Ronai and Ronai
AMERIKAI

Esztergomban még mindig Meggyes irányít 2011. január 21. péntek 7:08 | MTI

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Esztergomban még mindig Meggyes irányít

Esztergom – Csaknem kétórás, napirend előtti, személyeskedő vitával kezdődött meg csütörtök este az esztergomi képviselő-testület ülése, ezt követően a válságköltségvetés fideszes többségű testület által készített változatát fogadták el, a polgármester javaslatával szemben.

Az ülés megkezdése után az egyik fideszes képviselő arra kérte Tétényi Éva független polgármestert, hogy zárassa be a tanácsterem ablakait, mert az érdemi munkát zavarja a téren összegyűlt mintegy hatszáz ember pfújolása, a Fidesz-ellenes bekiabálások. Mivel a polgármester erre nem volt hajlandó, ő maga csukta be az ablakokat.
“Több száz polgármester és Tarlós István ilyen hülyeséget nem csinált, hogy csődbe vitte a várost” – jelentette ki a vitában a Fidesz helyi frakcióvezetője, Steindl Balázs, majd elmondta, hogy szerinte több száz olyan város van az országban, ahol van 90 napon túli tartozás, mégsem indítottak adósságrendezési eljárást.
Tétényi Éva polgármester kikérte magának a hozzászólást és úgy fogalmazott: “ezt a hangot Meggyes Tamás volt polgármestertől már megszoktam és elnézem, mert neki már mindegy. De öntől mint fiatalembertől nem fogadom el. Kérem, szedje össze magát”!
A képviselők a napirend előtti vita után elfogadták, hogy tárgyalnak a válságköltségvetés elfogadásáról, de egy óra elteltével se született döntés.
A Fidesz képviselői amellett érveltek, hogy ezt a tervezetet az adósságrendezési biztos elfogadta. Tétényi Éva és az ellenzéki képviselők pedig arra mutattak rá, hogy sok területre nem fordít elegendő összeget a tervezet, ezért a lakosság közérzetét rontják az intézkedések.

Esztergomban a lakosság folyamatosan tüntet Meggyes Tamás volt fideszes polgármester ellen, aki megsemmisítő vereséget szenvedett Tétényi Évával szemben, viszont a Fidesz mégis többséget szerzett a testületben. Így hiába szavazta ki a város a botrányairól elhíresült Meggyest, gyakorlatilag ma is ő irányítja a várost, illetve az ő akarata érvényesül a polgármesterrel szemben.

Ezért Esztergom független polgármestere minden lehetséges eszközzel a képviselő-testület feloszlatását szeretné elérni és a lehető leghamarabb előre hozott választás kiírását szorgalmazná. Tétényi Éva erről csütörtökön este, az általa összehívott úgynevezett népgyűlésen, csaknem 600 ember előtt beszélt, miután a fideszes többség leszavazta az általa benyújtott válságköltségvetést. A polgármester elmondta: a fideszes frakció javaslatát fogadták el, amely a város ellehetetlenülését, intézmények bezárását okozza.
Az eseményen jórészt Tétényi Éva támogatói jelentek meg, de néhányan megpróbáltak fütyülni a beszéde alatt és Tétényi-ellenes táblákat tartottak a magasba.
Az összejövetelt követően Esztergomban képviselő-testületi ülés kezdődött. Ezen Tétényi Éva megkísérli a Fidesz-frakcióval újratárgyaltatni a válságköltségvetést, amelyet egyrészt törvénytelennek tart, másrészt úgy véli, hogy az elvonások rontják a város lakóinak életfeltételeit.
A polgármester a népgyűlésen azt mondta, nem tagadhatja meg a már megszavazott költségvetés aláírását, csak újratárgyalást kérhet, illetve törvényességi vizsgálatot indíthat.
A népgyűlés előtt az esztergomi testület Fidesz-frakciója közleményt juttatott el az MTI-hez, ebben leszögezte: az adósságrendezési bizottság és az adósságrendezési biztos elfogadta a válságköltségvetést, így az “már a jogszabályoknak eleget téve akadályozza meg a vagyonfelosztást, amennyiben Tétényi Éva és a mögötte álló pénzügyi támogatók nem tesznek újabb kísérletet a vagyonfelosztásra”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Én még Jókait és Mikszáthot olvasva nőttem fel..
    Emlékszem arra, hogy választások idején, (ahogy írták)
    néha a fokosnak is szerep jutott.
    Na, csak úgy eszembe jutnak ifjúkori olvasmányok, de mint
    tudjuk, ifjúság, bohóság.
    Mit is szólna az esztergomi önkormányzat, ha a nép
    bevonulna a tanácsterembe?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Azt a fújoló 600 embert a jelenlegi polgármester egyszerűen felbérelte. Amúgy is, a 2/3 értelmében a Fidesznek mindig igaza van… Mit lehet tenni???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  3. Én nem is értem ezeket az embereket, Volt egy választás, ahol Tétényi Évára szavaztak, mint polgármester. Oké. De mit gondoltak? Ha az összes kppviselő fityiszes marad, akkor mit tud tenni Tétényi? Miért nem szavaztak a független vagy más párt égisze alatt induló jelöltekre? Tényleg ennyire ostobák az emberek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. Dakota: Az emberek határtalanul ostobák. Én sem értem, hogy hogyan képzelték ezt így összehozni, független polgármesterrel, meg a bosszút lihegő, revansra vágyó meggyessel és az általa mozgatott kesztyűsbábokkal. De talán most jól megtanulták, mit jelent fideszéknél a nemzeti együttműködés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Én személyesen láttam egy Gyurcsány ellenes “tüntetést”.Nyolc ember !(5 fő egy helyi fideszes vállalkozó alkalmazottai, 2 fő alkoholista, 1 öregasszony aki mindenhol ott van) Az összes magyar TV hírműsorában benne volt.Az esztergomi 600 embert megmozgató népgyűlésről hol lehet riportot látni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Két éve tartózkodom időm kb. kétharmadát Esztergomban és ámulva figyelem az ott történteket, Meggyes és sleppje ámokfutását. Én is teljesen értetlenül álltam az estregomiak döntése előtt! Elzavarták Meggyest, de 100 %-ban beszavazták a Fideszt a képviselőt estületbe = így természetesen Meggyestől sem tudtak megszabadulni. Meggyes ugyanúgy irányítja a csürhéjét, mint polgármester korában, az történik amit ő akar! Nemrégen a helyi TV-ben végignéztem ahogy Meggyes ömlengett magáról, valamilyen iskola támogatásának kényszerű megszüntetése apropóján. Halálra magasztalta magát és Tétényi Évát hibáztatta a megszorításért . Arról mélyen hallgatott, hogy Ő és bandája tette tönkre a várost, miattuk van most adósságrendezés, ,iattuk nem jut pénz sok mindenre. Mélyen hallgat arról is, hogy hová lett a sok-sok millió egy bizonyos, gyerekeknek szóló alapítványból . Szóval szó szerint hányingerem volt. Ha ezt az ürgét meglátom/hallom , hát kinyílik a bicska a zsebemben. Amit még furcsállottam: Tétényi Éva akkor nem olvasta Meggyes fejére a dolgaikat, hanem láthatóan elfásulva, mint egy gép, monoton-hivatalos hangon vezette az ülést. Nem értem!! A helyi TV-t biztosan sokan nézik Esztergomban, közvetítette az ülést = ki kellett volna ezt használnia, hogy a lakosság értesüljön az elmúlt évek Meggyes-ámokfutásáról, hogy mindenki tudja meg mit művelt a Fidesz, és mit művel most = teljes káoszba akarja fullasztani a várost. Nem értem miért nem él ezzel a lehetőséggel Tétényi Éva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Fideszes bosszúhadjárat Esztergomban 2011. március 25. péntek

Az esztergomi Fidesz-lista titka 2011. március 12. szombat

LMP: a Fideszt is vizsgálhatja Budai 2011. március 1. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos