Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán leszúrta, Kerényi ült, mint szerafin a fűben 2014. január 9. csütörtök 22:41 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán leszúrta, Kerényi ült, mint szerafin a fűben

Budapest – Megtartotta lapindítóját a Magyar Krónika című folyóirat csütörtökön Budapesten, a Magyar Demokrata Andrássy úti székházában. Az épületbe újságírókat nem engedték be, a résztvevők közöl a legtöbben nem nyilatkoztak.

Kondor Katalin, a Magyar Rádió egykori elnöke  viszont megerősítette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök alaposan lehordta a Kerényi Imrét a „szerencsétlen hangú” levélért. Arra a kérdésre, hogy miként reagált Kerényi a miniszterelnök bírálatra, Kondor azt mondta: ült, mint szerafin a fűben.

Az épület előtt nagyjából ötvenen, köztük a Demokratikus Koalíció aktivistái tüntettek a Magyar Szolidaritás Mozgalom szervezésében. A folyóirat megalapításának tervéről a hét elején számolt be a sajtó. Korábban napvilágot látott az a levél, amelyet Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott és Bencsik Gábor, a Magyar Demokrata lapigazgatója, a Magyar Krónika leendő főszerkesztője küldött a száz felkért szerzőnek. A levél közröhej tárgya lett, annyira abszurd, ostoba és nevetséges volt, hogy internetes mémek és blogok tucatjai foglalkoztak vele.

A tiltakozók többek között “szégyen” és “éljen, Viktor, éljen, a párt” bekiabálásokkal, valamint az új folyóiratot kifigurázó táblákkal fogadták a zártkörű lapindító értekezletre érkezőket. Mások mellett Boross Péter volt miniszterelnököt, Baán László miniszteri biztost, Jankovics Marcell és Koltay Gábor filmrendezőt, Melocco Miklós szobrászművészt, Jókai Anna írót, Kondor Katalint, a Magyar Rádió korábbi elnökét és Sasvári Sándor színművészt. Az este nyolc óra előtt néhány perccel véget ért lapindítón részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +21 ( 23 szavazatból)
Orbán leszúrta, Kerényi ült, mint szerafin a fűben, 5.0 out of 5 based on 14 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Pedig Orbán most nagyon ügyel arra, hogy a választásig már ne legyen semmi röhögni való rajtuk.
    Mert azt hogy kritizálják, megszokta.
    De hogy kigúnyolják az ötletét?
    Felségsértés!
    Az udvari bolond meg megkapta a beosztását érte. “Szerafinná” vált a fűben…
    Csak így tovább Te bolond! tedd a dolgod!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (40 szavazatból)
  2. Régen, nagyon régen felnéztem Jankovics Marcellre, a tehetségére, a tudására, műveltségére, az intelligenciájára. Nem értem. Egyszerűen nem értem, bár sokan próbálták levezetni, itt Bartus is, hogyan tudnak művelt, okos, intelligens úriemberek totálisan meghülyülni és bedőlni egy csuti kondásnak, csak mert háromszor kiesik a száján a kapa meg a pálinkaszag után, hogy nemzeti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +50 (52 szavazatból)
  3. nemzeti szagú lócitrom

    Koki Svájcból: az orbánizmus megsemmisíti Európa lényegét
    http://www.168ora.hu/globusz/svajci-portal-magyarorszag-mindenki-szeme-lattara-folyo-europatlanitasarol-122470.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  4. Kerényinek köszönet jár: annyi muníciót adott a humoristáknak, hogy még évekig megélnek belőle. Arról nem szólva, hogy a “Megírom” szállóigvé vált. Sosem mossák le magukról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  5. Ha a diktátort nevetségessé válik,az a legnagyobb sértés vele szemben,
    -
    Ma nem szakadt le a csillár,-érdekel valakit??–Megírjam??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  6. Hungarian citizen

    … es itt IS csak a DK. Lehet meg kerdes?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  7. Felizgult a nagyvezér, kérdés ez a kirohanása mennyit árult el belső gyengeségéből, hogyan hatott a tagokra, megfélemlítően vagy inkább önmaga ellen fordított olyanokat is akikkel nincs baja egyenlőre de azok inkább felkészülnek előre, hogy vagy ne érhesse őket is ilyen inzultus, vagy a nagyvezér ezt ne ismételhesse meg.
    .
    Gondolom még lappang az utóhatás.
    ———-
    Orbán azt hiszem megfeledkezett magáról, hogy mind a szektás, mind a maffiózó alapszabály az, hogy nagyvezérnek meg kell a tagokat védenie és most íme ország világ előtt szúrta le. Mindenki tudja nyilvános.
    .
    Viktória, megint tisztességtelenül viselkedtél a saját szektádon belül. Azt hiszem a vekkerórád azokat fogja ébreszteni akiket altatni akarsz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  8. Sasvári mikor tanult meg írni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  9. Bonhomme
    .
    Te, aki oly bravúrosan és oly mesteri profizmussal illeszted egymáshoz ennek a kincset érő közös anyanyelvünknek az igéit, mint egykor a régi táltosok, egy hősi halott feltámasztásakor, ugye emlékszel, húst a húshoz, ínt az ínhez, csontot csonthoz, ért az érhez,… amely igék végén tényleg megjelent az ÉLET, a harcmezőn elesett hős föltámadt… úgy illeszd most egymáshoz az illeszteni valókat, de úgy…, hogy ennek a „megírom” szónak a hallatán percekig se köpni se nyelni ne tudjanak a röhögéstől a delikvensek… és Orbán képe ennek a Kerényinek a képéve együtt legyen kiröhögve… ilyen alkalom nincs túl gyakran a szó mesterei előtt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  10. Hibajavítás: …képével…(együtt…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Kerényi Imre szült egy gyermeket Orbán Viktornak, a gyermek neve: Magyar Krónika.
    Megírom . :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  12. Aki hülye volt az az is marad. Kerényiről ez bizton elmondható!
    “…A lap finanszírozásáról azt mondta Kerényi: „egy fillér közpénz sincs ebben”. Beszámolt róla, hogy a főszerkesztő fog írni egy levelet a Polgári Magyarországért Alapítványnak, hogy adjanak pénzt először a 0. számra, majd „ennek a kuratóriuma meg fogja ezt szavazni”….”
    És ez miért is nem közpénz? Hogyan finanszírozódik ez az alapítványt?

    http://www.atv.hu/belfold/20140110-kerenyi-tudtam-hogy-botrany-lesz/hirkereso
    Izgatottan várom negyedik dolgozatát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  13. Szgabi !
    *
    Írod, hogy “nagyon régen felnéztem Jankovics Marcellre…”
    Valszleg azért, mert a jószándékod mellett, felületesen szemléled a világot.
    Az egykor, a Kádár-rendszerben felkapott rajzfilm figura – amiben azért tényleg nagyon jó – a rendszerváltás óta viszont egyfolytában az ő egykori üldözöttségét hangoztatja. E vélt sérelmekből aztán összejött egy korabeli ellenzékiség, majd jobboldali világnézet, majd a jobboldali diktatúrának való lekes behódolás, illetve szervilis alávetettség.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  14. Hitelesség ezektől majd kb. annyi, mint amelyről az alábbi cikkben olvashatunk, az igazság nem teljes kibontása, mely a jobboldali “újságírás” -ra oly jellemző:
    -
    http://www.168ora.hu/velemeny/hogy-mi-van-122450.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  15. “…Kerényi Imre zseniális ötlete – videó..”

    http://hvg.hu/itthon/20140110_Kerenyi_Imre_zsenialis_otlete__video#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_1_10

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  16. *
    Vessünk csak egy pillantást e folyóirat címeire.
    Nem véletlenül írtam a címeket többesszámban.
    *
    1./ Magyar és Demokrata: Egy nyilvánvalóan vér-náci indíttatású,az “egyszerű” zemberek, az ilyen ézelmekkel feldúsított személyek szellemi kenyere. Innen merítik észbontó és vérben gázoló fantáziájukat, ötleteiket a hétköznapi fasizmusuk gyakorlásához…
    Méghogy “demokrata”… A nevükban szereplő két szó ezért szinte már antagonisztikus ellentmondásban áll egymással. Ezt a szó párosítást jól ismerjük már a huszas évek, majd a hitleri Németország pártpropagandájából. A
    Német Nemzeti Szocialista Munkáspárt(NASDAP) is, az ilyen egymásnak homlokegyenest ellentétes fogalmak egybefésülése a munkás-tömegeket megtévesztő kerítőhálóként szolgált…
    *
    2./ A másik ominózus “cím” e náci folyóirat székházának a címe, amely érdekes módon megegyezik a fid-SS által 1998-ban a hatalomra kerülésükkor szinte azonnal, és mesterségesen tönkrevágott illetve letarolt Reálbank Részvénytársaság egykori . k ö z p o n t i . é p ü l e t é v e l… az Andrássy út 124-gyel. [Korábban, nem is egy kommentemben már e hasábokon is ismertettem, miként esett áldazatul ez a jól prosperáló kis {magyar!} bank a "fiatal demokraták" ide nekem az oroszlánt is szellemű rablóhadjáratának. Először , ráereszették a PSZÁF vérebeités ezt azonnal közhírré is tették - a betétesek megrohamozták az Andrássy 124-et... stb-stb...]
    Most, hogy olvastam az e cikkben szereplő eseményekkel összefüggésben a magyardemokrata postacímét, most ugrott be nálam, hogy e szennylap megalakulása, időben szinte megegyezett a Realbank (béke poraira!) szisztematikus tönkretételének időszakával…
    Ezek után, az már csupán fanázia kérdése, hogy ezek a latrok miként juttathatták pont ehhez – a saját székházuktól úgy 50 méternyire sem lévő – székházhoz az ő kis demokrata pittbulljukat…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. *
    Szépen fognak: kinézni egy székházban:
    a Magyar Demokrata a gyűlölet, és
    a Magyar Krónika a “szeretet” jegyében.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. Apám!
    .
    Ez a sokk s.ggnyaló odament, hátha leesik rögtön egy 200 ezer forintos megbízás, csak úgy “nemzeti-keresztény” alapon.
    Aztán élvezhették, hogy az egyik idióta elmagyarázta a másiknak, a dolog nem aktuális, ez csak egy úttörő riadólánc volt.
    A főúttörő persze a hátsó bejáraton közlekedett nehogy valaki feltegyen neki egy kellemetlen kérdést.
    .
    Addig is élvezzétek az aktuális úttörő dalt:
    .
    Szökkenj pajtás,
    pattanj ki az ágyból,
    rózsaszínű hajnalt
    virágzik a rét.
    Dombokon, völgyeken barangolunk együtt,
    menetelő kedvünk
    egy ütemre lép.

    Kinyílott a pitypang,
    kivirult a rét,
    sárgarigó rikkant,
    víg dala szárnyal szét.
    Ocsúdik a kaptár,
    döng a kicsi méh,
    édes mézre éhes,
    száll a virág felé.

    Víg a fa, gyógyítja
    harkály doktor,
    kék vizű tó partján
    két gém áll.
    Kinyílott a pitypang,
    üzennek a fák,
    csalogat a visszhang,
    új öröm vár most ránk.
    .
    .
    ELŐRE!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  19. A csuti diktátor fél, a hátsó bejáraton szöktették be!
    20 táblás embertől?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  20. http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140109_Kerenyi_viszi_el_Orban_balhejat#rss
    -
    A Kossuth tériek vezére, a fülkeforradalmár már bujdokol a hatalmas népszerűsége ellenére?!
    Hogy lehet, hogy Bencsik és Bayer et. nem szervezett százezres ellentüntetőt a tüntetők ellen?!
    Pedig a Liberós megérdemelné, mi ez a slendriánság, vagy nem adott elég pénzt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  21. Amiről biztosan nem fognak írni:
    -
    http://nepszava.hu/picture/7710/normal/30/00030822.jpeg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Zappa !
    Azért, ez az induló – a Kinyálott a pitypang – tényleg szép volt, minden agresszivitástól mentes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Hiányoltam a cöfögőket – és már olvashattam is, hogy újra elkezdik azemútnyócévet vizsgálni, hogy miért nem a jelennel foglalkoznak, azt érti itt mindenki, legalábbis nagyon remélem.
    Csak jöjjenek elő, mert a zemútnégyév számaival össze kell hasonlítani:
    http://www.stop.hu/belfold/ujabb-elmultnyolcev-kampanyba-kezd-a-cof/1207565/
    -
    Ezzel szeretnének segíteni a kormányt – hát ezt még át kellene gondolniuk, mert azer az emberek annyira nem hülyék, mint ők, akik magukból indulnak ki, mert azemútnyócévben nem volt olyan rossz az átlagnak és nem volt ilyen kirívóan jó a jómódúaknak – ezt nem tudják megetetni, bármennyire szeretnék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Ego

    Az jó, hogy sok municiót adott a humoristáknak ez a futóbolond kerényi, de kérdezem én, hogy az un. ellenzék meg mi a bánatos, büdös francot csinál. Ezeknek ezer és ezer magaslabda is kevés???? Ja, csak bekerüljünk a fazék mellé, kussolunk, hátul meg pacsizunk ezzel a tróger fidessssel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. Ha jól értem, a szerafin a “sz@r” eufemizált megfogalmazása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. “Ja, csak bekerüljünk a fazék mellé, kussolunk, hátul meg pacsizunk ezzel a tróger fidessssel.”
    Ha nem kerülnek be, akkor az nekünk jó lesz, akkor CSAKAFIDESZ?
    Ki fogunk menni magunktól az utcára – mert akkor sem megyünk, amikor hívnak – ha pedig nem hív senki, akkor biztosan nem mozdulunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Megszereztük a Magyar Krónika első cikkét 2014. január 9. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos