Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán megállítja a határoknál a jövedelemadót 2013. november 25. hétfő 7:52 Forrás: Nolblog

  • Hozzászólások(55)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán megállítja a határoknál a jövedelemadót

Budapest – Orbán megszünteti az adózást, visszafordítja a tájfunokat, és azt ígéri, hogy mindenkinek jobb lesz. De ha ez nem is jönne össze, a személyi jövedelemadó biztosan csökken. Ha nem most, akkor majd valamikor. Vagy ha akkor sem, egyszer majd biztosan.

Japánból üzente meg a miniszterelnök, hogy akár már három éven belül egyszámjegyűre csökkenhet Magyarországon a személyi jövedelemadó mértéke. Ő még ezt is sokallja, tette hozzá, mert az lenne a jó, ha még ennyit sem kellene fizetniük a magyar embereknek, szerinte a nullaszázalékos kulcs lenne a legjobb, de mint mondta, belátja, hogy ez most nem lehetséges.

Ne akadjunk fenn azon az apróságon, hogy miért épp ez ne lenne lehetséges? Minden lehetséges, csak akarni kell, közösen gondolni rá, erősen és egyirányba, és akkor nincs olyan fal, amelyen ne tudnánk áttörni.

Itt van előttünk rögtön Felcsút példája. Néhány évvel ezelőtt még azt sem tudtuk a településről, hogy a világon van, akik esetleg mégis hallottak róla, úgy értesültek, hogy kicsiny jelentéktelen porfészek, nincs ott semmi érdekes. Ma meg, láss csodát, stadion épül a miniszterelnök házának szomszédságában, stílszerűen – de szigorúan a szotyimagra gondolva -, egy köpésnyire a konyhájától.

Orbán szerint három év alatt lehet egyszámjegyű a magyar emberek adója, s mindez arra utal, hogy a miniszterelnök nem hasra ütéssel találta ki ezt az egészet, hanem komoly háttérszámítások előzték meg a bejelentést. Ha azt mondja, hogy most rögtön, vagy, teszem azt, tíz év múlva, akkor persze gyanakodnánk, de a három év nem kerek szám, úgyhogy, kifejezetten szakszerűen hangzik, majdnem tudományosan.

Nem is ezzel kellene foglalkozni, hanem azzal, ami ennél sokkal fontosabb: jelesül, hogy mi történt a miniszterelnök bejelentése nyomán. Nem az, amire többpártrendszeri viszonyok és demokratikus keretek között gondolna az ember. Hogy a felelős közgazdászok a hasukat csapkodják a röhögéstől, majd miután ezzel végeztek, megmagyarázzák, hogy akkor máshonnan kellene elvenni a pénzt, sok helyre pedig – oktatásra, egészségügyre, kultúrára, a szegénység felszámolására – még annyi sem jutna, mint manapság.

Nem az történt tehát, hogy szakmabeliek kikérték volna maguknak, hogy a miniszterelnök hülyeségeket beszél, hanem az, ami rendes diktatúrákban történni szokott: az összes illetékes rögvest haptákba vágta magát, és sietett megmagyarázni a népnek az uralkodó legújabb rögeszméjét. Még Varga Mihály – aki szavahihető szakmabeliek szerint sokkal kevésbé kontár, mint azok, akikkel körül van véve – sem merte megengedni magának azt a luxust, hogy elmondja, mi a véleménye erről. Hebegett és habogott, hogy hát igen, tulajdonképpen, és bizonyos körülmények között. Meg abban az esetben, hogyha netán mégsem.

Varga Mihály nem egy Németh Szilárd, aki szemrebbenés nélkül bármekkora rezsicsökkentést képes bejelenteni. A csepeli polgármesternek ez nem kerül semmibe, nem ért hozzá, semmilyen szakmában nem jegyzik, tehát azt mond, amit akar. Legföljebb kiröhögik, de a szakma megvetésétől nem kell tartania. Varga számára azonban még ennyi, politikában eltöltött év után is van tétje a dolognak. Még van néhány év az aktív életéből, tudnia kell, hogy bárhogyan is alakuljanak a dolgok Magyarországon, nem lesz ő mindig miniszter. Ha az ellenzék győz jövőre, akkor azért nem, ha az övéi, akkor meg azért, mert abban a helyzetben még a mostaninál is unortodoxabb gazdaságpolitikát kell majd folytatni.

Nyilván ezt is végiggondolta Varga Mihály, vagyis, hogy minisztersége után lesz-e még számára a szakmában hely, de jelen pillanatban nem jutott jobb az eszébe, minthogy jó képet vágjon az egyszámjegyű személyi jövedelemadó ötletéhez. Becsületére legyen mondva, főnökének nullaszázalékos vízióját nem kommentálta – nyilván ő is tudja, hogy utóbbi nem a közgazdaságtan, hanem egy más jellegű tudományág vizsgálatának tárgya.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (29 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +40 ( 42 szavazatból)
Orbán megállítja a határoknál a jövedelemadót, 4.8 out of 5 based on 29 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(55)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

55 Reader’s Comments

  1. Hatástanulmány? Orbán országlása alatt?
    Az eredményt mutatja az ország állapota!
    A törvényhozás, ami úgy alakult Orbán vezetésével, hogy ma beadjuk a javaslatot, holnap meg sok lúd disznót győz alapon megszavaztatjuk a túlsúlyban levő fideszesekkel, hát az kizár minden hatástanulmányt!
    Rögtönzésen alapuló törvények garmadája született így,és senkinek, még Vargának sem jutott eszébe szólni, hogy álljon meg a menet!
    .
    Ez a hazaüzenek az szja-val kapcsolatban, ugyanolyan pillanatnyi ötletként pattant ki a vezér fejéből, mint a többi őrültség, amiből aztán törvényt ALKOTTAK!
    Kész diliház!
    De már bocsánatot kérek!
    Ki várt itt Vargától akár egy szó ellenvetést is?
    Az a Varga, aki a költségvetési bizottságban volt az előző kormány alatt,és képes volt végig “ródsózni” az országot a csontvázak keresésének belengetésével, majd pont az a Varga fog egyetlen szót is szólni a vezér szándéka ellen?
    A kampány elkezdődött! Ami abból áll hazánkban, hogy hazudjunk még nagyobbat, még embert nyomorítóbbat, és a haza fényre derül!
    Varga ugyanolyan alávetett szolga ebben a fideszes maffia brancsban, mint Matolcsi, vagy bármelyik másik gazember!
    Nincs önbecsülés, megfélemlítés van,és zsarolás van! Próbált volna ellenkező hangvételűt nyilatkozni, ma már miniszter sem lenne!
    És ezért tartom én ezeket a csicskákat egytől egyig gazembernek, mert előtte is azok voltak,ha megzsarolhatók!
    Tisztesség Vargánál?
    Ugye viccnek szánta a cikk írója?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (39 szavazatból)
  2. Hacsak így nem:
    -
    http://csattogoslepke.tumblr.com/image/67738424472

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  3. És a vezírt a sok hazudozása miatt ki állítja meg?!
    Az egyetemektől a tde miatt veszik vissza a pénzt, de ezt az eljárást az EU megszüntette – akkor ezt most így, hogyan?!
    -
    http://nol.hu/belfold/20131125-hiaba_remenykedtek_a_rektorok
    -
    A rektorok járnak elöl a példamutatásban, először ők ne kapják meg a pénzüket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  4. bruckenbacker kapitány

    Nm őrült csak végtelenül aljas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  5. Az öngyilkosságokat, a kihűléseket mikor akarja és főleg, hogyan megállítani?!
    -
    http://www.stop.hu/belfold/halalra-gazolta-a-vonat/1196056/
    -
    Már mindennapos eset – vehetné már egy kutató a fáradságot és készíthetne kimutatás ezekről az esetekről, csak azt ne mondják, hogy szerelmi csalódás miatt van mindennap ilyen eset!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  6. ” Őrült beszéd, de van benne rendszer…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  7. Állítsuk már meg a Csúti Lúdvércet!
    24 éve Ceausescuról is kiderült, hogy nem golyóálló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  8. Innen már csak egy lépés a “…mindenki tudása szerint, mindenki szükséglete szerint…”.

    Orvos nem kiséri, ha külföldre megy??

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  9. Szomjankórász, Ceausescut kissé elsiették! Nem kell Orbánnal sietni, előbb énekeljen valamit a külföldi számlákról. DDD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  10. egy szamjegy vagyis maximum 9 ize. Lehet hogy nem forint hanem 9 fityfirity ami mondjuk 9000 Euro lehetne. Igy maris stimmel az egyjegyu adozas.
    “En meg sophasem hazudtam az embereknek” Lehet mert mindig is meset mondott.
    Igaz hogy egy csomo ember elvesztette az alasat, l;akasat, tonkrement az eletuk a hazassaguk a keseruseg es a szegenyseg miatt de hat azok biztos balosok voltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  11. Olvassák el az online sajtóban megjelent orvosi elemzést Orbán és társai elmeállapotáról. Mindent megmagyaráz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  12. Varga Mihály gondolkodásáról árulkodó történetet mondok el, amelynek személyesen szem-és fül tanúja voltam.
    Szolnok városban 2011. február 9-én nagy ünnepséggel egybekötve felavatták a több mint egy milliárd Ft-nyi uniós pályázati támogatással felépített gyalogos-kerékpáros Tisza-hidat. Az ünnep díszvendége volt Varga Mihály, aki beszédében azt mondta, hogy nem mi tartozunk köszönettel a támogatásért, hanem az Unió köszönheti nekünk magyaroknak, hogy hozzájárulhatott a beruházáshoz. A városlakók néma csendben, döbbenten hallgatták e szavakat. Körbenéztem, vajon értik-e a szolnokiak ezt a hazug beszédet? A tömeg már akkor is csak hallgatott, és még most is csendben van.
    Hideg, fagyos szél fújt a Tisza felől, otthagytam az öntömjénező ünnepséget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  13. Szerintem a Vargának is van egy dossziéja ott a felcsúti farmon – de elnézve a savanyú ábrázatát, ő sem a közgazdaságtan Nobel-díj várományosa, azer.
    Zöccségvetésünk módosításának, a módosításának a módosításához viszont nagyon ért, abban már nagy rutinja van!
    Tündérország másik piros pöttyös ülepű köz-gáza!
    Kontárék birodalma tőlük olyan sikeres és általuk vagyunk sínen!
    Szegény Magyarország….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  14. “..Díszdoktor lett Japánban Orbán Viktor. Idehaza az igazi doktorok kiröhögik….”
    .
    1, Japánban valószínűleg gőzük nincs, ki ez a majom – legfeljebb nagyvonalakban. Egy, számukra teljesen érdektelen, távoli ország ismeretlen vezére jött el. Protokoll az egész, semmi több. Kb. mintha mondjuk, Ausztriába érkezne Bhután királya, és meglátogatna egy egyetemet, vagy gyárat. Vagy, mintha Taivanra érkezne Andorra miniszterelnöke.
    .
    2, “Ideahaza”, azaz, orKbánisztánban nem merik kiröhögni, legalábbis nyíltan nem. Aki megteszi, annak annyi, az egyetemével együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  15. Eldrad: Nekem nincs hadseregem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. És még földgázexportőr sem leszel. De egyszámjegyű adót sem fogsz fizetni, az biztos! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  17. Röviden, az egész japán útja egy nagy égés volt, hülyén is néz ki, hülyeségeket beszél,és ugyan megválogathatná, hogy miket mond nyilvánosan egy másik ország területéről amikor egyértelműen üzletelni és pofavizitre megy.
    .
    Ha nem lenne ez az atomreaktor vásárlási ügy, a japánok egyáltalán nem is fogadták volna.
    .
    Ugyancsak a japánok és kínaiak figyelmét nem kerülte el, hogy Orbán becsmérlően fél-ázsiainak nevezte a magyart, de ha mégis azért én a biztonság kedvéért emlékeztetem őket majd rendszeresen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  18. Kár, hogy a versem előbb született, mintsem olvastam volna a cikket…
    Most gondolkodhatok megint újabb versszakokon, mert ez az újabb orb(án)itális baromság kifigurázásért kiált! :D

    Na de a poéma:

    Hogy mi lesz a vége…?
    ..
    A nagy háborúnak alighogy vége lett,
    partizánok lettek vezető káderek:
    cukrász, pék, lakatos, csupa-csupa bajtárs;
    belőlük lett sok-sok “igazgató kartárs”.
    ..
    Megbízható elvtárs, szakmáját is érti;
    csak az új beosztás! Nem felel meg, érzi;
    azért segítséggel e munkát is végzi…
    S hogy mi lesz a vége? Azt senki se kérdi.
    ..
    Ez zajlik most nálunk, sok év után újra:
    hogy a régi gárdát lecserélik újra.
    Igaz, nem ért hozzá, ám ez mit sem számít;
    a párt(köz)média milliókat ámít.
    ..
    Hazudnak ők reggel, s délben; egész estig:
    el is kábítanak vidékit és pestit.
    Harsog a pártszlogen: “Jobban teljesítünk!”
    Kérdezz egy szakembert, hogy mit is veszítünk.
    ..
    Piacról pénzeljük a szabadságharcunk,
    s bár a médiában mindig nagy az arcunk,
    a birka magyar nép leejti az állát, / az egyszeri polgár…
    ha majd pár év múlva benyújtják a számlát.
    ..
    Bár a szakemberek megmondták előre,
    hisz kezdettől látszott: ez lesz majd belőle!
    Így krokodilkönnyet kár is most hullatni:
    ez államadósság, s bizony, meg kell adni!
    ..
    Lehet, ránk köszönt a hiperinfláció
    - volt már nálunk ilyen: nem oly szenzáció! -,
    s látunk bilforintot, mint hajdan bilpengőt;
    ámde ki kell bírnunk e hét(?) szűk esztendőt!
    ..
    Mert ki éljenezte Viktor hitleráját,
    bangán bólogató, szolgalelkű nyáját,
    s élvezte előnyét, most viselje kárát:
    fogcsikorgatva bár, de fizesse árát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  19. Ha nem voltam elég érthető: A zsidó nem olyan világnemzet, mint a magyar. Vannak olyan zsidók, akik nem izraeli állampolgárok. Ezért nincs nekem hadseregem. Ezzel nem elhatárolódni kívántam Izrael politikájától, csak pusztán ténymegállapítottam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  20. Az egykulcsos adóparadicsom!
    -
    http://www.168ora.hu/buxa/adorendszer-unortodox-jovedelem-fogyasztas-120985.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Kontárék és a pénztárgépek: ennyi balfogásnál már be kellene ismerni, a koleszosoknak a zsebek tömésén kívül semmi nem megy!
    Módosítják a zöccségvetést, nem megy az útdíj, a pénztárgépek sem és nincs a Torgyán aki naponta elmondaná: monnyanak le!
    -
    http://www.stop.hu/belfold/a-kormanyzati-kaosz-mintapeldaja-az-online-penztargepek-ugye/1196156/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  22. Nna, ezt lett, első felindulásből.
    Bár még cifrázni kéne az adónemeket, hogy tényleg groteszk – vagy bármi – legyen:

    I. Viktor, Madzsarisztán Jótevője
    ..
    Nulla kulcsos lett a jövedelemadó!
    Lett is az országban mindjárt nagy dáridó!
    A nagy “bódottág”-ban épp csak azt nem tudni:
    nulla bevételnél miből fogja futni
    ..
    új stadionokra, államadósságra,
    bármi fejlesztésre, vagy az oktatásra,
    önkormányzatoknak minden kiadásra,
    egészségügyre, vagy útkarbantartásra…?
    ..
    Népem, veled együtt esik le az állam,
    ha megsarcol újabb adókkal az állam.
    Nézünk majd, mint tyúk a rőt kukoricára:
    hát emmeg hogy lehet? Ennek ez az ára?
    ..
    Bizony, bizony, ami nem lett befizetve,
    másképp kell beszedni, éspedig sietve,
    mert az “államcsődör” már nyakunkban liheg:
    az Őrült döntése végül mindent vihet!
    ..
    A birka nép vigad: Téged ünnepelünk!
    Fel sem fogjuk még azt: hogyan tolsz ki velünk!
    Viktor, jót tettél, csak kár, hogy beledöglünk!
    Hogy úgy mondjam, üres már a tele vödrünk!
    ..
    Értem én ezalatt az államkincstárat,
    honnan elherdáltál milliárdot, százat
    és ezeret, s még mindig nincs vége!
    Bár neked oly mindegy: hárítod a népre!

    Hisz van egy furfangos, kancsal jóembered,
    aki kifundál majd száz új adónemet,
    mellyel beszedi majd a kieső lóvét;
    s kinek bőrét nyúzza? Hát persze: a pórét! / Már megint a pórét!
    ..
    Nincs olyan, hogy végre slepped is fizessen?
    Csak attól veszel el, akinek már nincsen?
    Meglátod, Jótevő, nem lesz majd jó véged:
    bokázol, mint anno dicső példaképed!
    ..
    Mikor a szél fütyül majd a fejed alatt*,
    akkor bizony “késő bánat, eb gondolat”!
    Előbb kellett volna jól belegondolni,
    kitől kellene több adót legombolni!
    ..
    *Mussolinit a lábánál fogva akasztották fel

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  23. Mosthatolmonlévőn Chuck Norrisra emlékeztet engemet.
    Például őróla is feljegyezték , hogy egyszer egy rosszfiút belehajított a Napba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. Aki 4 általánosnál többet végzett és nem butította lelkét jogászkodással az tudja, hogy az állam működéséhez adóbevételek kellenek.
    Ezek

    - egyenesadók (jövedelem, vagyonadó)
    - közvetett adó (vám, áfa, luxusadó, …)

    Ha az egyenes adókat csökkentem, akkor a közvetett adókat növelni kell. Lehet a jövedelemadó 0%-os (sőt minusz akárhány százalékos is), lásd még a szocialista tervgazdálkodást, de akkor máshonnan kell elvonni. Például a cégektől nyereségadó címen. De hídpénz is szedhető, vagy útvám.

    A lényegen nem változtat. Aki “adócsökkentés”-ről hadovázik egy adófajta csökkentése okán, vagy “adófelezés”-ről beszél az szja progresszívről arányossá voltoztatása okán az nagyon hülyének nézi az embereket.

    Vagy maga nagyon hülye…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  25. Tiszta vizet a pohárba!
    Legalább a 2/3 narancsködösei is hallhatták:
    -
    http://www.stop.hu/belfold/vallott-a-kormany-az-adorendszernek-nem-feladata-az-egyenlotlensegek-csokkentese/1196288/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. En a magam reszerol egyetertek az ado egyszamjegyuve tetelevel, sot annak orulnek legjobban, ha ennek a hatalomnak egyetlen es semilyen adoforint sem folyna be a szamlajara. Ha ebbe rokkanna/pusztulna bele.
    Ez jobb otlet, mint a BOJKOTT !…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. A kép szövege:
    .
    EGY BOLOND KETTŐT CSINÁL
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. csakén!
    .
    Talán azt akartad írni, hogy TISZTA VIZET A FEJEKBE !
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Íme a fullos verzió:
    ..
    I. Viktor, Madzsarisztán Jótevője
    ..
    Nulla kulcsos lett a jövedelemadó!
    Lett is az országban mindjárt nagy dáridó!
    A nagy “bódottág”-ban épp csak azt nem tudni:
    nulla bevételnél miből fogja futni
    ..
    új stadionokra, államadósságra,
    bármi fejlesztésre, vagy az oktatásra,
    önkormányzatoknak minden kiadásra,
    egészségügyre, vagy útkarbantartásra…?
    ..
    Népem, veled együtt esik le az állam,
    ha megsarcol újabb adókkal az állam.
    Nézünk majd, mint tyúk a rőt kukoricára:
    hát emmeg hogy lehet? Ennek ez az ára?
    ..
    Bizony, bizony, ami nem lett befizetve,
    másképp kell beszedni, éspedig sietve,
    mert az “államcsődör” már nyakunkban liheg:
    az Őrült döntése végül mindent vihet!
    ..
    A birka nép vigad: Téged ünnepelünk!
    Fel sem fogjuk még azt: hogyan tolsz ki velünk!
    Viktor, jót tettél, csak kár, hogy beledöglünk!
    Hogy úgy mondjam, üres már a tele vödrünk!
    ..
    Értem én ezalatt az államkincstárat,
    honnan elherdáltál milliárdot, százat
    és ezeret, s még mindig nincs vége!
    Bár neked oly mindegy: hárítod a népre!
    ..
    Hisz van egy furfangos, kancsal jóembered,
    aki kifundál majd száz új adónemet,
    mellyel beszedi majd a kieső lóvét;
    s kinek bőrét nyúzza? Hát persze: a pórét! / Már megint a pórét!
    ..
    Kreatív a Gyurci: kitalálta szépen,
    hogyan húz le téged majd százféleképpen!
    S hogy a rózsás jövőt most azonnal éld át,
    lássunk máris néhány gyakorlati példát!
    ..
    Fizess, ha mosolyogsz! Hogyha van rá okod,
    majd az adóját is jókedvűen fogod
    az államkincstárnak szépen leperkálni;
    lássuk, van-e kedved eztán még tréfálni!
    ..
    Fizess, ha gyalogolsz! Koptatod a járdát!
    Az adóhivatal kiküldi a számlát,
    és ha nincsen pénzed, tanulj meg repülni!
    Bár mi arra is fel fogunk majd készülni!
    ..
    Lehúzunk majd minden jókedvű szárnyalót!
    Aki szárnyalni tud, fizessen szárnyadót!
    Fantáziád után is fizess, oktondi!
    Csak az mentesül, ki nem fog gondolkodni!
    ..
    Valljad csak be szépen: hány centis a farkad?
    Akkor, mikor épp áll, s akkor, mikor lankadt.
    Neked adóalap lesz a teljes méret!
    S a csókos mit fizet? Csak a különbséget!
    ..
    Ennyiből is látszik, hogy ez a kártékony
    kis güzü Matolcsy milyen találékony!
    Százból százszor övé lesz majd minden érdem;
    én mint adóalany, viszont csak azt kérdem:
    ..
    Nincs olyan, hogy végre slepped is fizessen?
    Csak attól veszel el, akinek már nincsen?
    Meglátod, Jótevő, nem lesz majd jó véged:
    bokázol, mint anno dicső példaképed!
    ..
    Mikor a szél fütyül majd a fejed alatt*,
    akkor bizony “késő bánat, eb gondolat”!
    Előbb kellett volna jól belegondolni,
    kitől kellene több adót legombolni!
    ..
    *Mussolinit a lábánál fogva akasztották fel

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  30. Nem vagyok orvos – az agyhalál ellen tiszta víz?
    Nem tom’, de ártani biztosan nem árt!
    Azt viszont tudom, hogy azt a katyvaszt, ami itt a jobboldali honfitársaink fejében kavarog nagyon nehéz lesz helyrehozni, a múltunkat is képesek megváltoztatni, pl. a Sziriuszról jöttünk!)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  31. Tegyük élhetővé !

    Ronda kövért nem találtam .,elnézést:
    .

    Ha egy RONDA plüs macival rosszul játszanak a gyerekek – mert nem szeretik elégé a plüs macijukat, – könnyen letörhetik plüs macijuk fejét. (ez nem a gyerekek hibája , főleg ha másik plüs macit kértek a szülőktől)
    Semmi baj, törjön. Megtárgyaljuk törés után a problémákat közösen szülőkkel , társadalom pszichológusókkal , tv műsorban együtt elemzünk, majd később visszavarjuk ,a fejet oda, de csak a rend kedvéért, hogy a gyerekeknek megnyugtató legyen.
    Plüs maci marad olyan , mint aminek látszott . Kicsit szőrös , Kicsit Kövér.
    De az élet megy tovább a gyerekeknek is. És a gyerekek élik tovább rendes, normál életüket. Ez a természet rendje.
    Ezen egy plüs maci sem tud változtatni, még akkor sem, ha plüs maci védő hadserege van.
    Feje törik, ha ő egy rossz plüs maci.
    Ez kikerülhetettlen TÖRVÉNY.
    Hajrá Magyarország ! Hajrá EU szinvonalú élet !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Gratula mind a 40 hozzászólásért a hozzászólóknak! Miért? Mert a cikket senki sem olvasta el közülük.
    .
    Ugyanis félbemaradt a szöveg, lemaradt a vége, és senki, de senki nem hiányolta. Aki elolvasná, annak hiányérzete támad és jelzi, aki pedig nem olvas, csak ír, az lepötyög alá a kénye-kedve szerinti akármit.
    Éljen a verbális önmegvalósítás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  33. proaktiv
    “Becsületére legyen mondva, főnökének nullaszázalékos vízióját nem kommentálta – nyilván ő is tudja, hogy utóbbi nem a közgazdaságtan, hanem egy más jellegű tudományág vizsgálatának”
    …..tárgya.
    Tudjuk, klinikai eset!
    -
    Egy örömhírt is hozok ide a sok elkeserítő intézkedés után:
    -
    http://nepszava.hu/cikk/1003988-a-nagy-fuzet-nyerte-a-los-angeles-i-magyar-filmfesztivalt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. “az lenne a jó, ha még ennyit sem kellene fizetniük a magyar embereknek, szerinte a nullaszázalékos kulcs lenne a legjobb, de mint mondta, belátja, hogy ez most nem lehetséges.”
    — Nem ismerek rá Orbánra. Ezek a hülye közgazdászok telebeszélhették a fejét. Hová lett a “Merjünk nagyot álmodni”? Ez neki nagy álom? Ez bakfitty!
    Nem, nem és nem!
    Magyar ember ennyivel nem érheti be! A nemzet szemét nem lehet kiszúrni egy vacak nullaszázalékos SZJA-kulccsal.
    Helyette:
    A személyi jövedelemadó legyen NEGATÍV! Minden megkeresett 100 forinthoz az állam tegyen hozzá még 20%-ot!
    Most persze majd hőbörögnek a szakemberek, hogy honnan lesz rá pénz. Honnan, honnan… marhák. A rezsicsökkentésre is volt, nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  35. Ez ugyanolyan fikció, mint a söralátét méretű adóbevallás ígérete.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  36. Proaktív!

    Nekem is hiányzik a vége. De nem a cikk végi mondat vége, mert az érthető így is.
    A orbánc történet vége hiányzik. Így karácsony közeledtével várom a Ceaușescu
    féle végkifejletet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  37. Erről a megdicsőült pofáról az jut eszembe,hogy ” gagyog, s ragyog”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  38. A gonosz uralkodó azt képeli,hogy az abszolút hatalom révén a korona új fényében tündököl majd,holott minden egyes lépéssel amelyet e hatalom elnyerése felé tesz,egyre inkább csak eljátssza koronáját.
    Viselkedése épp oly ostoba,mint amilyen gyűlöletes,dicsőségre tör és hazája számára a sors csapása ő,ki maga magát is elámítja.
    A bölcsességhez nem a könyvek hanem az ember tanulmányozása után juthatunk el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  39. Az SzJA-t akár nullára is levihetik, ha más adókból pótolják. Például a forgalmi adó és a vállalkozásokra kirótt különféle adófajták, benne a bérjárulékok növelésével még magasabb is lehet az adóteher, mint eddig. Majdnem mindegy, milyen címen vonják el a jövedelmet. (Azért csak MAJDNEM, mert ez viszont befolyásolja a vállalkozások működését, a foglalkoztatási hajlamot, a megtakarítási hajlamot, a jövedelem elköltésének arányait stb.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Ezért nem jut a magyar diáknak már tankönyv, mert tömni kell a román ustyu szavazógép pofáját
    Ezért vannak gondok Magyarországon a tankönyvellátással.
    http://marosvasarhelyi.info/hirek/szazmillios-tankonyvcsomagot-kapnak-az-erdelyi-magyar-iskolak
    férgek
    http://marosvasarhelyi.info/hirek/4-milliard-forintot-ad-orban-viktor-az-erdelyi-egyetemeknek
    férgek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. girbegurba!

    Rátapintottál a lényegre.
    Ez a dolog a szocializmusban működött, hiszen minden állami tulajdonban volt. A működés hatékonyságának az eredményéről ugye ne is beszéljünk.
    Csak hát itt a kapitalizmusról szól a történet. A jogi karon nyilván mikor a kapitalizmusról volt szó, a fiúk a büfében üldögéltek. Ez a dög kapitalista cég és vállalkozás olyan ám, fogja magát és külföldre viszi a céget. Aki meg marad, az kénytelen adót csalni. (lásd még NAV botrány).
    Vagy akkor most mégis a szocialista államosítás felé megyünk, mert ott tud működni ez a model? De akkor meg kellene mondani, építjük a kommunizmust, most rakjuk le a szocializmus alapjait. Én ilyet nem hallottam, csak a nemzeti-keresztény hadovát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. csakén
    2013. november 25. hétfő
    17:30
    Megértelek, én is küzdök ilyen dolgokkal.
    Épp ezért azt tanácsolom, olvass időnként kurucinfót, csak hogy tudd, mi az aktuális népkábítás a jobboldalon, miről kell felvilágosítani a te jobbos ismerőseidet, hol és miképp vannak éppen átk.rva.
    Mert ott is nonstop meg ám az info, csak éppen… na, ehhez kell ott lenni a spiccen. Sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. Ego
    2013. november 25. hétfő
    17:49
    Ez jó volt!
    Miért nem írsz olyan kis szösszeneteket, mint a Föld S. Péter?
    Sikered lenne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. proaktív,
    Zappa már megfejtette: “Nekem is hiányzik a vége. De nem a cikk végi mondat vége, mert az érthető így is.”
    Egyébként attól, hogy rajtad kívül senki nem hiányolta a cikk végét, a többség ahhoz szólt hozzá.
    Viszont lassan kezdünk offolni, lásd az én előző hsz-eimet. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. Azert azt meg kell adni hogy a fenti cimet Orbannak sikerult felig teljesitenie.
    Igy lenne teljes a dolog:
    Orbán megállította a határoknál a JÖVEDELMET !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Az arckifejezés….tanulmány , hát hova nem jutottam már el…….mehettek a francba

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Megoldható az adómentesség, csak akkor más módon kell beszedni a pénzt az emberektől hiszen a pénz azért van, hogy elköltsék. Mondjuk, csak azért fizet az ember amit valóban használ. Járda, orvos, stb stb stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Zappa,
    Nem, nem kapitalizmusról van szó, hanem államkapitalizmusról.
    .
    Az állam az egész országot uralva egyetlen nagy vállalkozásként, pontosabban társaságként működik a kapitalista világpiacon.
    A vállalkozás belsejében látszatra fenntartják a kapitalista viszonyokat, de már a látszatra sem nagyon ügyelnek. Egy vállalkozáson belül elvben lehet parancsokkal irányítani, és tetszés szerint oszthatók el az erőforrások.
    Nyilván veszteséges, de a cég vezetői ügyesen a saját egyéni számlájukra irányítják a bevétel nagyobb részét, úgyhogy ők maguk nyereségesek.
    A világpiacot szabályozó és uraló hatalmi térben nincs hatékony, érvényesíthető jogi garancia a munkavállalók és a kisrészvényesek érdekeinek védelmére.
    .
    A bolsevik “szocializmus” és a fasiszta meg náci rendszerek, a mai “népi” Kína, a putyini Oroszország, meg más rendszerek is ilyen államkapitalista vállalkozások. Csak a külföldicégeket tisztelik valamennyire, mert ők vissza tudnak ütni. A belsők – emberek, vállalkozások – nem számítanak, őket alattvalóvá kémyszerítik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. http://www.youtube.com/watch?v=9AZza-NTNqI
    -
    Szerintem nincs még egy ország, ahol a pozíciójában maradhatna….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. Diplomáciai analfabalta, nagyon nem megy neki a protokoll:
    -
    http://propeller.hu/itthon/2827466-pocakot-villantott-orban-viktor?utm_source=hvg.hu&utm_medium=partner&utm_campaign=Pocakot%20villantott%20Orb%C3%A1n%20Viktor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos