Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbánnak a köztévében fájt a szíve 2011. március 29. kedd 5:26 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbánnak a köztévében fájt a szíve

Budapest – “Fáj a szívem azért, hogy az emberek végül kidobták a családi szavazati jog lehetőségét” – mondta a miniszterelnök hétfőn a Magyar Televízió Az Este című műsorában az új alkotmánnyal kapcsolatos nemzeti konzultáció eredményére utalva.

A gazdaságot érintően szólt arról, hogy az idei év első felében ugyan magasabb hiányszámokkal kell számolni, ám ezt a második félév korrigálni fogja.

Orbán Viktor a műsorban hangsúlyozta, a gyermekek után járó választójog lehetőségéről szóló passzust a konzultáció válaszai alapján ki kell venni a kormánypártok alaptörvény-javaslatából, ő azonban – mint fogalmazott – nem akarja “ezt a harcot feladni végleg”, és a következő években szeretne energiát fordítani arra, hogy meggyőzze az embereket arról, vegyék elő újra ezt a kérdést, és fontolják meg.

Azzal kapcsolatban, hogy az Alkotmánybíróság költségvetési és adókérdésekben akkor dönthetne ismét teljes körűen, ha az államadósság a GDP 50 százaléka alá csökken, a kormányfő azt mondta: ahhoz, hogy minden évben csökkenteni lehessen az államadósságot, nagyon kemény gazdaságpolitikát kell folytatni, “és minden olyan jogvita, ami arról szól, hogy egy-egy intézkedés alkotmányos-e vagy sem, rontja Magyarországnak azt a képességét, hogy egy belátható időhatárig eljusson oda, hogy a mostani 82-83 százalékról az államadósság mértéke az 50 százalékig csökkenjen”.

A tényleges életfogytiglanig tartó szabadságvesztés alkotmányosságáról szólva úgy fogalmazott: az emberek elsöprő többsége szeretné, ami azt jelenti, hogy az emberekben erősen él a rend iránti vágy. Megjegyezte, szerinte a büntetés súlyának igenis van visszatartó ereje. Kitért arra is, hogy “azért nem szerepelt a halálbüntetés, amit többen kértek egyébként a kérdőíveken, a feltett kérdések között, mert az Európai Unióhoz való csatlakozással mi lemondtunk a halálbüntetés bevezetésének lehetőségéről. Egyébként ez a kérdés is élő kérdés, és izgatja a magyar közvéleményt”.

Az ön- és a tulajdonvédelemhez való jog alkotmányos rangra emelését Orbán Viktor áttörésnek nevezte. Arra a felvetésre, hogy ez a gyakorlatban mit jelent majd, közölte: ezeket a kérdéseket meg kell vitatni, és a büntető törvénykönyvben (Btk.) kell végigvezetni. Reményei szerint 2012. január 1-jére a Btk. választ tud adni a felmerülő kérdésekre. Hozzáfűzte, fegyvertartás ügyében ő “mértéktartóbb” lenne.

A miniszterelnök szólt a parlamenti bizottságoktól való távolmaradásról is, amely szankcionálható lesz. A nemzeti konzultáció ezzel kapcsolatos eredményéből megítélése szerint a jogegyenlőség elve iránti társadalmi igény olvasható ki.

A termőföld, a víz és az erdő különös alkotmányos védelméről azt mondta: ez természeti és magyartulajdon-védelmet egyaránt jelent. A vízről szólva megjegyezte: szeretnének garanciát adni arra, hogy a víz és a víz feletti rendelkezés joga is átlátható legyen, és nem kerülhet ki az állam ellenőrzése alól a vízgazdálkodás feletti ellenőrzés. “Szeretnénk tiszta vizet önteni a pohárba a külföldi tulajdonosokkal” – fogalmazott. A hamarosan lejáró termőföld-moratóriumot érintően azt mondta: “nekünk nem Brüsszellel kell ez ügyben foglalkoznunk, arra kell magunkat elszánnunk (…), hogy Magyarországon a termőföld (…) a magyarok kezében maradjon. Ehhez persze bonyolult és ravasz jogi megoldások kellenek”.

Az új alkotmányról azért nem lesz megerősítő népszavazás – folytatta Orbán Viktor -, mert ő nem a többség, hanem minden ember alkotmányát szeretné látni. Egy népszavazás esetében azonban egy többség áll szemben egy kisebbséggel – fűzte hozzá.

A köztelevízió műsorában a kormányfő több gazdasági kérdésre is kitért. A kilakoltatási moratóriummal kapcsolatban közölte, reális esélyt lát arra, hogy májusban lezárják – mint mondta – a biztatóan álló tárgyalásokat. Az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentéséről úgy fogalmazott, “osztunk, szorzunk”, egyelőre a kormány nem tett le erről a szándékáról, “de megfontoltan kell eljárnunk”.

Orbán Viktor beszélt a magyar államkötvény-kibocsátásról is, és kifejtette: több mint hárommilliárd dollár értékben bocsátottak ki kötvényt, amelyek tekintélyes része tízéves, de volt harmincéves is, “és megvették Amerikában mindet”. Egy kibocsátás még legalább lesz – tette hozzá.

“Azért vettük fel ezt a hitelt, hogy az IMF-nek a lejáró hitelét vissza tudjuk fizetni. (…) De így legalább a pénzügyi függetlenségünket visszanyertük” – emelte ki.

A tavalyi államháztartási hiány alakulását illetően azt mondta: a központi költségvetés hiánya jobb lett, az önkormányzatoké viszont rosszabb. Ezért egy új önkormányzati finanszírozási törvényre is szükség van. Az idei hiányról hangsúlyozta: más ütemben mennek ki a kiadások, és jönnek be a bevételek, ezért az első félévben magasabb hiányszámokkal kell számolni, amit a második félév azonban korrigálni fog. A magyar gazdaság a megfelelő irányba indult el – jelentette ki.

Az euróövezet országainak és a csatlakozó államok versenyképességi paktumával kapcsolatban rámutatott: ha Magyarország csatlakozott volna, az rövid távon 50 ezer munkahelyet sodort volna veszélybe.

Megjegyezte kérdésre azt is, hogy a paksi atomerőmű továbbépítéséről tender fog dönteni, amin mindenki elindulhat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -5 ( 13 szavazatból)
Orbánnak a köztévében fájt a szíve , 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

39 Reader’s Comments

  1. hitelt vettünk föl, hogy visszafizethessük a hitelt, ezzel visszanyertük pénzügyi függetlenségünket…
    nem lesz népszavazás az alkotmányról, hiszen az csak a többség akaratát mutatná, márpedig ennek mindenki alkotmányának kell lenni…
    ANYÁD!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (43 szavazatból)
  2. Vakulj MAGYAR !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (38 szavazatból)
  3. az emberek többsége az egész tákolmányt a kukába hajítaná.Ezért nem merik meglépni a népszavazás.Parasztvakítás

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (43 szavazatból)
  4. Ödyvel értek egyet.
    Nekem is ez a két téma szúrt szemet.
    Viszont az ANYÁD helyett: az Apád f……! tartom célszerűbbnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  5. Hát most aztán tényleg pénzügyi függetlenség lett….. minősíteni se lehet ezt a hülyeséget. Az azért érdekesebb lett volna ha közli miért emelkedett majd 1000 milliárdal az államadósság 11 hónap alatt. Gondolom semmi köze nem volt ehhez Matolcsy adórendszerének, Kóka rendkívül intelligens beszédeinek. Alkotmány kérdőívekről annyit: még a saját szavazótáborának fele se küldte vissza a kérdőívet.Illegitim az egész balhé. Orbán annak a gondolatától is összecsokizná az alsógatyáját hogy a választók népszavazással (ellenőrizhető módon) erősítse meg az alkotmányt. A rendszerváltás óta ilyen sz…. kormány még nem volt hatalmon. Pedig igyekeztek azok is erre a jelzőre pályázni. Gratula fidesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (36 szavazatból)
  6. Demagóg gyökér, idióta hazudozása.
    A jelentése annyi: levagytok sz@rva, úgy is az van amit mi akarunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (37 szavazatból)
  7. Szerintem viktorék nem ígérték meg a választások idején, hogy nem fogják sanyargatni a népet és nem a nép életének árán akarnak majd jópofáskodni. Azt sem ígérték meg, hogy nem fognak tömegeket segélybe kényszeríteni, azt sem ígérték meg, hogy nem fogják elrabolni és felélni a nyugdíjakat. És még sorolhatnám tovább, hogy miket nem ígértek. Egy dolgot ígértek. SEMMIT! Ismét csak felszólítom azokat a kedves állampolgárokat, akik a fidesz-kdnp-re szavaztak kormányprogram nélkül, hogy akasszák le a kardukat és döljenek bele. Legalább csökken az eltartandók létszáma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (42 szavazatból)
  8. Kormányfőnek kontár, embernek egy kártékony csíra!
    Ordítanunk kellene, emberek!
    Ordítsunk!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (38 szavazatból)
  9. Micsoda ócska színjáték! Szokás szerint kilóra-literre-méterre megvan: volt alternatív tervezet? Volt! Volt “nemzeti(?) konzultáció(??)”? Volt! Volt olyan passzus, amit ennek alapján kihagytak? Volt!
    Csakhogy felmerül még egy kérdés: ezek után alávaló gazember az, aki azt meri állítani, hogy antidemokratikus módon keletkezett a Tákolmány? NEM, hanem ép elmével bíró ÁLLAMPOLGÁR, akit még nem mételyeztek meg ezek a …!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  10. Hagy miért válsztotta az államkötvény kibocsájtást az IMF helyett? Hát azért, mert egy gazdasági t ö m b ö t n e h e z e b b á t v e r n i, mint mondjuk a százezer s z é t s z ó r t befektetőt. Ezt szabad garázdálkodást érti ő pénzügyi függetlenség alatt.
    Oh, hogy félti a kisebbséget most, amikor ő lenne kisebbségben – az alkotmányos népszvazást illetően.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  11. Mate, Ivan Tibor

    Verd meg Isten, verd meg azt
    Kinek szive nem igaz
    Lam az enyem igaz volt, oszt
    Megis megcsalatkozott a sotetben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  12. Silent Bob Marley

    Érdekes…Egy intézkedés alkotmányossága sokadlagos kérdés? Melyik alkotmányról is van szó?
    Érdekes.. Nem a Btk. mutat utat a jogra felesküdött bírák számára élet/vagyon/társadalom stb. ellenes cselekmények szankciójáról?
    Érdekes…Nem Don Vittorio és a narancsingesek maradtak távol a parlamenti munkától még “konstruktív ellenzékként”?
    Érdekes…A Minden Ember Alkotmánya kizárólag a Disznók Egyenlőbbek elv alapján születhet meg?
    Érdekes…Ha Lacitól veszek fel hitelt, hogy Petinek megfizessem a már felvett hitelt akkor anyagilag független leszek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  13. Ez a gyökér sikernek kommunikálja a sz@ros kérdőívét, amit alig 10 százalék küldött vissza.
    És ebben szerintem benne van az összes rajz és “jókívánság” is (pl. hogy takarodj a Qrva anyádba stb)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  14. Ja, és hogy ennek a hernyónak fájt a szíve?
    Megint hazudik, mert ami nincs, az nem is fáj.
    De, ha netán mégis fájt neki, hát szakadjon meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  15. “Az új alkotmányról azért nem lesz megerősítő népszavazás – folytatta Orbán Viktor -, mert ő nem a többség, hanem minden ember alkotmányát szeretné látni. Egy népszavazás esetében azonban egy többség áll szemben egy kisebbséggel.” Ez a legnagyobb hazugság az egészben, de a többiben sincs egy igz szó sem. Minden ember alkotmánya úgy lehetne, ha párt-, és vallásfüggetlen, de nem az. A gyerekek utáni szavazati jog nem most, majd később kerül bele – mert szarnak a véleményünkre. Pénzügyi függetlenségét nem nyerte vissza az ország, sőt nem is tudja visszanyerni. Az EU-ban nincs halálbüntetés, de nálunk gondolkodnak rajta, hogy bevezessék (ki akarnak lépni az EU-ból?).
    Magyarok vásárolhatnak bárhol az EU területén lakóingatlant, vagy termőföldet, de magyar termőföldet ne vásárolhasson külföldi. “Ehhez persze bonyolult és ravasz jogi megoldások kellenek” Ravasz, gerinctelen, kétszínű, és hazudozó megoldások, amiért nem fognak minket megdícsérni, de hát nem is hagyjuk, hogy Brüsszel dirigáljon nekünk.
    A versenyképességi paktum aláírásával 50.000 munkahely került volna veszélybe – szerintem hülyeség. Amúgy meg még mindig kevesebb, mint amennyi OV miniszterelnöksége, illetve a fidesz kormányzása miatt az elmúlt 10 hónap alatt szúnt meg.
    Máshol olvastam, hogy módosító javaslat volt, hogy kerüljön az alkotmányba, hogy a fizetőeszköz a forint. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a büdös életben nem akarunk az euro zónába tartozni. Azt persze elég nehéz megítélni, hogy hazánknak előnyös, vagy sem, hogy az euro zónához tartozzunk (majd valamikor), de talán nem alkotmányilag kéne a lehetőségtől elzárkózni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  16. Ja! Kedves Macskaszem!
    A kérdőíveken annyi megjegyzést kaptak, hogy egyértelművé vált nekik, hogy nem szabad népszavazást kiírniuk.
    Eddig azt hittem, hogy egyből, olvasatlanul megsemmisítették az összes kérdőívet. Úgy látszik tévedtem. Talán mégis megnézték, hogy milyen arányban vannak az elégedetlenek – mondhatni próba népszavazást tartottak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  17. Az alkotmány egy fél ország alkotmánya.Hol vagyunk mi többiek akik a Preambulum bocsánat nemzeti hitvallásban már nem szerepelünk.Abszolút kizártak ugyanis nem vagyok hívő.Na akkor most mi van?A többi is a hatalom bebetonozásáról és a zemberek teljes kiszolgáltatottságáról szól.
    Ez nem rólam szól.Ellenem.
    És fogadjam el ezt a hazug nem egyenlő mércével előállított tákolmányt?HÁT NEM!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  18. Úgy nézem, Orbán gyengülőben van, mert elővette újabb fegyverét. Az erőfitogtatás nem jött be, most jön az érzelmi zsarolás. Csaknem a rendőrök sztrájkjától ijedt be?
    Kedves vezér, biztos vagy abban, hogy annyira szeretnek, hogy szívfájdalmaid mélyen érintik híveidet? Nemcsak a pénzt szerették, amit ígértél nekik?
    Tudod, nagy manipulátor,a szeretet olykor átfordul gyűlöletbe…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  19. Attól nem fáj a szíve, hogy éheznek az emberek, köztük gyerekek százezrei?
    Hogy bezárják az iskolákat, mert nincs pénz fűtésre?
    Hogy tizesével fagynak meg az otthontalanok?
    Hogy az ország színe-java külföldre menekül?
    Hogy rendes, előre gondolkodó, magáról gondoskodni akaró emberek millióinak nyúlta le a nyugdímegtakarítását?
    Hogy százmilliárdokba került a devizahiteleseknek a pökhendi hülye kontár szövegük?
    Hogy emberek milliói keresnek kevesebbet azért, hogy pár százezer gazdag még többet vihessen haza?
    Hogy a nyugdíjasaink, akik átdolgozták az életüket (nem úgy mint ő, aki életében nem dolgozott), rettegve kell a jövőbe nézzenek, mert drágul minden, a gáz, a benzin, a kenyér, a gyógyszer, stb., s ki tudja, lesz-e pár év múlva nyugdíj egyáltalán?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  20. Orbán vezér és kancellár a törvényesített rablás alkotmányával a neonáci-neosztalinista államrendszer végleges kiépítését fejezi be Európa szeme láttára. Európa ugyanolyan gyengén és eredménytelenül tétovázik, mint Hitler uralomra jutása kezdetén. Amikor felébred már késő lesz, a magyar nép modern rabszolga lesz a saját hazájában. Vajon az EU vezetői el fogják-e magukat szégyellni, amikor belenéznek a történelmi tükörbe?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  21. Keddi, nekünk kell tükörbe nézni, akik hagyjuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  22. Igazad van Hanna. Ez egy szivtelen fazon. Csak a hatalom neki.Ezért elnézi a slepje simlisségét is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  23. A csuti kiskondás már akkor is hazudik, mellébeszél, amikor lélegzetet vesz!
    :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  24. “A miniszterelnök szólt a parlamenti bizottságoktól való távolmaradásról is, amely szankcionálható lesz.”
    Hm. És amikor ők rendeztek mezei futónapot Gyurcsány minden egyes felszólalásánál, az is szankcionálható lesz? Most alkalmazza a visszamenőleges Orbán-módszert!
    De gyanítom, hogy szokás szerint a saját kutyájuk kölykeinek velőscsont jár majd, nem korbács!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  25. Hanna
    Jók a kérdéseid, és ezek az igazi kérdések!
    Egyeztetés pedig nem volt senkivel.Orbán ne hivatkozzon a népre, mert a nép megint azt kapta, amit ők tudtak csak nyújtani. Látszatintézkedést, látszatkérdőívet, látszatdemokráciát!
    Népszavazást kell csinálni! ja, azt nem meri! Akkor hallgasson, de ne állítson hazugságokat!
    Főleg úgy ne, hogy ez a hazugsága megint nekünk került közel 1 milliárdba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  26. Folyik a valóság átírása minden nap, minden órában és minden percben. A folyamatos hazudozások állnak össze egy új világgá.Ez nem egyszerű kis hazudozás, ez rendszer szintű hazudozás. Semmi nem igaz amit Orbán Viktor mond, mindennek az ellenkezője igaz. Mindig a Churchill-Hitler reciprok világ jut eszembe. Hitler is átírta a valóságot múltat, jelent, jövőt..egyszerűbben mondva ,Hitler szerint a Churchill volt a gazember és a zsidók robbantották ki a világháborút Churchill szerint Hitler. És…így tovább..Aki nem tud kiigazodni a világban, nyugodtan vegye mindennek az ellenkezőjét amit Orbán mond…az lesz a valóság.Nem úgy van, hogy nem tudom mi az igazság, mert az egyik ezt mondja, a másik azt. Amit Orbán Viktor mond, mindig annak az ellenkezője igaz. Próbálják ki!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  27. Nem akarom Orbánt sz@rral dobálni, lapátolja azt ő saját magára szorgalmasan. Azt azért látni kell, hogy az kevésbé érdekli őket, hogy az írástudók ezen az oldalon, vagy másutt mit írnak róluk. Úgy gondolják, hogy a többség nem találkozik ezekkel az írásokkal, őket a populista megnyilatkozásokkal meg tudják tartani támogatóik között. Különös nyomatékot ad ez akkor, ha látjuk, hogy a közszolgálatinak csúfolt média a kormány legócskább szócsövévé silányult és sajnos az emberek nagy része ezekből szerzi az információit.
    Ezek csak az erőből értenek! Ezért lenne életbevágóan fontos április 16.-án olyan erőt felmutatni, amitől a diktátor és vazallusai beleremegnének. Senkinek nem lehetnek illúziói! Mivel Magyarországon a demokrácia maradékának a felszámolása folyik rohamtempóban, egyre kisebb az esély, hogy a diktátort demokratikus módon zavarjuk el. Nagyon jó lenne, ha ezt az erő felmutatásával, nem pedig a használatával lehetne elérni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  28. Erre a szerencsétlenre, van egy régi jó kifejezés, köz-hülye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  29. Egyáltalán van neki szíve? Orbán szerint a nemzeti konzultáció sikerének köszönhetően az új alkotmány a nemzet alkotmánya és kivételese erős alaptörvény lesz.- írta egyik napi lap..Azt mondta, hogy “Vége annak a korszaknak, amikor a kormányok semmibe vették az emberek akaratát” Kérdezem én, azét a 7 millióét, aki nem küldte vissza a kérdőívet hogyan is vette figyelembe a véleményét? Arról nem szólt miniszterünk, hogy akik valamilyen más megjegyzéssel küldték vissza a papírt, mi ellen tiltakoztak? Ez az ember már megint hülyének néz bennünket, csak nyomja a sódert , hogy milyen nagy siker ez a nemzeti konzultáció! Nem tudom, hogy számolni sem tud? A több mint nyolcmillió választóból, csak 920 ezer küldte vissza valamilyen válasszal a kérdőívet. Ez még az őt hatalomra juttató fülkeforradalmárok felét sem teszi ki! . Kész röhej ez az örömködés a részéről!
    Van még ember, aki hisz neki? Szerintem, már csak a teljesen szélütöttek fogadják el sikernek azt, amiről az alkotmánnyal kapcsolatban mondott! Inkább azzal foglalkozna ő és a kormány, hogy miként teremtenek munkahelyeket, mert az sokkal fontosabb mint a kormány fércmű alkotmánya!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  30. Ni,ni! Itt is klónozták a csücsöri elmebeteget!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. Megerősiíette őket az idióta kérdőívük, hogy nem lehet népszavazást tartani az alkotmányról, mert a nép nem akarja a tákolmányukat! Így az illegitim lesz, nem kell tisztelni a népnek. Ha eltakarodik, akkor a tákolmányát is ki kell dobni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  32. Tegnap megnéztem a parlamenti beszédét, de az esté-ben már nem volt gyomrom megint végighallgatni a netto hazugságokat.
    A visszaküldött kérdőívekről: hallottam már 618; 880;920;960;990 ezres adatokat.A 618-ast egy egyetemista írta a neten aki dolgozott a levélbontásnál.
    Ne mi nyerjük a legtöbbet(ala OV-i), így bemondtak egy számot. Amennyiben igaz (na kétlem ám)úgy azt a biztos szavazók küldték vissza -ami pontosan a fidesz teljes támogatottságát jelzi.

    Ezek után azt mondani, hogy a teljes lakosság támogatja a hülyeségüket – legalább is komoly értéktorzulásra vall.Bár biztosan megszokta, hogy a nagycsaládban is ő ordít a leghangosabban, ő issza a legtöbb pálesz, és ő tölti a legjobb kolbász – így az egész családnak milyen jó.
    Baj van; nagy baj!
    Reménykedem abban, hogy a szép tavasz meghozza az ébredést is!Nem csak pikniktüntetéseken.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  33. “Az új alkotmányról azért nem lesz megerősítő népszavazás – folytatta Orbán Viktor -, mert ő nem a többség, hanem minden ember alkotmányát szeretné látni. Egy népszavazás esetében azonban egy többség áll szemben egy kisebbséggel – fűzte hozzá.”
    Demokráciában élni annyit jelent, hogy nem félni.,-mondta Bibó István.
    Én már tárgyalok egy szerelővel, mert hamarosan biomasszával tüzelhetünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  34. Újabb “jogi” abszurd: FIDESZ-kérdőív=családi szavazati jog. Orbitális hazugság! Magyarországon nem volt szavazás az új alkotmányról, a FIDESZ nem is mer róla népszavazást kiírni, jogszerűen. Nemzeti konzultáció sem volt. Nem lehet konzultációnak nevezni azt, hogy egy párszervezéssel létrehozott csoport megfogalmazza a saját kérdéseit és három választ ad erre, melyek közül a kérdőívet visszaküldő kiválasztja azt, ami e kényszerhelyzetben tetszik neki. Ez nem konzultáció, ez népbutítás, ez egy nagy átverés. Arról pedig eddig nem volt szó, hogy ez egyben családi szavazás. Persze ez az esemény lehet még kérdőív-forradalom is.
    Orban nem akarja “ezt a harcot feladni végleg” (a gyermekek után járó választójog lehetőségéről szóló passzust). Az emberek nem értették meg Őt, ezért a következő évek a szeretne meggyőzés évei lesznek.Lesz legalább egy harcos feladata a népnevelő köz- és FIDESZ médiának.
    Magyarországnak valóban nagyon kemény gazdaságpolitikát kell folytatni az elkövetkező években, de csak anti-demokrata gondolhatja azt, hogy e területen minden eszköz megengedhető. A FIDESZ a választások előtt nem fogalmazta meg azt, hogy valós gazdaságpolitikai intézkedések helyett, az emberek alkotmányos jogainak a megvonásával, a magántulajdonuk elkobzásával fogja javítani az államháztatási hiány mértékét. Ilyen antidemokratikus választási ígérettel a FIDESZ-KDMP még a parlamentbe sem jutott volna be. A nyilatkozat szerint most ezt a gyakorlatot kívánják állandósítani. Persze anélkül, hogy megmondanák, mit fognak a következő intézkedéssel államosítani. Illuzióink nem lehetnek, fel kell eleveníteni az 1950-es évek padláslesöprésseivel kapcsolatos emlékeinket.
    Az EU soros Elnöke, a jogász ember nem tudja, vagy nem akarja tudni, hogy a tényleges életfogytiglani büntetés ellentétes az EU emberjogi elveivel, s megint az emberek akaratával takaródzik, holott ezt az avitt büntetést a FIDESZ-KDMP “szakértői” találták ki. Várom, mikor fog előkerülni a halálbüntetés visszaállításának a gondolata.
    Az ön- és a tulajdonvédelemhez való jog alkotmányos rangra emeléséről Beszél Orbán úr, de elfelejti, hogy alkotmánymodosítással ők vették ki a jelenlegi alkotmányból a magántulajdon védelmények alapjogát. A szokásos csúsztatás manipulatív szóvirágaival hősként állítja be a fülkeforradalmások ön- és tulajdonvédelemhez való jogát, ami nem azonos a magántulajdon sérthetetlenségének eltörölt alkotmányos jogával.
    Jogegyenlőségről akkor beszélhetne hitelesen a Miniszterelnök, ha Budai Gyula, vagy az Ügyészség eljárna a FIDESZ-es politikusokkal és a FIDESZ-közeli vállalkozókkal szemben is, ha azok törvénytelenül bánnak a közpénzekkel.
    Arról nem beszélt Orbán úr, hogy a több mint hárommilliárd dollár értékben kibocsátott magyar államkötvények kamatokkal növelt hozamai a visszafizetés időszakában mekkora mértékben fogják terhelni az akkor regnáló kormányt és a jövő nemzedékét. Arról sem beszélt, hogy adatokkal igazolható-e az, hogy a kötvénykibocsátás kedvezőbb az ország számára, mint annak az IMF-nek a kedvezményes kamatozású hitele, amely szervezetenek magyarország is tagja.
    A Nagy Nemzeti Átverés tehát folytatódik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  35. Számoljunk csak! 8 millió szórólapot küldtek ki, 10% küldte vissza, ebből 90% ért egyet.
    Szerintem ez 720 000 zembert jelent.
    Ez lenne az “elsöprő többség”? 10 millióhoz??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Mi a (moderálva)ról beszél ez a gyökér. Én jmagam kettő kérdőívet kaptam a nevemre. A haberom hármat, ugyanarra a névre. Akkor mi a f…ról beszél ez a köcsög. A súlyosan értelmi fogyatékos intézmények az egész országban megkapták a lakók nevére kiállított kérdőíveket. Azok a szerencsétlenek nem is szavazhatnak, hiszen írni, olvasni sem tudnak. Mi a faszról beszél ez a gyökér a parlamentben. Ki az a közel 1 millió ember aki visszaküldte. Ja hogy ennyi idő alatt a fideszes párttagoknak ennyit sikerült kitölteni. Értem. De ne mondják hogy ez így renben van, mert nagyon is bűzlik. Remélem 16-án lesznek annyian az utcán, hogy Viktorka elgondolkodik azon, hogy merre fusson. Mert ott lesznek a fegyveres testületek dolgozói is, és még nagyon sokan. Igen Viktorka, a régi híveid közül is sokan ott lesznek, de nem melletted, hanem ellened…. Ezt fogd fel és zárközz be a pánikszobába, legalább 50 évre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  37. Miközben hatalmi klikkjével gyorsan, kÍméletlenül építi ki pártállama oligarchikus hatalmát, a parlamentben az eszelőst, a “köztévékben” pedig az érzelmest adja elő…

    http://karancs.nolblog.hu/archives/2011/03/30/Uj_partallam_epul/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Ja: esze ágában sem volt megtenni, amiről zagyvált: kellett valami, amit arra hivatkozva lehet kihagyni, hogy a zemberek így akarták.
    És még csak nem is vádolható érte nyílt cigányellenességgel…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Miért nem veszi észre már valaki, mire megy ki a játék orbánnál? Nem tudja megbocsájtani, hogy anno kétszer is elvesztette a szavazást. Mivel bosszúálló, kicsinyes, hogy mást ne mondjak, most az egész országot móresre tanitja, megbosszúlja mindenkin és el tudom képzelni, hogy mulat is rajta, a sok szájtépésen, mert erősnek hiszi magat. Meg kéne mutatni azt is, hogy nem félünk se tőle se a hazug bandájától.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Egyelőre nem ballag a katona 2011. április 4. hétfő

Gyurcsány leleplezi a médiatrükköt 2011. április 3. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos