Ronai and Ronai
AMERIKAI

Visszakérik a béremelést a gyógypedagógusoktól 2013. november 2. szombat 11:58 Forrás: Párbeszéd Magyarországért Párt, AN

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Visszakérik a béremelést a gyógypedagógusoktól

Budapest – Ha valaki azt hitte, a kormányzati cinizmusnak és aljasságnak nincs felső határa, az mostanra beláthatta, hogy tévedett. A pedagógusok megalázása zavartalanul folyik, nem elég, hogy be kell lépniük a gondolatrendőrségként működő Pedagógus Karba, tornaterem nélkül kell testnevelésórát tartaniuk, tankönyv nélkül kell tanítaniuk, s úgy kell “egész napos” iskolát szervezniük, hogy annak az elemi feltételei sem adottak. Az Orbán-rezsim legújabb húzása, hogy most egy részükkel visszafizetteti a “tévedésből” kapott béremelést. Ráadásul épp a sajátos nevelési igényű és sérült gyermekeket oktató gyógypedagógusokkal.

Korábban a “béremelést” épp arra hivatkozva csökkentették, hogy azt kiterjesztik minden pedagógus-munkakörben dolgozóra. Ehhez képest most számos, gyermekotthonban dolgozó gyógypedagógussal visszafizettetik a “tévedésből” átutalt többletbért.

Az Orbán-Simicska rezsim eddig sem volt tekintettel sem a fogyatékkal élőkre, sem pedig a sérült gyermekekre. Az egészségügyi gyermekotthonokban, a szociális ágazatban dolgozó pedagógusokra nem is vonatkozik a pedagógus-életpálya. Az egyik Pest megyei gyermekotthonban a pedagógusok most mégis béremelést kaptak — majd gyorsan visszakérték tőlük a pénzt.

Adminisztratív hibára hivatkoztak, amiért tévedésből a gyógypedagógusokat is pedagógusnak tekintették. A „bűnös” nyilván már elnyerte jutalmát, kijavíttatták vele a hibát, és megszövegeztették vele a verdiktet: tessék visszafizetni a pénzt! Állítólag, aki nem tudja egy összegben visszafizetni a kiutalt béremelést, az részletfizetési kedvezményt kérhet. Nyilván a közelgő karácsony és az ilyenkor szokásos áhítat lágyítja meg a kormány embereinek a szívét. Azt akarják, hogy mindenki lássa: ennyire jó az emberekhez a kormány, jobb már nem is lehetne, minden pillanatban a magyar emberek érdekeinek képviselete lebeg a szemei előtt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (31 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +37 ( 39 szavazatból)
Visszakérik a béremelést a gyógypedagógusoktól, 5.0 out of 5 based on 31 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Én nem a pénzt kérném vissza, hanem ledolgoztatnám velük. Minden kormánytagnak kötelezővé tenném, hogy gyógypedagógus foglalkozzon vele. Munkaidőben, napi 12 órán keresztül. Így nem maradna idejük ilyen marhaságra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (44 szavazatból)
  2. A pénzt a károkozóval szokták megfizettetni, akár személy szerint akár a vállalattal,l vagy azzal az illetékessel aki kifizette. Gondolom, ha egy pedagógus eltörne egy iskolai eszközt vagy komputert akkor vele fizettetnék meg. Plusz a büntetés.
    .
    Akkor pl, ha Orbán Viktória bemegy egy étterembe és rendel egy pohár Tokaji 3 puttonyosat, de a pincér eltéveszti és 4 puttonyost visz ki, Viktória jóhiszeműen megissza akkor most ki kell fizetnie a 4 puttonyost? Nem hiszem, hogy kifizetné. (még a 3 puttonyosat sem amit rendelt).

    .
    Akkor most legyenek boldogok a pedagógusok, hogy legalább büntetést nem hajtanak be rajtuk, mert átvették a pénzt ami nem illeti meg őket akkor sem ha hivatalosan úgy tájékoztatták, hogy megilleti őket?? Kié itt a felelősség????
    Nem a pedagógusoké az biztos.
    .
    Na ennyit jogállamiságról. Félek ha elköltötték a pedagógusok és nem tudják visszafizetni, akkor büntetést fizettetnek velük vagy ha azt sem sem tudja kifizetni akkor mehet az adósok börtönébe, és jön a végrehajtó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  3. Aki még egyszer “fasiszta diktatúrának” nevezi ezt a hitvány söpredék orKbán- banda által kreált szörnyrendszert, arra ráküldök valami netes átkot, vagy rontást.
    .
    Fasiszta rendszerek (olasz, portugál, spanyol, egyéb dél- amerikai) idáig soha nem süllyedtek “saját embereiknek” tituáltakkal szemben. A fasiszta rendszerek az orKbán- szutyokhoz képest átgondolt jóléti alakulatok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (40 szavazatból)
  4. A szakszervezet miért hallgat?
    Gallóné elvtársnő most igazán kiállhatna a kollégái mellett.
    .
    Nagyon úgy néz ki, hogy ez a szakszervezet is csak arra való, hogy kivárásra játsszon.Minden rendelethozás (trv)után tanulmányozzák, hogy mi hasznuk van belőle, és csak utána kezdenek mozgolódni. Mondom mozgolódni!!!
    Mert nehogy egy nagy létszámú szakszervezet beintsen a kormánynak!
    Tűrnek, megalázkodnak,és várják a lepotyogó Ft-okat.
    Itt van ez a “tévedés”-ből kifizetett pénz. Nem hallani sehol, hogy a szakszervezet betöltené a szerepét ebben az ügyben sem!
    Minek vannak akkor?
    Tiszta szégyen Magyarországon minden szakszervezet! Megcsúfolják a célt, amiért létrehozták a szervezetet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (33 szavazatból)
  5. Jav: természetesen nem a mai spanyol, olasz, latin amerikai rendszereket nevezem fasisztának, hanem a korábbiakat (Franco, Somoza, Pinochet, stb).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  6. Na de ez csak természetes! Fizessék csak szépen vissza azt a pénzt, mert kell a Balázs Fecónak, meg a Fenyő Mikinek a támogatás, nehogy véletlenül veszteségesek legyenek a koncertjeik. A szomáliai kalózok sorban állhatnának a fidesznél tanácsokért, mert azok az egyszerű kis hajóelrablások, és túszejtések az Indiai Óceánon piti kis semmiségnek számítanak Orbánnak, és a bandájának az intézményesített tolvajlásra épülő rendszeréhez hasonlítva. Mint látjuk Magyarországon 9,5 millió embert ejtettek túszul ezek a rablók, és ráadásul nem csak az itt élők vagyonát szedik el, hanem azokét az ide tévedt befektetőkét is, akik korábban ide merték hozni a pénzüket .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (35 szavazatból)
  7. orbán politikai hulladék

    a magyar egy csőcselék nép
    putri-disznók
    http://www.youtube.com/watch?v=wh4vD9OhUho
    nap, mint nap tanúbizonyságot adnak róla
    ma ezzel a húzással, holnap majd amazzal
    ez az ország maga kéri,
    a cinizmust,
    a hazugságot,
    a mocskot,
    az üszköt,
    a szemetet,
    a megalázást,
    a felfordulást
    ez az ország mazochista
    ez az ország Európa végbélnyílása

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  8. commandante++++++++++++++++++++++++++
    -
    Akik képesek leülni tárgyalgatni a kormánnyal, azoknak kár volt annyit tanulniuk, mert okosabbak nem lettek!
    Úgy vezetik őket az orruknál fogva, ahogyan csak akarják – ez csak ebben a qva országban történhet meg, ahol semmi összefogás nincs, a társadalmi rétegek inkább egymás balsikereinek tapsikolnak, mint kiállnának egymásért!
    Kezdték a 3 millió ember kifosztásával, a rendvédelmiek, a rokkantak, stb. jogfosztásával és mivel nem álltak ki sem magukért, sem egymásért, hát azer tudnak itt mindent megtenni – nemcsak a bérbirkamenetesek “nagy támogatása” miatt, hanem a nagy megosztottság miatt, azért, mert képesek egymás bajának örülni a magyar emberek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  9. Na, de most komolyan – van még valahol ilyen ötletelős, kontár kormány, akikért még bérbirkák “békésen” menetelnek, miközben ráuszítják őket az ellenzéki oldalra?!
    -
    Több, mint három éve ez itt minden, csak nem egy átgondolt országvezetés, itt átgondolva csak a bebetonozás és az ország kirablása volt, más minden csak ötletek, találgatások halmaza!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  10. “..nem csak az itt élők vagyonát szedik el, hanem azokét az ide tévedt befektetőkét is, akik korábban ide merték hozni a pénzüket …”
    .
    - Igen.
    .
    És kíváncsian várom, a nagyobb, mindennapos életet közvetlenül is befolyásoló bankok, szolgáltatók, cégek mikor kezdenek el kivonulni, annak ellenére, hogy sokmilliárdos ingatlan és ingó vagyont hagynak hátra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  11. Balog Zoltántól kérném vissza de az egészet.
    Bár az a bányában csákánnyal megoldás is tetszik…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  12. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Még szép, hogy Orbanini visszakéri, hisz rossz emlékeket érint benne a gyógypedagógia, ami – mint az látható – nála nem vezetett eredményre, illetve erre az eredményre, amit kénytelenek vagyunk tőle nap-mint nap lenyelni…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  13. Pénztártól való távozás után reklamáció nincs!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  14. A jogosulatlanul felvett jövedelmet vissza kell adni. Ez minden rendes helyen így van.
    Csakhogy mi nem vagyunk rendes hely. Hogy fordulhat elő ilyen “tévedés” a jogosultságban? És ha pl. egy kis fizetésű alkalmazott tévedésből kapott jutalmat, akkor már nem illik visszakérni tőle. Azt nyelje le a munkáltató vagy a vezető. Ugyanez igaz lehet a méltatlanul alacsony fizetésű gyógypedadógusok béremelésénél is.
    De az eset igazi üzenete a rendszer működéséről szól. A jogosultságok elosztása önkényes, a rendelkezések és azok értelmezése önkényes. A hatalom tudatosan tartja bizonytalanságban az alattvalóit. Nincsenek jogaid, csak kegyet gyakorolunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  15. Orbán Viktor felcsúti bárd

    O Oh, te istenségnek látszó csalfa tünemény!
    R Robespierre is így ragyogott egykor az ég delén,
    B Boldogság töltötte el az ő forradalmi szívét,
    Á Ám rosszul hitte, ő lesz ki megmenti népe lelkét,
    N Nemzete porba hullatta e nemes vezér fejét.

    V Vigyázz lator, nem bitorolhatod soká trónodat!
    I Ily hazug trükkök hosszasan nem érhetnek célt
    K Kitör börtönéből a kisemmizett, becsapott Nép!
    T Törni, szétzúzni fogja öntelt, zsarnoki hatalmad,
    O Oszt’ hiába mondod majd népednek: jó napot!
    R Reménytelenségbe vész a hőn áhított kormánybot!

    Arany János után szabadon:

    Egy ember, aki gyűlöli a zsarnokságot
    http://nepszava.com/2013/04/velemeny/para-kovacs-imre-a-fidesz-nevu-bizniszegyhaz.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  16. K. úr arról beszélt, milyen káros szokás némán lenyelni az elszenvedett igazságtalanságot, és a következő történetet mesélte el:
    – Egy csöndesen sírdogáló kisfiútól megkérdezte egy járókelő, hogy mi az oka bánatának.
    – Összeszedtem két garast mozira — mondta a gyerek — , de idejött egy fiú, és az egyiket kitépte a kezemből — és rámutatott egy kölyökre, aki valamivel távolabb állt.
    – Nem kiabáltál segítségért? — kérdezte a járókelő.
    – Dehogynem — mondta a kisfiú, és valamivel hangosabban kezdett zokogni.
    – És nem hallotta meg senki? — érdeklődött tovább a férfi, és nyájasan megsimogatta a fejét.
    – Nem — pityergett a gyerek.
    – Hát nem tudsz hangosabban kiabálni? — kérdezte a férfi.
    – Nem –mondta a gyerek, és új reménységgel pillantott fel rá. Mert a férfi mosolygott.
    – Akkor add csak ide a másikat is — mondta, kivette a gyerek kezéből az utolsó garast is, és továbbment, gondtalanul.
    (Brecht: Történetek Keuner úrról. Fordította Sárközy Elga. “A gyámoltalan fiú”. in: Bertolt Brecht: Julius Caesar úr üzletei és más történetek. Európa Könyvkiadó, Budapest, 1976)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  17. Milyen me. az akinek miniszterei, főosztályvezetői stb. “véletlenül” utalnak ki kifizetést?
    Egy kis cégnél úgy vágnák ki a bérelszámolót, hogy a lába sem érné a földet!
    Ilyen szinten nem értenek az államigazgatáshoz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  18. Nyílt levél
    Dr. Hoffmann Rózsa
    köznevelésért felelős államtitkár asszonynak

    Tisztelt Államtitkár Asszony!
    Az alább olvasható gondolatsor egy interneten összekovácsolódott munkavállalói csoport hosszas szakmai beszélgetésének eredménye. Szándékunk szerint megpróbálunk bekerülni abba az információs vérkeringésbe, amely a közoktatásban lezajló béremelésből kimaradt dolgozók problémáival foglalkozik.
    Kik a csoportunk tagjai? Mi az iskolákban, óvodákban, pedagógiai szakszolgálatoknál, nem pedagógus munkakörben foglalkoztatott iskolatitkárok, óvodatitkárok, dajkák, kollégiumi titkárok, adminisztrátorok, laboránsok, pedagógiai asszisztensek, rendszergazdák, ügyintézők vagyunk, akiket összefoglaló néven „nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazottként” határoz meg a Köznevelési Törvény.
    Vajon mennyire közismert tény az, hogy a közalkalmazotti bértábla fizetési kategóriáinak
    „egybecsúszása” miatt, most már nincs különbség egy szakmunkás végzettségű, de sok ledolgozott évvel rendelkező, és egy felsőfokú szakképesítésű, 24 éve dolgozó közalkalmazott bére között?
    Nem számít a munkakör, az anyagi felelősség, a fizetéseket a garantált bérminimumra kell kiegészíteni, ami jelenleg bruttó 114. 000, – Ft.
    A KSH adatai szerint ma Magyarországon a bruttó átlagkereset: 228.400.- Ft!
    Nagyon sok helyen átgondolatlan és felelőtlen munkaügyi átszervezések is történtek. Egy intézményen, sokszor egy irodán belül dolgozó munkatársakat más-más munkáltatóhoz rendelték. Intézményenként pld. egy iskolatitkárt (adminisztrátort) a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ foglalkoztat, visszavéve minden eddigi fizetésen kívüli juttatást (ebédutalványokat, bérletet, SZÉP- kártyát, egyéb bérmaradványból származó jutalmakat, stb). Kollégáink azon csoportját, akiket a helyi önkormányzatok (illetve az önkormányzatok megbízásából különböző külső cégek) foglalkoztatnak „technikai dolgozók” néven munkáltatóik, persze lehetőségeikhez mérten más-más összegben – évente többször is kiosztott, egész havi fizetéssel megegyező jutalmakkal, havonta járó étkezési utalványokkal próbálják segíteni.
    Ezek az intézkedések felesleges feszültséget generáltak a „nem pedagógus munkakörben” dolgozó kollégáink között is, akik hasonló munkakörökben dolgoznak, hasonló fontossággal bíró feladatokat látnak el, mégis jelentős fizetésbeli különbségeket kellett tapasztalniuk a béren kívüli egyéb juttatások tekintetében.
    Tisztában vagyunk azzal, hogy jelenleg a pedagógus életpályamodell bevezetése zajlik, de mi is velük, értük és a felnövekvő ifjúságért dolgozunk. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy egyre kevesebben

    tudjuk elfogadni azt a méltatlan helyzetet, amely az elvárt munka mennyisége, minősége valamint az
    érte járó fizetség és megbecsülés óriásira nőtt különbsége miatt jött létre.
    Rengeteg és sokrétű munkát végzünk a ma Magyarországon szakképzettségünknek megfelelően
    adható legalacsonyabb munkabérért, béren kívüli juttatást pedig nem kapunk.
    A közoktatási intézményeknél eddig soha nem látott mértékben nőtt a meghirdetett adminisztratív álláshelyek száma, és valószínűleg ezeken a területeken a fluktuáció tovább fog erősödni. Egyre többen hagyják el a pályát azok a magas munkakultúrájú kollégáink is, akik sok éves tapasztalatukkal jelentősen hozzájárultak az intézményen belüli sikeres és hatékony munkavégzéshez. A kényszerűségből pályán maradóknál a stressz tovább nő, a motiváltság, az intézmény iránti lojalitás és a munkamorál értelemszerűen csökken, ezért végső soron a munkáltatóinkat is hátrányosan érintheti, ha mielőbb nem orvosolják a munkafeltételek kritikus hibáit.
    Összefogásunk célja a figyelemfelkeltés!
    Nincs hivatalos érdekképviseletünk, elveszünk a nagy közalkalmazotti masszában!
    Nincs senki, aki értünk is felemelje a szavát, ezért szinte láthatatlanok vagyunk!
    Most, 2013 októberében minden különösebb szervezkedés nélkül összehozott minket a sors és az internet, így a közös beszélgetések után, a nyilvánosságot választva, megtépázott önbecsüléssel, mielőbbi válaszát várva tesszük fel a kérdést:
    Tisztelt Államtitkár Asszony!
    Tényleg ennyi az értéke ennek a munkának?
    Magyarország, 2013-10-15

    Tisztelettel:
    A béremelésből kimaradt több ezer dolgozó nevében
    149 fő iskolatitkár, óvodatitkár, dajka, kollégiumi titkár, adminisztrátor, laboráns, pedagógiai asszisztens, rendszergazda és ügyintéző az ország minden tájáról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  19. csakén.

    Most kénytelen vagyok vitatkozni veled. Ha az orránál fogva vezetnek valakit , az azt jelenti ,hogy próbálják becsapni ,félrevezetni. Valamennyi energiát fektetnek
    bele, imitálnak valami látszatot. Úgy csinálnak ,mintha…… és sorolhatnám tovább.
    Itt ( és máshol sem) erről szó sincs. Ezek már régen a látszatra sem adnak,
    lassan az az érzésem ,hogy SZÁNDÉKOSAN CUKKOLJÁK a teljes társadalmat.
    Szerintem jól szórakoznak és még fogadásokat is kötnek ,hogy mit lehet még megetetni ezzel a néppel. Nézz rá a hoppálra, és akkor megérted ,hogy mire is gondolok. Egyébként igazuk van, nem ők a hibásak ,hanem akik ezt eltűrik.
    Legkésőbb a manyup lenyúlásakor kellett volna betelni annak a bizonyos pohárnak. Majd jönnek még olyan dolgok is ,hogy balsai 102 éves koráig KÖTELES alkotmány biró lenni.Már dühös sem vagyok………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán küldöttsége Észak-Koreában 2014. április 9. szerda

Szép álmokat, Magyarország! 2014. április 8. kedd

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás 2014. április 5. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos