Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az ember, aki feljelentette Gyurcsány Ferencet 2011. április 30. szombat 5:36 Forrás: hvg.hu/AN/FH

  • Hozzászólások(64)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az ember, aki feljelentette Gyurcsány Ferencet

Budapest – Schiffer András reméli, hogy az igazságszolgáltatás az elmúlt évek más “mutyigyanús” ügyeit is fel fogja deríteni. A frakcióvezető annak kapcsán nyilatkozott pénteken újságíróknak, hogy a legfőbb ügyészség hivatali visszaélés gyanúja miatt Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztését kérte a parlamenttől. Az ügyben 2009 októberében Schiffer András tett feljelentést.

A politikus úgy fogalmazott: örül annak, hogy működik az igazságszolgáltatás gépezete, és végre lépéseket tettek a sukorói King’s City kaszinóváros ügyében is. Schiffer András hozzátette, bízik abban, hogy az ügyészség az elmúlt évek “mutyigyanús” ügyeit fel fogja göngyölíteni. Hozzátette, nemcsak állami, hanem önkormányzati esetekre is gondol, például “az esztergomi mutyigyanús ügyekre”.

Gyurcsány Ferenc pénteken a Facebookon jelentette be, hogy a Legfőbb Ügyészség mentelmi jogának felfüggesztését kéri a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben. Egyúttal jelezte: kéri a parlamentet, hogy adja ki az ügyészségnek, azaz függessze fel mentelmi jogát.

A Magyar Demokratikus Charta közleményében koncepciós pernek nevezte Gyurcsány Ferenc meggyanúsítását, és tiltakozott az eljárás ellen.

A kormány az új alaptörvénnyel a teljhatalom jogállami korlátait bontja le. Ennek a törekvésnek a része az Országos Igazságszolgáltatási Tanács megszüntetése, a jelenlegi vezető bírók nyugdíjba kényszerítése és az új vezető bírók kinevezése, valójában a bírói függetlenség garanciáinak felszámolása – írja közleményében a Magyar Demokratikus Charta.

Szerinte a Fidesz most látta elérkezettnek az időt, hogy elindítsák a büntetőeljárást “az első számú politikai ellenfél, Gyurcsány Ferenc ellen”. A negyvenes évek végén a koncepciós perekkel ért véget a rövid ideig tartó demokrácia. Akkor külső hatalom kényszerítette Magyarországra a demokrácia felszámolását, a koncepciós pereket. “Ma saját hatalmától megrészegülve ugyanezt teszi a nemzeti ügyek kormánya” – olvasható a közleményben. Most azonban van lehetőség ellenállásra, és ezzel a Charta élni is fog – de hogy ez pontosan mit takar, azt a közlemény nem részletezi.

Gyurcsány Ferenc lemondana ugyan mentelmi jogáról, de erről a parlamentnek is szavaznia kell. A Charta szerint magát demokratának valló parlamenti képviselő nem járulhat hozzá a szavazatával ahhoz, hogy politikai ellenfelet büntetőjogi eszközökkel szorítsanak ki. Mint a Bauer Tamás, Debreczeni József, Márton László, Vitányi Iván Charta-szóvivők által aláírt közlemény fogalmaz: aki ebben a gyalázatban bármi módon közreműködik, az – pártállástól függetlenül – az új önkényuralmat szolgálja.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (23 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +21 ( 27 szavazatból)
Az ember, aki feljelentette Gyurcsány Ferencet, 4.3 out of 5 based on 23 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(64)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

64 Reader’s Comments

  1. Biztosan sok hibát követett el már, de ez élete illetve politikai pályafutásának legnagyobb hibája volt!
    Amikor majd ránehezednek ennek következményei, akkor majd ne másokat hibáztasson érte!
    Minden esetre gyermekkorú politikai pályafutását nem a legjobb eszközökkel kezdi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (40 szavazatból)
  2. Van, aki még nem ismeri a bumeráng hatást!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  3. Piros pontot ,bezsebelte a Fidesztől ! // Emlékeztek, a szél által befújt ajánló szelvényekre ?Orbán nem felejt !//

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (41 szavazatból)
  4. Kedves(volt)jogvédő barátom! Te mint az igazság bajnoka most joggal örülsz,
    van látszata a munkádnak. Ha már az igazság és jog letéteményese vagy
    szeretném felhívni becses figyelmedet egy emberre. Ez az ember egy év alatt
    felszámolta a harmadik köztársaságot, annak minden demokratikus jellemzőjével.
    Nem kéne feljelenteni? Nem érzed a késztetést? Már mélyen megbántam
    hogy részt vettem a sötétzöld /LMP/ új alkotmány elleni tüntetésén is.
    Szerintem te úszol az árral,nem vagy következetes,arctalan vagy.
    TASZa-tosza.Matyigyanús.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +56 (58 szavazatból)
  5. Ahhoz, azért bátorság is kellene, és gerinc ! Kedves ,undorground !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  6. Az ember amíg él – remél. Én is reméltem, hogy lesz egy TISZTESSÉGES, a zöld vonalat képviselő pártunk. Aztán a “széll” befújta a cédulácskákat hozzájuk – és azóta egyre inkább az a meggyőződésem, hogy az LMP Orbán lepkehálója a szabadon repkedő liberálisok befogására.
    Schiffer úrtól meg elvárom, hogy UGYANAZON a jogi alapon jelentse fel ORBÁNT IS, mivel ugyanazon jogszabály alapján osztott ki az elmúlt hónapban több milliárdot két multi között! Ráadásul ő – Gyurcsánnyal ellentétben – korábban a hazai KKV-k támogatásával kampányolt. Most mégis a multikat támogatta. Ha az egyiknél ez feljelenteni való politikai bűn – ugyanaz a másiknál is. Vagy nem mérünk egyforma mércével?
    Ráadásul nagyon fideszes vonás a politikai ellenfelet kriminalizálni. Szóval én eddig sem – és ezután sem kérek a narancssárga árnyalatú zöldségből!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +59 (61 szavazatból)
  7. Ha pedig Schiffer úr “örül” akkor a politikai analfabétizmus olyan fokáról tesz tanúbizonyságot, amely nagyjából és egészében alkalmatlannak mutatja egy parlamenti párt vezetésére. Nem kellene kedves LMP-sek ezen elgondolkodni? ráadásul Orbán feljelentése sem lesz megkerülhető, mivel ő is “mutyizott” a Lauderékkel (vagy legalábbis megpróbálta)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (44 szavazatból)
  8. Egyébként az LMP nyugodtan választhatná a sárgarépát pártlogónak: felül egy kis semmire sem alkalmas zöldség – a mélyben pedig szép sötét narancssárga.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (46 szavazatból)
  9. Elfelejti mindenki Orbán is tárgyalt azzal az úriemberrel akivel Gyurcsány Ferencet meggyanúsítják. Méghozzá 6 szemközt miről fojt a téma vajon?Akkor miről is beszélünk??Ki mit miért?Érdekes fejlemények.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (40 szavazatból)
  10. Ez az! Elvárom, sőt, követelem a sárgarépától, hogy jelentse fel ORBÁNT!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  11. Orbán András Lajos

    Az LMP. fütyi ritka nagy szemétláda, kavarja a trutyit, de végén csak belefullad majd…………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (35 szavazatból)
  12. Ilyen feljelentős emberektől elfog a hányinger.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (44 szavazatból)
  13. Schiffer András, LMP számomra hiteltelen.Aki azt mondja, hogy Gyurcsány Ferenc lábbal tiporta a demokráciát,..miközben kesztyűs kézzel bánik a Fidesszel..az hiteltelen..Ha Gyurcsányt feljelentette, miért nem jelenti fel az esztergomi mutyizókat, akikre utal.? A politikai ellenfeleket feljelenti, a Fideszbelieket nem. Mitől más akkor a politikája? Megjátssza itt a nagy tiszta jogvédőt, közben egy politikai mutyizó ő is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +64 (64 szavazatból)
  14. Meghallgattam ennek a FELJELENTŐ EMBER-nek a beszélgetését Kálmán Olgával. Ismét megbizonyosodhattam arról, hogy Schiffer a kettősbeszéd orbáni taktikáját alkalmazza, igaz rendkívül amatőr módon, és a gerincének az egyenességével is komoly bajok vannak. Miért?
    1. Azt mondja, nem ő, hanem az LMP a feljelentő
    2. Az újságíróknak az “elmúlt évek “mutyigyanús” ügyeit” felderítő ügyészségbe vetett bizalmáról beszél. A TV riportban már azt mondja, hogy Ő és pártja sem ért egyet azzal a gazdaságpolitikával, amellyel a magyar kis- és középvállalkozások helyett a multikat támogatja. Ezért tették a feljelentést. Tehát egyrészt össze-vissza beszél, másrészt azt gondolja, hogy a törvényesen hatalomra került kormány vezetőjét fel kell jelenteni azért, mert az az Ő ÖKO-pártjától ellentétes gazdaságpolitikai nézetet vall és nem ennek megfelelő gazdaságpolitikát valósít meg. Az persze nem zavarja, hogy a pártja által megfúrt beruházások több ezer magyar munkavállalót ütöttek el új munkahelyektől, a magyar kis- és középvállalkozásokat pedig megfosztották a beszállítói lehetőségétől. Ez ugyanaz a politika, amit a FIDESZ követ. Kriminalizálni a politikai vetélytársakat.
    3. Schiffer lavírozik is, mert minden nyilatkozatában elejt egy félmondatot, amivel mindenkit igyekszik gyanúba keverni, ebben az esetben “esztergomi mutyi gyanút”. Ez igen átlátszó, de Schiffer biztosan úgy gondolja, hogy így lehet a politikai közép főszereplője.
    4. A gerincproblémáit a TV riport meghallgatása során bárki diagnosztizálhatja.( http://atv.hu/belfold/20110429_schiffer_andras) A riporban egyértelműen
    hallható, ahogy ez az EMBER nem áll ki a pártja parlamentbe jutását komoly anyagi támogatással segítő Richard Field mellett. Többször hangsúlyozza, hogy “…mindenkinek kellő mértéktartást kellene tanúsítania egy ilyen helyzetben.” Mértéktaró ködösítéssel határolódik el támogatójától, de hogy középen maradjon a kormány felelősségét is felveti. A gyöngyöspatai cigányokat megfélemlítő újnácikról pedig mintha tudomást sem venne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (46 szavazatból)
  15. “A korrupció az amiből Te kimaradsz.” Hofi örök érvényű mondása jut az ember eszébe. Schiffer bizonyára nem gondolta, hogy a feljelentését, amit ő csak kellemetlenkedésnek szánt ( talán ) a következő hatalom, amiből ő megint kimaradt, koncepciós eljárásban bunkóként használja.
    Az Orbán által elfoglalt Ügyészség egyébként bárkit meggyanúsíthat, néhány hónap előzetes és pár házkutatás után legfeljebb azt mondják: Hát, bocsi tévedtünk… De azért a vigyázz magadra, mert bármikor visszajöhetünk…
    Szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  16. Úgy emlékszem,hogy Sukorón minden vissza lett állítva az eredeti állapotba. A vagyonkezelő vezetői ellen indított eljárást megszüntették.Nem tudom milyen hivatali visszaélés történt,hacsak nem valami személyes bosszúról van szó.Gondolom a nemzetközi sajtó is reagálni fog erre a koncepció gyanús ügyre.A fityess mossa kezeit és örül,hogy az ellenzékiek összefogás helyett egymást nyírják.Ez a lépés még a liberálisokat is eltávolítja az LMP-től.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (42 szavazatból)
  17. LMP az iskolapéldája a megélketési politikusnak.
    Bejött nekik egyszer majd mehetnek a levesbe.
    Lehet valaki okos és erkölcstelen, és megél.
    Lehet valaki buta, de erkölcsös, így is elvan.
    De a buta és galád az tűnjön el.
    És el is fog.
    Kamuzöldek, kamuelveik vannak, sima kamuemberek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (40 szavazatból)
  18. Próbálkoztam az LMP-ben szerethetőt találni amióta megjelentek.
    -Most adtam fel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (43 szavazatból)
  19. Emlékszünk még orbán kijelentésére, hogy egyenként fogják levadászni a baloldali politikusokat. orbán a legnagyobb tolvaj, lenyúló! Felháborító, hogy olyan fenyegetőzik, aki a legnagyobb kárt okozta ennek az országnak. Követeljük meg, hogy a sok milliárdos lenyúlásokért őt is vonják felelősségre!!
    Gyurcsány Ferenc mellett ki fogunk állni, és nem engedjük, hogy egy diktátor tovább rombolja az országot. ORBÁN ELÉG VOLT BELŐLED! EGY ELMEBETEG EMBER ÁMOKFUTÁSAIT TŰRJÜK, DE MEDDIG?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (47 szavazatból)
  20. Schiffer a tégla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  21. Valahogy meg kellett köszönni a kopogtatócédulákat, amit a Fidesztől kaptak, s aminek köszönhetik, hogy bekerültek a parlamentbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  22. Legalja ez a sötét zöld.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  23. Ahogy a közvélemény kutatást látjuk, az LMP nem igazán kerül feljebb. Úgy gondolom, hogy Schiffer öngólt rúgott. Baloldali liberálisként mélységesen elitélem a jelenlegi szerepléseit, megnyilvánulásait. Nem értem, mire ez a zsigeri útálat Gyurcsány felé? Sok hülyeséget csinált (de, ki nem?), mindíg is demokrataként viselkedett, nem voltak olyan eszement, idióta tettei, mint orbánnak akár régen, főleg mostanság.
    Schiffer, igaz, hogy a feljelentését 3 éve tette, de most ez a bagázs szépen elővette és él a 2/3-os lehetőségével, hogy elkezdhesse a koncepciós pereit.
    Schiffer nyilatkozatai már régebben is nagyon gyanúsak voltak, nem egy olyan politikus, aki számítana valamit is. Egy számító, nem mer kiállni semmiért, senkiért. Egy igazi “köpönyegforgató” tipus.
    Nem tartom valószínűnek, hogy a liberálisok valamikor is az ő közelségét keresnék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  24. Meggyőződésem, hogy koncepciós ügyről van szó. Orbán bosszúhadjárata folytatódik. S ebben Schiffer szerepet vállal. Lelke rajta. Sok spicli között élünk. Egy most ismertté vált.Nem fog sokáig villogni a parlamentben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  25. Ennyi szót vesztegetni egy kis senkire !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  26. Azt hiszem, a fidesz tud sakkozni. Ezzel a húzással + Gyöngyöspatával képes az egész ellenzéket ellehetetleníteni. Schiffer a feljelentésével 2009-ben az LMP-t akarta korrupció ellenes pártként definiálni. Nem több, nem kevesebb. De most mindez ellene és pártja ellen is fordul. Mert a fidesz nem a korrupciós ügyeket kívánja általában üldözni, csak azokat, amelyeket a hordáján kívül követtek, követnek el. Nem az a lényeg, hogy mi történik Gyurcsánnyal, hanem az, hogy ezen keresztül leszámol az ellenzékkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  27. Eberstein Eckbert

    Nincs meg valahol a feljelentés?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  28. Eberstein Eckbert ez tényleg jó ötlet: állítólag az átláthatóság érdekében jelentettek fel anno dacu, tehát követeljük, hogy hozzák nyilvánosságra a feljelentés szövegét. Abból kiderülne, hogy ki vagy mi ellen irányult.

    Egy parlamenti párt vezetőjétől egyetlen reakciót lehetett volna elfogadni: ki kellett volna kérni, hogy egy 3 évvel korábbi feljelentésük és a jelen fideszes koncepciós eljárás között bármiféle kapcsolat lenne. Mivel schiffer leginkább EZT mulasztotta el a Kálmán Olgával készült beszélgetésben: tudjuk, hogy mit tartsunk erről a sárgarépáról!
    Ez is egy olyan maffia módszer, amelyről Bartus a legújabb cikkében ír (Életfogytiglan) A cédulabefújásnál valószínűleg elhangzott, hogy “Egyszer majd kérni fogunk valamit”
    Lehet, hogy az LMP tagsága jóhiszemű gyülekezet – viszont fejtől bűzlik a hal és ezt a bűzt már ők sem fogják tudni lemosni. El akarták kerülni Szküllát – és egyre közelebb kerülnek Kharübdiszhez, ahol jó néhány politikai hulla csontváza fehérlik a parton. Ha nem akarják ott végezni, talán el kellene kezdeni eszeveszetten evezni – és kidobni a büdös halasládát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  29. Eberstein Eckbert

    Hát, kérjük ki!
    De honnan?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  30. google a barátom :-)

    Tisztelt Legfőbb Ügyész úr!

    A „King’s City” nevű komplex turisztikai projekt Sukoró község külterületén megvalósuló nagyberuházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyek kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról szóló 83/2009. (IV.10.) Korm. rendelet továbbiakban: R) megalkotása során a jogalkotó számos törvényi rendelkezést megsértett.

    • A jogalkotásról szóló 1987. évi XI. tv. (Jat.) 18.§ előírja a jogszabály megalkotása előtti hatáselemzést, a 19-20.§ pedig általánosságban az állampolgári részvételt a jogalkotában. A Jat. 27.§ c, pontja előírja továbbá: „A Kormány elé terjesztendő jogszabálytervezetről véleményt nyilvánítanak az érdekelt társadalmi szervezetek és érdekképviseleti szervek.”
    • Az elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. tv. (Eit.) 9.§ (1) bek. a. pontja értelmében az előkészítő minisztérium honlapján közzé kell tenni a Jat. alapján véleményezésre bocsátott jogszabálytervezeteket. Az Eit. 9.§ (3)-(4) bek. tartalmazza azokat az ügyköröket, amelyeknél nem áll fenn a közzétételi kötelezettség.

    A R. megalkotása előtt hatáselemzés nem történt, az álampolgári részvételt a jogalkotó az előkészítés során nem biztosította. A R. tervezetéről az érintett társadalmi szervezetek nem nyilváníthattak véleményt, s a R. tervezete nem került közzétételre sem a http://www.nfgm.gov.hu/kozerdeku/tervezetek/ipar_musz?pagenum=1, sem pedig a http://www.meh.hu/tevekenyseg/torvalkprg/jogszab20060410.html weboldalon. A R. nem esik az Eit. 9.§ (3)-(4) bek. hatálya alá.

    Fentiek alapján, a Lehet Más a Politika (LMP) képviseletében feljelentést teszek Gyurcsány Ferenc, a Magyar Köztársaság korábbi miniszterelnöke ellen a Btk. 225. § -ban megállapított hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt. A Btk. 225.§ értelmében, hivatali visszaélést követ el az a hivatalos személy, aki azért, hogy jogtalan előnyt szerezzen, hivatali kötelességét megszegi, hatáskörét túllépi, vagy hivatali helyzetével egyéb módon visszaél.

    1., A R. tekintetében a Kormány a jogalkotó. A R. előkészítése és elfogadása idején Gyurcsány Ferenc volt a jogalkotó tevékenységét irányító miniszterelnök. A miniszterelnök státusáról az 1949. évi XX. tv. VII. fejezete és a 2006. évi LVII. tv. 14-20.§ határozza meg. A konkrét esetben Gyurcsány Ferenc ugyancsak miniszterelnöki minőségében vett részt és irányította a Kormány képviselőit a King’s City-befektetői körrel 2008. május 26. napján folytatott megbeszélésen, a fentebb idézett emlékeztető tanúsága szerint.

    2., A R. megalkotása során a jogalkotó Kormány megszegte a Jat. és az Eit. előírásait. A Kormány jogszerű tevékenységért általánosságban is felelős az a miniszterelnök, aki a konkrét esetben – bár ez nem volt feladata- maga is részt vett az előkészítésben, a nyilvánosságra hozott emlékeztető tanúsága szerint.

    3., A R. címében és tartalmában egyaránt a 2008. május 26-i tárgyaláson képviselt befektetői kör kedvezményezéséről szól. A miniszterelnök részvételével zajlott megbeszélés, az arról – nem a nyilvánosság számára! – készült emlékeztető tartalma, valamint a másik tárgyalófélt kedvezményező R. előkészítésének lerövidítése, ill. az előkészítés nyilvánosságának kizárása között az okozati összefüggés kimutatható.

    4., A 2008. május 26-i országházi megbeszélésen részt vett befektetői kör jogtalan előnyhöz jutott azzal, hogy a R. a Jat.és az Eit. előírásait megszegve, egyes fázisokat (egyeztetés stb.) kihagyva, illetőleg az állampolgári részvétel, a nyilvánosság kizárásával készült el. Az előny egyrészt természetesen értékelhető a kedvezményező jogszabály előkészítésére szánt idő lerövidülésében, de éppen a R. hatályba lépését követően az ügyben kipattant botrányok igazolják, hogy a nyilvánosság kizárása is előnyt jelenthet annyiban: a R. így nem a „közvélemény nyomása” alatt készült.

    Fentiek alapján kérem a nyomozás lefolytatását!

    Budapest, 2009. október 06.

    Üdvözlettel:

    dr. Schiffer András
    a Lehet Más a Politika (LMP) szóvivője

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  31. Business as usual. Ha valaki nem tetszik, beindul a karaktergyilkolás gépezete. Mindkét oldalon. És mindkét oldal a “belgák” ellen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  32. Eberstein Eckbert

    Egyébként pedig tökmindegy, ki jelentett fel.
    A fijjuggoknak mindenképp kell Gyurcsány feje, viszont kapóra jött nekik, hogy tudnak Schifferre mutogatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  33. Elnézést, ha túllépném a Népszavánál elfogadott illendőségi határokat, de nem tudom megállni véleményem: ez az ember egy sajnálni való féreg. Remélem, egyszer még ő is sajnálni fogja, hogy főszerepet játszott a neodiktatúra kirakatperében.

    Ha a pártja nem szabadul meg tőle, és a Gyurcsány per olyanná válik, mint amit Bartus László leírt, akkor az LMP maga válik a diktatúra támaszává, amit demokratának messze el kell kerülnie.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  34. google a barátom :-)

    DrFájlformátum: Microsoft Word – Gyorsnézet
    2009. okt. 6. … A „King’s City” nevű komplex turisztikai projekt Sukoró község külterületén megvalósuló nagyberuházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyek kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról szóló 83/2009. (IV.10.) Korm. rendelet továbbiakban: R) megalkotása során a jogalkotó számos törvényi …
    lehetmas.hu/upload/10/10/200910/feljelents_gyf_sukor.doc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. Az LMP-nem megtetszett az MDF valamikori sikere, ugyanis 2002 körül a Fidesszel való szembenállása tette őket szimpatikussá.
    A mai helyzetben korántsem lesz szimpatikus egy ellenzéki párt, aki az ellenzéki oldalon a széthúzásra szavaz.
    Másrészt a magyar ember mindig annak a pártjára áll akit bántanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  36. Egy ismerősöm által van némi képem Andriskáról, már fiatal korában is egy undormányos , gerinctelen csuszómászó volt, ráadásul okoskodó. Na remélem ezzel az LMP végleg kiirja magát a parlamentből. Lehetne más a politika, ha nem ez puhatestü lenne a vezetője.Kár azért a pár értelmes emberért akik ide csatlakoztak.
    lehet nem véletlen a vicc? LMP = Lopni Megyünk a Parlamentbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  37. Nem tudom ,hogy feltűnt e másoknak ,hogy tavaly amikor megalakult az Orbán kormány az LMP. vezetője fogadta Orbán Viktort a párt székhelyén. Erről fotó is volt az interneten. Nekem már akkor gyanús volt az új politikájuk.Amit azóta művel a párt vezetője az felháborító, ez lenne az ország legnagyobb “problémája” Miért nem az Orbán klán arcátlan és bizonyítható visszaéléseit jelenti fel.Sejtem már miért nem.
    Azt tudom ha a demokraták közé gaz keveredik azt ki kell gyomlálni,mert szaporodik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  38. dr. dolmany ferenc

    Nagyon remélem,hogy Schiffer egy idő után nem lesz “büszke” tettére !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  39. Hehe! Schiffer úr ügyvéd? Oszt nincs fogalma az előny adás és előny kapás közötti különbségről? Az általa feljelentett bűncselekmény tényállásának lényeges eleme, hogy A Btk. 225.§ értelmében, hivatali visszaélést követ el az a hivatalos személy, aki azért, hogy jogtalan előnyt SZEREZZEN, hivatali kötelességét megszegi, hatáskörét túllépi, vagy hivatali helyzetével egyéb módon visszaél.
    Viszont a feljelentés szövege a jogosulatlan előny NYÚJTÁSÁT nevezi meg elkövetési cselekményként. Tényleg ügyvéd? És hol vette (vagy inkább mennyiért) a diplomáját?
    Ráadásul a feljelentés szövege alátámasztja azt a véleményemet, hogy illene Orbán ellen is ugyanezen feljelentést megtenni. Ha van valaki, aki mellőzte a jogalkotási törvényben, és a saját NENYI-jében meghatározott egyeztetéseket,
    az Orbán. Mikorra várható a feljelentés? Mert annak elmulasztása esetén az LMP, és személy szerint a schiffer nagyon csúnya gyanú alá esik, mint részeg a vonat alá!
    Ráadásul a hazaárulás alapos gyanúja is felmerülhet. A konkurencia nélkül maradt szlovák kaszinóvárostól a szlovák állam 5 %-os GDP emelkedést vár.
    Nálunk meg békák kuruttyolhatnak tovább háborítatlanul a területen. Ez biztos használ annyit a falusi turizmusnak, mint egy többmilliárdos turisztikai beruházás.
    Csak jelzem: borzaszló háklis vagyok arra, ha primitív maffiózók hülyének néznek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  40. Dr. Dolmany úr!

    Nem az a kérdés, hogy meddig lesz “büszke” hanem az, hogy azonnal nem kérte ki magának a mostani koncepciós eljárás és a 3 évvel korábbi állítólag jóhiszemű feljelentés közötti bármiféle kapcsolat állítását. Innentől nem érdekel, hogy mikor kezdi szégyellni magát. Egy moral insaniti! Ha a pártja nem határolódik el tőle és nem váltják le – akkor ők is. Nem lehet térdig a ganéban gázolna és tisztának maradni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  41. Schiffer Orbán fegyverhordozója lett a demokrácia elleni háborúban. Gyalázat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  42. Eberstein Eckbert

    Ha csak a feljelentésben feltüntetett ” cselekmények” róhatók Gyurcsány terhére, akkor asszem, sok félnivalója nincs…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  43. Valóban lehet más a politika.
    De csak egy kicsit…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  44. Tiszteletre nem méltó “demokratikus” diktatúra! Önök valóban ennyire belepistultak jelenlegi hatalmukba -avagy ennyire ostobák – , hogy nem törődnek a lehetséges következményekkel? Mi történik, ha Gyurcsánynak sikerül megvédenie magát? Égszakadás vagy földindulás (fakultatív). És ha nem? Nyilván jó fényt vet a jogállamiságra, ha elítélnek valakit, aki az akkor hatályos jogszabályokat nem hágta át és nem követett el emberiség elleni bűntettet.
    Vagy le van szarva, fő a balhé, itt az újabb gumicsont?
    És egy kérdés: pártkorifeusoknál mikor rendelik már el a kötelező IQ-tesztet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  45. Hogy tiszta legyen:
    Én mint állam tőkehiányos vagyok, de szeretném, ha valaki egy kaszinóvárost építene nekem hozomra. Ezért adok hozzá egy kiváló területet, és kérek a mindenkori haszonból 30%-ot! Ha a vállalkozónak is van egy telke, de nem annyira alkalmas a célra, akkor cserélhetünk is, de akkor megelégszem 15%-kal.
    Ez egy ilyen egyszerű és tisztességes üzlet. Ezért az államnak rendszeres bevétele lehetett volna, és egy rakás munkahelye. A részleteket nem tudom, a számokat csak kitaláltam.
    Bűnös az, aki ezt megtorpedózta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  46. Sukoró legnagyobb baja, hogy Orbán-vidéken (Fejér megye) található ahol a kiskirály csak neki tetsző megoldásokat hajlandó elfogadni..
    Az külön izgalmas számára, hogy az egyetlen valóságos ellenfelét támadhatja, és ehhez még az lmp-s vezető is kezére játszik.
    A Sukoró (legrosszabb esetben) lehet egy olyan hibás döntés amit a Bajnai kormány már korrigált, tehát kár nem keletkezett.
    Csak egy nagy-hatalmú ostoba politikus sértett gőgje ami még melegen tartja ezt a dolgot és megérdemelné, hogy megszégyenüljön ebben az ügyben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  47. A szlovákok egy hasonló kaszinó beruházástól 5 %! GDP növekedést várnak.
    Nálunk meg most, hogy eltakarították a sukorói konkurenciát, végre beindult Bezenye (meglepne, ha Pintérnek és Orbánnak ABBAN nem lenne részesedése) Ez egyszerű maffiás érdekcsoport-ütközés volt.
    Ha Schiffer és az LMP komolyan azt hiszi, hogy itt természetvédelemről van szó – akkor zárt intézetben a helyük. Ráadásul az átláthatóság és egyeztetés elmulasztása miatt eljárni annak a kormánynak, amely minden ilyesmit látványosan negligál: hát – nehezen minősíthető őszintén, mert kimoderálnák.
    Csak annyit: Triplán, hogy szorosan álljon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  48. Valóban mutyizás van a kszinóügy mögött. Meg kellett akadsályozni, mert a kaszinó ellentétes volt demján terveivel. Nyilvánvaló konkurenciát jelentett volna a Trigánit kaszinónak.
    Ami Schiffer feljelentését illeti úgy gondolta hogy nyal egy jót orbánnál. Már akkor is a Fideszt támogatta. Most is szolgálatot tesz a fidesznek az ellenzék megosztásával. Ha igazi zöld lenne, olyan lenne minnt Dany le Rouge. Emberként és politikusként is jelentéktelen alak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  49. “Kocsis Máté, az országgyűlés rendvédelmi bizottságának elnöke is “szervezett, kitervelt akciót” emlegetett, a romák elszállítását szerinte valaki “evakuálásnak” állította be. Hozzátette, ha nincs a Jobbik, az LMP és MSZP, akkor nyugalom lenne az országban.”
    Szerintem ez a LÉNYEG!
    Gyöngyöspatával és a hozzá kapcsolódó eseményekkel a kormány a lakosságnak döntő részét a Jobbik ellen fordította, a nemzetközi reagálásokról nem is beszélve, majd “lesújt” rá! Különböző, a közvéleménynek is “tetsző” törvényekkel, ellehetetlenítik!

    A Gyurcsány ügy “alibi”! Tudatába van vele, hogy az ügyészség ejti a vádat, vagy “maszatol” , de előtte engedni kell “kibontakozni”, “tombolni” az embereket, hisz a népharag elemi erővel súlyt le a LMP-re!!!!! Biztos védelmi pozíció, hogy az LMP tett feljelentést Gyurcsány Ferenc ellen! Meg kell majd nézni a közvélemény kutatási eredményeket! Hiteltelenné teszik a pártot!
    Az MSZP mozgástere a “tákolmány” és a sarkaltos törvények után semmi! Az országba teljes a Fidesz uralom! Majd keresnek újabb fogásokat a párton, folytatódhat a lejárató kampány ezerrel! Jöhet 2012-be a háttérből már suttogott, előrehozott választás! Az új kormány munkáját, ha nem ők kerülnek hatalomra, teljesen megbénítják! Lehetetlenné teszik az ország életét! VAGY ÖK VAGY SENKI!

    HA HAGYJUK!!!!!!!!!

    Így gondolom, de lehet tévedek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. “…az állampolgári részvétel, ill. a nyilvánosság kizárásával készült el.” (idézet a LEMP feljelentéséből)
    Hasonló indokkal nyugodtan feljelenthet bárkit, akinek köze van ahhoz a… valamihez, amit ápr.18-án elfogadtak, s ami szerintem kicsit fontosabb , mint egy sukorói telekügy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos