Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány aláírást gyűjt 2011. május 4. szerda 9:23 Forrás: AN/Független Hírügynökség

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány aláírást gyűjt

Vác, Budapest – Elkezdte a pártszavazáshoz szükséges aláírások gyűjtését Gyurcsány Ferenc egy keddi váci fórumon. A volt miniszterelnök április 26-án a Facebook-on jelentette be, hogy a Demokratikus Koalíció vezetőivel együtt pártszavazást kezdeményez az MSZP vezetőinek jövedelmével valamint a párt gazdálkodásával kapcsolatban.

Ezt azzal indokolta, hogy új erkölcsi normát szeretnének teremteni az MSZP-ben. Összesen hat kérdést bocsátana szavazásra, ezeket ugyancsak egy facebookos bejegyzésben tette közzé kedden. Hírek szerint az MSZP elnöksége szerdán foglalkozik Gyurcsány Ferenc pártot érintő akcióival.

Gyurcsány Ferenc keddi bejegyzésében azt írta, hogy nincs ok félni a pártszavazástól, mert csak olyan kérdéseket szeretnénk feltenni, amelyekben nagyon széles egyetértés van. Ezek a kérdések szerinte nem megosztják a pártot, hanem ellenkezőleg, egyesítik. „Nem kell vívnunk egymással. Hiszen ezek a kérdések nem megosztanak, hanem egyesítenek bennünket. Mi így gondoljuk” – fogalmazott.

A hat kérdés közül az első három az anyagi feddhetetlenség megteremtésével, a második három a politikai tisztaság megerősítésével kapcsolatos. Megkérdeznék a tagságtól egyebek mellett azt, alkossanak-e párton belül szabályokat a vezetők jövedelem- és vagyonnyilatkozatáról, tegyék-e ellenőrizhetővé ezeket. Arról is kérnék a tagság véleményét, egyetértenek-e azzal, hogy az MSZP elnökét és megyei elnökeit a tagság közvetlenül válassza meg. Gyurcsány Ferenc jelezte: támogató aláírásokat kezdenek gyűjteni azért, hogy pártszavazásra bocsássák ezeket a kérdéseket. Egy keddi váci fórumon kezdték meg az aláírások gyűjtését. A volt miniszterelnök facebookos beszámolója szerint „nagyon sok támogatóra leltek”.

A kérdések:

  1. Egyetért-e Ön azzal, hogy a Magyar Szocialista Párt kongresszusa az országos elnökség tagjaira, a megyei (fővárosi), a választókerületi és a helyi szervezetek, valamint a Választmány vezetőire az országgyűlési képviselők jövedelem- és vagyonnyilatkozatával megegyező tartalmú, párton belüli jövedelem- és vagyonnyilatkozat-tételi szabályokat alkosson?
  2. Egyetért-e Ön azzal, hogy a Magyar Szocialista Párt jövedelem- és vagyonnyilatkozat-tételre kötelezett tagjainak, valamint az ilyen pozícióra pályázó jelöltjeinek jövedelem- és vagyonnyilatkozatával kapcsolatban a párt országos etikai és egyeztető bizottsága ellenőrzést folytathasson?
  3. Egyetért-e Ön azzal, hogy a Magyar Szocialista Párt kongresszusa a párt gazdálkodására a törvényi előírásoknál szélesebb nyilvánosságot és nagyobb átláthatóságot biztosító szabályokat alkosson?
  4. Egyetért-e Ön azzal, hogy a Magyar Szocialista Párt tagja megyei (fővárosi) és országos szinten összesen csak egy választott párttisztséget (testületi tagságot) tölthessen be?
  5. Egyetért-e Ön azzal, hogy a Magyar Szocialista Párt elnökét a párt tagsága közvetlenül válassza meg?
  6. Egyetért-e Ön azzal, hogy a Magyar Szocialista Párt megyei (fővárosi) szervezeteinek (területi szövetségeinek) elnökét a szervezet tagsága közvetlenül válassza meg?

A Hírszerző hírportál hétfőn azt írta: az MSZP elnöksége szerdán foglalkozik Gyurcsány Ferenc pártot érintő akcióival. A szocialista vezetés egyrészt kiáll a volt kormányfő mellett Sukoró ügyében, másrészt viszont megpróbálják leállítani a politikust. „Be fogjuk hívni, és azt mondjuk neki, hogy »Feri, maradj nyugton!«” – mondta Hírszerzőnek az MSZP elnökségének egyik tagja.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 7 szavazatból)
Gyurcsány aláírást gyűjt, 4.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

42 Reader’s Comments

  1. No, GyF is tud óvodásul, ha akar! :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  2. A nyugalomnak is eljön az ideje, de most mikor “süllyed a hajó” tenni kell valamit! Ilyenkor az emberek képesek meggondolatlanul is cselekedni, ezért inkább segítségre lenne szükségük, hogy túléljék! Tenni értük, hogy észlelje Őket egy másik “hajó”, melyiken már biztonságba tudhatják magunkat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. Kedves Bohém, nincs másik “hajó”, “itt élned, halnod kell”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  4. Kezd a cirkuszi kategóriába sodródni az Mszp is.
    Megminuszoltatok, mikor az volt a véleményem, hogy keresni kell
    valakit Gyurcsány helyett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -13 (23 szavazatból)
  5. Én ugyan nem mínuszoltalak, de örülök, hogy túlélted. :P

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  6. Jobb lenne, ha az MSZP elnöksége elfogadná a javaslatot, és nem akarna még nagyobb csendben lapítani. Azt monják, ők az igazi alternatíva. Mutassák meg! Merjenek megújulni! Látniuk kellene, hogy a rövidtávú érdekvesztés már középtávon búsásan megtérül. A jelenlegi semmittevés, pedig sehova, illetve a lasú elsorvadáshoz vezet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  7. Az helyes e Gyurcsány szándéka nem is lehet kérdés,mint ahogy az sem nagyon is szükséges meg újulni s meg szabadulni a “Korpától”.
    A kérdés az hogy időszerű e? Nos csak látszatra bonyolult a dolog.Le kell egyszerűsíteni a kérdést, a mostani MszP hiteles? A válasz NEM! A társadalmi elégedetlenség az akarat a változtatásra az MSZP-ből indul ki? A válasz NEM!
    A “frontot” tarjuk tehát igen is csinálja Feri,csak csinálja gyorsan és jól!! Takarítsa el a “szemetet hogy legyen hely az értéknek”! Addig is a fityisz gondoskodik az elégedetlenség Szitásáról,azzal nem lesz gond. Csak gyors legyen az alternatíva fel állítása s akkor képes lesz a Demokratikus charta s azon keresztül az MszP a bal oldal ősze fogására

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  8. sly
    2011. április 11. hétfő
    20:51
    ” Egen, a kezdet vége vagy a vég kezdete? Nem elég hogy ki szeretnek a fityiszből de kezdetnek elég. Viszont ideje lenne az alternatíva állításának.
    Az mszp nem képes meg ujjul ni,s az sem lenne célra vezető ha úgy akarnák meg oldani hogy nevet váltanak. A mellékelt példa mutatja az a vég. Idő nincs egy “szűz” párt létre hozására,tehát csak is az látszik eredményes megoldásnak ha egy platform egy oldal ág,egy tagozat erős embere mögött sorakoznak fel a demokrácia hívei.
    A cél vissza állítani a törvényességet szó szerint a Köztársaságot. Ezt akár civil mozgalmak,polgári össze fogással tehát ha van ilyen “politikus mentesen” is ki vívhatják. S ha ez megtörtént és csak is akkor egy szakértői kormányt létre hozni ,akik nem hatalmi Harcokkal nem politikai töke csinálással és nem is lopással töltik ki idejüket.
    Csak is a károk fel számolásával és a gazdasági egyensúly létrehozásával foglalkoznak és csak erre is kapnak fel hatalmazást. Ki indulási alapnak egy Bajnai Gordon fél le szakértői gárdára gondolok. Mert most már egyre több “Kiss macskának” nyílik a szeme s be látják hogy a fidesz minden maszatolása ellenére tény hogy annak az alig több mint egy év stabilizációs programjának köszönhettük hogy nem kerültünk padlóra. Ha lett volna még 2-3 éve Bajnainak s nem jön ez a csürhe most nem itt tartunk. Amit Gordon és a stábja rendezett a mi verejtékünk s áldozat hozatalunk árán azt a fityisz arra használta hogy saját magát fényezze belőle,s sikerült kevesebb mint 3-4 hónap alatt el kótyavetyélnie”

    http://nepszava.com/2011/04/magyarorszag/sokan-hagytak-el-a-fideszt-de-nem-elegen/comment-page-1.html#comment-19360

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. Nagyon sokan szurkolnak a maradi MSZP-nek. Kár! Ilyenkor látszik mennyire jól tekert a Semjén-Navracsics tandem. Balogh András, Baja aligha lesz valaha is húzónév a baloldaliak között. Nem véletlen, hogy Gyurcsány az egyetlen leamortizálandó az MSZP vezérkarából! A többivel a Fidesznek sincs baja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  10. “Be fogjuk hívni, és azt mondjuk neki, hogy »Feri, maradj nyugton!”

    A pártszavazás nem Gyurcsány javaslata, hanem a DK elnökségé.
    Nos, nem elég Gyurcsányt behívni.
    Sem Orbánnak, sem Mesterházynak.
    Az ügy megy tovább nélküle is.
    Cumi van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  11. szomorú ember

    GYF, miért nem hagyod már ott ezt a sok kukikalapot?
    Nem veszed észre, hogy visszahúznak mindig és mindenben?
    Csinálj egy új akármit (párt, szövetség, mit bánom én mi a neve), oszt gyere együtt Bajnaival, Oszkóval és a többi kipróbál SZAKEMBERREL!
    Kutyából nem lesz szalonna (új MSZP), hiába dumál bárki ilyet.
    Ennek a csapatnak 90 %-a kipróbált MSZMP-s, akik képtelenek váltani.
    Alig vagytok olyan “régiek”, akik megértették az idő szavát!
    Na ezeket vedd magad mellé, és valósítsd meg elképzeléseidet az új csapatoddal!
    Megyünk és nyerünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  12. Nagy a dilemma és folyik a verseny az idővel. Az mszp jelenlegi vezetősége nem akar változtatást legfeljebb olyat ami a nesze semmi fogd meg jól szerű.
    Gyurcsány siet, nehogy “akadályoztatása miatt” kudarcba fulladjon a reformkisérlete. Az “öszödi beszéd” egykori kiszivárogtatói, most feszülten figyelik az idő múlását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  13. Gonoszka
    2011. május 4. szerda
    07:22
    Nem tudom mi a költsége egy website fenntartásának.. Az admin jelű
    bejegyzésben foglaltakkal egyetértek, hogy nekünk van szükségünk
    sokkal inkább erre az újságra, mint Bartus Lászlónak ránk. Valahogy ezzel
    jobban kellene tudatosulnunk. A magam részéről ennek tudatában a költségekhez havi 5 €-val hajlandó vagyok hozzájárulni, nekem ennyit megér.
    Vagyunk itt kommentelők annyian, hogy összejönne egy kis összeg, ha mindnyájan hozzájárulnánk a költségekhez..
    Várok egy tájékoztatást a hogyanról.
    Idehoztam az ötletemet, mert jobb, ha minnél többen tájékozódtok. Ez
    legyen a mi újságunk, szabadon, igazan. Ne csak Bartus Lacitól várjuk el, hogy fizessen érte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  14. A pártot érintő kérdéseken kívül ez biztosítaná a Fideszes tolvajok reflektorfénybe kerülését. Végre látszana a “FŐBÍRÓ” által közölt statisztika, hogy korrupciós ügyekben 40:27 és a jogerős itéletekben 14:0 a Fidesz javára csak a jobbos sajtó segítségével az MSZP-re égették a “korrupciós” bélyeget. Most is kussolnak a miskolci fő-fidesztolvaj jogerős itéletéről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Gonoszka! Én partner vagyok az anyagi támogatásban (is)!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Egyikünk sem tudja pontosan, hogy milyenek az erőviszonyok az MSZP-ben. Bízzátok Gyurcsányra ennek megítélését. Nem kell az egész MSZP-t átalakítani, már ami az emberi minőséget illeti, elég a Gyurcsány féle többség, a többi az idő dolga.Hozott anyagból kell dolgozni. Mi lenne a Fideszből, ha Orbán Viktor finnyás lett volna, hogy lenne a Fidesz ma tömegpárt.Az MSZP-nek is tömegpárttá kell válni és az a lényeg, hogy legyen egy korszerű többsége, korszerű szociáldemokrata elitje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. Az MSZP ne belső hatalmi harcaival foglalkozzon, a frakció tagjai ne üljenek elkényelmesedve nem létező babérjaikon, hanem lássanak végre munkához. Vegyék észre egyszer és mindenkorra, hogy ellenzékben vannak és nem hatalmon. Tanulják meg, hogy a politikai harc nemcsak abból áll, hogy végigjárják a különböző TV csatornákat. Tanulják meg, hogy kezdeményezőnek, aktívnak, előrelátónak és ravasznak kell lenni, mert kifinomult, rafinált ellenféllel van dolguk. Olyan ellenféllel, aki az MSZP rossz tömegpolitikájának következtében 2/3-os törvényhozói hatalomhoz jutott és ennél fogva bármit megtehet. Aki egy lépéssel mindig előbbre jár politikai ellenfeleinél, főleg a szocialistáknál. Akiket sokszor az orránál fogva vezet és röhög a markába annak belső megosztottsága miatt. A bolsevik pártfegyelemről az MSZP-sek legfeljebb olvastak, némelyek csak hallottak, a Fidesz pedig megvalósítja azt céljai érdekében. Márpedig egy szétesés látszatát keltő gittegyletnek nem sok reménye lesz arra, hogy szava legyen a hatalmi harcban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Luciferi!
    Egyetértek veled abban, hogy a jelenlegi MSZP vezetőségi, parlamenti frakciója tagjainak többsége, kényelmesen elüldögél a megmaradt “babérokon” és reszket annak gondolatától is, hogy elveszitheti képviselői székét. Mindezt tetőzi, hogy cselekvés (látszatcselekvésnek is nevezhetném) helyett reménykedve várják a ciklus végét, hátha valakik ismét bejuttatják őket az oly kényelmes székbe (tisztelet a kivételnek). Várják a sült galambot, csakhogy azt nekik kellene megfogni, megtisztitani és megsütni. Ilyen hozzáállással ez nem fog menni. Gyurcsányt más anyagból gyúrták, ő a tettek embere. Támogatni kell őt ebben a törekvésében. A magam részéről messzemenőleg támogatom és nem csak a DK, hanem az MSZP tagjaként is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. Gonoszka

    Végül valamiben mégis csak egyet értünk. Természetes hogy részt kívánok vállalni én is a fenntartás költségeiből. Amúgy sem szeretem ha csak kapok,kelemetlen a szám íze tőle.
    Legfeljebb nem “perceket fogadok örökbe” mert itt legalább látom,érzem hogy kölcsönösen hatással lehetünk egymásra a helyes út megtalálásában.
    A fent említett összeg jelkép csupán s nem hinném hogy problémát okozhatna a többségnek,s van aki többet is áldozna. A gyakorlati ki vitelezés Bartus úr monopóliuma,rá vár e jó szándékú ötlet meg valósítható formába öntése.
    A papír alapú testvér lapért is fizetni kell,itt lehet önkéntes hozzá járulás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. Kedves Gonoszka, VIP és Sly, megtisztelve érzem magam, ha csatlakozhatok Hozzátok.
    Biztosan nemsokára BL is válaszolni fog, szerintem, ha lesz egy szabad perce.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  21. gm.

    “elég a Gyurcsány féle többség, a többi az idő dolga.Hozott anyagból kell dolgozni.”

    Nem szívesen mondom de nincs Gy.F. fél e többség. Sosem álltak e mögé s ennek lett a következménye 2010.Az a baj hogy koránt sem homogén mint ahogy nem is volt soha sajnos az MszP. Van nem egy,nem két “karrier”politikus a sorok közt.
    Őszöd,az “őszödi puccs” ennek egyértelmű jele volt.S gyáva “féreg” is akad éppen elég akik azt hitték ki egyezhetnek Orbánékkal ha “meg szabadulnak” Gyurcsánytol. Akik nem fogják fel még mindig hogy az egyetlen ember akitől tart a FIDESZ (okkal mert nem tudták azon kapni hogy meg hasonlott volna egyszer is az általa képviselt alap érték rendel. Ezért van szükségük Sukoró i hokusz pokuszra)tart mert emberileg s szellemileg is messze felettük jár ezért esélye lehet a Királyság megdöntésére.
    Úgy hogy pusztuljon mindenki akinek takargatni valója van az MszP ből,szenvedjünk inkább tovább kicsit de jelentsen egyet a párt neve a szociáldemokrata érték rendel,az ember közelséggel.Politikusai pedig testesítsék meg a fedhetetlenséget s becsületet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  22. Bravo! Mikrofont Sly-nak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  23. Husz János Puszita

    Még mindig nem értem, miért nem alapít Gyurcsány Bajnaival, Oszkóval és hozzájuk hasonló hiteles politikusokkal egy új pártot. Gondolom jó oka van rá, pénz, infrastruktúra, stb. Ezekkel a Pató Pálokkal viszont biztos halálra van ítélve. Várják, hogy a Fidesz kiábrándult szavazói mea culpával visszatérnek. Hát nem térnek. A tömegpárt egy ábránd MSZP-stől, LMP-stől, ki is van még….senki. A civilek nem kérnek belőlük, én sem. Egyik sem tud mást adni, mi lényege. Drukkolok Gyurcsánynak, de az MSZP-re akkor se szavazok többé, ha senki más nem lesz a porondon és nem érdekel, kinek kedvezek vele, ha otthon maradok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  24. Husz János
    Puszita

    Na ez a hozzá állás nem segít!Nem a név a lényeg,hanem az hogy új erő szülessen.Soha nem tudtam meg érteni a “munkás jobb oldalt” Nem éreztétek,nem érzik az emberek az alap vető ellentmondást!”Úrakat” emeltettek bársony székbe haragból s mert hülyére vett benneteket a jobb oldal kifinomult le járató gépezete.Meg vakított egy országot egy két populista látvány intézkedés. ÖNKÉNT LÉPTETTEK A BITÓ ALÁ.
    A múltat akartátok vissza hozni úgy hogy nem is emlékeztettek,nem emlékezhettetek mit is jelent a “dicső múlt”!! Hát akkor most el árulok valamit,nagy magyar ország a “mennyország” nem a 15 000 000 úr s gazdag polgár országa volt hanem a 15 000 000 nincstelen ki szolgáltatott jobbágy sorba taszított szerencsétlen és a 20 000 kiváltságos kegyelmes úr országa.Hát most meg kaptátok s ha te otthon maradsz mert büntetsz hát te személyesen meg is érdemled.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Husz János Puszita

    Kedves Sly! Nem tudom kivel beszélgetsz, világéletemben Mszp és Szdsz szavazó voltam. Ennek vége. Sohasem bocsátom meg nekik, gyávaságból és hatalomféltésből kihátráltak a reformok mögül. Hátba döfték Gyurcsányt, a saját elnöküket, a saját miniszterelnöküket. Az egyetlen európai értékeket valló, azért tenni képes és hajlandó magyar politikust. Az országot pedig hagyták ide süllyedni. Nekik köszönhetjük, hogy ez a brancs alkotmányozó többséggel a nyakunkon ül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  26. Kedves Gonoszka, VIP, sly,

    köszönöm a segítségre vonatkozó elvi felajánlást. Egy alkalommal már tettem említést a Kohányi Társaságról, amelynek a bannere már látható a címlapon. Nem csak arról van szó, hogy ezzel a Kohányi Társasággal megteremtjük az anyagi támogatás lehetőségét az Amerikai Népszavának. Egy olyan szerveződést kívánunk létrehozni, amelynek tagdíjai valóban az Amerikai Népszavát segítik, de egy szellemi műhelyt, az ellenállók egy szervezetét is organizálja a lap körül, amelynek tevékenysége meghaladja az Amerikai Népszava támogatását csupán. A Kohányi Társaság elsősorban lapunk olvasóiból épül, bázisa az Amerikai Népszava lesz, de arra törekszik, hogy maga köré tömörítse az ellenállókat, akik elutasítják Orbán diktatúráját, akik nem kötnek kompromisszumot, akik azt a szellemiséget képviselik, amit az Amerikai Népszava megtestesít, és amely Kohányi, Washington, Kossuth és 1848 szabdelvű szellemiségéből táplálkozik. Azt szeretnénk, ha az olvasókból toborzott tagság vezetőséget választana, és fellépnénk közösen bizonyos ügyekben. Remélem, eljön az idő, hogy a Kohányi Társaság még demonstrációt is szervez.
    Hamarosan küldünk emailt néhány itteni kommentelőnknek, akiket tudunk azonosítani, és akikről feltételezzük, hogy érdeklődnek a Kohányi Társaság iránt. Levelet írok, mint Orbán Viktor, néhány alapvető kérdésben kikérem a véleményüket. Utána pedig meghirdetjük a megalakulást.
    Mindezekhez kérném a segítségüket. Ha valaki olvasta ezt a mostani hozzászólásomat, egyetért, és szívesen csatlakozna már az előkészítéshez is, kérem, kuldjön egy emailt az itteni nick name megjelölésével a nepszava@nepszava.com emailcimre. Mi is igyekszünk a hozzászólók között megtalálni azokat, akikre vélhetően számíthatunk.
    Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  27. Husz János Puszita

    Meg az otthon maradoknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. admin
    Gondolom mondanom sem kell!
    Köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Husz János Puszita

    Mondtam Sly. Nem érdekel. Elegem van a protest szavazásból. Megújulást akarok. Impotensek, megélhetésiek, tehetségtelenek tűnjenek a közéletből, semmi keresnivalójuk a kormányzás körül. Akármilyen színűek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. Tamás Gáspár Miklóssal beszéltem egy hete New Yorkban, neki nagyon radikális ötletei vannak. :) ) Azt mondta például, hogy egy új demokratikus kerekastal kéne, és meg kellene határozni, hogy aki eddig bármilyen funkciót betöltött, az ne indulhasson. Se képviselőnek, semminek. :) ) Mit szólnak? Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  31. Husz János Puszita

    Kedves Bartus László! Én benne vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. T.Admin ,János

    Egyet értek,János nem mondtál újat s én nem mondtam ellent.Az utolsó hozzá szólásodra. Szóval nem mondtam hogy “Impotensek, megélhetéseik, tehetségtelenek” perszóna non grata társaságára kellene voksolni.
    Viszont az nem segít hogy “otthon maradok s nem érdekel…”Hisz látjuk érezzük mit hozott a “nyuszika”. Ettől el tekintve “egy nyelven beszélünk”.

    László én a kilencvenes években is ezt mondtam szó szerint. Aki párt katona volt aki az kommunizmus “úri” elitjét képezte le kell váltani,el kel zavarni.Az volt a válasz hogy gondolom én ezt?Dehát akkor le fejeznénk a magyar köz életet. Ha akkor meg történik ez a meg tisztulási folyamat most nincs vagy legalább is sokkal kevesebb a probléma.Nem sült jól el az el odázás.
    Tamás Gáspár Miklós ötlete jól hangzik csak ép nem kivitelezhető s nem is vagyok benne biztos hogy “szükséges” szó szerint érteni hiszen ne feledjük el igen is vannak tiszta s tehetséges emberek is köztük.
    Mivel meggyőződésem hogy egy új erő születésének lehetünk tanúi,s részesei ezért a demokratikus kerekasztalnak is híve lennék,s ott döntenénk a “szelektálási minimumok” roll is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Husz János Puszita

    A kerekasztal mellett legyenek gazdasági szakemberek is, ne csak jó szándékú álmodozók.

    Béke Sly.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  34. A Jó Isten áldja már meg TGM-et. Miről beszél? Nem akar részt venni a kerekkasztalban(on – vagy hogy a fenében ragozzam) Hiszen ha jól tudom ő a Zöld Baloldal vezetője, tehát “betöltött bármilyen funkciót” Ha pedig ezt nem tekintjük “bármilyen funkciónak” az a nagyon csúf gyanú merül fel, hogy mivel a saját pártját nem tudta potenssé és sikeressé tenni – a lehetséges konkurenciát szeretné velünk elpucoltatni az útból. Akkor miben különb Orbánnál?
    Ráadásul úgy tesz, mintha olyan nagy tülekedés lenne a kerekasztal körül, hogy nem győznénk elhessegetni a felesleget. Mikor MINDENKI összefogására szükség van, és aki ez ellen beszél – az az ellenzéket gyengíti – azaz Orbánt segíti, akármi egyébként a szándéka. ENNÉL azért többre tartottam!
    Az országnak jelen állapotában nem demokratikus, hanem ellenzéki kerekasztalra van szüksége – és igaza van Tétényi Évának: akörül akár még a Jobbik is elfér.
    Vagy jobb lenne kerekasztal helyett Politikai Kaszinó, ahol mód lenne a legkisebb faluban is a nézetek ütköztetésére, értelmes vitára, a nemzeti minimumban történő kiegyezésre – amit minden ellenzéki támogatni tudna.
    Mi lenne, ha a változatosság kedvéért EGYSZER az életben a gyakorlat alakítaná az elméletet, és a NÉP hangja a politikát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  35. Husz János Puszita

    Mindenki összefogása nem fog összejönni Kekec ebben a végletekig megosztott országban. Nem érett rá a helyzet, a társadalom. Minél szegényebbek vagyunk, annál inkább a másikat hibáztatjuk a nyomorunkért. A fórumokon egymás nyakának esnek a különböző pártok hívei. Azt gondolom, le kell szállnunk a pokolnak a fenekére ahhoz, hogy valamilyen megtisztulás elkezdődhessék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Aki eddig bármilyen funkciót betöltött, ne indulhasson: akkor TGM sem indulhat! Most lehet a Dunának megyek emiatt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  37. sly, ha 30-an adunk 5 €/ kopf , az 150. €. Nem kell lebecsülni a működtetők támogatását. Mi vagyunk a valós működtetők, mert nélkülünk üres a weboldal.
    Nézz be a nepszava. hu-ra a forumra, kb annyit ér mint a pápapö..e. A népszava Blog hu sem sokkal jobb. Ez élő valójában. Majd a Népszava is észreveszi, hogy őregnéne gólyácskája és Babóka kakikája nem egy rentábilis vállalkozás
    Mindezen felül, az Isten mentsen meg mindannyiunkat az egyetértéstől. :-) .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. A Kohányi Társaság nulladik szülinapjára:

    Ady Endre: Új vizeken járok

    Ne félj, hajóm, rajtad a Holnap hőse,
    Röhögjenek a részeg evezősre.
    Röpülj, hajóm,
    Ne félj, hajóm: rajtad a Holnap hőse.

    Szállani, szállani, szállani egyre,
    Új, új Vizekre, nagy szűzi Vizekre,
    Röpülj, hajóm,
    Szállani, szállani, szállani egyre.

    Új horizonok libegnek elébed,
    Minden percben új, félelmes az Élet,
    Röpülj, hajóm,
    Új horizonok libegnek elébed.

    Nem kellenek a megálmodott álmok,
    Új kínok, titkok, vágyak vizén járok,
    Röpülj, hajóm,
    Nem kellenek a megálmodott álmok.

    Én nem leszek a szürkék hegedőse,
    Hajtson Szentlélek vagy a korcsma gőze:
    Röpülj, hajóm,
    Én nem leszek a szürkék hegedőse.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  39. admin
    2011. május 4. szerda
    16:29
    Köszönöm és támogatom a kezdeményezést !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Gonoszka
    Ámen!
    Nem is mondtam hogy ezek után egy sorban fogunk tapsikolni :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. Kedves Puszita

    Lehetnek Közgazdászok,politologusok,jogászok vagy bár ki akár “jó szándékú álmodozok” is.Ha helyén az érték ítélet,ami mentén haladva nem hajlandó a “kompromisszumra” s megalkuvásra bizonyos elvi kérdések terén.
    Azt gondolom te már egyet ugrottál előre gondolatban a fel álló kormányra,nos ott tényleg csak is Kő keményen szakmai szempontok dominálhatnak.
    A kerek asztal nem gazdasági kérdések megvitatására szolgál hanem erkölcsi irány,a mezsgye kijelölésére.Azt én visszaont fontosnak tartanám hogy ne egy “elvont-el szigetelt” értelmiségi kupak tanács legyen,köszönjön vissza benne a magyar társadalom egzisztenciális s szociológiai felépítése,bizonyos határokon belül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Husz János Puszita

    Sly, igazad van abban, amit írtál. Annyit tennék hozzá, ha a rendszerváltáskor ülnek ott unalmas, hosszú távon gondolkodó, felelős gazdasági szakértők is, nem nullázták volna le a magyar gazdaságot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos