Ronai and Ronai
AMERIKAI

“Feketelista” az esztergomi városházán 2011. február 11. péntek 3:34 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
"Feketelista" az esztergomi városházán

Esztergom – Kézzel írott listát találtak Esztergomban, az egyik volt alpolgármester széfjében olyan személyekről, akiknek vitás ügyük volt a fideszes önkormányzattal, és  megtalálták ezen személyek kapcsolati hálóját, valamint az évek óta eltűntnek hitt, 850 ezer forint értékű polgármesteri láncot is.

“Valamikor az esztergomi helyzetről azt mondtam, hogy olyan, mint az ötvenes évek. Városi legendának tartottam egy ilyen listát, nem hittem volna, hogy létezik” – tette hozzá Tétényi Éva polgármester.
Az MTI birtokába került lista első helyein szerepel többek között Völner Pál államtitkár, valamint kabinetfőnöke és annak férje, aki az önkormányzat által megszüntetett Szent István Gimnáziumban tanított, továbbá a gimnázium igazgatóhelyettese és férje, aki a megyei napilapban írt Meggyes Tamás volt fideszes polgármesterről.

A listán és a kapcsolati hálózatban szerepelnek a város és a megye szocialista országgyűlési képviselői, vállalkozók, sportvezetők, egyházi iskolák vezetői, továbbá a jobboldali, de Meggyes-ellenes Polgári Kör tagjai, velük szimpatizáló városházi tisztségviselők, valamint olykor ezen személyek családtagjai, összesen mintegy ötven ember.

Néhány emberről név szerint vezetett nyilvántartást találtak, melyben felsorolják az önkormányzat ellen elkövetett állítólagos bűneiket és elemzik a képviselő-testület ülésein tanúsított magatartásukat.

Tétényi Éva elmondta, hogy a napokban felnyitott széf Németh József volt alpolgármester irodájában volt. A választások utáni átadás-átvétel során a széfet nem nyitották ki, mert nem voltak meg a kulcsok és az ott lévő tárgyak a jegyzőkönyvekbe sem kerültek be – tette hozzá.

A polgármester közölte: a város lakói előtt ismert, hogy a listán szereplő személyek szinte mindegyikét megkülönböztetett figyelemmel kísérte az előző, fideszes vezetésű önkormányzat, legyen szó akár építési engedélyről, üzletnyitásról, állás megszüntetéséről vagy intézmények finanszírozásáról.

A sajtótájékoztatót a városháza előtti kivetítőn kísérték figyelemmel az esztergomiak, mivel a bejelentést a polgármester a kivetítőn közvetített testületi ülés előtt tette. Azt követően többen bementek Tétényi Évához, hogy megnézzék, szerepelnek-e a listán.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 11 szavazatból)
"Feketelista" az esztergomi városházán, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. A képaláírás kérdésére a válasz: IGEN!!! Minden településen vezetnek ilyen, vagy még ilyenebb listát.A legszörnyűbb, hogy úgy tesznek egyesek, mintha ez nem lenne evidencia a fideszes körökben.
    Választások előtt napvilágra került a Kubatov lista. Felháborodott valaki is úgy istenigazából??? NEM!!! Mert ezt hozta a demokratikus fidesz, hogy mindenki fél!
    A fidesz aktivisták füzetkével járták az utcákat, jegyezgettek, és nem kérdezték meg a zemberek hogy mégis mi célt szolgál? Én megkérdeztem. Azóta sem bánom. Bár sokan azt mondták, hogy nem kellett volna.Azóta is én vagyok a település főkomcsija. Mert az csak komcsi lehet, aki azt állítja, hogy ez törvényellenes.Mit értem vele? Valahol valamelyik fiók mélyén… A többi ismert!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  2. bumburi: akkor “kollégák” vagyunk. Nálunk a faluban én vagyok a “falu rossza”! Mert kikértem közérdekű adatokat az Uniós pályázatokról. Az egy dolog, hogy másfél éve nem kaptam meg, csak töredékéhez jutottam hozzá, de ne tudd meg, mit kell azóta is elviseljek. Én is ott vagyok valahol a fiókban…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  3. Jo lenne megnézni a debreceni polgarmesteri irodak fiokjait is, mi van ott!!!???!!!; hajajaj!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Nem vagytok egyedül Fiúk! Listás vagyok én is a településünkön. Mi másnak lehetne betudni, hogy nekem nem dobnak be semmilyen Fidesz, KDNP, Jobbikos prospektust, hozzám nem jön a választás előtt (után sem) képviselőjelölt , sem a polgármesterjelölt, még soha semmiben nem segített az önkormányzat, ha kértem. (igaz nem sokszor fordult elő!). Még az előző plébánosnál is a pogány-listára kerültem, mert a rendszerváltás után rá akart dumálni, hogy – persze jó pénzért – ahogyan ő mondta: “….drága fiam, házasságotokat utólag kössétek meg az Úr színe előtt is!”. Azt találtam mondani, hogy ” Atyám, öreg vagyok én már bohócnak!”, no ezt rendkívül zokon vette!
    Az esztergomi listázáson meg nincs mit csodálkozni! Biztos vagyok benne, hogy a Meggyes listája a fentinél jóval hosszabb, és ha ne adj ‘Isten valamikor is újra polgármester lesz Esztergomban, akkor ezeknek a személyeknek régen rossz! Persze a városnak is – főleg, ha a mostaninál egyáltalán lehet még rosszabb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  5. Te jó ég! Rokonom ott a mellékelt listán! Fiúk, lehet, hogy mi génhibásak vagyunk???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. Már nekem is megfordult a fejemben, hogy vajon miért nem kapok soha Fidesz szórólapot, és hasonlókat “tőlük”. Most sírjak, vagy nevessek – - – nyugdíjasként? Bár, ki tudja, most már mindent el tudok képzelni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. Most mit vagytok úgy meglepődve? A B-lista mindig is kedvenc eszköze volt a bolsevik hatalomnak, most is az.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Nem olyan nagyon bátor emberkék azért ezek itt vidéken.Nálunk van helyi fideszes újság. Nekem nem adtak, én meg megreklamáltam! Mit képzelnek
    !Itt lakom, a történések engem is érdekelnek, és ezen keresztül el tudom mondani a véleményem nekik.Nem igazán tetszik nekik, de ez van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Ha minden “páncélszekrény felnyílna, jó ég, nem győznétek számolni a listákat.
    Mindenkinek van listája és mindenki fenn van egy listán.. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Leánykori nevén “Kubatov listák” a fideszes megfélemlítési koreografia első lépése(i).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Na ugye, hogy hullnak a csontvázak, a szekrényből, de nem abból, amire a Fidesz számított .Csak azt nem tudom, Meggyes urat mikor fogják leváltani. Esténként munka után néha eljárok, az emberek házába egy korsó sörre, ahol megvitatjuk kulturáltan a politikai fejleményeket. Volt egy két szemelenzös fideszes is, akikkel azért lehetet beszélni. Most már kissé visszafogottan nyilatkoznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. bumburi! És azóta kapsz Fideszes újságot?

    Más! Arra én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy meddig tűrik meg Meggyest!
    Most olvastam, hogy Tétényit hazugnak nevezték az esztergomi szemetek = persze ez várható volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Ineroka

    Igen,kapok. Mert a látszatra azért adnak. Olyan jó, én meg mindig el tudom mondani ennek okán a véleményem.
    Meg kell hallgassák! És nem tetszik nekik, de ám!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. bocs neroka, nem szándékosan ütöttem el a nevedet. Elnézést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

20-25 milliárdos adóssága van Esztergomnak 2011. február 1. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos