Ronai and Ronai
AMERIKAI

Magyarország ma jobban fél, mint 25 éve bármikor 2014. január 11. szombat 0:49 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Magyarország ma jobban fél, mint 25 éve bármikor

Budapest – Az Együtt-PM programbemutató rendezvényét az egyik budapesti rendezvényteremben tartották, azon a pártszövetség politikusai, jelöltjei, aktivistái és szimpatizánsai vettek részt. Bajnai Gordon szerint nem az a fontos, hogy ő miniszterelnök legyen, hanem az, hogy ne Orbán Viktor legyen még négy évig.

Így magyarázta a politikus az Együtt-PM szövetség pénteki programbemutatóján, hogy pártja elfogadta, az MSZP nevezze meg a baloldali ellenzék közös kormányfőjelöltjét. A pártszövetség vezetője azt mondta: készek voltak lemondani saját ambícióikról, hogy ne kelljen lemondaniuk a közös célokról.

Hozzátette, a kormányváltás érdekében fogadta el az MSZP feltételét: közös lista akkor lehet, ha a szocialisták nevezik meg a miniszterelnök-jelöltet. Bajnai Gordon ezt azzal magyarázta, személyes áldozat árán is ideje volt véget vetni az ellenzéki kakaskodásnak, mert “Orbán Viktor már kezdte behűteni a pezsgőt”.
A volt miniszterelnök szerint a kormányváltáshoz közös lista szükséges az MSZP, az Együtt-PM és a DK részvételével, “konkrét célokra szóló szövetség azok között is, akik tegnap még kemény vitában voltak egymással”.

Beszélt arról, hogy 2012. október 23-án, amikor visszatért a politikába, teljes összefogást szorgalmazott az ellenzéki oldalon, mert az új választási rendszerben ez elkerülhetetlen. “Az elmúlt egy évben végül már mindenki az összefogásról beszélt. Csak sajnos kevesen csinálták. Mi a kevesek közé tartozunk”.
Hozzátette, önállóan is sok mindent elértek, de nem eleget. “Az ellenzék egy év után visszaért oda, ahol 2012 őszén volt” – folytatta, ezzel indokolva a közös ellenzéki listára vonatkozó hét eleji javaslatát.

Bajnai Gordon azt mondta: a választásig hátralévő 85 nap elég, hogy visszaszerezzék a győzelembe vetett hitet, de kevés, hogy újrakezdjék a belvitákat. “Jobb egy kiegyezés ma, mint holnap egy újabb Orbán-kétharmad” – hangsúlyozta, azzal együtt, hogy ő meghozta a legnagyobb áldozatot, amikor lemondott miniszterelnöki ambíciójáról.

Az Együtt-PM tiszteletet érdemel azért, amit a kormányváltásért tesz: listás helyekről mond le és egyéni helyeket ad át a Demokratikus Koalíció bevonása érdekében, mondta.

Bajnai Gordon Magyarország legrégebbi politikusának nevezte Orbán Viktort, aki 25 éve alakítja a magyar politikát. Szerinte a Fidesz az elmúlt négy évben vadászterületnek tekintette az országot, prédának a közös javakat, gyakran a magántulajdont is. “Vadásztak mindenre: magánnyugdíj-pénztárra, trafikra, tankönyvpiacra és kereskedelmi tévére és rádióra”.

Azt mondta, Magyarország ma rosszabbul él, mint négy éve, és jobban fél, mint 25 éve bármikor. Ezért, a parlamenti választás az Orbán-kormányról szóló népszavazás lesz.

Arra, hogy mi lesz a választási győzelem után, választ ad az Együtt-PM 150 oldalas programja, mondta, kiemelve, nekik van a legtöbb tapasztalatuk a jó kormányzásban. Szerinte az Együtt-PM a biztosíték arra is, hogy a választók nem a 2010 előtti világot kapják vissza.

Az Együtt-PM megbízható, de megalkuvást nem ismerő része lesz a kormányváltó szövetségnek. “A pártérdekből és a személyes ambícióinkból készek vagyunk engedni, ha kell, de az elveinkből sosem”, mondta.

Olyan Magyarországot ajánlanak az embereknek, ahol “végre nyugi van”.

“Új kiegyezést hirdetünk, a rezsim vezetőinek és kegyenceinek politikai felelősségre vonása után”, szerinte a nemzeti érdek szempontjából legfontosabb ügyekben megtalálják a közös nevezőket.

A te jövőd – Haza és haladás, szolidaritás és Európa című programból Bajnai Gordon kiemelte, hogy négy év alatt 220 ezer új munkahelyet hoznak létre, hogy a közoktatásban az állam helyett ismét a szülők, a tanárok és a helyi közösségek dönthetnek az őket érintő ügyekben, illetve, hogy a mainál igazságosabb, kétkulcsos adórendszert vezetnek be.

A felsőoktatásról közölte, az első BA-diploma megszerzését – vagyis az első három évet a felsőoktatásban – mindenkinek ingyenessé tennék, aki szorgalmasan teljesít, a mesterképzésben viszont elfogadhatónak tartják az ésszerű mértékű tandíjat, ha ösztöndíjrendszerrel párosul.

Terveik között említette, megteremtik a lehetőségét, hogy hazajöjjenek az utóbbi években kivándorló “gazdasági menekültek”. A fiatal munkanélkülieknek garantált képzést vagy munkát ajánlanak, a fiatal vállalkozóknak pedig tőkét és hitelt.

Céljuk a középosztály megerősítése, a törekvő polgárok támogatása, de az is, hogy állam segítse a rászorulókat, mert mindenkinek jár egy esély. Ám annak, akin a közösség segít, kötelessége felelősen bánni az eséllyel. Ezért a semmilyen támogatásban nem részesülő rászorulóknak feltételekhez kötött támogatást adnának.

“Kezdhetitek vágni a centit. 85 nap és Orbánország helyett újra egy normális Magyarországot építhetünk. Újra van remény, mert van összefogás. Adjátok tovább mindenkinek: egy lista mindenkiért, együtt Magyarországért. Egyenként elbuknánk, de együtt győzni fogunk” – zárta beszédét Bajnai Gordon.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +15 ( 19 szavazatból)
Magyarország ma jobban fél, mint 25 éve bármikor, 4.1 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. Csupa lózung már megint.
    .
    - Mégis, mi a fekete fenéből akarnak annyi munkahelyet teremteni, és főleg olyan fizetésekkel, amire visszajönne az a félmillió? Hogy akarják újraindítani a teljesen döglött ingatlanpiacot, nagyberuházásokat? Hogy akarják leszerelni a nácikat, hogy akarják elszámoltatni az orKbáni szörnyeteg bandát, hogy?
    .
    Mivel akarják megszüntetni az ember alatti korrupciót, mely a kisembertől kezdve a fővezérekig majdnem mindenkire érvényes?
    .
    “…A fiatal munkanélkülieknek garantált képzést vagy munkát ajánlanak, a fiatal vállalkozóknak pedig tőkét és hitelt..”
    .
    - WTF??? MIBŐL???
    .
    Áh… hagyjuk már.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (26 szavazatból)
  2. Nem az a fontos, hogy visszalép vagy sem hanem, hogy mire lesz lehetősége és mit tesz a háttérben, hogyan folytatja

    .
    Mesterházy tiszta ügy, egyfajta Orbánirtószer lehet belőle, de de ezzel nincs vége a játszmának. Orbán aknamunkával rontotta meg az országot, és Orbánt is meg lehet rontani háttérmunkával.
    .
    Orbán Fidess zrt. fő részvényes, Fidesz tulajdonos és Fidesz despota király egy most közös kompromisszumokon felépülő szövetséggel szemben. Ha a despotikus orbáni kényszer képes életre hívni egy működő és egyetértésen alapuló ellen szövetséget az történelmi áttörés lehet az árulások sorozatán alapuló magyar történelemben. Nem az a fontos, hogy Bajnai visszalép, vagy Mesterházy átvágja Orbán nyakát, hanem hogy szerveződésre és kompromisszumokra képes e az ellentábor. Ha ez megtörténik akkor kezdetét veszi egy új folyamat amiben Orbán a zavarkeltő csak óvodásként fog tehetetlenül totyogni.
    .
    Ahol Orbán megjelenik felüti a fejét a viszály a gyűlölet. ha egyszer ennek megtalálják az ellenszerét akkor nem csak az Orbán klánt győzik le, nem csak a Fideszt, de fegyvert kovácsolnak minden hasonló országrontó kísérlet ellen.
    .
    Orbánt demokratikus úton nem lehet eltávolítani, de el lehet távolítani akár erőszakkal amit nem ajánlanék, akár valós szövetséggel akár háttrémunkával is ami teljes győzelem.

    .
    Orbáni despotizmus és erőszak az. ész, szövetség és találékonyság ellen.
    .
    Nem akarok túl gyorsan következtetésre ugrani, várjunk mi lesz. Ha a valós szövetség létrejön Orbánnak esélye sincs, börtönbe végzi értelmetlen felesleges életét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  3. Aranyos dolgok vannak itt megemlítve: pl.: Bajnaiék és a szolidaritás; garantált munkahelyek; ezt a szarfészket elhagyottak vissza ( szándékosan nem hazát írok )csábítása, vagy mondjuk a demokratikus jogállamiság visszaállítása… hűha ! Mondok még tutibbakat ( ezekre úgy se lesz lehetőségük, ők is tudják hogy nem nyerhetnek; de a korlátolt, reakciós, kispolgári szimpatizánsaik oda vannak az ilyen okosságokért ): hozzuk vissza a devizahiteleket; majd az ország koporsójába a következő szöget verjük be az euró mielőbbi reálgazdasági lehetőségeket jócskán meghaladó bevezetésével, hogy megmaradhassunk a fejlett országok olcsó, alul képzett, alacsony hozzáadott értéket termelő munkaerő beszállítójának ( Ugye az elmúlt huszonöt év agyonajnározott sikertörténete. Miért nem kapnak érte mindjárt közgazdasági Nobel-díjat…? ), és egyoldalúan csak termékeik felvevőpiacának. Anélkül hogy bármi esély lenne arra, hogy valamiben a magyar cégek is számottevően versenyképesek legyenek a nyugati piacokon. Így kell ezt; ezzel előbb, utóbb úgy penderül ki Európából ez a nyomorult félázsiai, fasiszta szarfészek, mint a huzat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  4. Ez úgy hazugság,ahogy van.
    Az mszp diktált, és az együttműködés csak úgy lehet, ha az mszp játékszabályai lesznek a mérvadók.
    .
    Mesterházy,és Bajnai fennen hirdették hogy az összefogás asztalához minden demokratikus pártot meghívnak, és mindenki egyenlő eséllyel indul.
    Nem így történt.
    Meghazudtolták magukat, ráadásul az mszp diktátumokhoz köti a részvételt.
    Ez egy aljas játék, de azt adja az mszp, ami a lényege.
    Nem érdekel ha 100 mínuszt raktok is ide, de ilyen feltételekkel le nem volt volna szabad ülni egy asztalhoz az mszp-vel!
    Se Bajnainak, se Gyurcsánynak.
    Ráadásul Bajnai még mindig kormányváltásról beszél!
    Tisztában van vele egyáltalán hogy ebben a helyzetben miről kéne beszélnie?
    Ha így haladunk a választásig hátralevő 85 nap arra lesz elég, hogy teljesen leamortizálja magát az ellenzék!
    Mesterházy min.elnöknek való jelölésével halálbiztos a változatlanság.
    A politika közelébe sem lett volna szabad engedni, nem hogy még jelölni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (34 szavazatból)
  5. Majd meglátjuk, a jó szándék megvan, a többit meg az idő kereke fogja megmutatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  6. Honnan lehet tudni, hogy egy politikus hazudik? – Jár a szája!
    Nem az a lényeg, hogy 100%-osan igaz legyen amit mond, hanem az, hogy nekünk kedvesek legyenek az elmondottak.
    Csak 250ezer új munkahely és nem egymillió és folytathatnám.
    Persze, hogy menteni próbálja a menthetőt, de nehogy már ezért is megkövezzük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  7. http://www.pecsistop.hu/belfold/a-kormannyal-szembe-megy-a-fidesz/1207654/
    -
    Vannak városok, melyek így működnek már évek óta….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. http://www.hir24.hu/belfold/2014/01/10/napi-875-millio-kozpenzt-kaszalt-a-kozgep/#a3
    -
    Na és persze így az ország….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. A cöfösök márciusba elindulnak – a fentieket támogatni:
    http://nepszava.hu/picture/7756/normal/31/00031006.jpeg
    Agyhalottak emútnyócéveznek, az országban pedig most recseg-ropog minden!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  10. http://nol.hu/belfold/itt_a_bizonyitek__nem_mondott_igazat_a__floridazos__jegyzo
    -
    Nekik szabad – Debrecenben kik szavaztak ezekre?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  11. http://www.stop.hu/belfold/fidesz-szovivo-buntetlenul-hazudhat/1207531/
    -
    Diliflepnit kapott – most aztán már beszélhetnek, s…szájak!
    Az ember esze megáll – ez a bíró hol tanulta a szakmáját, joghézagéknál?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  12. Népszavazás?!
    1. A kettő nem ugyanaz, másképp viselkednek a szavazók egy népszavazáson, mint egy olyan eseményen, ahol személyeket és pártokat kell bejelölni.
    2. Nagyon kínos lesz majd, amikor kiderül, hogy a fideSS megnyerte ezt a “népszavazás”-t. Ehhez pedig kétség nem fér, hiszen ő szabta át a körzeteket, ő szabta a meg a szabályokat, ő engedi urnához, akit erre kiválaszt és felejti el, akit akar, ő hajtja a megfelelő körzetbe a tartaléksereget, ő számlálja össze a cetliket, ás az ő kezében vannak az ellenőrző és döntéshozó testületek, sőt, a hírközlő eszközök is.
    3. Mindez újra alátámasztja, hogy e szabályok elfogadása és indulás a “választásokon” csak a NER és fasiszta bandája legitimitálására jó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  13. Én nem vagyok ilyen nagyvonalú. Eszemben sincs feladni a miniszterelnöki ambícióimat, és ezzel hozom a legnagyobb áldozatot. Nem az a fontos, hogy Orbán Viktor ne legyen még négy évig miniszterelnök, hanem, az hogy én legyek. Kérdésem: melyikünk a rátermettebb politikus, Bajnai, vagy én?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  14. “Új kiegyezést hirdetünk, a rezsim vezetőinek és kegyenceinek politikai felelősségre vonása után”
    Ezt lefordítom magyarra:
    felelősségre vonjuk a fideszt a bűnözőivel együtt az alkotmányos rend és a demokrácia lebontásáért, amennyiben meg tudjuk nyerni ellenük azt a választást, mely választásnak a feltételeit ezek a bűnözők diktálják, akik megváltoztatták a körzethatárokat a javukra, saját OVB-t hoztak létre, csalni fognak a külföldiek szavazataival, akiknek kubatov frissíti a listáját, és úgy fognak csalni mint baján meg máshol az utóbbi időkben a bíróság szerint is!

    Ezek hülyék mint a segg, jó szokás szerint az alapokkal van a baj, a lényegről nem beszélnek. Az első, legfontosabb lépést nem teszik meg, akkor hogyan akarják a többit???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  15. antifülke
    A lényegre tapintottál!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  16. bajnai meg orbán együtt járnak ausztriába síelni
    összenő, ami összetartozik
    még a Millával lett volna esélye
    ott volt kint elég ember a Ferenciek terén, az Erzsébet hídnál
    csak fel kellett volna szólítani a tömeget “utánam emberek!!!” és megrohamozni a csúti kokeró fattyú tanyáját
    de az maszoppal…… = fideSS 2.0
    és minden megy a régiben
    az emberek várták, hogy végre tegyen is valamit
    aztán az ilyenek “jó tanácsára” ,mint a fikabányász szigetvári nevű moslék bevitték az erdőbe
    bajnai könnyen befolyásolható, nem erős személyiség
    csőcselék nép a magyar
    oszt jónapot

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  17. bumburi
    Nézd meg a képet., ott van Bajnai kezében a programjuk, ezek az idióták már 4 évre előre kiszámolták az összes EU-s forrás elköltését az utolsó fillérig, de annyi eszük nincs, hogy a lényeggel foglalkozzanak: nem nyerhetnek!
    Anélkül pedig nehéz lesz a programjukat végigvinni, akármilyen jó is legyen az.
    Csak a választókat szopatják a hitegetésükkel, ahelyett hogy elutasítanák a választási törvény egypárti bolsevik megváltoztatását, az egyszerű hazaárulásnak minősülő külföldiek szavazati jogától kezdve addig, hogy ők levélben is szavazhatnak, az igazi magyarok meg csak személyesen.
    Ha nem is lenne egyéb tétje a választásnak, ez akkor is elfogadhatatlan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  18. “…Majd meglátjuk, a jó szándék megvan, a többit meg az idő kereke fogja megmutatni…”
    .
    - A jó szándék lehet hogy megvan, de csak ennyi. Amiről Gordonunk fecsegett, annak az esélye kb. annyi, mint szörfdeszkával feljutni a Marsra. Leírtuk itt többen is, miért, ahogy hosszabb cikkek is foglalkoztak a témával. A szükséges minimális alapok sincsenek meg a “programhoz”, akkor meg az “idő kereke” semmit nem fog megmutatni. Legfeljebb azt, hogyan megy le pár év alatt – kizárólag saját hibájából – egy nemrég jobb reményű ország albánia, macedonia, koszovo szintjére.
    .
    Onnan meg nincs visszaút.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  19. antifülke:
    .
    “…ezek az idióták már 4 évre előre kiszámolták az összes EU-s forrás elköltését az utolsó fillérig…”
    .
    - Ami ugye, agyrém, mert egyrészt, ez nem ennyire plasztikus (mi van pl. a pályázatokkal, azok megnyerésével?) a támogatások jelentős része eltűnik a vállakozó- és politikusbűnözők magánszámláin. A többi, amiket írtál, jól megtámogatja ezt az egész reménytelen csődtömeget, amit valaha Magyar Köztársaságnak hívtunk.
    .
    “..Anélkül – nyerés nélkül – pedig nehéz lesz a programjukat végigvinni, akármilyen jó is legyen az..”
    .
    - Nem jó, mert nincs is program. Ostoba lózungok vannak helyette.
    .
    Persze a dolog másik oldala, hogy ami annál bonyolultabb, mint amiket Gordonunk összefecsegett, az messze meghaladja az átlag magyar felfogóképességét, lévén, hogy alapvető gazdasági- pénzügyi- társadalomtudományi ismereteik nincsenek meg.
    .
    Ezek nélkül pedig egyszerűen lehetetlen stabil gazdaságot, társadalmat létrehozni. Függetlenül attól, ki van kormányhelyzetben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  20. antifülke
    Egyet értünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  21. Választási programot is többféleképpen lehet írni.
    Lehet elsősorban olyan konkrétabb tervekkel jönni, hogy pl. mit terveznek a nyugdíjcélú megtakarítások terén, az egészségügyi alapellátásban, a falusi kisiskolákkal, az őstermelők adóztatásában, az utazási kedvezményekkel…
    …vagy lehet olyan távlatosabb víziókkal, mint integrálni a hazai felsőoktatást az európai rendszerekbe, meg felzárkózunk itt is, ott is, hajaj.
    .
    De egy őszinte program valahogy így nézhetne ki:
    .
    Váltsuk le az Orbán-rezsimet, mert ennek a teljesen irracionális, messziről látszik, hogy beteg (stadion Felcsúton), nagyon jövőgyilkos rendszernek véget kell vetni.
    .
    Mi pedig vállaljuk, hogy nem fogjuk magunkat népszerűsíteni egy „koraérett jóléti állam” illúziójával, hiszen ennek nincsenek meg a gazdasági alapjai. (Nem voltak meg ama bizonyos nyolc évben sem, ez az egyik oka annak, amit sokan leírtak, hogy a 2008-as pénzügyi válság Magyarországot egy nagyon ingatag állapotában érte). Szóval sok szűkölködést egyszerűen át kell értékelni és ha némileg enyhítve is, egy értelmes puritanizmusként megélve tovább kell folytatni.
    .
    Vállaljuk azt is, hogy pl. igazságosabb adórendszert konstruálunk.
    .
    De akkor már tényleg oda kel néznünk arra, hogy azt már ne csaljátok el! Mert adóra (és adómorálra) szükség van! No most Magyarországon egy ilyen változás visszhangja … borítékolható.
    .
    Vállaljuk, hogy többet fektetünk az emberi tőkébe. Többet költünk az oktatásra, iskolákra.
    .
    De egy kultúraközpontú oktatási rendszer nem sokra megy, ha otthon a szülők csak becsmérelni tudják a magaskultúrát, és mindenből csak a gagyi ömlik napi 24 órában!
    .
    (Itt ezt abbahagyom, mert a komment egyik kötelező főerénye a rövidség.)
    .
    Szóval váltsátok le a jelenlegi hatalmat, de hogy az újból mi fog kijönni, azt majd meglátjuk.
    .
    Ha itt nagy tömegekben nem nyer elfogadást néhány alapvető emberi átalakulás programja, mint amolyan életre szóló nagy kollektív kaland, akkor lehet, hogy néhány év múlva azt kell megállapítanunk, hogy… immorális néphez nincs jó vezető osztály.
    .
    Ez persze egy nagyon erős leegyszerűsítés. És a reformkorban azért volt némi hajlandóság egy ilyen nagy kollektív kaland bevállalására. Kulcsfontosságú a gyakorlatilag fő népnevelő kommersz média használatának módja. És még sok további dolgon is múlhat egy mostani, vagy későbbi kormányváltás hozadéka. De a bizonytalanságot és a „kettőn áll a vásár” elemét, vagyis a kölcsönös felelősség döntő mivoltát hangsúlyozni kéne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. A pokolhoz vezető út is jószándékkel van kikövezve .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. Marcus:
    .
    - Nem lehet megreformálni egy olyan társadalmat, ahol a nagytöbbség világképe kb. az, hogy aggynak többet kevesebbért, vagy ha lehet, inkább ingyen. És aki nem ad, az hazaáruló, mocskoszsidó, kommunista, karvajtőkés, stb. És minden bajuk MÁSOK HIBÁJA, mások az okozói a problémáknak.
    .
    Így nem lehet modern társadalmat építeni, mert ez az ős- barlanglakók értelmi szintje. Vagyis, még annál is rosszabb, mert a barlanglakók kifelé igyekeztek a barlangból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  24. Eldrad, jan. 11. 15:51
    -
    Ez a rezsirizsa pontosan – a hülyére vett zemberek megeszik!
    Majd amikor a szolgáltató elzárja az amorizált vezetékeken a gázt, az áramot és a vizet, mert nem biztonságos, na akkor lesz csak igazi rezsi megtakarítás!))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  25. Nem baj, majd akkor elkezdenek orKbánék rikácsolni, hogy a Zidegenek, meg a karvajtőke, és s bankárok igyekszenek tönkretenni már az alapvető szolgáltatásokat is.
    .
    Hasonló marhaságokat akkor böfögött legutóbb, amikor pl. sz…rgyártó, ő, kuszaszem, és/ vagy kósza alajos (mikor melyik) bedöntötték a forintárfolyamot párszor. Emlékezzünk csak erre is.
    .
    A sok hülye bunkó meg ezt elhiszi. Vagy, úgy tesznek, mintha elhinnék, mert ha nem így tennének, az effektíve beismerése volna annak, hogy egy szörnyeteget támogatnak, és visznek a hátukon már évek óta. És tűrik meg ennek a szörnyetegnek a bandáját, bratyijait immár 26 éve a közéletben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  26. Egy plusz bumburinak az 5:26-os hozzászólásától kezdve!
    Sajnos nem működik az értékelőm. Nem szólnék hozzá különben, mert mindig ugyanazt mondom, nem történt ugyanis semmi, ami a véleményemet megváltoztatta volna.
    Gyurcsány abbeli félelmében, nehogy azzal vádolják, hogy az összefogásnak ő lenne az akadálya, bezupál a Mesterházy pártdiktátor gárdájába Mesterházy alattvalónak. Nem hülye, csak becsületes, de az eredmény ugyanaz. Mi a túrónak lépett ki a Mesterházy-Puch-Velez-Simicska cég által irányított gengből, (ami végülis úgy táncol, ahogy Orbán vezér fütyül), ha most visszalép?!
    Azt a szépen hangzó hazugságot, hogy jobb ma egy (elvtelen – ezt én teszem hozzá!) összefogás, mint holnap egy újabb Orbán kétharmad, épelméjű magyar polgár nem szophatja be!
    Ezek gyermekek, összetévesztik a számháborút a valódi küzdelemmel. Nem látják be, hogy a választás virtuális lesz. Egyszerűen nem értem. Vakok? Vagy nem vállalják az ódiumát annak, hogy látnak?! (Gyurcsányék.) Nem merik kimondani, hogy M.o.-on nem lesz választás? Nem igaz, hogy nem tudják! A Fidesz által levezényelt választási bolhacirkusz lesz. Simicska cége olvassa a szavazatokat, de ez már csak hab a tortán, az egész választási törvény úgy antidemokratikus – vagyis nyílt csalás -, ahogy van. Ha a választáson résztvevő szavazók kétharmada a Fidesz ellen szavazna, akkor is a Fidesz győz. Ez köztudott. Mit akarnak elérni az urak “összefogva”?! Bajnai már elkövette a harakirit. Most Gyurcsányon a sor, ismerjük: ő sem akar majd lemaradni. Ezáltal két olyan politikus, aki esetleg a jövő záloga lehetett volna, látványosan föladta. Mártírok lehetnek, a magyar demokráciáért küzdők vezérei már soha.
    Ceterum censeo: összefogni csak egyetlen ügyben szabad: a passzív rezisztencia, a nagy, nemzetközi nyilvánosság előtt bejelentett bojkott, a polgári engedetlenség, a polgárjogi menetelések érdekében. A minap hivatkoztam Kertész Ákosnak egy 2010 őszén leírt mondatára: diktatúrának nincs ellenzéke! Ellenzéket játszani diktatúrában: bohóckodás!
    Az a kétségbeejtő, hogy ezt sokan tudják. Gyurcsány tudja, a DK-ba tömörültek jórésze tudja. Nem merik vállalni a tudásuk következményét: ki kell vonulni, fél-illegalitásban kell szervezni az ellenállást a győzelemig, ami nincs közel!
    A rossz hír hozóját a despota lefejezteti.
    Ezek félek a néptől, hogy (miképp a despota) a rossz hír hozóját , az igazság tudóját a populista dumához szokott, agyamosott nép kvázi lefejezi, elfordul tőle.
    Joggal félnek. De ezzel föladják a jövőt. A saját jövőjüket is, és a magyarság jövőjét is.
    Sajnálom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  27. oldberg
    “Ceterum censeo: összefogni csak egyetlen ügyben szabad: a passzív rezisztencia, a nagy, nemzetközi nyilvánosság előtt bejelentett bojkott, a polgári engedetlenség, a polgárjogi menetelések érdekében.”
    -
    Itt nincsenek polgárok – itt megfélemlített emberek vannak, a legpocsékabb munkahelyért is remegők, hogy mégis csak fizetni tudják a számláikat, és ez nem segély, és vannak a zemberek és nem is kevesen!
    -
    Ebben a társadalomban nincs egymásért kiállás – amikor elvették a kedvezményes nyugdíjakat, melyeket szerződések biztosítottak, sokan helyeselték, hogy majd a 65 éves rendőr, tűzoltó fusson segíteni a bajban!
    -
    Amikor a rokkantakat fosztották meg a rokkantsági nyugdíjuktól, mert a béna, még meggyógyulhat – nem mentek tüntetni mellettük, 40 fokban még vizet sem vittek nekik, a fővárost locsolták, de ezek körül a szerencsétlen emberek körül még ezt sem tették meg!
    Itt bojkottálni csak a választók szoktak és ez még egy darabig így is lesz!
    A fiatalok, ha tüntetnek, ők nem kérnek a pártokból (mégis összehozták őket Bajnaival) – szóval itt összefogásról, bojkottról csak álmodni lehet még egy ideig!
    Ha az ellenzék kiviszi az ügyeket, akkor hazaáruló.
    Ha nem viszi ki, akkor azért tartják őket annak.
    CSAKAFIDESZ teszi jól, tesz minden szabályra, oszt jó napot – mi pedig engedjük nekik, ez a társadalom már csak ilyen.
    Már az is valami, ha négyévente elrohannak szavazni, hogy elzavarják a károkozókat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. oldberg
    Pedig nem kellene félnie az ellenzéknek. Ezeket a tagokat, szimpatizánsokat ők nevelték ki a saját hasonlatosságukra.
    Dehogy fejeznék le a vezért, bármit is mond, az úgy szentírás ahogy a vezér mondja, akár a jobb, akár a baloldalon.
    A vezérek gyávasága miatt alakult ki a mostani helyzet, ezt már nem lehet mással magyarázni!
    Addig magyaráztak, fékezték az övéiket az ellenzékben, amíg kellő passzivitást nem értek el az elszántságban.
    Orbán más tészta! Ő aktivizálja az övéit, mert erre trenírozta őket.
    A siker, vagy a bukás ettől függ.
    Az ellenzék a vesztes szerepére készül, a fidesz meg a győztesnek a leválthatatlanságára.
    Most ugyan tárgyal az ellenzék.
    Abban a biztos tudatban, hogy pótcselekvésnek ez is megteszi.Altatás 1000-el!
    És ezt tartom aljasságnak!
    Nem azt mondják, (már rég mondhatták volna) kifelé aki él és mozog az utcára, mert földbe akarnak bennünket döngölni a jogainktól megfosztva!
    nem! Ők kulturáltan asztalhoz ülnek tárgyalni.
    Nem is tudom miért nem tudok ettől meghatódni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  29. Érdekes mód Bajnait senki nem ekézi úgy mint GyF-et….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Marékszám szórta a bonmot-okat a “megszeppent kisdobos”.
    Aztán hogy lózungok-e, vagy választási ígéretek, az majd elválik, ha “helyzetbe” kerülnek.
    ..
    Egy dolgot mindenki elfelejtett: Magyarországnak egyszer volt szakértői kormánya, bár csak 10 hónapig, és azt hogy, hogy nem, Bajnai Gordon vezette.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

Felmondott az MTI fotórovatának vezetője 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos