Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lázár bácsikája is sokat nyert az állami földeken 2014. január 9. csütörtök 22:57 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lázár bácsikája is sokat nyert az állami földeken

Budapest – Több mint 1300 hektár állami földet nyert a hódmezővásárhelyi Gorzsai Mezőgazdasági Zrt., amelynek legnagyobb tulajdonosa a Miniszterelnökséget vezető államtitkár édesanyjának unokatestvére. A napokban vadászkalandjairól, korábban pedig lézerblokkolós autójáról elhíresült , valamint a trafikmutyi megszervezésében főszerepet játszó Lázár szerint lejárató kampány folyik ellene.

A hvg.hu csütörtöki cikke szerint a cég a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet honlapjára felkerült friss adatok azt mutatják, hogy eredményesen szerepelt az állami földbérletpályázatokon. Az ellenőrzése alá tartozó érdekeltségek nyertes pályázataival együtt összesen 1362 hektár föld használati jogát nyerte el 27 pályázaton.

A portál cikke ismerteti, hogy a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt. fő tulajdonosa Lázár János édesanyjának unokatestvére, Gyapjas Károly. Az államtitkár 2001 és 2012 júliusa között tagja volt az igazgatóságnak, a vagyonnyilatkozatában szereplő, tulajdonában lévő földeket (kb. 40 ha) is a Gorzsai Zrt. műveli.

Gőgös Zoltán, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának szocialista képviselője csütörtöki közleményében hangsúlyozza, hogy Lázár János “zsebre vághatja” a hektáronként 100 ezer forint adómentes földbérleti díjat is. Szerinte ezt az irreálisan magas juttatást szolgálta meg azzal, hogy olcsó állami földhöz juttatta saját magát és rokonait.

Egy másik hódmezővásárhelyi cég már nem volt ennyire szerencsés, azóta meg főleg nem, hogy a “fácán tömeggyilkos Lázár” kijelentette: tőlük minden földet elvesznek, hiába az ország egyik legjelentősebb állattartói, és hiába adnak több száz családnak megélhetést.

Az Orbán-kormány földpályázatai egyáltalán nem a vidéki kisembernek szólnak, hanem a fideszes nagyuraknak, rokonaiknak, hithű pártkatonáiknak, a korrupt, kapzsi, dél-amerikai földbirtokost játszó fideszes politikusoknak.

Az Együtt-PM szerint régóta a Fidesz vidékstratégiájának megcsúfolása és a helyi gazdák kisemmizése zajlik.
A Lázár-család cégcsoportja nyilvánvalóan nem szorulna rá, hogy az állam kedvezményes földbérlettel támogassa, a földek lenyúlásában pedig a Lázár János jelentette politikai kapcsolatok szerepéről sem lehet kétségünk – írta Szabó Rebeka független országgyűlési képviselő közleményében.

Az Együtt-PM szerint a botrányos földbérletszerződéseket felül kell vizsgálni, a jelenlegi földpályázatokat le kell állítani, és egy új, átlátható és igazságos pályázati rendszert kell kidolgozni.

A Lázár-féle földügy tanúsága szerint a kormánypárthoz közel álló érdekcsoportok továbbra is gátlástalanul fosztogatják a közvagyont, és még az általuk hozott rendelkezések kijátszására is jut energiájuk: a Lázár-család érdekeltségei önálló jogi személyiségű társaságokon keresztül pályáztak, hogy ne ütközzenek az 1200 hektáros birtokmaximumba – írta Szabó Rebeka.

Lengyel Szilvia, az LMP országgyűlési képviselője ugyancsak kifogásolta, hogy a kormány a földpályázatok “megbundázásával” nem csak a külföldiekkel, de a belföldi versenytársakkal szemben is nyerő helyzetbe hozza saját érdekeltségeit.

Bár a kormányzat váltig azt állítja, hogy az egyéni gazdaságokat részesíti előnyben, Hódmezővásárhelyen a pályázati rendszer kiskapuit kihasználva, a környék egyik legnagyobb, nem mellesleg Lázár Jánoshoz köthető gazdálkodó cégcsoportjához kerülnek az állami földek. Lázár szemmel láthatóan kormányzati hátszéllel, a köz vagyonából biztosítja be politikusi karrierje utáni megélhetését – fogalmazott Lengyel Szilvia.

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint a Fidesz-kormány ugyanazt teszi, amit 2002-ben a választások előtti pillanatokban: kiosztja a megmaradt állami vagyont a haverjainak.

Miközben telehazudják a sajtót azzal, hogy a helyben élő családi gazdaságokat segítik az állami földekkel, naponta derülnek ki az újabb botrányok – olvasható a közleményben.

Magyar Zoltán szerint a Fidesz ócska és átlátszó trükkökkel próbálja meg elkendőzni a földmutyikat, de ma is kiderült, hogy a kormány Fidesz-földekként kezeli az állami földeket.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 10 szavazatból)
Lázár bácsikája is sokat nyert az állami földeken, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Mik ki nem derülnek?
    Lázár felhasználná a kapcsolatait? Ki mer ilyet állítani?
    Hát a trafiknál is meggyanúsították, most kezdik a földdel?
    A húsiparnál is kavart egy kevésként, még majd kiderül hogy a takarék mutyiban is benne van!
    Mennyi rosszindulatú ember!!!
    Klasszikust csak szó szerint: mindenki annyit ér, amennyije van neki, amennyit szerzett.
    Százados úr!
    Tartóztassa le, hivatallal való visszaélés miatt, és ezek után befolyással üzérkedés bűnténye miatt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  2. Ezek a tolvaj hazaárulók úgy lopják el a magyar földet, hogy a minisztérium ki se adja az új bérlők listáját, úgy kell kiperelni belőlük. Így derült ki az is, hogy simicska is 59-szer nyert pályázatot, most kiderül, hogy lézer rokona is 27-szer nyert. Véletlenül ennyiszer nem lehet nyerni.
    http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/59-allami-foldterulet-simicska-cegeinek-2215441
    És ez csak 2013 áprilisáig szóló lista, azóta ki tudja mennyit raboltak még el.
    A magyar föld nem eladó!
    Emlékszik még erre valaki?
    Nem eladó, nem hát, csak ellopható a fidesznyik bűnszervezet által!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  3. Lazar a masodik legaljasabb, leggatlastalanabb magyar politikus Orban utan !!!!
    O sem dolgozott meg soha mint ORBAN VIKTOR. Erdekes mi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  4. http://www.168ora.hu/itthon/237-milliot-kapott-navracsicsektol-volt-fidelitas-alvezer-alapitvanya-122465.html
    -
    Jut itt mindenkinek mindenből, akinek a hosszú nyelve jó helyre szorult – beszélni így nem tud, csak bólogatni, gondolkodnia sem kell, hisz úgy sem lát ki, csak a pénzt számolja!
    A hozzászólások is tanulságosak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Mint az eszüket vesztettek, harácsolnak – míg bele nem fulladnak, mindent visznek, ami a kezük ügyébe kerül, tényleg olyanok már, mint az elszabadult hajóágyúk! Utolsókat rúgják, de még markolnak….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. Leo Klein

    Aki dolgozik az nem ér rá pénzt keresni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. http://nol.hu/gazdasag/bovitett_a_mercedes__romaniaban
    -
    Na, majd a keleti nyitás!
    Ja, úgy néz ki a németek is ezt teszik – nyugaton mindenki bennünket utánoz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. A jogállam helyreállítása az azt is jelenti ,hogy ezek a bűnözők mennek a börtönbe a lopott holmi meg visszajár a jogos tulajdonosának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Hoppál Péter, a hivatásos hazudozó 2014. január 11. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos