Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lázár János kezeli az uniós pénzeket 2014. január 1. szerda 16:29 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lázár János kezeli az uniós pénzeket

Budapest – Kecskére bízták a káposztát, megszűnt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, az uniós fejlesztési programok végrehajtása a szaktárcákhoz kerül, míg a források felhasználását a Miniszterelnökség koordinálja. Lázár János kezén mennek keresztül az uniós pénzek. Központosítják az uniós pénzek felhasználását, és eldugják a nyilvánosság elől. Lázár kézivezérléssel osztogatja a felcsúti Führer elvárásai szerint. Ellopják ezt is.

Lázár most nem először bizonyíthatja, hogy mestere a pénzek eltüntetésének: korábban, polgármesterként, Hódmezővásárhely városát is rekordszinten eladósította. Később a trafik koncessziók megszervezésénél alkotott hasonlóan maradandót, ez utóbbi ténykedését még az ország leggazdagabb embere, Csányi Sándor is elismeréssel nyugtázta, amikor azt mondta a nagy nyilvánosság előtt: ügyes fiú ez a lázár János, lám a trafiktörvényt is milyen szépen megcsinálta.

Az Országgyűlés december 17-én adott felhatalmazást a kormánynak, hogy rendeletben állítsa fel az új fejlesztéspolitikai intézményrendszert. A parlament részletszabályokat nem határozott meg az új fejlesztési intézményrendszerre.

A Miniszterelnökségen belül egy központi koordináló szervet hoznak létre, amely ellenőrzi majd a 2014-2020 közötti hét évre felvázolt pályának az alakulását. Ebben a végleges szerkezetben történik majd a 2007-2013-as időszak programjainak kifuttatása, illetve a 2014-2020-as időszak tervezése és végrehajtása. Az átalakítás legfontosabb része, hogy a jövőben az adott területért stratégiailag felelős minisztériumokhoz kerülnek az adott témát kezelő irányító hatóságok.

A Miniszterelnökségbe olvadó horizontális szervezeti egységekkel oda kerülnek a Nemzeti Fejlesztési Kabinet titkársági feladatai, a konstrukciók előzetes vizsgálata és jóváhagyása, a kommunikáció, a társadalmi egyeztetés kérdése, a jogorvoslati ügyek, a humánkérdések és a fejlesztési források teljes informatikai monitoringja. Ugyancsak a Miniszterelnökségnek jut a költségvetési fejezet kezelése – a XIX. fejezet kezeli az európai uniós forrásokat – és a közbeszerzés felügyelete is.

A minisztériumokhoz kerülő irányító hatóságok helyettes államtitkárságokként működnek majd, míg a Miniszterelnökségbe olvadó volt NFÜ-főosztályok ott is főosztályok maradnak.

A megszűnő fejlesztési ügynökség szakembereit nem küldik el, közülük 350 az egyes minisztériumokhoz kerül, 300 főt pedig a Miniszterelnökség foglalkoztat tovább.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (17 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +22 ( 24 szavazatból)
Lázár János kezeli az uniós pénzeket, 5.0 out of 5 based on 17 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. *
    Ez az Unió bűne: Egy diktatúrát támogat, illetve tart életben; akár egy vastüdő.*
    *
    .
    .
    *Bár az is igaz, hogy az a bölcs Mesterházy külön eljárt Brüsszelnél ez ügyben, hogy ezt a lélegeztető gépet tartsák fenn az ártatlan magyar nép érdekében…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (37 szavazatból)
  2. bruckenbacker kapitány

    Akinek nincs semmije, az anyit is ér. akinek meg megvan mindene , de nem az övé hanem sajátjaként használja és soha vissza nem adja az tolvaj.
    Ő az utóbbi kategória,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (44 szavazatból)
  3. Egy javaslat:

    Villámgyorsan, amíg nem késő, fel kellene kérni egy svéd-finn-dán-norvég-izlandi független, civil szakértőkből/újságírókból álló csoportot lehetőleg csupa tisztességes (= valódi!) polgári, keresztény jobboldali résztvevővel, hogy az EU felhatalmazásával tervezze-szervezze meg és vezényelje le ezen újabb, néhány billió forintos csomag szétosztásának szúrópróba-szerű, de folyamatos ellenőrzését.

    Lehetne nyugodtan hivatkozni az évi billiós nagyságrendű, huzamos időn át államilag eltűrt adócsalás-sorozat alapos gyanújára, valamint az Európai Parlament Tavares-jelentés utáni határozatára az orbáni Magyarország szorosabb megfigyeléséről.

    Akár internetes aláírás(fb-like?)gyűjtés formájában is mehetne az egész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  4. Lézeresannyitisér jól kezelte városa pénzét is.))))
    Tipikus fideszes, mindenhez ért – a trafikbizniszben pedig kiválót alkotott – Csányi is megmondta!
    Én bízom benne, hogy a pénzek jó helyre kerülnek – mert a főnöke megmondta, van itt pénz, csak nem jó helyen!
    Lassan már csak volt, de kicsire nem adunk, rosszpénz nem vész el, csak máshova csoportosítják át!
    Kormányra kerülésük után egy évvel a kongó Fidesz pártkassza már plusszal tudott zárni – ügyesek ezek a koleszos, Köz(gép)társasági fijjúk!
    És még senkit nem mutogatnak vezetőszáron – szóval megy ez nekik!
    -
    Ej, ha ezt az előzőek meg merték volna tenni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  5. Olyan ez a fotó mint egy modernizált rokokó festmény.
    Csak a hófehér csigás paróka meg a malomkerék alakú csipkegallér hiányzik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  6. ” Ön venne tőle használt autót? ”
    :)
    Klasszikus kérdés, de őszintén mondom, én eladni sem mernék neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  7. Így legalább nem kell izgulni nekik, hogy hiba téved a lepapírozásban, amikor a milliárdokat tüntetik el.
    EU-ból jön, fidesznél offshorizálódik.
    A kis gömböc egyre telhetetlenebb…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (26 szavazatból)
  8. Az egész csak a lopás megkönnyítése végett van. Semmilyen más ésszerű indokot nem érdemes keresni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  9. @Mayer Tamás

    Norvégia nem tagja az EU-nak …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  10. Hát ha az EU-nak ennyi esze van!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. Nekem van egy kicsit eltérő véleményem is az EU-ról és a pénzek elosztásáról.
    1. Az EU tudja és eltűri a csúti diktátor rablását. Nem igaz, hogy nem vették észre! Véleményem szerint arra gondolva nem tesznek ellene mert így gondolják lecsendesíteni a fasiszta kormányt, hogy annyira azért ne ágáljon az EU ellen, ezzel elindítani egy megállíthatatlan folyamatot az EU felbomlására.
    2. Hasonló ez az eljárás mint ahogy a “palesztin” arab terroristákat pénzelik, segélyként álcázva ezek fegyverhez jutását. Izrael ellen blokádot hirdetve ugyancsak pontosan ezeknek a terroristák jóindulatára számítanak, hogy az ő országukat elkerülik. Pontosan tudják annak idején amikor egy terroristát (Arafat) pénzelték, melynek nagy része magánszámlákon kötöttek ki.
    Európában Orbán és bandája a Közel-Keleten a terroristák pénzelésével gondolják megakadályozni ezeknek a terjeszkedését.
    Pedig egyszerű lenne Münchenre gondolni és ott lenne a példa, mi az eredménye az ilyen felelőtlen politikának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  12. Hat ezt rosszul latod kedves Avi (persze, hogy eszrevettek/tudjak…)!
    Ebben az orszagban (hala a nem bojkottalo ellenzeknek…) latszatdemokracia van, es mivel teljesitjuk a 3%alatti allamhaztartasi hianyt is (multik megsarcolasa, nyugdijvagyon ellopasa, stb…), ezert jogosultak vagyunk (amit a haverok kapnak meg…) az EU-penzekre. Az allammaffiozok (Orban/Simicska…) olyan “jogi”-helyzetet teremtettek, amiben az Unio kenytelen teljesiteni a vallalt kotelezettsegeit (a magyarok pedig ezidaig meg nem szoltak/nem nyilvanultak meg akkent, hogy nem turik a rajuk rott terheket…), sot, az idei valasztason meg legitimalni is fogjak ujdiktaturajukat (amit a demokratikus kulfold szinten kenytelen lesz tiszteletben tartani, azaz fizetni…).
    Roviden mondva: Ki van ez talalva, kerem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  13. Kecskére káposztát. Választásokig már csak adósságlevelek maradnak az államkasszában. De ezt is meg fogják úszni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. Valóban: sem Norvégia, sem Izland nem tagja az EU-nak, de ettől az EU még felhatalmazhat egy csoportot, melynek norvég ill. izlandi tagja is van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  15. A cikkben van egy pontatlansag.”Lazar Janos kezen mennek keresztul az unios penzek” Igy lenne helyes: Lazar Janos kezebe kerulnek az unios penzek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  16. Lazar titkosszolgalati eszkozokon beszel minden mondataert lehetne kapni 3-5 evet , csak es kizarolag az o feladata osszegyujteni a casht ami feljebb megy a nagyfonoknek a szerencsejatekokbol osszeszedendo taskas penzt is neki kell osszegyujteni termeszetesen neki is csurran csepoen de csak gombok 11 casinobol allutolag 3 milliardot kell osszegyujtenie a tetunek . Mindenbol sapot huznak az unios penzeket pedig maguknak osztogatjak 80% -ban ! ORBAN VAGYONAT 2000 milliardra tartjak az iparagi szakertok:):)! FELELMETES RABLAS, LOPAS , HUTLENKEZELES FOLYIK a fideszmaffia altal fejetol buzlik a hal de valami rettenetesen budos mar elviselhetetlen ez a szag amikor belepunk magyarorszag teruletere..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  17. Lazar a continentalos Santa uzlettarsa!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  18. Egyébként (2011-es árakon számolva) mintegy 20 milliárd EUR-ról, azaz bő 6 billió forintról beszélünk, a “kötelező saját rész”-t hozzászámítva már legalább úgy 9-10 billióról. (lásd: http://www.insideurope.eu/node/456 , táblázat)
    .
    Ez az összeg nagyjából megfelel a magyar központi költségvetés 2013-ra előirányzott összes bevételének.
    (lásd: http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qse006i.html)
    .
    Összehasonlításképpen: ekkora halom pénzből a 7 év alatt kb. 3000 km (méregdrága!) autópályát, ill. kb. 300.000 db (méregdrága!) 100 m2-es lakást lehetne meg- ill. felépíteni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  19. Ha ezt az EU anelkul benyeli, hogy egy 6 tagu EU plenummal ellenoriztetne itt helyben minden ecent elkolteset, akkor megerdemli a sorsat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  20. Nem akarok naivan találgatni, inkább egyenesen megkérdezem az EU-t miért tömi degeszre ennek az embernek ill. Orbánnak és köreinek a zsebét. Válaszoljon az EU maga. Választ kérünk.
    .
    Ah talán nem itt és nem magyarul kellene feltenni a kérdést, jó akkor angolul és nyilvános online honlapon. Remélem valamelyik neves online pénzügy, gazdasági szaklap megteszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. A kasszakulcs a vak végrehajtó kezébe került.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. Ennek a ganénak most aztán meglesz mindene.Tejel simicskának,az orbánnak,így megy ez,és mi szép csendben meghalunk,ahelyett,hogy szétlőnénk őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  23. az enyves kezu LAZAR es testverei csaladtagjai voltak a TraffikMutyi megszervezoi MILLIARDOKat lopva ki a sajat zsebukbe karositva a magyar gazdasagi eletet mikozben sok 10.000 nem fideszhez tartozo valalkozt fojtottak meg tettek tonkre!
    Elvetemult kimeletlen rablo hienak Orban es Vazallusai!

    Ezektol az emberektol nem csak meg kell Magyarorszagnak szabadulni OROKRE 2014-ben hanem Birosag ele kell allitani oket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  24. Megismétlem,amit e fórumon már többször hangoztattam.
    *
    Az Unó vezetői és tisztségvíselői nem lévén “nemzeti” alkalmazottak, lelkesedés és uniós öntudat hiányában, az egyetlen ösztönző erejük csupán a fizetésük mard. Ám, az Unió szellemét ki a fene kéri számon tőlük a munkájuk uniós szellemével kapcsolatban ? És ha mégis, akkor az ilyen nácifaiszta morva Krisztinák, meg gaudi-sajtszagú Nagyok …? Azokban több az “elvi” elkötelettség érzete, mint az elkényelmesedett liberál-demokratákban… Azok jobban törik magukat, az ilyen ügyekben, mint például ez a cikkbéli uniós infúzió ösztönzése a nyilas szellemű állam javára, mint a kint szolgáló baloldali politikusok, akik különben is meg lettek félemlítve a Tavares jelentésben álltólag vállalt szerepük okán… Így aztán félő, hogy az uniós lélegeztetőgép ennek a mi országunknak sokkal többet árt ma ahelyett, hogy a leálítása előmozdítaná a Magyar Köztársaság intézményének rehabilitálását.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. Hungarian Citizen!
    *
    Ez az “akkor megérdemli” kitételed egyszerűen butaság, vagy rosszindulat. Az EU semmit nem érdemel meg amit erőszakkal vesznek ki azsebéből. Az EU, bár ez egy kicsit ünnapélyesen hangzik, de már a miénk is és mint ilyet meglopni, minket lopnak meg. Kíváncsi lennék, ha téged megloptak valaha, mondtad e a magad kárára, hogy megérdemeltem ?! Akkor erre se mondd, mert azzal tulképpen azt modod, hogy megérdemel t ü k ! Ez pedig akkor sem igaz, ha odakünn Brüsszelben hibáznak is a tisztségviselők…
    *
    Az egyszer biztos viszont, hogy Magyarország felvétele az Unióba egy végig nem gondolt, elhamarkodott döntés volt…- a fasizmus mai tündöklését figyelembe véve.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. Kedves Mayer Tamás!
    Jó az ötlet.Az Orbanisztában azonban nem lehet cak ugy,a vezér engedéje nélkül belépni,pláne kutakodni.Hallhattad,hogy a választáshoz közeledve megfgyelőket edig még nem hivtak meg és tartok attól,hogy nem is fogják meghivni.Azt tudod biztosan,hogy miért.Hallhattad a hirekből azt is,hogy már ijjezgetik a kkülfölön élő,ott adózó,de Magyaországon magukat ingyen gyogykezeltető választásra jogositottakat,hogy a választás ldönti el,hogy megmard.-e a választási jogosultságuk.Akik ezt az ijezgtést terjesztik,már is félnekhogy a hazai voksok nem lesznek elegendők a nyerésre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. A “SZARKÁRA” bízták az érték őrzést!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Micsoda temérdek pénz!!-és micsoda személyeskedő galád háború folyik érte !!
    Mintha ez pénz nem is a Magyar államot illetné.
    És ha belegondolok,hogy ezt a temérdek suskát a Nyalka Jani fogja felügyelni Simicskával megerősitve,Viktor felügyelete alatt.—-és- akiknek olyan Magyaros csavaros észjárása van mint e három varázslónak ,ott nem csoda ha eltűnik a pénz–ráadásul a megtévesztéskor még a páva táncot is bevetik.—egyszerre járják,–megtévesztés a művészetük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Nahisz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Undorito ez a Lazar nem birom elviselni a mocskos pofajat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A Békemenetre terelte dolgozóit a CBA 2013. november 14. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos