Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány a győri “Sukoró-ügyről” kérdezi Orbánt 2011. május 4. szerda 8:10 Forrás: atv.hu

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány a győri "Sukoró-ügyről" kérdezi Orbánt

Budapest – Tizenkét írásbeli kérdést tesz fel Orbán Viktornak Gyurcsány Ferenc: a volt miniszterelnök – a házszabály előírásait betartva – az Audi-beruházás körülményeit tudakolja a jelenlegi kormányfőtől, pontosabban azt, elősegítette-e a kormány ezt a projektet. Az áthallás egyértelmű: Gyurcsányt az ügyészség azzal gyanúsítja, hogy befolyásával visszaélve segítette elő a kaszinóváros-beruházást.

Most a volt miniszterelnök egy, a nol.hu-n megjelent cikkre hivatkozik, ugyanis a 2010. december 31-én közölt, Tátrai Mikóssal készült interjúban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő korábbi igazgatója azt állítja: „amíg a sukorói esetben a miniszterelnök szóban kérte fel a vagyonkezelőt a csere – lehetőségek szerinti – lebonyolítására, addig idén nyáron a jelenlegi kormány már írásos utasítást adott az MNV-nek, hogy az Audi által kiszemelt földeket adja a német cég tulajdonába. S ez az árat is tartalmazta.”

Mindezek alapján Gyurcsány többek között arra szeretne választ kapni, hogy: „Találkozott-e Ön, vagy a Kormány bármely tagja az Audi Hungária Motor Kft. illetve annak tulajdonosa képviselőivel? Kérem, adja meg a találkozók pontos időpontját, helyét, a résztvevők nevét, a tárgyalás témáját!”.

Szintén érdekli Gyurcsányt, hogy „Döntött-e az Ön kormánya arról, hogy az Audi Hungária Motor Kft. győri beruházásához a befektető számára állami földterületek megszerzését teszi lehetővé? És ha igen, akkor mi volt a döntés formája – rendelet, határozat, egyéb?”.

A volt miniszterelnök azt is nagyon szeretné tudni, hogy „Utasította-e a Kormány vagy annak tagja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt arra, hogy az Audi Hungária Motor Kft. számára állami földterületeket adjon tulajdonba? Amennyiben igen, úgy ez milyen formában történt – határozat, utasítás, egyéb? Kérem, küldje meg részemre a Kormány vagy a Kormány tagjának ilyen tartalmú utasítását!”

Végül Gyurcsány azt firtatja: „Készíttetett-e a Kormány, vagy annak tagja az államigazgatási illetve tulajdonosi irányítása továbbá felügyelete alá tartozó szervvel hatástanulmányt az érintett földterület átadásáról? Tartalmazott-e a tanulmány ingatlanszakértői értékbecslést az ingatlan áráról? Amennyiben igen, úgy kérem, küldje meg részemre a hatástanulmányt, különös tekintettel az ingatlan értékbecslői szakvéleményre!”

Persze a levelet publikáló facebook-bejegyzésében Gyurcsány siet leszögezni, hogy örül az Audi hazai jelenlétének, és maga is sokat dolgozott azért, hogy újabb és újabb beruházások érkezzenek Győrbe. „A most folyó fejlesztést követően a német cég lesz hazánk legnagyobb ipari vállalata. Van okunk megbecsülni az Audit. Helyesen tette az Orbán-kormány, hogy támogatta az újabb beruházást. Kérdéseim tehát nem az Audi ellen irányulnak. Sőt!” – írja a volt miniszterelnök.

Íme a levél:

K/3041.

dr. Orbán Viktor Úrnak,
A Magyar Köztársaság miniszterelnökének
Utasította a kormány a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt?

címmel.

A kérdésre a választ írásban kérem miniszterelnök úrtól, mert a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény 37.§ (1) bekezdése alapján ő a felelős a Kormány rendeleteinek és határozatainak végrehajtásáért.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A nol.hu internetes oldal 2010. december 31-én közölt interjút Tátrai Mikóssal, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő korábbi igazgatójával.

Az interjúban újságírói kérdésre a volt igazgató elmondja:

„Amíg a sukorói esetben a miniszterelnök szóban kérte fel a vagyonkezelőt a csere –lehetőségek szerinti – lebonyolítására, addig idén nyáron a jelenlegi kormány már írásos utasítást adott az MNV-nek, hogy az Audi által kiszemelt földeket adja a német cég tulajdonába. S ez az árat is tartalmazta.”

Mindezek alapján az alábbi kérdésekre kérem válaszát:

1. Találkozott-e Ön, vagy a Kormány bármely tagja az Audi Hungária Motor Kft. illetve annak tulajdonosa képviselőivel? Kérem, adja meg a találkozók pontos időpontját, helyét, a résztvevők nevét, a tárgyalás témáját!

2. Készült-e a találkozóról feljegyzés, emlékeztető, jegyzőkönyv vagy hangfelvétel? Kérem, azok másolatát megküldeni szíveskedjen!

3. Döntött-e az Ön kormánya arról, hogy az Audi Hungária Motor Kft. győri beruházásához a befektető számára állami földterületek megszerzését teszi lehetővé?

4. Mi volt a döntés formája – rendelet, határozat, egyéb?

5. Készült-e feljegyzés, emlékeztető, vagy hangfelvétel arról az ülésről, amelyen a kormány tagjai vagy államtitkárok vettek részt, és a földterület Audi Hungária Motor Kft. általi megszerzésének lehetővé tételéről döntöttek? Amennyiben ilyen készült, úgy kérem, küldje meg számomra ezt az emlékeztetőt, feljegyzést vagy hangfelvételt!

6. Utasította-e a Kormány vagy annak tagja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt arra, hogy az Audi Hungária Motor Kft. számára állami földterületeket adjon tulajdonba? Amennyiben igen, úgy ez milyen formában történt – határozat, utasítás, egyéb? Kérem, küldje meg részemre a Kormány vagy a Kormány tagjának ilyen tartalmú utasítását!

7. Készíttetett-e a Kormány, vagy annak tagja az államigazgatási illetve tulajdonosi irányítása továbbá felügyelete alá tartozó szervvel hatástanulmányt az érintett földterület átadásáról? Tartalmazott-e a tanulmány ingatlanszakértői értékbecslést az ingatlan áráról? Amennyiben igen, úgy kérem, küldje meg részemre a hatástanulmányt, különös tekintettel az ingatlan értékbecslői szakvéleményre!

8. Kérem, nevezze meg, hogy a Kormány tagjai, illetve a közvetlen irányításuk alá tartozó szervezetek milyen feladatot kaptak a döntés végrehajtása érdekében, és adjon tájékoztatást arról, hogy hogyan hajtották végre a címzettek a feladatukat?

Várom válaszát!

Budapest, 2011. május 3.

Gyurcsány Ferenc

MSZP

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +18 ( 18 szavazatból)
Gyurcsány a győri "Sukoró-ügyről" kérdezi Orbánt, 5.0 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. halottnak a csók

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (14 szavazatból)
  2. Nem gondolom, hogy Gyurcsány lapot húzott volna 19-re!Valamit tud,legalábbis remélem. Lehet hogy ezzel gyorsítja meg az eljárást amiben vádlottként kezelik?
    Valószínű hogy darázsfészekbe nyúlt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  3. Gy. F. a facebook-on kérdez, akkor az azt jelenti, hogy nem vár választ, hanem szempontokat ad mindenkinek, hogy gondolkozzon az ügyről. Gy. F. facebook-ját olvassa a Fidesz is, maga Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár is.
    Kedves Hanna,ez nem a halottnak a csók esete.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  4. Most az tetszik ki nekem a hírekből hogy szeretnének visszatáncolni a Gyurcsány elleni pertől ( lehet hogy tévedek )
    Namármost régóta tudjuk Sun-Cu műveiből hogy akkor kell támadni mikor az ellenség meginogni látszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  5. Ferenc! Ügyes! Két dolog lehetséges, válaszra sem méltatnak, vagy egyszerűen, KÖZÖD? Osztjónapot!
    Edzésnek ez nem is rossz a MECCS előtt!
    A szócső reagálását azért meghallgatnám!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  6. Bohém, van 3. lehetőség is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  7. Tudja valaki hogy hová tűnt a Gyurcsány levél?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. Kedves Bumburi, olykor eltűnnek dolgok, de majd visszakerül. Ez Amerika, nem magyarország :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  9. Helyes.
    Én továbbra is várom, hogy a magát nagy jogvédőnek feltüntető, Gyurcsányt feljelentő Schiffer András, mikor nyújtja be feljelentéseit Orbán Viktor ellen, mert nem tesz eleget a jogalkotási tövény előírásainak, mert nem hozza nyilvánosságra azokat a döntéselőkészítő anyagokat, amelyeket a törvény szerint nyilvánossá kellene tenni. mert ingatlanügyben utasításokat ad a vagyonkezelő szervezetnek, holott ezt nem tehetné meg. Schiffernek ugyan úgy feljelentést kellene tennie, ahogy azt Gyurcsán esetében tette. Amennyiben ezt nem teszi meg, akkor komoly bajok vannak az erkölcsével neki is és pártjának is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  10. Hanna! Halljuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. nagyon helyes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. szomorú ember

    EdCarping, Schiffer András klasszikus példája a láncon tartott kutyának.
    Ugat, de bemért(kimért) a harapási távolsága.
    A LMP a FIDESZ zöld pártja, mint ahogy a JOBBIK szintén a FIDESZ kenyerét eszi(zabálja).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  13. Én is várom, hogy ez a nagy jogtudós, Védegyletes, Sólyom László tanítvány Schiffer András tegye meg feljelentéseit Orbán Viktor ellen, mert bőven válogathat a témákban.A Fidesz hazudozásai miatt jelentse be, hogy erkölcsi válság van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  14. Stumpné Bekes Margit

    Nem véletlenül fél és retteg Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenctől !!
    Gyurcsánynak van esze,van bizonyitéka és tudja mikor álljon elő vele.Orbán nagyon nagy taktikai hibát vétett,amikor belekötött Gyurcsányba! A jelek arra mutatnak,hogy a visszatáncolás lehetőségét keresgeti….majd meglátjuk milyen sikerrel!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. Mindig csak kérdeztek! Gripen, Hankook, meg minden. Még egy választ sem hallottam. Nektek nem hiányzik? Mert kérdezni én is tudok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. Az a valós helyzet , hogy orbánt ezenkívül még számtalan ügyben lehetne faggatni !!! A teljesség igénye nélkül említésre méltó lehetne pl. a Grippen ügy , a 12 államigazdaság ügye , ezek egyenként is több tíz milliárd kárt okoztak az országnak !! Sukoró ügyben emlegetett milliárdos veszteség eltörpül mellettük ( természetesen ez is sok az ország jelenlegi helyzetében feltéve ha igazak a vádak . ) Az elmúlt 20év alatt a fidesznek számos kétes ügyük volt az azóta elhíresült céges ügyeik , a székház ügy szintén összességében milliárdos károkat okoztak hazánknak . Ezek ugyan jogilag már elévültek de az okozott kár akkor is csak tény maradt . A Czuslag ügyet nyújtották mint a rétestésztát sok-sok hónapon keresztül ugyanakkor Miskolcon a pár hete megbukott fideszes közgyűlési elnökről a “közmédiumok” mélyen hallgattak !!!! Anno az első fidesz kormány alatt a PÜ. minisztérim államtitkárát bilincsbe vitték el a rendőrök ez az esemény talán ha egy hónapot volt hír a sajtóban . Ennyit a ” tisztességes ” fideszfiúkról !!!! Nyugodt szívvel ki merem jelenteni , hogy hozzájuk képest a maffia hófehér lelkű ártatlan emberek gyülekezete !!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  17. Sajnos jogosnak tuno kerdesek,de eselyes,hogy a szamitogep ahol minden rogzitve lett a legujabb hosszu bajtok ejszakajan tunt el.Ugyhogy marad a szobeli esku.(ennyiert anyamra is)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. Gyurcsány Úrral vagyunk.
    Mindig bíztunk benne, és bízunk is.

    Bokosan Tibor véleménye mindent tükröz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  19. Így kell ezt csinálni. Nem pálmaágat lengetni, amikor az ellenfél nehéztüzérséggel támad.

    Meggyőződésem, hogy a szocik azért (is) vesztettek annyi szavazót, mert senki nem szeret azok mellett állni, akik hagyják, hogy pofozózsáknak használják őket, holott lenne mivel visszavágniuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A fülkeforradalom felfalja gyermekeit 2011. május 5. csütörtök

Orbánnak is levelet hozott a posta 2011. május 5. csütörtök

Beterelték a diákokat Harrach előadására 2011. május 5. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos