Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az amerikai nagykövetség is elítéli a szoborállítást 2013. november 8. péntek 7:15 Forrás: AN

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az amerikai nagykövetség is elítéli a szoborállítást

Budapest – Az Egyesült Államok elítéli a Horthy-szobor vasárnapi avatását, és szükségesnek tartja, hogy a legmagasabb rangú magyar vezetők is határozottan és egyértelműen ítéljék el a történteket.

Most majd lehet megint háborogni, hogy az amerikaiak miért szólnak bele. Lehet röfögni, hogy nem leszünk gyarmat. Abcúg Amerika! Csak nincs értelme. Túl azon, hogy az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége ugyanazon a téren van, ahol a Hazatérés Templomának nevezett szélsőjobboldali gyülekezet székhelye, az amerikaiak, sok millió normális magyarral együtt úgy gondolják, hogy túl sok szörnyűség történt ahhoz a huszadik században, hogy ismét játszani lehessen a tűzzel.

Az amerikaiak ugyanúgy gondolják, ahogyan a tisztességes magyarok: Horthy Miklósnak nem kell szobrot állítani.

A budapesti Amerikai Nagykövetség közleménye

Az Egyesült Államok határozottan elítéli a Jobbik – egy etnikai gyűlölettel és antiszemitizmussal azonosított magyar politikai párt – által rendezett szégyenletes eseményt, amelyen a budapesti Szabadság tér sarkán álló magyar református templom előtt november 3-án felavatták Magyarország második világháború alatti vezetőjének, a náci-szövetséges Horthy Miklósnak a mellszobrát. Azok, akik ezt az eseményt szervezték és azon részt vettek, köztük néhány magyar parlamenti képviselő, nemcsak saját intoleranciájuknak vitték hírét, hanem Magyarországról drámaian negatív képet festettek. Habár a jelentős számban megjelent ellentüntetők megmutatták, hogy erős az ellenállás a szervezők nézeteivel szemben, és a magyar kormány egyes tagjai hangot adtak helytelenítésüknek, egy ilyen esemény azt teszi szükségessé, hogy a legmagasabb rangú magyar vezetők ítéljék el, gyorsan, határozottan és egyértelműen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (41 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +61 ( 71 szavazatból)
Az amerikai nagykövetség is elítéli a szoborállítást , 4.7 out of 5 based on 41 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

62 Reader’s Comments

  1. Ahmed Obama megválasztása óta minden cselekedetét a saját hatalmának a megerősítése motiválta. Az előző nagykövet is Obama megválasztásánál szerzett érdemeket és az új is ugyan ezt tette. Pénzt gyűjtöttek, és agitáltak. Ezek nem diplomáciai szakemberek, még a leghalványabb gőzük sincs arról, hogy mi történik országunkban! Sőt talán arról se tudnak, hogy Európában mi történik. Most már ott tartunk hogy az előző nagykövet asszony országunkat demokratikusnak és jogállamnak nevezte egy hivatalos nyilatkozatában! Ahova Ahmed Obama külpolitikája betette a lábát, ott helyrehozhatatlan kudarcok sorozata történt, és sajnos történik. Most már a világ 80 százaléka utálja Amerikát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  2. KS
    Lehet, hogy a világ 80 százaléka utálja az USA-t, de ott kormányok jönnek és mennek, majd elmúlik Obama rendszere is, mert majd 3 év múlva jobbat szavaznak meg maguknak az usákok!
    Viszont onnét nem emigrálnak, de innét igen….vajon miért is?!
    Nálunk bebetonozódásra van kilátás, úgy kb. 20 évre, mert a vakegerek hittek egy kóklernek, ki ugyan olyan hülyének nézi a megválasztóit, mint azokat, akik nem szavaztak rá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  3. Nem tartom tragédiának, hogy egy filmiparban érdekelt lesz a nagykövet, ha normálisan teszi a dolgát és nem csak tetszelgő nőként, hanem egy ország képviselőjeként fog viselkedni- előre ezt nem tudhatom!
    Viszont azt tudom, hogy Reagan elnök, Schwarzenegger is jól csinálták, amivel a választóik megbízták őket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  4. bruckenbacker kapitany

    Humoros es tragikus vonasok egyben a hszekben.de 3millio ember nyomorog… es csend van. Hol van az ellenzek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  5. KS
    Még annyit az USA-t utálók 80 százalékáról, hogy azok is olyanok lehetnek, mint a bérbékemenetelők nálunk a nem leszünk gyarmat jelszavukkal!
    Az USA is csak utalja át az utálkozóknak a segíllyeket, oszt jó napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  6. A református lelkészek közt rengeteg az ordas eszméket képviselő. Megdöbbentem néhány alkalommal, hogy a Károlyról mennyi gyűlölettel kerültek ki fiatal lelkészek, (hallottam őket társaságban megnyilvánulni) felvetem oktatóik és a református egyház vezetésének felelősségét is. Szégyelljék magukat, bort isznak, vizet prédikálnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  7. Köszönet a követségnek; több ilyen elítélő nyilatkozat kellene.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. A budapesti Amerikai Nagykövetség közleménye a diplomáciában szokatlanul éles hangú, egyértelmű. Ez nem semmitmondó, nem felelősségáthárító szöveg. Valamit nagyon komolyan gondolnak, és komolyan figyelmeztetnek.
    Kíváncsi vagyok, mi jön még.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. Keresztes S. nov.8.18;28 !
    .

    …és a felszabadítók tömegével vitték kényszermunkára megmaradt apáinkat és fiainkat…”
    .
    Hát kedves S., akkor ajánlom figyelmedbe a Megszálló magyar csapatok a szovjetunióban című most kiadott, és a boltokban talán még kapható dokumentum kötetet, csupa eddig ismeretlen tényanyaggal. Ott aztán feketén fehéren láthatod, hogy megmaradtak és az elpusztultak is micsoda genocidiumot vittek véghez “Odakint Oroszországban”… Ahhoz képest, amikor a tengelyhatalmak által rájuk – ti. az oroszokra – kényszerített kétezer kilométeres gyaloglás után végre ideértek felszabadítani minket a fasizmus igája(!) alól, és még az se ment egyszerűen. Budapestért több-ezer katonájuk vesztette életét, vagy lett örökre nyomorék… hát csoda, hogy csak “málenkíj robotra” vitték őket… Mert hogy a hála érzése azért, hogy a náci farkasfalka tagjaként megtámadtuk őket, nem igen tölthette el meggyötört leküket és testüket. Sokuknak a magyarok gyilkolták le a civil hozzátatozóját, vagy az egész családját és erőszakolták meg asszonyaikat és lányaikat… A könyvben olyan (jegyzőkönyvi) eset is van, hogy a nem engedelmeskedő asszonyt a magyar katonák halálra verték, vagy csak egyszerűen agyonlőtték, mint a kutyát…
    Úgy, hogy hagyjuk ezeket a siránkozásokat “az oroszok rémtetteiről”, mert ez a 600 oldal csupa dokumentum, egyelőre még csak az első a várható sorban…
    .
    Krausz Tamás történésznek gratulálva, csak annyit üzennék, hogy kapcsoljon rá a következőre, mert ki tudja, nem állítja e le Nemzeti Együttműködés Rendszere. Ezt a könyvet magát is túlságosan elhagtják…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  10. Kíváncsi vagy girbegurba? Remélem nem arra, hogy bárki a legfőbb méltóságaink közül valóban elhatárolódik. A jelek szerint az amerikaiak nem, de Te jól ismered őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Kedves „Málnaszőr”!
    Nem hiszem, hogy valódi indokul, vagy elfogadható magyarázatul szolgálhat az az ismert és igen primitív magyarázat, hogy „ő kezdte” , „mi csak utánoztuk őket”!

    Miért vesztik el az arabok a háborúikat címmel Norvell B. De magas rangú USA tiszt tollából született értekezésre született recenziókból az is kiderül, hogy a „primitív és tanulatlan népeknél, különösen, ha fegyver van a katonáik kezében megjelenik a saját agresszió, amely már rokonságban sincs azokkal a politikai vagy egyéb okokkal, ami miatt egy ország vezetői magát a harci cselekményeket megindították.

    A mentális alakalmatlanság legjobb bizonyítéka, hogy a „harci cselekményeket személyes ügynek tekinti a műveletlen és fegyelmezetlen katona, és indítéka nem a parancs, hanem a személyes és ellenőrizetlen bosszú lehetőség lesz.”

    Kedves „Málnaszőr” amiről írtál, természetesen igaz, sőt felhozhattál volna olyan tényeket is, – pl. katonáink szerbiai tevékenysége – amelyek alkalmasak arra, hogy két nemzet közötti kapcsolatokat „ők kezdték” alapon szinte örökre megmérgezzék! (Ilyen persze fordítva is van!)

    Hinnénk, hogy csak afrikai körülmények és a totális műveletlenség eredménye hogy a más vallás elég a tömeggyilkossághoz (napjainkból pl. síta- és szuníta, arab – keresztény, keresztény – zsidó, hívő – materialista, huszi – tuszu, stb.) pedig ezek tények!
    A nacionalizmus, a különböző hitek, a fajgyűlölet, stb. ha nem kerülnek belátható időn belül felszámolásra, megszűnnek a lehetőségek a közös érdekek érvényesítésére a földi élet feltételeinek biztosítására.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  12. Retro:
    /Hofi/

    http://www.youtube.com/watch?v=OxLl8cl4sBw

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Ceausescu ma választásokat nyerne 2014. április 12. szombat

Újból lebontották a kordont a Szabadság téren 2014. április 10. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos