Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ezt megszívták: nem jött be a nemzeti trafik-mutyi 2013. november 7. csütörtök 6:28 Forrás: AN, napi.hu

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ezt megszívták: nem jött be a nemzeti trafik-mutyi

Budapest, Orbanisztán – Nem fenékig tejföl ma dohányboltot üzemeltetni Magyarországon. Mondhatjuk úgy stílszerűen, hogy megszívták a nemzeti dohányboltosok, amiért néhány hónappal ezelőtt felvállalták a mutyit. Az utólag módosított pályázati feltételeket, az előre levajazott elbírálást. Irigyelte és utálta az ország az újonnan induló trafikosokat, akik között számosan Orbán Viktor és a Fidesz elkötelezett hívei voltak.

Hamar kiderült azonban, hogy a nemzeti dohányboltok világában sincs kolbászból a kerítés. A feketepiac virágzik, az államilag – értsd: Orbán Viktor és a Fidesz által – felügyelt nemzeti dohányboltok bevétele elmarad a várttól. Nemcsak hozzájuk jut kevesebb pénz, de az állam is rosszabbul jár.

Alig több a cigaretta jövedékiadóból származó bevétel októberben, mint a szeptemberi fele. Iparági elemzők szerdán egyeztetnek a Nemzetgazdasági Minisztériumban a folyamatról.

Az októberi előzetes adatok alapján jelentősen csökkent a cigarettából származó jövedékiadó-bevétel, ami 18 milliárd forint volt, alig több mint a szeptemberi fele – közölte szerdai számában a Napi Gazdaság.

A Napi Gazdaság szerint a minisztérium 26 milliárd forint kieséssel számol a jövedékiadó-bevételnél, az áfával együtt pedig nagyjából 40 milliárd forint lehet a mínusz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +40 ( 42 szavazatból)
Ezt megszívták: nem jött be a nemzeti trafik-mutyi, 5.0 out of 5 based on 25 ratings

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

49 Reader’s Comments

  1. Sebaj, Mészáros Lőrinc viszont szépen gazdagodik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  2. Naugye!
    Ebbol is jol latszik, maris kevesebb a dohanyos, jobban teljesit a Fidesz egeszsegugy-politikaja, ez a cel is teljesult…
    Hurra!…es lehet hallgatni Hofit…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (35 szavazatból)
  3. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .

    Jah kérem, semmit sem adnak ingyen. Ezért kapta Orbanini a Nemzetközi Egészségügyi Szervezet kitüntetését.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  4. Elmorzsolok egy pár könnycseppet a szemem sarkában a szegény dohányboltosokért, és a szegény államért. Majd “”"gyűjtenek máshol”"” leleményesek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  5. Az igaz, hogy az ország bukott a trafikmutyin, de hír értékelése úgy korrekt, ha figyelembe vesszük, hogy a kisebb bevétel búsás hasznát a korábbinál nagyságrendekkel kisebb bolthálózat birtokába jutott kegyeltek zsebelték be. Azt pedig nem tudjuk, hogy a feketepiacot kik építették ki pillanatok alatt és kik működtetik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (36 szavazatból)
  6. Nem számít, hogy csökken az állami bevétel. Majd újabb sarcokat vetnek ki, eddig is csak ennyi volt a gazdaságpolitikájuk.
    A fidesznyikek pedig közben szépen tollasodnak, tehát amiért hatalomhoz jutottak, az teljesül.
    Hogy mi lesz az országgal? Azt pont leszarják…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  7. A fekete piaci, az ellenőrzés nélküli dohánykereskedelem pedig felvirágzik!
    A trafikosoknak azer csak bejött, hisz a piacot most 30 ezer helyett jóval kevesebben osztják meg, az üzletekről és nagyáruházakról nem is szólva, amelyek szintén átadták a piacot a párezres létszámú trafik-mutyiknak!
    Az állam veszített, de majd behozzák egy-két nemmegszorítással, oszt jó napot!
    -
    antifülke
    Persze, hogy lesznek nemmegszorítások – az EU nem tette vissza a szégyenpadra az országot, mert tudja tartani a hiánycélt!
    Hogy, hogyan, azzal nem foglalkoznak, az legyen azok gondja, akiket nemmegszorítanak – miért tűrik?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  8. A trafikmutyi ártott a kisboltoknak, amelyek azelőtt dohányt is árulhattak. Az adókiesést mi fizetjük meg! A dohányosok száma nem csökkent, csak a feketén árusított dohány nagyságrendje nőtt! És amiről még alig hallottunk, a dohánycégek kénytelenek elbocsátani embereiket, tegnap épp a BAT-ról olvashattuk,hogy legalább 180 emberétől kényszerült megválni. De a kisebbeknél is elbocsátások voltak, így a JTI.-nél pl. Ezek a családos, gyermekes, hiteleket fizető fiatalemberek nem számítanak, a lényeg, hogy Lézerdzsoni nagy haverja Sánta, a dohánybiznisz nagy nyertese immár a 150 leggazdagabb magyar között van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  9. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    És ez a tarfikmutyi bukás még csak a kicsinyített, ám törvényszerű modellje az egész nemzetgazdaság várható sorsának, a “világnak példát mutató” hitleri gazdaságpolitika majmolásából fakadó bukás előjele.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  10. Nem jött be, nem jött be. Nyissanak egy nemzeti kuplerájt, és az pótolja a kiesést. Strici van elég az országban, ennek jó példája a parlamenti részvevők zöme.
    Őket is mi tartjuk el.Ezzel az erővel a nemzeti kuplerájt is eltarthatjuk..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  11. EdCarping dobott fel egy magas labdát:

    Pintér maffiózó országában vajon kik üzemeltethetik a feketepiacot ? Na mégis kik ?

    ennél egyszerűbben már nem is lehetne a kasszából kivenni a pénzt. az adóforintnak ugyanis előbb át kell folynia a költségvetésen és “fáradságos” mutyival lehet onnan lenyúlni. na most ehhez képest a feketepiacon szerzett zsé nettó pénz. ahol Pintér az úr, ott pedig ő az, aki egyeseket engedhet szabadon garázdálkodni, másokat pedig nem. majd akkor hiszem el, hogy nem így van, ha arról szólnak a hírek, hogy Pintér rendőrsége olyan nagyságrendben lelplezett le cigaretta feketézőket, amennyi a kieső adóbevételek alapján kalkulálható mennyiséget megközelíti. ameddig nem így van, addig kénytelen vagyok arra a következtetésre jutni, hogy Orbánék szándékosan terelték át a jövedelemforrásuk egy részét a legkevésbé transzparens feketepiacra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  12. igazából 3 szó is elég lenne az előzőek helyett:

    Pintér, olajgate, cigarettagate

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  13. Tenyleg, az uzemanyag mutyi hol tart, tudja valaki?
    Arra a szinezoadalekos hamisitasmentesitore gondolok, amit majd minden literben meg kell venni egy magancegtol, amelyik mar a kiiras elott megnyerte a tendert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  14. A vezetés céljainak partikuláris volta és az azok felett érzett népi boldogság okán Arany László: A délibábok hőse egy részlete ugrik be, a Második énekből:
    Fonák időszak volt ez a magyarra!
    Nem sírva vigadt, de ujongva sírt;
    Ön-fiait ölé a harc viharja,
    S itthon örömmel várt felőle hírt,
    S mig a harctért saját vérünk takarja,
    Ugy megvigadt, hogy könnyével se bírt
    “Hurráh, megint egy új csatánk veszett el,
    Bár benne tízezer magyar esett el.”

    Szilaj, torz kedvvel egykor így ujonga
    A gályarab, midőn a vész kitört;
    Recsegve tágult minden borda, donga
    Hajójukon s az ár végig söpört;
    Ő, látva kényurát hogyan szoronga,
    Vad kárörömmel gúnykacajba tört:
    “Ha-ha! bitang, most sírhatsz, esdekelhetsz!
    Nem bánom, meghalok, csakhogy te elvessz!”
    Forrás: http://mek.oszk.hu/00500/00599/00599.htm#3
    Mellesleg, ugyanezt lehet előre borítékolni a kaszinómutyi ügyében is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. Öreg Titán
    Valamikor leírtam már.
    Utazás közben megismerkedtünk egy határ szélén élő házaspárral. Szóba került a cigaretta fekete piaca. Ők mondták, hogy mi el sem tudjuk képzelni micsoda depói vannak a rendőrségnek cigaretta lerakatból. És ők osszák, terítik a piacokra. Hatalmas üzlet.
    A hülyéket elkapják, hogy neve legyen a gyereknek, a nagyok meg nyugodtan üzletelnek. Nem kis üzlet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  16. Nem kellene félre informálni a közönséget, mert, ha valóban fele cigaretta fogyott volna, akkor lehetne hozsannázni, hogy ennyivel egészségesebb lett a nemzetünk! A helyes megfogalmazás: Félével kevesebb adózott cigaretta fogyott! Ez óriási különbség! Az majdnem nem tudom elképzelni, hogy ennyire felkészült és ugrásra kész volt a csempészet, szerintem a hiányt a dohánygyáraknál és a fidesz oldalra privatizált elosztónál kellene keresni! De kinek van ott jogosultsága kutakodni! Hogy ennyi ember nem szokott le a dohányzásról az biztos! Nem növekedett a lebukott csempészet sem! Arra gondolni sem merek, hogy a termelők és elosztó nagykereskedelem az adó kikerülés útját járná!? Na de honnan gyújt rá mégis ugyanannyi ember ugyan annyi cigarettára!? Lehet hogy a hiányzó lé kampánypénzzé és magántőkévé alakul!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  17. Mielőtt mindenki nekilátna az Örömóda dúdolásának, tisztázzuk: MI fogjuk megszivni, nem kicsit, nagyon!

    A bankadó nem jött be, ezért kiszabtak egy vélelmezett forgalom utáni adót, és szigorúan beszedték a bankoktól, azzal hogy ők meg szedjék be tőlünk ahogy tudják!

    A telefonadón is srófoltak egyet, mert ugye nem háritják át a “verseny” miatt ((c) matolcsi).

    Itt is ez fog megtörténni, mint a viccben:” ha lenne nővéred, szeretné a spenótot?” alapján kiszabják a hiányzó adót, aztán ki-ki attól szedje be akitől, ahogy tudja.

    A Burj el Felcsut épitése töretlenül folyik, kell a píz.

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  18. Magyarorszagon 2008-ban még a 13-15 ev kozotti GYEREKEK 27%-a dohanyzott! A tobbi fiatalkorunak legalabb fele lazan hozzajuthatott a cigihez. Ez azert nagyon durva adat egy EU-s orszagban… Arrol nem beszelve h meg 2009-ben is nalunk volt a vilagon legtobb tudorakban elhunyt ferfi. Mutyi ide vagy oda de ezek az aranyok mostanra nagyon sokat javultak. A trafikok meglete alapbol elkerulhetetlen volt hiszen nyugat europaban szinte mar mindenhol csak es kizarolag trafikban lehet bagot arulni. Persze kapja be az a fideszes es csaladja akinek 48 trafikja van de velemenyem szerint a dohanyzas elleni aktiv korlatozasok koze a trafikokat hatekony elemekkent lehet szamon tartani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (14 szavazatból)
  19. rozalicska
    ” Lézerdzsoni nagy haverja Sánta, a dohánybiznisz nagy nyertese immár a 150 leggazdagabb magyar között van!” és mennyit oszthat vissza annyitisérnek?!
    -
    Na, ná, hogy az a lényeg és persze az az 5 ezer csókos trafikos…..
    Bár sokat kiraboltak már, a tulaj károsul – de a minimálbérrel bejelentett alkalmazott pedig egyenesen az életéért reszkethet, ott a lesötétített ablakok mögött….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  20. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Akik ezt . N e m z e t t . Dohányboltot kitalálták a maga nevetséges, elfüggönyzött kirakataival, annyi bizonyos, hogy csak egyhez biztosan nem értettek, a kereskedelemhez. A hülyeség netovábbja. …De úgy kell nekik, mindannyiuknak, akik csk benne vannak…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  21. Szerpent
    Aztán szívják papírba tekerve még a száraz kutyaszoárét is, de megveszik a fekete piacon is az ellenőrizhetetlen helyekről származó cigit!
    Ne hogy azt mondja, hogy rengetegen leszoktak – csak a trafikban vásárlásról szoktak le!
    A statisztika már csak ilyen….kevesebben vásárolnak cigit, ja!
    Na, de vekkeresnek már egy díjjal meg is előlegezték, hogy leszoktatja a népét!
    Mennyibe kerülhetett ez a díj nekünk állampolgároknak?
    Lassan megint kiürül a narancskassza, ha a dicséretet meg kell vásárolni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  22. szerpent:
    ” nyugat europaban szinte mar mindenhol csak es kizarolag trafikban lehet bagot arulni”
    Sztem Németország a nyugathoz tartozik, lehet kapni élelmiszerboltokban és benzinkutaknál is cigit, és árusító automaták a települések különböző pontjain.
    Hol van az, ahol csak trafikokban árusítanak?
    Oda nem megyek. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  23. T.Szerpent?
    .
    Mikor jart on utoljara nyugaton? Mert manapsag ez biztosan nem ugy van, ahogy on allaitja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  24. @Szerpent
    Az csak egy szokásos álszent szólam, hogy a gyermek- és általában az egészségvédelem miatt van ez az egész.
    De azt ugye nem gondolod komolyan, hogy “ezek az arányok mostanra nagyon sokat javultak”?
    Persze. Négy hónap alatt máris látszik a tüdőrákban elhunytak statisztikáján az intézkedések jótékony hatása… Már bocsáss meg, de ez szinte vetekszik Matolcsy baby boom-os örömködésével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  25. Szegények, majd gyűjtünk nekik csikket…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. Szerpent!
    Azért “nyugat” kokoval, és marihuanával jóval előrébb tart, mint mi…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  27. Biztosan én vagyok a hülye, de nekem sz@r érzés lenne, hogy ekkora trágyadombon vagyok csak császár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  28. És eddig még egy szó sem esett a rettegő bolti eladókról!
    Akik valahol örülnek, hogy van munkájuk, esetleg a saját régi üzletükben, még ha nagyon kevés fizetést is kapnak.
    Valami olyat hallottam, hogy eddig 50 Nemzeti Izét raboltak ki.

    Sötétített helyiségben egyedül ücsörögnek, ha bejön valaki nem csak a korát de a terveit is figyelni kell.
    A tulajnak mindegy, teljes kártalanítás vár rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  29. Szerpent:
    Dániában az összes élemiszerboltban vásárolható cigi a pénztáraknál…. Igaz, jóval drágábban mint otthon, de nem kerül 4× annyiba. ( Én viszont takarítóként kb. 4,5 -5 ször annyit keresek itt, mint otthon 20 éves munkaviszonnyal – tanárként!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  30. ,,nem jött be a nemzeti trafik-mutyi”
    Valakiknek nagyon bejött, viragzik a fekete piac az alvilag gazdagodik az allam karara. Ki tudja milyen celbol talaltak a Nemzeti Szexshopot, elnezest Dohanyboltot. Igy közvetlenül zsebükbe folyik a penz, nem kell varni a bürokraciara mig adokent befolyik, majd azt lenyulni. Ki tudja? Kiknek a zsebebe folynak a milliardok adomentesen.
    Ki a budapesti alvila g feje? Van egy tanu vallomas rola de gyorsan letitkositottak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  31. Szerpent
    Azert, mert ekezetek nelkul irsz, nem azt jelenti, hogy Nyugaton laksz. Ha ugyanis ott laknal, akkor nem irnal ennyi badarsagot.
    Skandinaviaban lakom evtizedek ota, minden elelmiszeruzletben, kioskban stb. Arulnak dohanyarut. Az egyetlen kivetel a szajban raghato. Un. Bago, amelynek forgalmazasa pl. Finnorszagban be van tiltva.
    A fidesz csunyan elszamolta magat, valszeg most nem tudja, mikepp keruljon ki ebbol a helyzetbol, milyen modon potolja a kiesest az adokbol. Persze ahogy ismerem a fiukat, hatartalan a fantaziajuk, valahonnan csak bejon az a penz. Pl. Uj adonemekbol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  32. A hozzaertes ara. Aki csak teheti hagyja abba a dohanyzast, bukjanak bele a mutyiba a disznok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. “..Aki csak teheti hagyja abba a dohanyzast….”
    .
    - Nem fogják, viszont a feketepiac, és az ezzel összefüggő maffiatevékenység világháborús szintet fog elérni – ha éppen már el nem érte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. És ez:
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20131107-124-trafikos-koncesszio-visszavonasat-kezdemenyeztek
    .
    ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. De őszintén: ez a dilettáns, korrupt és tolvaj mutyikormány 2010 óta csinált egyetlen olyat, ami több költségvetési bevételt hozott, mint amit előre terveztek? Vagy olyat, ami egyáltalán hozott annyit, amennyit terveztek? Mert olyan tömkelegével van, ami messze kevesebbet hozott, mint amire számítottak. Ezeknél még egy közepes tanuló általános iskolás is többet ért a közgazdasághoz. Vagy valóban értenének azért hozzá, csak a főlókupec viktor parancsait hajtják végre, aki viszont semmihez sem ért, de legalább elmeháborodott. Persze nem vártam más sem kuszaszeműtől, sem a harrypotter imitátortól..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  36. a.kárki
    A költségvetés módosításának a módosítása tette lehetővé, hogy azt mondjuk, ez egy “zőccségvetés”!
    Az viszont igazi dráma, hogy ezen “nyugszik” Magyarország gazdasági élete!
    És ezeknek még nem kellett lemondaniuk!
    -
    Minden törvényük, a gránit szilárdságú tákolmányuk és gazdasági tervezésük ötletelések halmaza, a Lex törvények csak azer lexek, hogy azt azer még sem mondhatják, hogy kivéve a “Gyevi bírót”!
    -
    Akik ezekhez a dolgokhoz tapsikolni képesek, azok nem azer ilyenek, mert fideszesek, hanem azer fideszesek, mert ilyenek!
    Bocs! Plagizáltam!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  37. Nem baj, a Nemzeti Italbolt, az máris megy az adómentes házi-páleszból… Hatalmas a forgalom a bögre-csárdákban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Teljesült a cél,csökkent a fogyasztás,vagy mégsem az volt a cél?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Mi volt a cél? Mi lehetett volna?!
    Szerintem alighanem bejött a trafikmutyi: a feketegazdaságot kézben tartók számára.
    A trafikmutyi fő célja egyébként az alattvalók megrendszabályozása volt, hogy tudják, hol a helyük. Ezt a célt elérte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Mondhatnám, hogy megérdemelték, de végül az országot teszik tönkre! Véget kéne vetni ennek a gazdasági és politikai ökörködésnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. “A Napi Gazdaság szerint a minisztérium 26 milliárd forint kieséssel számol a jövedékiadó-bevételnél, az áfával együtt pedig nagyjából 40 milliárd forint lehet a mínusz.”
    .
    A Napi Gazdaságnál és a minisztériumban nem értenek hozzá. Az MTI-nél bezzeg értenek a számokhoz és a gazdasági következtetések levonásához. Van is javulás, mert Magyarország jobban teljesít. Miben is? Adóbevételekben? Ha fogy a dohány, emelkedik a bevétel. Vagy mégsem az volt a cél? Akkor alaposan mellétrafált a kormány. Ideje bevallani, és nem kábítani az MTI hírek olvasóit:
    .
    “142 trafikot már bezárattak, 124 ügye folyamatban
    A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság fiatalkorúak kiszolgálásának ellenőrzésére vonatkozó kiemelt vizsgálatok eredményeként eddig 142 nemzeti dohányboltban függesztették fel a forgalmazást, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. pedig 124 jogosultság visszavonását kezdeményezte – közölte az NDN Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
    (…)
    A dohánytermékek után szeptemberben az év legmagasabb jövedéki adóbevétele, 36,2 milliárd forint folyt be a büdzsébe, az októberi bevétel 28,8 milliárd forint volt. A két hónap adatai összesen 5 milliárd forinttal, 8,2 százalékkal haladják meg az elmúlt év azonos időszakit – emelte ki a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.
    MTI”
    http://www.atv.hu/belfold/20131107-124-trafikos-koncesszio-visszavonasat-kezdemenyeztek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. Ezt az egészet ez az agybeteg Sánta család etette meg a hülye Lázárral , az pedig kilobbizta az engedéyt a vicsorgó főzombinál.Na mármost EZ törvényszerűen ugyanúgy (nem) működik, ahogy az összes agyrémük se.És azért nem működik ,mert ellentmond a józan észnek. Mondjatok egy példát ,ami NORMÁLISAN működik.Ócsa, tankönyv , BKK, Új Szinház FOCI, bármi!!!!!!
    Nincs egyetlen dolog se. Elnéztem ezt a szerencsétlent a ma reggeli egyenes közvetitésben az ELMEOSZTÁLYRÓL. Ez nagyon gáz, ez nagyon ciki.
    Azt nem értem ,hogy a saját társai(most nem a “békemenetre” gondolok)
    ezt nem látják ,nincsenek betojva???Ennyi összefüggéstelen zagyvaságot még nem hallottam. Egy normális szava sincs. És most nem a nemzeti zagyvaságokat értem ezalatt ,hanem a kőkemény gazdasági dolgokat illetve törvényszerűségek teljes figyelmen kivül hagyását. Csúnya vége lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  43. “Nyílt levél Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak
    Üdvözlöm, Miniszterelnök Úr!
    Kedves Loránd, 40 éves rendszertervező, programozó matematikus vagyok. Nemrég értesültem arról, hogy Ön egy 2013.10.11-én tett nyilatkozatában a dakoták emlegetéséről áttért az én szakmámra – mondhatnám, hivatásomra. A kormány honlapján szereplő összefoglalótól eljutottam az alábbi felvételig, amelyet többször megtekintettem. Sajátos élményben volt részem.
    .
    Ezt a nyilatkozatot értelmezni, intellektuálisan követni egy logikusan gondolkodni szándékozó ember számára önmagában is elszomorító. Ön választ néhány szerintem is helyes és fontos kiindulópontot (válság, munka, erkölcs, hit), kever hozzá néhány demagóg klisét (kapzsi bank, erős vezető, …), majd ezeket sajátos logikai bakugrásokkal gyúrja mondathalmazzá, amely szövegnek nem nevezhető, mert az állításokat nem köti össze elfogadható kapcsolat – ahol pedig van ilyen kapcsolat, ott a kimondott szavakon túli következtetés katasztrofális.
    .
    Ön gyakorlatilag leszoktatja hallgatóságát arról, hogy értelmezze is az elhangzottakat, ne csak éljenezzen vagy fújoljon. Ez egy ország vezetőjétől szerintem elfogadhatatlan, felelőtlen viselkedés, és inkább abban reménykedem, hogy nem tudja, mit csinál. Csak néhány példa a hibákra és félbehagyott következtetésekre (a hibák magyarázatát lásd a levél végén):
    .
    – Az EU válságban van, de nem ez volt a célja, tehát rossz úton jár. Ez a „false cause” érvelési hiba, Ön figyelmen kívül hagyja a változó külső tényezők szerepét (amelyre ugyanakkor folyamatosan hivatkozik saját koncepciói módosítása kapcsán);
    .
    – A válság megoldásához meg kell fordulni. Ez a „black or white” csúsztatás, mintha az Ön szögmérőjén csak a 0 és a 180 fok szerepelne, a köztes módosítás nem (pedig itthon a tévedés ismeretlen fogalom az Ön számára, szemben az állandó „igazítgatásokkal”);
    .
    – Ön a válságot jelöli meg annak okaként, hogy „erős vezetőre” (ez a kép él Önben önmagáról) van szükség, sőt, korábbi nyilatkozata szerint ez az Ön „történelmi szerepe”, a válság elmúltával Önre nincs szükség. Mondja Miniszterelnök Úr: érdekelt Ön bármilyen válság megoldásában? Mert érveléséből az következik, hogy Ön az, aki miatt folyamatos harcra, válsághelyzetre van szükség, amely nélkül Ön újra eltűnne a süllyesztőben. Ez pedig nem hangzik túl jól egy olyan ember számára, aki békében kíván élni és dolgozni…”
    Tovább:
    http://www.168ora.hu/blogblokk/nyilt-level-orban-viktor-miniszterelnok-urnak-120244.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  44. vikmeki
    Ha kell, még ki is tömik csak mögötte állhassanak – akkor dől a lé!
    Még a szűk családnak is ez az érdeke – nem tüntethetik el, mert akkor végük lesz, mint a botnak!
    Nem csoda, ha ekkora nyomástól megbomlik az agy, főleg annál, akinél addig sem voltak rendben a dolgok!
    Mi lenne, ha egyszer rájönne, hogy mire is kell sokaknak!
    De az önfényezése közben és az önimádata miatt ez nem történhet meg!
    -
    Csak nézzük meg, hogy köteles hogyan védi, nehogy túl nagy nyomásnak tegyék ki ott a bársonyszékben….tudják róla, amit mi csak sejtünk, de nekik az a lényeg, hogy nyilvánosan ne bukjon ki, mert számítani lehet rá, hogy 1x mégis megtörténik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. Szlovákiában kb. egy százassal olcsóbb egy doboz cigaretta mint nálunk. Egy kartonnál ez egy ezres megtakarítás. A magyar államnak és a trfikosoknak viszont tízezer nem folyik be. Ki az a hülye, akinek nem éri meg behozni? Nem egy kartonnal, hanem sokezerrel. Az Ukrajnából behozott feketén árúsított, sajnos rosszabb minőségűt pedig már házhozszállítják a csempészek. Lyuk a költségvetésben. Persze ezt is a zemberek fizetik meg. Megérdemlik! Ők segítették hatalomra a magyarok éló istenét és maffiáját

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. Szerintem itt nagyon sokan tévednek. Kövérnek, bgyc-nek, Lázárnak stb. nem fáj, hogy a költségvetésben néhány tízerez milliárddal kevesebb folyik be. Ez nekünk fáj, pontosabban ez IS nekünk fáj. A hiányzó összeg nagy része náluk köt ki, ez is olyan összeg, amit tőlünk és ők rabolnak el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. csakén

    Értem én ,hogy mit mondasz , de az legfeljebb rövid távon működik. Én arra gondolok ,akik a megszerzett vagyont meg is szeretnék tartani. Az más kérdés,hogy sikerül e.Azonkivül én nem hiszem ,hogy néhány agybeteg békemenetesen kivűl (ÉLŐ ISTEN!!!!!) ezt a kiszámithatatlan és szemmelláthatóan egyre súlyosabban beteg embert szeretnék. Maximum
    félnek tőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  48. Ateista!

    A fogyasztás nem igen csökkent, csak az adóbevétel! A cigaretta, dohány beszerzés nagyban folyik országszerte feketén. Egész ipar épült fel rá. A terítők házhoz viszik a vásárlónak, elég egy SMS.-t küldeni. Jobb minőségért Bécsbe járnak a fogyasztók /finom pipadohányok, stb../ Határmentén élők átjárnak cigit, dohányt venni a szomszédos országokba, itt északon sokan Szlovákiába, ahol jóval olcsóbb is a dohányáru.
    Az egész trafikmutyi egy jó nagy melléfogás,értelmetlen és alig néhány ember érdekét szolgálja, élen Sántával és mindenki annyit ér Dzsonival!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. “a költségvetésben néhány tízerez”
    bocs.
    az államkasszába néhány tízezer milliárddal

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Mint aki halkan visszalépett 2013. november 9. szombat

Totális káosz az iskolákban 2013. november 7. csütörtök

A vak komondoros és gazdája 2013. november 7. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos