Ronai and Ronai
AMERIKAI

Visszaadta az érsekújvári hitközség Orbán pénzét 2014. január 29. szerda 3:37 | AN

  • Hozzászólások(78)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Visszaadta az érsekújvári hitközség Orbán pénzét

Érsekújvár – Vannak olyan zsidó hitközségek, amelyek tudnak választani a történelemhamisító és holokauszttagadó Orbán-kormány pénze, valamint a történelmi múlt igazsága és az áldozatok tisztelete között. Igaz, nem Magyarországon. Az Érsekújvári Zsidó Hitközség nyilatkozatban utasította vissza a Horthyt rehabilitáló, a magyarok felelősségét a némat nácikra hárító Orbán-kormány Júdás-pénzét. Az érsekújvári hitközség a nyilatkozatában elmondja az indokait is, plasztikusan ábrázolja a kétszínű, két nyelvű, antiszemita Orbán-rezsim természetét.  Így még magyar zsidók, de magyar emberek sem olvastak be ezeknek a cinikus, képmutató és hazug gazembereknek. Végre felbukkannak egyenes, rendes emberek. Példát vehetnek róluk a magyarok, tanulhat tőlük a Mazsihisz.

.

ŽIDOVSKÁ NÁBOŽENSKÁ OBEC

J E W I S H  C O M M U N I T Y

ÉRSEKÚJVÁRI ZSIDÓ HITKÖZSÉG

Česká bašta 5

SK-940 01  N O V É  Z Á M K Y  /  SLOVAKIA

.

N Y I L A T K O Z A T

Nyugtalansággal, mély megrendüléssel és megbotránkozással vesszük tudomásul, hogy az akkori magyarországi zsidóság deportációjának 70.-ik évfordulója – a méltó megemlékezés éve, a megbékélés és tényfeltárás, a tanulságok levonása és azok tanítása helyett – Magyarországon mindinkább a napi politika tárgyává sekélyesül. Az utóbbi napok – részünkről elfogadhatatlan – állásfoglalásai és történései számunkra kérdésessé teszik a Civil Alap nyújtotta támogatási szándék őszinteségét.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Magyarországon szobor állhasson Szálasi Ferencnek, melynek felavatásán díszőrséget áll a már akkor betiltott Magyar Gárda. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Magyarországon szobor állhasson Horthy Miklósnak, aki teljes mértékben felelős a magyarországi zsidóság pusztulásáért. Annak a Horthy Miklósnak, aki a Sztójay-kormány első ülésén közölte: [A] „zsidókérdés megoldásában szabad kezet adok a kormánynak és annak intézkedéseibe nem óhajtok beleszólni.” Nem más, mint Edmund Veesenmayer tanúsította a Jaros–Endre–Baky perben: Horthy Miklósnak megvolt minden lehetősége és hatalma, hogy a deportációkat meggátolja. Ha képes volt meghiúsítani a csendőr-puccsot és letiltani a budapesti zsidók elhurcolását, akkor ebben nincs okunk kételkedni.

Elfogadhatatlannak tartjuk a „mi – a magyarok, ők – a zsidók” szóbeszédet, még ha úgy is hangzik el, hogy „mi, magyarok, megvédjük a kisebbségeinket”. Elfogadhatatlannak tartjuk a holokauszt áldozatait kizárólag mint a zsidó közösség veszteségét számon tartani. A Magyarországi holokauszt közel hatszázezer áldozata olyan tudatos népirtó politika és magas szinten megszervezett, még a nácikat is bámulatba ejtő szofisztikált cselekvés következménye, amelyet az akkori magyar kormány és közigazgatás teljes szervezete vitt végbe.

Elfogadhatatlannak és a történelem tudatos hamisításának tartjuk a céltudatos felelősség-áthárítás minden formáját, az áldozatok és bűnösök összemosását, a német megszállásra és a „szuverenitás elvesztésére” való hivatkozást. Ezt nem teszi igazzá semmilyen történelemhamisító ál-emlékmű. Nem feledjük: már a náci megszállásig is legalább 60 ezer áldozata volt a Magyarországi zsidógyűlöletnek, közöttük az „idegenrendészeti eljárás” 18 ezer áldozata is. Elie Wiesel szavaira hivatkozva: „…nem azért, mert valamit tettek vagy esetleg nem tettek volna, hanem kizárólag azért, mert zsidó anyától születtek. Engem gyűlöltek, még mielőtt megszülettem volna.

Gyermeteg magyarázkodásnak tartjuk azt az állítást, hogy az akkori kormány vétsége lenne, hogy „nem védte meg zsidó polgárait és anyagi eszközöket bocsájtott rendelkezésre az üldözésükhöz”. A magyar állam, a regnáló kormányok évek, évtizedek alatt tudatosan készítették elő a genocídiumot, az ország zsidóktól való megtisztításának soha nem látott bűnét, ezért a zsidó polgárokat kizárólag saját maga ellen kellett volna megvédenie. Ehelyett ellenük mozgósította a kétszázezres államapparátus minden bevethető közegét.

Ezekben a kérdésekben sajnálatunkra nem történt határozott állásfoglalás a 2014. január 27-i Holokauszt Emléknapon elhangzott legmagasabb szintű miniszterelnöki üzenetben sem. Ezen nem változtat a tény, hogy Navracsics Tibor helyettes miniszterelnök Úr, vagy Rétváry Bence államtitkár Úr nemzetközi rendezvényeken magyar felelősségről beszél. A valós történések iránya ezt nem követi.

Mindez őszintetlenné teszi a Magyar Kormány hozzáállását a Megemlékezés Éve szervezésében és anyagi támogatásában. Szabadjon Konrád György szavait idézni: „…az nem a százezernyi hetven évvel ezelőtt meggyilkolt zsidó gyerekről, hanem a mai magyar kormányról szól”. Hozzá szeretnénk tenni: annak választási kampányáról. Az áldozatok emléke nem lehet a napi politika és politikai harc, az ország imázsának a külföld felé szóló szebb bemutatása érdekében a propaganda eszköze.

Nem adhatjuk nevünket sem a történelemhamisítás, sem a Horthy-rendszer szerecsenmosdatásának szolgálatához. Meggyilkolt szüleink, nagyszüleink, testvéreink emlékének kegyelete számunkra mindennél előbbre való, ezért ebben a folyamatban nem kívánunk részt venni.

Mindezek miatt a Nové Zámky / Érsekújvári Zsidó Hitközség vezetősége egyhangúan úgy döntött, hogy a Magyar Kormány Civil Alapja adta, a megemlékezési rendezvényeket támogató pénzügyi támogatást nem fogadja el, és a már megítélt 1,5 millió Ft hozzájárulásra szerződést nem köt.

A Nové Zámky / Érsekújvári Zsidó Hitközség elöljárósága.

Az Elöljáróság nevében és megbízásából Lang Tamás elnök, s.k.

Kelt Nové Zámky / Érsekújvár, 2014. január 28.

IČO            34007407                                                           Tel      :     +421 (0) 35 640 1759

DIČ/TAX    2021003776                                                       Fax      :     +421 (0) 35 640 0350

Bank          34732170 / 0900 (SKK)                                     Slovenská sporiteľňa, AS

IBAN          SK40 0900 0000 0000 3473 2170                     SWIFT:      GIBASKBX

E-mail : kehilanz@novotrade.sk

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (152 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +307 ( 323 szavazatból)
Visszaadta az érsekújvári hitközség Orbán pénzét, 4.9 out of 5 based on 152 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(78)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

78 Reader’s Comments

  1. Tiszteletre méltó magatartás!
    Jó lenne, ha ez a levél egy folyamat kezdete lenne, amelyben mindenki ilyen határozottsággal utasítaná vissza Orbánék mézes – mázos, pénzel mindenki megvásárolni akaró hazug viselkedését. Égbekiáltóan gusztustalan azoknak a viselkedése, akik júdáspénzre ácsíngózva köpnek saját múltjukra, és az áldozatok emlékére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +194 (200 szavazatból)
  2. Koszonom, a visszakapott hitemet,hogy vannak meg tisztesseges emberek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +155 (163 szavazatból)
  3. Érik a nemzetközi helyzet, én mondom. Egyre többet átlátnak az újfasisztoid Fidesz kormány disznóságain! A Mazsihisz is jó lenne ha már csinálna valamit, a kollaboráció nem egy morálisan igazolható dolog, még egy tonna pénzért sem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +138 (144 szavazatból)
  4. Nagyon orulok, hogy vannak meg tisztesseges emberek. A budapesti zsido elit peldat vehetne errol es lemondhatna azokrol a penzekrol, amelyekert most eppen eladni keszul a holokauszt tragedia aldozatait.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +128 (130 szavazatból)
  5. Ez az esemény most az Emlékév kapcsán kidomborodik és aki akarja meghallja.
    A megélhetési magyarok, akiknek dől a pénz, olyan áron, hogy az itthoniakat kifosztják – na róluk sajnos ez lepereg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +90 (92 szavazatból)
  6. Le a kalappal!
    Tiszteletre méltó hozzáállás egy végtelenül hazug, és képmutató történelem hamisítással szavazatokat szerző kormány ellenében!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +127 (131 szavazatból)
  7. Elismerésem ezeknek a nagyszerű embereknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +106 (108 szavazatból)
  8. Csacsicska Tamás

    Egyszerűen bravó! Hahó Mazsihisz: mit szóltok ehhez?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +117 (119 szavazatból)
  9. Végre egy kis közösség (sajnos kicsiny hazánkon kívűl), akik nem kérnek a júdáspénzből. Egyenes gerinccel kívánnak élni. Minden elismerésem az Övék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +117 (119 szavazatból)
  10. Le a kalappal az Érsekújvári Hitközség előtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +95 (99 szavazatból)
  11. Az Érsekújvári Hitközség nagyon tiszteletre méltóan cselekedett. Ámbár a pénz, amit Orbán júdáspénzként felajánlott neki, tisztázzuk, nem az Orbán pénze! Például a 30 évig járulékot fizető rokkanté, aki rokkant-nyugdíj helyett csupán kegydíjat kap!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +82 (84 szavazatból)
  12. Sajnos Szlovákiában is jelen vannak Vona Gábor elvtársai: http://ujszo.com/online/kozelet/2014/01/28/rendkivuli-bizottsagi-ulesen-targyalnak-a-nyitrai-neonaci-tamadasrol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (29 szavazatból)
  13. A Magyar Gárda, Betyársereg és hasonló magyar náci szervezetek működése bátorítást jelenthet a szomszédos országokban működő náciknak! A nácizmus ellen egész Európában a legkeményebb eszközökkel kellene fellépnie a hatóságoknak! Sajnos Szlovákiában is elnéző a kormány velük: http://ujszo.com/online/regio/2014/01/28/neonacik-terrorizaljak-a-mariatchi-bar-kozonseget

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +51 (55 szavazatból)
  14. Ez a beszéd !!!
    A magyar sajtó se köntörfalazzon tovább !
    Bolgár úr! Ezt hozza be a műsorába !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +84 (86 szavazatból)
  15. Európa a már egyszer gyenge volt én nem fékezte meg idejében a nácizmus terjedését, és az USA hadserege is kellett hozzá, hogy legyőzzék a nácikat a második világháborúban!! Európa mire vár még? Megint alszik a kontinens?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +69 (73 szavazatból)
  16. Kamupipőke++++++++++++++++++
    Csak miheztartás végett – a kifosztottaktól elvett pénzekkel szerezni híveket, ezen nem is lehet áldás – nem vagyok hívő, de a sorsot néha igazságosnak látom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +53 (53 szavazatból)
  17. Amíg Európa Kormányai nem mondják ki egyértelműen Orbán Viktorról, hogy egy nácikkal cimboráló fasiszta, és amíg szalonképesnek tartják Robert Fico miniszterelnököt, aki korábban egy náci párttal a szlovák Vona Gáborral Jan Slotaval alkotott kormánykoalíciót, addig fen áll a veszélye, hogy egy nagyobb nyugat-európai országban újra megjelenik egy másik Adolf Hitler! Ezek az eszmék ugyanis hatalmas sebességgel terjednek az európai fiatalsága között, mi közben európai kormányai mellébeszélnek! Európa megint nem veszi komolyan a náci veszélyt! Az Európai Néppárban semmi keresni valója nincs a pávatáncos fasiszta Orbán Viktornak és semmi keresni valója nincs az Európai Szocialista Párban a szintén pávatáncos, korábban egy náci párttal koalíciót alkotó Rober Ficónak! Amíg ezek az emberek, és pártjaik nem kerülnek ki az Európai Néppártból, és az Európai Szocialista Pártból, addig ne hivatkozzon senki az európai értékekre, mert Európa saját maga tagadja meg azokat az értékeket amiket a második világháború után a Közös Piaccal és Európai Unióval létrehozott! Az Európai Néppártot és az Európai Szocialista Pártot bűn terheli azért ,mert bár ez a két nagy pártcsalád irányítja Európát, megtűrik Orbán Viktort és Rober Ficot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +82 (82 szavazatból)
  18. Azonban a Mazsihisz példát vehetne az érsekújvári zsidókról! Egyértelműen beszélnek! Erről kellene beszélni az ATV egyenes beszéd műsorában! A Mazsihisz mikor ad ki egy ilyen egyenes nyilatkozatot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +67 (69 szavazatból)
  19. Sőt! Európa kormányai is példát vehetnének az érsekújvári zsidó vezetőkről!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (50 szavazatból)
  20. Ezt írtam a Hitközségnek:

    “Tisztelt Asszonyom, Tisztelt Uram!

    Az Amerikai Népszava nevű internetes újság közölte az Önök tiltakozását az Orbán kormány történelem tagadása és politikai manipulációja ellen a Holokauszt embertelen tényére való emlékezéssel kapcsolatban.

    Engedjék meg, hogy nagyra becsülésemnek adjak hangot. Engedjék meg, hogy fejet hajtsak az Önök integritása és emberi hűsége előtt. Most, amikor a magyar társadalom legkülönbözőbb rétegei eladják magukat (és az iskola rendszer elfogadásával a gyermekeiket is), nagyon, nagyon jót tesz az Önök tiltakozását olvasni.

    Szeretném megköszönni, hogy nem Orbán pénzét választották. Lehet, hogy nem sikerül megtaláljam azokat a szavakat, melyek kifejezik, mennyire ünneplem az Önök választását.

    Tudják, azt gondolom, akik most beállnak a sorba, akik most nem tiltakoznak a Horthy, meg Szálasi, meg egyéb emlékművek ellen, és azok, akik lelkiismeretük csitítgatásával elfogadják Orbán pénzét mind-mind fasiszták, és még egyszer elkövetik a Holokausztot.

    Azok, akik szótlanul végig hallgatnak egy beszédet, vagy elolvasnak egy újságot, mely meghamisítja a történelmet, és sok-sok százezer ember szenvedését és halálát úgy állítja be, hogy az akkori igaz és ártatlan magyar emberek csupán a gonosz németek áldozataivá váltak, azok most még egyszer deportálják ezeket az embereket.

    Az Önök kiállása, levelük hangneme és a tények érzü felsorolása nagy-nagy reményt ad nekem.

    Ugyan Magyarországról még nem érkezik hire hasonló kiállásnak, de most itt van bennem a remény, hogy ha elég sokan értesülnek arról, hogy Önök nem fogadják el Orbán pénzét, hanem leleplezik hamisságát, majd fognak mások is az Önök nyomdokaiba lépni.

    Üdvözlet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +112 (112 szavazatból)
  21. Minden elismerésem!
    Lássák be végre az itthoniak is, hogy ezekkel nem lehet, nem szabad másként beszélni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +59 (59 szavazatból)
  22. Teljesen normális hangvételű levél, szabad európai polgárok kiállása. Jellemző a magyar helyzetre, hogy úgymond bátorság szükséges ahhoz, hogy egyszerűen csak tisztességes módon viselkedjen valaki. A “hivatalos” magyar zsidó szervezetek lapítása mint szar a fűben, egy szégyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +56 (58 szavazatból)
  23. Az egyetlen tiszességes magatartás.
    Ez a júdáspénz az, amelyet nem szabad átvenni, ha átvesszük elfogadjuk a játékszabályokat. Lehet, hogy most nehezebb lesz a zsidóságnak ellenállni, de megéri. Úgy gondolom a világ civilizált fele is ezt várja el, és további karantént von az ország felelőtlen politikusai köré. Azután csak elfogy a levegőjük, és mi fellélegezhetünk. Higgye el mindenki, ez nem nagy ár!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +50 (50 szavazatból)
  24. Köszönöm érsekújváriak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (48 szavazatból)
  25. Számomra a legnagyobb, ugyanakkor a legkézenfekvőbb gondolata a levélnek, miszerint a magyar zsidóságot a magyar kormánytól, a magyar államtól és a magyar néptől kellett volna megvédeni. Érsekújvárról új szelek fújnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (33 szavazatból)
  26. De jó ilyet olvasni ! Köszönöm @zsuzsenkám-nak, hogy írt az érskújváriaknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (35 szavazatból)
  27. Egyetlen zsidó vezető sem árulhatja el az áldozatok emlékét!
    Vagyis ki kell vonulni minden zsidó szervezetnek a Kormány állítólagos megemlékezéseiről.És vissza kell adni nekik a pénzüket. Az ő pénzük nélkül is lehetséges méltó módon megemlékezni a Magyar Holokauszt összes áldozatáról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (35 szavazatból)
  28. A cikkhez mellékelt fotón a kőszegi zsidók láthatók, ahogy a gettóból a vasútállomásra mennek. 3-4 csendőr kísérte őket, kb. 120-an voltak. A nagyobb csomagjaikat teherautó vitte az állomásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  29. Tanulni ebből MAZSIHISZ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  30. Örülök neki, hogy az erkőlcs, és a gerincesség
    felűl kerekedett az erkőlcstelenség felett !
    Minden tiszteletem, az érsekújvári Zsidó Hitközség
    vezetőségének !
    Tisztelettel
    Franz Orf.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (36 szavazatból)
  31. Az Amerikai Népszava megírta és a facebook közösségi oldalon is olvastam, ott legelőször! Azonban a teljes magyar média, beleértve a baloldali média is mélyen hallgat az érsekújvári közleményről!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  32. A magyar média ezt teljesen elhallgatta! Én nem láttam, hogy az Amerikai Népszaván és a facebook oldalon kívül bárhol megjelent volna!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  33. “Gondolom, most folyamodni fognak, hogy aláírhassák o.v. kérését. miszerint, nyilatkozhassanak a magyar állampolgársági kérelmükről,és, hogy szavazhassanak a “HŐS” fidesz gárdára”! Minden elismerésem az érsekújvári hitközségé! Remélem, tanultak a többi határon kívüli magyarok ebből a hozzáállásból, és tudják majd, hogy mire is kellettek volna az Ő szavazataik a fidesz oligarha fővezérének!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  34. Nem tudok szlovákul és nem tudom, hogy a szlovák nyelvű sajtó foglalkozik e a dologgal? Azonban megdöbbentő módon a szlovákiai magyar nyelvű sajtóban, és a magyarországi sajtóban teljes a csend. Nem tudósítanak róla!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  35. Ebbel következik, hogy a magyar lakosság nagy többségéhez nem jut el a közlemény! A baloldali sajtón keresztül sem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  36. Ez igen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  37. Végre vannak nagyszerű egyenes gerincű emberek, az áldozatok emlékét nem árulják el, és elveiket nem adják fel néhány garasért. Orbánnak végre le kéne vonni a tanulságot, és ahogy annak idején ígérte “két nyaklevessel elküldeni a jobbik NYILAS párt gyülekezetét. Orbán pedig önként távozzon a hatalomból, mielőtt ezt rákényszerítenék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  38. Sajnos ezt nem fogják bemondani a köztévében és a közszolgálati rádióban sem, amely már régen nem közszolgálati hanem az Orbán szócsöve. Nem reálisan tudosit a történésekről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  39. A belföldi hírközlő szerveket és “pártok”-at előzetesen is tájékoztatták, hogy a Holokauszt emléknapon a Nehru rakparton lévő emlékműnél megemlékezés lesz az elhurcolt roma áldozatokra. A pártok közül egy sem képviseltette magát. A facebookon az általam ismertek közül közel 100-an jelezték, hogy ott lesznek. Igaz hűvös volt, így körülbelül 30-an vettünk részt. Dr. Bársony János történész tartott rövid megemlékezést. Villás Lajos beszédét érdemes meghallgatni. Az eseményről egyedül Villás Lajos facebook oldalán történt említés. A több mint 16 ezer elhurcolt roma áldozatra történő megemlékezés nem volt hírértékű.
    Ezt azért hoztam elő, mert a megemlékezésen felvetettem a Mazsihisz felelősségét a 230 Millió Ft-ba kerülő tervezett emlékmű, a 6 Milliárdos költségvetésű “Sorsok háza” elutasításában, történelem-hamisítók elleni fellépés elmaradása miatt. Ott akkor azt a választ kaptam, hogy a Mazsihisz-nek szüksége van az állam támogatására. De ilyen áron? Szerencsémre sem családom, sem születéskor kapott vallásom miatt még közvetve sem vagyok érintett, és őszintén fejet hajtok az Érsekújvári Zsidó Hitközség előtt. Példát vehetnének a hazai közösségek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  40. A döbbenet mondatja velem, – hogy ismerve mindazt -, ami történt emberek százezreivel 1941-től, és összevetve mindazzal, ami ma történik szintén éppen azokkal akiknek nagyszüleik, szüleik testvéreik estek áldozatul egy bűnös, magyar politikának, és most megismétlődni látszik a történtek emlékének meghamisítása, nincsenek szavak és nincsenek olyan érzelmek, amelyek a legnagyobb gyűlölettel ne néznék azt a mocskot, amit kormányunk tesz. A kormány ismét hagyja, hogy fasiszta hordák masírozzanak útjainkon, hagyja, hogy pártot szervezzenek, hagyja, hogy a fiatalok egyetemeinken nyíltan, teljes mellbedobással képviseljenek, és terjesszenek fasiszta eszméket, akkor az a párt és kormány, maga is fasiszta. Ezért lehetséges, hogy olyan történész kap megbízást történelmi kutatásokra, – éppen e szörnyű kornak kutatását -, amely maga is ennek az eszének képviselője. Olvasom a facebookon, hogy Szakály Sándor elhíresült mondás – idegenrendészeti eljárás volt – az 1941. évi kitoloncolási törvény, nem is tőle, hanem Hermann Göringtől származik, a nürnbergi perében elhangzott beszédéből. Ha Németország képes volt a gyalázattól megszabadítani a ma élő németeket, hogyan lehet az, hogy nálunk, mintha fénykorát élné a szörnyűség. Orbán és pártja kiengedte a szellemet a palackból 2002 és 2006 között, és most már nem képes azt oda terelni, ahol volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  41. Köszönöm szépen Érsekújvár zsidó hitközségek a kiállást a jelenlegi kormány kétszínű politikája ellen!
    Vajon Magyarországon ennyire nyíltan miért nem mert egyetlen hitközség sem kiállni (esetleg ha volt, miért nem tudok róla)? Ugyanakkor érdekes módon Magyarországon a nemzsidó szervezetek, emberek, történészek sokasága már mondott éles kritikát a folyamatok okán – erről viszont a sajtó tájékoztatott.
    Vannak ismerőseim, rokonaim, barátaim is – akikben annyira mélyen bent van az antiszemitizmus a lelkükben, hogy egyszerűen tanácstalan vagyok hogyan lehetne azt onnan kiirtani.
    Erre kellene valami módszertan – ha van valakinek valami okos tanácsa, mondja el!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  42. Csak reménykedem benne, hogy ezúttal talán egy fecske is nyarat tud csinálni….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  43. A Mazsihisz és vezetői soha nem voltak olyan gerincesek, hogy ki merjenek állni, hogy mint az érsekújvári hitközség. Meg lehetett nézni, minden kormányváltásnál az új kormány tagjainak szinte első útja a Mazsihiszhez vezetett. Kalappal a fejükön alkudoztak a hitközség vezetőivel, mennyiért fogják megint eladni magukat. Hogy is lehetett évtizedeken keresztül ott az összes vezető? Korruptak, akár az összes kormány..,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  44. Zavarban vagyok. Általánosan elfogadott a jobb-jobbszél köreiben-sajnálatosan még magukat bal-lib nézetünek vallók között is- hogy zsidó honfitársaink “idegen szivüek”. Nos a mostani helyzet azt igazolja , hogy sokkal inkább magyarok , mint zsidók. Legalábbis a vezetésük. Sunyik , személyes anyagi,hatalmi érdekeiket a közösség elé helyezik . Ezért nincs határozott elutasítás a részükről illetve elodázák a döntést hátha csillapodik a helyzet. Pontosan úgy , mint anno a vészkorszakban és pontosan úgy , mint a magyarok magyarnak mondható vezetői országunk történelmének kritikus időszakaszainak többségében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  45. Feleselö:
    kerestem a baloldali újságok internetes kiadásaiban, valóban nem találtam hírt erröl. Ìrtam a szerkesztöknek, és kértem, tudósítsanak róla, mert nagyon fontos esemény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  46. Violin és Mendson !
    Ennek a gaz, lator bandának már 1998. óta ez a megtévesztő stratégiája és taktikája is. Miközben . s z e m r e b b e n é s . n é l k ü l . t a g a d j á k . le a csillagot is az égről, és ezzel együtt az egész lakosságot azzal ostromolják, hogy nincs és nem is voltak ott még égitestek sem. A meggyőzés eszköze náluk a saját tulajdonukban lévő média 99%-a, amelyen keresztül mint mantrákat ismétlik az eltorzított “információkat”…
    Ezért szinte lehetetlen ebben a ciklusban meggyőzni a zembereket különösen az igazságról…
    Meggyőzni tehát csak a környeztünkben, csoportos SMS-ekben és az Internet segítségével tudunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  47. Megjegyezném, hogy a magán(tulajdonú) média is ugyanazokat az “MTI híreit” hazudozza, mint a közmédia.
    Meg lehet például figyelni, hogy még a legtárgyaligosabb Klub r. és az ATV hirei is a kormány által torzult formájú híreket ontja… A többi maszek pedig a híreiben száz %-ban kormány szócső szerepét játssza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  48. Amíg Zoltai jóléte a Mazsihisznél a kormánytól befolyt péznből van biztosítva, senki se várja, hogy bármilyen szobor, vagy nyilatkozat miatt a zsíros Orbán pénzről lemondjon és tiltakozzon. A Mazsihisz léte nem az Orbán pénztől függ, de Zoltai és régi társai jóléte igen. Tőlük várni ilyen cselekedetet, mint az érsekújvári hitközségé?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  49. Újhorthyzmus Krisztus után a 3. évezredben?!
    Tecccccceenének inkább emlékezni:
    Teleki Pál miniszterelnök búcsúlevele Horthy Miklóshoz; 1941. április 3-án a kora hajnali órákban, röviddel öngyilkossága előtt:
    “Főméltóságú Úr!
    Szószegők lettünk – gyávaságból – a mohácsi beszéden alapuló örökbéke szerződéssel szemben. A nemzet érzi, és mi odadobtuk becsületét.
    A gazemberek oldalára álltunk – mert a mondvacsinált atrocitásokból egy szó sem igaz! Sem a magyarok ellen, de még a németek ellen sem! Hullarablók leszünk! a legpocsékabb nemzet.
    Nem tartottalak vissza.
    Bűnös vagyok. Teleki Pál
    1941. ápr. 3.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  50. Lőw István Férfi

    Szeretném tudatni valamennyi olvasóval Lang Tamás elnök úr édesanyja valamint az én Édesanyám unokatestvérek voltak. mi akkor mindketten gyerekek voltunk mind kettőnk Édesanyját Zuglói Nyilasok a Bosnyák tér en szedték ősze és vitték a halálba. Mi nem feledünk és elitéljük a Magyarországon Lőw István
    20140129

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Tőkés szerint Orbán védi meg a demokráciát 2012. január 9. hétfő | AN

Jennifer Lopez először beszélt a válásáról 2011. augusztus 3. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos