Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mesterházynak kell viselni a felelősséget is 2014. január 9. csütörtök 18:29 | AN

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mesterházynak kell viselni a felelősséget is

Budapest – Miután Mesterházy párton belüli ellenfeleit háttérbe szorította, a Bajnai Gordon vezette Együtt-PM mozgalom pedig minden elképzelhető hibát elkövetve kivégezte magát, Mesterházy megkaparintotta az egyébként teljesen esélytelen ellenzék miniszterelnök-jelölti posztját. Ezzel azonban magára vállalta a bukásért a felelősséget is. Ha az ellenzék az ő vezetésével vereséget szenved, örökre el kell tűnnie a süllyesztőben, nem maradhat pártelnök. Ez a demokratikus követelmény.

Mesterházynak számolnia kell azzal, hogy nemcsak a jól hangzó “miniszterelnök-jelölt” címet kapta meg, hanem az azzal járó felelősséget is. Egy választási vereség esetén nem teheti meg ugyanazt, mint Orbán, hogy három választási vereség után is a helyén maradt. A demokratikus követelmények ezt nem teszik lehetővé. Éppen azért nem, mert az ilyen vereségek hatalomra éhes emberek esetében súlyos jellembeli torzulásokhoz, pszichés változásokhoz vezetnek. Ennek következménye az, amit Orbántól most látunk. Ha a Fidesz demokratikus párt lenne, ez nem történhetett volna meg. Ez a tanulság a mai MSZP-nek is. A diktatúrát leváltani készülő demokratikus ellenzék vezető pártja nem követheti ugyanezt az antidemokratikus gyakorlatot. Ellenkező esetben a párt a leválthatatlan vezető foglya lesz, amelynek következményei súlyosak az országra nézve is.

Mesterházy Attila a miniszterelnök-jelöltséggel nemcsak a hiúságot kielégítő rangot kapta meg, hanem az azzal járó felelősséget is, és vállalta annak kockázatát, hogy egy választási vereség után bukott politikus lesz, akinek távoznia kell a posztjáról. Nem lehet majd arra hivatkozni, hogy mások miatt veszítettek. A listavezető felelősséget vállalt, és a felelősséget viselnie kell mások helyett is. Arra sem hivatkozhat utólag, hogy ez volt a várható eredmény, mert azzal biztatják a szavazókat, hogy nyerni fognak.

Mesterházy Attila eddig leginkább a külsőségekkel foglalkozott, minden héten új frizurára váltott, a ruházatával igyekezett kifejezni, hogy fontos személy, a tartalommal eddig adós maradt. Az látszott, hogy mindenáron meg akarja szerezni a miniszterelnök-jelölti pozíciót, amely jól illik az új frizurához és az új öltönyökhöz. Ez azonban nemcsak ezzel jár. Aki győzelmi ígéretek után elveszít egy válastzást, különösen, ha tragikus mértékű vereséget szenved, akkor le kell mondania, többé nem lehet se pártelnök, se miniszterelnök-jelölt listavezető. Ez nem nagy arányú vereség esetén is igaz. Mesterházynak pedig ez nem az első, hanem már a második választási veresége lesz, mert pártja 2010-es megsemmisítő erejű vereségét is az ő vezetésével szenvedte el. Nem biztos, hogy minden esetben ekkora vereség lett volna, ha valaki más vezeti akkor a pártot. Harmadik esélye már nem lehet.

Ezért jó lenne előre tisztázni, hogy Mesterházy nem ismételheti meg azt, amit Orbán. A demokratikus ellenzék listavezetőjeként demokratikus módon vállalnia kell a felelősséget, és ezt előre tisztázni kell vele. Ne gondolja azt, hogy egy újabb vereség után is pártelnök maradhat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (43 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +49 ( 61 szavazatból)
Mesterházynak kell viselni a felelősséget is, 4.6 out of 5 based on 43 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

35 Reader’s Comments

  1. Ki vádolja Meseházit előrelátással? Nem az a fontolgatós típus, aki akár csak egy lépéssel előre gondolkodik. Vagy pusztán csak gondolkodik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (44 szavazatból)
  2. Összafogásilag csak ismételni tudom magam a tulsó szálról
    “Vajudtak az egerek, és hegyre másztak. Mesterházy a tökéletesen alkalmatlan jelölt
    http://endresy.blogspot.com/2014/01/ellenzeki-gyorstalpalo.html

    Úgyhogy, miután az olajfák hegyéről mindenkit lezavartak, megnyerték a Fidesznek a választást.
    Ennyi volt. Mindenki mehet a ruhatárba a kabátjáéért, és elhagyhatja az országot ezek szerint.”

    Egyébként ugyanezen a linken van a kritika is Mesterházy-ról.
    Az alkalmatlan ember a nem megfelelő helyen. A polceleb szerepébe nem fér bele sem a technokrata megközelítés, sem a gyújtó szónoklat.
    Az egyikre Bajnai, a másikra Gyurcsány a jobb.
    Szerintem egy külsős kellene. S nem Róna

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (35 szavazatból)
  3. Az MSZP-ben már megismételte azt, amit Orbán a Fidesz-ben. Mint ahogy akkor a Fidesz-ből távozott Fodor Gábor, úgy az MSZP-ből Gyurcsány. De amíg a Fideszben a vezérbika megmaradt, addig az MSZP-ből pontosan az igazi vezért üldözték ki sok lúd disznót győz alapon. Új vezérbika nem lévén, helyette egy bájgúnárt követnek vakon, és a választók elvárására süketen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (51 szavazatból)
  4. Ha Orbán győz, és ez szinte biztos, az lesz a legkisebb gondunk, hogy mi van Mesterházyval.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (37 szavazatból)
  5. Az lenne igen a törvényszerű, hogy viselje a felelősséget.
    De nem fogja!
    Ez az ember éretlen, öntelt, és a mérhetetlen hiúsága mellett még politikailag buta is.
    Nem tudom emberileg milyen, de hogy nem való politikusnak azt 100%-ban merem állítani
    Nézzük október 23.-át.
    Vállalta a felelősséget a színpadi bukásáért?
    Nem. A DK tagságát tették meg felelősnek, holott az mszp-sek üvültötték az “összefogást” mert ha már a pártjukban nem hallgattak rájuk, akkor ott kihasználták a helyzetet,és kiüvöltötték magukból az akaratukat.
    De az mszp, és Mesterházy akkor a DK-ra nyomta a felelősséget.
    Választási vereség esetén is a DK, és személy szerint Gyurcsány lesz a hibás.
    Ha véletlenül nyerne is az ellenzék, és a fidesz meghiúsítaná a kormányzást a 2006-ban megismert módon,annak is Gyurcsány lenne az oka.
    .
    Mesterházy olyan mint a fideszesek 1 bites hada. Mindenért Gyurcsány a hibás. Ennyit tud csak a szerencsétlen..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +54 (68 szavazatból)
  6. bumburi 2014. január 9. csütörtök 19:13

    +1
    Okt. 23 án levizsgázott helyzetfelismerésből. Az élére állhatott volna a kórusnak és menybe emelkedett volna. Ehelyett átment durcás ovódásba

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (41 szavazatból)
  7. Felelősség? A magyar politikában???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  8. Ha bejutunk, de ellenzékbe kerülünk akkor,frakcióvezető leszek és megmutatom,
    hogyan kell Orbánnal szemben kemény politikát csinálni-.mondotta Gyurcsány F.
    Ez Orbán legnagyobb félelme,rémálma -ezért uszította rá karaktert gyilkolni a teljes médiáit éveken át-. Nem-nem a törpe pártnak vagy mérhetetlen kis pártnak titulált DK-volt Orbánra veszélyes– hanem annak vezetőjétől retteg és meg is van minden oka rá.–Gyurcsány mumusa .Orbán a bármilyen törvény módosítására képes csak hogy ne kelljen szemben állnia Gyurcsánnyal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (42 szavazatból)
  9. Mesterházy kényszerből egyezkedik.
    .
    Talán belátta, hogy a párt jövője függhet egy koalícióval.
    Nem utolsó sorban, – mint azt ugyebár tudjuk -
    “1989. október 7-én alakult jogelődje, a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) XIV., egyben a Magyar Szocialista Párt I. kongresszusán, ahol többek között döntöttek a párt nevében addig szereplő „Munkás” szó elhagyásáról is. Az 1990. évi első szabad választás óta a többpárti országgyűlés egyik parlamenti pártja.”
    Ha Mesterházy nem egyezkedik nem keresi a kapcsolatot más partokkal minden bizonnyal a FKGP sorsára juthat.
    .
    Csak megjegyzem, hogy Gyurcsány annak ellenére, hogy akkor amikor az MSzP vezére, az ország Miniszterelnöke volt hátba támadta, elárulta és oda dobta Orbánnak és bandájának. Hogy miért azt pontosan nem lehet tudni, csak sejteni.
    De az is biztos, hogy Bajnai nem a DK. -val kereste az egyességet a kapcsolatot hanem az MSzp -vel, és ez is sok mindent elmond. Remélem Gyurcsánynak lesz annyi előrelátása, hogy sem Bajnaival, sem az MSzP -vel nem szabad feltétel nélkül kooperálni. Ugyan mindennél fontosabb az, hogy leváltsák Orbánt és bűnszervezetét, de mint mindenben az oda vezető útban is vannak határok.
    .
    Orbán minden valószínűséggel megnyeri ezt a választást – ha kell csalni fognak, ha kell megveszik a felszeletelt társadalmat, ha kell tán még ölni is képesek lesznek. Hogy utána mi lesz?
    Szerény véleményem szerint 100-150 napon belül megbukik a Fidesz és vele együtt a Fideszes korszak is véget ér. Ha nem így lesz és valami csoda folytán “megnyerik” a választást a nemlétező ellenzékiek, akkor a Fidesz marad a parlamentben és megy tovább az áskálódás, a fekete listázás, a mocskolódás …
    Nem azt mondom, hogy nyerjenek, de – de sajnos ez a valószínű – De, hogy menni fognak a süllyesztőbe és örökre eltűnnek az egészen biztos.
    Ezer és ezer szálon végig gondolt forgatókönyvek, de mind a vesztükkel végződik.
    Ennek ellenére ez a Magyarok tragikus sorsára jellemzően, kudarc és nyomor. Ez már csak egy ilyen ország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  10. Mesterházy, pfff
    Bóni gróf

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  11. velemenyem szerint Mesterhazy Attila felelos es ratermett Miniszterelnok jelolt aki kepes lesz Orbant LEMOSNI a aprdlorol a kozelgo TV vitaban esz ervekkel es az igzasaggal szoritva sarokba a hazug Orbant

    Hajra Attila!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -32 (40 szavazatból)
  12. VegvariVitez, nem lesz tv-vita, ov nem fog kiállni. Még Mesterházyval sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  13. VégváriVitéz
    Ha nem vagy valami jó emberismerő!
    Ha neked Mesterházy egy felelős, rátermett min.elnök jelölt, akkor én vagyok Mona Lisa.
    Hangyácska találó jelzőt írt , ez a pali tényleg Bóni gróf.
    Annak is egy nagyon halovány utánzata…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (27 szavazatból)
  14. Jav:az első szó Hát

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Mesterházy és pártja soha nem fogják belátni a hibáikat – ők már Orbán tanítványai. A 2010 -es választáson is egy platformon voltak: Mindent, csak reformokat ne! Csakhogy amíg ez a Fidesznél a szokásos cinizmus egyik megnyilvánulása volt, addig az MSZP részéről a hozzá nem értés csalhatatlan bizonyítéka. Mesterházy még a tisztelt hölgyeim és uraimat is Orbántól tanulta. Ha poénkodni akart, jobb ha innen tudja: Nem jött be. Ha nem akart poénkodni, akkor még rosszabb. (Minden esetre, ha szavazókat nem is, támogatókat úgy tűnik szerzett… A Fidesz prominensei személyében.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  16. Hangyacska

    Orbán meg legyen :-Bóvli grof

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  17. Itt a nagy igazság, amiről mindenki megfeledkezik:
    Mesterházy egyszer már elbukott orbánnal szemben, nem kicsit, nagyon.
    Csak ezért sem lehetne ő a közös me. jelölt.
    És különösen nem akkor, amikor ekkora a tét: demokrácia vagy felcsútizmus.
    Semmi esélye a győzelemre, ha meg mégis győzne csoda folytán, akkor meg alkalmatlan arra, hogy ezt a sok mocskot eltakarítsa. Ráadásul nem is látszik rajta az az akarat, az a hév, ami ehhez szükséges lenne. Fele annyit sem kritizálja az alkotmányos rend lebontóit, mint amennyire kellene.
    Amúgy meg Puch bábja, aki simicska2, Nem véletlenül nem amortizálják őt a fideszből, mint mindenki mást, aki egy kicsit is értelmes, és demokrataként lép fel ezekkel a bűnözőkkel szemben.
    Bár ha jobban belegondolok, ilyen sajnos nincs is az ellenzékben, részemről a legkomolyabban Bokros Lajos lenne vehető, de mögötte meg nincs párt.
    Magyarországnak annyi…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  18. Jelentkezzen, aki őt esélyesnek tartja a győzelemre! Szívből gratulálnék neki a naívságáért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  19. szerintem a demokratikus párton belül a többség dönt, és ha a többség úgy akarja a párton belül, teljesen jogosan maradhat mesterházy ezen a poszton. ez orbánra is igaz, ha a fidesz-beli többség úgy akarja maradhat a helyén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  20. Itt nem Mesterházy az, aki vezeti az MSZP-t, hanem az őt pártelnöki pozícióba delegáló Puch és körei. Ez a Bajnai féle új összefogásosdi Bajnai részéről annak a beismerése, hogy az első, kétpárti összefogás nem ért semmit. Az MSZP-nek ugyanannyi maradt a szavazója, míg a 2012 okt 23 után mért 14%-os támogatottságot Bajnaiéknak sikerült megfelezniük, s ezt köszönhetik annak, hogy nem értelmesen politizáltak, nem ismerték föl, hogy mi lenne az érdeke azoknak a választóknak, akik tényleg korszakváltást szerettek volna, valamint volt egy külső szervezet, amely ismerte azt a szólást, hogy ha nem tudsz küzdeni valami ellen, akkor állj az élére. Na az MSZP-nek most másodszor is sikkerült az élére állnia az összefogásnak, ezzel téve tönkre azt. Először akkor, mikor az LMP nem állt össze Bajnaiékkal, akkor hívta össze az MSZP az alternatív összefogást, s Bajnaiék ezt simán, outsiderként végigasszisztálták. Most pedig jött a második… Bajnai azzal kezdeményezett, hogy hiányzik az összefogásból az a spiritusz, ami győzelemre vihetné az ellenzéket, míg Mesterházy azzal az indokkal mondta, hogy újra kell tárgyalni az összefogást, hogy azEgyütt-PM egy pártszövetség volt a kétpárti összefogáskor, s most e státusza megváltozott, vagyis őnekik nem is fontos, hogy az ellenzék győzzön, csak az a fontos, hogy a vereséggel a társakat amortizálja le, s csak ő egyedül maradjon Orbán ellenzéke, majd váltópártja. Na szerintem ez a dolog a gennyes igazán!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  21. Se Mesterházy nem demokrata, se az MSZP nem demokratikus párt többé, naivság azt gondolni, hogy a megsemmisítő vereség után Mesterházy félreáll. Esze ágában se lesz. És mivel az MSZP-ben már taccsra tett minden demokratikus erőt (nem sok volt már), nem lesz, aki lemondásra kényszerítse. Csak megjegyzem, Horn Gyulát nem kellett kényszeríteni…
    Más: VegvariVitez paródiája remek volna, de nem elég vicces.
    Megint más: K.S. -nek van néhány hátborzongató megjegyzése. Például, hogy Mesterházy kényszerből egyezkedik. Mesterházy nem egyezkedik, hanem sikerrel darálja be Bajnait és Gyurcsányt, és mindazokat, akik mögöttük állnak, mert így kapja meg Orbántól az “Őfelsége ellenzéke” státushoz a támogatást.
    Másik meglepő megjegyzése:
    “Csak megjegyzem, hogy Gyurcsány annak ellenére, hogy akkor amikor az MSzP vezére, az ország Miniszterelnöke volt hátba támadta, elárulta és oda dobta Orbánnak és bandájának.”
    Kit?! Mikor?!
    Na jó. Késő van, menjetek aludni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  22. Bpocs, az előbb nem vettem észre “dogbakszi” hozzászólását. Mélyen egyetértek különösen a poszt befejezésével:
    “vagyis őnekik nem is fontos, hogy az ellenzék győzzön, csak az a fontos, hogy a vereséggel a társakat amortizálja le, s csak ő egyedül maradjon Orbán ellenzéke, majd váltópártja. Na szerintem ez a dolog a gennyes igazán!”
    Ezt ismételgetem már három éve. A váltópárt reménye már 2010-ben elúszott, az egyetlen, amire hajt, hogy Orbán legkedvesebb ellenzéke leegyen, és tovább kapja a Simicska-Puch-Velez cégtől a lóvét.
    A tragikus, hogy ezt beszopja Gyurcsány is, és ezáltal hagyja Orbánéknak levadászni azt az értékes csapatot, amelyik mára összeállt mögötte.
    Na jó. Akkor most menjünk aludni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  23. Elnézést,de le kell mennem kutyába és ki kell jelentenem,
    ez a VegvariVitez egy feltűnően hülye egyed!
    Ratched nővér kezei közé való!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  24. Mesterházynak már 2010-ben le kellett volna mondania, hiszen csúfosan elbukta a 2010-es választásokat, ahol Ő volt az MSZP miniszterelnök-jelöltje. A Bajnai-kormánnyal a háta mögött képtelen volt normális kampányt folytatni és legalább a FIDESZ 2/3-os győzelmét megakadályozni. Sem Ő, sem pártja nem volt képes levonni a nyolc éves kormányzásuk tapasztalatait, mindenért az általuk megkötött kezű Gyurcsány-kormányt és magát Gyurcsány Ferencet tették felelőssé, és Mesterházy pártelnökségével FIDESZ-mintára szervezték át pártjuk működését.
    A történtek azt bizonyítják, hogy Mesterházy képtelen a mindenkori politikai helyzet reális értékelésére és a személyes felelősség felvállalására.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  25. Kihívás lehet, vita az nem lesz – ebbe nem engedik a koleszosok a vezérüket többé belemenni, minden bizonnyal már meg is van a sok-sok süketelő válasz, hogy miért nem áll ki vitára.
    Sokan tudjuk az igazságot, hogy nincs akkor Liberó, mely eltakarná a vonalkódot! Ha már azt is a papírból kell olvasni, hogy tisztelt hölgyeim és uraim – na azt már nem lehet felkészíteni egy ország vezetéséről szóló vitára.
    Lehet mondani sok mindent Gyurcsány Ferencre – de a sok amortizáció ellenére is – hosszan tud beszélni papír nélkül!
    Ha a történelemből egy tökéletes vezetőt, politikust megnevezne valaki – megköszönném.
    -
    KS+++++++++++++++++++++++++++++
    Sajnos ez a forgatókönyv. Jól nem fogunk kijönni belőle!
    Azt gondoltam, hogy a német választások után foglalkoznak velünk – de lehet, hogy ezen a kis pénzecskén és időn már nem múlik és megvárják, hogy megtörténjenek a választások.
    Nem hiszem, hogy továbbra is fogja finanszírozni az “EU, a gyarmatosító” a bérmenetet és tartják oda az orcájukat a következő sallerekhez!
    Ezt csak a 2/3-tól elvakult, eszüket vesztettek gondolják, hogy ami jár, az jár – minden szabályok betartása nélkül – ha mindegyik tagállam ezt tenné, akkor mi lenne az EU-val, löki a pénzt szabályok nélkül, tiszta anarchia?!
    Pl.: Cameron pátyolgatta a 3xbóvlist – rövidlátását ezzel bizonyítva, de nem csak belőle áll az EU!
    A renitenseket pedig meg szokták büntetni, a kekec kontár ezt ne tudná, lehet mi leszünk az elrettentő példa?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. csakén 2014. január 10. péntek 08:49

    “Ha a történelemből egy tökéletes vezetőt, politikust megnevezne valaki – megköszönném.”
    A mesebeli királyfi. A legkisebb.

    K.S.
    “Szerény véleményem szerint 100-150 napon belül megbukik a Fidesz és vele együtt a Fideszes korszak is véget ér. ”
    Nem feltétlenül.
    Az itt is leírt véleményem az, hogy nagyjából 2015 lesz a kritikus pont.
    Ha az ellenzék nyer akkor is, és ha a Fidesz akkor is.
    A demagógiák mögül hiányzik a GDP. Ha a gazdasági aknazár felrobban, akkor a Fidesz alatt is robban.
    Vagy vállal egy kormányválságot, amit kétlek, vagy nyílt diktaturát fog meghirdetni a belső szabotőrök ellen, és mindneki ellen. Amitől még nem biztos, hogy az utcáról nem borítják fel.
    Ha az ellenzék nyer, akkor ott fog ugatni, hogy részben csaltak, részben ők megcsinálták volna, és az utcára viszi az embereket, mint 2006-ban. Megszerzi a hatalmat és a rend érdekében nyilt diktaturát hirdet.

    Lehetne egy átvezető megoldás. A Fidesz megnyeri a választást és a törvényesített csalásokra hivatkozva az ellenzék azonnal kimegy az utcára és teljes számlaletiltással illetve vagyonelkobzással lezárja a Fidesz vezérkarát.
    De ez az ellenzék??????
    A WC-re nem fog kimenni, nemhogy az utcára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  27. Nem kellene szólni az Ildikónak, hogy cserélni kell már alatta a pelust, mert messziről bűzlik.

    Ide is leírom:
    Szólítsunk fel minden felelősen gondolkodó értelmiségit, mszp politikust, mezei párttagot, hogy a nyilvánosság elé lépve szólítsa fel a pártvezetést a haladéktalan lemondásra és kezdeményezze a párt azonnali feloszlatását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  28. Semmi közöm az MSZP-hez, nem szavaztam soha rájuk. Viszont, egy, vagy akár több vereség után kimarad a vezér, az belső ügy. Csak rájuk tartozik, a tagságra. A választók majd döntenek a szavazó fülkében. Ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Andy Mage
    2014. január 10. péntek
    11:04
    .
    “Szerény véleményem szerint 100-150 napon belül megbukik a Fidesz és vele együtt a Fideszes korszak is véget ér. ”
    .
    Így helyes:
    “Orbán minden valószínűséggel megnyeri ezt a választást – ha kell csalni fognak, ha kell megveszik a felszeletelt társadalmat, ha kell tán még ölni is képesek lesznek. Hogy utána mi lesz?
    Szerény véleményem szerint 100-150 napon belül megbukik a Fidesz és vele együtt a Fideszes korszak is véget ér.2
    .
    Ha 2014. év 4.-5. hónapjában lesz a választás és ahhoz jön az általam vizionált
    100-150 nap, azaz kb.: 3-5 hónap, hát akkor az akár október hónap lehet.
    De igen, sajnos mindketten a 2015-ös évet tesszük forduló pontnak.
    .
    Sajnos mindkettőnk szomorúan és akár reálisan látja a jövőt ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. K. S.
    2014. január 10. péntek
    11:53

    A korrekciód jogos, sajnos a lényegen tényleg nem nagyon változtat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Gyurcsány felszólította tagságát, hogy ne kommenteljenek az összefogás ellen.
    Mivel én mostantól nem vagyok a DK szimpatizánsa, rám nem vonatkozik GYF felkérése, tehát leírom az összefogás várható megvalósulásával kapcsolatos aggályaimat. Bajnai nagyon megkésett visszalépésével megcsillant a remény halvány sugara. Hátralépett. GYF korábban ígérte, hátrébb lép, ha ezen múlik az összefogás sikere. Mesterházy viszont úgy néz ki nem hajlandó hátrébb lépni. Most kellene GYF-nek rávenni a két másik partnert, hogy az eddig titkolt miniszterelnök jelöltet közösen kérjék fel. Az önző, hatalommániás, tehetségtelen, háttérből szoci őskövületek által irányított Mesterházyval nem fog sikerülni szavazókat szerezni, sőt sokan el fognak pártolni az összefogástól, de a DK-tól is!!!!
    Majtényi, Bokros, vagy bárki más, pártoktól távol álló emberrel esetleg lenne esély. Sok szavazó hiányzik még jobbról, középről, a bizonytalanoktól. Őket csak pártoktól távol álló ME jelölt tudná az összefogás mellé állítani. Amúgy sem szabadna ezt a kényszer összefogást 4 évre tervezni. Bíztam benne, hogy szakértői kormány fog alakulni a jogállam visszaállítása érdekében, amely 1-1,5 év után feloszlatja magát, és kiírják a normális választásokat. Na ez az a program, amely mellé sok jobboldali érzelmű ember is oda tudna állni! Mesterházy a jelen állás szerint a következő parlament harmadik legerősebb pártjának (1.fidesz, 2, jobbik, 3. mszp) frakcióvezetője lesz. Ha most hátralépne mondjuk Bokros javára, akkor még akár kancellária miniszter is lehetne. Az mszp politikusoknak sem mindegy, hogy a listájukról hányan jutnak be a parlamentbe. Elárulom, ha nem Mesterházy a ME jelölt, akkor legalább hússzal többen fognak bejutni. Hát ennyire nem tudnak gondolkodni?.
    Ha valakinek módja lenne elmondani a szociknak ezeket, kérem tegye meg!
    Azt sem bánnám ha a DK vezetéséhez is eljutnának gondolataim. Hátha nem késő még.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  32. István S:
    Jól látod.
    Az MSZP inkább odadobna több helyet a DK-nak, csak Mházi maradjon a főfőfő…
    Én DK szimpatizáns vagyok még, de hétfő óta türelmetlenül várom a végkifejletet. A DK támogatóinak több mint fele azonnal lepattanna, ha Mesterházy maradna a miniszterelnök jelölt.
    Egyébként a DK vezetői pontosan tudják, hogy mekkora a felháborodás szimpatizánsaik és aktivistáik között.
    Vannak dolgok, amik romlandóak, mint az élelmiszer. Ilyen mondat volt Feri részéről, hogy támogatná Attilát is.
    Ha Mesterházy marad Orbán ellenfele, akkor a DK az E14PM sorsára jut, bármilyen megegyezés is születne… Ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  33. Tétényi Éva for president! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. Ha már nő, akkor én Király Júliát javasolnám. (Már megint a castingnál tartunk sajnos)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. Én DK tag vagyok. Ha Mesterházy lesz a ME jelölt, nem megyek el szavazni. További tagságom sorsa még kérdőjel. Bajnay után Gyurcsányt is igyekszik az MSZP majd bedarálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Családi házban egyeztet az ellenzék 2014. január 12. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos