Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rekordmagasságban az államadósság 2013. december 22. vasárnap 9:39 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rekordmagasságban az államadósság

Budapest – Minden korábbinál nagyobb az államadósság, amelynek GDP-hez viszonyított aránya év végére magasabb lesz, mint tavaly, hiába tiltja ezt az alaptörvény. Ezt mondta Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője. A nyugdíjvagyon elrablása nélkül a GDP-nek nem csak a 80, de a 90 százalékát is meghaladná az államadósság.

Molnár Csaba szerint nem lehet azon sem csodálkozni, hogy a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő szembement Matolcsy György jegybankelnökkel, és megerősítette a magyar államadósság befektetésre nem ajánlott, “bóvli” besorolását. A magyar adósságot mindhárom nagy hitelminősítő továbbra is a “bóvli kategóriába” sorolja.

Az ellenzéki politikus közölte, miközben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter négy éve még ellenzéki politikusként azt hirdette, olcsóbb lesz az adósság finanszírozása, ha kormányra kerülnek, a Fidesz megválasztása után az adósság finanszírozása lényegesen drágább lett.
Molnár Csaba szerint az adósságot valóban csökkenteni kell, ez azonban nem a gazdaság szereplőinek “módszeres fosztogatásával” érhető el, hanem józan és következetes gazdaságpolitikával, visszanyerve a fogyasztók, a befektetők és a nemzetközi pénzpiac bizalmát.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (18 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +29 ( 33 szavazatból)
Rekordmagasságban az államadósság, 4.7 out of 5 based on 18 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. “józan és következetes gazdaságpolitikával”?
    Itt olyan nincs!
    Minden agyon adóztatva, a bérek, járulékok megnyirbálva. Éppen azt keresik, hogy melyik legyen a következő terület, ahonnan még vonhatnának ki pénzt.Valahol olvastam, hogy nem fenntartható a nyugdíj rendszer. Lehet hogy most az következik?
    Még mindig vannak üres zsebek, még mindig nem eleget loptak!
    A szerencsétlen Matolcsy a felszólításával a hitelminősítőknek csak azt érte el, hogy még majd plusz bóvlit is kapunk.
    Sikeres gazdaság, Magyarország jobban teljesít!
    A híveik meg el is hiszik. Hülye egy ország!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (38 szavazatból)
  2. A gazdasági lufi, ami már nagyon nagyra van fújva hamarosan kipukkad, hiába áramlik rajta keresztül a temérdek svarc pénz. Hatalmasat fog szólni, a szele a többséget padlóra küldi és oda is szegezi. Egy szűk réteg megpróbál majd ezen az orkánon is továbbvitorlázni. Na őket kell majd nem szem elől téveszteni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  3. Menjen a (moderálva) az ellenzék, képtelenek egy átmeneti összefogásra is a hangoztatott célok érdekében. Közben meg az ország negyede kinyuvad, mert munka és pénz és kaja nélkül…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  4. Ti tehettek róla, Varga Misi megmondta, vegyetek hűtőt, b*****k hűtőt venni, persze, hogy nő az államadósság…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  5. Kedves – bumburi itt egy igen jó meglátással rendelkező, Miniszterelnök jelölt még Trónra lépése előtt kijelentette, hogy 2015 – e nyugdíjcsökkentést lesznek kénytelenek bevezetni!
    Tehát ha ő lesz a király akkor ha bevezeti a nyugdíj csökkentést azzonnal hivatkozhat, lám – lám előre megmondtam! Én nem szavazok rá!
    És erre az ökör kormányra sem, de akkor kire is?
    Jó kis dilemma az ország lakosainak!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  6. Nekem az a gyanúm, hogy az államadósság magasabb annál, mint amit nyilvánosságra hoznak, trükköznek mint 2008-12 között. Ha jól tudom, akkor a MFB-n keresztül vettek fel hitelt.
    .

    A nyugdíjpénztári lenyúlásból nagyon keveset fordítottak rá, és azóta sokkal nagyobb kamaton lettek kibocsátva azok az államkötvények, melyek a különböző adósság visszafizetésre mentek el. (pl. IMF). És még magas kamatúak sokáig azok az állampapírok, melyek majd valamikor lejárnak.
    .
    És az osztogatás is csak hitelből megy. Nagyon nem tudjuk mi a valós számokat attól tartok. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy az államadósság számítása ha jól emlékszem rögzített árfolyamon történik, amit a valóság már nagyon régen meghaladott. (Talán 286 Ft, de erre nem vennék mérget)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  7. nagy andras
    Vennék én, csak az a nyűves hűtő nem akar bedögleni,és ha tényleg ezen múlna
    az állam adósság csökkenése,bizisten elövásárólnék ,egy hűtőt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  8. HÁT SIKERÜLT A BOSSZÚD ORBÁN VIKTOR!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  9. Olyan karacsonyt kivanok a fidesz minden tagjank es elukon a vezetojukkel, meg a sok hulye fidesz fannak mint azok a kis ovodasok fognak megelni akiknek meg a fejuket sincs hova lehajtani nemhogy meg enni is tudjanak, a karacsonyrol meg fogalmuk sincs. Szegyen gyalazat ilyen meg a haboru utan sem volt Magyarorszagon Tudom mert en akkor mar eltem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  10. Polgártársak, közel a karácsony. Jusson eszünkbe a 24 évvel ezelőtti, amikor szomszédaink lerázták magukról a Conducator rabigáját. Valami hasonlót kéne gyorsan nekünk is cselekednünk, különben megnézhetjük magunkat: a csúti szörnyeteg álmunkban a párnát is kilopja a fejünk alól.
    Sebezhetetlennek képzeli magát. Én azért tesztelném, hogy golyóálló-e…
    Magyar Targovistét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  11. Egy tapasztalt orvos véleménye:
    http://www.168ora.hu/itthon/csehpal-etelka-haziorvos-segelykialtas-dk-egeszsegugy-121309.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Nincs jelentossege , ORBAN TULAJDONABAN ALLO MEDIAKBOL FOLYIK A HAZUGSAG MIVEL NINCS AZ ELLENZEKNEK SE FEGYVERE SE LOSZERE ESZI A NEP A MAFFIA ALTAL SUGALT DOLGOKAT !! NINCS ELLENZEKI MEDIA AMINEK LENNE SULYA VAGY NEZHETO FOGHATO LENNE AZ EGESZ ORSZAGBAN ! KOZTEVET PEDIG A MAFFIA TARTJA A CSAPJAIBAN !
    ORBAN VIKTOR A CAPO DI TUTTI CAPI.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Akkor miből is lehet ilyen nagy vonalú egy város vezetője?!
    -
    http://nol.hu/belfold/egyutt-pm__szentendre_felmilliardot_vallalt_at_a__fideszes_havertol_

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. http://www.noltv.hu/video/5223.html
    -
    Ahhoz, hogy emberek tüntessenek és sokan vegyenek részt nem kell az ellenzékre várni – több tüntetés is volt mostanában úgy átl. 100 emberrel, ha.
    -
    Sokszor írtam már:
    ott vannak Nagy Navarróék két éve a sajtószabadságért, de volt DK-s megmozdulás is, miért nem mennek az emberek?! Én nem tudom rá a választ!
    Mert az ellenzék…hagyjuk már ezt a szöveget:
    lehetett volna a 3 millió ember 3 ezer milliárdjának lenyúlása miatt megmozdulás, ha ezt pl. az előző kormányok követték volna el képzeljük el, mi lett volna?!
    Ez volt a kezdet, aztán jött sorba minden és az emberek nyelték, mint kacsa a nokedlit, némi morgolódás közben.
    -
    A politikának a Parlamentben lenne a helye, négyévenként pedig választhatunk – jól dolgoztak vagy sem – de ezt engedtük, hogy ne így legyen:
    2/3-t kapott egy hazug, ígéretekkel soha nem szerénykedő, kis nyerés kis átalakítást, nagy nyerés nagy átalakítást belebegtető koleszos Köz(gép)társaság, nem emlékeztek az emberek a 4 év kormányzásukra, Kaya Ibrahimra, Josip Totra és a 12 ÁG lenyúlására és a 8 évnyi ellenzéki magatartásukra – nem csak az ellenzék a hibás – ők akár azt is mondhatnák, ezt akartátok most egyétek, még egy ideig élvezzétek a gyümölcsét a 2010-s szavazásotoknak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. http://www.hir24.hu/belfold/2013/12/23/vege-az-adossag-elleni-harcnak/#a3
    -
    Az előző két miniszterelnök lemondott a fizetéséről – a mostaniak pedig a meghirdetett harcot is feladják úgy, hogy egy kanyit nem adakoznak, másoktól várják az adakozást – fogjuk meg és vigyétek emberek országa, oszt jó napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Környezetemben szinte mindenki csodát vár, és nem tud szabadulni, a regnálóktól, mert a delejezéshez használt misztikus szót halva (Nemzeti)
    szemben(zsidó) beájul és nem érti a valóságot. Már nem is próbálkozok, mert hiába.
    Ezsmbe jut egy régi rajzfilm szignálja: Vili a verébből:
    “Aki tündérekre vár, az nem tanúl, aki fellegekben jár, majd sárba hull, mamár nincsenek csodák, a józan ész az úr, de néha nem vitás, egy kis álmodás………
    Vili megtanulta a leckét a mesében, de akiket ezek a varázslók elvarázsoltak,
    itt nem lesz ébredés. Ez a zemberek földje.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. A rablók az államadósságról most kussolnak, de vastagon
    lesz@rják. Az adókra és más pénzrablásra nem a gazdaság
    rendbetételére, hanem a haveri zsebek megtöltésére
    van szükség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Ugyan mááá !
    Hát az összes fideszes állampapírt jegyez. Van itten kéremszépen bizalom.
    Bíztatom én is őket, bízzatok ! Csak bízzatok Viktormihály atyátokban, meg foltossegű Gyurkában, meg Lézerjankóban, meg fapofa Misi gazduramban…! Vásároljátok föl az összes kötvényt !
    Így legalább az ország egy részét visszakapja annak amit együtt a Camorrával eddig elloptatok. Rajta, rajta szabad a vásár… Aztán majd várjátok bizalommal a tíz éves futamra beígért kamatos kamattal felhabosított gazdasági csoda eredményét ! …Ti várhatjátok, csak várjátok !
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. A hajdan volt 2945.3 Milliárd Ft manyup vagyon szeptember végi adat szerint csupán 157.9 MFt, azaz gyakorlatilag elfogyott. És még így is ebben a kormányzati ciklusban 4349.1 MFt-tal nőtt az államadósság. Szóval az Orbán kormány jobban teljesít: egy kormányciklusban ekkora növekményt eddig még senki nem tudott produkálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Most kaptam Izsak-Bacs Jeremiastól. Tovább adom mindenkinek.
    Ezzel kívánva Áldott,és Békés ünnepeket az AN minden munkatársának, olvasóinak, és kommentelő társaimnak.
    http://www.youtube.com/watch?v=rGtUS4As4xg&feature=youtu.be

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  21. Izsak-Bacs Jeremias

    Kedves mindenki’

    Karácsony van, és küldtem egyik ismerősnek egy Karácsonyi dicséretet, (himnuszt), bocsánat mindenkitől, IGAZ, nem néztem utána azt hogy ki tette fel a YouTube-ra, ezert kérlek benneteket hogy ne vegyetek rossz neven és BOCSÁNAT mindenkitől! Utólag is Boldog és Áldott Karácsonyt és meg Boldogabb Újévet. (Köszönöm az észrevételt.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Nagy
    “….nyugdíjcsökkentést lesznek kénytelenek bevezetni!”
    -
    Ha kérhetek ehhez egy alátámasztó cikket – előre is megköszönöm a fáradozást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Nem közösködik a kormánnyal a Mazsihisz 2014. február 9. vasárnap

Megint vonulhattak a nácik Budapesten 2014. február 8. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos