Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán Viktor behívta az oroszokat 2014. január 15. szerda 11:26 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán Viktor behívta az oroszokat

Budapest – Parlamenti felhatalmazás nélkül, a szakmai és társadalmi egyeztetéseket mellőzve, minden demokratikus normát felrúgva írta alá Moszkvában Orbán Viktor a paksi atomerőmű bővítéséről szóló megállapodást. A magyar miniszterelnök, igaz, még ellenzéki korában, élesen bírálta az oroszokkal való üzletelést, sőt, a magyar nép elleni puccsnak nevezte, amikor Gyurcsány Ferenc kormánya a Déli Áramlat tárgyalt az oroszokkal. A Magyarországnak most nyújtott orosz hitel akár tízmilliárd euró is lehet.

„A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, a magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen – mondta Orbán Viktor egy szlovákiai konferencián. A Fidesz elnöke azt bírálta kijelentésével, hogy a kormány megállapodott Oroszországgal a Déli áramlat nevű gázvezeték hazai szakaszának megépítéséről.” (Orbán Viktor, 2008.02.28.)

Az MTI most, 2014-ben szokás szerint ismét hozta a saját, szakmai és morális mélységekről árulkodó formáját. Tudósításukat ugyanis a következővel indították: „A nukleáris energia békés felhasználásában való együttműködésről született megállapodás kedden Magyarország és az Oroszországi Föderáció között, amelyet a Moszkva környéki novo-ogarjevói államfői rezidencián írtak alá a két ország képviselői. Magyar részről Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, míg orosz részről Szergej Kirijenko, a Roszatom elnöke írta alá az egyezményt Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő jelenlétében.”

Mintha ennek az eseménynek a nukleáris energia békés felhasználása lett volna az lényege. Mintha valóban Némethné miniszter állapodott volna meg orosz tárgyalópartnerével, és nem néhány szinttel feljebb zsírozták volna le Magyarország elárulását.

Szergej Kirijenko, már nem kertelt: Oroszország hitelt nyújt Magyarországnak a paksi erőmű két új reaktorának megépítéséhez, mondta a Roszatom vezetője.  A kölcsön összegéről még nem született döntés, először az államközi megállapodást kell aláírni, és ezzel párhuzamosan, már az utolsó simításokat végzik a pénzügyminisztériumokban a hitelszerződésen.

Egyelőre 10 milliárd euróban (háromezermilliárd forint) állapították meg a hitel felső határát, de ennél alacsonyabb lesz a végleges összeg. A projekt pontos költségét a műszaki szakemberek tudják megállapítani, de a munka még csak most kezdődik. A szerződéses összeget az árak és az atomerőmű technikai paraméterei alapján kalkulálják ki.

Orbán Viktor, túl azon, hogy a demokratikus jogot lábbal tiporva, gyakorlatilag egymaga döntött az oroszok számára minden tekintetben kedvező ügyletről, nem csak a magyar gazdaság függetlenségét sodorta végveszélybe, de el is adósította az országot. Az orosz hitel ugyanis, bárhogyan is hívják, az államadósságot növeli, azt valamikor, valamilyen formában vissza kell fizetni. Ha nem Orbán Viktornak és kormányának, akkor azoknak, akik majd utánuk jönnek. Pontosabban azoknak, akik itt maradnak, vagyis, az Orbánék által előszeretettel emlegetett magyar embereknek.

Valaki azt írta erről a Facebookon: Orbán behívta az oroszokat, de ki fogja kizavarni őket?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (41 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +44 ( 52 szavazatból)
Orbán Viktor behívta az oroszokat , 4.8 out of 5 based on 41 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

62 Reader’s Comments

  1. Mennyivel is nőtt akkor az ország adóssága???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  2. Most akkor akarunk gyarmat lenni vagy nem akarunk? Vagy akarunk, de nem mindegy hogy kié?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  3. Mr. orbán végre büszke lehet, hogy – ha Amerika nem is fogadja – a harmadosztályú keleti diktatúrák után végre egy igazi első osztályú diktátor parolázik vele, s kegyeskedik közös fotón mutatkozni vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  4. http://www.168ora.hu/globusz/orban-viktor-es-fidesz-teljes-fordulatarol-ir-financial-times-122689.html
    -
    A tapsihapsik pedig most már nem komcsiznak – ül, nyugszik….csak tapsikolni szabad, ugatni nem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  5. Így lett a товарис конец -ből здравствуйте товарищ… Na és ki intézte mindezt? És kinek a meghatalmazásából?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  6. http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140115_Az_orosz_atom_melto_parja_a_fideszes_arcb#rss
    -
    Fantasztikus, ahogyan másra mutogatnak, a hvg.hu pedig üdvöli a trollégát – akinek most már ez egy jó és helyes lépés!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  7. http://www.hir24.hu/belfold/2014/01/15/sugarzo-memeket-hozott-haza-orban-viktor/
    -
    Amit Árgyélus királyfi tesz az mind helyes, a szélkakasok most ettől vannak beájulva, hogy ez mennyire jó üzlet és ezek nem szovjetek, hanem oroszok!
    Beteg egy nép vagyunk az már szent igaz!
    -
    Olvastam:
    A szélkakasok mindaddig szélirányba fordulnak, amíg egy nagyobb szélvihar le nem kapja őket a tetőről!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  8. A 3.000 milliárd hogy áll összhangban az orbáni pártalkotmánnyal, miszerint az államadósság nem növelhető? Újabb alkotmánymódosítás, vagy újabb alkotmányszegés lesz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. http://www.atv.hu/belfold/20140118-szovjet-zaszlot-feszitettek-ki-a-fidesz-szekhazra
    -
    Hullik vissza a fideszesekre az előző években folytatott értelmetlen, káros pofázásuk, az orruknál tovább nem látásuk minden hozadéka a nyakukban lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Orbán vagy őrült vagy zseni, de mindenképpen diktátor. Kell ilyen a világnak? Minden mindennel összefügg. Ez nem csak magyar belügy. Meddig várnak a kényelmes vezetők?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Egy “lőfegyverrel” fenyegetőző őrültet is kénytelenek lennének ártalmatlanná tenni a kommandósok, ha nem hallgat a “szép” szóra…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Nem lehet a magyar nép egyszerre az oroszok kiszolgálója az ő gondolkodásmódjuk szerint és a nyugatiaké is az ővék szerint. Se nyomorban, se jóllétben. Ahogy nemrég az alulról jövő éhségmeneteket se értették a magas Parlamentben, ahogy az ukránok alulról jövő akaratát se akarja megérteni Moszkva, de ahogy nemrég Londonban alulról tették nevetségessé a… Utóbbi “felülről” itthon elképzelhetetlen mostanában… Nincs holtpont, EGYENSÚLY Kelet és Nyugat között, ha lenne, ezer év alatt megtaláltuk volna. Ez egy kb.ezer éve tartó, tudathasadáshoz hasonló “néplélek-állapot”! Magyarország még mindig se ez, se az?! Mindkettő se lehet. Döntésképtelen? Magában, független a Kelettől, a Nyugattól se megy ezer éve!… Akkor? Végre valódi esélyt kaptunk a Nyugat felé és az első komolyabb nehézségsorozat miatt megint a Keletet választjuk? Megint a Népnek kell döntenie! Mert létezik a Nép, nem csak egy szó, akár tetszik a legnagyobb uraknak, akár nem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos