Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán Brüsszelben a kesztyűben dudálásról 2011. április 15. péntek 4:09 | AN, MTI

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán Brüsszelben a kesztyűben dudálásról

Brüsszel – Orbán Viktor szerint a magyar belpolitikát el kell választani az uniós elnökségtől, a kettőnek semmi köze egymáshoz. Félidős brüsszeli sajtótájékoztatóján mégis kérdezték az új alkotmányról, a romák helyzetéről és a gárdisták fenyegetéséről. Orbán azt mondta, hogy a rendőrségnek kell a rendet garantálni, ha valaki más próbálja a jogot kikényszeríteni, azt megtanítják kesztyűbe dudálni. Egyelőre azonban a rendőröket tanítják a jobbikosok kesztyűbe dudálni.

Orbán csütörtökön Brüsszelben megerősítette, hogy ez év végére 3 százalék alatt lesz a magyar költségvetési hiány. Ezt – tette hozzá – strukturális deficitcsökkentő intézkedésekkel is biztosítják. Megemlítette a táppénzzel és a nyugdíjjogosultsággal kapcsolatos döntéseket, valamint hangsúlyozta, hogy segélyezés helyett közmunkák szervezésére fogják helyezni a hangsúlyt. Kitért arra, hogy a jelenleg a GDP 82 százalékával egyenlő államadósságot ez év végére 75 százalékra, a parlamenti ciklus 2014-es végére pedig 65-70 százalékra akarják leszorítani.

Ezekről az intézkedésekről azt mondta, hogy azok “Magyarország újjászervezésének” a részét képezik. Kifejtette, hogy kormánya a megszorításokat elveti, mert a megszorítás azt feltételezi, hogy utána megint “ki lehet engedni”. A korábbi viszonyok közé azonban nem lehet visszatérni – mondta. Felhívta a figyelmet arra, hogy az EU-ban zajló változások is sokkal többről szólnak, mint reformokról.

A romák magyarországi helyzetével kapcsolatos kérdésre Orbán Viktor egyfelől elmondta, hogy itt sokáig nem lesz ok elégedettségre: több százezer olyan embernek kell munkát adni, akiknek a piac nem ad munkát. Hangsúlyozta emellett a roma ösztöndíjrendszer fontosságát. A roma kérdés biztonsági vetületét illetően egyfelől leszögezte, hogy a törvényt mindenkinek be kell tartania, másfelől elfogadhatatlannak minősítette azt, hogy az államon kívül bárki magának igényelje az előírások kikényszerítésének jogát, az ilyeneket “megtanítják kesztyűbe dudálni”. Nem tűrünk el vonulgatásokat, elrettentést, fenyegetést – szögezte le, és beszámolt arról, hogy tovább kívánja növelni a rendőrök számát. Orbán korábban két pofont ígért és hazazavarást, de ebből a mai napig nem történt semmi. A betiltott Magyar Gárda tagjai polgárőröknek öltözve hetek óta zavartalanul vonulgatnak, masíroznak, fenyegetnek, a rendőrség nem tesz ellenük semmit.

A miniszterelnök kérdést kapott a magyar alkotmányozásról is. Az újságíró futballhasonlattal élt, és azt mondta, hogy a mérkőzés üres pályán zajlik. Orbán válasza szerint “az ellenfél ugyan nem állt ki, de a nézők nem mentek haza”. Ezzel kapcsolatban utalt a 900 ezer válaszra, amit a lakosságnak kiküldött kérdőívekre kaptak. Hangsúlyozta, hogy a kommunizmus európai összeomlása után a térségben egyedül Magyarország nem fogadott el új alkotmányt, ezt most pótolják.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 6 szavazatból)

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. arról nem beszélt Orbán úr,hogy ennek érdekében nyomorba és szolgaságba kívánja dönteni az országot.A nyilasok meg a szövetségesei,nem tesz ellenük semmit,a rendőrök meg nem léphetnek,mert frissen él bennük a semmisségi törvény.Szar idők,szar emberek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  2. Ha az EU engedi magát orránál fogva vezetni, miért ne hazudozna ott is orbán?!
    Ha nem látják az EU-ból, hogy valóban folyik kesztyűben dudálni tanítás, de ez csak azokra vonatkozik, akik a törvény minden betűjét betartva gondolkoznak másképpen, akkor Európa közepén EU-s szembehunyással erősödik meg a fasiszta diktatúra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  3. A két pofon helyett a kesztyűbe dudálási projekt lépet. Egy újabb ködös intézkedési terv (ígéret) mint mindenre ami valós megoldandó probléma Magyarországon.
    Miért kellene elválasztani az úniós elnökséget a belpolitikától? Mindkettő az kettéválasztó által befolyásolt, mindkét dolog az ő ideológiája által meghatározott és a közösségek oldaláról nézve mindkettő sikertelen.
    Az örök megosztó újabb dolgokat akar szétválasztani. Nyilván azért, mert nem érti, hogy Magyarország maga egyben az Európai Únió is, hogy önként, a magyar nép népszavazáson kinyilvánított, valós akaratából lett az únió része. Orbán úr azonban már akkor is arról álmodott, hogy az Európai Únión kívül is van élet. A napokban pedig, ellentétben a magyar emberek többségével, szokásos szóvirágaival mindenki értésére adta, hogy ő csak puszta számításból tartja fontosnak az orság úniós tagságát. Megtudhattuk azt is, hogy – az emberek többségével ellentétben – ezért nem hisz az Európai Únióban. A többség azonban 40 év diktatúra után a stabil demokráciához, a piacgazdasághoz és a demokratikus értékekhez kívánt csatlakozni, végleg el akart szakadni kelettől, s csatlakozni a szabad nyugati világhoz. Most viszont újra kelet felöl fúj a szél. Ezt szintén Orbán úrtól tudjuk.
    A költségvetés elfogadása után négy hónappal még mindig csak újabb igéretek hangzanak el a hiánycélokról. Az eddigi gazdasági mutatók alapján ezek hitele azonban erősen megkérdőjelezhető, még akkor is, ha újabb “ország-újjászervezési” megszorítások lesznek, de a gazdagok és más kedvezményezettek pénztárcájának, adótörvények segítségével folyó feltöltése tovább folytatódik.
    Roma-kérdésben a kormánynak nincs valós programja. A börtönnel való fenyegetés és a közmunka-kényszer áll a középpontban, ami az alaproblémát nem oldja meg, mert csak költségvetési forrásokból finanszírozható.
    Alkotmány ügyben Orbán úr nyilatkozatából az olvasható ki, hogy nem ismeri el az Ellenzési Kerekasztal tárgyalásokon megalkotott, a szocialaista rendszer leváltásának és a piacgazdaság bevezetésétnek feltételeit megteremtő 89-es Alkotmányt. Ezzel történelmet hamisít és rossz színben tünteti fel az országot, amikor azt mondja, hogy sereghajtók vagyunk az alkotmányozó államok között. Magyarországon békés úton zajlott le a rendszerváltás, jogállami módszerekkel, halálos áldozatok nélkül. 1989-90-ben nem hamis fülkeforradalom váltott rendszert. Történelmi tény, hogy Magyarország nem utolsó, hanem az első új Alkotmányt megalkotó állam volt az szocialaista rendszert leváltó államok közül. Ezt Orbán úr tudhatná, hiszen 1989-ben is ott ült a hűsosfazék (tárgyalóasztal) mellett, a 2010-es fülkeforradalmában pedig ő keverte a kondért.
    Megjegyzem, a szó valós (marxi és engelsi ) érelmében kommunizmus eddig sehol sem valósult eddig meg, ezért azt nem is lehetet leváltani. A szocialista országok a lenini bolsevizmus elvi alapján álltak és működtek. A rendszerváltással a bolsevik diktatúrák tűntek el a történelem sűlyesztőjében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  4. Jobban jártunk volna ha Orbán apja széklábat csinál…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  5. Nem megszorítás.. Akkor mi?
    És a hívei ezt szajkózzák! Boldogok, hogy Orbán ezt teszi. Az már eszükbe sem jut, -hogy csúnya szóval éljek-, ők is szopó ágon vannak!
    Mi lesz itt, ha nekik is leesik a tantusz???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  6. Ja! Nem megszorítás, mert akkor utánna lehetne jobb is, tehát eddig sz@r volt, most meg majd még sz@rabb lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  7. Bravó Bíborka

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  8. Orbán egy nemzetközi hírű szélhámos.Tetteit ítélve egy szabadlábon járó és védelmet élvező bűnöző.
    Következetesen mást mond külhonban,mint idehaza.Korlátoltságára jellemző,hogy nem veszi számításba korunk technikai lehetőségei által kínált információáramlás sebességét.Ezáltal mindenhol hiteltelen szóember, egy nagyformátumúnak feltűnni akaró pitiáner zsarnok,aki ma még azt tesz amit csak akar,de annál nagyobbat fog esni,minél inkább kapaszkodik!!!
    Ez egy egyszerű fizikai példával is szemléltethető.Ha leragasztunk (lebetonozunk) egy követ ,majd azt el akarjuk onnan tolni minél nagyobb erő kell a kiszakításához,az a kő annál nagyobbat fog repülni,hiszen nem a kő volt nehéz,csak a ragasztó erős….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. A rendőröknek haza kellene zavarniuk ezt a portyázó nyilas bandát! Nincsenek bejegyezve, nem járőrözhetnek ott csak úgy. A helyi polgárőröknek, és a rendőröknek közösen kellene őket kirakni.
    Nem közleményeket felolvasni. Megállítani őket, igazoltatni, kőrözésre lekérni, zsebeket kipakoltatni, autójukat átvizsgálni. Hogy 5 métert ne tudjanak folyamatosan megtenni. És megmondani nekik, hogy “tűnés haza!!!”
    A jelenlétük a köznyugalom megzavarására alkalmas. Egyébként meg nem helyi egyesület, nem OPSZ tag, nincs együttműködési megállapodás velük. Semmi keresnivalójuk ott!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  10. @EdCarping
    Teljes mértékben egyetértek veled. Remek kis írás.
    Különösen örülök a megjegyzésednek, mert ezek szerint más is tudja rajtam kívül, hogy itt nem is volt kommunizmus. Hiszen deklaráltan még csak a szocializmust építettük, a kommunizmus csak a távoli cél volt.
    Egyetlen kis pontosítást tennék csak. Azon a bizonyos népszavazáson, éppen nyolc évvel ezelőtt “csak” durván három millióan szavaztunk a belépésre. Tehát a megjelent 46 % 86 %-a. Mindezt csak azért mondom, hogy ne essünk abba a hibába, amibe a fülkeforradalmárok előszeretettel (és szándékosan), hogy tudniillik kétharmados győzelmet arattak. Jogilag természetesen igaz, amit írtál, de azért ne feledkezzünk meg arról, hogy honfitársaink nagyobbik fele legalábbis érdektelenséget mutatott.
    Én magam egy eszmeiséghez akartam csatlakozni, de Orbánról – amint Te is rámutattál – már azért akkor is lehetett tudni, hogy nem szívesen lép be. Most ezt nyíltan ki is mondta, hogy merő számítás az uniós tagság részéről. (Mondjuk, ennek is van egy sajátos bája éppen az elnökség ideje alatt.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. Érdemes figyelni Viktort. Megoldottam az oktatásügyet, közmunkaprogramot hoztam létre, megakadályozom a vonulgatásokat, elrettentést, fenyegetést. Egyre többször egyes szám első személyben beszél állami-, kormány-, és párt döntésekről. Ugye mekkora sértés, hogy diktatúra kialakulásáról beszélnek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  12. Kuksi,
    Valószínűsítem, hogy OV sokkal inkább pártolná az EU tagságát országunknak, ha az ő miniszterelnöksége alatt lépünk be. Mivel hazaáruló posztkommunisták uralma alatt csatlakoztunk, ezért nagyon szúrja a szemét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  13. Szerencsétlen, sajnálatraméltó egy ember.A teljes elhüyülés fázisain
    feltartóztathatatlan haladás pályáján.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. Orbán András Lajos

    A kép nagyon találó mutatja a mankó ,,itt nincs semmi,, igaza van, agyatlan vad barom…………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Kesztyűbe dudálás közben alkotmányozunk egy kicsit. Hihető! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. @Tibor
    Kétségtelenül sok igazság van ebben is. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Azt mutatja,hogy nincs a fejében semmi…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. Eddigi közbiztonsági nagyívű projektek:
    1 : Kéthét alatti közbiztonság-teremtés
    2 : Kétpofon-eljárás
    3 : Kesztyűben-dudálási tervezet.
    Mi jöhet még ??
    Talán a ” Rendőrségi Nebántsvirág-akció ” ? (….. :D ……)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. EdCarping
    Köszönöm!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Hogyan jut Fidesz-pénz az ATV tulajdonosához? 2013. november 21. csütörtök | AN

A Fidesz náci stílusú propagandát folytat 2013. november 16. szombat | AN

Tolvaj a magyar miniszterelnök veje 2013. szeptember 20. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos