Ronai and Ronai
AMERIKAI

Randolph L. Braham visszaadta a kitüntetését 2014. január 26. vasárnap 4:26

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Randolph L. Braham visszaadta a kitüntetését

New York – Randolph L. Braham profeszor, a magyar holokausztkutatás legnagyobb alakja, nyílt levélben fordult a Holokauszt Emlékközpont vezetőihez, amelyben bejelentette, hogy visszaadja a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje kitüntetését. Ezzel egyidőben visszavonja a nevét a Holokauszt Emlékközpont Téka és Információs Központról is, amely holnaptól nem viselheti Randolph Braham nevét. A döntés oka az a történelemhamisító kampány, amelynek célja a Horthy-korszak tisztára mosása. Az utolsó csepp az volt, hogy nemzeti emlékművet állítanak a német megszállásnak. Randolph Braham drámai lépése új fejezet az Orbán-rendszer történetében. A nemzetközlieg elismert Randolph Braham bejelentésének beláthatatlan következményei lesznek a holokauszt 70. évfordulkója előtt az Orbán-kormány megítélésére. Az alábbiakban szó szerint közöljük a világhírű kutató nyílt levelét.

2014. január 26

Tisztelt Szerkesztőség!

Tájékoztatásuk végett, mellékelten küldöm a Holokauszt Emlékközpont vezetőihez nyílt levelemet, amelyben kérem nevem eltávolítását a központ Téka és Információs Központjáról, és amellyel egyidejűleg visszaküldöm az általam kapott magas magyar állami kitüntetést a magyar hatóságoknak.

Üdvözlettel,

Randolph L. Braham

Kitüntetett érdemes professzor

Graduate Center/City University of New York

Nyílt levél

2014. január 26.

Dr. Haraszti György professzor úrnak, a Kuratórium Elnökének

Dr. Szita Szabolcs Igazgató úrnak

Holokauszt Emlékközpont

Páva utca 39.

H-1049 Budapest

Kedves György és Szabolcs,

Azzal a kéréssel fordulok hozzátok, hogy nevemet távolítsátok el a Holokauszt Emlékközpont Téka és Információs Központjáról. Nehéz szívvel hoztam ezt a döntést azt követően, hogy a legújabb magyarországi fejleményeket nagy aggodalommal követtem. Megdöbbentett engem – és bizonyára másokat is – az elmúlt néhány év történelemhamisító kampánya, amelynek célja a Horthy-korszak tisztára mosása. Ide sorolom az alkotmány módosítását is, amely a későbbiek során elfogadott baljós intézkedéseket „törvényesítette”, és amellyel mentesíteni óhajtják Magyarországot annak az aktív szerepnek a felelőssége alól, amit közel 600 ezer zsidó hitű polgárának megsemmisítésében játszott. Döntésem meghozatalának poharában az utolsó cseppet az a kormányzati döntés jelentette, hogy nemzeti emlékművet állítsanak a német megszállásnak. Ezt gyáva kísérletnek tartom, hogy a figyelmet eltereljék a Horthy-rendszernek a zsidóság megsemmisítésében játszott szerepéről, és összemossák a holokausztot a magyarságnak azzal a „szenvedésével”, amelyet a német megszállás okozott, miközben ez utóbbiról történelmi tények bizonyítják, hogy ellenállás helyett inkább általános taps fogadott.

Megértem, hogy különböző politikai és gazdasági okok miatt a Holokauszt Emlékközpontot működtető vezetők nem akarnak, vagy nem tudnak szót emelni ez ellen az arcátlan történelemhamisító kurzus ellen. Másfelől, túlélőként – akinek szülei és sok családtagja is a meggyilkolt zsidók százezrei között volt –, nem maradhatok néma, de különösképpen szólnom kell, hiszen ez volt a sorsom, hogy életem jelentős részét a holokauszt történelmi tényeinek megőrzésének és megismertetésének szenteljem.

Ezennel visszaküldöm a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét is, a Schmitt Pál államelnök által aláírt oklevéllel együtt, azzal a kéréssel, hogy ezeket továbbítsátok a megfelelő magyar hatóságoknak.

Randolph L. Braham

Graduate Center of the City University of New York

(New York-i Városi Egyetem Továbbképző Központja)

.

Open Letter

.

January 26, 2014

Professor György Haraszti, Chairman of the Board

Dr. Szabolcs Szita, Director

Holokauszt Emlékközpont

Páva utca, 39

H-1049 Budapest

Dear György és Szabolcs:

I am writing to request that you remove my name from the Téka és Információs Központ

at the Holokauszt Emlékközpont.  I reached this decision with a heavy heart, having followed the recent developments in Hungary with great concern. The history-cleansing campaign of the past few years calculated to whitewash the historical record of the Horthy era, including the changes in the constitution that “legalized” the sinister measures that were subsequently taken to absolve Hungary from the active role it had played in the destruction of close to 600,000 of its citizens of the Jewish faith, have left me, and I assume many others, stunned. The straw that broke the camel’s back in my decision was the government’s resolve to erect a national statue relating to the German occupation – a cowardly attempt to detract attention from the Horthy regime’s involvement in the destruction of the Jews and to homogenize the Holocaust with the “suffering” of the Hungarians – a German occupation, as the record clearly shows, was not only unopposed but generally applauded.

I realize that for a variety of political and economic reasons the leaders responsible for the operation of the Holokauszt Emlékközpont would or could not speak out against the brazen drive to falsify history. I, on the other hand, a survivor whose parents and many family members were among the hundreds of thousands of murdered Jews, cannot remain silent, especially since it was my destiny to work on the preservation of the historical record of the Holocaust.

I hereby also return the Medium Cross of the Order of the Republic of Hungary, together with the scroll signed by President Pál Schmitt with the request that you forward them to the appropriate Hungarian authorities.

Randolph L. Braham

Graduate Center of the

City University of New York

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (110 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +173 ( 185 szavazatból)
Randolph L. Braham visszaadta a kitüntetését, 4.8 out of 5 based on 110 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

59 Reader’s Comments

  1. Tisza beszéd!
    Így kellene mindenkinek cselekednie.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +129 (139 szavazatból)
  2. Tiszteletünk és megbecsülésünk! Legyen ez a legnagyobb kitüntetés a professzor úr számára !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +136 (146 szavazatból)
  3. Elismerésem az EMBERNEK!
    Példamutató lehetne a gyáva magyar értelmiségnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +128 (142 szavazatból)
  4. Köszönjük Professzor Braham!
    Még néhány Önhöz hasonló tekintélyű becsületes ember kéne, és akkor a demokratikus országok kormányai sem dughatják tovább a homokba a fejüket.
    Kénytelenek lesznek először figyelmeztetni a fasiszta magyar rezsimet, majd pedig megszakítani vele a diplomáciai kapcsolatot.
    Egyidejű külső és belső bojkott biztosan a rendszer összeomlásához és a demokrácia helyreállításához vezet majd!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +101 (117 szavazatból)
  5. http://nol.hu/lap/hetvege/20140125-paksvobiscum__nem__pax_nobis?ref=sso
    -
    John Lukacs, a vekkeres régi, jó ismerőse is megszólalt.
    EU, USA ezek után mikor szólal meg?
    Elég, hogy az ENSZ nagykövet port hint a szemükbe és attól nem látnak, de miért nem hallanak?!
    -
    A cikkhez hozzászólók mutatják, hogy mekkora a sötétség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (54 szavazatból)
  6. Tiszteletem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +51 (63 szavazatból)
  7. A mínuszolók még alusznak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (34 szavazatból)
  8. Elkezdődött????????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (37 szavazatból)
  9. Természetesen a melléklet cikkhez a hozzászólók mutatják, hogy mekkora a sötétség.
    Mielőtt még valaki félreértette volna.
    Elnézést kérek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (28 szavazatból)
  10. “Megértem, hogy különböző politikai és gazdasági okok miatt a Holokauszt Emlékközpontot működtető vezetők nem akarnak, vagy nem tudnak szót emelni ez ellen az arcátlan történelemhamisító kurzus ellen.”

    Kedves Randolph L. Braham professzor, kérem, ne legyen megértő! A mostani zsidó vezetők akkori elődei nélkül nem lett volna holokauszt! A mostaniak éppen olyan korruptak és gyávák, vagy fordítva! Ezért időszerű a soát túlélők gyakori kérdése: “Mikor kell pakolni a bőröndöt? Nem hittem, hogy újra meg kell élnem!”
    Megértésnek itt nincs helye!
    Viszont nekem is van kérdésem. Tudna-e rá válaszolni?
    Mit gondol, ha elkezdődne Magyarországon a zsidók “idegenrendészeti eljárása”, a világ mit tenne? És mikor?
    Üdvözli, gigi60

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +60 (70 szavazatból)
  11. YES! valahogy így. azt remélem, hogy ez talán már nemzetközi szinten is megüti az ingerküszöböt és újra több figyelem irányulhat magyarországra és a fidesz szörnyüségeire. továbbá ez az állasfoglalás alapját képezheti egy otthoni, igazi ellenzéki támadásnak/kampánynak a fidesszel szemben. valami beindulhat! sajnos ez már nem adhat municiót az idöközben az álellenzékkel és a fidesszel lepaktált DK-nak. sajnálhatják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (40 szavazatból)
  12. Adolf Abraham lepese remelhetöleg nemzetközi visszhangot fog kelteni, fel fogja hivni a figyelmet Orbanek gazemberkedeseire, a pofatlan törtenelemhamisitasra.
    A fiam szerencsere mar nem tanul Magyarorszagon, igy öt mar nem vezethetik felre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (61 szavazatból)
  13. gigi60
    2014. január 26. vasárnap 09:45
    Szerintem már elkezdődött. A listák elkészültek, csak nem akarjuk észrevenni.
    A világ sem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (50 szavazatból)
  14. Kedves Admin

    Kb ezt hiányolom egy idő óta , ez az amit az úgynevezett “demokratikus nyugattó”l , az európai uniótól és legfőképpen a szabad világ vezető hatalmától , az Egyesült Államoktól joggal elvárnánk. Félreértés ne essék, ezzel kicsit sem akarom mentegetni a magyarok felelősségét és elfogadhatatlan birkaságát. Ne miattunk tegyék ,hanem saját maguk miatt!!!
    Ez két külön dolog. Gulyás nyilatkozata után úgy kellett volna Szapáryt kivágni Washingtonból, mint a taknyot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +51 (63 szavazatból)
  15. Respect Professzor ur RESPECT

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (51 szavazatból)
  16. Kiváncsi vagyok hányan teszik meg ugyanezt,amikor hitler szobrát vagy emlékművét avatja orbán és bandája,még van hely a Szabadságtéren!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (44 szavazatból)
  17. A legnagyobb tisztelettel hajlok meg előtte!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (53 szavazatból)
  18. bruckenbacker kapitány

    Nagyon helyes felhívni a nemzetközi közvélemény figyelmét a magyarországi újrafasizálódásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +57 (63 szavazatból)
  19. Nem csak a zsidók ellen kezdődött üldözés Ungváry Rudolf szerint a magyar rendszer “kreatívan” valósítja meg a fasiszta rendszerek 3. ismérvét. (Az első a vezérelvűség, a 2.a “becsületem a hűség” a párthoz eelvtelensége.) A 3., hogy van egy bűnbak csoport: tőlük lehet elvenni, amit a klientúrának osztanak szét: ez ma mao-n a szegények, cigányok, zsidók – !!! és MINDENKI, aki nem velük van. Ők nem magyarok, vessenek szégyelljék magukat, ha nincs munkájuk, liberálisok, meg mindenek… (pedig nem ők mondják törvényeikkel, hogy tanulj, gyógyulj, egyél, légy nyugdíjas, ha bírsz fizetni -ha nem, akkor dögölj meg! ) Ultra- libertariánus fasiszták. Ehh, már nincs kedvem nagybetűvel írni, hogy magyarország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (55 szavazatból)
  20. gigi60
    “ha elkezdődne Magyarországon a zsidók “idegenrendészeti eljárása”, a világ mit tenne?”
    semmit. ugyanaz történne, mint 1944-45-ben.
    aztán néhány évtized múlva kapnának az áldozatok és azok hozzátartozói egy sorsok házát. egy schmidt máriát vagy egy feldmajer pétert mindig könnyü találni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (34 szavazatból)
  21. Köszönet Randolph L. Braham úrnak, ezért a nemes cselekedetéért.
    Kiváncsian várom, hány magyar követője lesz a jobb és baloldalhoz sorolható, és a magukat függetlennek tartó értelmiségiek között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (49 szavazatból)
  22. Gratulálok RANDOLPH BRAHAMNAK.Végre akad egy rendes ember Batus László mllett aki feligyelt arra,hogy mi is történik itt a magyarhnban.Jó lenne,ha az EU.illtékesei tanulnának e férfiutol és ök is jeleznék az egyetnemértésüket a magyar kormány lletékesei felé.Esetleg ők is tenének valamit a magyarországi elfasisztálodás ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (44 szavazatból)
  23. Az ÖSSZEFOGÁS- nak is követnie kellene a példát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  24. Igaza van professzor úrnak.Ezzel a nyilasokat támogató diktatúrával nem szabad közösködni.
    A Holokauszt története megmutatta,hogy mi volt az előzménye.
    Akkor is ugyanígy történtek a dolgok,mint ma.
    Ez többé nem fordulhat elő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (36 szavazatból)
  25. kiváncsiságból ebben a percben ránéztem az mno.hu-ra

    természetesen sem ez a hír, sem a John Lukacs levél nincs fenn.

    no comment.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  26. Példaértékű…kérdés kik fogják és milyen módon követni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  27. Nagy szolgálatot tesznek azok a személyek és szervezetek a magyar demokrácia ügyének, de önmaguknak is, akik/amelyek követik Braham példáját.

    http://gepnarancs.hu/2014/01/folhivas-tisztessegre/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  28. Nos itt van egy mondhatnám egy újabb csapás erre a kormányra. Ezzel beláthatjuk, nekik menük kell mielőtt a világ összes értelmisége, valamint a világ haragját ki nem érdemeljük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  29. bezanne
    2014. január 26. vasárnap
    11:15
    Kösszépen! Ezt sejtem én is, de mégis kíváncsi volnék R.L.B. professzor véleményére.
    Egyébként nézzünk körül a világban! Mi történik? Nálunk sem lesz másképp.
    Sok az ember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  30. gigi60
    remélem nem vettem el Braham prof kedvét a válaszadástól tolakodó hsz-ommal. bocs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  31. Kár, hogy a kormány részéről ez a lépés senkit sem fog érdekelni. Bár nem figyelem a közmédiát, azért kíváncsi lennék, megjelenik-e ez a hír valahol?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  32. bezanne
    2014. január 26. vasárnap
    13:25
    Miért is tolakodó a hsz-ed? Szólt valaki érte?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  33. Braham professzor nemcsak a plecsnit adta vissza, hanem azt is kérte: “nevemet távolítsátok el a Holokauszt Emlékközpont Téka és Információs Központjáról”
    Amelynek igazgatója, Doktor Szita Szabolcs a Kasztner-féle árulás történetében a csillagokat is lehazudta az égről, hogy néhány jópénzű megmentett zsidó kedvébe járjon. Akárcsak kollégája, a most igen nagymellényű Karsai László. Igaz, hogy a magyar-zsidó “szaktörténészek” által folyamatosan elkövetett történelemhamisítása gyerekjáték ahhoz képest, amit most a kormány művel, de egyik hamisítás a másiknak nyitja a kaput. Nem lett volna szabad a hamisítást elkezdeni és mindmáig folytatni.
    Figyelemreméltó még, hogy a 25 történész tiltakozók sorából hiányzik az Amerikát is járó Dr.Pók Attila neve, aki annakidején engedélyezte a Kasztnert hősséavató, jópénzűektől sponzorált emléktábla kirakását és szövegét. Már nem történész? Vagy egyetért a hamisítókkal? Kidekkolja ezt a botrányt is?
    Ha mindezek után a mazsihisz meg a Páva-utca hajlandó résztvenni az “Emlékévben” akkor a magyar zsidóság immár menthetetlen…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (23 szavazatból)
  34. Ez a lépés egy pillanatig sem volt kérdéses. Jelentése: Orbán és rezsimje szalonképtelen innentől kezdve a világon mindenhol, ahol tudnak késsel-villával enni. (Meg persze azt, hogy Braham nem egy Fricz Tamás, aki felkérésre akár Simicska Lajoshoz is ír szerelmes levelet, ha a Mozgalom úgy kívánja. Persze ezt eddig is tudtuk.)
    .
    Nem mintha egyébként Orbán eddig sem létező tekintélyének olyan nagyon lenne hova csökkenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  35. Az Újmagyar értelmezés szerint, ha jól figyelek és hallok, olyan, hogy magyar zsidó, nos ilyen fogalom már nem létezik.
    Van magyar és van zsidó. (és egyéb náció aki szintén nem magyar)

    Két kivételes lehetőség azért még van, az egyik ha feltétel nélküli Fidesz imádó lesz, a másik pedig ha Nobel díjat kapott és meghalt.
    .
    A zsidóság menthetetlen lesz ebben az országban, ha nem lesz képes felvállalni önmagát és származását. Másra sem számíthat csak saját magára. Erre a történelem és társadalom türelmesen tanítgat mindenkit.
    Csak nem olyan egyszerű bátornak lenni, főleg ellenszélben.
    Tudom magamról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  36. Kedves Bartus László,

    NAGYON jó lenne Braham professzortól megkapnunk nyílt levelének mind magyar, mind angol nyelvû, teljes, hivatalos változatát, hadd terjeszthessük õket!

    Elõre is köszönet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  37. Mind több embernek kellene igy viselkednie!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  38. Kedves Mayer Tamás,

    kérésére Randolph Braham professzor úr elküldte a nyílt levél angol nyelvű verzióját. A szöveget beillesztettük a cikkbe is, és itt is megtalalhatja terjesztésre. A magyar és az angol nyelvű változat is a levél teljes szövege. Üdvözlettel, Bartus László
    .
    Open Letter
    .
    January 26, 2014
    Professor György Haraszti, Chairman of the Board
    Dr. Szabolcs Szita, Director
    Holokauszt Emlékközpont
    Páva utca, 39
    H-1049 Budapest
    Dear György és Szabolcs:
    I am writing to request that you remove my name from the Téka és Információs Központ
    at the Holokauszt Emlékközpont. I reached this decision with a heavy heart, having followed the recent developments in Hungary with great concern. The history-cleansing campaign of the past few years calculated to whitewash the historical record of the Horthy era, including the changes in the constitution that “legalized” the sinister measures that were subsequently taken to absolve Hungary from the active role it had played in the destruction of close to 600,000 of its citizens of the Jewish faith, have left me, and I assume many others, stunned. The straw that broke the camel’s back in my decision was the government’s resolve to erect a national statue relating to the German occupation – a cowardly attempt to detract attention from the Horthy regime’s involvement in the destruction of the Jews and to homogenize the Holocaust with the “suffering” of the Hungarians – a German occupation, as the record clearly shows, was not only unopposed but generally applauded.
    I realize that for a variety of political and economic reasons the leaders responsible for the operation of the Holokauszt Emlékközpont would or could not speak out against the brazen drive to falsify history. I, on the other hand, a survivor whose parents and many family members were among the hundreds of thousands of murdered Jews, cannot remain silent, especially since it was my destiny to work on the preservation of the historical record of the Holocaust.
    I hereby also return the Medium Cross of the Order of the Republic of Hungary, together with the scroll signed by President Pál Schmitt with the request that you forward them to the appropriate Hungarian authorities.
    Randolph L. Braham
    Graduate Center of the
    City University of New York

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  39. admin
    Randolph L. Braham
    könyvidézetét át kellene olvasni, mert több értelemzavaró scannelési hiba utáni elírás tarkítja. Pl.: Hider – Hitler helyett, liogy és fagy – hogy helyett, Vümos – Vilmos helyett stb. (Ne neki kelljen reklamálni miattuk.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Természetesen a legnagyobb tisztelettel figyelembe kell venn Randolph L. Braham kérését, valamint el kell fogadni azt a tényt, hogy a kitüntetését visszaküldi.
    Semmi kétségem nincs: Randolph L. Braham professzor nagytudású és nagyon tiszteletre méltó ember.
    Azonban, zavar az idézöjel a “szenvedés” szó körül; valahogy azt sugallja, hogy nem is volt az szenvedés a német megszállás a “magyarságnak”.
    Az volt, semmi kétség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  41. nabazmeg… azt hittem rogánék már nem tudnak lejjebb menni, de mégis.
    hozzájuk képest a trágyabogár sasmadár:
    http://hvg.hu/itthon/20140126_Rogan_Antal_szerint_tulzo_Randolph_L_Brah

    ….Rogán Antal szerint nagyon erős csúsztatás és ferdítés, hogy a német megszállásnak állítanak emléket, és úgy vélte, Randolp L. Brahamet félrevezették.

    Hasonlata szerint ez olyan, mintha a magyar útlevelében levő amerikai vízumot áthajítaná az amerikai nagykövetség kerítésén azzal a felkiáltással, hogy tömeges emberi jogi jogsértéseket követtek el az elmúlt 2-3 évben azzal, hogy több 10 ezer embert hallgattak le, beleértve a német kancellárt is. Hozzátette: ha ezt tenné, mindenki túlzásnak minősítené a tettét.

    Az viszont legalább megtörtént – fűzte hozzá a politikus, ellentétbe állítva a szobor ügyét, amely esetében “semmi olyan nem történt, amivel bárki relativizálná a történelmet”.

    Leszögezte: az emlékmű az áldozatoknak állít emléket, beleértve a több százezer elhurcolt és meggyilkolt zsidót és azt a közel 10 ezer polgári áldozatot is, akik nem zsidó származásuk miatt kerültek a német hatóságok kezére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  42. Laszlo Böszörmenyi

    Nagyon tiszteletre méltó, karakán döntés. Bizonyára magára vonja majd a hivatalos körök gúnyolódását. A magyar helyzet reménytelennek látszik, a holokauszttal szembeni cinizmus elviselhetetlen. “Mi lesz ebböl, tekintetes úr?” (Ady)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  43. dr. Száraz Péter Zoltán

    Az automatikus statisztika szerint sok az egyetértő “+”, de nekem sok az ellenértékelő, hallgató “-” is. Még nem kezdődött el a nemzetté, egy néppé válás.
    Még 600 év.
    “Rendezni végre közös dolgainkat…”
    Érintetten:
    Száraz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  44. A sehonnai Rogán már odanyilatkozott, hogy a professzort nyilván félrevezették. Ezek szerint megint az az alaphelyzet, hogy amennyiben valaki valamiért elítéli a kormányt a gusztustalanabbnál is gusztustalanabb tetteiért, akkor az sík hülye. Mert ugyebár vannak a rosszindulatú félrevezetők, és azok a naivak, akik hagyják magukat félrevezetni. Eme logika szerint először meg kellett volna Braham professzornak kérdezni vagy a Hoppál szóvivőt, vagy a propagandista Kumin Ferencet, hogy azután esetleg lehessen saját véleménye a fidesz viselt dolgairól.
    Az meg sem fordul Rogán csekélyke agyában hogy az emberek döntő többsége, persze nem a fidesz szektásai, képes önállóan gondolkodni, és nincs szüksége a propagandisták hazug sorvezetőjére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  45. Rogán érti, mi van, csak hazudik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  46. Rogán azt is mondhatta volna, hogy a bácsi már kissé szenilis – na de egy “finom, jól nevelt”))) akárki ilyent nem mond, legfeljebb gondol és azt mondja, egy tájékozott emberre, akinek ez a fő élethivatása, hogy megvezették!
    -
    Még Kumin Ferenc nem írt valamelyik újságba?
    Az amerikai nagykövetünk sem szólalt meg, ja, hogy ő sem mai gyerek?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  47. Most már csak abban bízom, hogy lesznek még “félretájékoztatott” emberek, olyanok akik tettükkel felhívják a figyelmet ezekre az elszabadult hajóágyúkra!
    -
    Lehet, hogy egy picuri kis ország vagyunk, de végsőkig kitartunk a hülyeségünk mellett, tehát nem jó példával járunk elöl….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  48. http://hvg.hu/vilag/20140127_250_fos_izraeli_kuldottseg_utazott_Auschw

    Minden idők eddigi legnagyobb izraeli küldöttsége, s azon belül a kneszet majd fele vesz részt a nemzetközi holokauszt nap auschwitzi megemlékezésein, közölte az izraeli közszolgálati rádió hétfőn.

    A százhúsz tagú izraeli parlament ötvenöt képviselője, köztük hat miniszter utazott Lengyelországba az auschwitzi haláltábor felszabadításának évfordulóján tartandó megemlékezésre. A delegációt közösen vezeti a parlamenti kormánykoalíciót irányító Jarív Levin és az ellenzék elnöke, Jichák Hercog.

    „Emlékezni és emlékeztetni, tanulni és tanítani, emlékmécsest gyújtani és egy rövid imát, az emlékezés imáját elmondani utazunk”, mondta Hercog még Jeruzsálemben.

    A több mint kétszázötven fős küldöttséggel utazik huszonnégy túlélő is családtagjaik kíséretében, valamint a legfontosabb állami vezetők, bírák és a jeruzsálemi holokausztmúzeum, a Jad Vasem igazgatója.

    A népes izraeli delegáció két repülőgépen érkezik Krakkó katonai repülőterére, ahonnan autóbuszokon viszik őket az egykori haláltábor helyén lévő emlékhelyhez. Ott megtekintik az egyik barakkban létrehozott kiállítást, majd emlékünnepségen vesznek részt.

    Este Krakkóban az izraeli képviselők és a külföldi kormányok küldöttei a lengyel parlamenttel együttes ülésen vesznek részt. Az ENSZ kilenc éve szavazta meg, hogy január 27-e, az Auschwitz–Birkenau tábor felszabadulásának évfordulója nemzetközi holokauszt-emléknap legyen

    ja…a büszke magyar turulálmot kergetőknek pedig: javaslom nézzenek az ég felé.

    http://www.youtube.com/watch?v=h1FHvsuMzAc

    …..

    Az a három gép a pilótáival szétkapná a komplett magyar légierőt.

    Ez a realitás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  49. kérem, olvassátok el Braham úrnak küldött mai e-mailemet:
    Dear Mr. Randolph L. Braham!
    Feeling desperately ashamed by the efforts of the present Hungarian government to whitewash Hungary’s crimes against our Hungarian-Jewish compatriots between 1920-1945, let me express to you my deepest respect and thanks for having now returned the Hungarian state award.
    I am convinced that your consequent action has not been aimed at all against the huge majority of Hungarian people, not wanting to let the “ancient rat spreading disease among us”!
    I do hope that you may derive some solace by my short video, which is meant to be an appeal for replacing the Orbán regime at the elections in April 2014:
    https://www.youtube.com/watch?v=3jfOpNP-Frs
    Sincerely Yours
    József Szimon

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. Ide is berakom:
    http://hvg.hu/velemeny/20140127_Budapest_1944__2014

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Randolph Braham Horthyról 2013. november 3. vasárnap

Horthy szerepe és a népirtás 2013. november 3. vasárnap | AN

A DK szembesíti Bajnai Gordont 2013. szeptember 15. vasárnap | AN

Randolph Braham 90 éves 2013. január 7. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos