Ronai and Ronai
AMERIKAI

Többezermilliárdos adócsalásnak falaz a Fidesz 2013. november 27. szerda 22:34 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Többezermilliárdos adócsalásnak falaz a Fidesz

Budapest – Ne legyenek illúzióink, nem győz az igazság, ilyen csak a mesékben és demokratikus országokban létezik. Magyarországon más a helyzet, ahogyan annak idején a Kaya Ibrahim és Joszip Tot nevével fémjelzett fantomcégek eladását, valamint egy sor más disznóságot megúszott Orbán Viktor és a Fidesz, ebből a mostani adócsalás-ügyből sem lesz nagy földrengés.

Pedig ami most kiderült, botrány a köbön, rendes országban a kormány már szedné a sátorfáját és sűrű bocsánatkérések közepette elhúzna melegebb éghajlatra.

Az ezermilliárdos nagyságrendű adócsalásra egy volt adóellenőr, Horváth András hívta fel a figyelmet néhány nappal ezelőtt. Horváth András állítása szerint több fideszes országgyűlési képviselő és például Varga Mihály is már azelőtt tudott az adócsalások rendszeréről, hogy ő erről tájékoztatta volna a politikusokat, sőt úgy tudja, hogy a Fidesz frakciója 2011 tavaszán egy ülésén foglalkozott is ezzel témával.

A volt adóellenőr erről szerdán beszélt, miután az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottsága ellenőrző albizottságának ellenzéki tagjaival találkozott. Megerősítette azt is, hogy korábban megkereste Rogán Antalt a Fidesz frakcióvezetőjét, valamint Révész Máriusz fideszes képviselőn keresztül megpróbálta eljuttatni az észrevételeit Lázár Jánosnak a Miniszterelnökség vezetőjének és Cséfalvay Zoltánnak a nemzetgazdasági minisztérium államtitkárának. Hangsúlyozta azt is: nem ő az egyetlen volt adóellenőr, aki megpróbálta erre felhívni a főnökei, vagy a kormánypárti politikusok figyelmét.

Az eredetileg bizottsági ülésnek tervezett tanácskozásra a kormánypárti tagok nem mentek el, így ülést formálisan nem lehetett tartani. Z. Kárpát Dániel a testület elnöke azonban kezdeményezte, hogy “konzultációs jelleggel” mégis hallgassák meg Horváth Andrást.

Az eseményen a volt adóellenőr azt: ez a kérdés igenis a számvevőszéki bizottság hatásköre és a testületnek vizsgálnia kellene az ügyet. Kiemelte: a rendszerszintű korrupció feltárásában nem elég az Állami Számvevőszék (ÁSZ), vagy a ügyészség vizsgálata, hanem mindenkinek, így a politikának is össze kell fognia és “aki nem támogatja ezt, csak hallgat, arról a választópolgárok mondanak majd ítéletet”.

Mint mondta, az olajügyek sohasem szűntek meg Magyarországon csak átalakultak és “amivé lettek, az teljesen szétzilálta a termelő és kereskedelmi szektort”. Horváth András szerint 2007-től alakult ki a nagy értékű adócsalások “védelmi rendszere”, amikor az adóhatóságot regionális szintre szervezték és olyan emberek kerültek magas vezetői posztokba, akik “a másik oldalról érkeztek” és akik az alájuk beosztott vezetőket “gyenge, szakmaiatlan” emberekre cserélték le.

Szerinte ezen emberek mögött olyan oligarchák állnak, akik érvényesíteni tudják az akaratukat bármely kormányon, ezért is működhet a rendszer a 2007 óta dolgozó mindhárom kormány alatt. Hozzátette: a legnagyobb kiskereskedelmi láncok és a nagy exportőrök a leginkább érintettek ebben a rendszerben. Ők azok ugyanis, akik a legtöbb áfát visszaigénylik, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pedig vizsgálat nélkül utalja vissza nekik azt.

2011-ben 29 milliárd forinttal “lehúzták a költségvetést

Horváth András beszélt arról is, hogy az ebben a rendszerben keletkezett pénzek leginkább Hollandiában és Svájcban kötnek ki, de szavai szerint Szlovákia és Románia is érintett, mert ebbe a két országba megy “a fiktív árukivitel nagy része”.

“Az amiről Lázár János is hónapokkal korábban beszélt, hogy megkeresték Svájcot adatszolgáltatás miatt, annak a pénznek a nagy része ezekből az adócsalásokból származik”, de az a pénz újabb csalások alapjait is képezi – fogalmazott. Bár ezekből az adócsalásokból “óriási magánvagyonok” alakultak, de a NAV mégsem indít vagyonosodási vizsgálatokat az érintettek ellen – tette hozzá.

Horváth András a bizottsági ülésen felmutatott egy dossziét is, amelyben elmondása szerint céges adatok vannak arról, ahogy például 2011-ben 29 milliárd forinttal “lehúzták a költségvetést”. Szerinte ez a rendszer több száz céget érint. Kiemelte: ha az ÁSZ, vagy az ügyészség kéri, akkor átadja az adatokat. Leszögezte ugyanakkor: a nyomozóhatóságoknak nincs gyakorlata az ilyen bűncselekmények felderítésére. Szerinte ez nemzetgazdasági kérdés, amely az okozott évi több ezermilliárd forintos kárral az ország alapvető makrogazdasági mutatóit is befolyásolja.

Lázár „szívesen áll arctalan barátja” rendelkezésére

Lázár Jánost hivatalosan irat, levél vagy bejelentés formájában nem értesítette az adócsalások ügyében Horváth András volt adóellenőr. Az államtitkár közlése szerint Révész Máriusz fideszes képviselő a NAV működését érintő névtelen, konkrétumokat nélkülöző figyelemfelhívással és javaslatokkal kereste meg.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár közlése szerint Révész Máriusz képviselőtársának jelezte, hogy szívesen áll személyesen vagy levélben névtelen és “arctalan barátja rendelkezésére.”

Munkám során rendszeresen kapok észrevételeket, javaslatokat, bejelentéseket az állam működésével kapcsolatban, azonban sem most, sem a jövőben nem tudok olyan észrevételekkel és javaslatokkal foglalkozni, amelyekhez nem társul név és arc – mondta Lázár János.

A Fidesz frakció tagadja, hogy foglalkoztak volna az üggyel

A Fidesz-frakció nem foglalkozott az adócsalások ügyével – közölte a frakció sajtóosztálya, Giró-Szász András kormányszóvivő pedig azt mondta: az „egykori sértett dolgozók nyilvános vádaskodásai” lerombolják az adómorál javítása érdekében megtett kormányzati intézkedéseket. Szerinte ma Magyarországon rossz az adózási morál, az “ilyen hírkeltés tovább rontja az adómorált”, ez pedig ellentétes az ország érdekeivel – jelentette ki a kormányszóvivő.

Mesterházy Orbánt kérdezi

Mesterházy Attila MSZP-elnök Orbán Viktor kormányfőhöz fordult írásbeli kérdéssel, arról érdeklődve, kapott-e feljegyzést Lázár János miniszterelnökségi államtitkár Horváth András egykori adóellenőrtől, és ha igen, mi lett a sorsa.

Kérdésben a szocialista pártelnök emlékeztetett: az egyik hírportál arról számolt be, hogy az adóhatóságot feljelentő egykori adóellenőr egy éve terjedelmes feljegyzést küldött Lázár János és Cséfalvay Zoltán államtitkároknak arról, hogy az adóhivatal kivételezett bánásmódban részesíti a kiemelt adózókat, ami visszaélésekre ad alkalmat.

Mesterházy Attila azt kérdezi a miniszterelnöktől, megkapta-e Lázár János az említett feljegyzést, és ha igen, milyen intézkedéseket tett a benne foglaltak kivizsgálása érdekében. Rákérdez arra is, ha Lázár János nem tett intézkedést a feljegyzés alapján, mi ennek az indoka, illetve hogy az államtitkár tájékoztatta-e Orbán Viktort a feljegyzés tartalmáról és az annak alapján javasolt esetleges intézkedésekről.

Eljárás indult az adócsalási ügy kivizsgálását követelő aktivisták ellen

Az Együtt-PM szövetség közleménye szerint aktivistáik és politikusaik szerdán több helyszínen demonstráltak az állítólagos adócsalások kivizsgálásáért. A spontán tüntetés során a rendőrség többeket igazoltatott, egy aktivista ellen pedig gyülekezési joggal visszaélés miatt indítottak szabálysértési eljárást – közölték.

A Bajnai Gordon vezette pártszövetség aktivistái az Állami Számvevőszék, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Legfőbb Ügyészség és a Magyar Nemzeti Bank épületénél is plakátokat ragasztottak ki, amelyeken az “Elég a hallgatásból! Vizsgáljátok ki a NAV botrányt!” felirat szerepelt.

Az akcióval arra akarták felhívni a figyelmet, hogy a Fidesz képviselői nem jelentek meg a számvevőszéki és költségvetési bizottság ellenőrző albizottságának ülésén, amelyre Horváth András egykori adóellenőrt is meghívták.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (33 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +40 ( 46 szavazatból)
Többezermilliárdos adócsalásnak falaz a Fidesz, 4.9 out of 5 based on 33 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

47 Reader’s Comments

  1. Mondjuk, ha már itt tartunk, Bajnai vagy Gyurcsány akár ejthetne is néhány őszinte szót arról, hogy a saját szerepüket miként ítélik meg az országban 2007-től kezdődően kialakult “áfacsalási rendszerrel” kapcsolatban.
    .
    Mert azt alig hinném, hogy legalább néhány kósza infó nem jutott el hozzájuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (37 szavazatból)
  2. Az gondolom, hogy a törvényben részletesen meghatározott adót többféleképpen lehet – nem megfizetni.
    .
    Ez nem azt jelenti, hogy ezek az adóalanyok, akiknek az adót – az adózás rendjéről szóló törvény szerint – meg kellett volna fizetni, nem fizettek soha, senkinek, semmit.
    .
    Fizettek! És keményen fizettek! Talán nem annyit, mint amennyi adót kellett volna fizetni, sőt biztos, hogy nem annyit, de feltehetően elég sokat – csak éppen nem a költségvetésbe, hanem különböző politikai közintézmények kasszáiba, és közvetlenül, de inkább közvetve – magánzsebekbe.
    .
    A volt adóellenőr szerint: „… ezen emberek mögött olyan oligarchák állnak, akik érvényesíteni tudják az akaratukat bármely kormányon, …”.
    .
    Én meg azt gondolom, hogy ez visszafelé is igaz. A kormánynak van olyan hatalma, hogy azt érvényesíteni tudja bármilyen oligarchával szemben.
    .
    Ismerve némileg a diktatúrák természetrajzát, valószínűsítem, hogy az utóbbi évtizedek legnagyobb csalását – ugyan úgy mint az olajügyeket – nem fogják feltárni, de a csalásokat feltáró adóellenőrt valamilyen formában felelősségre fogják vonni.
    .
    Ezért tartom igaznak azt a mondást többnyire nem a demokráciákban érvényesül, hogy minden jó cselekedet előbb-utóbb elnyeri méltó büntetését.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  3. Kedves Gordon…
    Ugye-ugye nincs DIKTATÚRA, fasiszta törekvés, antiszemitizmus Mo-n?!, csak a FEUDALIZMUS nem tetszik?…1-es fiam ülj le, tanulj, gondolkodj…ja, hogy csak egy kis kavics került a cipődbe és attól még azért tudsz járni, kiegyezni…egy darabig, mert azt az elvetemült kis kavicsot sehogyan sem fogod tudni a cipődből kivetni… “Demokratikus” VICC-ORSZÁG … ezt ki tudod mondani egyszer végre, legalább tagoltan, hogy mindenki értse???…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  4. Olaszorszagban a szervezett alvilagrol, mint maffiarol szokas beszelni, ugyanezt a jelenseget Magyarorszagon szervezett felvilagnak, azaz allam-maffianak hivjak. Ez utobbi esetben a hatalom es a torvenyhozas altal biztositott a gazdasagi bunozes, amit a jelenlegi allapotok miatt csak a BOJKOTT eszkozevel lehet(ne) orvosolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  5. orbán politikai hulla

    ezek az adóellenőrök is tekinthetők leendő emigránsoknak
    hacsak nem szenvednek majd “véletlen balesetet”
    házmesterházy a kis orbán
    horthy-nácujka országban már csak így megy ez
    AZER

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  6. nagy andrás,

    mondjuk úgy, hogy nem ŐK követték el nagyüzemben, hanem a TŐLÜK független szélhámosok, TE SZERENCSÉTLEN, nem látod, amit még a vak is lát, hogy addig a magánvállalkozók kis tételekben “éltek” a “törvény adta” lehetőségekkel, a FIDESZ MAFFIA viszont az adófizetők pénzéből “csinálja” óriási (kimondhatalan) tételekben ugyanezt???…Ahhh…de ez csak “feltételezés”…nincs bizonyítékom rá…Matolcsy bácsi, kérlek-kérlek ne perelj be…különben a Dunában kötök ki…:-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  7. nagy andras 2013. november 28. csütörtök
    Nagy andras, kicsi ész!
    Nem Bajnait, vagy Gyurcsányt plankolták fel, hanem a lassan 4 éve regnáló fideszt.
    Ha ők sárosak lennének valami ilyesmiben, már rég bevarrta volna őket Polt.
    Szedd össze magad, és gondolkozz, vagy ha ez nem megy, hát inkább ne írogass baromságokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (24 szavazatból)
  8. Undorodom ettől az országtól…. Ahol a jó a gonosz…És a gonosz a jó…Ahol a becsületes a tolvaj,.. és a tolvaj a becsületes..Ahol a hazug az igaz,.. és az igaz a hazug..Ahol a béke helyett a háborút éljenzik. .A szeretet helyett a gyűlöletet éltetik..Ahol a szegények helyett a gazdagokat segítik. . Mit tehetek én ott????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (36 szavazatból)
  9. “Mit tehetek én ott????”
    Széllel szemben pisilünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  10. Az olajos ügyek átkonvertálódtak…
    A halálesetek is azt az utat fogják bejárni.
    Lesz aki reggelizés közben fogja meg ön-gyilkolni magát,(ugyan mikor máskor?)lesz majd balkezes, aki jobb kézzel végez magával, lesz olyan öngyilkos, aki tarkón lövi magát, és olyan is lesz minden bizonnyal, aki a saját autója fékjét fogja elrontani.
    Aztán lesznek gyilkosságok. Mondjuk egy piros lámpánál, ha megáll a delikvens. Vagy robbantás által, esetleg motorbicikliről lövik le…
    Maffia állam.
    Vagy befogod a pofád, vagy kinyírnak…
    Mit tehetünk?
    Mit tehetünk akkor, amikor mindezek feje két hét alatt rendet teszünk Sándor?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  11. Egyébként meg évek óta hiányolom a vagyonok elszámoltatását! Papíron, fehéren, feketén!
    Ha egy állampolgárt bármikor ellenőrizhetnek, egy politikust, vagy barátait, rokonait miért nem lehet?
    ‘90 óta kik voltak az APEH fejesei?
    Hogy végezték a dolgukat?És az Ő vagyonukat ki vizsgálja?
    Ki figyel itt arra, hogy a korrupció mint olyan, ne mérgezzen meg egy társadalmat?
    Ki figyelt itt arra, hogy a koldussá lett egy nem kis réteg,(milliókról van szó) ezeknek a piócáknak köszönhetően???
    Hol a stex?
    Nem hallom hogy felháborodtak volna úgy igazából az ellenzék JELES vezetői!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  12. Évértékelő beszédet tartott a vekkeres 2012-ben.
    Ez volt benne:
    A gazdagok mindig megtalálják a módját, hogy kivonják magukat az adó alól.
    Kitért arra is, hogy az új adórendszerre csak 2013-ra “tudunk teljes fordulatszámmal átállni”.
    Itt az idő :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  13. Csontvázkeresőnek ez a csontváz nem a szekrényben volt, ezer nem látta!
    Most ezerrel dolgoznak a témán, hogyan lehetne Gyurcsánybajnaira kenni!
    -
    http://www.pecsistop.hu/kommentek/?forum_topics_id=480770&database_name=articles&database_id=1196788&forum_forbidden=0&subcategory=belfold&lstresults=1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  14. Annyitisérlézeres holmi névtelen bejelentésekkel nem fárasztja magát:
    -
    http://www.pecsistop.hu/belfold/nav-balhe-lazar-janos-nem-foglalkozik-nevtelen-es-arctalan-javaslatokkal/1196882/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  15. A Fidesz nem falaz, egy téglát sem emelne fel saját kezűleg.
    Az a frekvencia melyen az elkövetett bűneikről szólnak, a fülük által nem érzékelhető.
    .
    Én úgy emlékszem, hogy amikor ez az ÁFA kikerüléses módszer kezdett napvilágra kerülni, az adóhivatalnál elkezdtek egy program-rendszert felépíteni ennek figyelésére és kiszűrésére. De lehet hogy rosszul emlékszem, vagy elakadt valahol.
    A politika és gazdaság egybefonódása és érdek-kapcsolatának egyre szorosabb kialakulása a rendszerváltásnak nevezett átalakulás idején kezdődött.
    Csak a kéthatmadot megelőzően volt egy láthatatlan együttműködés a parlamenti pártok között egymás “kölykére ” vonatkozóan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  16. “Névtelen NAV-os: Fejenként 341 milliót hozott a megszüntetett igazgatóság
    ……….a KÜIG-et 2007-ben azért hozták létre, mert a megyei revizorok nehezen tudták felderíteni az egész országra kiterjedő, a vezető multikat vastagon érintő áfa-csalási ügyeket. Az Igazgatóság N. úr adatai alapján elképesztő hatékonysággal végezte munkáját: 2009-ben 101 ellenőr fejenként 234 milliónyi eltitkolt közterhet derített fel, de amikor már csak 70-en dolgoztak ott, akkor is 341 millió forint/fő volt a teljesítmény…….”
    http://index.hu/gazdasag/2013/11/27/fejenkent_341_millio_forint_kozpenzt_szereztek_vissza_megszuntetett_nav-igazgatosag_ellenorei/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  17. A magyar társadalom lazán túllépet a Josip Tot és Kaja Ibraim iratainak visszaélésével elkövetett adócsalásos-cégeltüntetéseken, a sok ezer milliárdos kárt okozó olajügyeken, egy szava sem volt a 3000 milliárdot kitevő magánnyugdíj-megtakarítása elsíbolása ellen. Most sem fog semmi történni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  18. “Széllel szemben pisilünk.”

    Szél most fordult meg a pisi vissza loccsant, de rendesen! Most kell ütni a vasat de tüzesre !! Ez most a Nép dolga!!!! Sajnos nem csaltak az érzéseim 3 éve, hogy egy mocskos szarházi ül a bársonyszékbe. Feleljenek a büneikért-pereputtyostol!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  19. 1998-ban a zorbán hatalom első ténykedése az volt, hogy három napra mindenkit hazazavartak az adóhivatalból és belepiszkáltak a rendszerbe.
    nem véletlenül nem lehetett semmit rájuk bizonyitani a kaja ibrahim meg egyéb nyalánkságokat rájuk bizonyitani, csak mende-mondák keringtek,
    ha én hazudok, nekem is hazudtak.
    ilyen léptékü példátlan pofátlanságra még egy kormány sem vetemedett.
    most tépik a szájukat, hogy szadesz fizesse meg az államnak az adósságot, miközben ők a kapott ingatlanjukat (tiszti kaszinó) vidáman eladták és saját céljaikra forditották azzal megalapozva a fideSS nevü Zrt-t.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  20. Sok sikert kívánok Horváth Andrásnak. Üzenem, hogy vigyázzon a saját és családja testi épségére. Ezek a fijjuk már nem azok a fijjuk. Ha a szívedre hallgatsz már nem szavazhatsz többé a Fideszre. És én ezt őszintén sajnálom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  21. “1998-ban a zorbán hatalom első ténykedése az volt, hogy három napra mindenkit hazazavartak az adóhivatalból és belepiszkáltak a rendszerbe.”
    .
    2010-ben pedig az volt az első intézkedések egyike, hogy a rendőrségen belül megszűntették a szervezett bűnözés elleni szervezeti egységeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  22. Nagy bajok vannak ott , ahol az emberek nem tudják felfogni, hogy az ellenzéki támadásokat a fidesz figyelmen kívül hagyja. Nem jelennek meg a meghallgatáson, eszük ágában sincs vizsgáló-bizottságot felállítani. Na ilyenkor kellene az embereknek összefogni és nem engedni tovább, hogy ez a pénzéhes maffia társaság mindent megtehessen felelősségre vonás nélkül. Ennek a félelmetes pénzéhségnek éppen ideje lenne már megálljt parancsolni!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  23. A fidesz ebből stafírungolja ki seggnyalóit.
    Lásd olyan vállalkozókat akik egy csapásra lettek az ország első 40 leggazdagabb emberei között az elmúlt három évben.
    Nem kell befizetned ennyi és ennyi adót de ennek egy bizonyos %-át küld el erre vagy arra a számlára.
    Nyer a cég is és a legtöbbet azok a bűnözők nyerik akik ott téblábolnak a kormány közeli körökben.
    Na de ez eddig is nyilvánvaló volt.
    Nem értem hogy miért kell meglepődni?
    Csak arra vigyázzanak az illetékes urak akik voltak olyan bátrak és kiállnak az ügy mögött hogy most már úgy vigyázzanak erre az emberre meg a dossziéjára mint egy zsák aranyra.
    Mert ezek a gengszterek mindenre képesek lesznek hogy megszerezzék a bizonyítékokat tőle.
    Mondjuk aTEK-re nem kellene rábízni, mert ugye tudjuk ki is érintett az ügyben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  24. Féltem Horváth Andrást és családját. A maffia nem fogja hagyni, hogy az ügy nyilvánosságra kerüljön. Szerintem sejtjük, hogy kik állnak az áfa csalás mögött, kik azok, akik büntetlenül visszaigényelhették az áfát. .
    Horváth András vagy naiv, nagyon bátor, vagy ostoba. Hogy gondolhatja, hogy kiderül az igazság? Giró Száz már jelzőket használ ellene. “Sértett ember”
    Giró Száz mindig is gerinctelen volt, de erre hivatkozni már ocsmányság, hiszen Horváth A. önként mondott fel, mert nem akart a disznóságok felett szemet hunyni. Kevés ilyen ember van ma Magyarországon.
    Egyébként kicsiben is megy ez a dolog. Pl. kimegy két ellenőr egy céghez, 1 hónapig vizsgálódik, és a cég gazdasági igazgatója bizony elég idegesen járkál- fel-alá. Miután eljön a vizsgálatról szóló jegyzőkönyv aláírása, már csak a vezető ellenőr jelenik meg. Bezárkóznak a gazd.ig. szobájában, telefon a pénztárosnak, hogy hozzon be 2 Millát, majd a jkv-ben 30 milliós büntetés szerepel, holott az áfa visszaigénylés több milliárd forint volt. A gazd.ig. megkönnyebűlve konstatálja, hogy “megúsztuk”. Ennyi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  25. http://nepszava.hu/cikk/1004233-a-nav-szerint-horvath-andras-sohasem-volt-adoellenor-fel-is-jelentik
    -
    Tiszteltbíróság Lászlóné érettségivel rendelkezik, de ő megfelel miniszternek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  26. Arany János Toldija jut eszembe:
    Gyönyörű vitézek, aranyos leventék,
    Jaj, ha én is köztetek lehetnék !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. na menjünk csak vissza az elejére!
    most egy hét vagy nemtom mióta jutott eszükbe ez a kifogás?
    eddig erről egy szó se nem volt!
    mindazonáltal én feltételezni tudom valakiről, hogy koordinációs fólutifutiként is rálát a dolgokra, és a szervezeti megszüntetések alapján is képes érdekes következtetéseket levonni.
    érdekes módon első blikkre egy gyors belső vizsgálatttal reagáltak rémületükben, de mára már egy kicsit lehiggadtak, kitalálták ezt a dolgot, innentől kezdve Horváth Andrásnak kell magyarázkodni!
    nem megmagyarázzák, hogy kéremszépen minden a legnagyobb rendben van, hanem besározzák a másikat – tökmindegy ki az illető – onnantól kezdve már nem az eredeti téma van napirenden!
    igy müködött a videoügy is meg annyi minden más.
    ez a fideSS stilus az élet minden területén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  28. Viktor Jani Tóni a naptárakban sem szereplő Máriusz Fő gerendás uraim.

    Janikám ,azt nyilatkoztad hogy arctalan bejelentésekkel nem tudsz mit kezdeni.
    De hát Horváth András nem arctalan,kit tisztelek bátorságáért,már jó ideje figyelmeztetett,hogy lopják a közvagyont.Arctalan,ilyen duma,
    Hát akkor mi a fészkes fenének ugrik a NAV-és a TEK egy időben a zöld számra érkezett bejelentésre.Ez is arctalan bejelentés!
    Már a gondolatát is elhessegetem annak,hogy a nemrégiben az alpesi országban tett látogatásod,nem eme pénzek átvillázásáért mentél.
    Ilyenkor mindig az jut az eszembe,így karácsonyhoz közeledve,hogy milyen hosszú sor fog állni a Blaha Lujza téren.Hány tányér levest lehetne ezekből a pénzekből kihozni?!Szerintem sokat,nagyon sokat,és talán ezek a nem szép látványok is meg szünnének!Az eddigi tapasztalataim alapján ki merem jelenteni,akkor dögöljek meg ha ezekből az ellopott pénzekből ha 1 Ft is visszakerül.Siessetek a kereséssel,mert nem akarok örök életű lenni!

    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. Többezermilliárdos adócsalásnak falaznak a fiatal demokraták. Mire is megy a közpénz?
    Pl., most olvasom:
    Merevedési zavart kezeltetnek közpénzből az állami vezetők.
    http://velvet.hu/sztori/2013/11/28/pszichiatriai_andrologiai_kiemelt_ellatasra_jarnak_a_magyar_politikusok/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. commandante 2013. november 28. csütörtök 00:43
    .
    Bármelyikünkkel előfordulhat. hogy itt a kommentárok között valamelyiket tévesen értelmezi és ennek megfelelően tévesen reagál.
    .
    De, itt nem szokás ilyen sértő, goromba hangnemben reagálni a kommentelő társunk véleményére.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. oldster…
    Megelőztél, épp ezt akartam írni én is…Egyébiránt mostanában nem ez az első személyeskedő, durva reagálás. A másik: ki dönti el, hogy valaki “tévesen” vagy “helyesen” reagál egy hírre? Helyesen reagálsz, ha azt mondod amit én…Itt sem tudják a magyarok megtagadni magukat….Elszomorító…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Még annyit: nem tudom pontosan idézni ezt a mondást, akit érdekel keresse meg. ” Semmiben sem értek egyet önnel, de kész lennék kimenni a barikádokra, hogy szabadon elmondhassa.” Valahol itt kezdődik a demokrata…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Picinykét figyeljünk mit mondott H. A. “az olajügyek sohasem szűntek meg Magyarországon csak átalakultak”…., akkor most gondolkozzunk el hogy is szűntek meg az “olajmaffia” egymástgyilkolászásai? 1998-ban épp a fiúk hatalomra kerülésekor, amikor bejelentették belügyminiszterünk(!) nevét! És ezután gondoljuk tovább a dolgot…. Na ki áll a háttérben? Minden nyomozóhatóság fővezére…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  34. T. kommentelők!
    Emlékszik még valaki a hosszú bájtok éjszakájára, amikor is az Apeh elnöke az első orbán-kormány idején Simicska ( igen, a most közgépes ) volt? Biztos igaz amit Horváth András mond, ezért aztán nagyon is féltem a Kedves Vezető igazságszolgáltatásától.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  35. Határozottan zavaró,mert mindenféle vizsgálat nélkül-a nagy Áfa körbe tartozókat állampolgársági bejelentés alapján is vizsgálni kellene. Apró üzemeket is bezáratott igy a konkurencia,és persze utólag már semmi esély nem volt a hitelességre. Ekkora nagyságú közpénz sorsát elintézni igy ,hogy támadva van a bejelentő,és nincs vizsgálat kabaré témának sem jó. A határozott intezkedés fogalmát ismerjük mi? Persze az is lehet a szar ellepte az orrunkat és a szánkat és nem érzünk szagokat….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. “Merevedési zavart kezeltetnek közpénzből az állami vezetők.”
    A kisnyugdíjasok meg ketten vesznek egy hallókészüléket, és felváltva másnaponta használják, mert nincs rá pénzük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  37. Azt nyilatkozta valami NAV-os vezető, hogy a Horváth András feltört szekrényében 60.000 (igen 60 ezer) oldalnyi másolt, kimentett anyagot találtak. A “drágabolgárúr” nem kérdezte meg, hogy mégis mekkora szekrényük van ott a dolgozóknak. Kisebb szoba kellene hozzá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  38. Továbbá, alig sejtetően, célzott rá HA, hogy magyar üzletlánc is benne van. Az a gyanúm, hogy nagyon baráti a társaság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  39. Ebben az ügyben nagyon sötéten látok. Ez nem darázsfészek. Ez nem gőzölgő mocsár. Ez annál sokkal rosszabb! Ahhoz, hogy ebből jól jöjjön ki H.A. , erős és széleskörű abszolút támogatottságra lenne szüksége a magasabb körökből is.
    A rendszer váltás óta jó néhány, többé-kevésbé érintett személy lehet kétes ügyekben. Ők inkább tartózkodnak. Lehet, hogy mégis sikerül neki eredményesen végig vinni ezt az ügyet… Ha igen, akkor… akkor nem tudom, hogy jobb lesz-e ezáltal a világ? Tisztább lesz-e a közélet? A korrupció mindig újra termelődik….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. NAV – össze-vissza beszéd és már az egész ló kilóg – ennyire hülyének néznek mindenkit, nemcsak a zembereket?!
    -
    A nyilatkozó NAV-s olyan zabszemszindrómásnak látszik….pedig nem kell izgulnia, a takarítónő lesz a vétkes, na meg Horváth András, ez tiszta sor!)))
    -
    http://www.stop.hu/belfold/nav-vedekezes-horvath-andras-nem-is-volt-adoellenor/1197079/
    Tiszteltbíróság Lászlónét kellene felkérni a magyarázkodásra, ő tudja, hogyan kell beszélni.
    Az MSZP azt nyilatkozta, ha közük van bárkinek ehhez közülük, azt jelentsék fel, de tegye tisztába ezt a dolgot most a kormány, a Fidesz.
    Az amerikai maffiafőnök is az adóügyein bukott el….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. bruckenbacker kapitány

    Valahonnan elő kell azért szedni a kieső bevételt,-meg az új állampolgárok bekerülési kültségét u is ha lementek az áldemokratikus válaztások- a versenyképtelen amúgy is sújtott kis és középbvállalkozások- azaz a magyarországon élő és működő cégeken csavarnak egyet.

    http://www.vg.hu/gazdasag/adozas/dupla-afa-fizetesere-keszulhetnek-a-vallalkozasok-jovore-416878

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. marslakó köszi, én is pont arról beszéltem, igen a hosszu bájtok éjszakájának hivták! akkor ezek szerint igaz volt!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. http://vimeo.com/79413810

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. http://vimeo.com/78932930#embed

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. “NAV: Horváth András sohasem volt adóellenőr
    (…)
    A NAV Horváth András távozása után felnyitotta a volt alkalmazottjának két szekrényét, ezekben 60 ezer oldal fénymásolt anyagot talált, amely 100 revizortól származott – közölte Varga Árpád.
    .
    Reagált a nem-adóellenőr szakkoordinátor
    .
    Horváth egyébként soha nem is állította, hogy adóellenőr volt, csak azt, hogy hosszú ideje ellenőrzési szakkoordinátorként dolgozott.
    .
    A 444.hu-nak azt mondta, hogy a hatvanezer oldalnyi, részben más revizoroktól származó dokumentum jogszerűen volt a birtokában, mert munkájához tartozott, hogy munkatársai munkáit ellenőrizte és koordinálta, valamint az ő dolga volt a feljelentések megalkotása is.”
    http://propeller.hu/itthon/2829007-nav-horvath-andras-sohasem-volt
    .
    Csiki-csuki. A NAV szerint nem volt adóellenőr, mégis koordinálta a többiek ellenőrzéseit és megírta a feljelentéseket. Rálátása volt, de nem adóellenőrként. Nem mindegy, mi volt a cégnél a beosztásának a megnevezése?
    Valami nem kerek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Szombathelyen is megjelent a Bohóc-gárda 2014. február 9. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos