Ronai and Ronai
AMERIKAI

Egyelőre nem ballag a katona 2011. április 4. hétfő 7:06 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Egyelőre nem ballag a katona

Budapest – Bár Orbán Viktor időnként harci paripákról, puskaporszagról és harcról beszél, Szijjártó Péter szerint a sorköteles korban lévőknek nem kell aggódniuk. A miniszterelnök szóvivője hétfőn a TV2 Mokka című reggeli műsorában azt mondta: nem akarja a kormány visszaállítani a sorkötelezettséget.

A szóvivő kijelentette: az tény, hogy az alkotmányban  megfogalmazottak szerint mindenkinek kötelessége a honvédelem egy bizonyos helyzetben, de ha ez a helyzet előáll, akkor nem csak fegyveres védelemre kell gondolni.

A szóvivő ezzel arra reagált, hogy Pósán László fideszes parlamenti képviselő a múlt héten a Népszabadságnak nyilatkozva azt mondta: a most hatályban lévő alaptörvény és egyes jogszabályok között ellentmondások vannak, amelyek még senkinek sem szúrtak szemet.  Mint fogalmazott, az alkotmány úgy szól, hogy Magyarországon a honvédelem mindenkinek a kötelessége, de a honvédelmi törvény azt mondja, hogy nincs sorkatonaság. Hozzátette: “ha ne adj’ isten hirtelenjében itt terem az ellen”, s kiosztják a puskát, aki még életében nem látott puskát, az meg sem tudja tölteni.

Pósán László a lapnak kifejtette: régóta mondják szakmai körökből, hogy minimális kiképzést vagy valamit muszáj lenne visszahozni, hogy az alaptörvényben lévő kötelezettséget el lehessen látni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Ez a baromság megint csak egy figyelemelterelő gumicsont, az emberek addig se a fitymasz disznóságaival foglalkoznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  2. Azt meg megszokhattuk, hogy amit Szijjártó cáfol, az be szokott következni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  3. “Itt terem az ellen”???
    Valóban! ITT TEREM az ellen, s nem külföldön!
    Nincs nagyobb ellenség, mint a hazaáruló orbán és csapata.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  4. Amit Szíjjártó tagadni szokott, az az esetek többségében bekövetkezik. Ez nem csoda, mert folyamatosa és rezzenéstelen arccal tud valótlan dolgokat az ember képébe vágni a képernyőről.
    A témához korábban írt kommentemben leírtam, hogy milyen értelmetlen dolog a sorkatonaság, hacsak nem a munkanélküliségi mutatók javítása a cél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. És mégis, az ég szerelmére, mégis ki lenne az ellen? A szlovákok? Románia? Annyira ők sem hülyék, hogy megtámadjanak minket. Csak nálunk élnek ilyen elmebetegek akik nem képesek beletörődni a megváltoztathatatlanba. A világ többi része? Azt se tudják, hol van Budapest, nem hogy még meg is támadják!
    A másik oldal viszont ez. Mi akarunk támadni? Kiket? A szomszéd országokat, olyan indokkal ami már régen nem aktuális? Könyörgöm térjünk már észhez. Elég nagy csapás volt Trianon, nem kell még tetézni is a bajt, mindenféle eldobott barom mondatokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. Ó csak rá kell nézni erre a nyálas kis hazugra! Undorítóak, mindennel és mindenkor sumákolnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Persze hogy nem állítják vissza….mi lenne azzal a sok huszonéves tapasztalt munkatárssal, akiket ide-oda elhelyeztek? Kiürülnének a hivatalok, mert mindenkit bevonultatnának? Bár szerintem ők mind alkalmatlanok lennének hirtelen. Ugyanúgy, mint most a munkára….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Harci paripa az anyad segge, te hulye!
    Elso leszel, ha valami tortenik viktor, aki elhuz innen..minek sereg, teged nem fognak vedeni, erre ne szamits, csak a pofad jar,lehet brusszellel kotekedni, de nem erdemes. Vedjenek a lopott millioid, de ne idehaza. Meg akkor is jobban jarunk, nelkuled! Ja, tejfeles szaju fartisztitoidat is vidd magaddal! Azokat is kifizettuk mar!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Diszkriminál az új egyházi törvény tervezete 2011. április 5. kedd | AN, MTI

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos