Ronai and Ronai
AMERIKAI

Emberi erőforrások a Hiltonban 2013. december 25. szerda 19:23 Forrás: Nolblog

  • Hozzászólások(74)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Emberi erőforrások a Hiltonban

Budapest – Negyven szegény gyereket látott vendégül a miniszter a Hiltonban.  Vacsorát kaptak, bűvész is volt, azután mehettek haza, vissza a nyomorba. Balog Zoltán valószínűleg fel sem fogja, hogy a gyerekeket megalázták.

Szervusztok gyerekek, Zoli bácsi vagyok, nektek csak Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter. Tudjátok mi az, hogy emberi erőforrás? Na ugye, hogy nem? Nem baj gyerekek, én sem tudom, mert nincs is semmi értelme. Ugye, hogy milyen vicces a Zoli bácsi?

Aztán azt tudjátok-e gyerekek, mi fán terem az, hogy miniszter? Úgy van, okosak vagytok, nem fán terem a miniszter. A miniszter az egy bácsi, néha néni, de legtöbbször inkább mégis bácsi. A miniszter, gyerekek, latinul azt jelenti, hogy szolgáló. Vagyis, szolgál a miniszter, az embereket szolgálja, a magyar miniszter pedig a magyar embereket.

Ugye, hogy milyen jó itt nektek a Hiltonban! Egyetek csak, amennyi belétek fér, tömjétek teli a pocitokat, mert ha hazamentek, az lesz megint, ami eddig volt. Üres asztal, fűtetlen szoba.

De most ne gondoljatok ezzel, örüljetek, hogy itt lehettek, mert a Zoli bácsi volt olyan jó, hogy meghívott benneteket a Hilton szállóba. Jaj, hülyeséget beszélek, dehogy a Zoli bácsi hívott meg titeket, még majd bajom lesz belőle! Orbán Viktor bácsi és a Fidesz vendégei vagytok. Meg a magyar emberek vendégei, ők fizetik itt a számlát, lehet, hogy majd lebarterezzük. Nektek ezt nem kell tudni, hogy mit jelent, ti csak érezzétek jól magatokat.

Amíg esztek, elmondanám nektek, hogy Magyarország jobban teljesít. Még nem jól, de már jobban. Véssétek ezt jól az eszetekbe! De még ennél is jobb lenne, ha a szüleitek is megtudnák. Mert ti még nem tudtok szavazni, kicsik vagytok ahhoz, hogy felelősen döntsetek az ország sorsa felől, de ha hazamentek innen, és viszitek magatokkal a tőlünk kapott Nyilas Misi pakkot, akkor majd szépen elmesélitek a szüleiteknek, hogy a Zoli bácsi milyen kedves volt hozzátok. És, hogy ez nem a Zoli bácsi kedvessége, hanem Orbán Viktor bácsi jósága, csak ő most nem ért rá, ezért a Zoli bácsit kérte meg, hogy adja át nektek a Fidesz és a kormány üdvözletét.

Vegyetek nyugodtan abból a finom csirkemellfiléből, otthon úgysem esztek ilyet. Persze, otthon ti mást sem nagyon esztek, meg tudom, hogy fáztok is gyakran, de ha elmondjátok a szüleiteknek, hogy a Zoli bácsi milyen kedves, és a Fidesz mennyire aranyos, a kormány meg egyenesen ennivaló cukorfalat, akkor jövőre is ígérünk nekik tűzifát a szavazás előtt. Meg beülhetnek az autóinkba, hogy ne kelljen gyalog menni szavazni.

Na, hogy ízlik a menü? Leírom nektek, hogyha majd mentek az iskolába, el tudjátok mondani a többi szegény gyereknek, akik most nem lehetnek itt, hogy mi volt: libaerőleves zöldséggel, lúdgégetésztával, csirkemellfilé calvadossal ízesített gombamártással, zöldséges lasagne-val, brokkolirózsával és párolt rizzsel, desszertnek meg joghurttorta eperöntettel.

Ugye tudjátok, hogy mi az a calvados? Jól van, már megijedtem, hogy nem tudjátok. Hanem azt mondtam már, hogy kipateroltuk az IMF-et? Remélem örültök neki. Most már a magunk lábán állunk és a világpiacról veszünk fel hiteleket. Jóval drágábban, mint amennyiért az IMF-től kaptuk volna, de ez titeket ne érdekeljen gyerekek, ti csak falatozzatok szépen, nem a ti dolgotok, hogy ilyeneken törjétek a kobakotokat.

Ezt az IMF-et is csak azért mondtam, hogy örüljetek.

Remélem, mindenkinek ízlik a lúdgégetészta, ilyet se esztek mindennap, sőt, valójában soha többet nem esztek ilyet gyerekek. Mert az, hogy ti negyvenen most itt vagytok a Hiltonban, csupán egy gesztus a részünkről. Tudjátok gyerekek, hogy mi az, hogy gesztus? Akarjátok, hogy elmondja nektek a Zoli bácsi?

Jó, jó, nem kell rögtön idegeskedni, nem mondom el.

De az biztosan érdekel titeket, hogy a Kúria is a bankok oldalára állt. Nem kurva, hanem kúria! Ja, hogy akkor nem érdekel? Nem baj, inkább elmesélem, hogy a Hilton egy nagyon elegáns és drága szálloda. Olyan sokba kerül itt minden, hogy még én magam sem tudnék mindennap itt ebédelni, annyira drága. De azért csak nézzetek jól körül, hogy amikor majd hazamentek, és korog a gyomrotok, meg fáztok, úgy, mint mindig, amikor nem hívunk meg benneteket a Hitonba, akkor jusson eszetekbe, hogy a Zoli bácsi milyen szépen beszélt hozzátok. És mondjátok el a szüleiteknek, hogy kire kell szavazni jövőre. Ami már nincs is olyan messze, alig több mint száz napot kell már csak éhesnek lenni, és fázni, utána új világ kezdődik. Akkor majd éhezhettek és fázhattok tovább.

Úgy, mint eddig, de az is lehet, hogy még ennél is jobban.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (35 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +58 ( 62 szavazatból)
Emberi erőforrások a Hiltonban, 4.8 out of 5 based on 35 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(74)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

74 Reader’s Comments

  1. gret49
    Egy-egy közvetítés a “honatyák házából” elég ahhoz, hogy láthassuk: magasról, nagy ívben tesznek mindenkire, tisztára idegölő ami ott történik!
    -
    Ez a koleszosok Köz(gép)társasága sem a hazával sem az itt élőkkel nem foglalkozik – ez a nagy keresztényi, mély hazaffyas magyarságuk, a mente és a térdig érő kokárda elég a magamutogatáshoz, ezzel sokat lehet elérni!
    -
    Most már inkább csak a nép hergelése megy, hogy végre szakadjon már el a cérna!
    De itt az emberek a 2014-s választásban gondolkodnak, hogy majd elmennek szavazni és elzavarják ezeket is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  2. aki valaki
    2013. december 26. csütörtök
    01:14

    Ezért hiányolok egy pozitív programot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  3. KORDON BLUED
    2013. december 26. csütörtök
    08:53

    A blogszférán kívül hol olvasható egy ellenzéki politikus elemző, és nem fanyalgó állásfoglalása az ügyről? Akár utólag? Mert mostanában lehet, hogy feltünedezik, de azon melegében többet lehetett olvasni a blogokon az ügyről, mint az ellenzéki honlapokon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. bumburi
    2013. december 25. szerda
    22:56
    .
    Azt kérdezed tőlem, kire szavazzunk!?
    Azt mondod, hogy nincs olyan ellenzéki párt, aki ellenzéki módon viselkedne?
    .
    Ugye csak viccelsz?
    Ugye nem mondod azt, hogy nem tudsz róla, másfél év óta, van egy olyan bejegyzett párt, aki – még benn van a parlamentben, de nincs frakciója – mindent megtesz azért, hogy felhívja az emberek a politikusok és az “értelmiségiek” figyelmét arra, hogy cselekedni kell, valamit tenni kell, mert valami nagyon nagy baj van, de ha nem teszünk valamit, még nagyobb baj lesz?!
    Azt az embert aki ezt teszi, szinte kivétel nélkül mindenki, ki akarja söpörni a politikából!
    Az a középszer, azok vízió nélküli senkik, akiknek kreativitásuk nincs a cselekvésre, de kritizálni mindig és mindenkoron tudnak!
    Ez annyira sikerült, hogy mi magunk sem látjuk a fától az erdőt, és azt kérdezzük kire lehet szavazni?
    Mivel a politikát uraló személyek, már látják, hogy csak úgy nem lehet elpusztítani, azt szajkózzák és szajkóztassák, hogy megosztó személyiség!
    Itt már mindenki hülye?
    Egy zember, megosztotta az országot! Végletesen.
    Megosztó személyiség.
    Egy ember, akinek egy fejlett polgári demokráciáról – itt Magyarországon – saját adaptációban, víziója van összefogást akar, és azt mondják, megosztó személyiség!
    Úgy néz ki, hogy miközben előttünk zajlik a történet, nem vesszük észre, hogy az egyik értünk, a másik ellenünk dolgozik.
    Találd ki, ki az?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  5. Gyöngyi Péter
    Vedd semmisnek a kérdésemet, vagy költőinek, egyre megy.
    Mindketten tudjuk hogy Gyurcsányról van szó.
    Aki esedezik az összefogásért,de az a hét fájdalomnak nem akar megszületni…
    .
    Talán nem esedezni kéne! Talán hívni kellene már az embereket az utcára, a neten keresztül megmozgatva az embereket,ha más eszköz nincs a kezükben!
    Egy felhívást csak be lehet tán rakni mindenhova, még ha törlés is lesz a vége!
    .
    Akik az összefogás mellett lennének, úgy az mszp-ben, mint az együttben, azok biztos hogy mennének! + a DK összes!
    Több 100 ezres tömeg gyűlne össze. Szerintem. Ami csak nőne, ha azt hallanák, hogy a NER-t nem tartják magukra nézve kötelezőnek, és az alkotmány szellemében a demokráciáért, és az igazi rendszerváltásért hívja az embereket az utcára!
    .
    Hidd el nagyon jól látom a középszer víziótlan tökölődését, de akkor akinek esze van hozzá, meg víziója is egy demokratikus jövőre,az miért nem lép?
    Miért vár a választásra?
    Miért oltja ki a becsületes emberek erkölcsi érzékét a jóra, és az alkotmány szerint megengedett cselekvésre?
    Nem értem, és ha agyon vernének érte, akkor sem érteném, hogy miért akar belemenni, de ami még borzasztóbb, belevinni több millió embert egy zsák utcába, ami a választás tudott elcsalása!
    .
    Mi a cél?
    És miért így?
    .
    Rettenetesen elkeserítő, hogy akiről azt hittük érti, és annak megfelelően működteti a pártját, az egy bizonytalan, alkotmányellenes NER szellemében cselekszik.
    Látnivaló, hogy Ők ( az ellenzék )segítik elő az orbáni agymenéseket!
    Miért ne lehetne ilyen aljas Orbán, ha senki nem tesz egy lépést sem ellene?
    .
    Tudod, nekem ez a felkészülés a választásra azt jelenti, hogy Ő, a demokrata árul el bennünket! Nyomatja a lózungokat, és mintha kivárásra játszana. Miben reménykedik? Az összefogásban? Árulókkal, és kiközösítőkkel??
    Ez már maga egy hatalmas árulás,aminek mi fogjuk meginni a levét.
    Neki ugyanis van egészsége, felesége, és pénze! Mint a pelyva, és bármikor behúzhatja maga után az ország ajtaját…
    .
    Azért mégis áruld már el! Ha rá szavaznánk, és mégis veszítenénk a következményeitől ki védene meg bennünket?
    Mert a bosszú, akár nyer Orbán, akár veszít, borzalmas lesz!
    .
    Így marad egyetlen esély… Ha elzavarjuk őket felelősségre vonással, és igazi elszámolással a vagyonosodásokat illetően.
    Ezt nem akarják!
    MIÉRT???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  6. Mínuszolók!
    Indokolni kéne azt a mínuszt, nem csak behúzni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  7. csakén

    …… Balázs…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  8. vikmeki
    Mi az a …Balázs….?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  9. Csakén

    Megkérlek a ” lájtos ,házibuli feeling” diák izére inkább ne hivatkozz.
    Arról az első pillanattól kezdve lehetett tudni ,hogy nem komoly.
    Hogy a fészkes istennyilába lehet egy ilyen ” politikamentes ill. pártmentes?”
    mikor az “ellenfél ” is töményen párt és politika” Ezzel az erővel lehetnének orvosmentes műtétek is ,az amatőr betegek majd jól megműtik egymást ,hát nem??Istenem …. hogy lehetnek ilyen naivak az emberek ,pláne ,ha ilyen az ellenfél.
    A másik : Gondolom emlékszel a HÖOKOS két Dávidra??? Na,…… akinél még akkor se esett le a tantusz, hát ,hogy is mondjam….. inkább sehogy……
    Amikor az ELTÉN egy szem portás HAZAZAVARTA!!!!!!!! a forradalmi tömeget, az már tragikomikus volt. Meg úgy az egész. Emlékszem ítt az AN-n is mindenki nekem rontott ( azért nem mindenki…….), amikorazt irtam ,hogy nekem nem tetszik ez az egész és tisztelet a kivételnek ( egy két Ha Ha-s ill
    oktatói hálozatos kivételével beépitett fideszesek mozgatták a szálakat.
    Óriási meghátrálásról ( semmi se volt) és nagy eredményekről ( az meg pláne nem volt)zengedeztek.Csak a hülye nem látta ,hogy ez az egész egy már a kezdetektől totál reménytelen ,erőtlen ( kamu ) volt.Már az első napokban páran megjósoltuk a ” bakfitty” végkimenetet, meg az azt övező ( egyébként) profi köritést is. Ugyhogy, kedves csakén jobb ha ezt a diák izét gyorsan elfelejtjük ,mint ahogy ezt az (ál) civil blablát is!!!! Üdv. vikmeki

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  10. semmi különös, nyilván csak egy elirás. Csakén hivatkozott Nagy Navarro ANDRÁSRA . Erre irtam én , hogy Balázs( tudod ….az aludj el szépen kis (nagy ).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  11. vikmeki
    Akár ezt is lehet mondani, hogy felejtsük el, de aki nagyon szeretné, ha lenne olyan, aki hívja az embereket, akkor volt egy pár ilyen hívás, ezek közé tartozott pl. a diákok tüntetése is.
    Soha nem lehet tudni, hogy mikor telik be a pohár – ennél is bekövetkezhetett volna, hiszen amikor a 300 forintos vizeletdíjasok népe tiltakozott a vizitdíj, kórházi napidíj és a tandíj ellen, akkor nagyon sokan, tiltakoztak, szavaztak, most pedig benyelnek mindent, mint kacsa a nokedlit!
    -
    Nagy Navarróék nem hívnak senkit, így nem is állnak ki melléjük?!)))
    Andrást írtam Balázs helyett, elnézést kérek a figyelmetlenségemért, tisztelem a kitartásáért, aztán mégis ilyen hibába estem, bocsánat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Csakén

    Nagy Navarrónál nyilván elirás történt ,de nagyon tisztellek azért ,hogy a helyén kezeled ezt az embert. Le a kalappal előtte.
    Ami az annak idején történt lelkesedéseteket illeti diák izé ügyben ( az minden volt csak tüntetés nem!),az AKKOR érthető is lehetett volna. De igy utólag ,ennyi idő után bizony be kellene vallani ,hogy az tévedés volt. ( 4-5 konkrét pontot is leirtam.) Tudod ,nem az a baj ha valaki téved ,hanem az ha útólag is ragaszkodik a tévedéséhez. Már csak azért is ,hogy az ember tanuljon a saját tévedéséből ,hogy az még egyszer ne fordulhasson elő. Igy ,visszanézve teljesen és egyértelműen kudarc volt.( Néhányunknak nem csak utólag).
    “A mi civilek vagyunk és a pártok ide ne merjenek jönni” tipusú hozzáállástól meg rosszul vagyok. Ez a legnagyobb marhaság ,és nekem mindig egy kissé gyanús is!!!,Azért a dolgok túlnyomó részében egyformán gondolkodunk , ennyi eltérés meg kell is. Üdv. vikmeki

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  13. Bumburi!
    .
    Lássuk be. Ez nem ennyire egyszerű!
    A demonstrációkra, kevesen megyünk el! Akik jól keresnek, azért! Akik nem, vagy nyomorognak, azok a gyerekeiket, esetleg a jól kereső gyerekeiket védik!
    Mégis a vér, esetleges felelősségét, senki sem akarja bevállalni!
    Sem a politikus, sem az előbb említett, megkeseredett ember!
    Nézzük csak!
    1956 demokratikus, de mártír politikusaként emlegetik Nagy Imrét!
    Vajon miért?
    És 1956 – a szabadság – gyilkosaként állítják be Kádár Jánost!
    Vajon miért?
    Azt mondják Kádár áruló volt!
    Tényleg áruló volt?
    Tényleg gyilkos volt?
    Vagy tette azt, amit tennie kellett?
    Mert úgy vélte, annak a szabadságnak nem volt itt/ott az ideje!
    A szabadság ideje, mégis általa jött létre!
    A szabadság ideje 1989-ben ott volt/ itt/van!
    Kádár felvállalta, pedig tudta, egyszer számon kéri magán, és számon kérik rajta!
    A szememben ettől függetlenül tiszta maradt!
    A demokratikus ellenzéknek ma, ezt kell eldöntenie.
    Ma nem idegen és diktatórikus hatalom megdöntéséről, hanem csupán egy diktatórikus hatalom megdöntéséről kell dönteni!
    Ez ma, sajnos vagy nem, egy elvi dilemma!
    Ma hála istennek, nem akasztanak fel lámpavasra és lábuknál fogva fel embereket, ma nem beleznek ki embereket, ezért a kérdés ” még ” csupán elvi kérdés! Nem folyik vér, és ezért nem számolnak azzal, hogy folyhat.
    Azzal számolnak, amit Kádártól kaptunk örökségül, a demokráciába ívelő utat a diktatúrából, amit az ő szerves élete igazolt!
    Egy a tévedés, 1989-ben, meg volt az alap a változásra.
    Mára, az alapokat ledöntötték!
    Az alapokat, nekünk kell megteremteni!
    Mellé kell állna DK-nak, aki minden anyagi erőforrás nélkül, maga gyűjti a támogatóit/ támogatóinkat, közös érdektől vezérelve!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  14. 2010-ben elzavarták a kormányt annak az ezredrészéért amit ma el kell tűrni az embereknek.
    Az őszödi beszéd, a hazudtunk…, na ez aztán annyira kiverte a biztosítékot, hogy tombolt miatta az ellenzék, traktoros blokádtól, a TV székházának kifosztásáig, kukák, autók gyújtogatásáig, tank elkötéséig volt itt minden, a Kossuth teret nemzeti vizeldévé amortizálták!
    Ma naponta többször hazudnak az embereknek, másnap annak az ellenkezőjét hazudják és ezt is elviselik.
    Akinek semmije nincs az annyit is ér, így döngölik földbe az embereket, alázzák meg a szegényeket és ezt is elviselik.
    -
    Olvastam:
    Gyurcsány Ferenc azt mondta, tudomásul veszi az AB döntését!
    A kontár pedig ami eszébe jut szotyizás közben azt mind beleírja a gránitszilárdságú tákolmánynak nevezett elmekórtani lapjába!
    Magyarországnak ilyen az első embere…vajon milyen lehet az utolsó?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  15. Ma Magyarországon semmi sem egyszerű.
    Nagyon össze van itt zavarva minden. Tudjuk a “kismocsok” /akinek hatása egyre nagyobb/ arra tette fel életét, hogy a zavarosban halásszon /anyagi, erkölcsi, gazdasági,szomszédsági területeken / látjuk mit ért el.
    Ebben a helyzetben a követhető út : Gyurcsány Ferenc..
    Sokan szemére vetik, hogy nem a bojkottot hirdeti.
    Ma MAGYARORSZÁGON a 2014 -ES VÁLASZTÁS ELŐTT ez nem vezetne semmire.
    A bojkottot a 2010 -es választások éjszakáján – amikor NEM ZÁRTÁK LE este 7-kor az urnákat – akkor kellett volna meghirdetni minden ellenzéki pártnak.
    Annak a bojkottnak lett volna értelme – főleg ha nem mi elégedetlenkedők hangoztatjuk- hanem a PÁRTVEZETŐK -összefogva /jobbik = 0/, egységesen nem bemenni a parlamentbe.
    Akkor talán még a tömeget is utcára lehetett volna hívni.
    Ma már nem lehet !Láttuk: volt rá példa a DK részéről is.
    Ezért /az én véleményem szerint/ a DK vezetője- most azt teszi , amit e hazában még tenni lehet.
    Cselekedetével és a tömegek ráhatása folytán lehetséges, hogy Mesterházynak megjön a maradék esze- Bajnai pedig belátja, hogy tévútra vitték – ennek folytán talán létrejöhet egy széleskörű összefogás, ami talán sikerhez vihet = nagyon TALÁN .
    Majd utána jönne kín-keservesen a Bokros program végrehajtása.
    Ehhez viszont már államférfiak kellenének.
    Akármi lesz a választás eredménye – az utána jövő időszak próbára teszi Magyarország apraját-nagyját.
    “. . . kín-keserv, siralom hallik majd mögötte “/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  16. Balog miniszter eredeti beszéde:
    Kedves Gyerekek!
    Biztosan tudjátok, hogy ki vagyok!? Én vagyok Balog miniszter bácsi… nem? most sem? Na jó segítek: Én engedtelek ide benneteket és én fizettem a bulit!
    - Taps…. harsognak a harsonák, fanfognak a fanfárok.
    … és, hogy miért vagytok itt? Mert van egy Lázár János nevű bácsi, aki azt mondta, hogy mindenki annyit ér amije van. Nektek mi van otthon?
    - Milyen ló? Ja… csak egy része… értem. Hát akkor ti annyit, igen.
    Mi meg ennyit… nézzetek körül és meséljétek el otthon…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  17. Kufirc !
    Bravó !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  18. Kufirc
    Tegyen még hozzá 3 nevet.
    Semjén Szájer Vona…
    Ezt a 3 nevet rakta az erkölcsösök karácsonyfája alá Terry Black.
    Egyenlőre!!!
    Bizonyítékai is vannak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  19. csakén
    2013. december 26. csütörtök
    10:24
    Mutyinak nevezni és bagatell apróságnak tekinteni az elmúlt éve iszonytató botrányait szerintem olyan, mintha vakok lennének. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy ők terjesztik a világban, Magyarországon demokrácia van.
    Ha leteszem a fegyvert az ellenség előtt, akkor védtelen maradok?
    Hagyták a népet szívni már jó néhány éve, és most mindenki azon csodálkozik, hogy mást akarnak az emberek, mert nekik nem hisznek. Hol vannak? Ha hitelesek akarnak lenni, minden nap ki kellene jönniük, és elmondani annak a csórónak, hogy mit akarnak, aki közmunkásként természetesnek veszi, hogy másodrendű állampolgár. (Ezen tegnap esett le az állam, amikor szép kerek mondatokban megfogalmazta a keserűségét és a mindenről lemondó beletörődését az egyikük. Nyolc általánossal.)
    Van itt még sok más, messze lakunk a fővárostól, és ez olyan, mintha az adóbevalláson kívül más közügy nem is tartozna ránk. Persze megteszünk amit csak lehet, de így elég nehéz, hogy nem csak képviselet nincs, de a segítő szándék is hiánycikk. Ki félelemből, ki kiábrándultságból, vagy magán érdekből fordítja el a fejét.
    Én hiszem és vallom, hogy a jó vezető az, aki maga mögé tudja állítani az embereket egy közös cél elérése érdekében. Aki erre nem képes, az nem alkalmas. Nem az iskolázatlan tömegeket kell okolni. Dózsa György ugyan elbukott, de nem egyedül ment a harcba. Vajh mennyire lehettek műveltek a követői? De maradjunk a jelennél. A BOHÓCFORRADALOM és az ÉHSÉGMENET. Két agyonhallgatott és eltaposott igen sok embert megmozgató esemény. Sukoró még mindig téma, de ez a kettő valahogy elsikkadt, a sajtószabadságért való küzdelemmel együtt. MIÉRT?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  20. Ez a Balog a sátánisták fővezére. Ez roszabb, mint az istentagadók, ahogyan Jézus jövendölte meg kétezer évvel ezelőtt. (Jelenések könyve, levél a laodíceai gyülekezetnek) És még a Bibliát sem ismeri! Lábbal tapossa a krisztusi törvényeket, még a tízparancsolatot is megtagadja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  21. aki valaki
    .
    A miérteken, nem lehet vitatkozni?
    A miértekre, megpróbálhatunk választ adni.
    Én megpróbáltam, a saját nézőpontomon keresztül! Aki lépett,vagy aki nem ugyanezt tette, saját nézőpontján keresztül!
    Évek óta arról beszélünk, mit kellett volna tennie másnak? Miért dugják homokba az emberek a fejüket? Írjuk ezt mi itthonról és írják ezt azok, akik szintén ugyanezt írták itthonról, de ők sem léptek, amíg itthon voltak semmit, és most is csupán kintről írják a jó tanácsaikat nekünk!
    Most, választások lesznek!
    Választhat mindenki, az az ötszázezer fiatal is, aki elhagyta az országot, és az is, aki régóta él külhonban, és megtartotta a magyar állampolgárságát!
    Meg van a választások időpontja.
    Haza kell jönni és szavazni!
    Nem kell azon elmélkedni, hogy mit miért nem cselekedtünk meg, és mit miért úgy, ahogy nem kellett volna!
    Arra az erőre kell szavazni, akiben a jövőt látjuk, vagy akiben az általunk is képviselt értékeinél fogva, szeretnénk hogy a jövőnket képviselje!
    Most mindenki cselekedhet!
    Annyi idő van még!
    Meg kell venni a repülőjegyet, vagy kocsiba kell ülni és hazajönni szavazni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. A 2010-es választások eredménye, nem másról szólt, mint arról, hogy az emberek, hagyták magukat megvezetni!
    Mindenki – legismertebb, kiváló értelmiségieink is – látta, hogy mit történt 2006-tól 2010-ig!
    Mindenki érezte kivétel nélkül, hogy az a gonosz játék, ami a szemünk előtt zajlott, és zajlik azóta is, azt nem a képzeletünk szüli!
    Hagytuk, hogy a belénk nevelt értékeket, a velünk szocializálódott igazságot, ellenünk fordítsák, és mi legyünk az eszközei, pozitív értékeink – amely az emberiség társadalomba csoportosulásának alapja -
    sárba tiprásának!
    Nagyon kevesen gondolkodtak el Öszöd igazságáról, még azok az értelmiségiek sem, akiknek ” csupán ” a gondolkodás a feladatuk, pedig nagy súllyal rajtuk múlott volna, hogy az emberek elé tárják, ennek filozófiai igazságát, de nem tárták az emberek elé, mert megfoghatatlanná vált annak az igazságnak a magyarázata, amelyet nem a szónok gyalázott meg, hanem az a közeg, – amely a gondolkodás nélküli jóhiszeműséget, gyalázatos hatalma megszerzésének, eszközéül használta!
    Az a beszéd, értünk szólt!
    Az a beszéd, azoknak szólt, akik megtehették volna – amire képtelenek voltak, akkor is és ma is – hogy végig viszik a változást, de közömbösek voltak hozzá és tehetségtelenek, és ma is csak az erő joga hajtja mindegyiküket, NEM EGY EMBERT, MINDEGYIKÜKET !
    A választásokon, nekünk kell igazságot tenni, mert a lelkünkben érezzük, hogy miről kell döntenünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Gyöngyi Péter
    Azt várod, hogy akik elmentek az országból, azok üljenek repülőre, vagy autóba, és menjenek szavazni?
    Én is merek jó pár “kivándoroltat”, de valahol mindegyiknek az a véleménye, hogy miért, és kiért?
    Mert ezek a politikusok tették tönkre az országot, akik ‘90-től a parlamentben vannak!
    A hazájuk elüldözte őket általuk,és most öleljék a keblükre ezt a hazát,ezekkel a politikusokkal együtt?
    Tényleg elvakultnak kell ahhoz lenni, hogy ilyet kívánjon valaki…
    Nem sértésnek szántam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  24. jav: is merek= ismerek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Szegény gyerekek „ünnepe” a Hiltonban 2013. december 23. hétfő

2013, a rombolás éve 2013. december 18. szerda

Szegény, szegény Magyarország 2013. december 10. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos