Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán megállítja a határoknál a jövedelemadót 2013. november 25. hétfő 7:52 Forrás: Nolblog

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán megállítja a határoknál a jövedelemadót

Budapest – Orbán megszünteti az adózást, visszafordítja a tájfunokat, és azt ígéri, hogy mindenkinek jobb lesz. De ha ez nem is jönne össze, a személyi jövedelemadó biztosan csökken. Ha nem most, akkor majd valamikor. Vagy ha akkor sem, egyszer majd biztosan.

Japánból üzente meg a miniszterelnök, hogy akár már három éven belül egyszámjegyűre csökkenhet Magyarországon a személyi jövedelemadó mértéke. Ő még ezt is sokallja, tette hozzá, mert az lenne a jó, ha még ennyit sem kellene fizetniük a magyar embereknek, szerinte a nullaszázalékos kulcs lenne a legjobb, de mint mondta, belátja, hogy ez most nem lehetséges.

Ne akadjunk fenn azon az apróságon, hogy miért épp ez ne lenne lehetséges? Minden lehetséges, csak akarni kell, közösen gondolni rá, erősen és egyirányba, és akkor nincs olyan fal, amelyen ne tudnánk áttörni.

Itt van előttünk rögtön Felcsút példája. Néhány évvel ezelőtt még azt sem tudtuk a településről, hogy a világon van, akik esetleg mégis hallottak róla, úgy értesültek, hogy kicsiny jelentéktelen porfészek, nincs ott semmi érdekes. Ma meg, láss csodát, stadion épül a miniszterelnök házának szomszédságában, stílszerűen – de szigorúan a szotyimagra gondolva -, egy köpésnyire a konyhájától.

Orbán szerint három év alatt lehet egyszámjegyű a magyar emberek adója, s mindez arra utal, hogy a miniszterelnök nem hasra ütéssel találta ki ezt az egészet, hanem komoly háttérszámítások előzték meg a bejelentést. Ha azt mondja, hogy most rögtön, vagy, teszem azt, tíz év múlva, akkor persze gyanakodnánk, de a három év nem kerek szám, úgyhogy, kifejezetten szakszerűen hangzik, majdnem tudományosan.

Nem is ezzel kellene foglalkozni, hanem azzal, ami ennél sokkal fontosabb: jelesül, hogy mi történt a miniszterelnök bejelentése nyomán. Nem az, amire többpártrendszeri viszonyok és demokratikus keretek között gondolna az ember. Hogy a felelős közgazdászok a hasukat csapkodják a röhögéstől, majd miután ezzel végeztek, megmagyarázzák, hogy akkor máshonnan kellene elvenni a pénzt, sok helyre pedig – oktatásra, egészségügyre, kultúrára, a szegénység felszámolására – még annyi sem jutna, mint manapság.

Nem az történt tehát, hogy szakmabeliek kikérték volna maguknak, hogy a miniszterelnök hülyeségeket beszél, hanem az, ami rendes diktatúrákban történni szokott: az összes illetékes rögvest haptákba vágta magát, és sietett megmagyarázni a népnek az uralkodó legújabb rögeszméjét. Még Varga Mihály – aki szavahihető szakmabeliek szerint sokkal kevésbé kontár, mint azok, akikkel körül van véve – sem merte megengedni magának azt a luxust, hogy elmondja, mi a véleménye erről. Hebegett és habogott, hogy hát igen, tulajdonképpen, és bizonyos körülmények között. Meg abban az esetben, hogyha netán mégsem.

Varga Mihály nem egy Németh Szilárd, aki szemrebbenés nélkül bármekkora rezsicsökkentést képes bejelenteni. A csepeli polgármesternek ez nem kerül semmibe, nem ért hozzá, semmilyen szakmában nem jegyzik, tehát azt mond, amit akar. Legföljebb kiröhögik, de a szakma megvetésétől nem kell tartania. Varga számára azonban még ennyi, politikában eltöltött év után is van tétje a dolognak. Még van néhány év az aktív életéből, tudnia kell, hogy bárhogyan is alakuljanak a dolgok Magyarországon, nem lesz ő mindig miniszter. Ha az ellenzék győz jövőre, akkor azért nem, ha az övéi, akkor meg azért, mert abban a helyzetben még a mostaninál is unortodoxabb gazdaságpolitikát kell majd folytatni.

Nyilván ezt is végiggondolta Varga Mihály, vagyis, hogy minisztersége után lesz-e még számára a szakmában hely, de jelen pillanatban nem jutott jobb az eszébe, minthogy jó képet vágjon az egyszámjegyű személyi jövedelemadó ötletéhez. Becsületére legyen mondva, főnökének nullaszázalékos vízióját nem kommentálta – nyilván ő is tudja, hogy utóbbi nem a közgazdaságtan, hanem egy más jellegű tudományág vizsgálatának tárgya.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (28 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +36 ( 38 szavazatból)
Orbán megállítja a határoknál a jövedelemadót, 4.8 out of 5 based on 28 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

53 Reader’s Comments

  1. Orbán tényleg ért valamihez Az pedig a züllesztés és a tönkretétel.
    Orbánnak eddig hála:

    -megállt a határoknál a befektetni vágyó tőke
    - fejlesztésekre váró cégek tömkelege
    - töke hiány
    - hitel hiány
    - beruházások hiánya
    .
    Helyette itt vannak a
    - drága pénzért eladott államkötvények
    - a tömegével megfogalmazott kritikák
    - mindenkit semmibe vevő törvények …
    - milliók és milliók szegényednek a legvégsőkig
    - öngyilkos emberek
    - kirekesztett társadalmi rétegek, emberek
    - kirekesztett kisebbségek
    - hihetetlen energia árak
    - mértéktelen adók
    - oktatás ledegradálása
    - megszámlálhatatlan nagy horderejű nemzetközi perek
    - igazságtalanságok, mutyik,
    - koma – sógor – jóbarát törvények …
    stb …
    .
    Orbánnak köszönhetően létre jön egy olyan társadalom melyet rettegve elkerülnek minden fejlett világban.
    Noha a “Világ” szó a sáros földgolyónk, ott mégis nekünk egy olyan sors van rendelve, melyben:
    A dolgozó népek elviselhetetlen cselédsorsra vannak ítélve
    A törvény elveszti azon rendeltetését, hogy igazságot, rendet és törvényességet biztosítson. A Törvény immáron egy eszköz egy a kormány kezében …
    ,
    Mondhatjuk úgy is: Elveszett a Haza.
    Köszönjük magunknak, köszönjük a 2/3 -nak …
    .
    Köszönjük az újabb 50 év nyomorúságot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Mai hír:
    “A tegnap estig kiadott közlemények szerint tizenkét kétoldalú találkozó került be Victor Ponta román miniszterelnök hétfői és keddi programjába. A listán nem szerepel megbeszélés Orbán Viktorral…..”

    Nem áll ezzel szóba Európában senki. Japán vidéki egyetemen fejébe húzzák a bohócsipkát, a japán köztársasági elnök is csak udvariasságból fogadja (meg hobbija az őrültek viselkedésének tanulmányozása).

    Itt tartunk.

    Szóval lassan itt a tragédia végkifejlete. Kíváncsi vagyok, melyik belső embere fogja először kiáltani: a király meztelen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  3. Zappa
    A házelnököt, a hamvakkal futkorászót nem fogadják a németeknél!
    A kontár baltazárt is már csak jó pénzért lehet meghívatni a keletiekhez.
    -
    Plagizálókra, a kontárra, a nem fogadott házelnökre olyan büszke a létharmat – mert egyformák!
    -
    Horn Gyuláról a németek utcát neveztek el – akkor kérdezem én, melyik oldal rombolja az országunk imázsát?!
    Sorolhatnám a példákat, de az előbbi elég szemléletes – ha nem agyhalott valaki, akkor látja a különbséget!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Már füvesítik a felcsúti stadiont 2013. november 24. vasárnap

Orbánt és a Fideszt szolgálja a TV2 2013. november 22. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos