pártállástól függetlenül – az új önkényuralmat szolgálja.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (23 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +22 ( 28 szavazatból)
Az ember, aki feljelentette Gyurcsány Ferencet, 4.3 out of 5 based on 23 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(66)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

66 Reader’s Comments

  1. Kekec után szabadon: Ezentúl al LMP a “Sárgarépa Párt” nevet kapja meg tőlünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Schiffer helyesen cselekszik, a korrupciót pártoktól függetlenül kell kiirtani a fideszes Esztergomtól a korrupt szocialistákig, csak így lehetnek hiteles pártok Magyarországon.
    Ha Gyurcsánynak annyira nincs takargatnivalója, akkor a független bíróság nyilván meg fogja ezt állapítani.
    De ha egy ügyletet a Gyurcsány-kormány utolsó kormányülésén lóhalálában szentesítenek indoklás nélkül, és az üggyel kapcsolatos adatok titkosságával kapcsolatosan döntenek azután, hogy egy évvel előtte megígérik a befektetőknek az “akadálymentes” ügyintézést, az minimum gyanús és kivizsgálandó. De ez Kálmán Olgánál is elhangzott tegnap
    http://atv.hu/cikk/video-20110429_schiffer_andras

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  3. Ami meg Schiffer ügyvédi kvalitásait illeti, nem véletlenül nyerte meg a Sukoró-és MVM iratok kiadatásáról szóló pereket szerintem.

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=382689&referer_id=friss
    http://index.hu/gazdasag/blog/2011/04/28/az_lmp_jogerosen_pert_nyert_az_mvm_ellen/
    http://www.metropol.hu/cikk/582719

    Az MVM-ügyről Bodoky Tamás is írt, mindkét oldalon vastagon benne van
    http://www.es.hu/?view=doc%3B26759

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Sukoró Bezenye 1,5 óra távolságra van egymától! Demján úr ( Orbán egyik legfőbb támogatója) projektje nem biztos, hogy olyan érdeklődésre számíthatott volna, ha mellette ott van már Sukoró. A támogatást valahogy meg kell hálálni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. Levitezlett Masodik Populista

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Arról lehet hallani,hogy nemzetközi -amerikai,német és francia- ügyvéd csoport szerveződik Gyurcsány Ferenc mellett egy esetleges per esetére!
    No,lám! Talán számukra is koncepciógyanús per készülődik?

    Schiffer többek között két alapvető hibát is elkövetett :

    -az I.Orbán kormány -médiából megismert-lenyúlásaival,rablásaival,jelen maffiózó intézkedéseivel -népnyomor előidézése,demokrácia megsemmisítése,…stb.-kapcsolatos feljelentés elmulasztása;
    (pedig a hírek szerint nagyon sok közpénzünk talált “gazdára”!)

    -hasonlóan “skicc pali”-hoz ,a feljelentésben az “Álampolgári részvételt…”
    szerepel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Az egész ügy rendben volna, ha lenne egy független ügyészség, és sajnos a független bíróságoknak is annyi.

    Ha valaki azt állítja, hogy a jobboldali mutyizás nem többszöröse a balosnak, az nem mond igazat, mert a jogerős ítéletek ezt igazolják. Csak ezeket nem rágja csontig a média. Nincs hírértéke, mert természetes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. Schiffer úr!
    Eme ominózus 225.§ alapján, nem kéne sürgősen feljelentést tennie a most regnáló miniszterelnök Orbán Viktor ellen, aki az elmúlt egy esztendő alatt, s a j á t e l ő n y m e g s z e r z é s e érdekében, a jogszabálygyártás során, az idő szándékos lerövidítésével, vagyis oly sok arra hívatott és nemhivatásos szervezet kihagyásával és az AB. hatástalanításával – az egyéni indítvány hamis eszközét alkalmazva – társadalmi és civil szervzetek sorát, ezzel a lakosság nagy többségét hagyta ki a jogszabályok sőt, mi több az általuk alkotmánynak titulált legfőbb törvény megalkotásából?
    Schiffer úr! Aki á-t mond, mondjon bét is. Legyen következetes. Az a kár amit a Fidesznek e fenti tevékenysége okozott Magyarországnak biztos, hogy több-ezerszerese az ön által Sukoró kapcsán feltételezett károkozásnak.
    Kapja hát kedvenc feljelentő tollát, oszt írja már meg elfogulatlan följelentését az objektivitás bajnokának, az ugyancsak függetlenségéről híres főügyésznek, Polt Péternek.
    sk.

    ui: Egyébként, barátaimmal az LMP-t a Fidesz Trójai Falova-ként emlegetjük, akár a Jobbikot…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  9. Különben mi az, hogy ökopárt? Nevetséges.
    Schiffer úr, az önök pártja csak úgy ÖKO, ahogy anno a Dunakör DUNA volt. Csak egy PÁRT volt Duna nélkül, ami hamarosan be is bizonyosodott…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. EMLÉKEZZETEK!

    Az első Orbánkormány – a saját beveallása szerint is – soha nem vezetett jegyzőkönyvet a kormány ülésekről. Vajh, egy merő véletlen szisztéma volt ez? Így aztán bizonyítsd az ő setét bizniszeit, cselekedeteit, szavait. Négy éven át művelték így a szartakarásaikat. Akkor hol volt ez az “ökopolitikus” Szakasits-dédunoka? (Sajnos tény, ami tény az akkori ellenzékből sem akadt senki, aki véget vetett volna legalább ennek a maffia módszernek.)
    sk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Tomasz. Nem sok ügyvédi kvalitást látok abban, ha valaki egy olyan törvényi tényállás alapján jelent fel, aminek az előny KAPÁSA a lényeges eleme, a szövegében meg az előny NYÚJTÁSA szerepel. Továbbá Orbán ugyanezen törvény alapján osztott ki néhány milliárdot az autógyáraknak a múlt hónapban, mindenféle transzparencia nélkül. Szóval várom a sárgarépától az Orbán feljelentést. Kedvenc nótám szerint viszont: “..azt írtam neki, várjon legalább, míg a Lánchíd oroszlánja elbőgi magát (magamban) Várhatsz babám, elvárhatsz, míg csak BELE NEM FÁRADSZ!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Schiffer miért gyűlőli Gyurcsányt? Nem utálja, gyűlöli. A gyűlöletét miért adja el zöld pártpolitikának? Csak nem az egyenes,bátor kiállás hiányzik? Egy sértődött ember bosszúja? Mitől sértődött meg?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Öregszeder: magyaroknál az irigység a kulcsszó szinte minden problémára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Gondolom Schiffer azt hiszi, hogy a Gyurcsány fóbiájával a tőle való függetlenséget fitogtatja – pedig csak egyre közelebb kerül Orbánhoz – aki nála nagyobb halakat is kifilézett már. Nem vitatom, hogy a párt tagjai jóhiszemü zöldek – a sárgarépának is van egy semmire sem jó kis föld feletti része – a mélyben viszont szép narancssárga.
    Egyébként engem aztán semmiféle csalódás nem ért az úrral kapcsolatban: mindig is az volt a véleményem, hogy az LMP a fidesz lepkehálója a szabadon röpködő liberálisok befogására – ráadásul kellemes kis ék az ellenzék falában, ami gyengíti, vagy lehetetlenné teszi a fidesz ellenes összefogást.
    Az én szememben pedig gyenge kezdés után erős hanyatlásnak indult a reputációjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Persze, minden disznóságot toroljunk meg. De azért Schiffer még nem jelentett fel fideszes, kdnp-s gazfickót, egyet sem. Véletlenül, csak GYF esetében beszél mujtyizásról. Nincs ilyen Esztergomban, Debrecenben, Kaposváron, stb. Á, degogy is van. Illetve van, majd azokra is sort kerít Schiffer úr. Kifejezetten szemétségnek tartom ezt a hozzállást !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. amikor a filozófusok egy csoportja, Vajda, Heller, Borbély elleni büntetőfeljelentésról van szó, akkor az ujságíró így fogalmaz: “Budai feljelentést tett ismeretlen tettes ellen jogosulatlan gazdasági tevékenység végzése és hűtlen kezelés gyanúja miatt” /Ötvös Z., NOL/
    amikor Schiffer feljelent egy jóval átláthatatlanabb és több embert érintő bonyolult ügyben, akkor elég buta dolog, és nem jogászi gondolkodásra jellemző tett, egyetlen embert följelenteni.
    úgy néz ki, Buda sportszerű, amikor vádol, az LMP pedig koncepciózusan, övön alul üt…
    - netán annak idején a mutyizás gyanú ügyében a feljelentés ugyancsak és tisztességesen “ismeretlen tettesek” ellen történt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány aláírást gyűjt 2011. május 4. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos