Ronai and Ronai
AMERIKAI

A melegek is tiltakoznak az alkotmányterv ellen 2011. március 31. csütörtök 14:26 | FH

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Budapest – Aláírásokat gyűjt az új alkotmány tervezetének diszkrimináló rendelkezései ellen az interneten a magyarországi meleg bloggerek közössége, és tiltakozó tüntetést is szervez április 15-ére.

A magyar és angol nyelvű online petíciót több mint 800-an írták alá eddig. Létrehozták a Meleg Egyenjogúságért Koalíciót (MEGYEK) is, amely egységesen akar fellépni a társadalmi egyenlőségért.

A kezdeményezők úgy látják, hogy súlyosan diszkriminatív az új alaptörvény tervezete a magyar leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű közösség tagjaira nézve. Nem terjesztik ki ugyanis az azonos nemű párokra a különnemű párokat megillető jogokat, a kezdeményezők szerint valószínűleg hosszú évekre másodrendű állampolgárokká akarják tenni ezeket az embereket.

A magyar és angol nyelvű online petíciót szerdán mutatták be. Csütörtökön fél 10-ig 805-en írták alá. Csatlakozni április 18-ig lehet a kezdeményezéshez.

A Meleg Egyenjogúságért Koalíció április 15-én pénteken 18 órától tartja első nyilvános megmozdulását: tüntetést szervez a készülő alkotmány szerintük diszkriminatív rendelkezései ellen Budapestre, az Alkotmány utca és a Kossuth tér kereszteződéséhez. Felhívása szerint a helyszínre vár minden jóérzésű embert és magánemberként politikusokat is.

A petícióhoz kapcsolódó nyilatkozat a nyilatkozatazegyenjogusagrol.blog.hu oldalon érhető el, maga a petíció pedig a www.ipetitions.com/petition/nyilatkozatazegyenjogusagert címen írható alá.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Csodálkoztam, hogy eddig nem emeltek szót. Most aztán az ő szempotjukból minden megszűnik – ld. meleg büszkeség, nyilvános megvallás és a házasságuk álma. Folytatódik a dudatosan erőszakos diszkrimináció. Kiváncsi lennék, a kereszténydemokraták és a fideszesek egyáltalán magyarnak tartják őket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  2. sajtkukac! Hogy kérdezhetsz ilyet? 2002-ben hol voltál, amikor Orbán a veresége pillanatában meghirdette a totális kirekesztés, a gyűlölet, a megfélemlítés politikáját? “A haza nem lehet ellenzékben” – ebben minden benne van. A fidesz (aztán gyermeke, a jobbik) mindenkit idegennek, árulónak tartanak, akik nem azonosulnak az ő eszmerendszerükkel, akik nem őket szolgálják.
    2002-től lehetett volna sok utolsó alkalom, hogy felébrednek a kómából a magukat demokratáknak melldöngetők. Most ilyen ártalmatlan petíciók csak mosolyt fakasztanak Orbán orcáján.
    Egyébként is: onnantól kezdve, hogy a jelenlegi hatalom totálisan illegitim, mivel magyar és nemzetközi törvény (párizsi békeszerződés) megszegtésével létezhet , bármi egyébről beszélni fölösleges és nevetséges.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Lehet hogy bennem van a hiba,nem vagyok eléggé liberális,de nem tudok velük együttérezni.
    ,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

MTI: éjjel, nappal, minden hullámhosszon 2014. április 6. vasárnap

Orbánék megbüntették az ATV-t 2014. április 2. szerda

Az Operánál tüntet vasárnap az ellenzék 2014. március 30. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos