Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán Viktor behívta az oroszokat 2014. január 15. szerda 11:26 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán Viktor behívta az oroszokat

Budapest – Parlamenti felhatalmazás nélkül, a szakmai és társadalmi egyeztetéseket mellőzve, minden demokratikus normát felrúgva írta alá Moszkvában Orbán Viktor a paksi atomerőmű bővítéséről szóló megállapodást. A magyar miniszterelnök, igaz, még ellenzéki korában, élesen bírálta az oroszokkal való üzletelést, sőt, a magyar nép elleni puccsnak nevezte, amikor Gyurcsány Ferenc kormánya a Déli Áramlat tárgyalt az oroszokkal. A Magyarországnak most nyújtott orosz hitel akár tízmilliárd euró is lehet.

„A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, a magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen – mondta Orbán Viktor egy szlovákiai konferencián. A Fidesz elnöke azt bírálta kijelentésével, hogy a kormány megállapodott Oroszországgal a Déli áramlat nevű gázvezeték hazai szakaszának megépítéséről.” (Orbán Viktor, 2008.02.28.)

Az MTI most, 2014-ben szokás szerint ismét hozta a saját, szakmai és morális mélységekről árulkodó formáját. Tudósításukat ugyanis a következővel indították: „A nukleáris energia békés felhasználásában való együttműködésről született megállapodás kedden Magyarország és az Oroszországi Föderáció között, amelyet a Moszkva környéki novo-ogarjevói államfői rezidencián írtak alá a két ország képviselői. Magyar részről Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, míg orosz részről Szergej Kirijenko, a Roszatom elnöke írta alá az egyezményt Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő jelenlétében.”

Mintha ennek az eseménynek a nukleáris energia békés felhasználása lett volna az lényege. Mintha valóban Némethné miniszter állapodott volna meg orosz tárgyalópartnerével, és nem néhány szinttel feljebb zsírozták volna le Magyarország elárulását.

Szergej Kirijenko, már nem kertelt: Oroszország hitelt nyújt Magyarországnak a paksi erőmű két új reaktorának megépítéséhez, mondta a Roszatom vezetője.  A kölcsön összegéről még nem született döntés, először az államközi megállapodást kell aláírni, és ezzel párhuzamosan, már az utolsó simításokat végzik a pénzügyminisztériumokban a hitelszerződésen.

Egyelőre 10 milliárd euróban (háromezermilliárd forint) állapították meg a hitel felső határát, de ennél alacsonyabb lesz a végleges összeg. A projekt pontos költségét a műszaki szakemberek tudják megállapítani, de a munka még csak most kezdődik. A szerződéses összeget az árak és az atomerőmű technikai paraméterei alapján kalkulálják ki.

Orbán Viktor, túl azon, hogy a demokratikus jogot lábbal tiporva, gyakorlatilag egymaga döntött az oroszok számára minden tekintetben kedvező ügyletről, nem csak a magyar gazdaság függetlenségét sodorta végveszélybe, de el is adósította az országot. Az orosz hitel ugyanis, bárhogyan is hívják, az államadósságot növeli, azt valamikor, valamilyen formában vissza kell fizetni. Ha nem Orbán Viktornak és kormányának, akkor azoknak, akik majd utánuk jönnek. Pontosabban azoknak, akik itt maradnak, vagyis, az Orbánék által előszeretettel emlegetett magyar embereknek.

Valaki azt írta erről a Facebookon: Orbán behívta az oroszokat, de ki fogja kizavarni őket?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (41 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +44 ( 52 szavazatból)
Orbán Viktor behívta az oroszokat , 4.8 out of 5 based on 41 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

62 Reader’s Comments

  1. Ide másolnám egy másik Hszemet amit @csakén- el vitattunk meg egy másik fonalon, bár nem oda tartozott. Viszont ide vág.

    Ami az oroszokkal való szerződést illeti, nem hiszem, hogy Putyin beéri a paksi bővítéssel és ha ő tízmilliárd euro hitelt adott akkor ő mondja meg mit fogad el fizetségként ha már nem lesz egy vasunk sem fizetni. Ami valószínű , mert ez az összeg pont azonos a nyugdíjpénztárak vagyonával amit Orbán lenyúlt és abból már nincs semmi. És ha engem kérdeznek (tudom nem kérdezett senki) akkor van elképzelésem mit fog kérni Putyin cserébe:
    .
    1 /// totális kormányzati engedelmességet, és őt nem érdekli Orbán jelszava, hogy nem leszünk gyarmat.
    .
    2/// nem többet kér mint Magyarországot. Ami az energiát illeti a paksi atomerőművet mivel nem fizettünk rendesen kisajátítja, (titkos a szerződés szövege) és saját termelés alá vonja az áramot, és bérbe adja nekünk a saját erőművünket jó pénzért.
    .
    3/// mi van a szerződésben, kitől fogjuk vásárolni a nukleáris fűtóanyagot, ki végzi az erőmű karbantartását, ki fogja elszállítani, természetesen a Közgépen keresztül az elhasznált nukleáris anyagot. Milyen egyéb járulékos beruházásokat kötöttek, milyen összegben és ebből mennyi a közgépé???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (44 szavazatból)
  2. Valaki azt írta erről a Facebookon: Orbán behívta az oroszokat, de ki fogja kizavarni őket?
    -
    Hát majd ő, nála ez egy percig nem gond!
    Putyin és az orosz emberek nem felejtenek, ezt tudni kell!
    Hol Nyugathoz, hol Kelethez tartozik – megteheti, Isten tudja, hogy miért?
    -
    Egy orosz tiszt véleménye, a magyaroknak a II. vh-ról:
    “fiaim, nem ti vagytok ezért a felelősek, de nektek kell úgy élnetek, hogy országaitok soha többé ne lehessenek ennek a tragédiának a részesei”…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  3. Valódi álhírek:
    2014. január 14. Orbán és Putyin megállapodása a 10 milliárd € hitelről elakadt egy ponton. A felek nem tudtak megállapodni abban, hogy a Széll Kálmán tér mikor kaphatja vissza a Moszkva tér nevet.

    2014. január 15. Emlékmű készül a német megszállás 120. évfordulójára – 2064. március 19-én állítják fel a Szabadság téren.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  4. Ez sunyi patkány módszer hazaárulás a javából!
    Ez a mód egyszemélyi döntés kisértetiesen hasonlít a Grippenek megvásárlásának a körülményeire.
    Börtönbe vele!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (50 szavazatból)
  5. Ez ugyanaz az eset mind a baltás gyilkosnál. Orbán újra meg újra kiárusítja az országot, hogy legyen pénze hatalmát fenntartani. A hitel hatalmas összeg, lesz ez több is. Azt miből finanszírozzuk, mert az ország OVI alatt tönkrement, és így is marad. Mely szakmákat, vállalkozói rétegeket fogja még bedarálni, hogy állami üzletek legyenek és újabb adók? A hitel megérkezik, aztán évekig élnek belőle, majd többszörös áron hosszú évekig fogják pumpolni a pénzt a Simicska birodalomba. A hitel, kamatai, az önrész kisajtolása miatt nem lesz olcsóbb évtizedek múlva sem az áram, miközben akinek van pénze, régen napelemekkel fogja megoldani a villanyenergiát, tehát bevétel sem lesz belőle, fizethetnek a cégek és a családok magasabb rezsit. Vagy ezt is lenyeli OVI, helyette tönkretéve a maradék vállalkozói kört is az újabb adókkal.
    Ennek az országnak tényleg annyi! Megásta a sírját!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (37 szavazatból)
  6. Ördögi az Orbáni mosoly.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (34 szavazatból)
  7. Ejnye, bas*k ! Kimaradtatok az üzletből? Előbb kellett volna észbe kapni és szakácskönyv írás helyett egy kis borscs kóstolóra menni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -17 (35 szavazatból)
  8. Mint már annyiszor írtam, a lényeg a 30 ezer milliárdos beruházás magyar beszállítókra eső 40 százaléka. Ez testvérek között is 12 milliárd forint. Ezen fog osztozni Orbán, és bandája, a nép meg fizeti 30 éveken keresztül. De lehet, hogy tovább fog tartani a pénzügyi rabság, mint a 40 éves szovjet megszállás. Putyinnal jól ki tud egyezni a titkosított üzleteken, mert ha a világ két toplistás diktátora kitalál valamit, azon mindkettőjüknek meglesz a maga haszna.Már csak azt nem értem, hogy miért nem rohangálnak hangszórós kocsikkal keresztbe – kasul a fövárosban a “szabadságharcosok”, és miért nem ég még a televízió épülete a nagy magyar hazafiak csóváitól, hogy így átverte őket Orbán. Mert ez az egész disznóság, és az orbáni hazaárulás nagyságrendben össze sem hasonlítható az őszödi beszédbe belemagyarázott hazugsággal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (32 szavazatból)
  9. 12 ezer milliárd

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  10. Nézzük meg a dolgot érzelemmentesen és racionálisan! Jelenleg is szovjet (orosz) atomberendezés van Pakson, a vezérlés viszont már nem egészen – inkább egészen nem. Most is arról van szó, hogy a hardver “a vas” az orosz lesz, viszont a vezérlés az nem.
    Ne feledkezzünk meg, hogy kitől lehet fűtőanyagot venni – ha nem az oroszoktól – és ki fogadja az elhasznált anyagot visszafogadni – ha nem az orosz fél. A baloldal sem döntött volna másképp – legfeljebb a részletekben lesz (van?) különbség.
    Oroszországgal pedig – ha tetszik ha nem – jóban kell lenni. Ez azt jelenti, hogy nem szabad nagy üzletet előlük sem elzárni.
    Összegezve, figyelmen kívül hagyva azt, hogy ki kötötte, szerintem szükséges megállapodás volt – persze azok a fránya részletek… jó lenne tudni róluk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -13 (33 szavazatból)
  11. Ez egy nagyívű döntés volt. Lehet, hogy jó, lehet, hogy rossz döntés volt. Nem tudjuk.
    Amit tudunk, ilyen döntést egy polgári demokráciában, nem így hoznak. Viszont egy diktatúrában igen. Ez is a diktatúra lényegéhez tartozik.
    .
    Most, amikor a világon szinte mindenütt az alternatív energiaforrások felhasználása van napirenden, akkor minekünk atom kell.
    .
    Továbbá, hozzáértő szakértőkre hagyatkozva azt lehet tudni, hogy az áram ára, fokozatosan az egekbe szökik.
    .
    Hogyan lehet állandó harcban állni szuverenitásunkért az egyik oldalon (IMF, Brüsszel, stb.), ugyanakkor elárulni azt a másik oldalon (Moszkva) ???
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (29 szavazatból)
  12. “….figyelmen kívül hagyva azt, hogy ki kötötte, szerintem szükséges megállapodás volt – persze azok a fránya részletek… jó lenne tudni róluk!”
    -
    Hát ez az!
    Ej, ha ezt az előzőek lépték volna meg és minden egyeztetés nélkül….volt akkoriban hazaárulózás ezerrel!
    -
    Gripen ügy, baltás ügy – mind egyedüli, egyeztetések nélküli döntések voltak, a baltás ügy még nemzetközi konfliktust is generált, ki tudja, hogyan és ki simította el….
    -
    Aztán az a sok köpködés és ruszkizás, komcsizás – most ehhez pedig a tapsikolás, úgy, hogy ezek nem a szovjetek, hanem ezek az oroszok, na igen, mert a szovjetekből a FÁK országok kiváltak – ezek tényleg az oroszok.
    Ezt is tudni kellene!
    Valahogy az embernek hánynia kell és nem a szükséges üzlet jut eszébe, hanem az, hogy tudjuk, az orosz medve nem felejt, mibe kerül ez nekünk és utódainknak és igen, a 2/3 erre nem jogosítja fel, hogy ne is tudjuk meg a részleteket!
    Egyébként nagyon lábhoz lett rendelve a hőscincér….
    -
    http://img5.hvg.hu/image.aspx?id=720d4cf6-b3e1-40b7-a692-ad2af0bde205&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  13. commandante
    “Már csak azt nem értem, hogy miért nem rohangálnak hangszórós kocsikkal keresztbe – kasul a fövárosban a “szabadságharcosok”, és miért nem ég még a televízió épülete a nagy magyar hazafiak csóváitól, hogy így átverte őket Orbán.”
    -
    Most ehhez tapsikolnak – akkoriban ahhoz tapsikoltak – szélkakasék már csak így működnek!
    De legalább nem lesz nemzeti vizelde a Kossuth térből…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  14. Eddig fingunk sem volt, hogy mi a szöszre is kell Orbánnak Németh Lászlóné!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  15. Kufirc
    A pontosság kedvéért: Tiszteltbíróság Lászlóné…hiszen így mutatkozott be!
    Sigmund Freud kiszólt..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  16. http://nol.hu/gazdasag/brusszel_meg_vizsgalja_az_atomugylet_kozbeszerzesi_oldalat
    -
    Brüsszel kullog az események után….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  17. A Grippen ügy 182 millió schiling kenőpénz volt!
    Ez vajon mennyi lehet?
    Orbán ezzel kenterbe veri az összes oligarchát, az összesnek nem lesz annyi pénze mint neki és családjának! Így kell csinálni, életében nem dolgozott mégis ö az ország leggazdagabb embere, nem mostantól!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  18. Etásak!
    .
    Óóóbán etás akár hadat is üzenhetett volna az oroszoknak, még sem azt tette.
    .
    (ütemes taps, békemenet, békeharc, ….)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  19. Violin; január 15. 13:49;
    Csak úgy érzelemmentesen és racionálisan, miért lenne törvényszerű a nukleáris energia hosszú távú fejlesztése? Az orosz-magyar kapcsolatok miatt? Azaz Putyin és Orbánbasi hatalmi igényei miatt kell 3 ezer milliárddal eladósítani a magyar adófizetőket …? Nem kell harcosan USA kliensnek lenni mint mondjuk a balti országok, vagy az albánok de Putyin cár kliensének sem szükségszerű lennie egy EU tagországnak. A fejlett világ nagy részén pedig már egyáltalán nem egy húzó csúcstechnológiai ágazat a nukleáris energetika. Ha a jelenlegi reaktorok üzemidejét meghosszabbítják amíg megoldódik más energiaforrásokkal a kiváltásuk az még érthető. De ez is csak átlátható közbeszerzési pályázat után. De itt komplett új reaktorok építéséről van szó, 3 ezer milliárd ft. értékben, mindenféle pályázat nélkül. Ráadásul hitelre, egyszemélyi döntés alapján, mint akármely ócska harmadik világbeli diktatúrában! Persze naivság a harmadik világbeli országok szintjénél többet várni Magyarorsz.-on.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  20. Walla
    “Persze naivság a harmadik világbeli országok szintjénél többet várni Magyarorsz.-on.”
    -
    Na igen, amint ezt az ábra is mutatja, hol ehhez, hol ahhoz tapsolnak, ahogyan pörög a kedvenc szélkakasuk és ez az ő szintjük.
    Valaki írta is, hogy most nincs hőbőrgés, hát hogyan lenne, helyettük gondolkodnak és most nem szóltak, hogy itt a hőbőrgés ideje.
    -
    Majd, ha szólnak, mint a cöfögőknek – az ellenzéki összefogás ellen, már indulnak is, nem várnak márc. 15-ig.
    Istenem, hogy én miért pont ide születtem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  21. Az aláírás előtt:
    “Gíró-Szász András cáfolta a Paksi Atomerőmű bővítésének aláírását.”
    Persze tudjuk mióta bírósági ítélet van arról, ha a kormányszóvivő hazudik akkor nem hazudik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  22. Kell egy kis lazítás.
    -
    http://www.hir24.hu/belfold/2014/01/15/sugarzo-memeket-hozott-haza-orban-viktor/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  23. Kedves Walla!
    Mint dilettáns, csak azt tudom mondani, hogy engem meggyőztek a legnagyobbak – Teller Ede nyilatkozta a magyar televízióban halála előtt cca. 2 évvel: “..az atomerőművek a legolcsóbb és legtisztább áramot adják, s aki ellene van, az nincs tisztában. hogy mi ellen van”. Természetesen, ha ésszel csinálják, s nem eszetlenül, mint a japánok, akik föld legaktívabb törésvonalaira építették őket, vagy anno a régi szovjetek, akik a vezérlésben engedték, hogy az ember kikapcsolhassa az összes biztonsági berendezést (lásd. Csernobil).
    Ami a FIDESZ taktikát érinti ebben a dologban, csak annyit tudok, hogy egyszer – nem is olyan régen hallgattam a Klubrádióban az egyik műegyetemi atomfizikust, s szavaiból kiviláglott, hogy a szakmai egyeztetéseken már rég túl voltak a kormányok, s már akkor megmondta, hogy orosz lesz a “vas”. Magát a “vas” kifejezést is ettől az atomfizikustól loptam – kár, hogy nem emlékszem a nevére.
    Mit csinált a FIDESZ? Aláírt egy szerződést, amit ratifikáció előtt a parlament elé kell majd terjeszteni – ahogy minden kormány ezt így tette eddig mindenben (hangsúlyozom az előzetes konzultációkon a fizikus állítása szerint már túl voltak). Majd ha elfogadják, a szerződés életbe lép, ha nem, akkor nem.
    Szerintem a háttérben a politika minden oldala már rég megállapodott eme orosz beruházásban. Lásd: ellenzéki reakciók lanyhasága.
    Ami pedig a hitelt illeti – hát lehet ilyen drága dolgot másképp? Nem.
    Oroszországgal kapcsolatban pedig azt javaslom, hogy hívjátok meg magatokhoz, bárhol is vagytok, az orosz nagykövetet, vagy valamilyen újságírót, vagy valamilyen művészt, közéleti személyiséget beszélgetésre. Barátkozzatok orosz emberekkel. Kevés békeszeretőbb nép van náluk. Kevés őszinte barátságra hajlamos embert találni más országban. A nyugati mentalitás sokkal hidegebb, számítóbb emberi kapcsolatokat produkál általában, amire nem tudom miért olyan büszkék ott az emberek. Oroszországi előítéleteket csak úgy lehet jól leépíteni, ha megismeritek az országot is közelről – nem turista út során – hanem éltek ott legalább egy évet. Természetesen ott is vannak rossz emberek mint mindenhol – de a nép nagyszerű emberekből áll. Abba kéne hagyni ezt a ruszkizást, mert semmi értelme (főleg ami a nagyhatalmi ambícióit illeti, mert nincsenek – csak normális elismerésre vágynak).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (19 szavazatból)
  24. Ha jók az információim, az egész világon ma egyetlen atomerőmű építését tervezik. Talán Nagy-Brittaniában. Az atomenergia ugyanis – részben a kockázatok elkerülésének magas költségei, részben a környezetvédelmi vonzatok miatt – pillanatnyilag az igen drága kategóriába tartozik. A kockázatok pedig minimalizálhatók, de nem csökkenthetők nullára. Lásd Fukusima. Földrengés és terrorakciók ellen nem létezik száz százalékos biztonság. Mivel fűtőanyag (urán) nincs az országban, az energiafüggőség így magasabb lesz (ráadásul egyoldalú), mint ha vásárolnánk az energiát és cserébe valami eladható dolgot gyártanánk magas hozzáadott értékkel. Konklúzió: itt közönséges lopás készül, és ebben aztán tényleg nincs semmi meglepő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  25. Fűtőanyag még csak-csak beszerezhető a világban, de a kiégett fűtőelemek elhelyezése sokkal rázósabb. Az oroszok nyilván elvállalják, persze csak akkor, ha tőlük vásároljuk az újat. Ezért lesz ez egyoldalú függőség. Ez a zorbángyerek vagy nagyon bátor, vagy nagyon megvan neki, hogy hova fog elmenekülni. (Észak-Korea? Latin-Amerika?) Lászlónéról nem érdemes beszélni, az egyszerűen ennyire hülye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  26. Hegedűkém, hát ki beszél itt az orosz emberekről? Én speciel oroszokkal dolgozom együtt, a világ legjobb munkásai, aranyos, kedves emberek, mint a zuluk és az azerbajdzsánok, nem beszélve a világ többi etnikumáról. Itt az orosz medvéről van szó. Az atomenergiáról elmondottak tényszerűen nem igazak. Az atomenergia nem tiszta, hanem a legkoszosabb, gondoljunk csak a bányászatra, dúsításra, majd a kiégett fűtőelemek őrzésére hatvanezer éven át. És nem olcsó, hanem drága. A többi stimmel. Teller Ede nyugodjék békében!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  27. Violin,
    Tévedés; itt távolról sem ruszkizásról van szó, teljesen felesleges idekeverni akár az orosz és keleti, akár a nyugati társadalmakkal kapcsolatos sztereotípiákat. Ennek semmi köze egy ilyen gazdasági és környezetvédelmi szempontból összetett kérdés megvitatásához. Viszont itt a gazdasági és környezetvédelmi szempontok voltak a legutolsóak. Pályázat nélkül 3 ezer milliárd ft elköltése ráadásul megfelelő ( 3xbóvlis ország) fedezet nélkül minősíthetetlen. Nyilván az orosz és magyar oligarchák kapcsolatai őszinte, baráti, hideg számítást nélkülöző kapcsolatok. Nyilván nem tökéletesek a nyugati országok sem, de azért demokratikus jogállamiságot és korlátozatlan autokratikus, hatalmat összemosni nem kellene; békeszeretetről meg esetleg meg lehet kérdezni az orosz városokban dolgozó kaukázusi, közép-ázsiai vendégmunkásokat akik gyakorta, brutális rasszista támadások célpontjai ( ezt nem igazolhatja az iszlámista csecsen terror ). Nagyhatalmi ambíciói pedig éppúgy vannak mint az USA/EU -nak, a magyarhoz hasonló elmaradott, kis országok pedig jó játékszerek az ilyen vetélkedésben. A szabadság és a demokratikus jogállamiság terjedése és az agresszív, akár keleti, akár nyugati imperializmusok visszaszorulása pedig békésebb, humánusabb világot eredményezne. Persze rövidtávon majdnem annyi a realitása mintha a Mikulásnak akarnánk kívánságként megírni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  28. Ez a gond a az internetizével:
    -
    “Anélkül, hogy külpolitikai kalandokba bocsátkoznék, szeretném önöket tájékoztatni arról, hogy Magyarországon éppen puccs van. A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, a magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen”.

    Orbán Viktor azt bírálta kijelentésével, hogy a kormány egyelőre titkosított, hosszú távra szóló szerződést köt Oroszországgal “a XXI. századot és a teljes Kárpát-medencei magyar nép életét meghatározó energiakérdésben.” Ez 2008. február 28-án hangzott el, és lényegét tekintve nem volt igaz. A Gyurcsány által Putyinnal aláírt Déli Áramlat-megállapodás kapcsán mondta.
    -
    Ha egy politikus csak az orráig lát, így jár!
    Szánalmasak, akik most ehhez tapsikolnak, mert ők nem emlékeznek, de az internet nem felejt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  29. emigrant;
    sok, sok plusz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  30. “Szeretném önöket tájékoztatni arról, hogy Magyarországon éppen puccs van. A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, a magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen”.
    .
    .
    .
    Ha nem vettétek volna eddig észre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  31. gondolkodva olvassátok ,2008-ban azt kiabálta Orbán ,hogy Gyurcsány puccsot hajtott végre M.O. ellen/akkor a ˛/nabuko/-gáz vezetékről volt szó.Most Ő mit csinált????? Nem kellene a” békemeneteléseknek” ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  32. csakén-nek nagyon jó a meglátásod.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  33. nem behívta, hanem VISSZA ..könyörögte
    Némtehné… ott megszólalt, vagy csak aláírt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  34. nem behívta, hanem VISSZA ..könyörögte
    Némethné (bocsánat: ez most nem a kistehén)… ott megszólalt, vagy csak aláírt?

    IMF mikor érkezik ..be/vissza ??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  35. “A konstrukcióról – mint ahogy az egész paksi ügylet lebonyolításáról – a kormány alig árul el valamit, de az biztos, hogy a 10 milliárd eurós hitel felvevője nem közvetlenül a magyar állam lesz, így az nem növeli a kimutatott az államadósságot. Ehelyett a majdnem száz – pontosan 99,87 – százalékos állami tulajdonban lévő MVM Magyar Villamos Művek Zrt. lesz az adós (Az MVM Zrt.-ben 0,13 százalékos tulajdonnal rendelkezik néhány önkormányzat, magánszemély és cég).”
    Ügyes, mondaná az öreg Kohn.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  36. Csacsicska Tamás

    Nem értem, nem értem…
    .
    Orbán Viktor aláírt az oroszokkal egy 3.000 milliárd forint értékű szándék-nyilatkozatot (vagy talán már szerződést?). Van-e felső határa annak, hogy mekkora összegben vállalhat bármiféle kötelezettséget – akár az ország miniszterelnöke – az Országgyűlés, vagy a nép felhatalmazása nélkül? Egy paksi atomerőmű beruházása akkora nagyságrend, amit alapvetően törvényben kellene elrendelni. Megtörtént ez?
    .
    Amennyiben nincs felső határa a kormányzat jóváhagyás nélküli kötelezettség vállalásainak, akkor mi akadályozza meg Orbánt – vagy éppen Kövért, esetleg Ádert – abban, hogy mondjuk zálogba adják az egész országot, ha van rá vevő? Nincs semmi felső határ? Nincs jogszabály – Alaptörvény, Alkotmány, stb. – az ilyen esetekre? Mi zárja ki azt, hogy Orbán „kikölcsönözzön” közmunkásokat mondjuk a törököknek?
    .
    Orbán adja-veszi a nemzeti energetikai potenciált – MOL, MVM, gáztárolók, atomerőmű, stb. – a saját feje szerint? A nyamvadt ellenzék üvöltött a nagymarosi vízi-erőmű létesítése ellen – mert az nem volt “szép” – , most pedig az ország sunnyog, amikor az egész energetikai rendszerét kilopja a Fidesz? Na, alkotmányjogászok, hol az ördögben sunnyogtok? És a jövő állampolgári biztosa, na, te hol vagy?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  37. Violin
    2014. január 15. szerda 17:06
    “Mint dilettáns, csak azt tudom mondani, hogy engem meggyőztek a legnagyobbak…”
    Ez a legnagyobb baj velünk! Dilettánsak vagyunk, tudjuk magunkról, de bárkivel hagyjuk magunkat meggyőzetni, akiről elhisszük, hogy ő a legnagyobb. Nem akarom Teller Ede érdemeit, képességeit kétségbe vonni, de egy 90 éves tudós tizen éve elhangzott kijelentésére nem alapozhatunk egy olyan friss tudományban, mint az atomenergiakutatás.
    De maradjunk annál, hogy bárki, bármiről meggyőzhet minket, mert dilettánsak vagyunk. Most épp Viktoron a sor: eltapsolta a manyup vagyont, de ez jó nekünk, ennek ellenére nőtt az államadósság, de elhisszük, hogy csökkent, és elhisszük azt is, hogy ez a normális, hogy egyszemélyi döntést hoz, hogy mit írhat alá, vagy mit nem, vagy hogy mennyire adósíthatja el az országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  38. Igen “dilettánsak” vagyunk. Ezért bízzuk az állami ügyek intézését a kormányra, a miniszterekre, az országgyűlésre, az államhatalom szerveire. A munkájukért adót fizetünk. Az adókból kell gazdálkodniuk.
    .
    A demokrácia valahogy így működik.
    .
    De ez egy egyszemélyes diktatúra. Ezt már többek is leírták.
    És a diktátortól nehéz lesz megszabadulni. Orbán emellett egy súlyosan beteg ember. Kiszámíthatatlan. Orvosi eset. De ettől függetlenül meg fogja kapni a kiérdemelt büntetését. Hogy golyó, kötél, vagy sötétzárka lesz, majd kiderül.
    Egy népet nem lehet sokáig elnyomásban tartani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  39. .
    .
    hogy is volt anno a gripennekkel?
    akkor is a kisköcsög egymaga döntött, és az ország, azaz mi viseljük a terhet.
    kéne már egy fa, ami viselné a terhet!
    azt a terhet, ami most az országot terheli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  40. Engem érdekelne, hogy ezt az egyezményt vagy mit ov miért nem a Kremlben írta alá, miért V.Putyin magánbirtokán. Ez most magánszerződés vagy Magyarország és Oroszország szerződése?
    Miért nem engedték be ov-t a Kremlbe?
    Varga M. azt mondta, azért jó ez az üzlet, mert nem terhelik a magyar embereket. Tessék mondani, kik fizetik meg ezt az üzletet, amiből megint ez a banda fog hasznot húzni?
    Korábban volt egy cikk a hvg.hu-n, hogy ov saját magához vonta a paksi bővítésről szóló döntést. Már akkor kiakadtam ezen. MIlyen alapon tette ezt? (Tudom, mindenről ov dönt, nem vagyok félretájékozott.)
    Az nem lep meg, hogy Némethné is aláírt, érettségihez azért már kell tudni legalább írni és olvasni (bár úgy olvasni, hogy értse is, amit olvas, nem feltétlenül tud, aki a betűket ismeri).
    El kell zavarni ov-t mielőbb, mielőtt még MINDENT elad, mielőtt az egész országot eladja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  41. http://www.hir24.hu/belfold/2014/01/14/eldolt-orosz-atom-fut-eztan-is-a-magyarnak/~~fokusz
    .
    “… úgy véli, a 10-12 milliárd euró 40 százalékát idehaza költik majd el.”
    - Ha mégsem, akkor tévedett.
    .
    “Eldőlt, hogy a fűtőelemeket az első húsz évben biztosan az oroszoktól vesszük, és a Roszatom kötelessége elszállítani azokat. A szerződés hosszabbítható, de csak abban az esetben, ha az orosz cég vállalja a kiégett elemek további elhelyezését is.”
    - No és, ha 20 év múlva nem vállalja?
    .
    emigrant
    2014. január 15. szerda
    17:23
    Tellernek igaza volt – szerintem, – tisztábban energiát előállítani másutt, mint atom-/szél-/nap-!vizierőművekben, nem lehet.
    A “csúsztatás” a dologban az, hogy elhallgatják, mennyi kárt okoz az ehhez szükséges objektumok előállítása!
    Az előbb felsoroltak károsanyag kibocsátása alig nulla feletti, de míg megvalósulnak, nagyon sok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  42. A grippen és atomerőmű önfejű üzletkötése önmagában elégnek kéne lenni az egész bagázs életfogytiglani fegyházban letöltendő beutalójára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  43. Roszatom ?
    Atom atom orosz atom orosz orosz atom orosz
    atom atom atom aom
    orosz orosz orosz orosz
    Roszatom !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  44. Megismétlem amit tegnap is írtam.
    Miért tegnap jelentette be Mesterházy az összefogást?
    Semmi jelentősége nem volt számára Orbán ténykedése? Ami az országot lehúzza a sárba?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  45. Orbán Viktor behívta az oroszokat . — legalább 50 évre, amit legfeljebb egy Csernobilhoz hasonló atomhalál rövidíthet majd meg. Amibe az egész ország belehal. Szerencsére ő és bunkó haverjai is. Fukushima után egy ilyen megállapodást aláírni, ráadásul titokban és parlamenti illetve népi felhatalmazás nélkül nemzetárulás, népirtás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  46. Te melyiküktől vennél használt autót? olvasható a kép alatt.

    Nos én a jobboldalitól biztos nem, inkább Ceausescu mellé fektetném, azonnali hatállyal felmondanám a megállapodást és bezárnám Paksot. Inkább ő feküdjön a temetőben, mint egy Csernobil vagy Fukushima után az egész magyar nép!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  47. Violin
    2014. január 15. szerda
    13:49
    Egy buta kerdes:
    Nem tudom, hogy Paks tovabbra is fog-e lakossagi aramot termelni, de ha igen, akkor ez a mostani megallapodas/hitel visszafizetese hogyan illeszkedik majd a rezsicsokkentes elvehez? Ha nem a lakossag fizet, akkor ki?…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  48. Kufirc
    2014. január 15. szerda
    14:24
    “Eddig fingunk sem volt, hogy mi a szöszre is kell Orbánnak Németh Lászlóné!”
    Biztosan jol es batran beszel oroszul…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  49. neveletlen: Nem érted miért ott írták alá? Én sem! Sőt azt sem, hogy egy 10Mrd €-s üzletért miért nem az oroszok jöttek Budapestre, esetleg Felcsútra aláírni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  50. A képet nézve szembetűnő a két arc különvéleménye. A hideg tekintetű mintha azt sugallná, hogy öcsi 24 év után bejöttél a csőbe, tudtuk, hogy itt fogsz kunyerálni.
    A másik akinek az ábrázatáról lerí, hogy fogalma sincs a valóságról az sugárzik mintha a hideg tekintetű fölkérte volna a birodalom vezetésére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos