Ronai and Ronai
AMERIKAI

Százak tüntettek a Fidesz-székháznál 2011. március 20. vasárnap 18:41 Forrás: AN

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Százak tüntettek a Fidesz-székháznál

Budapest – Körülbelül kétszázan tüntettek vasárnap kora este a Szentkirályi utcai Fidesz-székház előtt azon a demonstráción, amelyet magánszemélyek  szerveztek a Facebook-oldalon.

Az apropót Lázár János gyorsan klasszikussá vált kijelentése adta miszerint “akinek nincs semmije, az annyit is ér. Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani”. A hangosítás sajnos nem volt elégséges, emellett egy részeg ex-Kossuth-téri is folyamatosan vokalizált, így tudósítónk csak részleteket tudott elcsípni a “gazdag ember és a szegény Lázár” című bibliai példabeszédből.

A hangulat ennek ellenére jó volt, kézi lézershow, néhány “Orbántakarodj” és egy “nincsen többé helyesírás, Schmitt Pálé az aláírás!” bekiabálás tarkította az eseményt. A botrány méretéhez képest meglepően kis tüntetést a Facebookon szervezték, ahol erős szájkarate előzte meg a kaszinótojásos Dániel Péter és a szervezők között. Ez utóbbiak szerint Dániel úgy hirdette az eseményt, mintha bármi köze lenne hozzá.

Hell István, a tüntetés egyik résztvevője beszámolt arról, hogy bár a demonstráción különböző pártállású emberek vettek részt, például egyértelmű volt a Jobbik-, az LMP- és az MSZP-szimpatizánsok jelenléte is, semmilyen pártpolitikai megjegyzés nem hangzott el.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 15 szavazatból)
Százak tüntettek a Fidesz-székháznál, 5.0 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Na ez a baj. Kizárnak minden politikai erőt és teljesen fajsúlytalanná válik egy ilyen. Tudom, hogy sokan csalódtak a ma politikusaiban, de egy komolyabb tüntetés megszervezésében biztosan sokat tudnának segíteni. Most meg még vitázunk azon is, hogy kinek az ötlete volt. Eh! Röhögnek rajtunk ezek a mocskok (fityiszesek) és folytatják országromboló, diktatúrát építő ámokfutásukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (34 szavazatból)
  2. Igen. Hát az az érdekes, hogy ki szervezte, vagy az hogy együtt vagyunk? A szts….git! Már kezdem azt hinni, hogy valaki szelleme “a székházból” beszivárgott a tüntetők közé… Oszd meg és uralkodj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  3. 12 óra alatt szervezett hirtelen Flashmob, mint elsö reakció és mégis, ennyi ember elsöre, spontán mozdult!
    Dániel Péter meg mindenhová oda akarja magát ragasztani, a Sajtószabi demón, január 27.-én hazugsággal potyázott egy rendezöi igazolványt és megpróbálta magát ott is szervezöként feltüntetni. Mikor meg lebukott, még hözöngött egy sort, mielött a valódi szervezök kérésére végül visszaadta a kicsalt rendezöi igazolványt és nagyduzzogva elhagyta a demót. Erkölcsi hulla, politikai keselyü.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  4. Ha már most vitatkoznak, mi lesz később?? Ők is eljutnak oda, ahol az általuk kizárt politikusok vannak!! Egyesíteni kellene az erőket, mert tényleg a “leninfiúk” megeszik őket!! Nincs tapasztalatuk!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  5. Nem szeretnék ünneprontó lenni, magam is nagyra becsülöm a kezdeményezést. De…
    “A hangosítás sajnos nem volt elégséges”
    Már a Szabad sajtó úton is ez volt a probléma. Pedig arról már hetekkel előre lehetett tudni hogy esemény lesz, a technikai háttér biztosítására sokkal több idő volt. Ez egy hirtelen jött demonstráció (flash mob) volt, de attól még lehetett volna profi!
    Remélem érezhető hát, hogy jobbító szándékkal mondom: legközelebb a totál amatőr szervezés ne vezessen tragikomédiába, érdemes lenne levonni a tanulságokat.
    A jó szervezés nem csak a faszbukos felhívást és a rendőrségi bejelentést öleli fel! A technikai háttér biztosítására legalább olyan fontos! Erre a feladatra is legalább 4-5 fő kell!
    Naivság lenne azt hinni, hogy majd a fityiszesek megengedik, hogy tőlük kapjon áramot az ellenük szervezett tüntetés.
    Az önkormányzatok és az azok tulajdonában levő Elmű a kézi vezérlés folytán elszabotálja az áram biztosítását, tehát szinte biztosan fölösleges velük egyezkedni. Lehet hogy megígérnek mindent, csak a legutolsó pillanatban lemondják és akkor dugába dől a megmozdulás.
    Egy gondolat kísérlet a részemről: Összetülkölök 5-6 műszaki vénával, érdeklődéssel, eszközökkel rendelkező havert.
    Az egyik egy a Tuskóban, Corában, Auchamban, minden nagy áruházban 20-25 ezerért kapható 600VA folyamatos, csúcsban 8-900VA-t teljesítő, kb. 20 kilós súlyú, tehát felnőtt férfi által gond nélkül szállítható generátort hoz. A másik egy 2×100-150W-os HIFI erősítőt, a 3. és 4. meg 1-1 megfelelő teljesítményű állványos hangfalat. Az 5. a kábeleket és alapvető szerszámokat a szereléshez.
    És a “műsor” alatt ezek folyamatosan felügyelik a technikát! Szabotázs ellen. Mert ahogy most is voltak provokátor-gyanús egyének, szabotőrök is lehetnek. Pl. ebben az esetben a fityisz székházból kiszivárgó, hazamenetelt színlelő aktivisták… Elegendő “véletlenül” szétrúgni egy csatlakozót, lekapcsolni a generátort, a bicskát nekiszalajtani valamelyik kábelnek, máris nevetséges tátika show lesz a tüntetésből…
    Stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  6. Elég otrombán alakult eddigi politikai kultúránk!
    Megszokhattuk sajnos, hogy a pártok körbe versengenek egymással, de fel kéne ismerni, hogy mikor van itt az összefogás ideje!
    Ha van olyan cél, már pedig most van, akkor félre kell tenni mindenféle ellentétet és az ügy érdekében összefogni!
    Tisztelt demonstráció szervezők! Azt tudomásul kell venni hogy a pártok támogatása nélküli szerveződéseknek akkora esélye van, mint annak hogy a parlamentben egy ténylegesen független képviselő törvényjavaslatát a mélyre tisztelt ház megszavazza!
    Továbbá ahogy figyelem az írásokat, cikkeket,( jó néhányhoz csatlakoztam a véleményemmel) azt kezdtem megfigyelni hogy bizony már ezeken a fórumokon is fellelhető a nemtelen versengés! Ki mit szervez, ki írt előbb, ki mit talált ki stb..
    Az a benyomásom hogy ezek az indulatok ugyanoda vezetnek, hogyha sikerül valamit majd elérni, elindul a taposás, civakodás, hogy kié a nagyobb érdem, ki érjen előbb a vályúhoz, és ki méltatlan bármihez is…
    Azok az emberek, akik már most a felállás tisztázását tartják fontosnak, azok nem Hazájuk szeretetétől fűtve küzdenek, hanem előnyt akarnak maguknak, mihelyt adódik!
    Uraim! Tiszta szívű Hazájukat szerető emberekre van szükség most!
    Egységes akarattal, pártokkal, szakszervezetekkel, munkásokkal, munkanélküliekkel, egyházakkal, Orvosokkal, közalkalmazottakkal, szegényekkel és gazdagokkal…a nemes célért fenntartás nélkül és azonnal össze kell fogni, és első sorban minden erővel meg kell akadályozni, hogy ez a hevenyészett, de az egész nemzetre veszélyes Pártalkotmány megszülessen!
    Ehhez feltétlen kell egy már jól ismert karizmatikus vezető, aki mögé fel tud sorakozni az elkeseredett, de Hazájáért tenni akaró Nép!
    Ha valaki azt mondja hogy sáros?! Annak azt üzenem, hogy az ex ellenzék, vagyis a kéjes mámorban úszó hatalom sara nem sár, hanem OLAJ a felkenetésre, hogy ügyünket győztes harcba vigye, azért hogy Hazánk megmaradjon a XXI. század Európájának Küszöbén!
    Kérem Istent hogy segítse népünket ebben a reményeim szerint, békés, vér nélküli harcban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  7. Azért kellene összeborulni hiteltelen, elfogadhatatlan pártokkal, mert van infrastruktúrájuk? Hát nem emiatt ment tönkre ebben az országban majd minden autonóm, független kezdeményezés?
    Ki mondja azt, hogy nincs helye a politikában a civileknek? A pártok, és kapcsolt részeik.
    Az Európai Unióban, az ENSZ-ben, és sorolhatnám még, a civileknek megbecsült helyük és szerepük van! Aki ezt elhallgatja, az vagy tudatlan, vagy hazudik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  8. Látszat mögé néző

    Gugyerák, szerintem pár megafon is jó lenne… Azt nem lehet szétrúgni, nem kell hozzá áram, kell belőle több, ha az egyiket kiszedik, marad még más. És mobil, akár futni is lehet vele, közben ordítani…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  9. Kevés ez ma már. De csináljátok, csak a focit ne zavarjátok.
    Lázár ellen tüntettek? Csak kimondta azt, amit disznószartakarító
    rólunk gondol. Na, holnapra is lehet este tüntetni. :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  10. Bocsánat!

    Előző írásomban Európa Közepét akartam írni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  11. Schakal
    Miért kifogásolod Dániel Péter részvételét? Ő volt aki legelőször vette a bátorságot, és lekente a NENYinek mondott förmedvényt!!!
    Más… Orbán ennyire félne? Miért kellettek oda terrorelhárítók is???
    Gratula a csapatnak! Ügyesek! Legközelebb többen lesznek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  12. Ó, Bumburi, hát megjelentek a terrorelhárítok? Mit nem mondasz!
    Hogy is lett írva:? “Ellenünk tör a vész haragja,
    …. … vérben áztatja rút zászlaját
    …… ….letörnek népet ls hazát ”
    Na ugye, most már tudjátok, hogy mire lettek a milliárdok kiadva?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. gonoszka
    Megbocsáss, de nem tudom értékelni ezt a hangnemet. Mintha egy kívülálló kárörvendő mondaná…Miközben persze értelek…Meg kell mondjam, akkor sem tetszik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Bumburi, már régen mondom, hogy csak……
    Igen. békésen nem fog menni. Most te is megerősíted, amit modtam.
    Gondolod, hogy ezek önként lelépnek?
    A “túlzottnak tűnö reaktió egyfelöl a megfélemlítést szolgálja,
    másfelől a félelmük bizonyítéka. Mi bajod a hangnemmel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Gonoszka
    Mi a baj? A csúfondáros kicsengés… Az a baj vele.
    Esetleg, ha Te tudnál jobban, gyorsabban, átütő erővel haladást elérni,ami sokkal hatékonyabb volna, megérteném… De így???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Na egy csöppet figyelj. Ezek nagyon készülnek arra, hogy odacsapjanak.
    Okot, azt találnak, amit akarnak , van sapka, vagy nincs sapka, mindegy.
    Egy pofozkodásnál többnyire az a nyerő, aki az első pofont adja.
    Elképzelhető, hogy a Fidesz elleni első pofon Orbánt fogja érni.
    Látható, hogy Orbánék készülnek valamire.Gondolom, te is látod.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Nem kellene Dániel Pétert támadni. Az összegyűlt “tömeg” jó része neki köszönhetően volt ott. Többek között én is. A demokratikus ellenzék a kormánynak legyen az ellenzéke, ne önmagának. Milyen magatartás az, hogy “te jöhetsz, te a mi ellenzékünkhöz tartozol – te meg nem, mert az ő ellenzékükhöz tartozol”? Nem egymást kellene támadni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Orbánék cddsírájában akarják elfojtani a tiltakozásokat. Kadhafi és Orbán egy lélek.
    A Fidesznek sok objektuma, támadható pontja van, nehezen védhetők. Ezért fognak igyekezni “példás” módon lecsapni. A TEK megjelenését terepfelmérésnek és gyakorlatnak tartom.Időben ki kell dolgozni az ellenlépések taktikáját. Remélem van erre szakember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Gonoszka gonoszka!

    Érdekes színfoltja vagy a csapatnak!
    Néha úgy viselkedsz mintha a Római arénába ülnél, és azért kiabálnál mikor eresztik már ki az oroszlánokat!
    Ha a végén nem nem túl békésen sikerül majd ORBÁNSÁGOT megszüntetni és nagy porfelhő lesz majd az utcákon, tereken, megnézném majd utánna, vagy közben a ruhádat, hogy rajta lesz.é a csata pora?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. Ide Székházostrom kell, nem hangositás :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Nekem azt tetszett tegnap a legjobban, amikor a freskó-lovashuszár (Arany Bika Debrecen) azt hangoztatta, hogy a beszédet manipulálták és ezért feljelentést tesznek (egyik portálon olvastam). Hát, igen. Ezeknek van bő a pofájukon. 2006. szeptemberében vajon mi történt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Csak azon ámulok, hogy senki sem szólt még Lázárnak, hogy a fegyver több irányban is elsülhet. Ez a szövegkörnyezetből kiragadott elferdített mondóka jó szolgálatot tett a Fidesznek Gyurcsány Ferenc ellen, hát most tessék hősiesen elviselni, akkor is mikor a Fideszre irányul!!! Amúgy nem igazán értem mi volt itt manipulálva?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Jogvédők segítik a szakszervezeteket 2011. május 22. vasárnap

Megfenyegette az embereket a kormány 2011. május 22. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos