Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán rendszere ellen tüntettek az Operánál 2014. március 30. vasárnap 20:59 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán rendszere ellen tüntettek az Operánál

Budapest – Választási részvételre buzdítottak az ötpárti ellenzék szövetség vezetői vasárnap a baloldali összefogás nagygyűlésén a budapesti operaháznál, azt hangsúlyozva: az ország két világkép, Kelet és Nyugat között választ április 6-án.

Akinek volt hozzá gyomra, és nem tartott attól, hogy hányinger kerülgeti, az megnézhette este a köztévének nevezett hírhamisító-műhely híradónak csúfolt produkcióját. Ők is belementek az ilyenkor szokásos számháborúba, majd megemlítették, hogy a szervezők szerint az Operánál kezdődő tömeg vége az Oktogonon is túlnyúlt. Ez nem igaz, mondták a köztelevízióban, majd meg is mutatták az Oktogont, tényleg nem volt ott senki.

Aki járt a helyszínen az tudja, hogy a tömeg valóban túlért az Oktogonon, ám a derék köztévés hírhamisítók ezúttal is a már három évvel ezelőtt bevált trükköt alkalmazták: a felvételt olyan időpontban rögzítették – a gyűlés előtt, vagy után, – amikor tényleg kevesen jártak arra.

Nem mintha ez lenne a lényeg, hogy hol hányan voltak, ám, ha már a témánál tartunk, azt mindenképpen meg kell említeni, hogy a szombati békementre a helyi Fidesz központokból szervezték az embereket, ingyen utaztatták őket, és a megjelenés számukra nem egyszerűen dicsőség volt, de egyes vidéki munkaadók szemében kifejezetten elvárásnak számított. Ezzel szemben a vasárnapi „kormányváltó” tüntetésre mindenki a saját jószántából és a saját költségén érkezett, megjelenésével, és esetlegesen vágóképként való szereplésével pedig nem kevés kockázatot is vállalt.

Kónya Péter, az Együtt-PM társelnöke a rendezvényt megnyitva emlékeztetett arra, hogy jelképes a nagygyűlés helyszíne, 2012. január 2-án ugyanis itt szerveztek tüntetést a köztársaság lebontása, az új alaptörvény ellen, miközben Orbán Viktor és talpnyalói bent az operaházban ünnepelték egy új birodalom születését.

Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt valódi munkahelyeket, tisztességes béreket, a növekedést segítő gazdaságpolitikát és igazságos társadalompolitikát ígért. Két világ- és jövőkép áll szemben egymással, a Fidesz új pártállamot akar, a baloldali szövetség pedig köztársaságot, modern, európai Magyarországot, mondta.

Szerinte az Orbán-kormány elszegényedést, elvándorlást és félelmet hozott, és az ország legrosszabb hagyományaiból építkezik: ideológiailag horthysta, szemlélete feudális, a hatalomgyakorlás szempontjából pedig bolsevik.

Az MSZP elnöke elmondta: az országban a legnagyobb probléma, hogy nincs munka, a miniszterelnök mégis foglalkoztatottsági rekordról beszél. Szerinte azonban a közmunkabérből nem lehet megélni, ezért 250 ezer valódi munkahelyre, tisztes bérekre van szükség, és nettó százezer forintra kell emelni a minimálbért.

Tandíjmentességet ígért azoknak a diákoknak, akik szeptemberben kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat, kilátásba helyezte az alapvető élelmiszerek árának csökkentését, a rezsicsökkentés igazságossá tételét – a gazdagok nem kapnak semmit, a szegények többet – és a nyugdíjak emelését.

Beszédében “bolseviktornak”, Putyin pincsijének és gyávának nevezte Orbán Viktort, akit ismét arra szólított fel, fogadja el a miniszterelnök-jelölti vitára vonatkozó kihívását. Ekkor a tömegből többen azt skandálták a kormányfőnek címezve: gyáva. Többször felhangzott az “Orbán takarodj!” rigmus is.

Mesterházy Attila azt mondta: ellenszélben kell kampányolniuk, a Fidesz minden nap hazugságokkal, rágalmakkal próbálja megosztani szövetségüket, de szerinte ez csak erősebbé teszi őket. Hozzátette: a kormánypárt kiszervezte gyűlöletkampányát, amelyet szerinte az ellenzéket mocskoló, megalázó közmédia és a Civil Összefogás Fórum folytat le. Utóbbiról azt mondta: a CÖF rövidítés valójában civilbe öltözött fideszeseket takar.

A baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje arra biztatta az embereket, menjenek el voksolni, mert minden egyes szavazat számít, és a szavazófülkében törlesszenek, vágjanak vissza a Fidesznek azokért az aljasságokért, megaláztatásokért, amelyeket az elmúlt négy évben elszenvedtek, és küldjék ezt a korrupt bandát a történelem szemétdombjára.

Él a magyar szabadság és a magyar demokrácia – ezt már Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, a tüntetés első szónoka mondta.

A volt miniszterelnök úgy fogalmazott: a magyar szabadság nem eladó, nem adjuk a miniszterelnöknek, nem adjuk pártjának, mert tartozunk vele magunknak, gyermekeinknek, unokáinknak. Gyurcsány Ferenc azt mondta, ők olyan hazafiak, olyan magyarok, akik értik, ezer év küzdelme arról szólt, hogy az ország Nyugatra megy és nem Keletre. Orbán menjen Keletre, ha akar, mi megyünk Nyugatra, mondta. Mi, magyarok 1989-ben megérkeztünk Európába, és nem fogjuk megengedni, hogy bárki, egy politikai szélhámos, egy átkozott csaló, aki ma miniszterelnök, letérítsen bennünket erről az útról, tette hozzá..

Orbán vagy leteszi a fegyvert, vagy olyan vereséget mérnek rá, amelyből megtanulja, hogy nem adnak neki még négy évet – hangoztatta Gyurcsány Ferenc, hozzáfűzve: olyan világot szeretnének, amelyben tehetsége, szorgalma alapján mindenkiből az lehet, ami lenni szeretne.

A DK elnöke szerint Orbán Viktor csak a sajátjait képviseli, a keveseket, a felkapaszkodottakat, a sértődötteket. Ezzel szemben – folytatta – nekik van egy álmuk, amely nemet mond a kirekesztésre, az önzésre, a haragra, a kivagyiságra.

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke arról beszélt: az április 6-ai parlamenti voksolás Kelet és Nyugat, Moszkva és Brüsszel, rabság és szabadság közötti választás lesz. Szerinte a Fidesz a szabadságkorlátozók oldalára állt, alattvalóvá, rabszolgává akarja tenni az embereket, gyűlöli a szabadságot és a versenyt. El akarják venni a szabadságunkat, de nem hagyjuk, mondta, majd hozzátette: az ellenzék a jelenlegi kormánnyal szemben sajtószabadságot akar és szoros szövetséget Európával.

A liberális pártelnök arról is beszélt, a magyar nemzet részei azok is, akik szombaton a Hősök terén gyűltek össze, a Fidesz nagygyűlésén. De ahhoz, hogy a kezünket nyújtsuk nekik, először le kell győznünk őket.

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke szerint nincs esély az elesettek, a jövő generációk képviseletére, amíg Magyarország felett Orbán Viktor uralkodik. Azt mondta: Magyarországon egyetlen ember akar szolgaságot és háborút, de Magyarországon újra szabadság és béke lesz, mert elveszik tőle kedvenc játékszerét, a kormányrudat. A kormányrúdon kívül meghagyjuk neki az összes többi játékát.

Megtarthatja a félkész stadionját a Patyomkin falujában. Mint mondta, Orbán Viktor megtarthatja a Darth Vaderre és a Luke Skywalkerre támadó terroristaelhárító barátait és az arany vécékeféjét is a felcsúti palotájában. Hozzátette: meg kell állítani Orbán Viktort, mert ha még négy évig ő kormányoz, akkor Magyarország végérvényesen orosz gyarmattá válik, végleg eluralkodik a nincstelenség, a gyermekéhezés.

Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője szavazásra buzdított, mondván, aki otthon marad április 6-án vagy nem a kormányváltó szövetségre voksol, az valójában Orbán Viktorra szavaz. A szavazócédulán csak egy listája van a kormányváltásnak és tizenhét a kormány maradásának, mondta.

A volt miniszterelnök szerint a választási eredmény azokon múlik, akik nem jöttek el az ellenzéki tüntetésre. Azt üzente nekik, a rezsim minden aljassága ellenére maradt egy talpalatnyi hely az országban, ahol még köztársaság van, ahol Orbánnak kell tőled félnie és nem neked tőle, ez a szavazófülke. Aki nem akar újabb négy éven át félni, az egy órára legyűri a félelmét, elmegy és a kormányváltásra szavaz, mert csak a kormányváltók közös listájával és jelöltjeivel bontható le a kétharmad.

Szólt azokhoz is, akiknek nem tetszik a csapat összetétele, nem akarnak a kisebbik rosszra szavazni, és kikérik maguknak, hogy igent kell mondaniuk sok mindenre, hogy nemet mondhassanak egy valakire. Azt kérte, most az egyszer szavazzanak valami ellen, hogy a legközelebb végre valamiért szavazhassanak, adjanak felhatalmazást az összefogás pártjainak a választási rendszer megváltoztatására, hogy aztán később versenghessenek a választók bizalmáért külön-külön.

A politikusi beszédek közben a baloldali összefogás kampányfilmjeit vetítették le. A rendezvény végén a kormányváltó erők jelöltjeit szólították színpadra, majd a kampánydal, Máté Péter Hazám című dala átiratának meghallgatása közben a résztvevők piros-fehér-zöld színű kartonlapokat tartottak fel a nemzeti lobogót kirakva.

A szervezők a rendezvény közben azt mondták, ötvenezren vannak a demonstrálók, majd a rendezvény végén azt közölték: nyolcvanezren vettek részt a nagygyűlésen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (47 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +50 ( 66 szavazatból)
Orbán rendszere ellen tüntettek az Operánál, 4.7 out of 5 based on 47 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

62 Reader’s Comments

  1. Csak Kónyát, Gyurcsányt és Fodor egy részét láttam, aztán csalódottan kikapcsoltam a tévét.
    Fád volt. Szónokilag közepes, tartalmilag majdnem nulla. Az nem tartalom, hogy a ketrecbe zárt “ellenzék” rázza a rácsot és azt képzeli, indulni fog a futóversenyen. Tartalom az lett volna, ha a ketrecet szét akarja szedni. Helyette önmaguk ígéreteibe beleszédült vezetők arról beszéltek, hogyan fognak a rács mögül futóversenyt nyerni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -25 (85 szavazatból)
  2. Talán van remény, Fico is elbukott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (56 szavazatból)
  3. Féreg rágja az országot…mit kell tenni?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  4. Egy sokat megélt blogiró (jovaros.blog.hu) hihetően és precizen a valós négyzetméterek alapján bemutatta, hogy a Fidesz és a CÖF agressziv két hetes kampányával max. 90.000 fős tömeget tudott előállitani, pénzt nem kimélve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (46 szavazatból)
  5. jÓ VOLT!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (46 szavazatból)
  6. “Azt kérte, most az egyszer szavazzanak valami ellen, hogy a legközelebb végre valamiért szavazhassanak, adjanak felhatalmazást az összefogás pártjainak a választási rendszer megváltoztatására, hogy aztán később versenghessenek a választók bizalmáért külön-külön.”
    És nem szégyellte magát!
    Megéltem már pár választást koromnál fogva, mindig be nem tartott ígéret volt a hozadéka!
    Most azonban hülyének néznek a köbön!
    Nincs tovább! Elég volt!
    Anyátoknak ígérgessetek kollaboráns, alávaló társaság!
    A hazát adják el a parlamenti helyekért, és nem szégyenlik magukat!
    A rendszer maradhat, azzal nincs bajuk, csak a kormánnyal.
    Nekem meg a tutyi mutyi megalkuvó ellenzékkel van bajom.
    Nincs szavazás!
    Majd ha egyenes gerinccel igazat beszéltek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -49 (103 szavazatból)
  7. Szerintem nincs remény, néztem a megszólalókat, de egyik sem említette a rendszer eltakarítását és azt hogy ez hogy lehetséges!
    Mesterházynak nem populista ígérgetéseket kellett volna harsogni, hanem pl a rendőrség utolsó “munkájáról” beszélni, a vállalkozóról, aki másnap belehalt az adás-vételbe stb!
    Orbán beszédét is végig hallgattam…..
    Reménytelen helyzet, menten eszembe jutott Alföldi rendezésében az István a király zárójelenete.
    Ránk borul a korona, mi majd bámulunk ki bambán belőle, a minket körül vevő légüres térbe!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (50 szavazatból)
  8. én ott voltam.. nekem elég volt a a hangulat, a tömeg … ott a tömeg én (IS) voltam

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (54 szavazatból)
  9. Én azt sem értem, hogy a három nagy hitelminősítőből kettő a napokban mi alapján javított oly hirtelen Mo.megítélésén?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (22 szavazatból)
  10. Majd Putyin meghatározza. Négy év múlva megint jöhet az mszp..
    A lényeg az, hogy mi a magyar nép ellegyünk foglalva a mikis belső gondjainkkal míg nem mire észbe kapunk, kinyílik a szemünk addigra teljesen le vagyunk kötelezve, elvagyunk adósítva az oroszoknak.
    Aki a fideszre szavaz az Putyinra szavaz.
    Aki a jobbikra szavaz az Putyinra szavaz.
    Aki az mszpre szavaz az Putyinra szavaz.
    -Ezek mind a volt szocialist-kommunista ideológiát képviselik. A legtöbbjük már a múlt rendszerben is a szovjetek markában volt, nekik voltak lekötelezve, ott tanultak.-
    Mint ahogy azt a paksi atomerőmű nyomán kirobbant vita is megmutatta.
    Úgyhogy a választások tétje nem csak annyi, hogy ki lesz a következő miniszterelnökünk hanem kihez melyik politikai, gazdasági és ideológiai erő mellé tesszük a voksunkat, kötelezzük el magunkat.
    Amíg ezekre szavazunk addig itt semmi nem fog változni. Addig a mi hazánkkal semmilyen befektető nem fog hosszú távon számolni. -Így a bérek sem ezáltal az élet színvonal sem fog nőni.-
    Előbb utóbb az unióban is felfog vetődni a kérdés, hogy miért is adják nekünk az a sok uniós támogatást. Mikor minden pályázatot az ismeretlen hátterű, titkos tulajdonosi szerkezetű közgép nyer meg és rajta keresztül áramlik szinte minden eurócent.
    Nem olyan hülyék, hogy Putyint etessék mert ez tulajdonképen ugyanaz lenne mint a volt szocialista rendszerben volt. Mi kaptunk hitel aztán az a szovjetunióba kötött ki.
    Ezeknek az oroszoknak az kifejezetten jó, hogy mi az EU-ban vagyunk mert tulajdon képen az üzleti és politikai összefonódások miatt ők is ott vannak.
    Csak emlékeztetőül a Malévon keresztül is az oroszokhoz áramlott az a sok állami támogatás. Mígnem az unió lenem állította a nyilvánvaló pénz szivattyú rendszert. Kellet egy ujjat kreálni ez lett paksi atom erőmű fejlesztés.
    Vigasztaljon minket, hogy Putyinnak nem csak velünk vannak tervei, mi csak része vagyunk egy sokkal nagyobb méretű nagy hatalmi játszmának.

    Ez a cikk az indexben olvasható.

    Putyinnak Finnország is kell?

    Vlagyimir Putyin nem éri be a Krímmel, Finnországot, Belaruszt és a balti államokat is be akarja kebelezni. Ezt állítja az orosz elnök egykori közeli tanácsadója. Andrej Illarjonov, aki 2000 és 2005 között volt Putyin közvetlen munkatársa, a svéd Svenska Dagbladet című lapnak beszélt erről, a cikket az Independent szemlézte.
    Putyin „történelmi igazságtételre” készül. Az utolsó orosz cár, II. Miklós és Sztálin nyomdokaiba lépne, mondta Illarjonov. Szerinte Moszkva álláspontja az lesz, hogy Finnország függetlenségének 1917-es kikiáltásakor „elárulták a nemzeti érdekeket”. A putyini logika szerint ők csak megvédik azt, ami az elődeiké volt.

    “A nyugati hatalmak politikusai hajlamosak megfeledkezni arról, hogy egyes vezetők le akarnak igázni más államokat”

    – mondta a volt tanácsadó.

    Közben az MTI tudósítója beszélt a krími hadsereg egyik, névtelenséget kérő ukrán alezredesével Szimferopolban. „Legyünk végre őszinték: mindenki tudta, hogy Putyin hazudik, amikor kijelentette, hogy nincsenek orosz csapatok a Krímben”, mondta.
    Az orosz elnök nyilván azért állította azt, hogy nem küldött csapatokat a Krímbe, mert ha kitört volna a háború, akkor a kommunikáció szintjén nem Ukrajna és Oroszország háborúzott volna egymással, hanem helyi, Ukrajnán belüli konfliktusról lett volna szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -22 (34 szavazatból)
  11. A rendezvényt legfeljebb a politikai környezet emelte fokuszba
    http://endresy.blogspot.hu/2014/03/opera-panik-orbaniaban.html

    Maga az egész elég gyengus volt. Ha igazán akartak volna valamit, még mindig ott állnának. Vagy a Kossuth téren.

    S valósan milliónyian

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (40 szavazatból)
  12. Bumburi! Szavazz Schmuck Andorra! Ő legalább ételt oszt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (31 szavazatból)
  13. Szeretek nyelvészkedni. Érvényben lévő Alkotmány alatt “alkotmányos forradalom” , ez nonszensz! Mi ellen? Alkotmány elleni vagy inkább alaptörvényes forradalom inkább a pontosabb meghatározás. De “ők” ugye kommunikációs megtévesztői az egyszerű embereknek, akik épp hogy csak tudnak valamit magyarul… Meddig marad “puha” a diktatúra? Ha “keményedik”, akkortól kezdenek majd az emberek felébredni… Tovább tart, ha “puha”…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  14. Inkább gyávák , mint hülyék és inkább bűnpártolókká válnak, mint hogy bűntelen “kilépve” már meglévő nagy vagyonukból megéljenek. Többet és többet akarnak és hatalmat, mégha az csekély is. Ez vonatkozik az egész ellenzékre is. Ezért nincs számukra bocsánat se Földön se “Égben”!…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (27 szavazatból)
  15. Köszönet a Népszava.com-nak, hogy tisztességes, elfogulatlan tudósítást közölt erről a tüntetésről. Ilyen a valódi, szeriőz sajtó: különválasztja a tényeket a véleményektől. Tudjuk, hogy mi a Népszava véleménye a választásról, mégis, korrektül írtak a megmozdulásról. Szemben az Index-szel, Origo-val, amelyeknek a címadásai, a kiemelt fotói mind hangulatkeltőek, elfogultak voltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (26 szavazatból)
  16. fjudit
    másik cikknél (Újabb Simon-számlákra bukkant Orbán újságja) feltett linkjét áthozom, mert fontos adalékokat tartalmaz arra vonatkozóan, hogy “hol a lé”? ´(És hova folyik tovább majd a többi.)
    .
    Offshore-cégekbe döntik a milliárdokat (elég a 3. oldaltól kezdve figyelmesen olvasni, de nem árt a fideszes ismerősöknek sem továbbítani):
    http://www.parlament.hu/irom39/10564/10564-0001.pdf

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  17. K.József
    Nekem nem kell ajánlgatnod senkit, mert mint írtam, én nem megyek szavazni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -17 (31 szavazatból)
  18. Drága bumburi, tragikus, hogy az AN olvasói, hozzászólói, értékelői közül is menyien beleestek Orbán csapdájába, és vérmes reményeket fűznek a diktatúra választási komédiájához.
    ..
    Akármennyien mínuszolnak is, neked van igazad.
    ..
    Nekünk van igazunk, akik négy éve tudjuk, hirdetjük, mondjuk, kiabáljuk, hogy aki ezekkel szóba áll, az a diktatúrát legalizálja, aki elmegy szavazni, csak legitimálja az Orbán diktatúrát.
    ..
    Itt minden régen le van vajazva, Simicska cége számolja a szavazatokat, a végeredmény régen borítékolva van, naiv gyermek, aki azt képzeli, hogy a diktátor megenged egy bukást magának!
    Az ellenzéki összefogás gyakorlatilag fedett Fidesz ügynökökből áll. Ez a fájdalmas igazság.
    ..
    Aki szavaz, bármit striguláz be, Orbánra szavaz. (És segít néhány, magát ellenzékinek nevező szarjankónak bejutni a parlamentbe.)
    ..
    Az a nyolcvanezer derék, tisztességes, bátor ember, aki ott volt az Operánál,
    azt bizonyította, hogy lesz még egyszer föltámadás.
    De nem a választási komédia eredményeképp.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (35 szavazatból)
  19. Ott voltam,tényleg túlnyúlt az Oktogonnál a tömeg!!! A köztévének meg azt üzenem,ne a mi pénzünkön hazudjon!!!!!! orbán meg takarodjon!!!!!! Sikerült 4 év alatt tönkre tennie az országot!!! Ja,persze a seg.nyalói jól jártak-ők egyedül!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (31 szavazatból)
  20. oldberg
    Bármennyire van is igazunk, fáj a szívem.
    Mert megint becsapnak mindenkit, és megint nem használják az eszüket sokan, hanem a politikusokra hagyatkoznak, ahelyett hogy kezükbe vennék a sorsuk irányítását.
    Úgy látszik kevés volt a tanulópénz,és nem okulnak a saját hibáikból sem.
    Hát akkor lássuk mi lesz!
    Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország! – és buta, megvezethető.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (24 szavazatból)
  21. Azért van most 2/3-a a rablóbandának,mert 2010-ben is sokan az MSZP-t akarták büntetni és nem mentek el szavazni,de ezzel saját magukat és a rablóbanda ellen szavazó normális embereket is büntették. Mindenkinek saját ügye,felelőssége,hogy megy -e szavazni,de aki szavazás ellen bíztat,az a rablóbandát erősíti.Aki forradalmat áhítozik,menjen gyújtsa föl a várost,mutassa meg milyen nagy hős és ne másokat biztasson.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (41 szavazatból)
  22. A külföldön dolgozók szavazását ellehetetleníteni akaró vekkeres gondolt arra, amire az itthoni bojkottálók nem:
    ugyanis a kintiek közül sokan haza jönnek szavazni, a lábukkal szavaztak amikor elmentek és most is azzal szavaznak!
    A városunkban az egyik zöldséges, aki ismeri a hozzá járókat, de az árubeszerzések alkalmával beszélget az ország más részeiből összejött árusokkal is – állítja, aki csak teheti hazajön szavazni, mert nem szeretnék, ha ez az EU-ellenes ökörkör kiléptetne bennünket az EU-ból!
    -
    Ezekkel, a közel 500 ezer kint dolgozó magyar választópolgárral mégis mi legyen?!
    Az itthon maradt családjaik is szavazni akarnak, választani Európa vagy a keleti piros pöttyösök léte között, hogy a gyerekeik ne mint politikai menekültek dolgozzanak majd külföldön.
    Ha sokan mennek el szavazni az azt jelenti, hogy nagyot kell csalniuk a győzelemhez – a gerinctelenítettek meg is teszik, de azer az igazságot tudják, CSALAFIDESZ és ez nem lehet túl felemelő érzés a gondolkodóknak!
    -
    Akik kimentek tüntetni, akármennyien is voltak:
    vállalták a nem kis kockázatot, hogy láthatják őket a TV-ben de mindezt magukért, értünk, mindannyiunkért és INGYEN, hazaszeretetből tették!
    -
    Ebből a szempontból is lehetne nézni a történéseket!
    -
    3 millió mnyp-i tagból, ha ennyien kimentek volna a pénzük elvételénél, talán sok minden nem így történhetett volna.
    Tudom, a volna….de ez nekem örök kérdés marad, miért – a 3 millió félő, kitől, mitől félt már a legelején?!
    Mert tegnap már valóban kockázatos volt magukat megmutatni.
    -
    Deák Ferenc:
    “Magyarországot nem uszító gondolatokkal nyugtalanítva, hanem köznapi, hasznos jólétet gyarapító tettek sorával kell szeretni.”
    Kiegyezés is ebből született .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  23. ateista
    Milyen igazad van!
    Kaparja ki Neked, meg az ellenzéknek a javítás lehetőségének a csíráját, mert akkor talán még gondolkodnának is.
    Az ellenzék ugyanis még ahhoz is gyáva, hogy vállalja a bűneiért a felelősséget!
    Szerinted aki gondolkodik, az uszít?
    Lehet hogy igazad van?
    Ehelyett inkább dőlnénk be az ellenzék szirénhangjának, hogy másképp lesz?
    Mitől lesz másként egy eredendő hazugságból kinőtt hazaárulás?
    Az ellenzék feltette az i-re a pontot.
    Az ő felelősségük ha az “alkotmányos forradalomnak” bedőlnek, és nem teszik szóvá azt az aljasságot, amihez most szavazással buzdítanak.
    Már ha lenne felelősségérzetük egyáltalán!
    Kérdezd már meg erről a nagyon demokrata Gyurcsányt, hogy mi a véleménye a NER-ről, az alkotmányos puccsról, és ezek mellé állásáról!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (28 szavazatból)
  24. Ha az Oktogonnál “túlnyúlt” volna a tömeg, akkor le kellett volna állítani a villamosközlekedést. De nem állították le. Jóval kevesebben voltak, mint tavaly, amikor valóban az Oktogonig ért a tüntetők “hada”. Nagyon alaulmúlták ezt a dolgot, bármennyire fáj is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (15 szavazatból)
  25. “Orbán: minél több a szavazat, annál merészebb dolgokat tehetünk

    A kormányfő szerint a jobboldalnak úgy kell nyerni a jövő vasárnapi országgyűlési választáson, hogy közben az ország is nyerjen. ”
    -
    Ezt az “ország nyerjen”, ezt már ismerjük – aki velük van, közülük sem mind nyerő, de akik nincsenek velük….na, azok nem is az országot jelentik, neki a kintiek inkább az ország!
    Ezt megint beígérte!
    2/3-t neki!
    Meg is kapjuk, oszt jó napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  26. gigi60
    “Nagyon alaulmúlták ezt a dolgot, bármennyire fáj is.”
    -
    Nézzük a jó oldalát, hogy “ingyé’ “, magukért, értünk mentek ki – a fortélyos félelem hazájában!
    A számháborúnak nincs értelme de, ha valakinek fizetnie kell, hogy “milliónyian” fényezzék, na az szánalmas és akik ezt beveszik, azokra nekem jelzőm sincs!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  27. Gigi 60 !
    Egy sarokkal az Oktogontól, a Terz körúton, bizony az Aradi utcánál már visszafordították a kocsikat, és a villamos sem járt ! Ott voltam…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  28. csakén@szerintem ennek nincs egyetlen jó oldala sem. Csak a csalódás, és hogy “ezek ugyanazok”. Nem beszélve Mesterházy eszméletlen hülye beszédéről, meg arról, hogy amikor belefogott a sok baromságba, tömegesen indultak haza az emberek. Szégyenteljes dolog volt, fájdalmas volt. Fájdalmas volt látni, hogy az MSZP osztogatta a zászlókat, s ahogy megkapták az emberek, mentek a lobogókkal egy kört, majd elindultak haza azzal a mellékmondattal, hogy “otthon kiteszem az ablakba”. Teljes csőd. Ez van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (16 szavazatból)
  29. bumburi
    2014. március 30. vasárnap
    21:47

    Üdvözlet a minuszoltak klubjában.
    Igen. Valójában komoly hülyének nézés zajlik. Megint szavazhatsz arra, akiről azt feltételezed: legkevésbé néz talán madárnak.
    2012 októbere után adva volt a feladat. S ez nem a kölcsönös köldöknézés lett volna másfél évig.
    Elpackázták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (13 szavazatból)
  30. dubois! Mikor volt ez? Mert a második beszédre értem oda, akkor a Liszt Ferenc térig ért a “tömeg”, onnantól az Oktogonnál csak a rendőrautó állt, amiről kényelmesen filmezhették az embereket. Tök üres volt a kettő között egész végig. A rendőrökkel beszélgettem, akik röhögtek az egészen. Képeket is készítettem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (9 szavazatból)
  31. Geo Cracker
    Néha úgy érzem, hogy fogyatékos vagyok, rajzolva talán jobban megértenék.
    Észveszejtő ami itt zajlik!Én nem vagyok hajlandó szavazni ilyen körülmények között, mert mindkét oldalon csaló, megélhetésiek vannak!
    Mondjanak amit akarnak, én megvárom az “alkotmányos rendet”.
    Ha nem lesz, lépek mindent hátrahagyva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (23 szavazatból)
  32. ˙
    Lássuk be kommenttársaim – legyen bármi is a választás eredménye – Bumburinek és Oldbergnek a mostani kampányban kifejtett odaadó propaganda tevékenységéért már kijár az “Orbanisztán Díj Rogán-fokozata”, mert amit mondani akarnak ezzel a “m i n d e n . á r o n . b o j k o t t a l”, azt tényleg ügyesen erőltetve – mármár hatékonyan – csűrik és csavarják az utolsó pillanatokig, ráadásul magukat valamiféle mártírnak beállítva. Ügyes…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (28 szavazatból)
  33. Részt vettem az ellenzéki nagygyűlésen és szégyellem magam. Nem a részvétel miatt, hiszen elsősorban a kíváncsiság vitt oda. Mintha az “1984″-be csöppentem volna! Gyűlöletbeszéd és demagógia váltogatta egymást kétpercenként. Egy kicsit bíztató, hogy az emberek azért nem őrjöngtek annyira, amennyire a beszédek alapján várható lett volna. Talán éreztek valamit, hogy ez még sincs egészen rendben? Mindenesetre reménykedem, hogy a mindkét csoportosulástól távolmaradók között talán ott munkálkodik valahol egy tehetséges, demokratikus mag.
    Mikor 2012 októberében Bajnai a színre lépett, azt mondta, hogy az elmúlt két évtized hibáival szembe kell nézni és nemcsak kormányt, hanem korszakot kell váltani. Ennek a gondolatnak a nyomát sem találni ma már. Tudom, hogy azok, akik ezt az oldalt látogatják, nem is nagyon számítottak másra, én sem. De éppen ott, az Operánál, ahol az Alaptörvény ellen tiltakoztunk, ezzel így szembesülni, nagyon lehangoló volt. Valami félelmetes szakadék tárult fel előttem!
    Csak ennyire lennék képes?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (16 szavazatból)
  34. bumburi,

    Igen, s amikor (a tudj isten miért indexre került másik, Andy -s nicken) azt írtam, hogy alapvetően másfél évig egy elitista pozicióharc zajlott, Szárszóval majd Heller levelével megkoronázva, akkor én voltam a hülye.
    Holott az zajlott. Lehetett volna az, hogy megalkotnak egy programot. Nem egy pártnak, hanem az országnak. Aztán a részfeladatokhoz megkeresik az embert, és egyfajta árnyékkormányként nyomás alatt tartják a Fideszt.
    Ehhez minden adott volt 2012 októbere után. Chikántól Bokrosig, Hillertől Fodorig, Kunczétól Kónyáig, stb.
    Egy árnyékkormánnyal értelmezhető lett volna az aktív bojkott, és megszólíthatóak lettek volna a tömegek. Nem csak az érzelmek.
    Az érzelmek csatája eddig még mindig, mindenhol polgárháborúhoz, vallásháborúkhoz vezetett Már csak ezért is nagy volt Bajnai felelőssége. Amivel sem élni, sem visszaélni nem tudott. Elment mellette. A világ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  35. Több tizezer társammal én is ott voltam.
    Mert nem a TV elötti fotelből sört vedelve kell
    pofázni, hanem valami mellett kiállni.
    Hogy a gyüröttfejű idősebb korosztály volt ott?
    Igen mert a mostani urak nagyon elQrták az életüket!
    Ezt szeretnék visszakapni! A mindég mindent jobban tudó
    ifju generáció csak azt nem tudja miért van a világon.
    Ezért azután a hülye jobbikot élteti.
    Remélem nem fogja megtudni , hogy ennek mi a vége !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  36. dubois
    2014. március 31. hétfő
    10:05

    Fenntebb, Bumburinak megírtam a véleményem. Meg tudom érteni, ha tele valakinek a hócipője. A személyes bojkotthoz mindenkkinek joga van. Elmehet pl. kirándulni. A magam részéről el fogok menni szavazni. Mert amit Orbán épít az rosszabb, mint a kádári rendszer.
    De ez nem jelenti azt, hogy vágóhidi birkaként, illuziókat kergetve kell az urnához járulni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  37. Geo Cracker
    Egyet értek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  38. Ez a tüntetés is annyit ért mint maga az ellenzék SEMMIT ez az ellenzék nem alkalmas egy ország irányítására. Nem alkalmas arra, hogy leváltson egy ilyen bagázst. Gondoljátok el mitörténne ha ez mégis sikerülne. Szerintem első körben civakodás kit mit visz, második körben kinek a kie hova kerül, majd kinek az érdekköre érvénysül jobban aztán vége is a 4 évnek és mivel nem csináltak semmit megint lenne egy kétharmados győzlelm a másik oldalon. Mert azért azt be kell látni, az hogy ez így alakult a mostani ellenzék bűne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (19 szavazatból)
  39. Én nem szavazok mert nincsen kire nincsen senki aki alkalmas arra, hogy kormányt alakítson. Mivel nincsen senki nekem elég volt már ebből a válaszuk a kisebbik rosszat megoldásokból, így soha nem fog eljönni az hogy legyen egyszer végre jó is tisztán csak jó akire lehet szavazni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (18 szavazatból)
  40. Ott voltam, sokan voltunk, szép volt.
    .
    Érzelmileg is megérintett, amikor a színpadon a kórus Verdi Nabucco c. operájából elénekelte a “Rabszolgák kórusát”, aktuális szöveggel: “Lesz itt még Köztársaság!”
    .
    A tüntetésre el kellett menni, mint ahogy szavazni is el kell menni. Már csak azért is, hogy megmutassuk: a jóakaratú embereknek nem fogyott el a regimentje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  41. gig60
    “csakén@szerintem ennek nincs egyetlen jó oldala sem. Csak a csalódás, és hogy “ezek ugyanazok”.
    -
    Valószínű nem egy országban élünk, mert én és hála az égnek még sokan azt látjuk, hogy nem egyformák!
    Csak egy példát mellékelek, mert reggelig sorolhatnám, hogy csak ebben a négy évben mit tettek a narancsok a hazánkkal, amit eddig egyetlen egy kormány nem tett meg a rendszerváltás óta.
    Lehet olvasgatni – és akkor nem mossuk össze a dolgokat:
    -
    http://444.hu/2014/02/12/a-keleti-politika-nem-turi-az-onallosagot-nem-turi-a-fuggetlenseget-es-nem-turi-a-szabadsagot/
    Ez már nem is szélkakasság, ez már forgószél – remélem elröpíti, a híveivel együtt valahova Fél-Ázsiába, ott harcoskodhatnak, tapsikolhatnak egymásnak, csak minket hagyjanak már békességben élni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  42. Szavazas vagy bojkott ugyben, mivel utobbi mar nem lesz, lehet megis az lenne a celravezetobb, ha minel tobben mennek szavazni, mert ha netan nyer az ellenzek es hagyjak is kitudodni, akkor mar most kirobbanthatnak orbanek egy polgarhaborut, (merthogy keptelen lesz elfogadni a vereseget),amikor meg nem ment tonkre minden es mindenki. Ha orban nyer, marpedig kis reszvetellel is nyerhet a rendszer szerint, akkor kesobb fog a nep felkelni es meg rosszabb lehetosegek kozott. Igy talan egy hajszallal jobb a helzet. De ha ez hulyeseg, akkor segitsetek ki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  43. Nem tudom akik mindegyik pártot tolvajnak,korruptnak tartanak,miért nem indultak a választáson,hogy becsületes demokraták is kerüljenek a parlamentbe.Nagyobb butaságot,mint bojkottot hirdetni,nem tudok elképzelni,olyan esetben amikor ennyi párt indul a választáson.A nagyobb pártok helyett bekerülnének a most verbuválódott pártok és akkor mennyivel válna mássá az életünk.Aki a bojkottot és a szavazástól való távolmaradást hirdeti,az a rablóbandát támogatja.Nem tudom mi változna akkor,ha akár hárommillió ember vett volna részt és még most is ott lennének,ezt a rablóbandát,nem késztetné távozásra.Amennyiben mindenki kötelességének érezné,hogy elmenjen szavazni,akkor annyit nem tudnának csalni,hogy nyerjenek.Mindég végig kell gondolni mi a jobb megoldás.Könnyű itt arról írkálni,hogyan kellene elkergetni a rablóbandát és előfordulhat az is,de egy forradalom emberéleteket ,követel,nem hiszem,hogy azt vízionálók tolakodnának az első sorban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  44. Divatos dolog manapság “hatástanulmányt” követelni a kényes döntések előtt. Egyébként jogosan. Kíváncsi vagyok, elgondolkodtak-e a bojkottra buzdítók, mi lesz, ha a lehetséges keretek közt nem nyilvánítunk véleményt, amely véleményből megállapítható volna, van-e esély a kiegyezésre, hogy ne egymást marjuk .Mert addig a magyarok “ügyesebbje” vígan halászgat a zavarosban.
    Ha nincs esély, akkor marad az össznépi kútba ugrás, mit már egyszer leírtam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  45. 173+. Nem, ezen nem gondolkodtunk. Nem is szoktunk. de nem vagyunk ezzel egyedül, mert az összefogaspartiak sem nagyon gondolkodnak.
    .
    Mi az a «lehetséges keretek» közt? Azok a keretek, amiket az összefogas legitimizal azzal, hogy « lehetségesnek» nevezi azt, ami nem az? Nehogy mar az Alaptalan Törvényekröl mondjuk azt, hogy lehetséges! Ha azt kapasbol elfogadjuk amit Orban tesz, akkor minek ide ellenzék? Ez a békemenet 2, amelyik el megy szavazni!
    .
    Idézek egy névtelen szerzöt : «Jo éjszakat gyerekek, jo éjszkat Magyarorszag!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  46. Ha a baja ferencek síkra szállnak,akkor ott valami
    nagyon nem stimmel!
    Ízlelgessétek a mondatot:
    Baja Ferenc síkra száll.
    Ugye akkor nincs messze a győzelem sem?
    Pedig istenemre mondom,nem vagyok ellendrukker!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  47. miaszösz. Lehet,hogy igazad van. Vagy nincs. Nekem a negatív cselekvés nem tűnik túl meggyőzőnek. Ki azért nem szavaz, mert bojkottál, ki azért nem, mert lusta, kényelmes, nem érdekli, nem törődik vele…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  48. Szerintem jo volt a rendezveny , Bajnai beszede nagyon tetszett Mester pedig okosan lement a nep koze !
    Orbanen viszont felfordult a gyomrom a versenyautos hazug demagog dumajaert pedig agyon vernem ! Veresnyautokat maganak epitett mi pedig mar gyalog jarunk meg cipoben de mar nem sokaig !
    Magyarorszag nagyon rosszul teljesit ! Ha Orban nyerni tud egy ilyen rettenestesen rossz gazdasagi kornyezetben az azt fogja megmutatni szamomra hogy egy rettenetesen buta kenyelmes nyuszi nep vagyunk ! Le a fotelekkel !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  49. dubois
    Először azt gondoltam nem reagálok.
    És most mégis.
    Már bocsánatot kérek azért, hogy van véleményem.(és még le is írom!!!)
    .
    Osztogasd a kitüntetést annak, aki nem emelte fel a szavát az alkotmányos puccs megtörténtekor!
    .
    Osztogasd annak is, aki (k) hazudnak nagy tömegnek, egy összefogást hazudó rendezvényen!
    .
    Osztogasd továbbá annak, akik először a diktatúra létét elismerték, majd elfelejtve mindent, demokratikus választásra biztatnak, az általuk is diktatúrának tartott rendszerrel karöltve.
    .
    Végül,engedd meg nekem, hogy ne érezzem magam ebbe a nyájba tartozónak, hiszen birkáknak nem nehéz lenni.
    A kolomp után menetelve pár év után majd lehet gondolkodni, hogy hol rontottátok el.
    Jó lenne ha nem sértődnél meg a birka jelzőn, mert az általad emlegetett “Orbanisztán Díj Rogán-fokozata” ennél sokkal nagyobb sértés volt.
    .
    Én 7.-e után is belenézek tiszta szívvel a tükörbe,remélem neked is sikerül.
    További szép napot neked, ha már vetted a fáradságot, hogy így megtisztelj!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -13 (21 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Magyarországon nincs ellenzék 2014. május 8. csütörtök | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos