Ronai and Ronai
AMERIKAI

A vallásszabadságot is korlátozni fogják 2011. február 7. hétfő 3:12 | AN

  • Hozzászólások(55)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A vallásszabadságot is korlátozni fogják

Budapest – Új egyházi törvény elfogadására készül az Orbán-kormány, amely különbséget tenne egyházak és nem egyházi vallási felekezetek között. Megvonnák az egyházi státuszt azoktól, akiket a történelminek mondott egyházak riválisaiknak tekintenek.

A korlátozások bevezetéséhez olyan egyházakra hivatkoznak, amelyek az adómegkerülés céljából működnek egyházként, de valójában nem azok. Ugyanakkor a törvény nem ezek kiszűrésére irányul, nem ezen a területen alkalmazna megszorításokat, hanem a nagyegyházaknak kihívást jelentő kisegyházakat hoznák egyöntetűen lehetetlen helyzetbe. Ez a törvény, elfogadása esetén, különbséget tesz hit és hit, hívő és hívő között, gátolja a történelmi egyházaknak nem tetsző felekezetekben vallásukat gyakorló magyar állampolgárok lelkiismereti szabadságát.

Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek azt mondta, hogy az új alkotmány – a mostanihoz hasonlóan – külön is kimondja majd az állam és az egyházak szétválasztását, mely mindkét fél érdeke. Ez az elválasztás azonban nem jelenti azt, hogy ne működhetnének együtt meghatározott kérdésekben a közjó érdekében – emelte ki a kereszténydemokrata politikus. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy az állam nem avatkozhat bele az egyház belső ügyeibe, az egyházak mentességet élveznek számos olyan területen, amely rajtuk kívül minden magyar állampolgárra vagy szervezetre kötelező. Ugyanakkor az egyházak továbbra is magukra vállalhatnak állami feladatokat (oktatás, gyógyítás, stb.), amelyeket az állam köteles finanszírozni.

A miniszter szerint az új alaptörvény rögzítené azt, ami a mostani alkotmányban is szerepel, hogy mindenkinek joga van a gondolat-, a lelkiismeret- és a vallásszabadsághoz, hogy vallását és meggyőződését szabadon megválassza és megváltoztassa, és azt akár egyénileg, akár másokkal együtt nyilvánosan vagy a magánéletben, vallásos cselekményeken, szertartásokon, vagy egyéb módon kinyilváníthassa, illetve ezt mellőzhesse, gyakorolhassa vagy tanítsa.

Az alaptörvényben garantált lelkiismereti- és vallás szabadságot azonban sérti, ha az egyházakról szóló törvényt a miniszter által vázoltak alapján akarják módosítani. Mint Rétvári elmondta, a vallási közösségek és az egyházak működését, az egyházak állami elismerését és nyilvántartását sarkalatos törvény fogja szabályozni. Az új alkotmány már szeretné megteremteni az alapját annak, hogy “a lelkiismereti- és vallásszabadságról szóló, várhatóan tavasszal elfogadandó törvény különbséget tehessen egyházak és vallási egyházi felekezetek között”. A különbségtétel során szempont lehet az egyház történelmi beágyazottsága, társadalmi támogatottsága, híveinek száma, illetve a közfeladatok ellátásában vállalt szerepe. Azért szükséges ennek a törvénynek az átdolgozása az alkotmány elfogadása után, mert az elmúlt húsz évben nagyon sokan visszaéltek az egyházi jogállással – jelentette ki Rétvári.

Amiről Rétvári miniszter beszél, nem új keletű próbálkozás. Már az Antall-kormány idején is szerették volna elérni a történelminek mondott keresztény egyházak, hogy a kisegyházak ne kaphassanak egyházi státuszt, és ennek révén térhódításukat az állam korlátozza. Az elmúlt húsz évben folyamatosan próbálta a politikai jobboldal kiszogálni ezt a nagyegyházi igényt, szektakampányok indultak, hivatkoztak a visszaélésekre a mostanihoz hasonló módon, de a vallásszabadságot szabályozó 1990. évi IV. törvényt nem tudták megváltoztatni, mert soha nem tudtak kétharmados támogatást szerezni céljaiknak. Ez a helyzet változott most meg.

Rétvári arra hivatkozott, hogy “ki kell szűrni azokat, akik csupán adóelkerülési célból alapítottak vallási közösségeket. A nagy intézményfenntartó egyházak és az egyéb, valós teológiai tartalmakat hirdető vallási közösségeknek járna csak a különleges jogállás”. Az új egyházi törvény azonban az egyházi státuszt, a “különleges jogállást” nemcsak azoktól vonná meg, akik az adóelkerülés céljából hoznak létre egyházi közösséget, hanem “a nagy intézményfenntartó egyházakon” kívül mindenkitől. Ennek a különbségtételnek a fonákja ráadásul az, hogy a “nagy intézményfenntartó egyházak” nagy intézményeit nem az egyházak, hanem az állam tartja fenn, nekik. Az adóelkerülést úgy lehetne megszüntetni, hogy megvonnák az adómentességet az egyházaktól. Ebben az esetben senki nem alapítana adómegkerülés szándékával egyházat. Az ilyen egyházakat a jelenlegi törvények alapján is ki lehetne szűrni, de itt ez csupán hivatkozás, a nyilvánvaló szándék nem ez.

Rétvári a fentiekben kifejtette, hogy az egyházi státusz elnyeréséhez a következő szempontokat veszi figyelembe: az egyház történelmi beágyazottsága, társadalmi támogatottsága, híveinek száma, illetve a közfeladatok ellátásában vállalt szerepe. Ez utóbbinak semmi köze nincs a lelkiismereti és vallásszabadsághoz. A társadalmi támogatottság és a hívők létszáma nagyjából ugyanazt jelenti, Régi vágya a katolikus és a református egyháznak, hogy 10 ezer fő legyen az egyházi bejegyzés alsó határa. Ez azt jelenti, hogy Jézus Krisztus a 12 apostolával nem tekinthető egyháznak. A Biblia meghatározása szerint, ahol “ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, én ott vagyok”. Jézus Krisztus nem köti 10 ezer – tudtán kívül – megkeresztelt csecsemőhöz az egyházi státuszt. Sok egyház nem úgy szerveződik, mint a katolikusok vagy később a reformátusok, hogy egy hierarchiába szerveződnek, hanem minden gyülekezetük önálló. Ezek egyike sincs külön-külön 10 ezer fős. Az új egyházi törvény arra kényszerítene felekezeteket, hogy katolikus mintára szerveződjenek, ha egyházi elismerést akarnak kapni.

Ezzel a létszámhatárral az állam beavatkozik a vallási piacba, gátat vet az új vallási mozgalmak kialakulásának és működésének, és állami védelmet nyújt azoknak a régi, megcsontosodott tradícióknak, amelyeket az újabb és újabb reformációs hullámok bontanak meg. Ehhez az államnak nincs joga. Azokat a hívőket, akik nem az állam által preferált vallási közösségbe tartoznak, másodrangú hívőkké teszik, mert az a szervezet, ahol ők a vallásukat gyakorolják, nem lesz bevett vallási felekezet. Ezzel velük szemben a gyanakvást és az elutasítást ébresztik fel. Ez a törvény Semjén Zsolt agyszüleménye, és semmi más célt nem szolgál, mint a katolikus és a vele szövetséges református egyház hegemóniájának megerősítését, hogy a más felekezetekben hívő emberekről elmondhassák: az nem egyház, ahova azok járnak. Egyház csak az, amit Semjén Zsolt – a kétharmaddal a háta mögött – annak mond.

A tervezett törvénymódosítás nem az egyházi státusszal visszaélőket érinti majd elsősorban, hanem a teológiai kihívást jelentő reformegyházakat. Így a baptistákat, a metodistákat, a szabadkeresztényeket, pünkösdistákat, a karizmatikusokat, az adventistákat. Ha nem kapnak egyházi státuszt, akkor a lelkészeik nem lesznek lelkészek, az egyházi intézményeik elveszítik kedvezményeiket, támogatásukat, teológiai intézményeik nem számítanak teológiai iskolának, az állandó objektumokkal nem rendelkezők még istentiszteleti helyeket sem bérelhetnek, mert nem lesznek egyházi jogi személyek, az istentiszteleteik nem minősülnek istentiszteletnek. Istentiszteleteiket bármikor meg lehet zavarni, mert nem élvezik az egyházakra vonatkozó törvényi védelmet.

Mindazok a magyar állampolgárok, akik ilyen felekezethez fognak tartozni, üldöztetésnek, megbélyegzésnek lehetnek kitéve,  akadályokba ütközik majd a szabad vallásgyakorlásuk. Az egyházi törvény ilyen szellemű megváltoztatása durvább megsértése lesz a lelkiismereti- és vallásszabadságnak, mint ahogyan a médiatörvény sérti a sajtószabadságot.

Rátvári szerint “nem szabad engedni, hogy business-egyházakat jegyezzenek be, és ki kell szűrni azokat az álegyházakat, amelyek valójában semmiféle vallástanítást nem hirdetnek, illetve követnek”.  A parlamenti államtitkár hozzá tette: az állam természetesen a vallási tanítás tartalmát az állam és egyház elválasztása miatt továbbra se vizsgálhatja, abban állást sem foglalhat. Ez az utóbbi mondat azonban tagadja az előzőeket, mert ha az állam nem vizsgálhatja a vallási tanítás tartalmát, akkor milyen alapon jelenti ki bármelyik egyházról, hogy az “ál-egyház, vagy business-egyház”. Milyen alapon választja ki azokat, amelyek “valós teológiai tartalmakat hirdető vallási közösségek”? A létszám meghatározása hogyan szűri ki az “ál-egyházat”?

A korábban megjelent kiszivárogtatások szerint az új egyházi törvény nem csupán a jövőre vonatkozóan tagadná meg az egyházi státuszt azoktól, akiktől a történelmi egyházak ezt jónak tartják, hanem visszamenőleges hatállyal azoktól is, akik ezt a státuszt már korábban elnyerték. Újra kellene regisztráltatni magát mindenkinek, és az új törvény alapján – a végkielégítéseknél használt eljáráshoz hasonlóan – visszamenőleges hatállyal szüntetnék meg az egyházi státuszokat.

Az Országgyűlés március elején fogadhatja el az új alkotmány szabályozási elveiről szóló határozati javaslatot, amely alapján a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium elkészíti az új alaptörvény normaszövegének tervezetét; ezt kezdi tárgyalni a parlament – ún. alkotmányozó országgyűlésként – március 15-e után, s dönt róla várhatóan április 25-én, húsvéthétfőn.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (18 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +19 ( 23 szavazatból)
A vallásszabadságot is korlátozni fogják, 4.6 out of 5 based on 18 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(55)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

55 Reader’s Comments

  1. Na ,ezt is megértük ! Már azt is megmondják ,melyik Istenben hihetünk !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  2. Modern inkvizíció,persze a nép teljes támogatásával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  3. Teljesen egyértelmű, mit akar a párt és kormány. Meg Orbán. És, hogy hová fog ez a dolog kifutni. A szcientológusok majd nyilván maradnak. Azok az egyházak meg, amelyek nem a fidesz és vezére szekerét tolják, felszámoltatnak. (Nem lehet véletlen, hogy hosszú idő óta nincs élő adása a Hit Gyülekezetének vasárnaponként az ATV-ben.) Próbálkozna bárki is ilyesmivel Amerikában, ahol számtalan kis-és nagy egyház él egymás mellett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  4. Biznisz egyház.Erről eszembe jut a településünkön a pap. Mindig adjékra áll a szája! Egyházadó, esküvő, keresztelő, temetés, hatalmas üzlet lett!
    Semjénék akarják meghatározni a hitünket? A pedofil, meg gyerekcsináló papokkal? Tudja valaki, hogy mennyi gyerektartást fizet az állam a papok gyerekei után?Rengeteget! Egyszer hallgattam éjszaka a rádiót ott volt szó róla, és az állami támogatásról a kat. egyháznak.Akkor 22 milliárd volt, és ez elég rég volt, azóta sokat emelkedhetett.
    Mit képzelnek ezek? Ide nekem az oroszlánt is, mert a 2/3 birtokában ezt is megtehetik???
    Hát csak élezzék a helyzetet! Olyan ez a párt mint a kis gömböc.Nemsokára eléri a végzet.
    Amit ezek tesznek folyamatosan, messze nem keresztényi cselekedet, hanem bosszú,és bekerítési hadművelet!
    Minden szinten uralni akarnak bennünket, és a hit igájába akarják hajtatni a fejünket.
    És megmagyarázzák! A törvénytelent, az embertelent,és a felháborítót!!!
    Kiátkozás lesz???Mert már csak ez hiányzik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  5. Egyházi halállista
    2011.02.04. 15:11 IGe

    Jelenleg 50 egyház van rajta, “Az 50 legkétesebb magyarországi egyház listája” címlapreklámmal. Tóta W. Árpád már röviden beszólt a témába, hogy nem lesz ez így jó gyerekek, de várható ettől sokkal nagyobb, a médiatörvényhez hasonlatos felbolydulás is.

    Egyenlőre én röviden, csak annyit teszek, mint az adott listán szereplő egyik egyház alapító tagja és sajtószóvivője, hogy felhívást intézek az adott újságnak és az egyházi halállista készítőjének, hogy húzzanak ki arról a névsorról bennünket.

    http://vilagnezet.blog.hu/2011/02/04/egyhazi_halallista

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. Csupán a tények kedvéért: tudomásunk szerint a Hit Gyülekezete nem tartozna a korlátozó egyházügyi rendelkezések alá. Az ATV Németh Sándor betegsége miatt nem sugárzott istentiszteleteket, nem azért, mert őket korlátoznák ebben. A választások előtt olyan hírek láttak napvilágot, hogy a Hit Gyülekezete közeledett a Fideszhez, és egyfajta megbékélés jött létre. Ez jelent meg a lapokban, azóta nem láttunk ezt cáfoló nyilatkozatot.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  7. Ez csak ez vízió, de sok országban így van jelenleg is:

    2011 július 01-től bevezetésre kerül a teljes mértékben eurokonform új magán egyház-finanszírozási rendszer. Punktum. Az eddigi helytelen gyakorlat, az állami egyház -finanszírozás helyett. Aki úgy nyilatkozik személyesen és írásban, a megfelelő egyház nyilvántartási intézményekben, hogy egy adott egyház tagja, az ezzel áttér az államiból a magán egyházi finanszírozásba. Tehát az állam csak annyit tesz, hogy a munkahelyén és a megfelelő formában levonja az egyházadót és azt átutalja az arra jogosult egyháznak. Ebből semmit el nem vesz, de semmit hozzá sem tesz. Aki nem tesz ilyen nyilatkozatot, az automatikusan nem tagja egyik egyháznak sem és nem is kerül nála egyházadó levonásra.

    Ezzel a gyakorlattal, amellyel többek közt Ausztria és Németország is régóta rendelkezik megszűnik az állam évről évre emelkedő kötelezettsége, amely miatt számos bírálat és kellemetlenség érte és éri jelenleg is. Világos átlátható viszonyokat teremt. Kiszűri a korrupciós lehetőségeket is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  8. admin
    Én is hallottam, hogy volt megbeszélésük a Hit gyülekezetnek a fidesszel.Ezt bizonyítandó Németh Sándor szépen bele is szőtte a beszédébe a megbékélést.
    Hiába, orientálódniuk kellett, ha meg akarnak maradni. Márpedig meg akarnak maradni, mert nagy üzlet ez is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  9. “Nem lehet véletlen, hogy hosszú idő óta nincs élő adása a Hit Gyülekezetének vasárnaponként az ATV-ben.” – valóban nem véletlen, hanem Németh Sándor szívinfarktusa és műtéte miatt nincs Vidám Vasárnap egy jó ideje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  10. Már régóta gondolom, hogy ameddig a polgári törvénykezés nem vonatkozik az egyház embereire, addig az állam és egyház emberei nem jog-egyenlőek.Miért kap egy pedofil civil 8 év büntetést, egy pedofil pap meg semmit, legfeljebb az “állását” veszíti el.Vagyis nekik kell minden,ami a laikus civilizació előnye, pénze, de a jogegyenlősége az nem kell. És még ők beszélnek erkölcsről Menjenek a fenébe.
    Azt mondta Erdő Péter..hogy az egyház sohasem törekedett, csak belesodródott a hatalomba.Ekkora hazugságot!!!!!Most ki sodorja bele őket abba, hogy ne legyen jogegyenlőség, hogy ne legyenek rivális kis egyházak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  11. IGe
    Sajnos M.ország nem az az ország, ahol ezt meg lehetne tenni. Itt virágzik a mutyi, az elkenés, a csalás,és minden más szinonimát vegyél ide, ami passzol.
    Csak zavarosban lehet halászni a mi politikusaink, és vallási vezetőink csak ilyen pocsolyában érzik jól magukat.
    Az egy megvalósíthatatlan álom amit leírtál. Legalábbis a jelenlegi helyzetben.
    Nekem is, és még nagyon sokaknak az a véleményünk, hogy a pártok, és az egyházak tartsák el magukat, ne a közösből élősködjenek.Sajnos ez utópia…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  12. Úgy tudom, a kisegyházak minimális taglétszámát 10.000 főben állapítanák meg. Vajon a Jézus-korabeli Rómában volt ennyi keresztény?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  13. Egyébként a bibliai hit terjedésének kimondottan jót tesz az állami üldöztetés. Az első pofont azzal kapta a kereszténység, hogy államvallást csináltak belőle. Amit oroszlánokkal, kínzásokkal, kivégzésekkel nem tudtak elérni, azt a politika halálos szorítása megtette, lett Egyház helyett szervezet, “Kiknél megvan a kegyességnek látszata, de megtagadják annak erejét. És ezeket kerüld.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  14. Németh Sándornak refuá selémá! (Teljes gyógyulást!)

    Szeretném megjegyezni, hogy a vallásszabadság már ott nagyot sérült, mikor az önkormányzati iskolákat nekiadták az egyházaknak, ti. ahol egy önkormányzatnak nincs pénze fenntartani az iskoláját, akkor azt fenntarthatja a helységben működő nagyegyház. S abban az esetben, s többnyire ez a helyzet, mikor csak egy iskola van egy kisközségben, akkor akár tetszik, akár nem, viheted a gyereked katolikus agytágításra, vagy elköltözöl. Vagy hordod a szomszéd faluba, ha ott még van állami iskola.
    Aztán volt még egy érdekes ötletük, s ez is sérti több egyház tagjai számára a vallásszabadságot: be akarják vezetni a szabad vasárnapot, vagyis tilos lesz vasárnap dolgozni. Nem tudom, hány embert érint, de nem keveset, hogy nekik tilos szombaton dolgozni: pl. zsidók, adventisták, de sok evangéliumi keresztény gyülekezet is visszatért a Bibliában szereplő eredeti parancshoz, a 7. nap megszenteléséhez. Ők eddig vasárnap dolgoztak, ha olyan volt az állásuk, hogy kellett hétvégi munka. Most meg majd kirúgják őket. S próbáljanak meg jelen körülmények közt olyan állást találni, ahol szombaton pihenhetnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  15. Az Alkotmányjoghoz Valamelyest Konyító Ember (http://hirszerzo.hu/publicisztika/20110204_felhok_jonnek_magyarorszagra) keresztény, akár tetszik akár nem, most épp az! S illik nektek is annak lenni, vagy azzá lenni, de gyorsan.
    Akinek nem tetszik, el lehet tolni a talicskát, megmondatott. Ne reménykedjetek az Alkotmánybíróságban:
    “Ha az Alkotmánybíróság valamiről nem tudja kimondani, hogy alkotmányellenes, az azt jelenti, hogy nem alkotmányellenes.” (szijjártó péter) Márpedig ez az Alkotmánybíróság nem fogja soha kimondani csak azt, amit megengednek neki. Kár reménykedni, hogy a klasszikust (azéris) pontatlanul idézzem.
    Különben meg nem értem, mért akartok vallást választani, mikor már az is meg van szabva, milyen újságot szabad olvasni, milyet nem, milyen képeket nézegethetünk, s milyen dalokat szabad hallgatni a rádióban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  16. Mire meg lesz az új alkotmány ,nem lesz szükség Alkotmánybíróságra .Orbán majd eldönti ,kit kell tisztelni ,melyik iskolába járjon a gyerek, és hol imádkozz !Gyönyörű kilátások ,csak kibírjuk ép ésszel !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  17. Kedves Hanna !

    Talán vissza jön a Szabad Európa ?( gyermekkorom klassz rádiója ! )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  18. Hallhattátok már: Nagy győzelem = nagy változás, kis győzelem = kis változás!
    Nos, ifjú kegyelmes urunk, bölcs vezírünk s nemzet(meg)vezetőnk legnagyobb támogatója az egyház. És nagy egyház = nagy támogatás, kis egyház = kis támogatás.
    Az egyház sem szereti a versenytársakat, nekik is érdekük, hogy a pálya megtisztuljon. Egyrészt támogatást, másrészt híveket nem visznek el tőlük!
    Így aztán egy ilyen nekik kedvező változást a lélekkufárok igen lelkesen fogadnak. A szószékról még az eddigieknél is lelkesebben mondják meg a befolyásolható, agymosott hívőket a véleményüket. Ha meg a szerencsétlen nem hajlana a szép szóra, akkor jöhet az agyilag történő erőszakolás. Az elkárhozással, kiátkozással, világvégével történő fenyegetés, stb.
    Tehát ne csodálkozzatok, hiszen ez a lépés is egyértelműen a fülkeforradalmi bódulat állandósítását szolgálja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  19. “nem szabad engedni, hogy business-egyházakat jegyezzenek be” Öööö…. melyik is az a vallás, amelyik a legtöbb pénzt zsebeli be már hossssszú évek óta magának? És a vasárnapi rituáléik része, hogy perselyt adogatnak körbe, amibe a híveknek tejelni KELL? Jahogy keresztényeknek hívják őket.

    Örültünk, hogy végre föl lehet éleszteni az ősi vallásokat, egyházt alapíthatunk rá. Bár kevesen vagyunk, de épp elegen, hogy ezt megtehessük. Nem akarunk mi se meggazdagodni, se adót kerülgetni, csak vallásként elismerve és békén hagyva lenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  20. A délelőtt rendezkedtem az íróasztalomban és megtaláltam az egyetlen kitüntetést amit az előző rendszerben huszonöt évi tisztességes munkáért kaptam,Kiváló Munkáért nevű kitüntetést.Ez egy miniszteri kitüntetés volt anno,többnyire kisemberek,munkásemberek is meg kaphatták.
    Huszonöt évi munkáért,a 44-ből !
    Bevillant a következő :
    Miért is kapott ez a “politikus” olyan magas kitüntetést,és olyan magas helyről?
    Sajnos a jólneveltségem és az éber moderátor miatt nem minősítem ennek az embernek az eddig megismert tevékenységét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  21. TancsKaszabell!

    Önt a 25 éves munka mellett azért is tünteték ki, mert e mellett alázattal tűrte a diktatúrát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  22. megint felfujnak valamit ami nincs. Ennek a cikknek már a cime is helytelen, alapjában véve Orbán ellenes ujságiro irhatta. A Népszava (és az ujságiro) most kivel van? melyik párt lapja? talán az MSZP vagy kommunista? A Fideszt nem a jozan ész választotta, hanem mert nem volt más választása a magyaroknak. Szükséges rossz, period.

    Több rendkivül jo hozzászolás sokkal értelmesebb, mint az ujságiró elvakult véleménye. Az egyházi törvény logikus és következetes, a célja, hogy megállitsa az egyházi és vallási alapon beindulo hazardirozásokat. Szo sincs vallásszabadságrol, – legyen annyi vallás amennyit akartok, de ne a közösség és az állam pénzén. Ennyi az egész, ki nem látja? Az aki hivatalbol ellenzék és mindent kritizál, amit a másik csinál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -17 (17 szavazatból)
  23. Buchmüller úr, jó szándéka és jóhiszeműsége ellenére téved. Kaliforniában elszakadt némileg a magyarországi valóságtól. Csak azért tesszük ezt szóvá, mert lapunkat a cikk nyomán “kommunistának” nevezi. Szeretném felhívni a figyelmét, hogy ez a cikk a lelkiismereti szabadság, az egyházak és vallások közötti egyenlőség mellett érvel. A a történelmi egyházak és az állam között újra létre karják hozni a trón és az oltár szövetségét. Másodrendű polgárrá minősítik, akik nem az állam kijelölt egyházhoz tartoznak, nem a preferált hittételekben hisznek. Éppen a kommunista rendszerben volt utoljára olyan megkülönböztetés, ami ellen ez a cikk szól, hogy a kommunista állammal kollaboráló nagyegyházak külön elbírálás alá estek, mint a Szabadegyházak Tanácsa alá besorolt ún. kisegyházak. Az új törvény célja, hogy megbélyegezze a nem “történelmi” egyházakhoz tartozókat, és működésük alapját ellehetetlenítse. Ez sérti az állam világnézeti semlegességét. Lapunk a felekezeti egyenlőség és a vallásszabadság mellett emel szót, ami nem kifejezetten kommunista hagyomány.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  24. Peter Buchmüller!

    Írod, hogy:
    “Az egyházi törvény logikus és következetes, a célja, hogy megállitsa az egyházi és vallási alapon beindulo hazardirozásokat. “…………
    …….legyen annyi vallás amennyit akartok, de ne a közösség és az állam pénzén. Ennyi az egész, ki nem látja?”

    Nos én látom, hogy ez igaz lesz minden kisegyházra, de nem igaz most sem és később sem lesz igaz a nagyegyházakra, tudniillik most is súlyos milliárdokat költ az állam a nagyegyházakra és a jövőben még többet fog rájuk költeni.(a hívő és nem hívők pénzéből!). Tehát ki nem látja? Úgy nézem Te nem látod, vagy látod,, de úgy teszel, mintha nem is!

    Meggyőződésem, hogy a megoldás az lenne, ha minden egyházat, a kicsit is és a nagyokat is a saját hívőik tartanák el , mint fenntebb egyik kommentáló említette is. (pl. Ausztria). (persze mindez legyen érvényes minden pártra is = tartsa el őket a tagságuk).
    Remélem a kisegyházak tagjai (pl. jehovisták, adventisták, stb = igen sokan lehetnek az országban) mélyen felháborodnak ezen a törvényen és kellő mértékben tiltakozni is fognak. (bízom benne, hogy ez megint kiborítja a bilit a nagyvilágban! ).
    Adjunk új titulust Vezérünknek, szerintem már kiérdemelte a Nagy Hittérítő címet is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  25. Helyes, mert a választasi pprogramokból nyilvánvaló, hogy a kétharmad hatalmat egy új keresztesháború megvívására is felhatalmazták az emberek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  26. Békés és szeretetteljes estét kívánok Mindenkinek !
    –lettem : persona non grata…

    Valamiben hinni kell .
    Én hiszek az örök körforgásban ,
    hogy a fagyos tél után jön , mert jönnie kell a tavasznak,
    –vallások , szekták jönnek-mennek ,
    Én hiszek a Tízparancsolatban..
    //remélem ezzel nem babráltam meg senki érzékenységét../üdv :tutticarlos

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. KedvesNéróka, ahogy Peter Buchmüllerhez értem, azonnal beindultam, de aztán olvasva Téged, már csak annyit bírok mondani: 100 %-ban egyetértek Veled! Főleg ami a pénzt illeti! A Nagy Testvér Nagy Megváltónk immár, s mint írtad: Nagy Hittérítő is. Lassan megkap minden kitüntetést, csak a hős anyát nem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. Eléggé önző hozzáállás, de örülök, hogy nem vagyok vallásos. Mint ahogy sokan nem azok, leginkább falun járnak az emberek templomban. Ott meg eddig is politikai misét tartott a pap. Vagyis semmi nem fog változni. Egyébként a vallásháborúk okozták a legnagyobb károkat a történelem során.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  29. Kedves Hanna, Neroka, Peter Buchmuller,

    itt van egy kis tévedés. A kisegyházak nem az állam pénzén élnek, nem kapnak hitéleti támogatást, többségük az önfenntartó egyházi modell híve, és helyteleníti a történelmi egyházak sokmilliárdos állami finanszírozását. Nem arról van szó, hogy “legyen annyi vallás amennyit akartok, de ne a közösség és az állam pénzén.” Éppen arról van szó, hogy ne legyen annyi vallás, amennyit akartok, hiszen itt az egyházi státuszt akarják megvonni, nem a pénztámogatást. Amit a kisegyházak az államtól kapnak, arról a pénzről lemondanak bármikor. Ők az egyházi státusz megvonását kifogásolják. Az adómegkerülés a szcientológusokat érinti egyedül, mert nekik vannak tanfolyami bevételeik, amelyek után nem adóznak. Ennek ürügyén vennék el az egyházi státuszt sok tucat keresztény kisegyháztól, gyülekezettől. Az állam erejével mondatja ki a katolikus és a református egyház, hogy az ő teológiájuk a bevett, az igazi, a hiteles, a magasabbrendű. Ez sérti a lelkiismereti szabadságot és az állam világnézeti semlegességét.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  30. Népirtások, keresztes hadjárat, inquizíció, adózás alól kibújás, sőt adóból rész követelés, boszorkányüldözés, gyengébb akaratú emberek kihasználása, vagyonának szipolyozása, a holokauszt alatt kussban maradás, a hitüket alátámasztó leírást csak másolták, a megváltó figurája 5000 évvel ezelőtt is létezett, szinte ugyanezen feltételekkel,
    (összesen kb 30 szinte teljesen azonos megváltó sztori van), előjogok követelése, stb…
    Ezek a történelmi egyházak. Evidensnek veszik, hogy ők a köztudatban a jók, és a mélyen tiszteltek. Pedig ők az eredendő gonosz.
    Különben miért a pénzt hajszolják foggal körömmel?
    Miért nem a templomokban osztanak meleg-ételt a hajléktalanoknak?
    Miért nincsenek felakasztva a pedofil papok?
    Miért tartották sötétségben a középkort?
    Miért akadályozzák kézzel-lábbal a fejlődést?
    Mert az egész banda egy 2000 éves átverés, egy központosított pénznyelő, ahol minél magasabban vagy, annál gazdagabban van egyre kevesebb dolgod.
    Olyan az egész, mint egy MLM piramis.
    Csak itt tényleg jól járnak az alján lévők is, hiszen a hívőktől is folyik be a pénz, és az államtól is. minden országban, ahol ezek el vannak ismerve.
    Csak a pokollal, és kárhozattal befenyített tagok zsebéből ömlik át a pénz a nagytestvér földi helytartóinak zsebébe. (hiszen mindent lát nem?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  31. felteszem a kérdést : KI OKOZOTT TÖBB KÁRT AZ EMBERISÉGNEK ?

    Sztálin ?
    Hitler ?
    Keresztény lovagok “?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  32. …hinni valamiben : az már vallás. hitvallás

    –nem hinni valamiben : céltalanság

    Én hiszek az örök körforgásban ,
    hiszem hogy az éjszakai setétség’ után
    jön a napfény…
    //na persze , kockacukorból házat építeni nem lehet…
    //a borsónyi agyúaknak : a választási Ígéret elszállt ,
    és kering a levegőben ,és elkeveredik mint szellentés a tömjénfüstben..
    –nem ezt akartuk , nem ezt kerestük. //tutticarlos

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Kedves Admin, ez nekem ellentmondásnak tűnik, amit írsz: egyszer: “A kisegyházak nem az állam pénzén élnek, nem kapnak hitéleti támogatást”, aztán: “Amit a kisegyházak az államtól kapnak, arról a pénzről lemondanak bármikor.”
    Akkor most kapnak, vagy nem?
    Nehezen tudom elhinni, hogy ne minden a pénzről szólna. Ha ők az egyházi státusz megvonását kifogásolják, akkor az fáj nekik, hogy az adományok után adózni kell?
    Nem vagyok valami tájékozott ebben a kérdésben, azt tudom, hogy az az “egyház”, amihez tartozom, rendesen kap az államtól pénzt, s ez engem nagyon felháborít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. Orbán hadának lépése dobog,
    bunkók jönnek, oroznak jogot,
    hazudnak rendet, és te már tudod ,
    hazug álmok, amiért eladtad országod!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  35. observer!
    A szívemből szóltál, csak én nem mertem így kimondani. Na nem a hatalomtól, vagy a Vatikántól való félelmemben, hanem az igazi (és részben megtévesztett) hívők megsértésétől való félelmemben. Sajnos a közvetlen közelemben is vannak olyan hívők, akik “szorgalmasan ” fizetik a különböző egyházi befizetni valókat, (temetés, keresztelő, esküvő, stb.= nem is kicsi összegeket), sopánkodnak is, hogy drága, de istenítik a papjukat és személyes sértésnek veszik, ha valaki rosszat mer mondani róluk. Úgyhogy én igyekszem tiszteletben tartani a hitüket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. neroka

    Bocs- de én úgy hiszem, a papok és az egyház kapcsolata a valláshoz és Istenhez olyan, mint a TV-műsorok kapcsolata a kábel TV szolgáltatókkal- azaz voltaképp semmi.

    A híveknek szükségük lehet közvetítőkre – ám az ár magas esetenként.
    Az átviteli jeltorzulások miatt megtörténhet, hogy rá sem ismerünk saját Teremtőnkre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  37. Tudomásom szerint a kisegyházak nem állami pénzből élnek, hitéleti támogatást nem kapnak. Talán az 1 százalékos felajánlások arányában van valami jóváírás, de más nincs. A célba vett keresztény kisegyházakat nem az állami pénz érdekli, ez biztos. Ilyen ugyanis esetükben nincs. Az egzisztenciális ellehetetlenülés, hiszen ha nem egyház, akkor milyen jogi személy lehetnek? Társadalmi szervezet? Kft.? Ki és milyen jogon üzemeltet intézményt, bérel termet? Másrészt az egyházi rang megvonása, a teológiai megkülönböztetés, lefokozás. “Hova jársz templomba?” “A metodista gyülekezetbe.” “Az nem is egyház.”

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Köszönöm Admin a válaszod.
    Mindig tanul az ember…, engem ugyan soha nem érdekelne, hogy ki mit mond azokról, akikkel egy hitet osztok. Szerintem, ha az ember biztos a hitében, ilyesmi nem befolyásolja. Az egyházaknak pedig, mindnek, jót tesz egy kis szorongatás. Egy kicsi, nem nagy! De a legjobbat az tesz nekik, ha távol maradnak a politikától, és az állam pénzétől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Egyébként a római pedofilikus-kaotikus egyház a legszennyesebb „keresztény” egyház mind közül. Már a népi folklór része Magyarországon (is) a mohó, perverz, pedofil, gennyedék pap figurája. Lehet ezt maszatolni, de a történelem legnagyobb intézményesített internacionalista politikai prostituáltja Rómában székel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  40. T. Adimin!
    Bocsánat, de vitáznom kell veled.
    Eredetileg az egyházaknak valóban a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásából volt bevétele, plusz a közfeladatok ellátása (loktatás, betegellátás) után járó állami támogatás.
    De 1-2 éven belül rádöbbentek az egyházak, hogy messze nem folyik be hozzájuk az az összeg, ami az hívők aránya, illetve az egyes egyházak állítólagos támogatottsága alapján kellett volna. Nagyon sokan sportegyesületet, művészeti társaságot, a gyermekeik iskoláját támogató egyesületet, stb. támogattak, nagyon sokan meg egyáltalán nem rendelkeztek. No meg aztán gyanítom: azt sem akarták igazán, hogy kiderüljön: ténylegesen hányan támogatnak 1-1 egyházat. Meg azt sem, hogy ennek az állítólagos fenenagy keresztény fordulatnak ellenére sincsenek olyan döntő többségben a hívők, mint állítják…
    Ezért aztán néhány éve a nagy egyházak kérték, és úgy tudom, ezt el is fogadták, hogy az szja bevétel 1 százalékát az adózók rendelkezése nélkül is fixen megkapják.
    Ha tévednék, elnézést kérek (nem szándékos félrevezetésről van szó!), nem vagyok adószakértő.
    Továbbra sem kaptam válasz arra, miért áll egy hozzászólásom második napja moderálásra várva? Elkapott volna a gépszíj? Elragadtattam volna magamat?
    Másrészt mit jelent az, hogy a hozzászóló beceneve kék színnel jelenik meg?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Az imént írtam az Adminnak egy a témában írt válaszához egy hozzászólást, ami elküldés után piros “Your comment is awaiting moderation.” megjegyzéssel jelent meg Mi lehet az oka?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. T. Gugyerák,

    semmi probléma nincs az Ön hozzászólásaival. Számunkra is érthetetlen, hogy egyes hozzászólások miért akadnak el. A szisztéma szerint, akinek van egy elfogadott hozzászólása, utána szabadon azonnal felmegy a hozzászólása, automatikusan. Ebben nincs változás, néhány hozzászólás mégis elakad. Ennek oka csak az lehet, hogy a rendszer valamiért új hozzászólóként ismeri fel, azt nem tudom, miért. Kérem, legyen kedves megismételni a be nem jutott hozzászólását, nálunk nincs blokkolva.
    Hétfőn a rendszergazdát megkérjük a hiba okának kiderítésére. Addig is szíves elnézésüket kérjük. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. Nekem is nem egyszer jött ilyen piros betűs felírat. Ma is egy kommentemhez, de pár perc múlva eltűnt a felírat. Elolvastam a kommentemet ismét, és megállapítottam mint tartalmában, mint stílusában rendkívül moderált voltam. Én is szeretném tudni milyen elvek alapján működik ez a moderáció?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. Visszavonom előző kíváncsiskodásomat = mire feltettem addigra fenn volt admin válasza. Köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. Tudom ez nyilván nem érinti az ateistákat, de ha az emberben van némi erkölcs, akkor átérzi, hogy mennyire sérül itt az egyenlőség. Én többistenhitű (nem részletezném mélyebben) vagyok. Ahhoz, hogy összegyűlhessünk és esetleg helyeket foglaljunk le szükséges valami szervezet, mert általában csak vállat vonogatnak és elküldenek. Hogy csak egyet említsek a sok probléma közül, ami nem jöhet létre, ha nincs valami hivatalos forma.

    Engem zavar az ateisták nevében is, amit pl. az Alkotmánnyal tesznek. De a témánál maradva, egyszer szeretném azt, hogy elfogadott legyen az én vallásom is.

    Tudom vannak “egyházak” melyek a pénz miatt alakulnak. De számtalan jó példa is van, akiknek a profitjuk igen csekély, s azt is csak a vallásra fordítják, nem magukra.

    Engem ez felháborít. Én hibám is, hogy kormányra kerültek, mert én pont elutaztam a szavazás napján és nem kértem át magam egy szavazóhelyre. De ettől még el kell viselnem, hogy jogaimat egy pillanat alatt eltörlik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. Találtam egy érdekeset:

    “Szőnyi szerint vallási egyenjogúság csak keresztényeknek jár – A Heti Válasz XI évfolyam 5. száma címlapján hatalmas betűkkel hirdeti, hogy tudják, melyik az az 50 kisegyház, melyet leginkább veszélyeztet a kisegyházakról szóló törvénymódosítás.”

    A teljes cikk itt olvasható: http://pwh.freeblog.hu/archives/2011/02/07/Szonyi_szerint_vallasi_egyenjogusag_csak_keresztenyeknek_jar/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. tóthlili 2011. február 6. vasárnap 07:38
    Szerintem éppen a szcientológusok fognak menni mint „egyház” – persze mások is. Volt egy időszakom, amikor a neten ráakadtam egy Rémálom blogra, és onnan elindulva hónapokig kizárólag szci ellenes blogokkal, cikkekkel, videókkal múlattam az időmet. Aztán sok elmentett anyag olvasatlanul maradt, mert egy éve felváltotta a politika, 9 év absztinencia után, de már kezdek telítődni vele is.
    Míg dolgoztam, minden évben találkoztam adóbevallási időszakban az egyházak listájával, technikai számaival (az 1% miatt). Nem egy név fakasztott mosolyra, de igazán csak a szci, amit passzolnék. A megismert anyagokból úgy gondolom, hogy lelki-anyagi csőd is lehet a vége, különösen a mi anyagi lehetőségeinket, és az ő pénzigényeiket összehasonlítva. Bár nem mindenhol kaptak egyházi státuszt, és van ahol nem működhetnek, mégis róluk gondolom, hogy az USA lesz az egyik tiltakozó a vallásszabadság korlátozása, a státusz megvonása miatt.
    Ezügyben tudathasadásom van, a szcit korlátoznám, de ha emiatt a fidit lerohanja a világ egy része, azt élvezném. Hja, nagy csalódás, kis örömök.
    Nem vagyok vallásellenes, de egyházellenes nagyon, mégpedig kb. a „bitangkassza” témától kezdődően, arra még rakódott a nyomulás, pártoskodás, agitálás, megbélyegzés, pénzéhség, H. Lóránt munkássága és sok más. Ez a nagyegyházakra vonatkozik. Görögkatolikusként az 1% adómat mindig valamilyen ortodox kisegyháznak ajánlottam fel, a nagyoktól herótom van.
    A kereszténység mindenféle elágazását el tudom fogadni, bármilyen kicsi. (Iványi Gábor metodista lelkészt nagyonis kedvelem, értékelem.) De az Ázsiában, Indiában található vallások sem zavarnak, nálunk működve sem, az itteni muzulmán sem. Érdekes, hogy csak a szcit találom idegennek, igazi helye Amerikában van, felépítése mint egy konszern, csillogása, meseszövése mint Hollywood filmipara, mely szükséges, de nem kell mindenhol létrehozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. IGe 2011. február 6. vasárnap 08:20
    A víziód kedvemre való, kár hogy másnak (nem nevezem meg) nagyobb víziói vannak.
    A Rémálom blogban olvastam először a hozzászólásaidat, a blogodra is odatévedek időnként, ha olyan link kerül elém.

    Gugyerák 2011. február 6. vasárnap 20:28
    Nem tudom, hogy az egyházak kérték-e vagy a szenteskedők maguk ajánlották fel, de tény, hogy az 1%-okat valamilyen kulcs alapján nagyon bőségesen megfejelik arra hivatkozva, hogy nem minden hívő tud adófelajánlást tenni, csak aki adóbevallást tölt ki (kiesnek a nyugdíjasok, gyerekek, eltartottak, gondolom a segélyesek, munkanélküliek is, pedig mind-mind arra vágyna, hogy pénzzel támogassa őket).
    Ezért tartják csalókának az 1%-ok és a hívők számának összehasonlítását, és ezért nem tudhatunk mi sem biztosat. Ha minden sarkon állna egy templom, mindig zsúfolva (de nem erőszakkal beterelve) hívőkkel, akkor verhetnék a mellüket, anélkül humbug minden szavuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. Minden jel azt mutatja, hogy Adventistáknak igazuk lesz! Jó lenne megismerni amit már 100-150 éve hírdetnek: nemsokára a katolikusok lesznek a világ vezetői és diktátorai is egyben. A többi egyházat pedig előszőr csak leírják, később keményebb eszközökhöz is nyúlnak majd. http://www.adventista.hu/egwhite/honlap/nk/37.htm

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  50. A kisegyházak állami támogatásához fűznék hozzá annyit, hogy nem tudom, melyik kisegyház, mennyi állami támogatásban részesül, de igenis létezik olyan kisegyház, amelyik elvből nem fogad el állami támogatást hitéleti tevékenységre, a közösség tagjai önkéntes adományaikkal, illetve jövedelmük tizedrészével támogatják. Sőt főiskolát is működtet, igaz, a lelkészek, adminisztratív dolgozók nem kapnak kimagasló fizetést, de hitből teszik, amit tesznek. Isten valóban megáldja őket.
    Ha valóban a finanszírozás kérdéséről lenne szó “kiszűrés” terén, akkor egyszerűen csak az állami támogatást kellene megvonni MINDEN egyháztól, és aki még ezek után is egyház akar maradni, az bizonyíték arra, hogy valóban hiten alapszik a működése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A melegek is tiltakoznak az alkotmányterv ellen 2011. március 31. csütörtök | FH

Milyen lehetett az eltűnt Gyurcsány-alkotmány? 2011. március 31. csütörtök | FH

Kozmetikázza külföldre az alkotmányt a kormány 2011. március 31. csütörtök

Csak indiánok használhatnak sastollat 2011. március 30. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos