Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mint aki halkan visszalépett 2013. november 9. szombat 10:00 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mint aki halkan visszalépett

Budapest – Magyarország jobban teljesít, Európa, és a világ irigyel bennünket, a nyugat hanyatlik, minden nagyon szép lesz, minden nagyon jó lesz, mindennel meg leszünk elégedve. Egyszer, majd valamikor. Szeptemberben látványos külsőségek közepette jelentették be, hogy Magyarország is megpályázza az Universiade megrendezését. November elején nem fújták meg a kürtöket, nem dobolták ki a hírt, csendben, titokban, a kertek alatt hazasunnyogva jelent meg a hír: az Orbán-kormány visszalépett a verseny megrendezésétől.

Magyarország mégsem pályázik a 2019-es Universiadéra, egy későbbi – legkorábban 2023-as – időpontban lehet esélye a kandidálásnak. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és az Universiade Pályázat Előkészítő Bizottság közös pénteki közleménye szerint a halasztási döntés oka, hogy a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetséggel (FISU) folytatott tárgyalásokon kialakult rendezési feltételek alapján – különösen a fizetendő rendezési díjak összege és esedékessége miatt – Magyarország nem tud vállalkozni 2019-es Universiade megrendezésére.

A magyarok ugyanakkor jelezték a FISU-nak: továbbra is elkötelezettek abban, hogy 1935 és 1965 után Budapest ismét házigazdája legyen az egyetemisták és főiskolások világjátékának, ez – a 2021-es vizes világbajnokság miatt – legkorábban 2023-ban lehetséges.

A MEFS szeptember 14-én nyújtotta be pályázatát, az eseményre még Brazíliaváros és Baku jelentkezett, utóbbi október végén visszalépett.

Az Universiade az olimpia után a világ második legnagyobb létszámú nemzetközi sporteseménye. Kiss Ádám MEFS-elnök korábban úgy nyilatkozott, hogy sikeres kandidálás esetén nagyjából 5-6 ezer sportoló érkezésére lehetne számítani.

Szeptember 14-én még azt jelentette a távirati iroda: A magyar kormány szerdán elvi támogatásáról biztosította az Universiade-pályázatot, és a hozzá csatolandó miniszterelnöki levél is kiemeli a soron következő tárgyalások fontosságát.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (19 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +23 ( 23 szavazatból)
Mint aki halkan visszalépett, 4.9 out of 5 based on 19 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. “Magyarország jobban teljesít, Európa, és a világ irigyel bennünket, a nyugat hanyatlik, …”
    Úgy látszik kezükbe került orbán pártitkár papa korábbi taggyűlési beszámolója és abból ollóztak.” A kapitalizmus a szakadék szélén tántorog, a szocializmus egy lépéssel előbbre jár.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (38 szavazatból)
  2. Azt nem értem, hogy oda, ennek bejelentésére minek kellett küldöttségnek utaznia?
    Azt sem értem, hogy miért a semmit nem érő, és teljesítő foci érdekében költenek milliárdokat stadionokra?
    Még jobban nem értem, hogy mit akarnak ezek 2023-ban még mindig döntéshozóként?
    Azt kéne már bejelenteni jó hangosan, és nem sunnyogva, hogy megbuktak! Nem csak a fociban,és az universiádé rendezésében, hanem úgy rendesen, minden területen!
    Rakják a szépségtapaszokat hol ide, hol oda, de bukta van fiúk!
    Amikor az ÁFA lecsökken 27%-ról 5%-ra, de ebből a lakosság nem fog érezni semmit, akkor ott nagyon nagy a baj. Ezt tudják már ők is, csak hülyítik még a népet. Mert még van bezsebelni való.
    Orbán beteg meg nyilatkozik…
    Kényszerzubbony???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (44 szavazatból)
  3. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    A cím már megint zseniális.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  4. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Ha jól emlékszem, még az Első Orbanisztán idején Deutsch Tamás – Orbanini harcos és szobatársa – sportminiszter jelentette be a ….. – ben megrendezésre kerülő Budapoesti Olimpiai Játékokat >>>> Közbejöttek a 2002-es választások. Így működik az Orbán-rendszer.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  5. Nem véletlen, hogy nem tolonganak a városok ennek az eseménynek a megrendezéséért. Talán azért mert baromi érdektelen, és lehet, hogy ez lesz az utolsó. Ha csak arra gondolunk, hogy Baku is visszalépett… A Baku-Budapest tengely viszont szépen együttműködik. Kölcsönösen visszaléptek egymás javára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  6. Rohadtul bírom ezt az ” Amerika hanyatlik ” dumát.
    ( Vagy Nyugat. Mostanra már tökmindegy.)
    Csak emlékeztetőül , történelmi példával megvilágíytva a helyzetet:
    Amikor a Császári Japán Birodalom ” megszorongatta ” Amerikát , akkor arról nem szoktak beszélni hogy mekkora áldozatok révén tehették ezt.
    Például ” fémkommandók ” járták az országot és MINDEN fémtárgyat elkoboztak , mert kellett hadicélokra. Holott addigra már Ausztrália kivételével az egész Déli Félteke nekik dolgozott !!
    A JAPÁN EMBEREK életszínvonala a nulla alá kezdett csökkenni. Pl. a pékségek nem tudtak gépek nélkül kenyereket előállítani a szükséges mennyiségben.
    De azért elhitték a hülye maszlagot és éltették a Mikádót valamint annak megszállott militarista kormányát.
    Mindeközben az USA gazdasága gyakorlatilag nem nagyon vette észre a háborút , leszámítva olyan hülyeségeket például hogy a gumiárúk egy része eltűnt a piacról mert a gumi import cikk volt akkortájt és kellet hadicélra.
    Az amerikai lányok-asszonyok kibírták valahogy gumirozott derekú fűzők nélkül azt a pár évet.
    Ja igen.
    Eközben az USA háborút viselt még Nácinémetország ellen is…
    Szóval ajánlom tisztelt figyelmébe minden hülyének , hogy ezeket a tényeket vegyék figyelembe mielőtt baromságokat kezdenek tárársaságban hangoztatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  7. tényleg nem fülkeforradalom volt, hanem puccs

    Igazi gyáva jellem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  8. Geyza:
    .
    - Az “Amerika (vagy a Nyugat, tök mindegy) hanyatlik”- baromság egy rettentően primitív, kannibál törzsi jellegű vallás. Egy rettentően primitív törzsi jellegű kultusz, de mégiscsak vallás- féle (vagy vallási funkciót betöltő eszme).
    .
    És mint ilyet, nem lehet megmagyarázni egy, a világot kizárólag egy- két mondatos dogmákban látó hülyének, hogy nem így van.
    .
    Ahogy az örök lúzer, házát, autóját, vagyonát, életét elkártyázó őrültnek sem lehet megmagyarázni – akit már elhagyott a családja, ismerősei messze kerülik, haragosai üldözik, stb – hogy ő valójában egy eszelős lúzer, nem pedig ultra menő ember, aki mindig csak nyer.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  9. Még a végén hadat üzenünk nekik. Hányszor lesz még ilyen hülye a magyar politikai vezetés, hogy azt hiszi mindenki minket irigyel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  10. Egy ellenzék durranósan lecsapna egy ilyen (SOKADIK) magas labdát.
    Az “ellenzék” még csak észre sem veszi.
    Összefogás — ezeknek az agyát összefogta valami. Le kéne pucolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  11. Ego! Az ellenzék éppen nem ér rá, mert fotózkodik….

    http://nepszava.hu/picture/3234/normal/12/00012921.jpeg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  12. cadik,
    Olyan ez a kép, mint egy osztálykirándulás: naiv gyerekek, bizakodó tekintetek. Egyszerűen tudomást sem vesznek a már most is fojtogató levegőről, a viharfelhőkről. Ott állnak esernyő nélkül és azt hiszik, nem fognak ronggyá ázni.
    Annyira szeretnék végre egy értelmes embert, akit jó hallgatni, akiben meg lehet bízni, aki tud lelkesíteni, aki bátorítóan erős, aki lát is, nem csak néz, akinek hinni lehet. Aki nem fél kimondani, amit ki kéne már mondani.
    Sosem vágytam apafigurára, sőt, elég szarkasztikusan tudok hozzáálni a dolgokhoz, de ez az ország most olyan elárvult, olyan magára hagyott, olyan elárult és olyan kilátástalan, hogy sírni tudnék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  13. cadik:
    Már nem járok a magyar Népszavára.
    Undorodok tőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  14. tisztelhölgyeimésuraim: azert dajcs nem csak errol volt akkoriban hires. Megprobalt jegy nelkul bemenni kulfoldon valami foci bajnoksagra, amikor kertek a jegyet bekohogte, hogy magyarorszag sportminisztere vagyok. Erre korberohogtek es kihajitottak. Mar akkor elkezdtek a disznoganej-tanyai eleterzes terjeszteset a te meg az en karomra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  15. cadik@ Jesszus, ez az ellenzék?? EZ NEM KELL!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  16. Mondom, meg kellene alapítani a Nőpártot, olyan nem volt még, és miniszterelnöknek is nő kellene. Meg is tenném, ha volna annyi pénzem, és fix, hogy nyernénk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  17. http://www.vasarhelyi-hirhatar.hu/hirek/az-allam-elveszi-a-gyereket

    Már megint a katolikus egyház….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  18. Nem tudom milyen otthon a magyarsag,de így kivulröl tenyleg valami azsiai tajgasnak tunik.Az egesz Evropa tudja,latja ,mondja,hogy már majdnem osszeomlanak,vagyis a torok mar az eloszobaba,de ok meg a fenyes jovorol beszelnek.Ez a kormany reszerol nem baj ,de a nep ..ott mar heba van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  19. eva
    Ezt a fényes jövőt itt már senki nem hiszi el. Még a fidesz hívek sem. Ellenben a határon kívüli magyarok beveszik ezt a mesét, és imádják Orbánt. Vagy a pénzt, ami tőlünk származik Orbán meg adakozik világba,mint egy nem normális, aki vesztét érzi..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  20. gigi60 09:29
    Nem ártana Mo.-nak egy női min.el. De orbán és haverjai által feltüzelt körülmények között ez nem működne. Több józanságra volna ehhez szüksége az országnak.
    orbán 2006-ban ajánlgatta Dávid Ibolyát,, Ettől nem nőtt Orbán esélye. (akkor orbán még talán a pártház portását is beajánlotta volna a hatalomért)

    Egyéként Mo.-n először meg kell küzdenie orbán gépezetével, aki keresztezni akarja annak útját. Bármikor bárkit leamortizálnak orbán háttér emberei minden felhasználhat infót összeszednek és ha csak az egyik testrészeden akad egy anyajegy már azt alkalmasnak találják hogy gyűlöletessé tegyenek hívőik előtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  21. Gigi60 … Aki Mo.-n legyőzi a jelenlegi rezsimet annak komoly ellenállással kell számolnia, miközben elvárnánk tőle hogy normális irányba fordítsa és konszolidálja a dolgokat. Nem mondom, hogy ennek vezetője nem lehet nő, de semmiképpen nem a klasszikus értelemben. Jelenleg nem tudok olyan politikai erőről amelyik odaállna egy nő mögé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos