Ronai and Ronai
AMERIKAI

Beérett a bankellenes hangulatkeltés gyümölcse 2014. január 13. hétfő 22:06 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(52)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Beérett a bankellenes hangulatkeltés gyümölcse

Budapest – Két bankfiókot kis berobbantott hétfőn hajnalban egy egyelőre ismeretlen tettes. A merénylet nyilván összefüggésben van a devizahitelesek mindmáig megoldatlan helyzetével, azzal, hogy a kormány a valódi megoldások helyett hangulatot keltett a bankok ellen. Rogán Antal mindenkit megnyugtatott, hogy a rendőrség ura a helyzetnek, mire, mint egy Rejtő-regényben, kitört a pánik. A tettest majd nyilván megkapják, az igazi bűnösök azonban mint mindig, ezúttal is megússzák.

A köztévé műsorvezetője reggel még idétlenül viccelődött, Gulyás István első megközelítésben azzal kommentálta a robbantást, hogy reméli, nem valami morcos devizahiteles követte elé. Pedig, de.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a rendőrség a helyzet magaslatán van a budapesti Lehel utcai bankfiókoknál történt robbantás ügyében. Rogán Antal élő műsorban nyugtatott meg mindenkit.

Rogán Antal hétfő este a Hír TV Magyarország élőben című műsorában hangsúlyozta: az elmúlt három évben a rendőrök gyakorlatilag minden súlyosabb bűncselekményt felderítettek alig egy hónap alatt. “Itt is azt kell tőlük elvárni, hogy minél hatékonyabban és minél gyorsabban dolgozzanak” – mondta.

A baloldali ellenzéktől erős visszafogottságot kért az ügyben, mivel a 2010 előtti kormány idején például a romagyilkosságok elkövetőit hosszú ideig nem tudták elfogni.

A frakcióvezető azt is mondta: ha valaki azt gondolja, hogy a devizahitelesek ügyét előre lehet mozdítani így, robbantással, az súlyosan téved, az ilyen politikai módszereket pedig a leghatározottabban vissza kell utasítani. Rámutatott ugyanakkor, hogy a robbantás okairól egyelőre nem tudni, hiszen lehet, hogy egyszerűen egy “félresikerült bankrablásról” van szó.

Mint ismeretes, Budapesten, a XIII. kerületi Lehel utcában hétfő hajnalban egy robbantás miatt több bankfiók megrongálódott. A rendőrségi helyszínelés még este is tartott. Az okokról egyelőre sok a találgatás: egy szakértő szerint akár üzenetértékű is lehet a helyszínválasztás, de az is felmerült, hogy a robbantás célja csupán pénzszerzés volt.

A bűncselekménnyel kapcsolatban több párt is megszólalt. Az MSZP közleményében arról írt, hogy a hétköznapi emberek egyre kevésbé érzik biztonságban magukat, és a kétharmados Orbán-kormány rend helyett hétről hétre romló közbiztonságot hagy hátra.

Dorosz Dávid, az Együtt-PM színeiben politizáló független képviselő arra kérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a rendőrség a lehető leggyorsabban és legszakszerűbben vizsgálja ki a robbantás ügyét, majd tájékoztassa a nyilvánosságot. Szerinte egyébként a kormány közbiztonsági politikája megbukott, és a belügyminiszter közlésével ellentétben a rendőrség sem erősödött meg.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (27 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +31 ( 43 szavazatból)
Beérett a bankellenes hangulatkeltés gyümölcse, 4.2 out of 5 based on 27 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(52)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

52 Reader’s Comments

  1. http://nepszava.hu/cikk/1008198-bankrobbantas—szandekosan-rossz-minosegu-korozesi-kepeket-tettek-kozze
    -
    Kéthétsándor a helyzet magaslatán vagy nem!
    Rendőrség, TEK – nem emberélet ellen irányult a robbantás.
    Az sms mikor jön?
    És még minden felelős a helyén van és hülyeségeket nyilatkozik és vannak, akik szerint ez jól van, ez így helyes!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Tisztelt szerkesztőség!
    Álláspontom szerint a robbantások vagy politikai indíttatásúak, vagy banki haszonszerzésre vezethetők vissza. A banki haszonszerzés is kétoldalú lehet: vagy a devizahitelesek elleni félelem-gyűlölet keltés a cél, vagy tisztán biztosítási csalás.
    Egy ilyen professzionálisan megtervezett bűncselekmény nem lehet ennyire eredménytelen, ha nem a fenti két szándék az indíték!
    menyus

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

MTI: éjjel, nappal, minden hullámhosszon 2014. április 6. vasárnap

Rogán ezúttal egy vidéki házat talált 2014. április 4. péntek

Minden nap tovább gyarapodik Rogán vagyona 2014. április 3. csütörtök

Rogánék 200 milliós ingatlanvagyona 2014. március 29. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos