Ronai and Ronai
AMERIKAI

Aggasztóan alacsony színvonalon hazudik az MTI 2014. január 28. kedd 13:08 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Aggasztóan alacsony színvonalon hazudik az MTI

Budapest – A hvg.hu portálé az érdem, ők fedezték fel a legújabb, ezúttal korábbiaknál is kínosabb hazugságot. Ugyanazt a hírt fél óra különbséggel, kétféle címmel adta az MTI. Ismerve a hírszerkesztési elveiket, nem véletlenül. 12.30-kor még aggasztóan alacsonynak írták a magyar gazdaság növekedését, ám 12.56-kor mindez már úgy hangzott: Magyarországon beindult a gazdasági növekedés.

Ami a lényeg: a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) lesújtó képet festett a magyar gazdaságról. Olyannyira brutálisat, hogy azt Orbán Viktor és Varga Mihály nem tennék ki az ablakba.

Itt következik a hír, döntse el mindenki, mi az igazság.

Aggasztóan alacsonynak nevezte a magyar gazdaság növekedési potenciálját hétfőn a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD). A csoport legfrissebb előrejelzésében változatlanul hagyta novemberi becslését, amely szerint idén 2 százalékkal, 2015-ben 1,7 százalékkal nő a magyar hazai össztermék (GDP).

Továbbra is gyenge a növekedési potenciál Magyarországon. “Az alacsony beruházási ráta, az alacsony iskolai végzettségűek körében gyenge foglalkoztatottság, valamint a munkaerő-piaci és a termékpiaci hiányosságok miatt elengedhetetlenek további strukturális reformok” – ezt állapította meg az OECD a magyar gazdaság helyzetével foglalkozó, 116 oldalas tanulmányában.

Az összeállítás szerint jelentősen javult Magyarország helyzete, ami a nemzetközi kötvénypiacokra való kijutást illeti, de továbbra is magas a külföldi devizában való eladósodottság, ami miatt az ország gazdasága továbbra is sebezhető.

A Magyar Nemzeti Bank által elindított Növekedési Hitelprogram iránt erős a kereslet, de egyelőre nem lehet tudni, hogy ez új hitelek felvételét jelenti vagy a meglévő hitelek kiváltását. A hitelezést továbbra is hátráltatja a bankok rossz jövedelmezősége és a nem teljesítő hitelek magas aránya.

Az elmúlt években bevezetett számos különadóval sikerült a GDP 3 százaléka alatt tartani a költségvetési hiányt, de ez kikezdte “az adórendszer kiszámíthatóságát és egyszerűségét”.

A szervezet megjegyezte, a verseny növelése és a (megfelelő) üzleti környezet kulcsfontosságú a befektetések és a termelékenység növelése érdekében. Ami az üzleti környezetet illeti, továbbra is nagyok az adminisztratív terhek, és romlott a szabályozás stabilitása, részben az elégtelen egyeztetés, és a gyenge hatásvizsgálati mechanizmusok miatt. A versenyképességet rontja a fokozott állami beavatkozás.

A foglalkoztatás növelésének akadálya a munkavállalók alacsony mobilitása. Ahhoz, hogy ezt növelni lehessen, csökkenteni kellene a lakástulajdon szerzésének ösztönzését, és bátorítani a bérlakáspiac bővülését. Az alacsony iskolai végzettségűek száma jócskán meghaladja a munkaerő-piaci igényeket, és ez különösen igaz a hátrányos helyzetű régiókra. A közmunkaprogram növelte a foglalkoztatást, de rossz a hatásfoka, ami a munkanélkülieknek a rendszeres munka világába való visszavezetését illeti.

Az OECD javasolta többek között, hogy fokozatosan csökkentsék a különadókat, ehelyett hagyatkozzanak olyan, növekedés- és környezetbarát forrásokra, mint az ingatlanadó és az energiafogyasztás adója. Tegyenek olyan lépéseket, amelyekkel egyértelműen csökkenő pályára állíthatják az államadósságot, szélesítsék a költségvetési tanács hatáskörét, ugyanakkor vizsgálják felül a testületnek a költségvetési törvény elfogadásával kapcsolatos vétójogát.

Javítani kell a szabályozás minőségét és stabilitását, ennek érdekében be kellene vezetni a kötelező egyeztetést és növelni a hatásvizsgálatok minőségét. Magyarországnak el kellene indulnia abba az irányba, hogy piaci alapon állapítsák meg az áram és a gáz árát. Le kellene mondani arról, hogy az inflációt és a termelékenység növekedését meghaladó mértékben emeljék a minimálbért, “sőt fontolóra kellene venni az átmeneti időre való befagyasztását”.

Az oktatási rendszerben csökkenteni kell az egyenlőtlenséget azzal, hogy több forrást biztosítanak a hátrányos helyzetű iskoláknak, fellépnek az iskolai szegregáció ellen, és segítik a hátrányos helyzetű tanulók részvételét a felsőoktatásban.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (29 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +36 ( 42 szavazatból)
Aggasztóan alacsony színvonalon hazudik az MTI, 4.5 out of 5 based on 29 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

31 Reader’s Comments

  1. Magyarul: nagy aktivitást mutattatok a semmittevésben, és a maszatolásban, de érdemi előrelépés nem történt,sőt visszaléptetek párat, az emútnyócévhez viszonyítva..
    Az MTI meg addig sminkeli ezt a hírt, amíg dicséretté nem válik, mert a hülye fideszeseknek mindegy hogy romlanak az ország mutatói, Matolcsy megmondta, hogy a negatív növekedés is növekedés.
    Jó lenne ha lenne pár becsületes ember az MTI-ben, és fellépne az ilyen hírhamisítások ellen.
    Mit is beszélek, ezek nem csak a bútorokat cserélték le, de a régi személyzet is le lett cserélve!
    Mindig elfelejtem, hogy nem baj ha esze nincs egy szem sem, csak hithű fideszes legyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (42 szavazatból)
  2. lovastengerész

    Az államadósság is egyre nő pedig a Fidesz szikla szilárd Alaptörvénybe bele van írva ,hogy nem nőhet mert ha mégis nő akkor a miniszterelnököt szabadságvesztésre kell ítélni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (42 szavazatból)
  3. Amit a vezír velük tett, így az ő elvét követik, a 8-10 évesek szintjén kommunikálnak, hisz nem adhatnak mást, csak mi lényegük!
    Ennyit várnak el tőlük, ennek meg is felelnek, oszt jó napot!-
    -
    A ferdítések, az elhallgatások teszik azt, hogy az ország gondolkodó fele inkább nem foglalkozik a politikával – amit érez a bőrén, abból ítél.
    De csak a gondolkodók, mint írtam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  4. Mégis mit várunk azoktól, akiknek az értelmezési szintje odáig terjed, hogy a negatív növekedést is növekedésnek állítja be.
    .
    És mégis mit várunk azoktól az emberektől akik ezt el is hiszik? (mert hinni akarják)
    .

    Ha megvan a végeredmény, akkor a megelőző tartalmat kell addig variálni amíg igaznak látszik az egyenlet.
    .

    (a valósághoz itt már régen nincs köze semminek).
    Látszatország, látszatkormány, látszatellenzék és látszat-lelkesedés, ez az egész együtt a mi kis látszatdemokráciánk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  5. http://nol.hu/gazdasag/szijjarto_a_tizezer_marharol
    -
    Keleti nyitás, A4mutyipeti már nem foglalkozik az üzemanyagárakkal, most mindenféle jó üzleteket köt Azerbaltanisztánnal, dől a lé, valakinek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  6. Mi van az ELTE-én a fizetésekkel csutiparaszt????????????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  7. Január 20.-a óta nem ettem!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  8. Már csak annak a dicshimnusznak hiszek, amelyet magam hazudok.

    /W. Churchill utan szabadon/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  9. Nálam simán ez a nap híre. :DDD

    A ‘80-as évek akármelyik hírszerkesztőjében több gerinc volt, mint ezekben. De még komplett idióták is, most már az is tudja, mi megy a Viktoriánus MTI-nél, aki eddig azt se tudta, mi az. Mint az a hülye, gerinctelen “1990-óta jobboldali újságíró vagyok!” Bencsik, aki kicenzúrázta Puzsért, hogy utána vagy 100-szor annyian olvassák a véleményét a Kedves Betegről, mintha csak úgy kommentár nélkül lehozza a szaros lapjában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  10. Csúsznak a fizetések az ELTÉ-n? Tudsz erről linkelni valamit?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  11. Ott dolgozom,és 20.-án kellett volna kapni fizetést!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  12. Az üres pénztárcámat tudom csak belinkelni,érdekel!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  13. Fel kell hívni a Bibó kollégiumot,az Eötvös kollégiumot,és még egy párat,és érdeklődni,hogy kaptak-e fizetést a portások!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  14. Ha ismernétek Gazsó L. Ferit, akkor nem csodálkoznátok ezen. Nála nagyobb hír-hamisító már a Kossuth adón sem volt. Orbán belének végéből lóg ki………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  15. Gazsó L., az Esti hírlapos? Hát igen, az EH nagyon ütős, szeriőz újságírást produkált mindig is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. A fidesznek “vérébe” van a hazugság, a valóság elferdítése ajánlom az ATV CSAT 2013.nov. 28 adást Bencsik nyilatkozatát a 2006-os Gyurcsány öszödi beszédével kapcsolatban. Ezt kellene választási kampányként bejátszani óránként a fidesz biztos bukását jelentené.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  17. engem ez a kettős hír arra emlékeztet, mikor a kínai büfében a hús eredetére történő érdeklődésre mackát mondanak, majd a rákérdezéskor cirke lesz belőle

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. Hisz megmondta a fideSS-es is, hoy a negatív növekedés is mövekedés, ehhez tartják magukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. bocs, növekedés

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. breaking news a jereváni MTI-ben 12:30-kor:
    tegnap Moszkvában 20 db Mercédes-t osztottak ki
    .
    a jereváni MTI helyreigazítása 12:56-kor:
    a hír igaz pár apró módosítással: nem Moszkvában hanem Leningrádban, nem 20-at hanem 2-t, nem Mercedest hanem Moszkvicsot, és nem kiosztottak hanem kifosztottak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  21. A címhez: ha magas színvonalon hazudna, nem aggódnánk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. http://nepszava.hu/cikk/1009226-felmentette-szilvasy-gyorgyot-a-birosag
    -
    Készül hozzá a magyarázat, utána majd megjelenik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. http://nepszava.hu/cikk/1009246-ongyilkos-lett-a-novemberben-eltunt-volt-iskolaigazgato
    -
    Szegény!
    Nehéz a sorsuk most a pedagógusoknak: a gyerekanyag és a tananyag és az elvárások, a tesztek – idegölő lehet, megfelelni a nem ismert követelményeknek, most a nyelv a fontos….
    Tesztelik őket, vizsgáztatják őket, úgy néz ki Tiszteltbíróságné mindent teljesít, mert ő stabilan a helyén van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. http://nepszava.hu/cikk/1009203-orban-es-pinter-szerint-is-rend-van
    -
    Nem tudom, hol élnek….és főleg minek nézik a hallgatóságukat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. http://nepszava.hu/cikk/1009263-verekedes-es-loves-a-rozsadombon
    -
    Ehhez még egy trafik rablás is történt a fővárosban.
    Van itt rend!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. http://www.168ora.hu/itthon/klik-botrany-torvenytelensegek-sorozatarol-beszel-ellenzek-123158.html
    -
    Ej, ha ezt az előzőek követték volna el…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. http://www.hir24.hu/belfold/2014/01/28/rovasirassal-buntettek-gyerekeket-egy-pecsi-iskolaban/
    -
    Rovásírás, mely maga a büntetés – tán ez a tanár trafikos akar lenni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. A LEX-ek LEX-e Szász Károly

    http://www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20140128-mindenki-lapit-miert-lett-ilyen-jo-szasz-karolynak.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. http://www.stop.hu/belfold/otvenezer-diploma-log-a-levegoben/1212271/
    -
    Nem kellene ezt megbeszélni – hány évig tanultak a diplomáért és most engedik veszni egy nyelvvizsga miatt a munkájuk gyümölcsét?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. http://fn.hir24.hu/penzugy/2014/01/29/beszakadt-a-forint-306-felett-az-euro/#a3
    -
    A negatív növekedés is növekedés, unortodox segítség a devizásoknak – és még meg sem szólaltak meg kontárék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Én is Matolcsytól eredeztettem, de Dancsó József mondta ezt az okosságot.
    http://hvg.hu/itthon/20120912_A_negativ_novekedes_is_novekedes__megszol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Rekordmagasságban az államadósság 2013. december 22. vasárnap

Újabb rezsikamun dolgozik a Fidesz 2013. december 14. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos