Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán küldöttsége Észak-Koreában 2014. április 9. szerda 0:12 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(73)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán küldöttsége Észak-Koreában

Budapest – Egyelőre még csupán ideiglenesen állomásozik Phenjanban, a demokrácia fellegvárában a magyar küldöttség, ám ami késik, az nyilván nem múlik. Most még csak kis puhatolózás, udvarias mosolyok, apró ajándékok, később bármi lehet. Csak remélni lehet, hogy nem tapasztalatszerzés áll az utazás hátterében. A magyar külügy mellébeszél és magyarázkodik.

Orbán már eddig számos tanújelét adta, hogy mennyire fogékony mindenre, ami a demokrácia és a szabadságjogok lebontásával kapcsolatos, ám ez a lépés azok számára is meglepő volt, akik már semmin nem csodálkoznak, ami Magyarországon történik.

Magyarországnak az Észak-Koreába is akkreditált szöuli nagykövete “megbízólevél-átadásához kapcsolódóan főosztályvezetői szintű külügyi konzultációra került sor” Phenjanban, a látogatás illeszkedik az Európai Unió diplomáciai aktivitásához – közölte a Külügyminisztérium.

A tárca közleményében kiemelték, hogy a látogatáson a felek áttekintették a két ország kapcsolatait. Ez a külügyi konzultáció nem befolyásolja Magyarország elkötelezettségét a nemzetközi közösség, az ENSZ és az Európai Unió által elfogadott határozatok és szankciók maradéktalan betartásában.

A közlemény szerint a találkozó illeszkedik az EU diplomáciai aktivitásához, hozzájárul a diplomáciai csatornák nyitva tartásához. Ennek célja a Korea-közi megbékélési folyamat előmozdítása, az észak-koreai nukleáris kérdés rendezése, valamint Észak-Korea bevonása a nemzetközi együttműködésekbe és ösztönzése a reformokra. Így Magyarország is aktívan hozzájárulhat az EU Korea-politikájának alakításához.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (27 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +34 ( 36 szavazatból)
Orbán küldöttsége Észak-Koreában, 4.8 out of 5 based on 27 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(73)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

73 Reader’s Comments

  1. Kedves Sarah,
    «A német sajtó beszámolói szerint az Angela Merkel kancellár vezette kormánypárt számos befolyásos politikusa azután kezdett intenzíven foglalkozni az alkotmánybíróság működésének felülvizsgálatával, hogy a testület február végén eltörölte az európai parlamenti választáson 3 százalékos bejutási küszöböt meghatározó szabályt. »
    .
    Ez a 3%-os küszöb akadalyozta meg többek kôzött az FN (front National, France),az osztrak FPÖ, a holland PW szélsöjobb és a neonaci NPD partok bejutasat az EU parlamentbe. Most mar 3% alatt ezek a partok is bejuthatnak. A Jobbiknak ez sosem volt gond, mert siman 3% felett vannak, mint a fidesz, akik szintén bent vannak a parlamentben.
    .
    A cél vagy az eszköz? Mindenesetre a zöldeknek ez nem tetszik.
    Merkelt nem lehet Orbannal ôsszehsonlitani. Azt hozza kell tenni, hogy a karlsruhei Alkotmanybirosagban az euroszkepticizmus felütötte a fejét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  2. Miaszösz: ezt nem tudtam. Árnyalja a képet.
    Akkor sem értem az EU-t.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  3. szgabi
    2014. április 9. szerda
    16:22
    kegyelem
    ott van a szólj hozzá gomb a blogján, tiltakozhatsz nála is nyugodtan, ha zavar a stílusa :
    Kedves Sz.gabi. Nekem nem a cikkel van a bajom. Nem mondok véleményt az ilyen alpári stílusban megírt cikkekre. Még akkor sem, ha T.M. értem és megértem az elkeseredését. Nekem az a bajom, hogy ezen a websiteon megjelenhetett, és B.L. nem dobta . ki. És igen nagyon dühít hogy para, pupu a kohányi társaság titkára stb. mind mind szavazásra buzdította a buta népet. És közben itt jelent meg az írásuk. Ha nem érted , hogy milyen abszurd helyzet ez, és mennyire fontos lenne erről választ vagy véleményt olvasni B.L.-tól akkor csak abban bízhatok, hogy maradt még egy pár einfache Hausfrau Magyarországon aki érti amit mondok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. Sarah, én sem értem az EU-t.
    .
    De remélem, hogy Martin Schultz többet ér el, mint Barroso. Bar gratulalt, de figyelmeztette a vezért, hogy :«”használja fel bölcsen az ismét megkapott felhatalmazást” arra, hogy megfeleljen a polgárok belé vetett bizalmának, és hogy eleget tegyen Magyarország európai kötelezettségeinek.»
    .
    Mi tudjuk, hogy ez Orbannak annyi. De Shultz legalabb nem népparti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  5. Az phejani Kedves Vezetö szakmai tanácsokkal segiti Budapest Szeretett Vezetöjet:
    Hogyan lehet meg gyorsabban lebontani a (maradek) demokraciat, mit kell tenni a renitens ellenzekiekkal, hogyan lehet kialakitani a zart, nyugati zavaroktol mentes gazdasagot. OV okos fiu, gyorsan tanul, a tanfolyam vege fele mar kis is lepteti hazankat az EU-bol. Utana jön az uj vasfuggöny vagy a Berlini Fal.
    Remelhetöleg most jo nagyot tevedtem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  6. Kegyelem
    Sajnos, attól hogy átlátjuk a helyzetet, nem változik semmi.
    Még mindig úgy érzik, hogy nem kell kiabálni.
    Mire meg rájönnek, késő lesz.Magyar sajátosság.
    Nem szabad mindenen felrántanod magad,tartogasd az erődet,mert szükség lesz rá. Nem csak neked, mindannyiunknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  7. A jobbiknácik eu parlamenti bejutási kampánya a pofátlanság nunber one-ja.

    Az a jogászok szégyene, kidobja az eu-s zászlóta magyar parlament ablakán , és ugyanakkor be akarnak jutni az eu parlamentjébe??

    Szégyen.

    Egyértelmű a zsiros lóvé miatt teszik.

    Nekem nagyon hitelesek. :-)

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  8. number az a nunber

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. SZÉGYEN!
    Vajon a koncentrációs táborokat is tanulmányozzák majd….?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  10. Az or(k)bán, putyin stb. féle keleti diktátorok mellett, Merkel az egyik legveszélyesebb, legaljasabb ( mégha demokratikusan választott is ) vezető Európában. Meg lehet nézni hogy állnak Görögországhoz és más mediterrán országokhoz 3 százaléknál pár tized százalékkal nagyobb költségvetési deficit miatt. A magyar demokrácia deficit már annyira nem zavarja őket. Amúgy a CDU/CSU a két világháború között a Hitlert teljhatalmú diktátorrá tevő “felhatalmazási törvény”-t megszavazó “Zentrum Partei” utóda. Tehát nem nagy csoda szerintem például az NSZK Alkotmánybírósághoz való, vagy Or(k)bánhoz való hozzáállásuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  11. Séta a politikai halálsoron

    “2014. február 10. hétfő
    16:12
    Admin
    Kedves Emberek, ne vezessen bennünket az indulat és az utálat annyira, hogy ne vegyük észre: itt minden tervszerűen épült fel, szó nincs rögtönzésról. A NENYI és a fülkeforradalom bejelentésében már benne volt minden, aki azt kitalálta, mint első lépést, tudta az utolsot is. Hacsak egy idióta tolvaj futballista rögtönözne itt, akkor nem lenne ilyen stabil. Az ellenzéknek éppen az a baja, hogy lebecsöli ezeket a mélyrétegeket, ahogyan és amiből ez felépül. Legyint, és arra ugrik, ami az orra előtt van, ezért mindig csak a felszínt kapirgálja, és megmarad azon a szinten, hogy a szóvivők packáznak velük, és lepöckölik őket. Ne legyünk vakok: az a rendszer, amit ezek tisztára akarnak mosni, történelmi gyökerekhez nyúlt vissza, egy ideológiára építkezett. Minden akkori beszéd e körül az ideológia körül forgott. Százezreket öltek meg ennek az ideológiának a nevében. Most erről, Gábriel képében szobrot is csinaálnak, beleírták szó szerint az alaptörvényükbe (korona, kereszténység, Szent István), ebből vezették le az összes sarkallatos törvényüket, fejre állhat bárki, nem engednek belőle, nem számít, ki mit mond, ehhez ragaszkodnak. Ez a támogatásuk alapja. Orbán ezeket maga szabatosan kifejti. És erre az ellenzéke, ahogyan a mi olvasóink egy része is, legyint egyet, hogy nem fontos. Hát én csak azért vagyok hajlandó időt tölteni itt cikkek írásával, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy mennyire fontos, ez az igazán fontos, ez a legfontosabb. Engem nem érdekelnek a napi gumicsontok, újabb lopások, arcátlan hazugságok, mert ezek a jelenség szintjén vannak, csak apró következmények, a lényeget nem érintik. Addig nem lehet megdönteni ezta rendszert, amíg ezt a lényeget nem ismerik fel, és nem ezzel foglalkoznak. Amíg félnek kimondani, mert amikor ezt valaki kimondja, akkor lesz csak igazán nagy visítozás és ordítozás, mert akkor megértik, hogy a fa gyökerére vettetettt a fejsze.
    Ne szomorítsanak el, hogy ugyanazon a felszínes szinten gondolkodnak és nézik az eseményeket, mint az ellenzék. Aki csak ezt látja, hogy itt van egy hülye akarnok hatalommániás futballista, az akár be is léphetne az “összefogásba”. Az megreked ezen a szinten. De mi közünk nekünk ehhez a szinthez?”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  12. Amúgy a hidegháború utáni a volt kelet német területeket beolvasztó NSZK, kifinomultabb eszközökkel de újra vissza akarja szerezni a kontinentális Európa nagy része feletti hegemóniáját, mindenekelőtt Kelet-Közép Európában. Ebbe illeszkedik Jugoszlávia tömeggyilkos szétzúzása is. Az NSZK kezdte bújtogatni ugyanis a horvát, bosnyák, albán ( szélsőjobboldali, soviniszta, fasiszta szeparatizmust ). Az angolszász hatalmak, Franciaország pedig ( a NATO, EU keretében ) mellé álltak. Az első és második világháborúval ellentétben nem akartak konfrontálódni Németországgal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  13. Na persze…Milosevics a kis ártatlan bárányka…aki eldöntötte hogy egyszerűen kiirtja Koszovó mostani lakosságát , merthogy az a terület az ” Ős Szerb-Anyaföldi-Haza”
    És ott semmi keresnivalója holmi muzulmániknak.
    És persze Szarajevót sem a leállatiasodott szerb szakadárok ágyúzták rommá gyermekeket sem kímélve..satöbbi…satöbbi…
    -
    Walla! …. elmész Te a búsba ezzel a hülyeségeddel !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  14. a fasiszták alsóbbrendű emberek akik elhiszik ha azt mondják nekik hogy felsőbbrendűek és azután azt akarják hogy mindenki más haljon meg – Eliza 97. o. börleszk vonnegut

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Úgy látom a kommentelési lehetőségek sorra állnak le, Nagyon nem értek egyet vele, pont most. A felhozott indokokat nem tartom valósnak ,de természetesen elismerem Admin jogát arra ,hogy azt tegye amit akar Kár., de kösz az eddigiekért…..
    Szóval….. jó volt veletek ,üdv . mindenkinek ,azért titkon remélem ,hogy még lesz folytatás. Sziasztok Barry1 ( vikmeki)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. Csak ide tudom betenni!!! Erdélyben az utcán szavaztak az emberek!!!!!!
    Ez igy egy normális Országban csalásnak minösül!!!!! Bármikor kicserélhetik a szavazólapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    http://paramoral.eu/news.php?extend.4502

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  17. vikmeki
    Én is remélem. Kivel fogok vitázni?
    Hiányozni fog a társaság.
    Üdvözöllek én is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  18. bumburi

    Nem féltelek , fogsz te vitázni ,nyugi. Mi innen ( 6 törzstag) már egy éve levelezgetünk naponta e-mailben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  19. vikmeki
    Na szép!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  20. bumburi

    Nem ,na szép ,hanem még szép.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. vikmeki
    Rossz válasz —————————————-

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Működik az időgép. Mint a 70-es évken. Meglátogatták egymást a baráti oszgok, áttekntették a két ország fejlődésének fő tnyvolát, a tallkozót a szívélyes elvtársi légkör és a teljes zetazonsg jellemezte.
    É is meg tudtm volna írni egy vezrcikket. Most ez tér vissza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. országok, irányvonalát: bocs a bilentyűzet nem vesz be minden leütést

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos