Ronai and Ronai
AMERIKAI

Aki Orbánra szavaz, az Putyinra szavaz 2014. március 25. kedd 2:28 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(68)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Aki Orbánra szavaz, az Putyinra szavaz

Budapest, Nyíregyháza – Az április 6-ai országgyűlési választások nem lesznek sem szabadok, sem tisztességesek, mert a kormánypártok olyan helyzetet idéznek elő, amelyben a legelemibb tisztesség és szabadság feltételei is súlyosan sérülnek – erről beszélt Gyurcsány Ferenc hétfőn Nyíregyházán, sajtótájékoztatón.

A Demokratikus Koalíció elnöke azt mondta, a választás akkor szabad, ha a választóknak azonos erőfeszítést kell tenniük annak érdekében, hogy megismerhessék a voksolást követő politikai alternatívákat. Ma ez nem teljesül, a kormányzati úthenger a kereskedelmi média nagy részében, az adófizetők által fenntartott közmédiában, valamint Nyíregyházán a helyi, önkormányzati médiában egyoldalú, elfogadhatatlan és erkölcstelen előnyt biztosít a kormánypárti jelölteknek.

Gyurcsány szerint a miniszterelnök minden bizonnyal igazat mondott, amikor megjegyezte, neki 1989 előtt sem a diktatúrával volt a baja, hanem azzal, akik ezt csinálták. Úgy látom, hogy ha ő csinálja, akkor ez az ő számára elfogadható, tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc ugyanakkor elfogadhatatlannak nevezte, hogy azok a százezrek, akiket Orbán gazdaság- és társadalompolitikája elüldözött Magyarországról és amelynek eredményeként London a világ második legtöbb magyarja által lakott település, csak iszonyatos erőfeszítéssel élhetnek szavazati jogukkal, a kormány pedig mindent megtett azért, hogy távol tartsa őket a szavazástól.

Közben akik Kassán, Nagyváradon vagy Eszéken élnek és az elmúlt években vették fel a magyar állampolgárságot, levélben szavazhattak – jegyezte meg a DK elnöke. Gyurcsány Ferenc szerint ez nyílt, tisztességtelen diszkrimináció a kormánypárti támogatóknak kedvez, és hátrányosan érinti azokat, akik a kormány ellen szavaznának.

Azzal vádoljuk a miniszterelnököt, hogy alig leplezett csalással akar győzni, mondta Gyurcsány Ferenc, figyelmeztetve Orbán Viktort arra, hogy ilyen győzelem esetén nem lesz stabil a többség, és ezzel a háta mögött nem lehet jól kormányozni.

Közlése szerint elbukott a nagy dérrel-dúrral beharangozott államadósság-csökkentés, mert az adósság GDP-hez viszonyított aránya meghaladja 83 százalékot. Ez az államadósság úgy alakult ki, hogy elkonfiskált, elrabolt 3 ezer milliárd forintot és kötelezettséget vállalt további 3 ezer milliárd forint, további tíz százalékpontnyi adósság felvételére Paks ügyében. Ha a két tételt hozzászámoljuk, akkor magyar államadósság meghaladja a száz százalékot, a miniszterelnök úr szégyellje magát.

Elbukott a rezsihazugság, a rezsicsökkentés egymást követő lépéseiből kifogyott a szusz, ma a legnagyobb teljesítmény, hogy októberre 3,3 százalékos távfűtésidíj-csökkentést ígérnek. Ez nemzeti víziónak több mint szégyenletes, és nincs olyan ország, mely ilyen tervekből épülne fel, földszintes, szégyenteljes, népbutító program ez.

Az ország szuverenitásával kapcsolatban a DK elnöke azt mondta, Magyarország a rendszerváltozás óta nem kötötte sorsát szorosan egyetlen országhoz, nem tette magát függővé olyan módon, mint ahogy az Paks esetében megtörtént. Orbán miniszterelnök úr saját szavát használom, amikor azt mondom, hogy Putyin pincsikutyája lett, mondta. A választás ebben az értelemben nagyon világos, mert aki Orbánra szavaz, az Putiynra szavaz, aki Mesterházyra szavaz, az Merkel Európáját akarja.

Gyurcsány Ferenc a 2002 és 2010 közötti szocialista vezetésre utalva azt üzente a nyíregyháziaknak és szabolcs-szatmár-beregieknek, hogy legyenek büszkék az ebben az időszakban a térségben közösen elért közös eredményekre.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (23 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +28 ( 42 szavazatból)
Aki Orbánra szavaz, az Putyinra szavaz, 4.5 out of 5 based on 23 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(68)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

68 Reader’s Comments

  1. Putyint nem lehet Orbánnal összehasonlítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  2. “…aki Mesterházyra szavaz, az Merkel Európáját akarja…”
    .
    - Szavaznék én rá, ha 1, lenne végrehajtható, hatékony programja, 2, nem beszélne folyamatosan állati demagóg baromságokat, 3, kommunikációban nem a fitymesz után kullogott volna folyamatosan, az utóbbi pár hetet leszámítva.
    .
    Így aztán nem szavazok rá, meg másra sem. Nála ugyanis mindenki csak rosszabb – na, jól néznek ki ezek, ha Szakértőházi a legjobb.
    .
    Jaj neked, Magyarföld!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (43 szavazatból)
  3. Aki otthon kuksol és nem voksol, az egyértelműen az Orbán MAFFIA GENGSZTER kormány hatalomba maradását seggíti. Ennek 2014.04.06-án véget kell vetni, elzavarni Orbán és bandáját, úgy hogy a hatalomba soha vissza ne találjanak, és másnap a vezetőszár, és a hűvös börtön.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (56 szavazatból)
  4. HZZZZ
    Ezért vond felelősségre Gyurcsányt, és társait, mert amiket most az Orbán kormány szemére vet, az már régen köztudott, és ennek ellenére nem gondolták úgy, hogy tegyenek ellene!
    Még most sem nyilvánítják ki az EU felé, hogy ilyen törvények,és körülmények miatt nem tekintik törvényesnek, és szabadnak a választást!
    Mert nem az!!!
    Miért nem teszik meg?Miért a szavazást bojkottálókra rakják eleve a választás elvesztésének az ódiumát, amikor tisztában vannak a választás bukásával?
    Megmondom. Mert gyávák!
    Gyávák beismerni a tehetetlenségben eltöltött 4 évüket, amivel segítettek megalapozni a diktatúra bebetonozását!
    Nyugodj meg. A világon ezt a felelősségáthárítást senki nem veszi be!
    Mert mindenhol, és mindenkor siettek kommunikálni a saját hülyeségeiket!
    Nincs diktatúra, azt mondta még Gyurcsány úr is!
    Akkor most ne Merkelezzen, meg Putyinozzon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (47 szavazatból)
  5. Őrjöngő Zsebdiktátor

    Eldrad!

    Tele van a tököm ezzel a “műértelmiségi kislányos finnyáskodással”.
    Vedd már észre, hogy nem azért KELL az mszp féle szövetségre szavazni, mert az hű de tökéletes, hanem azért, hogy véget vessünk a GYÁVA NYÚL DÍJAS PUTYIN PINCSI DIKTATÚRÁJÁNAK !!!!
    Szóval ne finnyáskodj, hanem fogj még tíz embert és irány szavazni !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (48 szavazatból)
  6. Őrjöngő Zsebdiktátor

    Bumburi!!

    Igen , ezt mindenki tudja.
    De ha még mindig ezen rágódsz és nem szavazol akkor ezután még rosszabb lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (40 szavazatból)
  7. Őrjöngő Zsebdiktátor

    Egyébként a fidesznyiknek nincs/megint/ programja……………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (28 szavazatból)
  8. Őrjöngő
    Zsebdiktátor
    Ne a szavazásra biztass, hanem gyerünk az utcára tiltakozni a szabad választás megakadályozása végett!
    Az alkotmány végett!
    Az elsíbolt 1000 milliárdok végett!
    Gondolod, hogy a szavazással változni fog valami?
    Ha a rendszerváltás óta nem jutott ennek a qrva országnak tisztességes politikus garnitúra, akkor majd most a választás után az lesz?
    Ha váltógazdálkodást akarsz, akkor menj szavazni!
    Vigyél magaddal táblát is!
    Nekem elegem van a majd jobb lesz ígéretekből, engem, és sok millió társamat csak kihasznált ez a belterjes politikai garnitúra, és elegem van belőlük, meg a hülyékből is, akik hagyják megint megvezetni magukat a jobb lét ígéretével.
    Kiábrándítalak!
    Itt sosem lesz jobb, mert ezek mindig 19-re húznak lapot, ha tisztességtelenségről van szó,és mindegy melyik oldal!
    Jóccakát!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (38 szavazatból)
  9. Őrjöngő Zsebdiktátor

    Bumburi !

    Megismétlem, nekem sem kedvenceim az mszp féle szövetségesek, a balfaszságuknak köszönhetjük a 2/3 -ot , de amíg ők voltak legalább nem kellett félni…
    Ha visszaemlékszel már az első fidesznyik alatt is félni- tartani kellett, most mg aztán kimutatták a foguk fehérjét a rohadékok.
    Legalább ezt ne fokozzuk az otthon maradással……….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (42 szavazatból)
  10. Őrjöngő Zsebdiktátor

    Még valami.
    Én már 2011 -ben voltam 3 nagy tüntetésen/ amit persze hétvégére-délutánra stb, szóval olyan időszakra szerveztek amikor a zsarnok és gyülevész hordája NEM tartózkodott a parlamentben/
    Kiabáltunk aztán hazamentünk.Én legközelebb akkor megyek, ha lesz értelme, erre viszont még várni kell.Érdekes módon pont azok nem akarnak jönni akik szó szerint nyomorognak, 5 forint sincs a zsebükben, sőt van közülük olyan aki még így is fideszes.
    Persze viszik a házát a 315 ft-os euró miatt, de 500 forinttal csökkent a rezsije, a baromnak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (31 szavazatból)
  11. ilyen győzelem esetén nem lesz stabil a többség, és ezzel a háta mögött nem lehet jól kormányozni
    De, stabil lesz, és de, jól lehet kormányozni.
    Ha Gyurcsány arra alapoz, hogy egy elcsalt választás joggyengítő, ebben igaza lenne, de csak akkor, ha lenne, aki ezt kimondja.
    Csakhogy nem lesz.
    A jobboldal nyilván nem mond ilyet, a “baloldal” meg nem mondhat. Azért nem, mert részt vett a választáson. Aki részt vesz, elfogadja a játékszabályokat. Utólag már nem mondhatja, hogy csalás az egész, mert ha tudta — és pontosan tudja –, akkor nem lett volna szabad részt vennie benne. Ha meg részt vett a csalásban, soha többé nem kiálthat csalást. És persze bűnsegéddé válik.
    Érdeklődve várom a csúcspontot, amikor majd a parlamentbe jutott “baloldali” képviselőknek fel kell esküdniük az illegitim “alkotmányra”.
    Az MSZP 2011-ben nem esküdött fel az új “alkotmányra”. Mesterházy ezt mondta: “Mi esküt tettünk már az alkotmányra – a jelenleg érvényben lévőre -, ennek alapján kaptuk a mandátumunkat.” Ez a hivatkozásuk ma már nem alkalmazható, úgyhogy vagy nem esküsznek fel, de akkor nem kapnak mandátumot, vagy felesküsznek, de akkor akár be is léphetnek a Fideszbe. Egy biztos: így vagy úgy, de politikailag likvidálva lesznek.
    Ez az elvtelenség ára.
    Aki ezt nem érti, nem látja, az persze menjen el szavazni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (32 szavazatból)
  12. tényleg nem fülkeforradalom volt, hanem puccs

    Mit akar az jelenteni h orban miniszterelnök úr???
    Első rendű vádlott, álljon fel! – ez a hejes megszólitás

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  13. Zsebdiktátor:
    .
    - Tudod mit?
    .
    Én már szavaztam pár éve, de úgy ám, hogy megelőlegeztem a következő, jó sok évet is:
    .
    - Spóroltam vagy 3 évig mákos voltam, még éppen meg tudtam tenni (az utolsó ottani évemben kb. mit egy élőhalott, úgy éreztem magam, amint bárhonnan kiléptem az utcára).
    Spórolás megvolt, vettem egy repülőjegyet, arrébb mentem vagy 2000 kilométert, megteremtettem a család kihozatalának minimális lehetőségét, majd jöttek ők is.
    .
    Na. Ez az én szavazatom. Ott már nekem nem volt mit tennem. Látom, rendszeres olvasó vagy itt, szóval érted, miért léptem le, családdal együtt. Ha tervek szerint mennek a dolgaink, itt is maradunk hosszabb időre – mondjuk, örökre. Ha pedig egyszer lesznek unokáim, azt akarom, hogy nekik már semmi közük ne legyen orkbánisztánhoz.
    .
    Elég érthető szavazat, ugye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (41 szavazatból)
  14. Sok szó esett arról, hogy Orbán népfelkelést szít és lángba borítja Budapestet ha veszít a választásokon. Tegyük félre egy pillanatra, hogy veszíthet-e egy eleve elcsalt választáson, mert kérdés hányan mennek szavazni és Orbán csak manipulál-e részvételen vagy ténylegesen meghamisítja a választási eredményeket is.
    .
    Azonban itt az Ukrán helyzet és komoly NATO csapat összevonások valamint hadgyakorlat az Orosz-Ukrán határországokban, Magyarországot is belevéve ahol már tetemes NATO sereg tartózkodik.
    .
    http://www.hungarianambiance.com/2014/03/us-to-hold-military-drills-in-poland.html?showComment=1395503097211&m=1
    .
    Nos felmerül a kérdés, igazán alkalmas időpont lesz-e ez Orbánnak polgárháborút szítani, hiszen a NATO csapatoknak már nem kell bevonulniuk rendet tenni, már itt vannak. Azt hiszem ez megfelelő időpont megigazítani Orbán félrecsúszott nyakkendőjét és egy kissé szorosabbra húzni. Egy “kissé”.
    .
    Ugyanis nem hiszem, hogy egy bukott Orbánt nagy kedve lenne Putyinnak csókolgatni, bármennyire is csücsöri a szája. Valószínűleg már szorgos nyelvcsapásainak sem fogja hasznát venni, bár szemmel láthatólag éjjel nappal gyakorol.
    .
    Idézet a megadott cikkből:
    .
    “In Hungary, simultaneously with other military exercises in the region the “Várpalota Challenge 2014″ military drill has been kicked off with the active participation of more than 500 Dutch armored vehicles. Under the pretext of having military exercises a large number of NATO forces have been stationing in the country just as in Poland and in the Baltic states.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  15. Tamas Csacsicska

    Orbán nem fog lemondani a hatalomról – legyenek választások, vagy maradjanak el, az eredmények szóljanak ellene, vagy sem. Nem kell álmodozni: egyetlen diktátor sem bukott meg demokratikus választáson.
    .
    Orbánt erőszakkal kell elmozdítani, mint történt az ukrán elnök esetében. És ami késik, az nem múlik: Orbán és rendszere ugyanis csak elvenni tud, adni kevésbé. Eljön a pillanat, amikor cégektől már nem tudnak mit elvenni – és célkeresztbe kerül a nagyközönség. Mostanában gyakran emlegetik az italboltok „trafikosítását”… és ha a magyar embertől megvonják a napi kortyait, annak nem lesz jó vége.
    .
    Orbánt alighanem egyszerűen agyon fogják csapni, mint a kárpátok géniuszát – udvartartását pedig fel fogják kötni, nemes egyszerűséggel. A nagy baj, hogy ha a Mesterházy-Gyurcsány tandem jön utánuk, az ugyanolyan balfék lesz, mint volt abban az elmúlt nyolc évben. Sajnos nem látszik az a csapat, amelyik szanálni tudja az országot – nincsenek hozzá sem konkrét arcok, sem gondolatok, program.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  16. Érdekes mondatokat lehet találni a történelem “bugyraiban”. Mai mondat:
    “… azt hitték, hogy ő is csak egy politikus …”
    .
    Nos, ez a felcsuti Néróra is igaz.
    .
    Róla is azt hitték, hogy csak egy politikus. Lehet hogy kicsit más, kicsit pénzsóvárabb, kicsit hataloméhesebb, kicsit lelkisimeretlenebb stb. stb. stb., de azért csak lesz majd valamilyen korlát amit ő is figyelembe vesz, amit betart.
    .
    Nos, nincs semmiféle korlát.
    .
    Rá kellett mindenkinek jönnie, hogy a felcsuti lógóhasú, tepsiseggű akarnoknak nincsenek korlátai sem a lelkiismeret, sem az erkölcs, sem a pénzsóvárság, sem a hatalom éhség, semmiféle emberi téren.
    .
    Most már csak arra lennék kíváncsi hányan tudják kiról szólt az eredeti mondat?
    Nos?
    Annak aki nem ismerte volna fel, elárulom:
    .
    Hitlerről.
    Igen.
    Hitlerről fogalmazták meg az eredeti mondatot, Müncsen után.
    .
    Sokak félnek az összehasonlítástól, túlzónak találják, mert a mostani “Kedves vezető” hatalomgyakorlását, a Hitleri korszak legsötétebb napjaival vetik össze. Pedig az analógiák adottak.
    .
    Sokan elfelejtik hogy Hitler is demokratikus (a most Magyarországon várhatótól sokkal demokratikusabb) választáson került hatalomra. Sőt először még elég szerény eredménnyel. És lépésről, lépésre építette ki rendszerét.
    .
    De ide kapcsolódik egy másik mondat is.
    “… szerencsére kis ország …”
    .
    Korábban, időnként lehetett hallani mérvadó személyiségektől is, hogy “halkan” elsimerték, Trianon túlzó, tisztességtelen voltát.
    .
    De nem túl régen, már 2010 után az Orbáni rendszer gazdasági, politikai elemzésénél, értékelésénél, egy cikk zárógondalataként, már megfogalmazták a fentebbi mondatot.
    .
    Szerencsére a Magyarországon létrejött hatalomgyakorlásnak. hatalomgyakorlási technikának meg vannak a maga korlátai.
    .
    Magyarország és talán a világ szerencséje, hogy
    ” … szerencsére kis ország …”.
    .
    És kell-e ettől részletesebben kifejteni, Trianon utólagos megerősítését.
    Ez, a ma már kis ország “szerencsére” már nem igen lesz képes lángbaborítani Európát, netán a világot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  17. Nem lesz tisztességes, és szabad a választás, de menjen el mindenki szavazni. Aki ezt mondja az tiszta buggyant!
    Bumburinak van igaza! Akik meg minuszolják a beírásait, majd mondhatják a választások után, hogy “ki gondolta volna?” Elmennek szavazni , és mégis nyer a fidesz, pedig a többség utálja őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (21 szavazatból)
  18. Őrjöngő
    Zsebdiktátor
    Hogy mennének a szerencsétlen emberek tüntetni, amikor 3 és fél évig azt nyomták nekik, hogy nincs diktatúra!
    Most ébredtek fel, hogy a tisztességtelen választást emlegetik?
    A választási törvény megváltoztatása mikor történt?
    Nem az a tisztességtelen véletlenül, aki ezt a csaló törvényt szó nélkül hagyta?
    Komolyan mondom, felháborító amit nyomattok most már gátlástalanul.
    Igazatok van!
    Prezentáljátok Kertész Ákos állítását, mely szerint elég ha a moslékot elétek öntik, Ti zabáljátok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (22 szavazatból)
  19. Tibor
    Sajnos nem kell ahhoz nagy éleslátás sem, hogy előre lássuk, hogy mi történik akkor, ha nyernek a “kormányváltók”.
    Béke nem lesz.
    Nemhogy arra buzdítanák a választókat, hogy szavazzanak a fideszre, hogy minél előbb a fejükre boruljon a saját piszkuk!
    Akkor legalább letudnánk örök életre a fideszt a felforgató, és rabló tevékenységével együtt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  20. Gyurcsány egyszerűen csak előremenekül!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  21. őrjöngő zsebhülye
    mennyé szavazzá, kitérdekel. ha eddig nem volt képes eljutni a tudatodig mindaz, amit itt az AN-en olvashattál, akkor te már úgyis menthetetlennek számítasz.
    megírtam: április 6. után nincs tovább kegyelem sem bennem, sem az AN-ben (remélem, hogy Bartus is így gondolja) és kőkeményen fogunk itt viháncolni a röhögéstől az összes olyan hülyén, mint amilyen te is vagy. tekintsd úgy, hogy ebből a nyílt, egyenes, szókimondó stílusból most kaptál tőlem egy kis ízelítőt.
    ne kérdezd többet, hogy miért? ezerszer megválaszoltuk. itt a vége, elég volt a hülye kérdések eszetlen mantrázásából.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (21 szavazatból)
  22. http://vimeo.com/89786745

    Szeretem ezt a kedves embert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  23. Öreg Titán “megírtam: április 6. után nincs tovább kegyelem sem bennem, sem az AN-”"

    Jól írtad

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  24. bumburi
    az eleve kizárt, hogy ne orbán alakítson ismét kormányt. minden egyéb pedig lényegtelen.
    a legnagyobb pofáncsapás pedig az lenne ennek a tudatgyenge elkőmenniválasztani ellenzéknek, ha Orbán az ő semmit sem érő szavazataik ellenére ismét kétharmadot szerezne. én egyébként erre tippelek, hogy ez fog bekövetkezni, na és akkor ez a sok szavazni rohanó marha majd csak áll és néz maga elé, hogy jajjanyámneborogass, miben is vettem részt? hiszen a részvétel 50% fölé tornászásával és Orbán újabb kétharmadával valóban gránitsziklává fog merevedni az ALAPTÖRVÉNY és általa a NER.
    itt fognak majd sírni-ríni, hogy jajjajjjajjjjajjjaj, de én harsányan fogok rajtuk röhögni: megérdemeltétek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (18 szavazatból)
  25. kegyelem
    Csatlakozom hozzátok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  26. “Gyurcsány szerint a miniszterelnök minden bizonnyal igazat mondott, amikor megjegyezte, neki 1989 előtt sem a diktatúrával volt a baja, hanem azzal, akik ezt csinálták. Úgy látom, hogy ha ő csinálja, akkor ez az ő számára elfogadható, tette hozzá.”
    .
    csak úgy óvatosan megkérdezem: diktatúrában egy értelmes emberi lény elmegy szavazni egy választáson?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  27. Öreg Titán
    Sajnos én nem tudok röhögni, mert a szívem fáj azokért aki itt fognak szenvedni velem együtt,az ellenzék hülyesége miatt.
    Nem mindenki tud elmenni(legalábbis még),így marad a “belső emigráció” hogy védjem magam az eszetlen, előre nem gondolkodó, és a realitásokat semmibe vevő kormányváltók további agymenései ellen.
    A kormány elleni védekezést meg már le sem írom,mert az természetes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  28. a diktatúrát nem leszavazni szokták, hanem megdönteni. (na persze ahhoz tökös legények kellenének)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  29. dehogyis, bumburi! nagyon egyszerű a módszer: mi, akik tudjuk, hogy mi az, amit Orbán eddig épített, tekintettel annak illegitim voltára, a jövőben ignorálni fogjuk Orbán Viktornak még a létezését is. most nem viccelek: úgy képzeld el, hogy egyazon területen két külön dimenzióban fognak létezni az emberek. az egyik része az embereknek a NER-nek behódoltak lesznek, a másik része pedig mi, akik e választás után tiszták maradunk, és nem mocskoltuk be magunkat a NER-nek még csak bottal való megpiszkálásával sem. átnézünk felettük, nemlétezőnek tekintjük őket, és erkölcsi emelkedettségben, belső lelki stabilitásban, nyugodtan élhetjük tovább az életünket. és akár hullhatnak is köröttünk ezeren, meg sem fogunk rezdülni, mert ők éppen azért fognak hullani, mert eladták a leküket az ördögnek. hát ha eladták, hadd vigye! csak olyan emberrel leszünk szolidárisak, akik velünk együtt megőrizték az emberi tartásukat, méltóságukat, becsületüket. de ilyen nem sok lesz szolidaritásra szorulók között, mert a lélek ereje, a becsület tudata megacélozza a szervezetet és a kitartást. főképpen a görénynek beállók fognak hullani, mert őket belülről fogja szétmarni a saját szégyenük, amikor rádöbbennek, hogy mihez asszisztáltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (15 szavazatból)
  30. “vadakat terelő juhász” – ez az ember József Attila szavain nevelkedett, az biztos.
    http://vimeo.com/89786745

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. a magyaroknak egy szerencséjük van, hogy annak idején Kádár nem bocsátotta népszavazásra Nagy Imre kivégeztetésének kérdését. így ő magára vállalta a felelősséget. pedig simán megszavazták volna akkor is. egy örök szégyentől mentette meg a magyarokat ezzel Kádár.
    Orbánban nincs ennyi kegyelem. ő bevonja a magyarokat a saját bűnébe, ő nem meri egymaga vállalni a diktátori szerepet. önmagához mocskolja az egész népet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  32. Orbán Rijádba már elment az üveggyönygökért.
    http://endresy.blogspot.hu/2014/03/allamrabszolgasagorbaniaban.html
    Az energetikát eladta Putyinnak.
    Igazi hazaáruló

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  33. “Azzal vádoljuk a miniszterelnököt, hogy alig leplezett csalással akar győzni, mondta Gyurcsány Ferenc”
    .
    És tessék mondani Ferenc, akkor miért nem tetszik bojkottálni hangosan?? És megint megkérdezem, mert még nem kaptam választ:
    .
    HA BEKERÜLNEK A PARLAMENTBE, AKKOR MIRE FOGNAK FELESKÜDNI?? HMMMM??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  34. Nos, mi is szavazáskor a fő kérdés!?

    Ua. a helyzet mint már korábban is vót:

    Az egyik fél arisztokrata akar lenni saját hazájában, a másik meg idegen hatalmak protektora.

    Az egyik fél az általános emberi értékek, érdekek mellett száll síkra, átadva az irányítás jogát a fejlettebb eszméknek, országok egyesületének, a másik viszont nem engedi át az irányítás jogát a gazdaságilag és ideológiailag fejlettebb államok akaratának, hanem a saját akaratára, ambíciójára és csoportjára (nemzetére) támaszkodva próbál letenni vmit a népek asztalára.

    Mindkettőben vannak pozitívumok és negatívumok.

    Na, most döntse el az ember, hogy mit akar választáson… Egy biztos:

    A három szellemi irányzat mindegyikére szükség van, azaz kell egy konzervatív, egy liberális és egy szocdem párt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  35. bumburi, kegyelem, Öreg Titán, egyetértek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Öreg Titán (2014. március 25. kedd 08:54)
    itt fognak majd sírni-ríni, hogy jajjajjjajjjjajjjaj
    — Sajnos nem így lesz. Ehelyett azok lesznek kikiáltva felelősnek, akik nem mentek el szavazni Orbán ellen. Merugye ha elmentek volna, nyilván győzött volna a “baloldal”, tehát a — szerintem súlyosnak várható — veresége nem a saját hibája, nem is a Fideszé, hanem a nemszavazóké. És ennek kifejtésére várhatóan megkapják majd a szükséges médiafelületet. A Fidesztől. Utána lehet kézcsókra járulni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. Kegyelem,Bumburi,Öreg Titán!
    Gondoljatok bele!

    Ahhoz ,hogy tényleges rendszerváltás legyen, KI KELL alakulnia(termelődnie) egy olyan fiatal generációs politikai nemzedéknek,akik valóban akarják a demokráciát(értik a lényegét) akarnak tenni ezért,és nem utólsósorban megfelelő gazdasági érdekcsoport áll mögöttük!
    Amig ez nem teljesítődik,marad az un. váltógazdaság.,és csak egymással vitatkozunk-és érdemben NEM történik SEMMI!

    Ui. Kinek lesz az érdeke mindez?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  38. Hát, nincs mit tenni. Orbánt csak erőszakkal lehet megdönteni. Ki fogjuk várni. míg úgy jár mint a Kárpátok másik Géniusza. Sok magyar életébe fog kerülni az biztos.
    .
    Már így is sokakat tett tönkre, akik közül sokan öngyilkosok lettek, így nem csak az Ő vérük, hanem a polgárháború áldozatai is az Ő lelkén fognak száradni.
    .
    Tanulni fog ebből a magyar, és értékelni fogja a demokráciát, a szabadságot, az emberi jogokat.
    .
    Amúgy, ha most nem zavarják el ez a gonosz törpét, akkor meg is érdemlik majdan országlását.
    :o)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. Nemcsak aki Or(k)bánra szavaz; hanem aki egyáltalán “szavaz”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  40. Laszlo
    A “váltógazdaságnak” 6.án vége. Új korszak kezdődik, a NER. Ehhez a választók megadják a felhatalmazást azzal, hogy részt vesznek Orbán csaló választásán. Mindenki aki elmegy statisztikai adat lesz csupán a részvételi arányban. A végeredmény pontosan tudható, a fidesz megőrzi 2/3-os többségét és a happy end-el végződő lopási sorozata után újult erővel fogja betonba önteni a rendszerét 20 évre. Új generációs politikusok gazdasági érdekcsoportokkal a hátuk mögött? szó nem lehet ilyesmiről! Orbánt nem politikusok fogják megdönteni, hanem a mérhetetlenül megalázott, kétségbeesett emberek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  41. Őrjöngő Zsebdiktátor

    öreg/ vén hülye reszketeg trotyli/ titán !

    Ha már személyeskedünk :-))

    Fogd már fel az idióta fejeddel, hogy oké legyen bojkott ahogyan itt a sok / javarészt külföldről / észt osztó széplélek akarja.De akkor orbánnak nem 2/3-a, hanem 99/100 -a lenne…
    Nem véletlenül hozták létre a 66 klf . országos listát is állítani tudó műpártot, amelyek közt van baloldali is.
    Ebbe még az Eu sem tudna belekötni.
    Abban egyet értek, hogyha nyer orbán /ami persze korántsem biztos/ akkor nemsokára a saját elvakult békemenetes hívei lesznek az elsők akik a nagy pofára esés után felkoncolják…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  42. Amiről Gyurcsány csak most mer beszélni, azt a PEM már az alapításakor kiadott második nyilatkozatában leszögezte. A teljes nyilatkozat itt olvasható :
    http://polgariengedetlenseg.com/nyilatkozat/
    *
    Részlet a nyilatkozatból :
    *
    2./ A PEM elutasítja az Alaptörvényre épülő választási törvényt is, az alábbi okok miatt:

    a.) Nem biztosít egyenlő feltételeket a kormányzó-, és ellenzéki pártok között.

    b.) Nem biztosít egyenlő feltételeket a külföldi kettős állampolgárságú magyar szavazók-, és a külföldön dolgozó magyar szavazók között.

    c.) Biztosítja viszont a kormány oldal számára a csalás lehetőségét, a külföldiek postai borítékban beküldött szavazatainak ellenőrizhetetlensége által.

    d.) Az OVB tagjai (a játszma bírái) nem semlegesek, hanem a Fidesz elkötelezett emberei, akik jogsértések esetén elfogultan döntenek a Fidesz érdekében ! A Fidesznek “fújják a sípot”!

    e.) Nem biztosítja a kormány leválthatóságát, kizárólag a kormányon lévők uralmának bebetonozására szolgál.

    Mindezek lapján egyértelmű, hogy az új választási rendszer NEM DEMOKRATIKUS! Ebből következően, a választási eredmények nem fogadhatóak el demokratikus választási eredménynek. Az ilyen választások eredménye a demokrácia megcsúfolása, és a diktatúra álcázott demokráciájának hazugságát biztosítja.

    EZÉRT : A Polgári Engedetlenségi Mozgalom az Orbán rendszer (NER) teljes bojkottjára szólít fel minden demokratikus érzelmű magyar állampolgárt !

    Első lépésben a 2014-es Parlamenti választások teljes BOJKOTTJÁT HIRDETJÜK MEG !
    _____________________________________________
    *
    Aki egyetért a PEM egyértelmű kiállásával, az segíthet a PEM honlapja linkjének terjesztésében, hogy minél több honfitársunk rádöbbenjen milyen aljas országgá tették Orbánék szeretett hazánkat!
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  43. Azt hiszem,hogy Gyurcsány lesz a nyerő a gondolkodásban. Szerintem jelenleg egy felvilágosító,felmérő kampány folyik.
    Most már kimondta,hogy a választást Orbán el fogja csalni.Már ismertette
    a szavazókkal Orbán módszereit,eljárásait a csalásban és ezt hinti
    ezerrel szerte az országban.Ott is,ahol csak M1 van és Kossuth rádió !!!
    Vadai Ágnes viszi a másik frontot és nagyon ügyesen !
    A kapkodás és az elhamarkodás Orbánnak kedvezne,ezért Gyurcsány nem
    kapkod csak siet. Szerintem van esélye a felvilágosításnak.
    Ha pedig úgy fogja felmérni hatodika előtt,hogy más célra kell mozgósítan,
    akkor szerintem azt is vállalni fogja,addíg pedig gőzerővel dolgozik.
    Várjunk és legalább itt ne ugassuk le egymás fejét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  44. H.Sándor
    2014. március 25. kedd
    14:25
    -
    Szerintem is.

    Ami az időzítést, ritmust, tempót illeti, Gyurcsány most tényleg nagyon ügyesen csinálja. Ha nem esik ki a tempóból és így folytatja, akkor egyre nagyobbak az esélyek főleg arra, hogy Orbánékat kizökkenti.
    .
    Én mindig azt tanácsoltam Gyurcsánynak, – nem mintha idejárna olvasni a kommentjeimet – hogy tempó rubato, és a tempo a ritmus az időzítés nyerő faktor lehet, neki meg is van a tehetsége és intellektusa ehhez. Persze a tartalom is fontos de abba nem tudok tanácsot adni.
    .
    Orbánnak se ritmusérzéke, se időbeosztása nincs. Merev, törékeny, engedetlen ellenáll, aztán szétporlad mint egy feszített állagú kristály váza amit a kényes pontján enyhén megkoppintanak. Ha ezt a kényes pontot is megtalálja Gyurcsány akkor teljes lehet a győzelme. Mondjuk nem is irigyelném tőle mert az a szemét karaktergyilkosság amit Orbán lezavart ellene az nekem nagyon ellenszenves volt. Nem azért mert Gyurcsány ellen, hanem mert ocsmány volt, gennyes volt és, hogy egy ilyenből “politikus” legyen az egyszerűen nem megy.
    .
    Úgy veszem észre Gyurcsány beleérzett a ritmusba mint amikor valaki ügyesen kitapintja a pulzus. Szeretem a szépen végigvitt akciókat nézni, ebből bizony az lehet.
    .
    Hát, kívánom, hogy sikerüljön neki. Van még két hete, ha ügyesen viszi tovább a ritmust , időzítést nyerő lehet. Az a legfontosabb, hogy tartsa a ritmust, a tempó rubatot a tökéletes időzítést, de ugyanakkor képes legyen tartani a saját természetes önritmusát is.
    .
    Most már Orbánnak kell felvenni az ő ritmusát, már ő diktálja a tempót és azt Orbán nem lesz képes felvenni. Hol lemarad, hol előre rohan.
    .
    Tempó rubato. Orbán halála.
    .
    Az emberi elme olyan mint a híres Simon és Garfunkel dalban ők énekelték.
    .
    El lehet bele plántálni magokat, (gondolatokat) de előbb a földet termékennyé kell tenni, kigyomlálni és plántálni, és a megfelelő időben ültetni. Figyelni mindent az időjárást, esőt, stb. Gyurcsány igazat mond, az igazság magvait ülteti el, de meg kell találni a megfelelő időpontot amikor az igazságot ki lehet mondani, elplántálni. Ezen múlik minden és ha jó időpontot választott. Az emberi elme és lélek nem mindig áll készen az igazság befogadására. De Gyurcsánynak van erre most ideje, megvan hozzá a tehetsége, most már csak az időzítésre kell figyelnie. Amellett úgy látom kezd felfedezni és alkalmazni egy remek fegyvert Orbánék ellen amit nem tudnak lekezelni. Van egy ilyen trükk és azt hiszem Gyurcsány beletalál.
    .
    Na sok sikert :-))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  45. Smárolósabb kép kellene, vagy alsó végletekig elmenőt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Őrjöngő:
    .
    “…akkor orbánnak nem 2/3-a, hanem 99/100 -a lenne….”
    .
    1, Tök mindegy, mert :
    A, Valószínűleg így is 2/3 lesz nekik,
    B, Tömeges csalások várhatóak, melyekre semmiféle jogorvoslat nem lesz
    C, Ha nem lesz 2/3, akkor is egyeduralkodóak, mivel a teljes államgépezetet maguk hasznára betonozták be, nagyon sok évre, nagyon sok pénzzel
    D, Ha valamilyen csoda folytán az “ellenzék” nyerne, az egy igazi vesszőfutás lesz a nyertesnek, lásd a C pontban, miért. A nyertes “ellenzék” teljes tehetetlenségben vergődne, nulla mozgástere lenne.
    .
    Szóval, röviden: az AN álláspontja nagyrészt ezekért az, hogy bojkott. Egy maffiaállamot nem lehet szavazással leváltani.
    .
    És akkor én még hozzátenném mindehhez a magamét, hogy NINCS KIRE SZAVAZNI. Demagóg, agyalágyult alakok alkotják az “ellenzéket”, ezekkel nem volnánk előrébb.
    .
    Amúgy én megértelek, mivel mindig azt mondom: sok érv van a szavazás mellett is, egészen komolyak is. Értem én, mit mondol. De a szavazás értelmetlensége mellett még több az érv, és nekem az a meggyőző.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  47. Még ez:
    .
    - Attól, mert valaki külföldről “osztja az észt”, attól még lehetnek meggyőző, hasznos érvei, attól még tökéletesen tisztában lehet, mi megy – esetünkben – orkbánisztánban. És attól, hogy valaki “ott él”, attól még lehet olyan hülye, mint az elefánt s..gge holdfényben – lásd a mai napig a fitymesz- maffiára szavazó tömegeket.
    .
    Szóval, ennek nincs semmiféle jelentősége, hogy valaki honnan ír.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  48. Olvastam:
    “Hogy lássuk, hogy abban azemútnyócévben hogyan is volt, amikor még nem a pávatáncos, sallerosztó vezette ezt a szerencsétlen országot:
    -
    Működött a gazdaság,nem volt devizahiteles probléma,stabil,befektetésre ajánlott volt az ország,nem voltunk 3-szoros bóvliba,még megvolt a nyugdíj megtakarítása 3 millió embernek,nem volt földmutyi,trafikmutyi,takarékmutyi,nem volt MOL mutyi,nem 84% volt az államadósság,36 milliárd eurós valutatartalékunk volt,volt még építőiparunk,nem volt tandíj,nem 2 év volt a várakozó lista,a munkanélküli segély 9 hónapig járt,nem 27% volt az ÁFA,az árak átlag 60%-al voltak alacsonyabbak,vagyis egy kicsit biztonságosabban,és jobban éltünk,még te is mint 4 éve.Kicsit rövid az emlékezeted!”
    -
    Szóval, akiknek ez “egykutyákat” jelent az biztosan nem itt él, vagy narancsködben leledzik.
    A 3xbóvlis, vekkeres pedig a Köz(gép)társaság koleszos tagozatát akarja még tovább gazdagítani a szegények rovására, mert a sikerhegyek csak a saját zsebeikről szólnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. csakén
    “Szóval, akiknek ez “egykutyákat” jelent az biztosan nem itt él, vagy narancsködben leledzik.”
    .
    Az ellenzék csatlakozása a választáshoz bizonyítja az “egy kutyaságot”, és légy oly kedves ne sorold a kritikai hangot a narancsködösekhez.
    Áruld már el!
    Miért jó az neked, ha a fideszhez sorolod a demokráciát komolyan vevőket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  50. H.Sándor (2014. március 25. kedd 14:25)
    Ez olyan ábrándos, csillagszemű írás volt, hogy ha a neved nem szólna ellene, azt hinném, egy bakfislány írta. Ezt nem gúnyból mondom, inkább csodálva a hinni akarásodat.
    Itt van egy “ellenzék”, amely éveken át még csak fel sem fogta, miért kap mindig pofont, képtelen volt megérteni, mi a Fidesz, egyszerűen szavai, fogalmai sem voltak rá. Most, az utolsó után pillanatban derengeni kezd neki valami, és a lelkes hívek máris nyerésről, ügyességről, céltudatosságról beszélnek.
    Ha pedig úgy fogja felmérni hatodika előtt,hogy más célra kell mozgósítani, akkor szerintem azt is vállalni fogja,
    Hatodika két hét múlva lesz. Előttünk a jéghegy, ez a hajó már ha akarna sem tudna irányt változtatni. De nem is akar. Gyurcsány is mindenáron választási részvételt akar. Márpedig aki részt vesz, az elsüllyed. Ezt kellett vona meglátnia az “ellenzéknek” — nem most, hanem leglább három éve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos