Ronai and Ronai
AMERIKAI

Minden napra jut egy botrány Esztergomban 2011. május 2. hétfő 19:45 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Minden napra jut egy botrány Esztergomban

Esztergom – Az esztergomi helyzet megint fokozódik, a tavalyi polgármesterválasztáson alulmaradt Fidesz akár a város lakóinak a kárára is, de ahol tudja, akadályozza a képviselőtestület normális működését. Amikor csak lehet, keresztbetesznek a nagy többséggel megválasztott független polgármesternek. Ma délután újabb adalékkal bővült a fideszes képviselők amúgy sem rövid bűnlajstroma.

Nem jogszerű, hogy egy közhivatalba csak az igazolványszám megadása után lehessen bejutni – véli Tétényi Éva polgármester, ellentmondva a jegyző egyeztetés nélküli intézkedésének. Márpedig az esztergomi Városházán a jegyző előzetes egyeztetés nélkül lezáratta a tíz éve használt bejáratokat; az épületbe csak olyan be- és kilépési nyilatkozattal lehet bejutni, amelyen a belépő neve mellett a személyi igazolvány számát is fel kell tüntetni, ami jogosulatlan adatkezelést jelent, közölte a város független polgármestere hétfőn az MTI-vel.

“Az igazolványszám személyes adatnak számít, megadását csak önkéntes alapon lehet kérni, vagy törvénnyel, illetve rendelettel szabályzott módon. Nem jogszerű, hogy egy közhivatalba csak az igazolványszám megadása után lehessen bejutni, ezért az eljárásra felhívom az adatvédelmi biztos figyelmét” – tette hozzá Tétényi Éva.

A jegyző, Laczó Bernadett Éva az MTI birtokába került utasításában az ügyfélfogadási rend betarthatatlanságára és a városházán “sorozatosan engedély nélkül tartózkodó illetéktelen személyek” jelenlétére hivatkozott. A hivatal vezetője titkárnője útján közölte, hogy az MTI kérdéseire nem kíván válaszolni. Az MTI birtokába került több fénykép a beléptetési eljárásról, ezeken 30-40 beléptetőcédula van összedobálva a portásfülke asztalán. A papírokon látszik, hogy az igazolványszám mellett feljegyezték, hogy kihez és miért ment az ügyfél, mikor érkezett és távozott.

Tétényi Éva azt mondta, a feleslegesen okozott kellemetlenségekért elnézést kér az esztergomiaktól, a közvetlen és személyes ügyintézés érdekében pedig szerda délután rendkívüli fogadóórát tart a hivatal előtt. Esztergom képviselő-testületében kétharmados többséggel rendelkezik a Fidesz, viszont a polgármesteri székért vívott küzdelemben a szavazatok kétharmadával a független Tétényi Évát választották meg, akit a városban a Fideszen kívül a legtöbb párt és civil szervezet támogatott.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 6 szavazatból)
Minden napra jut egy botrány Esztergomban, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. Sajnos a “nagyvezír” gyávább annál, hogy új választást engedélyezne Esztergomban! A biztos vereséget el akarja kerülni! De nem baj, ez a HARC nekünk kedvez!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  2. Akit az istenek el akarnak veszejteni, először az eszét veszik el. Márpedig Orbánt nagyon el akarhatják, mert egyébként már rég rájött volna, ha hagyja, hogy Tétényi egy 30 ezres kisváros ügyeivel foglalkozzon, akkor nem hajózott volna ki a nagypolitika vizeire, és nem teremtett volna egy lehetséges ellenzéki összefogásnak egy lehetséges vezéralakot. De annyira a saját agyszüleményei foglya – és a környezete már annyira nem képes neki ellent mondani – hogy még erre az ALAPFOKÚ FELISMERÉSRE is képtelen eljutni. A gyenge ellenzéknek minden segítségre szüksége van – ha Orbántól érkezik, akkor is.
    Ha a Gyurcsány elleni attaknak az volt az elvi alapja, hogy ezzel éket verhetnek az Mszp és az LMP közé, akkor kár volt a felhajtásért: egyrészt Schiffernek elég lesz elhatárolódni attól, hogy a korábban jóhiszeműen tett feljelentését ilyen módon használják fel – másrészt ha ezt elmulasztja, az LMP-t MÉG A LIBERÁLISOK SZEMÉBEN IS LENULLÁZZA: azaz Gyurcsány táborát erősíti. Ami nem öl meg – az ugyanis megerősít. És ez tökéletesen igaz Tétényire is.
    Jó lenne neki egy jó kis biztatás.Mit szólnátok egy Hurr, hurr, Évá-hoz? űMinden egyéb megoldásra is nyitott vagyok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  3. Kekec, Drágám, a játszótéri munkás nemcsak jobb ember lett, hanem erősebb is Rómában. Elfújja ezt a kislányt a keleti szél. Vagy mi fúj mostanság felénk…
    A vezér tudja.
    Orbánnak elhivatása van, amit “fentről” kapott. Előbb követi őt lázas álmaiban a cafka európé, mint hogy itt megszülessen az ellenfele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  4. Hanna- Hanna!

    Drágaságom!
    Miféle fentről való kenetet kapott Orbán?
    A sírboltok mióta vannak Fent az égben?
    Feje tetejére van állva a világ!
    Kihoznak sírboltjából, még békében nyugodni sem hagynak egy több éves holtestet, majd körbe ajnározzák hozzá imádkoznak, ahelyett hogy hagynák a teremtő végzésére hogy teste vissza szálljon oda ahonnan vétetett, a porba!!
    Pedig maguk erről prédikálnak minden temetésen!

    Nos hát kérem Orbánunk egy sírból kihozott holttól kapott kenetet, ami már csak a gravitáció miatt is alvilágibb , pokolibb eredetű, hogy nem felülről való
    kenet lehessen!
    jó látom idéző jelbe tetted, azt is tudom hogy hogyan értékeled e kenetteljes kenetet, de jól esik vitatkoznom veled egyet!
    azért szeretlek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  5. A Fideszes vérebek sehol, semmilyen körülmények között nem engedik ki a hatalmat a kezükből.Orbán Viktor a támasz ehhez.Hajrá Tétényi Éva, drukkolunk neked.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. Éva! KI KELL HANGOSÍTANI a levél aláíróit! 4 – 5 ezer ember ha egyszerre kiáltja EBBŐL ELÉG, az nagyot szól. Főleg, ha a tömegbe rendőrök is vannak! Azt még Pesten is meghallják!
    Ha kell nap mint nap!
    Remegő épületben meg nem szívesen tartózkodik senki!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. Évi,

    ne menjen rá az egészséged! Van második vonalad is? Mert eddig még azt nem láttuk. Sok száz a rendszeres lelkesedőd, de ki az közülük aki személyesen is kiáll a síkra, és beszélni is tud, és mer? Eddig ilyet nem láttam. Egyedül le fognak gázolni. Vigyázz magadra!
    Jauer
    Bocs, de én máshol lakom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Tétényit a Parlamentbe !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. egy bölcs király már rég eldönthette volna ezt a vitát a mai és az előző polgármester között, de ma nem azokat az időket éljük, amikor morális megfontolások alapján etikus döntések születnek…
    “És monda a király : Hozzatok nékem kardot! És mikor odahozák a kardot a király elé , monda a király: Vágjátok két részre a gyermeket, és adjátok az egyik részt egyiknek, a másikat pedig a másiknak. Ekkor monda az az asszony, a kié vala a gyermek, a királynak, mert megindult szíve gyermekén: Kérlek, uram, adjátok néki a gyermeket, és ne öljétek meg őt. A másik pedig azt mondja vala. Se enyim, se tied ne legyen; vágjátok ketté. Akkor felele a király, és monda: Adjátok amannak a gyermeket, és meg ne öljétek azt, mert az az ő anyja.” (A királyokról szóló I. könyv 3/16-24)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. Szeretném ezt a Rómából malaszttal teljesen hazatért ateista, kálvinista(?) vityát boldoggá avatni!

    (Moderálva)
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. HUH! A nép illetéktelen személy. Ezután csak alattvalók léphetnek be a Város Házába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Hanna, kérlek,
    nem fúj el senkit a szél, majd meglátod!
    Vagy ha igen, akkor a zsarnokot, mint mindig. Csak idő kell neki.
    Türelem!
    És kitartás.
    És nem meghunyászkodni.
    “Sziszegve sem szogálok aljas, nyomorító hatalmakat.” (J.A.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Emerenc! köszönöm szavaid!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. “…az esztergomi Városházán a jegyző előzetes egyeztetés nélkül lezáratta a tíz éve használt bejáratokat; az épületbe csak olyan be- és kilépési nyilatkozattal lehet bejutni, amelyen a belépő neve mellett a személyi igazolvány számát is fel kell tüntetni, ami jogosulatlan adatkezelést jelent…”
    A vak öregapám se látott ilyet! Az én városjogú falumban akkor megyek be a hivatalba, amikor dolgom van – na jó, az ügyfélfogadási időt azért figyelni kell.
    Egyébként a Gyűrűk Urában olvastam hasonlókat, a “Megye megtisztítása” című fejezetben.
    Lehet, át kéne ezt tanulmányoznunk újra nekünk , leendő “antifülke-forradalmároknak”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Kirobbanóban a Simicska-Nyerges háború? 2011. május 4. szerda | AN

Pártállami tisztújítás a Fideszben 2011. május 2. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos