Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az Erste Bank már az Orbán utáni időkre gyúr 2014. január 24. péntek 3:11 Forrás: AN

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az Erste Bank már az Orbán utáni időkre gyúr

Budapest – Bár nemrégiben Matolcsy György azt a reményét közölte a sajtóval, hogy hamarosan akár négy külföldi bank is távozhat Magyarországról, úgy tűnik, az MNB elnökének erre még egy ideig várnia kell. A forint ugyan szokás szerint esett a jegybank elnökének bejelentésére, s ettől a segítségre váró devizahitelesek kinyújtott kezétől még a mostaninál is messzebbre került a mentőöv, de fő, hogy Matolcsy megint jól érezte magát.

Nem adják el a Raiffeisen bankot sem, pedig már ezt is milyen szépen kiagyalta a kormány kommunikációja. Még azt is tudni vélték, hogy egy forintért árulják a bank magyarországi portfólióját, ám mint kiderült, csupán hiú ábránd volt, hogy a pénzintézet ilyen olcsón megszerezhető. Most az Erste bank intett be Orbán Viktornak és kormányának.

Andreas Treichl, az Erste vezérigazgatója egy román lapnak nyilatkozva azt mondta, hogy nem terveznek kivonulni Magyarországról. Ők ugyanis már akkor Magyarországon voltak, amikor Orbán Viktor még nem, és akkor is itt lesznek, amikor ő már nem. Szerinte nem jó út az, hogy elzavarják a fiatalokat és a befektetőket, akiket csak a politikusok hozhatnának vissza, ám ez nacionalizmussal nem fog sikerülni.

Treich a Financiar román lap angol nyelvű kiadásában úgy nyilatkozott: a mostani helyzet nem csak nekünk fájdalmas, hanem az országnak is rossz, de túl fogjuk élni.

A bankár szerint butaság lenne lyukat fúrni az Erste-csoport térképére azzal, hogy kivonulnak Magyarországról, ugyanis ők már a 19. században jelen voltak Magyarországon.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +26 ( 28 szavazatból)
Az Erste Bank már az Orbán utáni időkre gyúr, 5.0 out of 5 based on 20 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. Amikor a bankok és az üzletemberek támadásba lendülnek akkor Orbánnak már esélye sincs mert ez az a pont ahol a TEK már nem védi meg, sőt ők is magasabb költségvetést nyújtanak be. Ha pedig kifogy a pénz akkor már a TEK sem fog mellé állni, nem olcsó gyerekek ők.
    .
    Undorító a hogyan ez a borzalmas pöttöm fickó visszakúszott a hatalomba annyi vereség után és még van ereje roncsolni. De nem csak az ő elmebeteg ámokfutása ragályos, hanem Andreas Treichl megjegyzése is. Ha követőkre talál akkor a magasra mászott undorító pöttöm alól szépen kiveszik a létrát és maradhat ott élete végéig. Remélem sokan tanulnak Andreas Treichl szavaiból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  2. Nagyon jól látja Herr Treichl a helyzetet, de ha jól emlékszem a dátumra, úgy cirka két évvel ezelőtt pont az ERSTE szervezett Bécsben valamilyen nemzetközi befektetői konferenciát, amire az amúgy már eléggé megtépázott nemzetközi tekintélyét erősítendő meghívták Orbán Viktort, aki ez idő tájékán rukkolt ki az elhíresül pávatáncos önvallomásával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  3. ez matt. pontosan így kell orbánnal beszélni. nem azért, mert ebből esetleg ért, mert nem érti ő ezt sem. de az emberek értik és látják, hogy hogyan kell kezelni Orbánt. az ilyen embert egy kultúrvilágban már a sarokba sem söprik be, hanem egyenesen lehúzzák a WC-n.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  4. A bankrobbantás nem az OTP-vel történt…pedig a leglehúzóbb bank!
    Szóval el fogják üldözni azokat a bankokat, melyek nem megvehetők, legalábbis meg fogják próbálni, ilyen robbantásos elüldözéssel.
    Csak az össze-vissza találgatásra, a rossz minőségű “felismeri-e a képen láthatót” felvételre kell gondolni – kilóg a lóláb, de rendesen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  5. Ausztria nem fog kivonulni MO-rol igy a bankjai sem. Tul sok a erdeke fuzodik az orszaghoz, /foldek/. Kivancsi vsgyok a Grippen uggyel mikor fognak robbantani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  6. http://www.azenpenzem.hu/cikkek/kiszamoltuk-szepen-gazdagodtak-a-magannyugdijpenztari-tagok/1631/
    -
    3 millióból 100 ezer – akiknek nem tőzsdézték el a pénzét….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  7. http://nepszava.hu/cikk/1008801-demjan-beperelte-az-allamot-es-tarsait
    -
    Gondolom ez a per sem itthon fog befejeződni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  8. Pár ilyen nyilatkozat választás előtt, és egyeske elektrosokkért kiállt.Azért előtte ajánlatos kialakítani neki egy dühöngőt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  9. A HUF tegnapi árfolyamán már látszik a hatás.
    Egyes elemzők szerint elmehet 340 HUF/€-ig is!
    Akkor ki is a felelős a CHF/HUF arányának
    romlásáért? A bankok, akik követik a napi
    árfolyamot, vagy a gazdaságpolitika?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  10. A HUF árfolyama főleg az alapkamat újabb csökkentése, a bankok kiűzésének látható szándéka és az önkényesen változó adószabályok miatt romlik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. Apró szépséghiba, hogy ez a nyilatkozat nem nálunk történt.
    Pedig történhetne, esetleg a két másik bankvezérrel együtt.
    (egy kihagyva, mert az más történet)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. ,,Magyarországon voltak, amikor Orbán Viktor még nem, és akkor is itt lesznek, amikor ő már nem. Szerinte nem jó út az, hogy elzavarják a fiatalokat és a befektetőket, akiket csak a politikusok hozhatnának vissza, ám ez nacionalizmussal nem fog sikerülni.”
    Igen,ilyen nyilatkozatokat szeretek olvasni.
    Egy nem politikus ilyen erveket tud fehozni az Orban Rezsimnek valaszul, tanulhatnanak a politikusok , politulogusok, na meg Havas töle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. Öreg Titán:
    .
    - Van egy rossz hírem.
    -
    “…de az emberek értik és látják, hogy hogyan kell kezelni Orbánt. az ilyen embert egy kultúrvilágban már a sarokba sem söprik be, hanem egyenesen lehúzzák a WC-n…”- írod, amivel két nagyon komoly baj van.
    .
    1, Nem, a zemberek nem látják. A zemberek azt látják, amit ez az állat és bandája évek óta rotyog;
    .
    - Hogy ez is nem más, mint támadás már megint a zország függetlensége ellen, újabb gyarmatosító kísérlet, és sz…rabb lesz ugyan a zemberek és a zország helyzete (ennél is), de íme a bizonyíték, hogy a Bankok meg a Zidegenek és a Rablótőke miatt van az egész.
    .
    Ezt fogja látni a zemberek többsége, mert a közgazdasági, politikai, és főleg pénzügyi műveltségük a qrvq nagy nullával egyenlő. OrKbán és bandája gondoskodott róla, hogy ez ne legyen másképp a következő évtizedekben sem.
    .
    És van ennek még egy hozadéka: orkbán és szennybandája még nagyobb össz- társadalmi támogatottságot fog kapni, mert az átlagzembernek annyi jön le, hogy még erősebb Vezérre van szükség, aki Harcol, és ez – szerintők- orKbán és mocskos bandája. Még több szavazatot fognak kapni, és már így sincs olyan ótvar szemétség, ami miatt bármi lázongás is lenne. Ezután sem lesz.
    .
    2, Orkbánisztán már régen nem kultúrvilág, utoljára talán Hunyadi Mátyás idején volt az. Próbálkozások voltak azóta is, de hamvába holt mind. Ez egy végletekig elhülyített többségi társadalom, melynek ide illő következménye az 1. pontban olvasható.
    .
    Sajnálom, ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  14. Vajon ez a derék bankvezér ismeri a prostituált esetét a miskolci rendőrkapitánnyal, hogy ilyen szépen utal rá?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos