Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az Együtt-PM ellenállókat keres 2014. január 3. péntek 7:06 | AN

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az Együtt-PM ellenállókat keres

Budapest – Az Együtt-PM közleménye szerint “nem a megszállásnak, hanem az ellenállásnak kell emlékművet állítani”, az ellenállókra, a hősökre és az áldozatokra kell emlékezni – olvasható a Szabadság térre tervezett, a német megszállásnak emléket állító tervvel kapcsolatos nyilatkozatukban. Juhász Péter az Együtt-PM társelnöke szerint fel kell függeszteni a projektet, és “a megemlékezés tartalmának, módjának és helyének kiválasztásába pedig vonják be a történész szakma és a civilek képviselőit is”. Ennek a párnak esze soha nem volt, de ami volt, már az is régen elment.

Nagy bajba kerül az Együtt-PM nevű gittegylet, ha a német megszállás ellenállóinak kell emlékművet állítania. Nem lesz könnyű ellenállót találnia, a németek ugyanis minden ellenállás nélkül, Horthyval paktumot kötve vonultak be Magyarországra, mint szövetségesek. Egyetlen lövés nem dördült el. Horthy kormányzó a helyén maradt, a közigazgatás a magyar kormány utastásainak megfelelően dolgozott, leginkább azzal volt elfoglalva, hogy hőn szeretett zsidó honfitársait “megvédje:” haláltáborokba deportálja, még mielőtt az oroszok elérik Magyarországot és megmentik a zsidókat.

Juhász nem tudja, mit beszél, amikor az ellenállóknak akar emlékművet állítani. Éppen arra kellene felhívnia a figyelmet, hogy az a Horthy-rendszer, amelynek 21. századi reinkarnációjában él, a nácik szövetségese volt, mindenben kiszolgálta az igényeiket, és amikor azok megszállták az országot, akkor annak is legitimitást adtak. A parlament működött, Horthy a helyén maradt, az önrendelkezést gyakorolta. Horthynak és rendszerének közös a felelőssége Hitlerrel. Erre kellene felhívni a figyelmet, nem arról beszélni, mintha a magyar nép vagy a jobboldali keresztény-nemzeti magyar kormány bármiféle ellenállást is tanúsított volna. A fasiszta Orbán kormány így akarja szépíteni a múltat, az idióta ellenzéke pedig amúgy.

Juhásznak fogalma sincs arról az országról, amelyikben él, amikor a történészek bevonását sürgeti ahhoz, hogy ez az emlékmű milyen tartalmú legyen. Melyik történészek bevonására gondolt: azokra, akiket az Orbán-rendszer lecserélt, kirúgott, nyugdíjazott, hazaárulónak bélyegzett, mert a szakmai tisztességükhöz ragaszkodtak, vagy azokra, akik aljas módon kiszolgálják a rendszer ideológiai igényeit és meghamisítják a történelmet? Esetleg magára a “Veritas” Intézet nevű hazugsággyárra? Ezt az emlékművet nem felfüggeszteni kell, hanem a gondolatát is elfelejteni. Nincs mire emlékezni, hacsak nem a nácikkal való kollaborációra nem. Ez a magyar történelem legdicstelenebb korszaka, a felelősség elhárítása pedig a németekre, a magyar történelem legnagyobb hamisítása, és újabb tragédiák előidézője. Emlékezni azokra kellene, akiket elhurcoltak, a magyar csendőrök deportáltak, de rájuk nem azoknak kellene emlékezni, akik a gyilkosaik szellemi örökösei, és a gyilkosok szobrait avatják.

Ez az Együtt-PM nevű párt eddig is bizonyította, hogy vezetőinek annyi esze sincs, mint egy kapirgáló tyúknak, fogalma nincs a valóságról, a múltról, a jelenről és a jövőről. Kártékony képződménye a magyar közéletnek, amely Bajnai Gordon korábbi elfogadottságára épült, amely már messze illant. Bajnai Gordon pályát tévesztett, tökéletesen alkalmatlan arra, amire vállalkozott, minden eddigi politikai próbálkozása csőd, kudarc, bukás és káros volt. Vissza kellene vomulnia a politikától, amelyhez nem ért, és ettől a sok ártalmas karrieristától, mint Juhász, Szigetvári, stb. meg kellene óvnia az országot. Oszolj!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (43 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +56 ( 66 szavazatból)
Az Együtt-PM ellenállókat keres, 4.7 out of 5 based on 43 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. Csacsicska Tamás

    Én egyszerűen nem értem, hogy az összes ismert politikai pártban kizárólag kontraszelektáltak vannak? Kövér osztogat valamilyen tablettát a Parlamentben, ami hatással van ezekre? Esetleg a Coca Cola-t, vagy a pusztamérgesi kadarkát mérgezik valamivel a büfében?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (35 szavazatból)
  2. Tökéletesen egyet értek a leírtakkal. Kárára vannak az országnak azzal, hogy megtévesztik az embereket. Bajnainak, ha lenne benne felelősség érzet és nem idomult volna sajnos ilyen gyorsan és ilyen alaposan az őt körülvevő emberekhez, már rég fel kellett volna állnia és azt mondani, hogy ezzel nem vállal közösséget. Ha ezt megtenné, magától széthullana ez a tökéletlen társaság. Az, hogy ezt nem tette meg eddig, bizonyítja tökéletes alkalmatlanságát a maga által remélt szerepre.
    A másik alkalmatlan galeri az MSZP.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (38 szavazatból)
  3. Aki fasiszta azt minimum BOJKOTTalni tisztesseges, nem pedig targyalni/alkudozni vele !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (25 szavazatból)
  4. Ragályos az unortodoxia nevű betegség!
    Juhász megfertőződött, karanténba vele!
    Csakúgy mint a kormánnyal!
    Ezek azzal villognak, amit mélyen szégyellniük kellene!
    Nagyon úgy néz ki hogy a cél, Magyarország totális megsemmisítése, háború nélkül!
    Ezen munkálkodik a kormány, és a szégyenletes ellenzéke is!
    Ezért nem áldja meg Isten a magyart, és ezért nem nyújt feléje védő kart.
    Ezért kell még vagy két emberöltőig lehajtott fejjel járnunk….
    A józan ész távozott az országból…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (30 szavazatból)
  5. Együtt-PM és az MSZP két egymáshoz illő féleszű társaság. Kár, hogy minkettőjük eszének a józanabbik fele ment el, így egymást hülyítik, és nem kiegészítik.
    Ha Juhásznak legalább annyi esze volna, hogy megnézze levéltárban, vagy valamelyik könyvtárban, hogy kik voltak az “ellenállók”, hamar rátalálna a Magyar Partizánszövetség nevű hazug gittegyletre. Ez a barom azoknak akar szobrot állítani? Hát ez lesujtó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  6. Védeni semmi esetre sem akarom Viktort, de ha az ő elme állapotát firtatjuk (jogosan) akkor ennek a kenderbe fürdő idiótának sem ártana megvizsgálni, mert a “mariska” el vette már az eszét, (és most nem egy szerelmi szálról írok)
    Ez a drogos k@cs@g óriási károkat okoz a baloldalnak, és szerintem nyerésük esetén, valamilyen fontos pozíció betöltésén is erősen gondolkodik.
    NA NE MÁR!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  7. Azért voltak itt (ha nagyon kevesen is) ellenállók. Ságvári Endrét például a rendszerváltás utáni hálás utókor leterroristázta, mindezt a magukat bal oldalinak mondott pártok bólogatása közepette. Kerületünkben a róla elnevezett utcát a soviniszta cserkésszé züllése előtt jobb napokat megélt Sinkovits Imréről nevezték el. A dilemma persze érdekes, hiszen ellenállóinkból kommunista hősöket is faragott egy másik utókor. Az igazság az, hogy nem kerülne sok erőfeszítésbe tisztázni a történelmet és a helyiértékén kezelni a korszak elenyészően kevés, valóban hősnek nevezhető figuráját, de vagdalkozni még ennél is könnyebb, vagy hogya történelem tudomány művelőinek szempontját is belevegyem: kifizetődőbb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  8. Horthy vagy egyetértett a megszállással, vagy személyében zsarolták, vagy pusztán tehetetlen volt, mindegy: A Horthy-rendszer egész addigi történetéből, ideológiájából következett, hogy a Wermacht szövetségesként érkezett a Magyar Királyság területére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  9. bumburi 2014. január 3. péntek 10:19

    “A józan ész távozott az országból…”.
    .
    ??? … vót valamikor?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  10. oldster
    Háát, visszatekintve, nem igazán…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. a milla elsö rendezvényeire spontán jelentös tömeg gyült össze, amiböl egy erös ellenzék nöhetett volna ki. a frakciózás, a civilezés, a pártok kitiltása, a fidesszel való sunyi összejátszás, a gyurcsányfóbia apránként felszámolta orbán ellenzékét. juhász nevéhez ennyi köthetö. zavaros fejü, politikai pályára alkalmatlan fickó. összehozott 3 év alatt egy színtelen, szagtalan, az eredetileg legyözni kívánt ellenféllel kollaboráló pártot hozzá hasonló képességü “prominensekkel”. becsaptak, késöbb elbizonytalanítottak pár százezer balodalit és tönkretették az ellenzéket, ami jelentös részben az “együtt-pm”-nek köszönhetöen ma nem létezik. örülhet és reménykedhet orbán. juhásznak zsíros falat jár a “választások” után. sokat tett a fideszért. csakúgy mint bajnai és mesterházy.
    pedig orbán kormányzása egy igazi aranybánya lehetne egy valódi ellenzéknek. naponta követnek el lepzetlenül bünöket, vagy csak szarvashibákat. töredékéböl választást nyer egy normál ellenzék. de nem magyarországon, ahol ez a fogalom nem létezik. ez is egy hungarikum.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  12. Igen, azért az pontatlanság a cikkírótól, hogy nem volt egy ellenálló sem. A kivanka által már említett Ságvári Endre mellett feltétlenül emlékezni kell Bajcsy-Zsilinszky Endrére is. Ha már ellenállókat keresnek, Juhász és Bajnai beszélhetne róluk, akár szobrot/emlékművet is állíthatnának nekik. Persze ez csak képzelgés őket és a jelenlegi helyzetet ismerve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  13. Az Antall kormány idején kitüntették Özvegy Horthy Istvánnét, mint ellenállót! Szobrot neki! Kész röhej az egész! Talán helyesebb lenne ha elkészülne az ” ismeretlen ellenálló ” szobra

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  14. Magyarországon már nem lehet Ságvári utca! Kötelezték a önkormányzatokat, hogy tüntessék el a Ságvári utcanévtáblákat és változtassák másra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Hofi Géza: http://www.youtube.com/watch?v=ku_TqWuGd_s

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Ellenállók igenis voltak, sajnos nagyon kevesen. Annál inkább tisztelni kellene az emléküket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  17. http://hangtar.radio.hu/share-1-20131226_150412#!#2013-12-26

    Ennyi!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. A fanyalgóknak !
    *
    Igenis volt ellenállás. Lehet hogy nem volt oly hatalmas, mint a SzU-ban, vagy pl.Lengyelországban, v. Franciaországban, de volt…
    1942. március 15-én a KMP szervezésében hatalmas háború ellenes tüntetés volt a Petőfi szobornál, ahová a rendőrség nagy erőkkel kivonulva ezreket tartóztatott le, mejd ezen letartóztatottaknak a nagy részét a bíróságog gyors ítélkezéssel több éves börtön és fegyházbüntetésre ítélte. Amikor meg kiszabadultak, mehettek munkaszolgálatra… Sokan ezek közül már vissza sem jöhettek Szóval, ha kevesen is lettek, az egyrészt ennek a 42-es nagy letartóztatási hullámnak, és a munkaszolgálatosok valamint bevonultatottak nagy számának volt köszönhető.
    *
    Ezen kívül az ostrom idején alakult meg a Budai Önkéntes Ezred, amely 2540 fős létszámával szembeszállva a német-magyar fasiszta haderővel mintegy 600-650 hősi halált halt katonáját vesztette el ezekben a harcokban.
    *
    Ahhoz képest, hogy a budapesten rekedt náci haderő 80ezer főre tehető, ez a létszám nem is olyan kicsi.
    *
    Sajnos ezzel kapcsolatban különösen az uttóbbi két évtizedben kialakult egy szándékosan szított gúnyoros propaganda, amelyhez Hofi korábbi paródiája nem kis mértékben hozzájárult kedvezve ezzel a mai jobboldali és mélyen fasiszta bagázsnak, akik mint látható bizony megtalálják a számításukat ebben a kételkedő, sőt az ellenállás tényét tagadó, sunyi hangulatkeltésben is…
    *
    Egy biztos, a fenti tények azok tények, és ha másért nem is, de legalább az ellenállás hősi halottai nevében kikérem magamnak az itt fent tapasztalt kétkedő állításokat !
    *
    KB

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  19. Ui
    KMP: a betitot Kommunisták Magyarorzági Pártja Békepárt néven próbált érvényesülni a legális oldalon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  20. Korrekt írás az ellenállásról, ami csak nyomokban volt fellelhető.
    http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=36176&pIdx=2

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. emofree
    2014. január 3. péntek
    15:22
    “Ellenállók igenis voltak, sajnos nagyon kevesen.”
    Persze, csak az a bajuk ezzel, hogy annak a kevés ellenállónak cca. 90%-a az akkori kommunista párt tagja volt. Ebből is látszik, hogy Juhász úrnak megártott a kender. Olyan ő, mint az a sámán, aki a Parlamentben körbe ugrálta a koronát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. KORDON BLUED
    2014. január 3. péntek
    17:03
    Kösz a felsorolásért. Valahol itt az igazság. Az esztelen háború ellen azok a kommunisták harcoltak, akiket a mai, az országot a háborúba kergető jobboldal restaurációján fáradozó, mindent újra játszani akaró konzervatív jobboldal tisztelet helyett kirekeszt a nemzetből. A nyilasokat persze nem. Sőt, megállás nélkül ezekre az emberekre szórnak mindenféle gyalázatos rágalmakat. Ezek az emberek nem azonosíthatók a Moszkvából ideküldött sztálinista elvtársakkal. Nyugat Európában az ottani ellenállási mozgalmakban harcoló kommunisták megbecsülésben részesültek és a demokratikus pártok befogadták őket, parlamenti pártokká váltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  23. Ja és még annyit, hogy az mszp-nek ezt tudni kéne és ki kéne állni a vállalható múltért, de ők nem akarnak tudni sem erről az örökségről. Akkor ki a jó francot képviselnek úgy mégis?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  24. bruckenbacker kapitány

    Pont úgy asszisztált a német bevonuláshoz Horthy és a magyar közigazgatás, mint Orbán fasiszta hatalomátvételéhez..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  25. Emléművet egy hősnek is érdemes állítani.
    A baj az, ha az erkölcsileg nulla Fidesz bárkinek is állít!
    A baj az, ha valaki még tanácsot is ad hozzá a nevünkben és legitimálja őket. A baj az, hogy az MSZP és az Együtt PM már jó ideje ezt teszi. Azt mondják, hogy a társadalommal szeretnének kiegyezni, de eddig csak a Fidesszel sikerült. Ebben igaza van a cikk írójának: Oszolj!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  26. emofree !
    *
    Köszönöm a mellékletet, amely alpjába véve aláhúzza az általam közölteket.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. *
    Ha valaki “csak” tagja is volt az illegális – azaz a betiltott – Kommunisták Magyarországi Pártjának, az az életét kockáztatta. Jobb esetben pár év börtön járt neki. Ezek persze nem csak úgy a levegőbe “hősködtek”, mert tapasztalatból tudták, hogy Horthy-magyarország nem kecmecel, nem viccel… Amire nemcsak a fehérterror többezer véres áldozata, de a Horthyrendszer által elkövetett Biatorbágyi merénylettel 1931-ben kiprovokált [ a magyar Reistag-perek] statáriális bíráskodás tapasztalatai is megtanították őket. Mindez persze alapvetően az MKP betiltását célozta, de az 1932-ben elkövetett kivégzések [lásd pl.: az ártatlan Sallai Imre és Fürst Sándor] végső soron a lakosság megfélemlítésére legalább annyira bazíroztak… (ld. József Attila témába vágó versei).
    *
    Megjegyezném, hogy a “rendszerváltás vívmánya” volt többek között az e mártírokról elnevezett utcák nevének sürgős megváltoztatása is, mely álságos politikai manőver, a ballib szem-lesütött hallgatása mellett, jeladás volt a jobboldal számára, hogy viszonylag türelmes és lassú munkával, előbb vagy utóbb, de elérhetik a mérleg serpenyő átbillentését a legalsóbb – akár a mai – immár szélsöjobboldali végletekig…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. “Az Együtt-PM ellenállókat keres ”
    Javaslom az EPM-nek, hogy ezt a kérdést halassza tavaszra és akkor majd nézzen körül a hajléktalanok közt, ki maradt életben ezen a télen? Amúgy meg nagy demagóg barmok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Bajnai Kordon 2014. április 6. vasárnap

MTI: éjjel, nappal, minden hullámhosszon 2014. április 6. vasárnap

Minden nap tovább gyarapodik Rogán vagyona 2014. április 3. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos