Ronai and Ronai
AMERIKAI

20-25 milliárdos adóssága van Esztergomnak 2011. február 1. kedd 13:42 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
20-25 milliárdos adóssága van Esztergomnak

Budapest – Működésképtelenné válhatnak az esztergomi intézmények az előző városvezetés felelőtlen gazdaságpolitikája miatt – mondta Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere kedden a fővárosban tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján.

A polgármester az Állami Számvevőszék (ÁSZ) – egyelőre még nem nyilvános – vizsgálatára hivatkozva kijelentette: az előző, Meggyes Tamás fideszes polgármester által vezetett önkormányzat összesen mintegy 20 milliárd forintnyi svájci frank alapú hitelt vett fel, és akkora az eladósodottság, hogy nem biztosított a város működőképessége. A vaskos dokumentum, amelyből fény derül a város felelőtlen gazdálkodásának részleteire, csak akkor emelkedik jogerőre, ha aláírja a már eltávozott jegyző.

Az ÁSZ dokumentumából kiderül, hogy 2010-ben több mint 6 milliárd forintot külső forrásból kellett volna bevonni az önkormányzat költségvetésének egyensúlyban tartásához. Esztergom minden egyes lakosára 600 ezer forintnyi adósság jut a korábbi felelőtlen gazdaságpolitika miatt – tette hozzá Tétényi.

Ráadásul a legutóbbi kötvénykibocsátást fedező jelzálogot olyan, korlátozottan forgalomképes ingatlanokra jegyezték be, amelyekre nem lehetett volna ezt ráterhelni; ezek között van balatoni gyermektábor, kórházi épület, általános iskola, sőt egy műemlék is: az a Sándor-palota, amelyet az előző vezetőség az Alkotmánybíróság épületének szánt – folytatta.

Hamarosan nyilvános lesz Esztergom válságköltségvetése, amelyet a kétharmados többségű Fidesz-frakció fogadott el, és amellyel az önkormányzati hivatalokat, intézményeket ellehetetlenítik – fogalmazott a polgármester. Ebben a költségvetésben nincs forrás sem a játszóterek, a zöldfelületek és az utak karbantartására, sem az intézmények kielégítő működésére. Még az állami normatív támogatásokat is “megnyirbálják”, ami pedig szabálytalan – fűzte hozzá.

Míg az új költségvetés miatt egyetlen önkormányzati intézmény sem tud egész évben működni – például van olyan iskola, aminek csak négy hónapra van elegendő forrása és az egyik kollégiumot valószínűleg be kell zárni, mert csak ötmillió forintot kap a működésre -, addig a “saját parkolási cégüket” 90 millió forintos támogatásban részesítik. A polgármester szerint a gyermekétkeztetés is veszélybe került, mivel arra sem szántak elegendő pénzt; az illetékes cég már felszólítást is küldött, hogy a szerződésben szereplő források elmaradása esetében beszünteti a bölcsődei, óvodai és iskolai ételszállítást.

Az is tisztességtelen volt, hogy a Fideszes többségű képviselő-testület fél évig nem adott alpolgármestert, őt pedig minden jogkörétől megfosztották, “az Esztergom minden lakójára és főleg a gyermekeinkre sújtó büntetést” pedig kikéri magának – mondta Tétényi Éva.

Az LMP ma délutáni sajtóközleményében kijelentette, az esztergomi képviselőtestületet fel kell oszlatni! Mint közlik, a helyi Fidesz-frakció által elfogadott, jogszabályokba ütköző költségvetés működésképtelenné teszi a várost. Jogkövető magatartással nem hajtható végre az a Fideszes költségvetés, amely képtelen megszorításaival lehetetlenné teszi az iskolák, óvodák, kulturális intézmények működését Esztergomban. A nyomorult politikai játszmának az esztergomiak az elszenvedői, és ennek csak egy új választással lehet véget vetni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 13 szavazatból)
20-25 milliárdos adóssága van Esztergomnak, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

15 Reader’s Comments

  1. Esztergom multja és jelene a FIDESZ-politika valós tükre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  2. Meggyes Tamás és csapata a napnál is világosabban demonstrálták, mit jelent fityisz berkekben az nemzeti együtt(nem)működés programja! “Ha azt akarod, amit én akarok, akkor azt csinálhatsz, amit akarsz!”
    Hogy rá fog menni egy város? Kit érdekel?! Nehogy már a másik sikert érjen el? (De vajon ez miért újdonság a számomra? Hiszen szóról szóra ez ment 8 éven át!!!)
    Isten bizony az ovisok jutnak az eszembe! Mint amikor Benőke nem hajlandó odaadni Mórickának a labdát, egyedül akar vele játszani. Erre Móricka inkább kiszúrja, csak nehogy már Benőke tudjon vele játszani!
    De az ovisok (ha ugyan az óvónő nem tesz rendet köztük hamarabb) legalább d.u., kora este hazamennek, ezzel vége a csetepaténak. Másnap reggelre kialusszák az egészet, már nem is emlékszenek rá…
    Tehát ezek még a leggyogyósabb ovisnál is rosszabbak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  3. felelősségrevonás?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  4. Meggyes = Fidesz ! Pökhendi ,ki ha én nem ,mindenkit lenéző ,semmibe vevő .Amilyen viselkedést látott ,tanult Orbántól és csicskásaitól ,azt betűről -betűre betartja .Politikai kultúra 2011 . Magyar ország !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  5. Orbán András Lajos

    Egy kérdés a ,, Független Ügyészség,, felé : MEDDIG TART EZ A TŰRHETETLEN ÁLLAPOT??????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. Mint írtam már korábban, az elmúlt 2 évben az időm nagyobbik részét Esztergomban töltöm és közvetlen közelről van “szerencsém” látni a Meggyes féle FIDESZ dúlást úgy is mint hatalmon és úgy is mint leváltva, (de azért továbbra is hatalmon).Hát ez minden elképzelést felülmúl! Többször láttam a helyi TV-ben a testületi ülésekről a közvetítéseket , benne Meggyes és pribékjei szereplését. Gyomorkifordító! Meggyes rohadtul szereti a hangját! Be nem áll a pofája, fossa a mocskos hazugságait, minden bajnak okául z új polgármester asszonyt állítja, az egekbe dicséri magát, hogy milyen jól ment itt minden míg ő volt a főnök. Persze azt nagy ívben kerüli, hogy az általa elért 20 milliárdos adósságról beszéljen, úgy igyekszik beállítani, hogy Tétényi Éva teszi tönkre a várost azzal, hogy adósságrendezést indított. Mondhatnám, hogy megérdemli ez a város, mert megválasztotta a 10 Fideszes képviselőt, de nem lennék igazságos. megtévesztett volt a lakosság, azt hitték, ha Meggyest leváltják, akkor a többi Fideszes a “Nemzeti együttműködés” szellemében a városért fog dolgozni. Egy: ezek még életükben sem dolgoztak soha, Kettő: a zsíros állásukért, a koncért eladnák az anyjukat is. Aki nézi az üléseket, láthatja őket! Csak úgy sugárzik róluk a tömény értelem, a nyelvük meg kilóg a nagy nyalásban! Amíg ezek ott vannak semmi esélye az érdemi munkának, őket nem érdekli, hogy tönkre megy a város! Ezek mindent megtesznek, nehogy bukjanak, mert akkor nekik annyi, soha semmik nem lehetnek ebben a városban. Csak feloszlatás és új választás lehetne a megoldás, de tartok tőle, hogy az esztergomiak egy részét továbbra is meg lehet téveszteni. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy új választás esetében kiszavaznák ezeket az emberi roncsokat onnan. Mondhatnám, mint kívülálló, hogy akkor megérdemlik az esztergomiak. Nem mondom, mert sajnálom őket, hogy így hagyták/ják megtéveszteni magukat, sajnálom ezt a szép várost, szomorúan nézem ahogy a romlásba rohan, de tenni nem tehetek érte semmit = itt még csak nem is szavazhattam (pedig szerettem volna).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  7. 16:31 “Egy kérdés a ,, Független Ügyészség,, felé : MEDDIG TART EZ A TŰRHETETLEN ÁLLAPOT??????????????”

    Még legalább 9 évig! Ti. addig lesz főügyész a most odaejtőernyőzött Polt Péter = addig pedig független ügyészségről beszélni = minimum utópia!

    Megjegyzem: ha lett volna független igazságszolgáltatás, akkor ez a Meggyes már régen nem Esztergomban, hanem valamelyik börtönben oszthatná az igét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  8. Budai Gyula, a kérlelhetetlen igazságosztó, lánglelkű elszámoltatási kormánybiztos talán körül nézhetne Esztergomban is egy kicsit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  9. Körülnézhetne, de nem fog! Hogy nézne már ki, hogy a saját fészkébe kellene tojnia!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  10. Orbán András Lajos és Neroka részére:
    Polt Petya már az előző országlása hajnalán a hálabeszédében megmondta vala, hogy amíg ő lesz a főügyész, addig nem lesznek fityiszes ügyek. Ennek ellenkezőjét azóta sem állította. Akkor meg miről beszélünk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  11. Esztergom -Meggyes birodalma marad amig Polpot Péter a fő-inkvizitor és a felcsúti focista az ő patrónusa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  12. Tragikus amit művelnek ezek a senkiháziak! Új választás segítene, de félő, hogy a fülkeforradalmárok megint ezt a bandát juttatnák mandátumhoz! A hétvégén arra kirándultunk, megdöbbentem az “rémélményfürdő” kinézetén, olyan mint Meggyes, rémséges! A város sokkal jobb képviselőket érdemelne! A polgármester asszonynak sok erőt és kitartást kívánok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Ami ebben az országban zajlik a fidesz zászlaja alatt, az iszonyat!És nem csak Esztergomban!Minden fideszes vezetésű településen elkelne az ellenőrzés, de nincs ellenőrző szerv!!!
    Szabad rablás, osztogatás, és fosztogatás!
    Akkor milyen elmúlt 8 évet emlegetnek?Igaz, valakikre rá kell kenni a kakát…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Ezt akarta Esztergom, amikor független polgármestert,de Fidesz tagokból álló képviselőket szavazott?
    A város szavazói erre szavaztak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. A Parlamentben 2/3-os Fidesz.-Magyarország ezt akarta?!?!
    Esztergom a választásával ezt akart?!?!
    Hogy mi milyen marhák vagyunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Esztergom: És hamarosan a sötétség… 2011. február 20. vasárnap

Esztergomban még mindig Meggyes irányít 2011. január 21. péntek | MTI

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos