Ronai and Ronai
AMERIKAI

Elhallgatta a kormány a paksi paktum hátrányait 2014. március 14. péntek 9:08 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(81)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Elhallgatta a kormány a paksi paktum hátrányait

Budapest, Moszkva – Már az elején tudni lehetett, hogy Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin megállapodása körül valami nagyon bűzlik. Semmi nem az, aminek látszik, nem véletlen, hogy a magyar miniszterelnök suttyomban, még saját párttársait és a Fidesz szimpatizánsait is meglepve hozta tető alá az oroszokkal kötött paktumot.

Túl az eljárás mélyen antidemokratikus jellegén, mára az is nyilvánvalóvá vált, hogy az egyezség egy sor, Magyarország számára káros kitételt tartalmaz.

Az orosz kormány által jóváhagyott, a paksi bővítéshez kapcsolódó 10 milliárd eurós kölcsön feltételei hátrányosak Magyarország számára. Mára már látható, hogy a hitelfeltételek egyoldalúak, késedelmes teljesítés vagy fizetés esetén Magyarország rosszul, Oroszország pedig jól jár.

A szerződés elfogadhatatlan pontjai közé tartozik, hogy 2026-tól akkor is fizetni kell, ha nem készül el addigra az erőmű, holott a magyar kormány szerint a törlesztés fedezete elvileg az erőműben termelt áram lenne.

A pénzügyi feltételek példátlanul kemények, a15 napot meghaladó fizetési késedelem esetén a büntetőkamat 150 százalékos, a 180 napot meghaladó késedelem esetén pedig az orosz fél a teljes tartozást is követelheti, ami akár csődbe is döntheti a magyar államot. Amennyiben a hitel futamideje alatt módosítani kellene a szerződést, akkor Magyarország semmiféle alkupozícióval nem fog rendelkezni.
Nem tudni, hogy a hitelfeltételek mögött milyen hazai számítások vannak, ezért az LMP közérdekű adatigényléssel fordul a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, az MVM Zrt-hez, valamint az MVM Paks II. Zrt-hez.

Az ügy előzménye, hogy csütörtökön nyilvánosságra került, hogy az orosz kormány jóváhagyta a paksi atomerőmű bővítésére szánt mintegy 10 milliárd euró értékű állami hitelnyújtásról szóló kormányközi megállapodás tervezetét és utasítást adott az aláírásra.

Az utasítás „Az Oroszországi Föderáció és Magyarország kormánya között a Magyarország területén történő atomerőmű építésre nyújtandó állami hitelről szóló egyezmény aláírásáról” címmel kiadott dokumentumot, amely csütörtökön jelent meg a hivatalos (állami) jogi információs portálon, hétfőn írta alá Dmitrij Medvegyev.

Ebből a dokumentumból és nem a magyar kormány tájékoztatásából tudhatják meg Magyarország lakosai, hogy milyen feltételekkel kötött megállapodást a fejük fölött, ám az ő jövőjükről Orbán Viktor.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (29 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +36 ( 40 szavazatból)
Elhallgatta a kormány a paksi paktum hátrányait, 4.9 out of 5 based on 29 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(81)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

81 Reader’s Comments

  1. Ki hatalmazta fel ezt az elmeháborodott Orbánt, hogy ilyen hátrányos szerződést kössön,amit még az utódaink is nyögni fognak?
    Hát nincs a fideszben egy normálisan gondolkodó alattvaló sem?
    Magyarország tényleg jobban teljesít az átgondolatlan, felhatalmazás nélküli szerződések aláírásában!
    Orbán már titkot sem csinál abból, hogy az országot hitbizományként kezeli!
    Már mindent bekebelezett, ideértve a jövőnket is.
    Alázatosan vezekelt a “ruszkik haza” kiszólásáért, és ezt is a mi bőrünkre tette.
    Szemét, hazaáruló miniszterelnöke van ennek az országnak, szemét politikusokkal körülvéve,és ami még megdöbbentőbb, béna, dilettáns ellenzékkel körülvéve!
    Ezeket semmi nem háborítja fel?
    Felveszik a hazug demokrata álarcot, és azzal minden el van boronálva?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (43 szavazatból)
  2. Engem az a háttér-megállapodás érdekelne, amiért Orbánnak ezt a szerződést érdeke volt aláírni.
    .
    Helyből nem ennyire hülye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (35 szavazatból)
  3. Orban ugy irt ala, hogy nem olvasta az apro betüs részt. Valoszinüleg se oroszul, se magyarul nem ért, ugyanolyan a szakértelem mint Matolcsynal. Ezek luzerek…
    Ez a csavaros észjarasu nem vette észre, hogy Putyin behuzta öt a csöbe. Aki keletre nyit az ne csodalkozzon a keleties modszereken.
    Az a csoda, hogy a mai napon a magyar gazdasag még nem omlott össze.
    Na majd meglatom, hogy Orban hogyan folytatja az orosz szerelmet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  4. Ha ezt a Gyurcsány csinálta volna már égne nem csak a TV de a Rádió is a Szemlőheggyel együtt.
    Az jó, hogy most nem ég.
    De a Kormányváltók elgondolkodhatnak azon, hogy ha akarnák se tudnák meggyújtani.
    Matolcsy is végelgyengülésig marad az MNB elnöke egy olyan ostobaság után amit elkövetett.
    A Szili, a Schmuck, a Schiffer meg még mindig önálló parlamentbe jutásról álmodik.
    Miként a Kormányváltók négy éves kormányzati megbízatásról a választóktól.
    Katasztrófa!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  5. Az előnyöket azok élvezik akik aláírták, 10 milliárd már ez évtől folyamatosan lehívható – de majd a balhét is Tiszteltbíróságné fogja elvinni, ha az elszámoltatásnak ideje lesz!
    -
    Az orosz pénzügyérnek csak biztosítania kellett a nincsből is!
    -
    A hátrányairól nem beszélnek – mert az a népet érinti, azok pedig majd azt fogják elhinni, amit megértetnek velük a sulykolással, aztán nem a szemüknek, hanem a sulykolóknak fognak hinni!
    Persze mindig tisztelet a kivételnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  6. Putyinnal nem lehet majd úgy packázni, mint a hazai bankokkal. Ha végrehajtásba kerül a hitel, putyin végre is hajtatja. Visz mindent.
    Orbán Viktornak és parlamentjének tagjainak ezért életfogytiglant.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (37 szavazatból)
  7. Ennek az elmeháborodottnak minden döntése ilyen.
    Elméletileg a parlamenti pártok, sőt a közvélemény is támogatta volna Paks bővítését. Csak hát ezt előtte illik megtárgyalni. Biztos a szakembereknek és a pénzügyi részletekre figyelőknek is feltűnt volna, hogy ezt a szerződést így nem szabad aláírni. Ehelyett titkolódzik, és Tiszteltbiróságlászlónéval aláíratja. A szöveg meg “titkos”. Nem tudtuk, mire kell neki Lészlóné, hát arra, mint nemdoktorSmittpaja, tollnak. Most majd kirugarja.
    .
    Nekünk meg itt marad ezt a förtelmes szerződés. Engemet is érdekelne, mennyi svájci frankot toltak be Orbán genfi számlájára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  8. Bocsánat, hogy Putyin urat kisbetűvel írtam, de fel vagyok indúlva ekkora szemétségen.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  9. Amelyik ország nem tud lőni, annak ilyen szerződést kell aláírni.
    A seggnyalást lehet folytatni.. Szépen, sima nyelvvel és puhán.
    Így jó! Rácsikánál ott, ahol sós!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  10. Az sem véletlen , hogy az orosz ujsagokbol értesültünk… ez is az orosz-magyar viszonyt jellemzi. Putyinnak van egy elképzelése Orbannal kapcsolatban, mondanom sem kell, hogy ez nem vag egybe Orban elképzelésével .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  11. orbánnak szét kell verni a poáját
    diktátorok ellen minden eszköz megengedett

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  12. Pont a Matolcsy fonalon idéztem erről a szerződésről most látom itt részletesebben foglalkozik vele az AN.
    .
    A 168 óra részletezte, de azt hiszem az anyagi feltételek bár kegyetlenek, de ez nem minden. Bár nem tudok biztosat és bizonyítani sem tudom, de én azt feltételezem, hogy egyéb záradékok is lehettek benne.
    .
    Ugyanis az oroszoknak nem áll érdekében bedönteni a magyar államot fizetésképtelenség esetén, abból nem lesz pénzük, inkább egyéb elkötelezettségre késztethette Orbánt a szerződés aláírásakor.
    .
    Vagyis amennyiben készpénzben nem tud fizetni a magyar állam, akkor egyéb, úgymond nem fizetőeszközzel kell valószínűleg kártalanítani az oroszokat.
    .
    Melyek lehetnek ezek? Nos engem ez érdekelne. Valószínűleg a politikai, stratégiai és geopolitikai területre nyúlnak be.
    .
    Most itt határt szabnék a további feltételezéseimnek, csak inkább kérdezem, melyek lehetnek azok a fent említett feltételek amelyek megérnek az oroszoknak 1O milliárd Eurot. Pontosabban Putyinnak..
    .
    Nézegettem Putyin fényképeit és láttam egy rövid videót is. Egy két képből nem lehet semmi különöset mondani, de úgy látom Putyin rendkívüli módon fegyelmezett, realisztikus, racionális, kifejezetten okos, van beleérző képessége, tud toleráns is lenni de alapjaiban, nagyon kemény, harcedzett, megfontolt, átgondolt, nagyon jó a kivárásban, (mint a leopárd, a kivárás nagymestere), elmegy ameddig lehet, tudja mikor kell megállni, és nagyon rámenős, elszánt, előrenyomuló, hogy csak a legszembetűnőbb jellemvonásait említsem.
    .
    Ja, és nem a hűség mintaképe.
    .
    Azonban még egy ilyen viszonylag nagykaliberű politikust is elkaphat a gépszíj, ha eszkalálódnak az események, és bár türtőzteti magát azért arra is kapható, hogy belépjen a veszélyzónába, vagy elveszítse a türelmét.

    Bár nem jellemezném ilyennek, de kitelik tőle hirtelen megmozdulás is. Azt hiszem ha beletalálnak az érzékeny pontjába. Amely nagy részben a személyes presztízs.
    .
    Márpedig ez a mákos bejglit falhoz vágó, született szuper irritáns, allergiát kiváltó Orbán képes lehet Putyint is kihozni a sodrából és akkor régen rossz.
    .
    Putyinnak ha kapóra jönne a magyar fizetésképtelenség, hogy egyéb szerződésben eltitkolt jogait saját hasznára érvényesítse, gondolom akár tehet is róla, hogy Magyarország fizetésképtelenné váljon.
    .
    Putyin nem IMF.

    .
    És ha Putyinnak ez jut az eszébe, én alapból kinézem Putyinból, hogy a háttérben a takaró alatt már szervezkedett, és információkra és csendes befolyásra tett szert az hitelszerződés érintett magyarországi intézményeinél
    .
    Ez egy nagyon veszélyes játszma még békeidőben is, de az már rég nincs. A fegyverek elkezdtek ropogni egyenlőre csak Ukrajnában. Putyin nagyon elszánt tud lenni, láttam a kézfogását. Putyin képes rá, hogy kontroll alatt tartsa a dolgait.
    .
    Putyin nem Orbán, ennek a bolondnak ezer kilométerről kerülnie kellett volna az ilyen erőteljes partnert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  13. Aki ebből sem érti, hogy Orbánnak azért volt szüksége erre a “mentőövre”, mert már pontosan tudja, hogy Matolcsy tündérmeséje megbukott, és emiatt valahonnan friss pénzt kellett lejmolnia, azt csak sajnálni lehet.
    .
    Most adok hálát az égnek, hogy nem hittem semmiféle szirénhangnak, és tavaly lefalcoltam Magyarországról. Ennyire békében még tán sohasem volt a lelkem, mint most. A magyarok (mármint akik féltéglával verve a mellüket ezt a címet kizárólagosan bitorolják) megérdemlik a sorsukat. Rám többé ne számítsanak. Elégedjenek meg azzal, amit az elmúlt évtizedekben én magam beletettem a közösebe, és azt mind magam mögött hagyva otthagytam nekik. Biztos vagyok benne, hogy még így is helyesen cselekedtem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  14. Ha csak kormányváltás lesz, akkor is ignorálni kell a szerződés ilyen formáját.
    Ha rendszerváltás is lesz, akkor egyenesen semmissé tenni, az Orbán családdal együtt.
    Pedig érik a helyzet.!
    *
    http://www.atv.hu/belfold/20140314-nacik-gyalaztak-meg-a-tatabanyai-zsido-temetot-fotok/hirkereso

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  15. Olyanok vagytok…!
    Most mért? Kit érdekel, hogy mennyit és hogyan kéne fizetni, HA késlekednénk? Mi ez a kishitűség? Hát nem hamarabb fizettük vissza azt a büdös IMF-hitelt is?
    Ezt is rendesen visszafizetjük. Ha beledöglötök is!
    Magyarország jobban teljesít! Infláció 0! Államadósság csökken! Foglalkoztatottság nő! Rezsó már szinte nincs is! Pálinka doszt… (ajaj! … látszik rajtam?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  16. Tudjátok, hogy mi a legnagyobb röhej? Emlékeztek rá, amikor a pávatáncos 2011-ben még az EU soros elnökségének tisztében díszelgett a “STRONG EUROPE” szlogennel?
    http://www.eu2011.hu/news/europe-has-become-stronger-prime-minister-viktor-orban’s-article-eu2011hu
    Hogy jön ez össze azzal, hogy most felkínálta magát ágyasnak Putyin számára?
    :-))))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  17. Gonoszka
    Csupán emlékeztetlek, hogy volt már egy rendszerváltás 1990-ben, és azután is helyt kellett állnia Magyarországnak minden korábbi szar nemzetközi szerződéséért. Még a szlovákokkal sem bírt Mo., akkor mit képzelsz arról, hogy mit tudnának az oroszok torkán lenyomni?
    .
    Mellesleg talán ideje lenne emlékezni arra az időre is, amikor az oroszok tartoztak nekünk, nem is kevéssel. Például simán kijött volna belőle egy metróalagút, és már réges rég a 4-es metrón utazhatnánk. Akkor nem kellettek a ruszkik, és filléreket kapott Mo. az orosz adósság eladásáért Bécsben. Haha! Ritka hûlye egy népség ez, az biztos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  18. Ez a szerződés még nem szerződés, csak szándéknyilatkozat. Putyin nem fogja a kisujját sem mozdítani Orbánért, az új kormány köthet REÁLIS szerződést. Nem a szerződéssel van bajom, hanem a realitással.
    Orbán bőrébe kötve helyezzük majd letétbe az új szerződést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  19. Továbbá (lehetne sorolni persze a végtelenségig, de én most itt abbahagyom) most akkor mi is indokolta valójában a nyugdíjvagyon őrült veszteséges befektetését a MOL részvényekbe? (1,88 milliárd Euró) Akkor még óvakodni kellett az orosz befolyástól, ma pedig annak 6-szorosa sem okoz gondot? Hozzáteszem, a MOL-on is az oroszok kerestek, szép kis árfolyamnyereséget tettek zsebre.
    Mo. részvényenként 22400 forintot fizetett. A mai árfolyam 12400 forint. Erről már senki sem beszél. A nettó veszteség 838 millió Euró, ami 44,6% !!!!!!
    És mivel indokolta Orbán a paksi szerződést? “Zsugori alak vagyok, ha az ország pénzéről van szó.” Meggyőző, ugye? Hahaha! Persze, a sok birka ezt is beveszi.
    http://tablet.mno.hu/belfold/orban-zsugori-alak-vagyok-ha-az-orszag-penzerol-van-szo-1209642

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  20. Utolsó (?) összegzés (vélemény) a kaotikus magyarországi viszonyok miatt. Saját logikám szerint a világválságot a liberalizmus okozta? A megoldás a feudális elnyomás?! Ez nem lehet jó megoldás… Bármilyen titkos megállapodások is vannak a háttérben,Ukrajna és Oroszország gyengül a válságban ott, itt meg utóbbi Paks által erősödik és ez NEM lehet jó ez a nyugati szereplőknek geopolitikai szempontból sem… A “főszereplők” Magyarországon, Oroszországon, Iránon kívül (Kelet), az EU, a Vatikán, Izrael, az USA, a NATO, “kicsit” Kína… Nem kell zseninek lenni, csak logikusnak és következetesnek; világos az “ábra”: bármilyen titkos megállapodások is vannak a háttérben (hacsak nem egy keleti tömb létrehozása, új feudalizmus, lásd linkek), Paks és az oroszok által tegnap “csakazértis” összeszedett milliárdok rá egyértelműen azt sejtetik, hogy miközben Ukrajna és Oroszország gyengül a válságban ott, itt utóbbi Paks által erősödik és ez NEM lehet jó a nyugati szereplőknek geopolitikai szempontból sem. Következésképp sűrgős nyugati beavatkozás szükséges az általuk helyesnek gondolt legmegfelelőbb módokon és még a választások előtt, amíg nem késő, mert így ez már nem csak magyar belügy! Különben azt kell feltételezni, hogy ez egy “forgatókönyv”!

    http://nepszava.hu/cikk/1013764-uj-feudalizmus-epul-az-embereket-eltapossak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  21. Csupán megemlítem, hogy a “nyugdíjak megvédése” ebben a formájában minden egyes nyugdíjasnak eddig éppen 90.000 forintjába került, ami közel egy havi átlagnyugdíjnak felel meg. Ezt már nyugodtan nevezhetjük védelmi pénznek, pontosan abban az értelemben, ahogyan azt a maffia beszedi.
    Ha az ellenzéknek egy csöpp esze lenne, ezzel kampányolna, hogy Orbán elkótyavetyélte az államosított nyugdíjkasszából mindenkinek egy havi nyugdíját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  22. Nem akarok hosszú idézeteket bemásolni ide, ezért csak a Magyar Narancs február 27 -i, az orosz energiafüggőséget elemző cikkének a linkjét írom le. Különösen az írás utolsó harmadát tessenek figyelmesen elolvasni, hogyan bánik el Oroszország azokkal a “baráti” államokkal, akik megszorulnak az általa előidézett helyzet miatt. Igaz az írásban fő témaként a gáz szerepel mint energiahordozó, de ez az oroszok hosszú távú stratégiáját figyelembe véve behelyettesíthető bármivel, tehát a paksi atomerőművel, vagy akár a tőlük felvett hitellel is. Az írásban szereplő példák láttán arra a következtetésre juthat minden józan ésszel bíró gondolkodásra képes ember, hogy könnyen pórul járhat az ország Orbán felelőtlensége miatt, mert ha egy akár az oroszok által előidézett válsághelyzet miatt képtelen lesz időben fizetni a hitel törlesztései, ezzel lehetőséget adnak arra, hogy régi – új “barátaink” megkaparintsák az erőmű tulajdonjogát.

    http://www.magyarnarancs.hu/kulpol/medve-eger-jatek-88939

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  23. A taktika lenyege, hogy egy NATO-n kivuli hitelezo nem nagyon tud ugralni a penzeert. Ha szorakoznak az oroszok, Magyarorszag az EU-hoz lep kozelebb. Oszetakoljak az oroszok az eromuvet es oruljenek, hogy a sajat penzuket visszakapjak, a franciakkal csak pereskedes lett volna, mert a franciak keptelenek valamit normalisan kivitelezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (12 szavazatból)
  24. Orbánék az iszap károsultaknak összeadott segélyét 2,5 Milliárd Forintott is lenyúlták eltüntették úgy mint a nyugdíjvagyont és a Simicskás Mészáros Lőrinces közpénzeket .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  25. Narancsbőr (Ferenczi Krisztina) is, leírja, miként fonódik össze és megy magánvagyonba, a közpénz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  26. Istencsapás,Orbán Viktor a neved!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  27. Az összeg óriási. Versenytárgyalás nélkül nem lehet a valódi bekerülési költséget megítélni . A 3000 milliárd forintnyi orosz hitel kamat és tőke törlesztésének együttes összege évi 214 milliárd 21éven keresztül, miközben az erőmű 2013.évi teljes árbevétele, tehát nem a nyeresége ennél kevesebb, 185 milliárd forint volt. És még nem is számoltunk a megvalósítás tervezetthez viszonyított, törvényszerűen jelentős többlet költségével, valamit a beruházási élettartam lezárulása utáni jelentős atomhulladék –tárolási, erőmű betemetési, környezet visszaállítási költségekkel. Ezek megduplázhatják a tervezett költséget. Tehát nem, hogy nyereséges, az évszázad üzlete köttetet meg, hanem egy soha meg nem térülő –gazdasági bűncselekménynek minősíthető –megállapodás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  28. Magyarország által titkosított paktumról nem tudtak az oroszok és ők csak úgy, spontán nyilvánosságra hozták – ezt elhiszi valaki?
    Orbán az oroszok által fricska lenne az EU-nak?!
    Ebből jól nem jövünk ki, az előre borítékolható!
    Hogy egy ilyen kis ország játékszere legyen a nagyoknak – ehhez nagyon rövidlátó politikusnak kell lenni, vagy lejáratta magát, vagy tudnak róla valamit, mert ilyent pénzért sem szabad megtenni.
    Életbiztosítást tudott kötni?!
    Az össze-vissza beszédeivel, a keleti nyitás ellen, majd az EU ellen, aztán most már jó ötlet a keleti nyitás, már nem hazaárulás, az EU-tól pedig, ami jár az ugye jár, főleg most a földmutyi-támogatás.
    Ilyen szövegek után az előzőleg leszólt, sallerekkel kiosztott partnerek szemébe belenézni és leülni tárgyalni velük – nem semmi nyomás nehezedik bárkire!
    -
    A 2/3-s győzelem után úgy gondolta, akár államférfi is válhat belőle!
    Nos ezt nagyon elkúúúrálta, de ráadásul minden téren!
    Hogy teli a zsebe 1000 évre, lehet, de rettegés az élete és a vagyonát a koporsóba nem viszi magával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  29. Észak Korea és Zimbabwe kivételével minden országban a kézenfekvő következő lépés a ME. eltávolítás, MINDEN eszközzel.
    De ti csak tűrjetek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  30. ez most hűtlen kezelés? Viszik majd a börtönbe?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  31. Ez a Paks lehetne a bukta a konzervatívoknak. Nem értem, hogy miért nem használja fel jobban ezt az ellenzék. Én arra a pártra fogo szavazni, aki ellenzi a paksi bővítést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. ELÉG VOLT!!!
    VÁLASZTÁSI FELHÍVÁS
    2014.április 6.

    VÁLASZTÓ POLGÁROK!
    MEGKÉRDEZEM
    KELL NEKÜNK A FIDESZ
    MÉG ÚJABB NÉGY ÉVRE?

    GONDOLJÁTOK VÉGIG
    HOGYAN IS KEZDŐDÖTT
    S KORMÁNYZÁSUK ALATT
    MI HOVA FEJLŐDÖTT

    OKOS BÁTOR IFJAK
    CSILLOGÓ SZEMEKKEL
    KÁPRÁZTATTAK MINKET
    SZÉP ÍGÉRETEKKEL

    MEG IS JÖTT A JÓLÉT
    NEKIK, S A CSALÁDNAK
    ÉVFOLYAMTÁRSAKNAK
    ROKONNAK, BARÁTNAK

    BÁRSONYSZÉKBE ÜLTEK
    NEM KÉRGES A KEZÜK
    TÖBBSÉGÜKNEK EZ LETT
    AZ ELSŐ MUNKAHELYÜK

    IFJÚ DEMOKRATÁK
    HAMAR URAK LETTEK
    KONOK KEMÉNYSÉGGEL
    FURCSA RENDET TETTEK

    VOLT ADÓCSALÓKBÓL
    LETT APEH FŐNÖK
    VAGY VAGYONKEZELŐ
    DE OTT IS AZ ELNÖK

    ERKÖLCSÖT PRÉDIKÁL
    DE ŐRZI A TITKOT
    AKI FELBÉRELTE
    KAYA IBRAHIMOT

    CSALÁST LELEPLEZNI!
    ZÖLD UTAT A JOGNAK
    HIRDETIK KACSINTVA
    DERÉK YOSIP TOT-NAK

    ÁLLAMTITKÁR LETT
    KIT BÍRÓSÁG VÁDOL
    BÁR BÍRÓK KÖZT
    FOGY AZ KI BÁTOR

    AZ ORSZÁG FELÉT
    ÚGY KIREKESZTETTÉK
    DOLGOZÓK, SZEGÉNYEK
    MINTHA OTT SE LENNÉNK

    ÉRTÉKRENDJÜK SZERINT
    CSAK AZ JÓ MAGYAR
    KI A FIDESSZEL TART
    S BÍRÁLNI NEM AKAR

    KORMÁNY ELLENÉBEN
    AKI SZÓT EMEL
    HAZAÁRULÁSNAK
    BŰNÉT KÖVETI EL

    NEMZETRŐL, HAZÁRÓL
    ÁLNOKUL PAPOLNAK
    KÖZBEN AMIT ÉRNEK
    MAGUKNAK PAKOLNAK

    NEVÜNKBEN BESZÉLNEK
    DE SEMMIBE VESZNEK
    ÉS HA SZÓVÁ TESZED
    BIZTOS TACCSRA TESZNEK

    BÁRMIT MEGTEHETNEK
    SZEMÜNKBE RÖHÖGNEK
    ADÓFORINTJAINK
    ZSEBÜKBEN CSÖRÖGNEK

    JÁRJÁK AZ ORSZÁGOT
    GYAKRAN KONCOT DOBNAK
    S ENGEDIK, HOGY NEKIK
    KEZET CSÓKOLJANAK

    VÁLASZTÓ POLGÁROK!
    ÉBREDJETEK VÉGRE!
    KÜLDJÉTEK A FIDESZT
    A FÉSZKES FENÉBE

    SZAVAZZ!

    HA NEM MÉGY EL SZAVAZNI
    SÚLYOS ÁRAT FIZETSZ
    NYAKADRA ÜL MEGINT
    S KIRÖHÖG A FIDESZ

    SZAVAZNI KELL NEHOGY
    HELYETTED MÁS DÖNTSÖN
    S A FIDESZ ÉTVÁGYA
    MÉG NAGYOBBRA NŐJÖN

    SZAVAZZ BÁRMELY PÁRTRA
    HALLGASS A SZÍVEDRE
    DE NE VOKSOLJ TÖBBÉ
    S O H A A F I D E S Z – R E!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  33. Obi, az ellenzék ezerrel nyomatja, csak a média – most már a magánmédia is – a fidesz zsebében van. Az interneten, a facebook-on rengeteg dolgot lehet olvasni erről a témáról.
    Bajnai Gordon blogjának legutóbbi bejegyzése a “három csapás”-ról:
    https://www.facebook.com/BajnaiGordon

    Szél Bernadett, az LMP társelnöke napok óta járta a hivatalokat, hogy megszerezze a paksi dokumentumokat. Itt van a sajtótájékoztatója, amelyről semmi nincs a lapokban.
    https://www.facebook.com/szelbernadett/photos/a.171247126321571.34423.160102384102712/530832940362986/?type=1&theater

    Stb.,stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  34. A rendszerváltók világossá tehetnék, hogy az Orbánék által signált titokzatos szerződést nem ismerik el és nem szignálják Talán új ez a nemzetközi jogban, de ez lényegtelen. Most ez lesz. Azt hiszem, Putyin elég reálpolitikus és hajlandó lesz korrekcióra, Orbán után. Ez ugyanis a reálpolitika. Mi néhány méter kötél felhasználásával tudjuk majd nyomatékosítani szándékaink komolyságát.
    Szóval a legfőbb ideje ignorálni Orbán és tsai törvényeit, árnyékkormányt alakítása és széleskörű kommunikáció. Ha a Kuruc infónak megy, nekünk is kell, hogy menjen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  35. Az origon olvastam, hogy már az idén kell fizetni Paksért az oroszoknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Az origo-cikk linkje:
    http://www.origo.hu/gazdasag/energia/20140313-az-orosz-kormany-jovahagyta-a-paksi-atomeromu-bovitesere-szant-hitelt.html

    Már az ide évtől kamatot kell fizetni az orosz hitelért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Hodorkovszkij, Platon Lebegyev

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. http://mandiner.hu/cikk/20140313_lmp_hatranyos_a_paksi_hitel

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. És ennek paksi összegnek az öven-százedredrésze miatt szórakoznak a valószínűleg titkosszolgálati fedőcégekre (sólyomair-hülyeségek, welsztamás-marhaságok) alapozott simon-ügyben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  40. Putyin jól átverte a legújjabb csüngőhasú szövetségesét. A viktátor 10 évre titkosít, az oroszok meg nyilváosságra hozzák. Afecsúti gollamot már ez sem érdekli, a privát számlán már kamatozik régről a grippen üzletért kapott jutalom, most meg megy mellé a a paksi üzlet baksisa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  41. Nagyon kellhet a komcsik penze, mindenre kepes erte a kis pimasz, szemtelen genyo. Allamcsöd mar a spejzban van.
    Putyin most visszaadott a komcsizasert, ruszkik haza, tavaris konyec, de sajnos mi fizetünk erte. Minden filmnek van vege, csuti Diktatornak is konyec lesz a vege, csuti stadionbol meg lesz atomhulladek tarolo.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  42. Az orosz szerzödést megtaláljátok Bernadettnél ! Ha valakit az eredeti érdekel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. Holnap megkeresem az úttörő nyakkendőmet. Remélem még meg van valahol…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. A legkártékonyabb ember az országban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  45. miaszösz
    “Orban ugy irt ala, hogy nem olvasta az apro betüs részt.”
    .
    Tévedés. Orbán nem írt(t) alá semmit, a paksi hitelszerződést például a nímand Némethnére testálták. Orbán semmilyen felelősséget nem vállal(t), semmiért, a törvénykezéseikért sem, olyannyira, hogy a parlamenti szavazásokon sem vett részt. Ez a sumákoló alávalóság miért nem tûnik fel senkinek???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  46. Én az árnyékkormányról már évek óta írogatok, de minduntalan lekurrogtak érte!
    Mindig azt mondtam, egy olyan kormányra lenne szükség, amilyen Belgiumban volt elég hosszú ideig!
    Nálunk is ez kellene , mert sajna az ellenzék már igencsak leszerepelt és szomorúan írom kockazat1 kommentelő társamnak, hogy a Fidesz most vagy 2/3-al vagy 4/5-el fogja megnyerni a választást !
    Itt tartunk, jelen állás szerint egy brutális Fidesz győzelemmel és egy elvetemült kamikaze kormányzással!
    Többen mondogatták, aki teheti az menjen el ebből az országból, mert itt nemhogy jobb lesz, hanem egyre pocsékabb élet elé nézünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  47. Viktor ezt ” elkurtad ” ! A baj az ,hogy ezt mi nyögjük !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  48. Nemtom mibaj lehet a szerződéssel , mikorpedig a ZÉRETTSÉGIZETT Németh Lászlóné írt alája a papírnak !
    Gondolom csak elolvasta amit eléje löktek , még az apróbetűsön is átrágta magát.
    Mint egy egyszeri Hungaró-devizahiteles , hitelfelvételkor.
    Elvégre érettségizett nő az ! Lennie kell eszének ! Azért az a titulusa hogy ” érettségizett ” .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  49. Ha epéskedni kell, nem állok ellen a kísértésnek magam sem. De ez az írás mindent elmond, érdemes elolvasni. Minimum mosolyogni fogunk, de a mosolyunk nem lesz az igazi a fogcsikorgatás miatt.
    .
    http://kanadaihirlap.com/2014/03/14/atomcsapas/
    .
    Kiegészítés. Régen, még a kötelező katonai szolgálat idején a kiképzés része volt, hogy mit kell tenni, ha atomvillanást látunk. A válasz erre (némi szarkazmussal): szépen egyenesen feküdni, hogy a hullaszállítóknak könnyebb dolguk legyen és az istenért, bele nézzen senki a villanásba, mert megvakul. Már hogy nézne ki egy vak hulla.
    .
    Most Magyarországot érte atomcsapás. Ország,vigyázz! Ne nézz oda, mert még ennél jobban is megvakulsz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  50. rotgar
    2014. március 14. péntek
    22:46

    Érdekes észrevétel, valójában sajnos nem tudjuk ki tette fel a nettre a titkosított szerződésnek ezeket a részeit, szerintem nem az egészet, csak főpróba volt, de valószínűleg nem egyszerű kiszivárogtatás volt, hanem szándékos. Első bal-horog Orbánnak.
    .
    Véleményem szerint, mint írtam a hszemben, Putyin nem a hűség mintaképe, de ez csak a külvilágra vonatkozik, szerintem a saját elveihez és önmagához hűséges, nem olyan mint ez a jellemtelen, meghasonlott szélkakas aki önmagát is áruba bocsájtja ha kell. (akkor mit várhat a családja és barátai szövetségesei) ?
    .
    Én nem hiszem, hogy Putyin elnézi neki az oroszok takarodjatok performance-át, de még ha meg is tenné az Putyin előtt is világos, hogy Orbán jellemtelen, megbízhatatlan és csak addig kezelhető amíg szorítja a tökeit.
    .
    Nem kizárt, hogy Putyin is úgy tervezte, hogy ez az első lépés csak ideiglenes, még semmi sem biztos, ezért bebiztosítja magát a szerződés záradékaival, és már kalkulál Orbán utódjával.
    .
    Putyinnak jobb kapcsolatai és több embere van Magyarországon, mint Orbánnak Moszkvában. Stratégiailag Orbán esélytelen Putyinnal szemben.
    .
    Valószínűleg Putyin forgatókönyvében az első pont, Orbán lecserélése, az új kormánnyal való folytatás vagy Magyarország igába szorítása, és valószínűleg az utolsó pont, Orbán Janukovicshoz hasonló kimentése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos