Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nagyobb bajban vagyunk, mint gondoltuk 2011. március 20. vasárnap 8:20 Forrás: FH

  • Hozzászólások(77)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nagyobb bajban vagyunk, mint gondoltuk

Budapest- Gyurcsány Ferenc szerint bántó érzéketlenség süt Lázár János szombaton nyilvánosságra került kijelentéseiből. A volt miniszterelnök vasárnap reggeli, facebookon közzétett hozzászólásában azt írja ‘Anyám védelmében’ című írásában:  “Én nem szeretnék olyan országot, amilyenről a polgármester, a Fidesz frakcióvezetője beszél. Nem, mert annak az országnak nincs emberarca.

Gyurcsány Ferenc bejegyzésében utal édesanyjára, és gyermekkori éveire is.  Mint írja: Anyám sokat gürcölt életében. 12 évesen munkába állt, és ritka becsületességgel dolgozott, amíg nyugdíjba nem ment. Élete nagyobbik felében fonónő volt, annyit keresett, hogy ha szűkösen is, de legtöbbször kihúztuk a következő fizetésig. Hétvégén volt hús az asztalon, igaz hétköznapokon káposztás tészta vagy feltét nélküli zöldbab főzelék volt a szokásos menü. Ha úgy tetszik, nem vitte sokra. Legalább is semmi olyan dologban, amit Lázár polgármester úr fontosnak tarthat. Én mégis azt gondolom, tisztességes élet áll mögötte.

Az idézett mondatok legnagyobb baja, hogy bántó érzéketlenség süt belőlük. Nem hiszem, hogy igaza lehet Lázár Jánosnak, és gyanítom, maga sem mondaná, hogy anyám élete semmit sem ér.

Én nem szeretnék olyan országot, amilyenről a polgármester, a Fidesz frakcióvezetője beszél. Nem, mert annak az országnak nincs emberarca. Lehet, hogy azért ilyen durva, sprőd, barbár a Fidesz mostani politikája, mert tényleg így gondolkodnak? Lehet, hogy nem csak a szavak, a mondatok rosszak, hanem ezek az emberek is?

Ha így van, akkor nagyobb bajban vagyunk, mint gondoltuk!

Lázár János is megszólalt a tegnap megjelent hangfelvétele ügyében, szerinte félreértették a szavait.

Sajtótájékoztatót hívott össze Lázár János a tegnap nyilvánosságra került megjegyzéseivel kapcsolatban. A fideszes frakcióvezető szerint manipulálták azt a szombaton előkerült felvételt, amelyen ő arról beszélt, hogy “akinek semmije sincs, az annyit is ér”. Lázár azt mondta, hogy ő nem a szegényekről beszélt, hanem a megélhetési politikusokról. A politikus bocsánatot kért, mert szerinte félreérthetőek voltak a szavai. Hódmezővásárhely polgármestere vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a szövegrészt manipulálták, kiragadták a szövegkörnyezetből. A Fidesz frakcióvezetője mindezek ellenére azt mondta, hogy elnézést kér azoktól, akiket esetleg megbántottak félreérthető szavai. Mint mondta, évekkel ezelőtt, egy 2008 júniusi, hódmezővásárhelyi közgyűlési ülésen hangzottak el kijelentései, melyeket azokra értett, akik saját szakmájukban nem teljesítenek és akikről úgy véli, nincs helyük a politikában sem.

Közben több Facebook-oldalon is követelik Lázár János távozását a közéletből a tegnap nyilvánosságra került kijelentései miatt. Az internetes oldalakon vasárnap este 6-órára “polgári engedetlenségi flash mobot”, azaz tüntetést is szerveznek a Fidesz budapesti, Szentkirályi utcai székházához.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (33 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +50 ( 56 szavazatból)
Nagyobb bajban vagyunk, mint gondoltuk, 4.7 out of 5 based on 33 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(77)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

77 Reader’s Comments

  1. ….mögénéző, 53-ban értem. Most, hogy mondod, milyen igazad van, mily sokminden ok mián lehet a padon fetrengeni rongyosan.. Hogy a 70-es években nem
    láttál? Tudod, akkor a Versenyutcai nyomorházak kapualjai sokat tudnának mesélni.
    A múlt. Igen , az a legnehezebb. Az Isten se tudja megváltoztatni.
    Sokszor a letagadás sem segít. :-) Nehéz is lenne összeválogatni egy kormányravalót, akik sem itt, sem ott nem voltak tagok. Hehehehe
    Tudod, még a kommunisták is a nyilasokból válogattak, …
    Na , befejezem a csacsi gondolatokat.
    Tudod, akit a bácsik elvittek, az elvtársak sem hozták vissza. Hm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  2. Látszat mögé néző

    Mucus, pontosan ez a lényeg. Én a KISZ-ből már kimaradtam, de sajnálom. Az embert nem feltétlenül a múltja határozza meg. És azért bárki bármit mond, szerintem a magyar lakosság nem gazdag, 40 év feletti része (cirka a lakosság 3/4-e) most ha megkérdeznék, boldogan menne családostul vissza a Kádár-rendszer normális, biztonságos keretei közé. De az tuti, hogy a kapitalizmust minden “áldásával” úgy szavazná a fenébe, hogy Amerikáig repülne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  3. Azoknak mondanám, akik a föntebbi kommentemet mínuszolták:
    A teljesnek mondott szöveget érdemes meghallgatni, mér akkor is, ha a fidesz honlapján elérhető. Így lehet pontosan értelmezni, hogy mit mondott Lázár János. Egy kicsit, de csa egy egész kicsit értelmezhető másképp a nyilatkozat – nem a szegényekről, hanem azokról szól, akik saját szakmájukban nem értek el semmit. Mivel ez sok esetben nem róható fel az embereknek, hogy nem értek el sokat, ezért elítélem továbbra is Lázár János megnyilvánulását, és egyet értek Gyurcsány Ferenc facebookon közzétett írásával, hogy pl. az ő anyja sem azt kapta arendszertől, ami a becsületes munkájáért járt volna. Saját véleményem, hogy Gyurcsány Ferenc, miután anyagilag összeszedte magát, akkor támogatta édesanyját, és nem egy mondvacsinált állással.
    Ellenszenvvel hallgattam azt a kérkedést, hogy Lázár János Boldizsár milyen jó parti lesz 20 év múlva. Szegény gyereknek értékrendjében a legfontosabb a pénz lesz, ha a szülei ezt nevelik bele. Furcsának tartom a 2008.-ban 4 éves kisfiú vagyon nyilatkozatának megemlítését, mert lássuk be, hogy csak jogilag lehet bármije, valójában mindent apuka kapirgált neki össze.
    Azt, hogy tetszett az “egyetemi ember” irónikusan mondtam. Mivel én is diplomás vagyok, biztosan nem szaladna ki ilyen a számon. Lázár Jánost nem tartom – a jogász diplomája ellenére – művelt embernek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  4. Tipikus fülkeforradalmári reakció: MANUPULÁLTÁK a szavait, KIRAGADTÁK a szövegkörnyezetből. Ezek az emberek soha, semmilyen tetteikért nem vállalják a felelősséget! Sajnos az ország tönkretételéértsem fogják! Aki figyeli a hatalommámorban szenvedők beszédeit, az egyre többször hallhat Freud-i elszólásokat. Az igazság így vagy úgy, előbb vagy utóbb mindig kiderül, s ennek megfelelően lepleződik le ezeknek a gátlástalan embereknek az igazi énje. Remélhetően minél többen felismerik ezt, bár ehhez szabadabb, pártatlanabb és felelősebb médiára lenne szükség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  5. Látszat mögé néző

    Gonoszka…

    Sok ok… Egy például, ha az ember fia elment a kocsmába, a sárga földig leitta magát, aztán elaludt hazafelé a padon. És kocsmába az ember nem ünneplőben jár.
    Elhiszem neked, hogy te sok mindent láttál. Biztosan voltak akkor is szegények, de aki dolgozott, annak volt fedél a feje felett, hite a jövőbe, mert igaz, hogy mindig ötéves tervekben gondolkodtunk, de ez azt jelentette, hogy öt év múlva még meglesz az a gyár, téesz, akármi. Most kétnapos terveket sem érdemes készíteni. Volt ennivalója – hasonlóan ahhoz, ahogy Gyurcsány Ferenc leírta, hogy bizony hús egyszer volt egy héten. DE. Legalább volt hús. És a hús nem a csirkeszárnyat, csirke far-hátat, ócska, agyonvegyszerezett, agyonfertőzött külföldi húst jelentett, hanem minőségi magyar húst. Olyat, amit nyersen is megehettél, nem kellett félned (gyerekként én a húst, májat főként nyersen ettem, mert úgy szerettem). Most nem merném megenni, pedig megkívánom. Lassan semmit nem merünk nyugodtan megenni.
    Magyarok százezreinek hetente egyszer sem jut hús az asztalra, gyümölcs, zöldség, EU segélyből való tésztát esznek grízzel vagy más “egészséges” feltéttel. Zsíros meg margarinos kenyeret…
    Van banán, meg minden földi jó, de lassan a lakosság nagy része nem tudja megvenni. Szabadok a határok, mindenki oda megy, ahova akar, vagy ahova tud. A lakosság egyre növekvő rétege sehova, mert nem telik.

    Szóval, Gonoszka, sok embernek a szabadságról más elképzelései vannak.
    Nekem például ez:
    Jog ahhoz, hogy tető legyen a fejem felett
    Jog az ingyenes egészségügyi ellátáshoz, társadalmi státusztól függetlenül
    Jog ahhoz, hogy emberhez méltóan étkezzek
    Jog ahhoz, hogy ne érezzem magam alsóbbrendű állampolgárnak
    Jog a nyugalomhoz, a biztonsághoz
    Jog a munkához
    Jog, hogy mindezt kérhessem, akár számon is.

    És mindehhez nem jogot akarok, hanem minderre lehetőséget akarok. És akkor, ha majd mindez meglesz, akkor, de csakis akkor szabadnak érzem majd magam. Mert az embert nem határok tartják rabságban, hanem az, ahogyan az adott társadalom, amelyben élni kényszerül, bánik vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  6. Tibor! 12.52-es hozzászólásodban melyik dokumentumot idézed?
    Az eredetit, ami kiszivárgott, vagy pedig a sajtótájékoztatón elhangzottat?
    Mert ha az utóbbit, akkor ez az egész nem más, mint szerecsenmosdatás.
    De van egy kósza gondolatom: nagy jövőbelátó képességre vall 2008-ban azt látni, hogy aki devizába fekteti költségtérítésekből származó százmillióit, annak 2011-ben visszamenőlegesen áldani lehet a bölcs előrelátását…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  7. @Látszat mögé néző
    Igen, voltam kisdobos, úttörő, és KISZ tag, de a Kádár korszakot nem sírnám vissza. Éltem benne eleget, nem baj, hogy vége lett. Normális vezetők kellenének az ország élére, és akkor jó lenne ez a kapitalizmus, azzal együtt, hogy kizsákmányolnak.
    40 fölött az országnak hozzávetőleg a fele van, a 3/4 durva túlzás. A férfiak átlag életkora 68, a nőké 76 év körül van Magyarországon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  8. Te …..néző, azt keresem, hogy min vitatkozunk. Te tudod ? :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  9. @rigli
    A fidesz változatát linkeltem be. Nem azért, mert ez bármi alól felmentést adna, de tényleg így kell értelmezni. Még csak nem is szerecsenmosdatás, lásd 14:50-es kommentemben leírtakat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  10. egy (Gonoszka ihlette) áthidaló megoldás: legyen négy évig az egyik garnitúra, négy évig a másik garnitúra. lényegében ugyanúgy, mint eddig.
    ez bevált, ennyi idő kb. elegendő, hogy mindenki tökéletesen elfelejtse, mi minden bűntények történtek az előző periódusban. és ami még ennél is fontosabb, ennyi idő alatt legalább a kecske is jóllak, meg mi is jól éhenhalunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Sajnos csak az utolsó 10 hozzászólást látom, pedig állítólag 60 van már. Ha rákattintok a korábbiakra, akkor meg az első hármat, és állítólag nincs is több.

    Csak azért jelzem ezt, mert nem akarok ismételni, de annyit elmondok, hogy a “vágatlan” verziót nézve/olvasva – bár kissé más színe van a dolognak – nem sok a különbség. Ezzel ugyanis szerintem csak annyit mond, hogy a közéletben, a vezetésben nem vehetne részt az, akinek nincs elegendő vagyona. (Csak mellesleg: Gyurcsány és Bajnai bűne meg az volt, hogy milliomosok.) Talán bizony bevezetnék a cenzust is? Miért ne? Az eddigiek után akár ezt is újra behozhatnák a többi retrográd, agyament ötletük mellé. Sőt, az is kitelne tőlük, hogy ne csak a választhatóság, hanem a választójog is kötött legyen. Őszintén szólva, én nem is csodálkozom, hiszen minden ebbe az irányba mutat. Gondoljunk csak bele: az is eszement gondolat volt az első ciklusuk alatt, hogy mindenkinek diplomát! Most pedig? 15 éves korra leszállítani a tankötelezettséget, mert amúgy is borzasztó nagy szükség van a kétkezi munkára (hol is?). Itt voltak az előző választásokon a panelprolik, akik elszúrták nekik a választást, most hallottunk hasonló tisztelettel beszélni a nyuggerekről. Szóval régóta tudhatjuk, hogyan éreznek, vélekednek az “alacsonyabb osztályok” tagjairól. Semmi meglepetés. Hacsak az nem, hogy ezt egyre nyíltabban ki is mutatják.
    És még valami, ami azért kissé meghökkentett. Nem tudom, másnak is feltűnt-e, én nem láttam, hallottam róla: Orbán Viktor beszédében a rendőr tiszthelyettesek avatásán valami olyasmit mondott, hogy a bűnözés és a szegénység ellen kell harcolni. Hirtelen azt gondoltam: “még jó, hogy nem a szegények ellen”. Na de amit mondott, attól, ahol mondta, valahol mégis csak ezt jelenti. Hiszen miért és hogyan is tudnának a rendőrök a szegénység ellen harcolni? Hacsak nem arra gondolt, amit még tavaly vizionált az a megnyerő arcú belügyminisztere (a fene tudja, mi a pontos titulusa manapság) arról, hogy mi várható a jövőben (na nem a “két hét alatt rend lesz” című lózungra gondolok). Nevezetesen a korrupció növekedése és az éhséglázadások…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  12. Kuksi,amit leírtál,tökéletesen igaz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Kuksi,
    Szépítés nélkül: ezek mindenkit lenéznek, aki nem velük van. Teszik ezt korra, nemre, iskolázottságra való tekintet nélkül.
    Hangzatos ígéretekkel igyekeznek mindig megnyerni maguknak csoportokat, illetve kihasználják, hogy a társadalom is tele van előítéletekkel. Ha lepanelproliztak rengeteg embert, akkor ez nagyon sokaknak tetszett, stb. A legtöbben igyekeznek azt meghallani, ami kedves számukra, a többire meg azt mondják, hogy biztosan nem úgy gondolták fideszék, mivel a másik mondatuk engem szólít meg…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  14. Lázár úr egy kubikus brigád vezetésére is alkalmatlan, mivel az intelligenciaszintje egyenlő a nullával. Az egész Fidesz társaság szégyellheti magát! -Persze ennek a felhívásnak nincs értelme, mert nekik nincs bőr az arcukon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  15. Tibor!
    Jogos az észrevételed.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. Hát igen, szerintem is jól látja Tibor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. Emlékszem egy politikusra, akinek egy beszédéből szintén kiragadtak pár mondatot, és ezzel meg is buktatták. Igaz, profibban volt felépítve a dolog, mint Gázár János esetében…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  18. Gyurcsányék súlyos bűne,hogy ezt a gátlástalan,elmebeteg bandát az országra szabadították:
    :Ferkó most már hiába üvöltözik Orbánhoz hasonlóan eltorzult arccal!
    Ez lett sorsunk-ahogy Karády énekelte!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Látszat mögé néző

    Tibor, a 3/4-be leszámoltam a gyerekeket és az öregeket is. Én nem arra írtam, hogy 3/4 sírja vissza a régi rendszert, mert a 35 év alatti generációnak nincs mit. De a szülők boldogan vinnék gyerekeiket olyan élhető világba, amikor nem a ruha tette népszerűvé vagy népszerűtlenné a gyereket a közösségekben, hanem az esze és a viselkedése… Vagy tévednék?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Látszat mögé néző

    Gonoszka, mi nem vitázunk :-D Mi eszmét cserélünk ;-) Hátha idetéved egy-két politikus, és rájön, mit neveznek kulturált kommunikációnak :O

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Látszat mögé néző

    Ödy, én felvetettem már máshol más verzióban: legyen az ország egyik fele fideszes, a másik szocialista. Az egyik oldalon Orbán és sleppje, a másikon Gyurcsány és sleppje. Önként lehet eldönteni, ki hol indul, de utána semmi átjárás meg üzletelés, aztán öt év múlva nézzük meg, melyik fél él jobban. Onnantól az a kormány maradna. Győzzön a jobbik :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. …..mögé néző, Knut elpusztult. Szomorú. A kossuthon hallottam, hogy jön az ár!. A szivattyukat elvitték, a falu nem tudja fizetni a bérlés költségeit. 7,5 millió Ft.-ot
    nem kaptak meg a vis major alapból. Tragikus.
    Hol lehet a pénz? Majd a félidőben kérdezzétek meg illusztris drukker urat.
    Valahol megvan a cikk az MR1-ről.
    Megindul a hegyekben az olvadás! Egy elmebeteg focidrukker eszelősen vigyorog.
    Nekünk is fognak segíteni, mint a líbiai népnek? Nincs olajunk. :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Látszat mögé néző

    Gonoszka, Knutot sajnálom. :-( Emlékszem még a szenzációra és arra, hogy igazi turistacsalogató lett. Knut-dal is született :-) Hát, térjen vissza egy szebb életbe, azt kívánom neki reinkarnáció-hívőként.
    Én nem a Kossuth vagy akármi 1-2-ről tájékozódom. Nem vagyok kíváncsi a “királyi” adókra sem a tévében, sem a rádióban. A szájról-szájra módszerben jobban hiszek, és a netben is. És mindenki tudja, hogy oda a pénz, a több száz milliárd, amit a magánnyugdíjasoktól vettek el, valamit a katasztrófa-sújtotta áldozatok megsegítésére kapott közel 170 milliárd is, ami belehullott egy fekete lyukba, és ahogy te és én most nem látjuk, úgy senki sem fogja soha többé. A vis major alapot sokan félreértik. Az jelenleg azt jelenti, hogy van egy pénztartalék, amiből a kormány menekülni tud, ha a józan paraszt megelégeli, ami itt folyik. Vis major – számukra, nem az ország számára…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Látszat mögé néző

    Ja, és nem fog senki segíteni, ezt nekem már megmondták itt többen, pl. az általam tisztelt B.L. Szerintük a birka helye a vágóhídon van, még ha genetika miatt birka is, pedig szíve szerint farkas lenne. De egy birkának akkor sem nőnek tépőfogai és karmai, ha agyonverik. Punktum. (Bocs a plágiumért :-D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. @Látszat mögé néző
    Egy normálisan működő, demokratikus kapitalista országban nem rossz élni. Mindenki megkapja a megérdemelt ellenszolgáltatását a munkájának, miközben ki van zsákmányolva. Csak egy hirtelen példa: Németotszágban nem drágábbak az alapvető élelmiszerek, a közüzemi díjak, mint nálunk, viszont 1040 EUR a minimálbér – aki dolgozik, az meg tud élni.
    A Kádár rendszerben még a baráti országok felé is a 30km-es határsávban sasszemek figyelték a mozgásunkat. A járőröző határőrök megállíthattak, és kérdőre vonhattak, hogy mit keresel az államhatár közelében. Volt a piros, és kék útlevélt. A kék az nagy kiváltság volt – 3 évente, ha nem találták veszélyesnek a személyedet, akkor bepecsételtek egy nyugati országba szóló ablakot. Természetesen mindenhova vízumot is kellett váltani. A piros útlevél, amikor megkaptad 5 bepecsételt aplakot tartalmazott. Mindegyik ablak a baráti szocialista országokba volt érvényes (Csehszlovákia, Lengyelország, NDK, Bulgária, Románia). Bár a pecséten szerepelt Szovjetúnió, az ki volt húzva tollal, mert oda külön kellett igényelni beutazó ablakot. Azt is figyelték, hogy a baráti országokba milyen sűrűn jár ki az ember, milyen gyorsan fogyasztja el az 5 ablakot.
    Az üzletek árubőségét is mondhatnám. Nem voltunk elárasztva nyugati termékek sokaságával – igaz silány kínai utánzatukkal sem. Megvehettük a Vörös Október Férfi Ruhagyár konfekció termékeit, a BEAG erősítőt, az ORION TV-t. Ha autót szerettünk volna, akkor 5 évet kellett várni, míg a MERKUR-tól megkapjuk a (Trabant, Wartburg, Skoda, LADA) kiutalást – színválaszték ami épp érkezet igen/nem.
    Soroljam még? Kötelező jelleggel az április 4-i, és/vagy május 1-i felvonuláson részt kellett venni. A dísztribünön álló párt, és állami vezetőinknek kellett mosolyogva integetni. Ha valaki egy vállalatnál csoportvezetői szintig jutott, akkor már pártszemináriumra, marxista egyetemre kellett mennie, és belépnie az MSZMP-be (fölsőbb vezetőként nopláne!). A szocialista versenymozgalom jegyében kötelezően kommunista szombatokon kellett résztvenni – azaz a heti pihenő napon is bemenni dolgozni. A vállalati üdülőben is akkor nyaralhattunk, ha beléptünk a szakszervezetbe – koránt sem kötelező jelleggel, de azért már mégis. 4 évente szabadon szavazhattunk a Hazafias Népfront jelöltjeire, természetesen tiszta fejjel, mert előző nap már szesztilalom volt.
    Hát kb. ezért nem sírom vissza a Kádár rendszert. Nem a demokrácia azon torzója a jó, ami most itt van hazánkban, nem ezt mondtam. Az olyan demokratikus országokban jó az élet, amilyenek tőlünk nyugatabbra vannak.
    Ha dolgozol, akkor megkapod azt a bért, amiből nyugodtan elmehetsz nyaralni, ha kedved tartja, oda ahova szeretnél, mert nem tiltja senki. Ha a gyereked állatkertbe szeretne menni, akkor nem kell azt mondanod neki, hogy most a villanyszámlát kell befizetni, vagy hogy már kenyérre sem nagyon van. Nem kell meggondolnod, hogy vehetsz-e 2 pár zoknit. Szóval a becsületes munkáért, tisztességes fizetést kapsz – de azért közben ki vagy zsákmányolva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Ja! a 3/4 sehogy nem jön nekem össze. A dolgozó réteg 18-tól 65 évesig van, tehát 40 fölött durván a fele. Ha 0-tól 105-ig (nem tudom, hogy most mennyi az ország legidősebb embere) akkor is kb a fele van 40 fölött. Ha csak a 18 év alattiakat vesszük ki a számolásból, akkor már közelítünk a 3/4-hez, de az mire is jó szám?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Korrekció: Németországban nincs törvényileg meghatározott minimálbér. Bizonyos szakmákban van meghatározva, én ilyen területen megfordult embertől hallottam.
    Új példa, aminek viszont utána is néztem mielőtt leírtam. Angliában a felnőtt minimálbér 5,73 GBP, amiből 22% adót vonnak le, azaz hozzávetőleg 4,47 GBP jár óránként. Ezt 22 8 órás munkanappal számítva havi 787 GBP, aktuális árfolyamon 240.000 Ft tisztán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Százak tüntettek a Fidesz-székháznál 2011. március 20. vasárnap

Lázár szerint manipulálták 2011. március 19. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos